Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Η επιστήμη στα ίχνη των εξωγήινων

Τι έχουν πάθει λαμπροί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και όλο φέρνουν τελευταία την κουβέντα στους εξωγήινους; Είναι απλώς η τάση τους να κινούν το ενδιαφέρον ή υπάρχουν στοιχεία που τους ωθούν να σκύψουν με σοβαρότητα επάνω σε ένα ζήτημα το οποίο θεωρείται λίγο-πολύ «φαιδρό»;
Δύσκολοι καιροί για επιστήμονες: Οι οικονομολόγοι αδυνατούν να μας εξηγήσουν πώς το όνειρο της παγκοσμιοποίησης μεταβλήθηκε σε παραμύθι και οι αστροφυσικοί μετατρέπουν το... κάποτε παραμύθι των εξωγήινων σε απτή προοπτική! Αλλά, αν οι πρώτοι πιέζονται από τα θύματα της απρονοησίας τους να δώσουν

N.Y.Times: να μείνουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο ΛονδίνοΈνα ολόκληρο άρθρο αφιέρωσε ο Michael Kimmelman των New York Times για να επιχειρηματολογήσει για την παγκοσμιοποίηση της τέχνης και τους λόγους που πρέπει να παραμείνουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: "η τέχνη είναι για όλους" και "όλοι είμαστε φύλακες του παγκόσμιου πολιτισμού"
Μάλιστα, θεωρεί πως τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή των γλυπτών είναι...
"εθνικιστικά, συμβολικά, χωρίς να σχετίζονται απλά με ιστορικό επαναπτρισμό".

Cool video

 
Από το: RC-CAFE

Η καυτή επιστολή Παπασταύρου για τις παράνομες προσλήψεις επί Μαρκόπουλου...

Φλέγεται η ΝΔ από τα εσωτερικά μαχαιρώματα!
Από τον  Κώστα Παπαπολίτη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από το PRESS-GR
 Δεν ξέρει πού να κρύψουν τον Κώστα Μαρκόπουλο στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Η προσπάθεια ιδιαίτερα του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου να οδηγήσουν σε συμψηφισμό τις γκρίζες υποθέσεις της περιόδου Μαρκόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού με τα έξοδα που έγιναν επί ημερών του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με τιμολόγια όμως που, όπως λέει ο ίδιος, δεν υπεγράφησαν από τον ίδιο αλλά από τα στελέχη του ΕΟΤ, προκαλεί αντιδράσεις και ενδεχομένως γυρίζουν

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ"

Γράφει Η ΤΗΛΕΦΑΚΑΟ Καστανίδης τα είπε χύμα και τσουβαλάτα, που λέει ο λαός. "Πιστεύω ότι υπάρχουν ενεργές ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών, αν και δεν θέλω να προκαταλάβω τις διαδικασίες"! Καλά, γίνεται ο εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης να δηλώνει δημοσίως ότι υπάρχουν τέτοιες ευθύνες και αυτό να μην επηρεάζει κανέναν; Προφανώς όχι! Ο Καστανίδης το είπε, όμως, προαναγγέλοντας προανακριτικές επιτροπές. Καταλαβαίνετε ότι το πολιτικό κλίμα θα πυροδοτηθεί. Ο κόσμος ζητάει, πάντως, απόδοση ευθυνών. Αρκεί αυτή να μην μετατραπεί σε δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Αρκεί να καλύψει και την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτικές αποδοχές & αποζημιώσεις “Όταν η υποκρισία εφευρίσκει…..”

Η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 6.200 ευρώ μηνιαίως μικτά, από τα οποία ένα τμήμα καταλήγει στα κομματικά ταμεία (σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 10%, στο ΣΥΡΙΖΑ 20%, στο ΛΑΟΣ 50% και στο ΚΚΕ 100%). Η πρόσφατη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, συνεπάγεται την παρακράτηση 2.000 ευρώ επιπλέον για τους βουλευτές κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι αποδοχές των αξιότιμων εκπροσώπων μας να διαμορφώνονται πλέον όπως παρακάτω:
    1. Καθαρό ποσό 3.000 ευρώ περίπου, που προσαυξάνεται με 10% ως επίδομα γάμου και 5% για κάθε παιδί.
    2. Για κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής 270 ευρώ, παρά το γεγονός ότι αυτή η συμμετοχή είναι μέσα στα καθήκοντά τους. Αυτό βέβαια εξηγεί και την κατακόρυφη άνοδο των συνεδριάσεων..(Τα πορίσματα τώρα των συνεδριάσεων είναι λίγο πολύ γνωστά σ’ ολόκληρο το πανελλήνιο, γι’ αυτό και τα αφήνω ασχολίαστα)
    3. Επίδομα οργάνωσης γραφείου 2.000-2.500 ευρώ. (με τις πρόσφατες αποφάσεις περικόπηκαν κατά 20%)
    4. Έξοδα κίνησης 400-1.500 ευρώ. (με τις πρόσφατες αποφάσεις περικόπηκαν κατά 20%)

Aπάντηση του υπ. Εσωτερικών στον Αντ. Σαμαρά...

...ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί ο "Καλλικράτης"

"Ο κύριος Σαμαράς που καταψήφισε το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως στο ΑΣΕΠ και που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ρουσφετολογικές συμβάσεις και τις προσχηματικές συμβάσεις μαθητείας που είχαν συναφθεί με τον πιο απαράδεκτο πελατειακό τρόπο, o κύριος Σαμαράς που οδήγησε τους βουλευτές του στην...  αποχώρηση από τη Βουλή για να μην ψηφίσουν τον πρώτο, από συστάσεως ελληνικού κράτους, νόμο για την απόλυτα αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων – διευθυντών σε όλο το δημόσιο τομέα, o κύριος Σαμαράς έρχεται τώρα να εναντιωθεί στον Καλλικράτη, στη μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή της δομής του κράτους και της διοίκησης που θα έχει σαν

ΕΥΛΟΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ???


ΔΙΑΦΟΡΕΣ...

Περίπου ίδιας ηλικίας. Με διαφορά 2 ετών. Κι όμως η Στάη έδειχνε 10 χρόνια νεότερη. Και οι δυο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Λαμπερή η μια, κουρασμένη η άλλη. Καταβεβλημένη χωρίς κέφια και με ψυχολογία στο ναδίρ. Της βγαίνει της Ντόρας. Και της βγαίνει πολύ άσχημα στο γυαλί. Νομίζει ότι οι συνεχείς τηλεοπτικές παρουσίες της κάνουν καλό. Το εντελώς αντίθετο. Ειδικά αυτή την περίοδο.fimotro

"Κρίση και παιδική εργασία "

Η παγκόσμια οικονομική κρίση απειλεί να αναστρέψει την τάση των τελευταίων ετών να μειώνεται η παιδική εργασία, προειδοποίησε σήμερα Σάββατο σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).
Μεταξύ 2004-2008, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε από περίπου 222 εκατομμύρια σε περίπου 215 εκατ., σύμφωνα με την έκθεση του ILO, που τιτλοφορείται "Επιταχύνοντας την δράση κατά της παιδικής εργασίας". Η πτώση, που φθάνει το 3% και θεωρείται μικρή από τον Οργανισμό, χαρακτηρίζεται επίσης αργή και άνιση στις διάφορες χώρες.

Ελληνοφρένεια εν καιρώ Κρίσης !

Σε εποχή κρίσης οι αρμοδιοί μας εκτελούν έργα και ταυτόχρονα και την τσέπη του λαού. Στην νέα περιφερειακή οδό, αφού πλακόστρωσαν τις νησίδες με κυβόλιθους... τώρα τους ξυλώνουν για να βάλουν προστατευτικά στηθαία. Καλή η ασφάλεια αλλά και λίγος προγραμματισμός δεν βλάπτει. Πως θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος...
Από ParaponaRodos

Η Φωτογραφία της ημέρας!!!!..

Η Φωτογραφία της ημέρας!!!!..
 http://photography.nationalgeographic.com 

O Πετσάλνικος για το web-site της Βουλής ....


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .... γελάσαμε με τις προηγούμενες δηλώσεις αλλά τώρα κοντεύουμε να βάλουμε τα κλάμματα ... Οι δικαιολογίες είναι οι εξής:      
* Το site της Βουλής είναι συνχρηματοδοτούμενο απο την Ευρωπαϊκή ένωση (80% Ευρώπη 20% Ελλάδα) ... ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ??? ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΞΟΔΕΜΑ ???? ...                
* Ο διαγωνισμός για το site έγινε επι Νέας Δημοκρατίας (έτσι γιατί η πολιτική ευθύνη πάνω από όλα)      
* Όταν το έψαξε ο κος Πετσάλνικος είδε ότι και άλλα web sites δήμων , νομαρχιών κ.α. (δημόσια) κόστιζαν από 300.000 έως και 600.000 ευρώ , οπότε και το 1 εκατομμύριο για το web site της βουλής του φάνηκε λογικό ....   
Αχ καημένε φοιτητή πληροφορικής .... αχ καημένε εργαζόμενε στον τομέα της πληροφορικής .... εσύ που καταλαβαίνεις από πληροφορική και internet. Μπές και δες ... http://www.parliament.gr δουλειά 1 μήνα από 1 προγραμματιστή είναι το site που πληρώσαμε 1.000.000 ευρώ!!!!! Ντρέπομαι ....
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Παίζοντας με τα παιδιά όλου του κόσμου..

Στα πλαίσια της Προπόνησης Ζωής μια ομάδα εθελοντών έχει αναλάβει το στήσιμο ενός θεατρικού και συγκεκριμένα το έργο είναι “ο μικρός πρίγκιπας”, το οποίο θα παιχτεί από παιδιά Ελλήνων και μεταναστών σε παιδιά Ελλήνων και μεταναστών.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, να παίξουν, να γελάσουν και να δημιουργήσουν φιλίες μεταξύ τους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Έτσι θα σταματήσει η ξενοφοβία που υπάρχει στις μέρες μας καθώς και η απομόνωση που νιώθουν όλα αυτά τα παιδιά των οποίων οι γονείς επέλεξαν τη χώρα μας για να ζήσουν.

Λουτρό αίματος στο Ιράκ - Πάνω απο 75 νεκροί

Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις έσπειραν το θάνατο σε διάφορα σημεία της χώρας. Οι περισσότερες έγιναν στα περίχωρα της Βαγδάτης. Πάνω απο 300 οι τραυματίες.
Δεν έχει τέλος η βία στο Ιράκ. Σε πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις σήμερα περισσότεροι απο 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 300 τραυματίστηκαν.
Η τελευταία έγινε στη Βασόρα. Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο σε κεντρική πλατεία στην παλιά αγορά της πόλης,, δεν διευκρίνισε όμως τον αριθμό των θυμάτων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από το κέντρο της Βασόρας υψώνεται μία στήλη πυκνού μαύρου καπνού και η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Άλλα κοίταζαν οι δημοσιογράφοι, άλλο ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ


Διευκρινήσεις επί των τελικών ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, δίνει αυτή την ώρα ο Λοβέρδος. Μάλιστα κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι, είχαν παλιότερη έκδοση του νομοσχεδίου, και αναγκάστηκε ο υπουργός να τους δείξει, πιο νομοσχέδιο είναι το... σωστό.
Τουλάχιστον, άφησε περιθώριο ο Λοβέρδος για... κοινωνικές διαβουλεύσεις...

troktiko

Ο Παπούλιας είπε αυτά που δεν τολμούν να πουν οι αρχηγοί

Συγκλονιστική στην ειλικρίνειά της η παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε οτι είναι από τους ελάχιστους που στέκονται στο ύψος των καιρών. Είπε σκληρές αλήθειες που πολλοί από τους πολιτικούς προσπαθούν να κρύψουν ή να ωραιοποιήσουν και άφησε κατά μέρος την ξύλινη γλώσσα συναισθανόμενος την κρισομότητα της κατάστασης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρείται οτι σε γενικές γραμμές κάλυψε πολύ ευαίσθητα θέματα που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και πολλά από αυτά θεωρούνται απαίτηση.
"Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική που έχει εκθρέψει το πελατειακό σύστημα και το μοντέλο αδιαφανούς άσκησης της εξουσίας", είπε απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
"Εδώ που φτάσαμε οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους", είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε οτι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις αλλά για δραστικές παρεμβάσεις. 

"Mαλλια κουβαρια στη ΝΔ"

 "Από το γραφείο του Άρη μιλούν για "κόλπο" που έχει στηθεί για να τον εξοντώσουν και δείχνουν ως ηθικούς αυτουργούς τον Μαρκόπουλο και τον Παναγιωτόπουλο. Το σύστημα Σαμαρά μετά τη διαγραφή της Ντόρας λένε ότι έχει στοχοποιήσει τον Σπηλιωτόπουλου με τιμολόγια τα οποία όμως δεν είναι υπογεγραμμένα από τον ίδιο αλλά από τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ. Άνθρωπος μας που βρισκόταν πριν λίγο στη Ρηγίλλης άκουσε ότι ο Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει το έργο διαρροής των τιμολογίων για να σώσουν τον Κώστα Μαρκόπουλο από το σκάνδαλο με τις κουρτίνες επιχειρώντας έτσι τον συμψηφισμό με την περίπτωση

Θα επιδιώξει συναντήσεις με Παπαρήγα και Τσίπρα...

Ο Παπανδρέου αρνήθηκε προτάσεις του για τον Καλλικράτη. Πρότεινε μείωση των βουλευτών σε 200...


Διμερείς συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων ν της Αριστεράς, δήλωσε ότι θα επιδιώξει ο Αντώνης Σαμαράς.
Έκανε προτάσεις συγκεκριμένες στο πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως "δεν μιλάω για συγκυβέρνηση αλλά...
για ελάχιστη συνεργασία και συνεννόηση".
Ανέφερε επίσης πως ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε τις προτάσεις για τον Καλλικράτη, και θεωρεί ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, για την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και συνταξιούχων.
Ζήτησε αναθεωρητική Βουλή, και μείωση των βουλευτών σε 200... 

Nonews

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ...

Από το FIMOTRO

Τελείωσε πολιτικά και ο Άρης. Δεν είναι μόνο η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, είναι και το ότι από σήμερα το πρωί διακινούνται σε δημοσιογραφικά γραφεία πάνω από 500(!) τιμολόγια της...
περιόδου που ήταν υπουργός Τουρισμού συνολικής αξίας 3 εκ. ευρώ(!) και αφορούν σε δείπνα, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, λεωφορεία, αγορές πινάκων ζωγραφικής (αλήθεια υπάρχουν αυτοί στο υπουργείο Τουρισμού;), αγορές κομπολογιών από κεχριμπάρι αξίας 2.000 ευρώ το καθένα(!) και πολλά ακόμη πολυτελή είδη. Μιλάμε για τρομερή σπατάλη, καραμπινάτη περίπτωση διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Θα επανέλθουμε στο ρεπορτάζ...

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ταµπού
Του Δηµήτρη Μητρόπουλου ΝΕΑ 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΤΑ µήνες ο Κώστας Καραµανλής δεν έχασε καµία ευκαιρία να σιωπήσει. Ουδείς εκ των πρώην Πρωθυπουργών _ ή ακόµη και πολιτικών αρχηγών _ της Μεταπολίτευσης έχει επιδείξει ανάλογη πολιτική συµπεριφορά. Ο ίδιος δεν φαίνεται να ασχολείται. Πολλοί προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια να καταλάβουν τον Καραµανλή µέσα από ψυχολογικές προσεγγίσεις. Το θέµα προσφέρεται πράγµατι για ψυχανάλυση, όχι όµως δική του αλλά των άλλων. ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ του Ζίγκµουντ Φρόυντ, ο ..Κώστας είναι για τη Ν.Δ. «τοτέµ και ταµπού» µαζί. Τοτέµ διότι λατρεύτηκε από τη βάση, τη µέση και τους κορυφαίους του

ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ

Ρεπορτάζ: Μαίρη Μπενέα (απο ΕΘΝΟΣ)

Ροζ... σκάνδαλο με πρωταγωνιστές 55χρονο λυκειάρχη και οκτώ ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας από 14 μέχρι 16 ετών, έφτασε στο διοικητικό εφετείο της Αθήνας. 
Στο δικαστήριο προσέφυγε ο λυκειάρχης, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών, που του έχει επιβληθεί, καθώς κρίθηκε ένοχος από το ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο, για παρενόχληση των μαθητριών του.
Αιτία της καταδίκης του η καταγγελία που έκαναν οι οκτώ μαθήτριες, σύμφωνα με την οποία ο λυκειάρχης τις καλούσε στο γραφείο του, έκλεινε την πόρτα και προχωρούσε σε... θωπείες. Η υπόθεση έγινε αρχικά γνωστή μέσω του συλλόγου γονέων του συγκεκριμένου Λυκείου, όπου οι φερόμενες ως παθούσες

Κουβέλης: Έπρεπε να συμμετάσχει ο Τσίπρας στο συμβούλιο αρχηγών...

Από το PRESS-GR
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ανανεωτικής πτέρυγάς του, Φώτης Κουβέλης, με σημερινές δηλώσεις διαφώνησε με τη μη συμμετοχή του κόμματος στη σύσκεψη κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποστήριξε συγκεκριμένα:
-«Έχουμε την άποψη ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρει μέρος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η παρουσία του εκεί θα  μπορούσε να αναδείξει όλα τα ζητήματα τα οποία προκαλούν συζητήσεις και αντιδράσεις, χωρίς αυτό να σήμαινε συμμετοχή στο όποιο τόξο μιας συναίνεσης χωρίς περιεχόμενο και αναγνώριση».

Παίζει μουσική με... 5 κινητά!

Μια νέα μανία που κατακλύζει το internet είναι η δημιουργία μουσικής μέσω των κινητών τηλεφώνων.
Έχουμε δει αρκετές προσπάθειες απο μουσικούς που θέλουν να συνθέσουν κομμάτια μέσω των τηλεφώνων τους όμως ο κατασκευάστης στο βίντεο είναι μέχρι τώρα ό,τι καλύτερο έχουμε δει αφού παίζει ταυτόχρονα με 5 διαφορετικές συσκευές.
 Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν χρήστη, ο οποίος έχει τοποθετήσει δύο Android συσκευές, δύο συσκευές Windows Mobile και ένα iPod κατασκευάζοντας ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο.Το επόμενο βήμα είναι να βάλει και εικόνα στη μουσική του με τη βοήθεια του Flash και του HTML 5!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΨΑΧΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ...

 Γράφει ο Κώστας Παπαπολίτης

Μόλις τώρα πληροφορήθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος την ανάρτηση που έκανε το Fimotro σχετικά με τα τιμολόγια από τα ταξίδια που έγιναν επί υπουργίας του στο εξωτερικό σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Άνθρωπος που ήταν δίπλα στο τηλεφώνημα που έκανε στον πρώην Υπουργό ο δικηγόρος του Χρήστος Λαζαρόπουλος έστησε αυτί και άκουσε όλη τη συζήτηση που έγινε. Ο δικηγόρος του Άρη Σπηλιωτόπουλου είπε ότι πρόκειται για τιμολόγια κίνησης και διαμονής τα οποία αφορούν όμως- όπως έλεγε- στο σύνολο των εξόδων που έγιναν για τις μετακινήσεις των ελληνικών αποστολών από πλευράς συνεργατών στο Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Έλεγε και ξαναέλεγε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα όταν επί σειρά ετών από όλους του προκατόχους

Ο τόπος χρειάζεται μεγάλες αλλαγές

Για δυνατότητες της χώρας, και τις αλλαγές που χρειάζονται μίλησε ο Πρωθυπουργός. Τέλος στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας. Πρέπει πρώτα όμως να σώσουμε την Ελλάδα και μετά να την αλλάξουμε είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτό επετεύχθη με τον μηχανισμό στήριξης. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο δικό μας αλλά παγκόσμιο. Συζητήσαμε τις μεγάλες αλλαγές είπε ο Παπανδρέου, υπό τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, με την ισχυρή προσωπικότητά του.
Κρίμα που δεν παραβρέθηκαν οι κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και να αφήσουμε την "παλιά" Ελλάδα πίσω. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά χρειάζονται όλες  οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι δυνάμεις της Ελλάδας να συμπράξουν!

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατα της βίας - Δεν συμμετείχε η Αριστερά

Περίπου δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς την συμμετοχή της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα.
"'Ηταν μια συνάντηση σε καλό κλίμα", είπε βγαίνοντα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης οτι συζητήθηκαν πέρα από τα οικονομικά και μια αλυσίδα θεμάτων.
"Αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία", είπε χαρακτηριστικά.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Υπέρ της εφαρμογής των νέων μέτρων το 55,2% των Ελλήνων

Από το: ΣΑΡΔΕΛΑ

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα της Κυριακής» την ημέρα που η Βουλή ψήφισε τη συμφωνία, η πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της εφαρμογής των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά με σημαντικό ποσοστό να εξακολουθεί να εκφράζει τη διαφωνία του.Συγκεκριμένα το 55,2% δήλωσε ότι
δέχεται το πακέτο, ενώ το 44,6% το απορρίπτει.Στο ερώτημα αν αρνούνται τα νέα μέτρα ακόμη και αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, απαντούν καταφατικά το 35,6% και αρνητικά το 56,3%, που προτιμά την περικοπή των μισθών και την ύφεση που θα

Οι άγνωστες διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Πιέσεις στην ΕΚΤ να αγοράσει τους τίτλους μας που 
βρίσκονται «παρκαρισμένοι» σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις για ένα από τα ποιο καίρια ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα των ελληνικών ομολόγων και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Όπως πληροφορείται η Voria.gr από αρμόδιες τραπεζικές πηγές στην Αθήνα, που παρακολουθούσαν για ευνόητους λόγους τις εξελίξεις, από τις διοικήσεις και τα επιτελεία μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών ασκούνταν πιέσεις για την εξαγορά από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όλων των

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ...

Γράφει η Νόρα Ράλλη στο fimotro

Η εμμονή των Αμερικανών να πρωτοσταστούν στον πλανήτη, τόσο μέσω της δυναμικής όσο και σε οικονομικό επίπεδο, τους οδήγησε σε έναν "έμμεσο" και υποδώριο αγώνα κατά της ΕΕ - πράγμα που εντάθηκε με την κρίση του 2008, την οποία έκαναν τα πάντα να μεταφερθεί και στη Γηραιά Ήπειρο και το κατάφεραν. Η Ευρώπη, με τη σειρά της, μην έχοντας ουσιαστικά ποτέ ισχυρή συνοχή - καθώς βασίζονταν στη Νομισματική ένωση παρά στην πολιτική κοινή πολιτική - βιώνει πλέον τις συνέπειες αυτής της μη συνεκτικής πολιτικής πορείας. Ωστόσο, οι Αμερικάνοι δε σταματούν εκεί. Μπορεί, μεν, η κρίση να μεταφέρθηκε και από την ανατολική πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο το ευρώ είναι ακόμα ισχυρίτερον του δολαρίου και αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Η Ντόρα έχει στο μυαλό της το κόμμα με νέα στελέχη του πνευματικού κόσμου

Η Ντόρα έχει έτοιμη την ομάδα που θα πάρει μαζί της αν κάνει νέο κόμμα. Δεν τους εμφάνισε για να μην διαγραφούν και γίνει πανικός αλλά λίγο πολύ όλοι ξέρουν ότι μέσα είναι ο Γιαννόπουλος, ο Γιακουμάτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Έλσα Παπαδημητρίου κ.α. Όταν λοιπόν οι παραπάνω διαπιστώσουν ότι το κόμμα του Σαμαρά δεν τσουλάει τότε είναι σίγουρο ότι θα την κάνουν για ένα νέο κόμμα. Ο στόχος της Ντόρας είναι να κάνει ένα κόμμα με προσωπικότητες που δεν θα έχουν φθαρεί και θα πάρει μαζί και κάποια στελέχη της Ν.Δ. Όμως θέλει να δείξει ότι η πολιτική μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή με άλλους ανθρώπους και όχι αυτούς που μάθαμε.
troktiko

Πώς θα πάρουμε τα λεφτά

Το 70% - 30%, αντί του 60% - 40%, τι συνεπάγεται 
και πότε θα έρθει η δεύτερη δόση
Μέσα στις επόμενες ώρες, πρόκειται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να επικυρώσει την παροχή της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, έως τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται ότι θα έχει «περάσει» από όλα τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης το Μνημόνιο της βοήθειας, ενώ σε λιγότερο από 10 μέρες θα εκταμιευτεί η προκαταβολή των 9 δισ. ευρώ.

Ξύπνησαν οι Ευρωπαίοι μπροστά στην καταστροφή

500 δισ. από χώρες της Ε.Ε.- Έως 250 δισ. βάζει το ΔΝΤ  - Άνοδος γιά το ευρώ  - Ο Ομπάμα "ταρακούνησε" τους Ευρωπαίους
Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση έντεκα ωρών οι υπουργοί Οικονομικών των 27 ευρωπαϊκών χωρών συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που θα μπορούσε να διαθέσει 720 δισεκατομμύρια σε χώρες του ευρώ που απειλούνται με χρεωκοπία.

ΑΙΧΜΕΣ

Πάθημα - μάθημα
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου ΝΕΑ

Η ΧΩΡΑ βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, σύμφωνα με την τόσο καίρια διατυπωμένη και εξαιρετικής έμπνευσης φράση του Προέδρου τη Δημοκρατίας προ ημερών, αλλά ο πολιτικός κόσμος αρνείται να ομονοήσει. Οπως αποδει- κνύεται από τη σημερινή απουσία των δυο κομμάτων της Αριστεράς από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, κάποιοι αρνούνται να δουν κατάματα την αλήθεια. Τι βλέπουν; Το δάχτυλο που δείχνει το.. φεγγάρι, το δέντρο που κρύβει το δάσος, τη μαύρη μοίρα αυτού του τόπου, που είναι καταδικασμένος να πορεύεται διχαστικά στις πιο κρίσιμες περιόδους του. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από το συμφέρον της

Ο ίδιος απειλεί ότι θα παραιτηθεί αλλά θα πάρει και άλλα μέτρα

Ακόμα και την παραίτηση σκέφτεται ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αν πιεστεί να πάρει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Ο υπουργός οικονομικών έχει κουραστεί με τα συνεχή μέτρα και μάλιστα το έχει πει στα μέλη του τομέα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ότι θα παραιτηθεί αν του ζητήσουν και άλλα μέτρα. Γιατί εμείς λέμε ότι θα πάρει και άλλα μέτρα και θα πει και ένα τραγούδι;
troktiko

Επιτέθηκαν σε τουρίστες μέσα στο τροχόσπιτό τους

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών που δέχθηκε άγρια επίθεση στη Νέα Πέραμο
 
Κουρασμένοι από τη διαδρομή οι τουρίστες αποφάσισαν να παρκάρουν στο πλάι της Παλιάς εθνικής οδού. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μπουν στο στόχαστρο ληστών δίπλα σε ένα δρόμο με αρκετή κίνηση όλο το 24ωρο. Χαράματα, λίγο μετά τις τρεις οι δράστες, τουλάχιστον δύο όπως περιέγραψαν οι τουρίστες, έσπασαν την πόρτα του τροχόσπιτου και πριν προλάβει να αντιδράσει το ζευγάρι άρχισαν να τους χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα. Ανάγκασαν τον άνδρα να τους παραδώσει το πορτοφόλι με τα χρήματα και τις πιστωτικές κάρτες και εξαφανίστηκαν. Ευτυχώς οι άτυχοι τουρίστες κατάφεραν να ενημερώσουν την αστυνομία που τους βοήθησε να πάνε ως το νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Newsit.gr

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τον Καλλικράτη

Έκλεισαν και τα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος της αερογέφυρας «Ανατόλια», προχώρησαν το πρωί, για περίπου μισή ώρα, κάτοικοι και φορείς του δήμου Πυλαίας, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης». «Υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλειά μας. Θεωρούμε παράφορη αδικία να ενωθεί ο δήμος Πυλαίας με έναν ορεινό όγκο, όπως ο Χορτιάτης. Η Πυλαία είναι μία πόλη, με 60.000 κατοίκους, που έχει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σε μία 10ετία θα έχουμε 150.000 κατοίκους και δεν είναι λογικό να μετατραπούμε σε δημοτικό διαμέρισμα», δήλωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Καρτάλης.
troktiko

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή Τσίπρα

«Η αποχή του Αλέξη Τσίπρα από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρας ήταν σοβαρό λάθος» δηλώνει η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ, η οποία κατηγορεί τον πρόεδρο του κόμματος ότι «φυγομαχεί». 
«Η άρνηση του δίνει μια την εικόνα μιας αριστεράς που φυγομαχεί, δεν έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις της, στην αντοχή τους στο διάλογο, ειδικά στην κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα με την επιβολή των μονόπλευρων οικονομικών μέτρων. την ώρα που οι αγώνες των εργαζομένων και οι κινητοποιήσεις τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τονίζει η ανανεωτική πτέρυγα με ανακοίνωση της.

Ο ΤΣΑΒΕΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, σχολιάζει τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντάς τη ως έναν από τους λόγους των διαμαρτυριών, μαζί με την "κατάργηση", όπως αναφέρει, της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει "αποκάλυψη" (με τη βιβλική έννοια του όρου) τον καπιταλισμό που "θερίζει" την Ευρώπη, και να αποδώσει τις αρχές του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει στη χώρα του (όχι όλες και τόσο δημοκρατικές) στην παράδοση της Βενεζουέλας και στο Χριστό, τον οποίο χαρακτηρίζει "μεγάλο επαναστάτη". Τέλος, σημειώνει ότι περιμένει πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επισκεφθεί τη χώρα μας. Όλα αυτά στην συνέντευξη που έδωσε στο Mega και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, εχθές Κυριακή.
fimotro

Διόρισαν υπάλληλο της Βουλής και σε ΔΣ Οργανισμού...

...την ώρα που θα έπρεπε να αποφεύγουν τις προκλήσεις! 

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για τα διαχρονικά ανομήματα των πολιτικών, υπάρχουν ορισμένες κοινωνικές προνομιακές τάξεις που προκλητικά συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνομίων. Αφού οι υπάλληλοι της Βουλής είδαν τις αμοιβές τους να συρρικνώνονται, φαίνεται πως κάποιοι πολιτικοί ταγοί σκέφτηκαν ότι πρέπει να τους βάλουν και να μετέχουν σε Δ.Σ. Οργανισμών για να αυξήσουν τα ετήσια εισοδήματά τους.
Υπεύθυνος της επιλογής αυτής είναι  ο μεγαλειότατος κύριος Γερουλάνος όπου σε εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου του (ΟΠΕΠ Α.Ε.) διόρισε ως μέλος Δ.Σ. υπάλληλο Βουλής. Προφανώς επιλέχθηκε ως άριστος και όχι αρεστός.
Δείτε εδώ: http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=8105&spec=gov&type=1

"ΦΙΛΙΚΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ SIEMENS

Το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ κατέβαλε ως αποζημίωση στη Siemens ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Μ. Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκίες ελλήνων αξιωματούχων, σύμφωνα με το «Der Spiegel».Το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, σημειώνει ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε «φιλική διευθέτηση» του ζητήματος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...

Γράφει ο lanos  από το infoblog.gr

Ότι πλέον στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται οι τάσεις και τα «ρεύματα» που θα επανακαθορίσουν την φυσιογνωμία του Κινήματος είναι πλέον δεδομένο. Αυτό που κανείς δεν θα περίμενε είναι ότι θα υπήρχαν και διαφορετικές σκέψεις σε ότι αφορά ζητήματα διαφάνειας και τιμωρίας όσων ενέχονται σε σκάνδαλα.  Έκτος από ζητήματα ιδεολογικών διαφορών πλέον διαμορφώνονται δύο τάσεις σχετικά με την τιμωρία των σκανδάλων. Η πρώτη σχολή σκέψης αναγνωρίζει ότι υπήρξαν σκάνδαλα αλλά υποστηρίζει το «κουκούλωμα» σε όλα! Κύριο επιχείρημα η «περιβόητη» διακομματική συναίνεση, ο

ΟΠΕΚ: Έκτακτη σύνοδος αν συνεχιστεί η πτώση του πετρελαίου

 O υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Αχμαντ Αμπντάλα αλ-Σαμπάχ εκτίμησε ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνέλθει πριν από την προβλεπόμενη για τον Οκτώβριο σύνοδό του, στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει στο μεταξύ κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην Ντόχα (όπου ο υπουργός θα μετάσχει στην 9η Αραβική Διάσκεψη για την Ενέργεια που αρχίζει την Κυριακή στο Κατάρ) ποιά στιγμή ο Οργανισμός των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο θα πρέπει να ενεργήσει κατάλληλα σχετικά με την τιμή του μαύρου χρυσού, ο σείχης Αχμαντ απάντησε: