Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Ανασχηματισμός την Κυριακή;...

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη, νυν και ...επόμενα. Η φημολογία για ανασχηματισμό ίσως και την Κυριακή, μόλις ολοκληρωθεί η επίσκεψη Ερτνογάν, εντείνεται ώρα με την ώρα. Πόσο πιθανό είναι να επιβεβαιωθεί;
Ο Ταχυδρόμος

Αμφιβάλλει ο επικεφαλής της Deutsche Bank για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

Ο γενικός διευθυντής της Deutsche Bank Γιόσεφ Ακερμαν έθεσε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εν αμφιβόλω τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της, τόνισε δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης του ενός τρισ. ευρώ "θα βοηθήσει την Ισπανία και την Ιταλία", "ενώ για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα".  Ο τραπεζίτης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα τώρα θα χρειαστεί να καταβάλει "απίστευτες προσπάθειες", άλλα εξέφρασε προσωπικώς αμφιβολία, εάν θα τα καταφέρει να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος.  Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, και να οδηγήσει σε ένα είδος "πλήρους κατάρρευσης", είπε ο τραπεζίτης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τονίζοντας πως "η Ισπανία και η Ιταλία θα εξυπηρετήσουν

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του Θ. Ρουσόπουλου

Κατά τριών δημοσιογράφων για συκοφαντική δυσφήμιση
"Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του πρώην υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα και κατά του τηλεοπτικού σταθμού "Alpha" για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο κ. Ρουσόπουλος... διεκδικεί ποσό 300.000 ευρώ από τον καθένα από τους εναγόμενους για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη από εκπομπή στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό τις 24 Οκτωβρίου 2008.
Στην εκπομπή του κ. Αυτιά με καλεσμένους τους άλλους δύο δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο ακούστηκαν συκοφαντικοί γι΄αυτόν ισχυρισμοί που έβλαψαν την τιμή..
και την υπόληψή του, σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση, πριν και μετά την είσοδό του στην πολιτική.

Ο ΟΓΑ επιβεβαιώνει το κύκλωμα με τις συνταγές από Άρτα-Γιάννενα.


Την ύπαρξη κυκλώματος το οποίο προέβαινε στην διακίνηση συνταγών ιδιαίτερα ακριβών φαρμάκων από το Νοσοκομείο της Άρτας σε συγκεκριμένα φαρμακεία της πόλης των Ιωαννίνων, επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ.
Επιθεωρητές του Οργανισμού είχαν διενεργήσει εξονυχιστικό έλεγχο σε Γιάννινα και Άρτα, το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου κι ύστερα από τις καταγγελίες για διακίνηση συνταγών από το Νοσοκομείο προς ένα τουλάχιστον φαρμακείο των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού η ύπαρξη του κυκλώματος επιβεβαιώνεται ενώ διευκρινίζεται ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διαπιστώσεις των ελεγκτών του Οργανισμού από έρευνα σε ολόκληρη την χώρα είναι πράγματι συγκλονιστικές, καθώς αποδεικνύουν τις κομπίνες που στήνονται γύρω από την υγεία και τα φάρμακα ώστε ορισμένοι να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Έκρηξη βόμβας στον Κορυδαλλό

 Ισχυρότατη έκρηξη έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Το NewsIt στο σημείο της έκρηξης.
Μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, εξερράγη βόμβα στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών του Κορυδαλλού.
Άγνωστος τηλεφώνησε στα δύο τηλεοπτικά μέσα στις 21:50 και προειδοποίησε ότι σε 27 λεπτά θα υπάρξει έκρηξη στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχει τραυματισμός, ενώ από την έκρηξη σηκώθηκε ένα μεγάλος σύννεφο σκόνης. Πάντως, πληροφορίες προς το παρόν δεν υπάρχουν για τις υλικές ζημιές.

Έφοδος ΣΔΟΕ σε αποθήκες με κινέζικα

Υλικό που γεμίζει τέσσερα φορτηγά εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές
«Έφοδο» σε στέκια και αποθήκες προϊόντων κινέζικης προέλευσης που προορίζονται για την τροφοδοσία των κυκλωμάτων του παραεμπορίου, πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι αρμόδιες διωκτικές και ελεγκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από άνδρες του ΣΔΟΕ και της δημοτικής αστυνομίας της πόλης αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση τους για τη δράση των κυκλωμάτων αυτών, έκαναν σαρωτικούς ελέγχους και έπιασαν «λαβράκι».  Κατά τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε υλικό που γέμισε τέσσερα (4) φορτηγά. Συγκεκριμένα βρέθηκαν είδη ένδυσης – υπόδησης, καλλυντικά, τσάντες κλπ, τα οποία οι ελεγκτικές αρχές θα επιχειρήσουν να διερευνήσουν αν έχουν συνοδευτικά έγγραφα και τι είδους, αλλά και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μέχρι τον εντοπισμό τους.
Voria.gr

Για τo C4I κατέθεσε στην Εξεταστική της Siemens ο Βουλγαράκης

Υπεραμύνθηκε των επιλογών του
Αφόρητες πιέσεις από τον ξένο παράγοντα που προειδοποιούσε με έλευση στην Ελλάδα ξένων στρατευμάτων ή δυνάμεων του ΝΑΤΟ για να τελεσθούν με ασφάλεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, παραδέχθηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο μάρτυρας είπε ότι όταν ανέλαβε το Μάρτιο του 2004 το επίπεδο προετοιμασίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο σχέδιο ολυμπιακής ασφάλειας, ήταν απογοητευτικό, ενώ «το περίφημο σύστημα C4I στο οποίο είχαμε επενδύσει πάρα πολλά επικοινωνιακά και το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε παραληφθεί, απείχε παρασάγγας από την πραγματικότητα».

ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

Του ΣΕΡΓΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ
στο  VETO 300


Δεν πρόλαβα να γράψω για τον Πετσάλνικο και μου ήρθαν στα χέρια δηλώσεις του (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ), που δείχνουν ότι ο άνθρωπος βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να δείξει ότι έχει καταλάβει, κάνει επίθεση εναντίον όσων επισημαίνουν το λάθος του. Φτάνει στο σημείο να πει ότι θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα της δημοκρατίας και δημιουργούν κίνδυνο διάλυσης της κοινωνίας! Ποιοί; Οχι όσοι δημιουργούν κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες, όπως ο ίδιος, αλλά όσοι τις επισημαίνουν! Σας λέω, τα έχει τελείως χαμένα! Διαβάστε τί είπε: "Γράφονται και λέγονται πολλά που με γενικεύσεις, υπεραπλουστεύσεις, αναλήθειες πολλές φορές, και άκρατο λαϊκισμό δημιουργούν κίνδυνο απαξίωσης των θεσμών της δημοκρατίας και θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα λειτουργίας της δημοκρατίας. Όσοι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο οδηγούν ηθελημένα ή αθέλητα στον κίνδυνο διάλυσης της ίδιας της κοινωνίας. Για τους υπαλλήλους της Βουλής έγινε επιπλέον περικοπή επιδομάτων 8%. Συνολικά με τις προηγούμενες περικοπές έφτασε το 20%. Το ειδικό επίδομα το περικόψαμε μέχρι και 25%. Ψηφίσαμε και διάταξη για να φορολογείται το ειδικό επίδομα. 
kapistri: Τι μάς λες τώρα, βρε μεγάλε; Έτσι προσπαθείς να μας πείσεις ότι έχεις δίκιο; Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Βουλής, δεν πείθεται κανείς ότι κάνατε το σωστό! Τι θα πει 15ος και 16ος μισθός, όποια ουσιαστική σημασία κι αν έχει; Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ για όλους εμάς που με το ζόρι μάς κόψατε τα κεκτημένα και μάλιστα "αντισυνταγματικά". Μη μάς προκαλείς λοιπόν και μην μάς απειλείς ότι επιβουλευόμαστε, τάχα, τη λειτουργία της δημοκρατίας. Όσο θέλετε εσείς τη δημοκρατία, εμείς τη θέλουμε στο διπλάσιο.  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι, να πράξεις αυτό που λέει η συνείδησή σου: Σταμάτα τους παράνομους (από το παράθυρο κι εκτός ΑΣΕΠ) διορισμούς στη Βουλή. Αρκετά τους ταΐσατε τους δικούς σας (υπερκομματικά) φίλους, συγγενείς και κάθε είδους πελάτες σας. Μην μας προκαλείτε άλλο, γιατί στο γκρεμό που σέρνετε την Ελλάδα, θα πέσετε κι εσείς μαζί!

ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ...

Έχει πάρει φόρα ο Λιαρέλης και δεν κρατιέται με τίποτα. Τον έκανε φέτες τον Πετσάλνικο. Πολύ επιθετικός σε σημείο παρεξηγήσεως. Για τους...
μισθούς, για τις επιτροπές, για τα επιδόματα, όλα είχε τον χρόνο να τα σχολιάσει. Το έχουμε ξαναπεί. Ο Λιαρέλης έχει πάρει φόρα και δεν κρατιέται με τίποτα. Του πάει ο ρόλος..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Από το φίλο και αναγνώστη μας, Δημήτρη Παπαδόπουλο, πήραμε την παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε ευχαρίστως
ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Νικόλαο Γκόντα

ΚΟΙΝ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Βασίλειο  Κοσμά

  • Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, . Ιωάννη Μελανίδη
  • Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ Φίλιππα Φίλιο
  • MME

Αξιότιμε  κύριε Δήμαρχε, 

Μετά την  προσφυγή της χώρας μας στο  μηχανισμό στήριξης και την απόφαση  της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 20% τις ετήσιες αποδοχές των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων και  των αντίστοιχων των ΔΕΚΟ, αναπόφευκτα τα Γιαννιώτικα νοικοκυριά βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες, καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους μέρα με την ημέρα να εξανεμίζονται.
Οι συνδημότες μας, ανάμεσα σε αυτούς και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες κ.α έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που αγγίζουν το 150% και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Μπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, εκτιμώ πως  ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θα πρέπει να παραμένει για άλλο θεατής αλλά οφείλει άμεσα να ενεργοποιηθεί και να συνδράμει με συγκεκριμένα μέτρα τους συμπολίτες μας. 

Επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκ. ευρώ έως το 2016 δρομολογεί η «Πίνδος»

Επενδύσεις ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει μέχρι το 2016 ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», εστιάζοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ακόμη καλύτερη οργάνωση της παραγωγής του δικτύου πώλησης και της προσφοράς ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές.Συγκεκριμένα στο επενδυτικό πρόγραμμα,σύμφωνα με την εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ", περιλαμβάνονται η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του πτηνοσφαγείου στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, παράλληλα με την επέκταση της γραμμής για τα κατεψυγμένα (αερόψυξη), η μεταφορά του εκκολαπτηρίου από τη Χαλκίδα στις εγκαταστάσεις στη Κοσμηρά Ιωαννίνων (4,5 εκατ. ευρώ), καθώς και επενδύσεις 3,3 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποκαταστημάτων του συνεταιρισμού σε ολόκληρη τη χώρα

Η λίστα με τους φοροφυγάδες γιατρούς

Γιατρός στο Κολωνάκι δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ! 
Από το Newsit.gr
Σε διαγνωστικό κέντρο στον Πειραιά επιβλήθηκε πρόστιμο 1.326.041 ευρώ!
Γιατρός του σκανδάλου De Puy δήλωνε : 2,4 εκατομμύρια το 2008 και 11 εκατομμύρια το 2009!
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα των γιατρών του Κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν.
Σε έξι από αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ, ενώ σε τέσσερις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Οι έρευνες έγιναν από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε περισσότερους από 150 γιατρούς στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε 57 γιατρούς.
Για 36 από αυτούς προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.

XΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Απαισιόδοξα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής καθώς από την ημέρα των τραγικών γεγονότων στις 5 Μαΐου έχουν καταγραφεί περίπου 17.000 ακυρώσεις κρατήσεων.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία 68 ξενοδοχείων σε σύνολο 450 ξενοδοχείων της Αττικής προκύπτουν 19.696 ακυρωμένες νύχτες.

Οπως σημειώνει η Ενωση, η τάση για ακυρώσεις συνεχίζεται αυξητική και αφορά μεμονωμένες κρατήσεις, γκρουπ, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση.

Το πλέον ανησυχητικό, σημειώνει η Ένωση, είναι ότι έχει παγώσει ο ρυθμός νέων κρατήσεων, ενώ διανύουμε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου που είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την Αττική.

Χωρίς αναδρομική ισχύ η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών...

Δεν θέλει η ΝΔ, διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει η κυβέρνηση...
Από το PRESS-GR
Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί την αναδρομική αλλαγή στο νόμο για την παραγραφή αδικημάτων, η οποία αν ισχύσει θα στείλει στη Δικαιοσύνη όποια πολιτικά πρόσωπα ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα παρελθόντων ετών" δήλωσε ο  εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος κι  έκανε λόγο για «κραυγαλέα πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία, βλέποντας ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον άρτο της ελληνικής οικογένειας, επιχειρεί να προσφέρει δικαστικό θέαμα». Σχολιάζοντας τις διαρροές περί αλλαγής του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από το χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης, είπε: "Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια

"Κατάληψη γραφείων Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού από Ψαράδες"

"Αντιπροσωπείες ψαράδων από τον Αμβρακικό, μελών της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου έκαναν σήμερα 13 Μαϊου 2010, στις 12.00 το μεσημέρι συμβολική κατάληψη των γραφείων του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου με συνθήματα «ΕΞΩ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ», «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ», «ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ» όπου επέδωσαν ψήφισμα στον συντονιστή του Φορέα να το προωθήσει προς κάθε αρμόδιο. Οι ψαράδες θεωρούν ότι μέσα από το ΑΝΑΣΑ προσπαθούν κάποιοι να νομιμοποιήσουν τις παράνομες ιχθυοκαλλιέργειες, τις οποίες οι ψαράδες κατονομάζουν ως κύριες υπεύθυνες για τις ανοξικές μάζες του Αμβρακικού Κόλπου. Στη κατάληψη συμμετείχε και αντιπροσωπία των Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού με πανώ όπου ανέγραφε «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ», και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των ψαράδων. Ακολουθεί το ψήφισμα που παρέδωσαν στον Φορέα Διαχείρισης."
troktiko

Μετωπική της Φ. Πιπιλή με τον Απ. Κακλαμάνη...

Από το: PRESS-GR


Ένας αποκαλυπτικός διάλογος στην Ολομέλεια της Βουλής για "κατεστημένα" και "νέους" βουλευτές

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Σας ενημερώνω ότι στην προηγούμενη συνεδρίασή μας, εισηγηθήκαμε στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας δυο εκ των τριών υποθέσεων. Πρέπει να δούμε η Ολομέλεια πώς θα το αξιολογήσει.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Έχετε δίκιο. Εγώ λέγω ότι...

 στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις δεν παρέστην στις ψηφοφορίες αυτές. Διότι εγνώριζα ότι όλοι θα ψήφιζαν εναντίον της άρσεως.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Δεν μπορώ να κρίνω τη στάση γιατί η Ολομέλεια δεν κρίνεται στο σύνολο, αλλά ο κάθε συνάδελφος ψηφίζει κατά συνείδηση.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κατά συνείδηση λέω και εγώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το λόγο έχει τώρα ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Αθανάσιος Οικονόμου για επτά λεπτά. Μην παρασυρθείτε, κύριε συνάδελφε.

Αντικαθιστούν όλες τις τηλεοράσεις στη Βουλή με νέας τεχνολογίας Plasma ή LCD...


Μαθαίνουμε οτι οι προκλήσεις σε βάρος των μισθωτών και των εργαζομένων απο τα λαμόγια τους υπαλλήλους της Βουλής συνεχίζονται... Αφού λοιπόν αυτοι οι εκλεκτοί των εκλεκτών κατάφεραν να διατηρήσουν τον 15ο και 16ο μισθό τους την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είδαν το 13ο και 14ο μισθό τους να εξανεμίζεται.
Αφού λοιπόν εν μέσω οικονομικής κρίσης εγκρίθηκε δαπάνη 5. 000 ευρώ σε κάθε Βουλευτή για αγορά εξοπλισμού γραφείου... Τώρα αποφάσισαν να βάλουν και το κερασάκι στην τούρτα. Όπως πληροφορηθήκαμε απο ανθρώπους μέσα στο Κοινοβούλιο αποφασίστηκε η αλλαγή όλων των τηλεοράσεων που βρίσκονται στα γραφεία της Βουλής με τηλεοράσεις νέα τεχνολογίας τύπου

Ρεχάγκελ: Ένα φιλέτο έτρωγα, ένα φιλέτο θα συνεχίσω να τρώω!..

Από το http://www.kurier.at/

70% μείωση συμβολαίου λόγω κρίσης και λιτότητας!
Κούριερ: Κανείς δεν ξέρει από που βρήκαν οι ελληνικές ομάδες τα λεφτά όλα τα προηγούμενα χρόνια!
Οι Αυστριακοί υποστηρίζουν ότι θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής και μετά το Παγκόσμιο της Νότια Αφρικής, παρά του ότι θα του γίνει δραματική μείωση στο συμβόλαιο. Ο Γερμανός φαίνεται να 
το παίρνει στα χαλαρά, φερόμενος να δηλώνει πως : "Ακόμη και τα διπλάσια να έπερνα, ένα φιλέτο θα έτρωγα".
Η Κούριερ υποστηρίζει επίσης πως Ολυμπιακός, Παναθηναίκός και ΑΕΚ έχουν μπει μέσα για μέσα με τα ανοίγματα που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και κανείς δεν ξέρει ακόμα τι επίπτωση θα έχει αυτό μεσοπρόθεσμα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Παράλληλα ρίχνουν σπόντα για το πόθεν έσχες των ελληνικών ομάδων, λέγοντας πως κανείς δεν ξέρει από που προήλθαν τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από αυτές τις ομάδες, ώστε να γίνουν οι μεγάλες μεταγραφές που έγιναν. 

http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9943.html
 

Ιδού ποιους φέρνει ο Ερντογάν για να μας... αγοράσουν!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται αύριο στην Ελλάδα κουβαλώντας ένα ασκέρι από υπουργούς και ένα πολύ μεγαλύτερο από επιχειρηματίες. Όμως, ο πρωθυπουργός της «συμμάχου» και «γείτονος», στο πλαίσιο της σκληρής διαμάχης του με τους στρατιωτικούς και το παλαιό επιχειρηματικό κατεστημένο, φέρνει μαζί του, στη μεγαλύτερη ίσως μπίζνα της περιόδου, τη νέα γενιά «εξωστρεφών» και «ευρωπαϊστών» επιχειρηματιών, οι οποίοι φιλοδοξούν να υποσκελίσουν την παλαιά επιχειρηματική τάξη της Τουρκίας.
Με την Ελλάδα επί της ουσίας πτωχευμένη και με τραπεζικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια, με τον τουρισμό σε κρίση και εκατοντάδες άλλοτε ανθηρές μεγάλες τουριστικές μονάδες να ψάχνουν εναγωνίως αγοραστή, με την ενεργειακή διπλωματία στο απόγειό της, με την Ελλάδα δυσκίνητη εμπορικά λόγω του ευρώ, αλλά και με την προοπτική μιας βαθιάς και σχεδόν σίγουρα παρατεταμένης ύφεσης, η Τουρκία έχει τη χρυσή ευκαιρία να επιχειρήσει τη μεγαλύτερη διείσδυση στην χώρα μας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Ο κήπος… ανθεί

Το ιστορικό κτίριο της Ζωσιμαίας Σχολής έχει γίνει επανειλημμένα αντικείμενο συζήτησης στην πόλη. Πρέπει να αναδειχθεί, ενώ κατά καιρούς γίνονται προτάσεις να μετατραπεί σε πινακοθήκη. Προς το παρόν κινδυνεύει να μετατραπεί η αυλή του σε άγριο κήπο με ανεξέλεγκτη βλάστηση. Ας πάει κάποιος να περιποιηθεί τα φυτά στην αυλή του λοιπόν. Εμείς που κάποτε φοιτούσαμε σ΄αυτό το σχολείο θα πρέπει να αναλάβουμε κάποια πρωτοβουλία. Προσωπικά συγκινήθηκα που το είδα έτσι.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη μέσω email για επιστροφή φόρου απο το Υπουργείο Οικονομικών!!

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Saferinternet.gr, με ανακοίνωσή του, συνιστά προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών.
Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.
Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δήθεν δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα, θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται. Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.
 

ΧΑΛΑΛΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΠΑΛΛΙΚΑΡΕ ΧΩΣΤΟΥΣ ...


Χτυποκάρδια από αύριο στα θρανία!

Πρεμιέρα την Παρασκευή για τις πανελλαδικές
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ανοίγει αύριο η αυλαία, των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης για φέτος, ανέρχεται στις 84.690.

Η περίοδος των πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκινά στις 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, στις 31 Μαΐου, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερήσιων ΕΠΑΛ.

«Πάγωμα» στην επίσκεψη Ερντογάν ζητούν εννέα πρώην υπουργοί

Επιστολή αντίδρασης
Την αντίδραση τους, στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα, εκφράζουν 72 πολίτες μεταξύ των οποίων 25 πρώην κοινοβουλευτικοί, υπουργοί και βουλευτές.
Στην ανακοίνωση τους, καλούν την ελληνική κυβέρνηση να  «παγώσει» την επικείμενη επίσκεψη  Ερντογάν στην Αθήνα, μέχρι την άρση των αμφισβητήσεων από την Τουρκία επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν :
“Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να «παγώσει» την επικείμενη (15/5/2010) επίσκεψη Ερντογάν και του Τουρκικού Κυβερνητικού κλιμακίου, για την έναρξη λειτουργίας του συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας μέχρι την άρση των αμφισβητήσεων από μέρους της Τουρκίας επί των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων”.         

One stop shop γεφύρι της ...Άρτας

Πώς και γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να χαθεί 
στη χοάνη της ύφεσης λόγω της καθυστέρησης 
του αναπτυξιακού της προγράμματος
Από Voria.gr
 Σε γεφύρι της Άρτας κινδυνεύει να μετεξελιχθεί το περίφημο νομοσχέδιο το οποίο θα εισήγαγε και στη χώρα μας τον θεσμό του one stop shop για την προώθηση των επενδύσεων. Και μπορεί ως «ιδέα» να συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, ως σκέψη μπορεί να ζυμώνεται άλλο τόσο, όμως, στην πράξη η λειτουργία του δεν έχει επιτευχθεί ποτέ. Αποτέλεσμα; Την ώρα που στη Βουλγαρία απαιτείται μόλις ...1 ευρώ και δύο - τρεις μέρες διαδικασία για την λειτουργία μιας ΕΠΕ, στην Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο δυσεπίλυτους γρίφους. Κάπως έτσι όμως οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας έχουν μηδενισθεί, η εισροή ξένων

Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής: 'Ετσι ξόδευαν τα χρήματά μας!

Ξόδευαν 5 εκατομμύρια ευρώ σε ταξίδια και... μελέτες  - Είχαν πολυτελή γραφεία στο Κολωνάκι - Μετακινούνταν μόνο με λιμουζίνες 
Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση οργίου κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε βάρος των ελλήνων πολιτών οι οποίοι αναγκάζονται τώρα να πληρώσουν τα σπασμένα με περικοπές μισθών και συντάξεων και σκληρή φορολόγηση.
Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν στην διάθεσή τους πολλά εκατομμύρια ευρώ, διατηρούσαν πολυτελή γραφεία στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι και λόγω του συγκλονιστικού έργου που επιτελούσαν είχαν και δυο λιμουζίνες 2.000 κυβικών για τις μετακινήσεις τους που θα ζήλευαν υπουργοί της κυβέρνησης.
'Ολα αυτά αποκαλύφθηκαν σήμερα μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να βάλει λουκέτο στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο το οποίο δημιουργήθηκε το 2002.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 12/05/2010
                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                                                  Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Ύστερα από την μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε  στις 9/5/2010 στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  στην Αθήνα, συνήλθε σε σώμα το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σούλι με την κάτωθι σύνθεση. 

Μπανίκας Γιάννης  Πρόεδρος εκπρόσωπος του συλλόγου Μπεστιάς 
Μυλωνάς Αθανάσιος  πρώτος Αντιπρόεδρος εκπρόσωπος του συλλόγου Κουμαριάς
Θάνος Οδυσσέας δεύτερος Αντιπρόεδρος εκπρόσωπος του συλλόγου Πολυσταφύλου
Δελλής Δημήτριος Γενικός  Γραμματέας εκπρόσωπος του συλλόγου Σενίκου
Γιώτης Σωτήρης Ειδικός Γραμματέας εκπρόσωπος του συλλόγου Σερζιανών
Βελέντζα Μαρία Ταμίας εκπρόσωπος του συλλόγου Λίπας
Τσεκούρα Ελένη Αναπληρωτής Ταμίας εκπρόσωπος του συλλόγου Βρυσούλας
Παππάς Ευάγγελος Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων εκπρόσωπος του συλλόγου Αλεποχωρίου Μπότσαρη
Μαύρου Ρωξάνη Έφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. εκπρόσωπος του συλλόγου Σενίκου
Υφαντή Κλεονίκη Μέλος εκπρόσωπος του συλλόγου Αλεποχωρίου Μπότσαρη
Μτίμερης Λάζαρος Μέλος εκπρόσωπος του συλλόγου Σκιαδά

Έληξε η κατάληψη στο κτίριο της νομαρχίας

Έληξε, στις 11:30 το πρωί η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από τους συμβασιούχους υπαλλήλους των προγραμμάτων «σταζ» (stage).
Η κατάληψη ξεκίνησε στις 7 το πρωί με κύριο αίτημα των συμβασιούχων την ανανέωση των συμβάσεων τους. Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν εξυπηρετήθηκε το κοινό από τις υπηρεσίες του κεντρικού κτιρίου της νομαρχίας.

Μηδενίζεται ο μαθητής σε περίπτωση αντιγραφής

Απαγορεύεται «διά ροπάλου» η αντιγραφή με οιονδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει αυστηρότατες κυρώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο.
Αν ο μαθητής που εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο αντιγραφής ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλον τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα

Πέντε δολοφονίες σε έξι μέρες στην Αττική

Τελευταίο θύμα στον κύκλο του αίματος ο 83χρονος που μαρτύρησε στα χέρια των δραστών που τον φίμωσαν με αποτέλεσμα να να χάσει τη ζωή του από ασφυξία μέσα στο σπίτι του στην οδό Προύσης στον Άγιο Δημήτριο.
Λίγες ώρες πριν ένας 12χρονος είχε αντικρίσει ένα φρικτό θέαμα σε κάδο στην Καλλιθέα. Το διαμελισμένο πτώμα ενός άνδρα, πιθανότατα αλλοδαπού, που άγνωστοι είχαν δολοφονήσει και στη συνέχεια επέλεξαν αυτό το φριχτό τρόπο για να ξεφορτωθούν το πτώμα. Μια μέρα πριν άγνωστοι είχαν εκτελέσει με δυο σφαίρες μια στο στήθος και μια στο κεφάλι έναν ακόμη αλλοδαπό στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Βούλα.

Μην χάσετε το «Π» που κυκλοφορεί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το «Π» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η 11άδα της Ντόρας φεύγει απ΄ το μαNΔρί» και αναλυτικό ρεπορτάζ για την πρώτη ρωγμή που δημιουργείται στο πολιτικό σύστημα. Ο Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος να γίνει ο Εφιάλτης του Σαμαρά, η Ντόρα κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες και ο πρόεδρος της ΝΔ διολισθαίνει σε λαϊκισμούς. Όλα τα ονόματα των βουλευτών που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τη Ντόρα. (Σελ. 9-11)
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιχειρεί να εξωραΐσει το πολυτραυματισμένο πολιτικό προφίλ της, με φυγή προς τα θέματα καθημερινότητας. Η προσπάθεια προσκρούει στην εσωτερική κατάσταση-σοκ της κυβερνητικής παράταξης και τις σοβαρές ενστάσεις υπουργών και βουλευτών για τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου. (Σελ. 4-5).

Η Οδυσσεια της Ελλαδας

The New York Times
από το VETO 300

Η ηρεμία και το πνεύμα του ζεν που αποπνέει ο Γιώργος Παπανδρέου παραπέμπει στον Μπαράκ Ομπάμα. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εντυπωσιακό για έναν ηγέτη η χώρα του οποίου έχει αναστατώσει ολόκληρο τον πλανήτη, λόγω της οικονομικής της αστάθειας. Τον συνάντησα για γεύμα μετά την επιστροφή του από σύνοδο στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να διατεθεί ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για τη διάσωση των δοκιμαζόμενων κρατών της.. Ευρωζώνης. Μου έδωσε την εντύπωση ότι γνωρίζει καλά πως η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Δεν πρόκειται για την κλασική συμφωνία «λεφτά με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις». Μάλλον θα τη χαρακτήριζα «λεφτά με αντάλλαγμα μια επανάσταση». Εξάλλου, η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει όλο της το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, προκειμένου να ανταποκριθεί στη δική της πλευρά της συμφωνίας.

Αναβάθμισαν εφοριακό που πλαστογραφούσε έγγραφα

Η εφοριακός εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές δηλώσεις σε γνωστούς και φίλους της
Εφοριακός στα Γιάννενα εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές ενημερότητες για γνωστούς και φίλους της και τιμωρήθηκε με... αναβάθμιση και μετακίνησή της στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση της επίορκης εφοριακού απασχολεί την Α’ ΔΟΥ Ιωαννίνων εδώ και περίπου τέσσερις μήνες και επανήλθε στο προσκήνιο όταν έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, που εξακολουθεί να εργάζεται, παίρνει μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε αναβαθμισμένη θέση στη ΦΑΕ. Χρησιμοποιώντας ακόμη και τους κωδικούς συναδέλφων της, η εφοριακός έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και πλαστογραφούσε έγγραφα και υπογραφές, έτσι συναλλασσόμενοι που χρωστούσαν χρήματα έπαιρναν πολύ εύκολα φορολογική ενημερότητα.
Σε μία μάλιστα περίπτωση φορολογούμενος πήρε ενημερότητα, αν και όφειλε 200.000 ευρώ.
Οταν αποκαλύφθηκε η παράνομη δράση της εφοριακού, διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της και παράλληλα μετακινήθηκε σε άλλο πόστο της υπηρεσίας της.
v4.ethnos.gr

Υπό κατάληψη το κτίριο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης από συμβασιούχους

Θεσσαλονίκη

Υπό κατάληψη τελεί, από τις 7 το πρωί, το κεντρικό κτίριο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από συμβασιούχους των προγραμμάτων «σταζ» (stage), οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 20 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν επιτρέπεται η είσοδος των εργαζομένων στο κτίριο.

Ταϊλάνδη: Στρατιωτικά οχήματα θα απομονώσουν τους διαδηλωτές

Τεθωρακισμένα οχήματα του ταϊλανδικού στρατού θα αναπτυχθούν αργότερα σήμερα γύρω από την εμπορική συνοικία της Μπανγκόκ, την οποία έχουν καταλάβει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ώστε να τους απομονώσουν και να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό τους, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.
«Οι αρχές θα απομονώσουν τη ζώνη των διαδηλώσεων από τις 18:00 σήμερα το απόγευμα (14:00 ώρα Ελλάδας) με τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Σουνσέρν Καεουκουμνέρντ.
«Κανείς δεν θα μπορεί να εισέλθει στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε πως οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός για τις 14 Νοεμβρίου δεν θα διεξαχθούν αφού οι διαδηλωτές αρνούνται να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης που έχουν καταλάβει εδώ και πολλές εβδομάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: "ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ!"

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
φωτό τώρα από το δικαστήριο


Πριν από 10 λεπτά και αφού απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής που είχαν καταθέσει οι δικηγότοι των τριών δημοσιογράφων, στους οποίους είχε καταθέσει αγωγή ο Θ. Ρουσόπουλος, ξεκίνησε να καταθέτει ο Τάσος Τέλλογλου, για λογαριασμό του Θ.Ρουσόπουλου, και σε λίγο θα καταθέσουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ως μάρτυρας του Γιώργου Αυτιά και ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης ως μάρτυρας του δημοσιογράφου Γιώργου Βλάχου. Ο τρίτος μάρτυρας Γιάννης Κανελλάκης, που θα υποστήριζε το Γιάννη Ντάσκα, δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί, καθώς βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή στη Γάζα.

Μετ΄ εμποδίων η αποβίβαση τουριστών λόγω απεργίας στα ρυμουλκά

Τα κρουαζιερόπλοια εισήλθαν στο λιμάνι με δική τους ευθύνη
Ταλαιπωρία για περίπου 5.000 επιβάτες δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας απεργίας στα ρυμουλκά.
Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες, τα κρουαζιερόπλοια εισήλθαν στο λιμάνι με δική τους ευθύνη. 

voria.gr 

Εξηγήσεις μέσα σε 5 μέρες αλλιώς λουκέτο!

“Καλείστε δι’ υπόθεσίν σας στην Εφορία”…
Του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σε μαζικές "προσαγωγές" φοροφυγάδων στις ΔΟΥ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, αποστέλλοντας τυποποιημένα "προσκλητήρια" προς όσους εντοπίζονται από ελέγχους και διασταυρώσεις να αποκρύπτουν εισοδήματα και κέρδη. 
Απειλεί μάλιστα  με αναστολή λειτουργίας, όσους δεν  σπεύσουν να εμφανιστούν για να δώσουν εξηγήσεις στον Έφορο εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών!
Με την  πρωτοφανή σε έκταση και αυστηρότητα πρωτοβουλία αυτή το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο κυρίως "μεγαλοκαρχαρίες" (επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους  και ελεύθερους επαγγελματίες), χωρίς να μένουν όμως στο απυρόβλητο ακόμα και οι μισθωτοί.

Υποβάθμιση του ΟΤΕ από τη Deutsche Bank

Η τιμή-στόχος μειώθηκε στα 8,5 ευρώ από τα 12,5 ευρώ
 Στα 8,5 ευρώ από τα 12,5 ευρώ μειώθηκε η τιμή-στόχος της μετοχής του ΟΤΕ από τη Deutsche Bank, ενώ διατηρεί τη σύσταση διακράτησης.
Η μείωση της τιμής στόχου έρχεται μετά από τις χθεσινές εξελίξεις στην κερδοφορία του πρώτου τριμήνου, την αποχώρηση από το ταμπλό του NYSE και την επιδείνωση του μακροοικονομικού κλίματος στην Ελλάδα.

[ ΑΙΧΜΕΣ ]

Περάστε στα έργα
Της Μαρίας Νταλιάνη 
Μπορεί οι βουλευτές και ευρωβουλευτές να καταθέτουν κάθε χρόνο το πόθεν έσχες τους. Αλλο όμως η δημοσιοποίηση κι άλλο ο ουσιαστικός έλεγχος. Γιατί η Βουλή, με τη συγκατάθεση όλων των κομμάτων- μέχρι στιγμής- λειτουργεί ως άβατο και σ΄ αυτόν τον τομέα. Παράδειγμα από προσωπική εμπειρία: όταν ζητήθηκαν επισήμως και με πρωτόκολλο (!) από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της παρελθούσας Βουλής τα κατατεθειμένα και δημοσιοποιημένα πόθεν έσχες πολιτικού του οποίου το όνομα ενεπλάκη στο Βατοπέδιο, από το 1989 που μπήκε στη Βουλή έως το 2009, η απάντηση ήταν αρνητική! Με το επιχείρημα «αν θέλατε, ας τα κρατούσατε στο αρχείο σας»! Δεν αρκούν- λοιπόν- οι διακηρυγμένες προθέσεις περί διαφάνειας. Και η Βουλή, δηλαδή η εκάστοτε πλειοψηφία και ΟΛΑ τα κόμματα πρέπει να περάσουν από τα λόγια στα έργα.

[ ΑΙΧΜΕΣ ]

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
«Συνελήφθησαν να φοροδιαφεύγουν...», «Ο έλεγχος της Εφορίας απέδειξε ότι απέκρυπταν εισοδήματα...», «Δεν απέδιδαν φόρους που είχαν προεισπράξει»...
Ειδήσεις που αρχίζουν κάπως έτσι εμφανίζονται όλο και πιο συχνά τελευταία στα μέσα ενημέρωσης. Και αφορούν όλο και πιο ηχηρές περιπτώσεις φοροφυγάδων. Είναι προφανής η ανακούφιση που αισθάνονται οι πολίτες οσάκις πληροφορούνται ότι το κράτος λειτουργεί- επιτέλους αποτελεσματικά- στον τομέα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Εύλογη ανακούφιση. Η φοροδιαφυγή συνιστά αδικία και ανισότητα. Δεν αποστερεί απλώς το κρατικό ταμείο από έσοδα που δικαιούται για να επιτελέσει τον ρόλο του.

Από την στάχτη του ηφαιστείου, στη σκόνη της Σαχάρα

Ερχεται κύμα σκόνης από την έρημο
Η αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε με την ηφαιστειακή σκόνη από την Ισλανδία να καλύπτει την Ελλάδα, η οποία τώρα δίνει τη θέση της στη σκόνη από τη Σαχάρα!
Η ζέστη που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες θα έχει και άλλον ένα σύμμαχο, για να κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Αττική, την σκόνη από τη Σαχάρα που επανέρχεται στον ελληνικό ουρανό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η σκόνη που από χθες έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στον ουρανό της χώρα μας, την Παρασκευή θα αγγίξει σε πυκνότητα τα 185 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Αυτή η τιμή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ημερήσιο όριο επικινδυνότητας που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Ο καιρός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις φαίνεται να αλλάζει από το Σάββατο με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με αποτέλεσμα να καθαρίσει ο ουρανός από τα μικροσωματίδια της σκόνης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η ελληνική κρίση πλήττει Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους στην Αυστραλία

Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και οι περικοπές που έγιναν αγγίζουν και τους Έλληνες δημόσιους υπάλληλους που ζουν στο εξωτερικό, φαινόμενο με το οποίο ασχολούνται ήδη ομογενειακά και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Χαρακτηριστικά, δημοσίευμα της μεγάλης ημερήσιας εφημερίδας "The Age" με τίτλο "Δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο εδώ καθώς η κρίση χτυπά την πατρίδα", αναφέρεται στην επίδραση της ελληνικής οικονομικής κρίσης στο εισόδημα Ελλήνων υπαλλήλων που εργάζονται στην Αυστραλία.
Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται "οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αποσπασμένη εκπαιδευτικός Ελένη Τσεφαλά. Η κα Τσεφαλά είναι μία από τους 70 αποσπασμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς στην Αυστραλία και διδάσκει ελληνικά σε σχολεία της Μελβούρνης. Όπως λέει η ίδια, ο μισθός της μειώθηκε στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και αναγκάζεται να αλλάξει σπίτι, για να μπορέσει να πληρώνει το ενοίκιο. Ο δε τύπος βίζας που διαθέτει δεν τής επιτρέπει να αναζητήσει και δεύτερη δουλειά στην Αυστραλία".

Nooz.gr

Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας την Κυριακή στην Παμβώτιδα

Με τη συμμετοχή 250 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα 
Την μεγάλη ετήσια κωπηλατική του διοργάνωση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 16 Μαΐου ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην Παμβώτιδα. Πρόκειται για τους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και Αρχαρίων αθλητών, στους οποίους αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 250 νεαροί κωπηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα.Από το Ν.Ο.Ι. έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος στην σημαντική για την πόλη των Ιωαννίνων διοργάνωση συνολικά 15 Σωματεία από διάφορα μέρη της χώρας μας και συγκεκριμένα: Οι Ναυτικοί Όμιλοι Ερετών, Σαλαμίνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Αργοστολίου, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, η Ναυτική Ένωση Καστοριάς, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσ/νίκης, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος Πειραιά και ο Όμιλος Ναυτικών Αθλημάτων Τροιζηνίας.Οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι με τις απονομές μεταλλίων στα πληρώματα που θα τερματίσουν πρώτα σε κάθε αγώνισμα.Όσοι Γιαννιώτες επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες Κωπηλασίας από τις εξέδρες του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. στην Λιμνοπούλα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πόθεν Έσχες για όλους

Θανάσης Οικονόμου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ιωαννίνων

oikonomou_proeklogikh
Το τελευταίο διάστημα η εισβολή της ιστορίας σε μια πραγματικότητα που για δεκαετίες δεν θελήσαμε ή δεν μπορέσαμε να δούμε, είναι γεγονός. Είναι ξεκάθαρο πια, ότι οι οικονομικές εξελίξεις δεν οφείλονταν μονάχα στα δυσθεώρητα ταμειακά ελλείμματα και στις διαχειριστικές αστοχίες. Ήταν το φυσικό επακόλουθο ενός πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου που μας οδηγούσε προς την καταστροφή. Και που κανείς μέχρι το Φθινόπωρο του Εννιά (2009) δεν έβαζε φρένο.
Ενός μοντέλου, για το οποίο βασική ευθύνη έχουμε εμείς οι πολιτικοί. Όχι όλοι ασφαλώς, σίγουρα όχι όλοι το ίδιο. Και ακόμη πιο σίγουρα -αν θέλετε- όχι μόνο οι πολιτικοί. Μόνο όταν αυτή η διαπίστωση -που είναι κοινός τόπος όλων των πολιτών- γίνει και δική μας διαπίστωση, θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.
Εκτιμώ πως είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.

Γκρίζα φάλαινα στη Μεσόγειο μετά από αιώνες

Ελπίδα ότι οι γκρίζες φάλαινες θα επιστρέψουν 
στο Βόρειο Ατλαντικό
Έκπληκτοι έμειναν οι επιστήμονες με την εμφάνιση μιας μεγάλης γκρίζας φάλαινας έξω από τις ακτές του Ισραήλ, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος δεν έχει εντοπιστεί εκτός του Ειρηνικού Ωκεανού εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες.
Η ενήλικη θηλυκή φάλαινα, με μήκος 12 μέτρα και βάρος γύρω στους 20 τόνους, πιθανότατα έχασε το δρόμο της καθώς μετανάστευε το περασμένο φθινόπωρο από την Αρκτική προς τον Κόλπο της Καλιφόρνια.
«Είναι ένα απίστευτο συμβάν» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ Αβιάντ Σαϊνίν, πρόεδρος του ισραηλινού Κέντρου Έρευνας και Βοήθειας Θαλάσσιων Θηλαστικών, το οποίο αναγνώρισε το κήτος.