Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Κύπελλο Γερμανίας: «Πόλεμος» στο Βερολίνο

Από το: ΧΑΤ ΤΡΙΚ
Κύπελλο Γερμανίας: «Πόλεμος» στο Βερολίνο
Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου συναντώνται το βράδυ του Σαββάτου (21:00, Novasports 1) για τρίτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Οι δύο ομάδες με τις καλύτερες επιθέσεις της χώρας (119 και 112 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος αντίστοιχα) θα παραταχθούν χωρίς απουσίες...
Είχαν αναμετρηθεί στον τελικό το 1999 και το 2000, με τη Βέρντερ να επικρατεί 5-4 στα πέναλτι (1-1) την πρώτη φορά και την Μπάγερν να παίρνει ρεβάνς με 3-0 ένα χρόνο μετά. Φέτος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην «Αλιάντς Αρένα», αλλά οι Βαυαροί επικράτησαν με 3-2 στο «Βέζερσταντιον» στον δεύτερο γύρο.

Ψηφιακή περιηγήση στη ζωφόρο του Παρθενώνα

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε έναν νέο δικτυακό τόπο που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Διαδικτύου για την ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου. Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, απευθύνεται τόσο στους επιστήμονες όσο και στο ευρύτερο κοινό.
Η ψηφιακή αναπαράσταση της ζωφόρου του Παρθενώνα παρουσιάζει, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τη συνολική εικόνα ενός έργου μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Χαρακτηρίζεται όμως, ταυτόχρονα, και από επιστημονική τεκμηρίωση, γεγονός που την καθιστά απαραίτητο εργαλείο τόσο για τον αρχαιολόγο-μελετητή, που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τη σχετική έρευνα, όσο και για τον καθηγητή, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως εκπαιδευτικό βοήθημα.

www.parthenonfrieze.gr 
Από το ΑΜΒΡΑΚΙΑ

Τώρα το Ε9 υποβάλλεται και ηλεκτρονικά


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9) έτους 2010. 
Η Υπηρεσία απευθύνεται σε όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση ακινήτων, που έγιναν εντός του έτους 2009, καθώς και όσα φυσικά πρόσωπα έχουν μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση και υποχρεούνται στην υποβολή Ε9 εξ αυτού του λόγου.

Οι λίστες κι οι ληστές...

Εγώ να συμφωνήσω βρε παιδιά ότι το "να μην γίν'ς σουργούν'" π' λέμε κι 'μεις στ'ν Ήπ'ρο, είναι πολύ μεγάλο κίνητρο, ιδίως για επαρχιακές πόλεις και ίσως να γίνει κάτι καλό για να σταματήσει ή έστω να συμμαζευτεί η φοροδιαφυγή...
Να δημοσιευτούν τα ονόματα, να τοιχοκολληθούν στις κολώνες της ΔΕΗ.
Καλό για όλους μας θα είναι, γιατί αυτά που μου κόβονται τώρα από εμένα, είναι επειδή ο ένας μάγκας με το εξοχικό δηλώνει 300 ευρώ το χρόνο, ο άλλος με το σκάφος 640 τον χρόνο και πάει λέγοντας...
Όλα όμως τα ονόματα, όχι μόνο των γιατρών του Κολωνακίου, που είναι "εύκολοι στόχοι"...

Κατάρρευση σε αγορές, ευρώ και πετρέλαιο

Κάτω και από τα 1,24 δολάρια το νόμισμα
Έντονες πιέσεις δέχονται τόσο οι χρηματιστηριακές αγορές όσο και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο μέσα στην ημέρα έχει χάσει 1,2% και βρίσκεται κάτω και από τα επίπεδα των 1,24 δολαρίων. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη βουλιάζει, κυριολεκτικά, και τις μετοχές. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι δείκτες της Wall Street κινούνται με απώλειες της τάξης του 2% και πλέον, με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από τις 10.580 μονάδες.

ΧΡΕΟΣ

Σε ειδική στήλη εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, το οποίο μ,ε τρομερή ταχύτητα τρέχει την ανηφόρα. Προσέξτε το!

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ  την  Τετάρτη, 12.05.10 στις 7.00 η ώρα                                                         1.705.881.745.733 ευρώ

Ο καθένας από μάς, που ζούμε στη Γερμανία, χρωστά  σήμερα 20.833 ευρώ

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ την Παρασκευή,13.05.10 στις7.00 η ώρα                                                       1.706.652.804.846 ευρώ

Ο καθένας από μάς, που ζούμε στη Γερμανία, χρωστά  σήμερα 20.842 ευρώ, δηλαδή μέσα σε δυο μέρες αυξήθηκε το ατομικό χρέος μας κατά 9 ευρώ (υπολογισμός στογγυλοποιημενος)

Ίσως να μην το προσέξατε! Κάθε μέρα που περνάει, το χρέος μας γίνεται όλο και μεγαλύτερο, άσχετα αν δεν εισπράττουμε τίποτε από το κράτος.

AΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Απο Enet.gr


Στην κατάθεση αγωγής κατά του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου προχώρησαν σήμερα οι συνήγοροι του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη, για «τους ψευδείς ισχυρισμούς του σε σχέση με την διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου».
Αναφερόμενος στην κατάθεση της αγωγής, ο Ν. Σηφουνάκης υπογράμμισε ότι "είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανένα να την εξαχρειώνει και να διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες".
Συμπλήρωσε ότι με εντολή του, οι δικηγόροι, Άγγελος Καραχάλιος και Νίκος Κωνσταντόπουλος "κατέθεσαν αγωγή κατά του συκοφάντη στη Δικαιοσύνη". Εξάλλου, ο υφυπουργός είχε ανακοινώσει πρόσφατα την πρόθεσή του να καταθέσει αγώγή μιλώντας στη Βουλή.
Όπως ισχυρίζεται ο Ν. Σηφουνάκης, ο επιχειρηματίας "κατ' επανάληψη χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψεύδη, προκειμένου να με συκοφαντήσει για την γνωστή πλέον υπόθεση της Σάμου, αν και εκ των προτέρων γνώριζε ότι παραποιούσε προκλητικά την αλήθεια".
Προσθέτει δε ότι "δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και τέως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί  αποδέκτες και διαχειριστές – μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – της χορηγίας της Marfin για την φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί".
Ακόμη, κατηγόρησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο ότι "με συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αναπαρήγαγε αναληθείς ισχυρισμούς ως προς τη διάθεση και διαχείριση της χρηματικής δωρεάς του".
Κατέληξε, λέγοντας ότι "εκείνος πλέον που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία, τις οποίες θα κληθεί να δώσει μέσω  της Ελληνικής  Δικαιοσύνης, είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά, εξαπολύει κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις σε βάρος θεσμών και προσώπων". 
 
Αν. Βγενόπουλος: Καλοδεχούμενη η αγωγή, θα καταθέσω μήνυση

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος την αγωγή που του κατέθεσε ο υφυπουργός Υποδόμων, Νίκος Σηφουνάκης εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για τους λόγους που δεν έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του στα ποινικά δικαστήρια.

«Σβήνουν» το μίσος από τα βιβλία

ΠΡΟΟΔΟ στο θέμα της έντασης στο Αιγαίο αλλά και στο αίτημα για μονοήμερες επισκέψεις τούρκων τουριστών σε ελληνικά νησιά χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίων αναμένει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ πριν από την επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Ο Πρωθυπουργός είπε στη συνέντευξή του ότι η πρόταση της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα είναι να οδηγηθεί το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Αρχίσαμε διερευνητικές επαφές. Οι δύο πρώτες

Άσε μας ρε Καλλικράτη

Θόδωρος Γαλανόπουλος 
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
theo1
Ξέρετε σε τι μοιάζουν οι Έλληνες με τις γαλοπούλες;
Και οι δυο τη βγάζουν δεν τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα ...
Και μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό κάποιοι έχουν πάθει μια πρεμούρα με τον Καλλικράτη.
Το όνομα του αρχαίου μας αρχιτέκτονα διαλέξανε για να δώσουν στις αλλαγές που θέλουν να φέρουν στον χάρτη της αυτοδιοίκησης.
Λιγότεροι δήμοι, συνενώσεις και αλλά διάφορα που ήθελα να ήξερα ποιον αφορούν τέτοια εποχή που κοντεύουν να μας πάρουν τα σώβρακα ΔΝΤ και Ευρωπαίοι αδερφοί μας..

ΜΗ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 700 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Περίπου 178.000 μισθωτούς που δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα λιγότερα από αυτά που ελάμβαναν από τoυς εργοδότες τους, ανάμεσα στους οποίους 28.000 που δεν τα δήλωναν καθόλου, εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις. Το συνολικό ποσό που δεν δηλώθηκε αγγίζει τα 713 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία από τα στοιχεία προέκυψαν: 
  • 149.323 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών φθάνει τα 205,9 εκατ. ευρώ.

Ποιοι «θεράπευαν» τα φορολογικά τους βιβλία

231 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟ

 Ποινική δίωξη, δέσμευση καταθέσεων, κλείσιμο ιατρείων και υψηλά πρόστιμα εισέπραξαν οι πρώτοι 231 γιατροί που βρέθηκαν από το ΣΔΟΕ να έχουν διαπράξει πλήθος φορολογικών παραβάσεων.
Το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος των τελευταίων ημερών από το σκληρό πακέτο της τρόικας των δανειστών, έδωσε χθες στη δημοσιότητα 4 λίστες με τα ονόματα 231 γιατρών της Αττικής, οι οποίοι φέρονται εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και προμηθειών.
Θα συνεχιστεί
Γιατροί που έπαιρναν φακελάκι για να «προτιμούν» τα ορθοπεδικά υλικά της αγγλικής εταιρείας De Puy, και μάλιστα να της κάνουν τζίρο, δηλαδή να χρησιμοποιούν ακόμη και δεύτερο ή τρίτο ανταλλακτικό για τον ίδιο ασθενή.

Το νέο γήπεδο της Λάρισας παρουσίασε ο Κώστας Πηλαδάκης

Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 16.118 θεατών, ενώ θα περιλαμβάνει ακόμη 7.000 τ.μ. εμπορικών χρήσεων 
Το νέο γήπεδο της Λάρισας παρουσίασε απόψε η διοίκηση του συλλόγου. Ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί», Κώστας Πηλαδάκης, παρουσίασε στη σχετική εκδήλωση φωτογραφίες από την πρόοδο των έργων, αλλά και τις σουίτες του νέου γηπέδου και ανακοίνωσε πως από τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι το «σπίτι» της ΑΕΛ. Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 16.118 θεατών, ενώ θα περιλαμβάνει ακόμη 7.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χρήσεων, 100 θέσεις πάρκινγκ, ένα εστιατόριο, 13 κυλικεία, 24 θύρες και 38 σουίτες.
Το συνολικό κόστος έφτασε τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε με ομολογιακό δάνειο που πήρε η θεσσαλική ΠΑΕ, και γι΄ ο κ. Πηλαδάκης τόνισε στην ομιλία του ότι με την αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου πήρε μεγάλο ρίσκο για τα επόμενα 12-15 χρόνια.

Μείωση εξοπλισμών ζητούν ΣΥΝ - ODP

Συμφωνία για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών ζητούν 
από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας 
ο Συνασπισμός και το κόμμα Ελευθερίας και 
Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP). 
  "Το ODP και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ διακηρύσσουν ότι η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή για τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας. Τα προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει και μπορούν να λυθούν ειρηνικά, μέσω διαλόγου, στην βάση του διεθνούς δικαίου", υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους και επισημαίνουν: "Αποκρούομε έντονα τον μιλιταρισμό και σοβινισμό και την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους δύο λαούς.

Υποχώρηση έως 9% των εσόδων από τον τουρισμό για αναμένει η αγορά

Πτώση 7-9% των εσόδων από τον τουρισμό αναμένεται για φέτος στην Ελλάδα καθιστώντας δυσκολότερη την έξοδο της χώρας από την κρίση, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του ΣΕΤΕ και του ΠΟΞ.
«Θα έχουμε μια μεγάλη υποχώρηση των εσόδων επειδή έχουν πέσει οι τιμές (...) Αυτή τη στιγμή αναμένουμε υποχώρηση 7-9%», είπε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
ΤΟ ΒΗΜΑ

NewsIt.gr: Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Σκέφτομαι το ενδεχόμενο νέου πολιτικού χώρου, αλλά όχι τώρα

Η Ντόρα μισάνοιξε τα χαρτιά της…

Τις σκέψεις της για τη  δημιουργία ενός  νέου πολιτικού σχηματισμού με «νέες ιδέες φιλελεύθερες και όχι λαϊκιστικές» διατύπωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτικό σταθμό.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πολιτικός χώρος με νέες ιδέες, φιλελεύθερες, και όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό». 

Ένα βήμα πιό κοντά σε νέο κόμμα η Ντόρα

Σκληραίνει τη στάσης της απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι θα παραμείνει στη Βουλή, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω σκεφθεί και να φύγω από την πολιτική, αλλά και να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με ιδέες ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες. Πάντως, αυτή τη στιγμή η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα». Σε ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις βουλευτών που συντάσσονται στο πλευρό της, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Στόχος μου δεν είναι η διάσπαση. Ο κάθε βουλευτής πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό. Δεν θα πω εγώ σε κανέναν τι να κάνει».

Όλες οι ελληνοτουρκικές συμφωνίες - Υπό αυστηρές προϋποθέσεις καταργείται η βίζα για τους Τούρκους

Μετά τις συμφωνίες θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών

Δεκάδες συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας αναμένεται να υπογραφούν στο πλαίσιο της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σε όλους σχεδόν τους τομείς της πολιτικής.
Η κορυφαία συμφωνία είναι η κοινή πολιτική διακήρυξη για τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που στην ουσία σημαίνει μικτό Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών.
Σοβαρή εξέλιξη αποτελεί και η πληροφορία για υπογραφή συνθήκης για την κατάργηση της βίζας υπό προϋποθέσεις για κατόχους τουρκικών διαβατηρίων, αλλά θα ισχύει η συνθήκη Σένγκεν, ενώ θα υπάρξει και κοινή διακήρυξη για την καταπολέμηση της παράνομης λαθρομετανάστευσης, του ασύλου, των ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα
Θα υπογραφεί Πρωτόκολλο συνεργασίας για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ.
Θα υπάρξει συμφωνία των δύο κυβέρνησεων σχετικά με την επικερδή απασχόληση των διπλωματικών και προξενικών αποστολών. 

Ο διάλογος Παπούλια-Ερντογάν

Ο διάλογος Παπούλια-Ερντογάν:
 Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Σας καλωσορίζω στην Αθήνα.
T.EΡΝΤΟΓΑΝ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Είναι γεγονός ότι είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες. Και πάλι σας καλωσορίζω.
T.EΡΝΤΟΓΑΝ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα λόγια σας. Αυτή η επίσκεψή μου είναι η τρίτη μου επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.  Πιστεύω ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει αφετηρία για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου είναι η έκτη επίσημη ή ανεπίσημη επίσκεψη που πραγματοποιώ στη χώρα σας. Πιστεύω όμως ότι αυτή η επίσκεψη θα έχει ‘ένα διαφορετικό τέλος’.

Της γειτονιάς μας ο τρελός όλα ανάποδα τα βλεπει.....

Από το ΑΒΟΛΕΥΤΟΣ
Από το 2009 (Οκτώβριο μάλιστα) μας προλαβαίνουν τα γεγονότα σε σημείο που ούτε η φαντασία μας μπορούσε καν να τα προβλέψει. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά ήταν πιστεύουμε ανάλογο με αυτό άλλων χωρών και δεν δικαιολογούσε μια τέτοιου είδους κατρακύλας της Ελλάδας. Τότε τι συμβαίνει; Μας βρήκανε μαλάκες μήπως; Πιθανόν αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται αυτή η κατρακύλα, γιατί κάποιος θα μας έβαζε στο νόημα. Τότε; Πιστεύουμε ότι το σχέδιο (γιατί σίγουρα υπάρχει) έχει σαν τελικό στόχο την τριχοτόμηση η τετραχοτόμιση της σημερινής Ελλάδας. Ακριβώς μην σας φαίνεται περίεργο ούτε φανταστικό το σενάριο. Εμείς λέμε τη δεύτερη περίπτωση. Ένα κομμάτι θα είναι τα νησιά, δεύτερο η Μακεδονία μέχρι Λάρισα, τρίτο ήπειρος και θα μας μείνει εμάς το τέταρτο στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος. Η ουσία είναι ότι αυτό θα γίνει όχι γιατί δεν μας χωνεύουν ειδικά εμάς

Βγαίνει ο ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο...


Βγαίνει ο ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Γι' αυτό πήγε ο Βουρλούμης στο υπ. Οικονομικών. Τι υποκρύπτει η απόφαση και η σχέση με την ... Siemens!
Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Διάβασα την αποκάλυψη του Press-gr (εδώ) για την επίσκεψη του Π. Βουρλούμη στο υπουργείο Οικονομικών, έψαξα κι έμαθα για ποιο λόγο έγινε. Πήγε για να ανακοινώνει και τυπικά την απόφαση του ΟΤΕ να "βγει" από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Κατά τις πληροφορίες μου, την απόφαση πήρε η Deutsche Telekom που είναι το πραγματικό αφεντικό του ΟΤΕ και ασκεί το management, στο πλαίσιο της  γενικότερης στρατηγικής των γερμανικών εταιρειών να αποχωρήσουν από το αμερικανικό Χρηματιστήριο για να μην αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των "ελέγχων" από τις αρχές των ΗΠΑ για θέματα διαχείρισης, παρανομιών, σκανδάλων, δωροδοκιών κλπ.

Πιθανότητα άνω του 80% για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

 Πιθανότητα άνω του 80% για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας βλέπει Moody’s. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς Οίκου αξιολόγησης «μία υποβάθμιση πολλών διαβαθμίσεων είναι πιθανή». Στις 22 Απριλίου ο Οίκος είχε μειώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε Α3 από Α2.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Moody’s«το συγκεκριμένο εύρος της υποβάθμισης» εξαρτάται από «την πιθανότητα εφαρμογής από την Ελλάδα των όρων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και από τα επίπεδα στα οποία το χρέος θα σταθεροποιηθεί ή το αντίθετο».«Το μέγεθος του σημερινού προγράμματος λιτότητας έχει αυξήσει τον πολιτικό κίνδυνο, καθώς ζητείται από τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί πολύ απαιτητικούς όρους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από τον Ιούλιο οι Έλληνες της Αμερικής πετάνε για Ελλάδα με τα φτερά της Hellenic Imperial Airways


Οι έλληνες της Αμερικής από τον Ιούλιο θα μπορούν και πάλι να πετάνε  προς την πατρίδα με τα φτερά της Hellenic Imperial Airways. Μια νέα,  μεγάλη  και  ταχέως  αναπτυσσόμενη  εταιρία με ελληνικά και διεθνή κεφάλαια  που επενδύει στις αεροπορικές μεταφορές αλλά και άλλες παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις  όπως οι  πτήσεις charter  επενδύει σε μια εθνική προσπάθεια ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη εθνικά για την Ελλάδα περίοδο. Μια εποχή  όπου όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον κάθε Έλληνα στην Εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και τον ορατό κίνδυνο

Καραβάνι διασχίζει την παλιά Εγνατία Οδό.Η Μαριέτα Βαν Άτικουμ είναι Ολλανδέζα, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα. Σπούδασε στο Άμστερνταμ νεοελληνική φιλολογία και ανθρωπολογία και στη συνέχεια ταξίδεψε πολύ στα Βαλκάνια. Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια αποφάσισε, μαζί με μια ομάδα φίλων με ελληνικές σπουδές, να δημιουργήσουν ομάδα με την ονομασία «Ίδρυμα για την Εγνατία Οδό» (Via Egnatia Foundation, VEF).
Στόχος του Ιδρύματος ήταν να προωθήσει το ενδιαφέρον για την παλιά Εγνατία Οδό, τον αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο που κατασκευάστηκε τον 2ο π.χ. αιώνα ως προέκταση της Αππίας Οδού. Η Εγνατία, άλλωστε, στα βυζαντινά και τα οθωμανικά χρόνια αποτέλεσε σημαντικότατο άξονα επικοινωνίας μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μέσα από τα Βαλκάνια, με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Έτσι, πέρσι, μια ομάδα ανθρώπων από

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ...

Ρεπορτάζ : Έλλη Ισμαηλίδου (από ΤΟ ΒΗΜΑ)
 

«Επί μήνες ήμουν αναγκασμένος να πληρώνω υπηρεσίες Διαδικτύου χωρίς να έχω Ιnternet!». Σε αυτήν τη λακωνική φράση συνοψίζεται η (τραυματική) εμπειρία εννέα μηνών για τον κ. Ηλία Ευθυμίου, έναν από τους χιλιάδες καταναλωτές που κάθε χρόνο καταδικάζονται να παραμένουν offline και ταυτόχρονα να πληρώνουν για υπηρεσίες Διαδικτύου τις οποίες ποτέ δεν λαμβάνουν, εξαιτίας της πρακτικής των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
«Ηδη από τον πρώτο μήνα το Ιnternet έπαψε να λειτουργεί και οι εκπρόσωποι της εταιρείας εφηύραν διάφορες δικαιολογίες για να με πείσουν ότι δεν ευθύνεται το δικό τους δίκτυο. Αρχικά έλεγαν ότι είναι υπαίτιο το μόντεμ και όταν το αντικατέστησα (και μάλιστα δύο φορές!) το πρόβλημα εξακολουθούσε και άρχισαν τις δικαιολογίες του τύπου “φταίνε τα καλώδια, αλλάξτε πρίζες,

AΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Απαγορευμένη περιοχή θα είναι για τους οδηγούς σήμερα, Παρασκευή και το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τις μετακινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και εξαιτίας συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά.

Την ίδια ώρα, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων θα συμμετάσχουν σε κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

"Αφετηρία αναβάθμισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων"

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με τον τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο τούρκος ηγέτης συνοδεύεται από 10 υπουργούς του και 100 επιχειρηματίες.
Κατά τη συνομιλία τους, ο Γ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης, με τον ο κ. Ερντογάν να συμφωνεί, σημειώνοντας ότι αμφότερες οι πλευρές εργάστηκαν πολύ.

Έκρηξη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Υπάρχει τραυματίας;

Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της έκρηξης λίγο μετά τις 13.30!
Πήραν στα ίδια ΜΜΕ και χρησιμοποίησαν την ίδια φρασεολογία
Δεν είχε εκκενωθεί πλήρως το κτίριο όταν έγινε η έκρηξη
Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για την έκρηξη του Κορυδαλλού

Την επίδειξη ισχύος συνεχίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.
Λίγες ώρες μετά την έκρηξη στον Κορυδαλλό, εξερράγη ισχυρός μηχανισμός στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκαν τηλεφωνήματα στα ίδια μέσα και με περίπου το ίδιο μήνυμα: "Δεν είναι φάρσα, έχουμε βάλει βόμβα".
Στην Θεσσαλονίκη η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπόγειο των δικαστηρίων, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες. Μάλιστα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι ίσως υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός.  Οι δράστες προειδοποίησαν στις 12:56 και έδωσαν διορία 33 λεπτών. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί στα δικαστήρια και ταυτόχρονα έσπευσαν νέες δυνάμεις για να βοηθήσουν στην εκκένωση.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ!

Μείωση τιμών ακινήτων 3,9% καταγράφει στην Ελλάδα διεθνής οίκος real estate

Συγκρινόμενη με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο των πτωτικών τάσεων
Την κατιούσα έχουν πάρει οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα, αν και η υποχώρηση που έχει καταγραφεί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανάλογη της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας. Την καθοδική τάση αποτυπώνει ο δείκτης Knight Frank Global House Price Index, τον οποίο καταρτίζει ο ομώνυμος Βρετανικός πολυεθνικός οίκος real-estate, που δραστηριοποιείται σε 43 χώρες διεθνώς και αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. 
Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει και από τη σχετική έρευνα του οίκου, που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, στην Ελλάδα και στις κατοικίες η μείωση των τιμών στο 4ο τρίμηνο του 2009 και σε δωδεκάμηνη βάση είναι της τάξης του 3,6%. Συρρίκνωση τιμών, ωστόσο, παρατηρείται και σε εξάμηνη βάση, όσο και σε τρίμηνη,

Video: Αυτή είναι η νέα BMW X3!

Σχεδον έτοιμη είναι η νέα BMW X3, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και στο αποκαλυπτικό video που σας παρουσιάζουμε.
Το μικρομεσαίο και δημοφιλέστατο SUV της Γερμανικής εταιρείας, εντοπίστηκε καμουφλαρισμένο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αρχηγείο της BMW στο Μόναχο.
Η νέα Χ3 θα είναι μεγαλύτερη από την υπάρχουσα, ενώ παρατηρώντας το video, είναι εμφανές οτι σχεδιαστικά φέρει πολλά στοιχεία απο την 5άρα αλλά και την Χ1.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, η νέα Χ3 θα διαθέτει τον 3λιτρο κινητήρα με αποδόσεις 218 (ατμοσφαιρικός) και 258 PS (turbo), ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τοποθετηθεί και ο twin turbo, 3λιτρος, απόδοσης 304PS.
Περισσότερα για την Χ3, αλλά και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Επιθέσεις δέχεται η Μέρκελ μετά τις εκλογές!

Οι Γερμανοί δεν  συγχωρούν την πορεία προς 
την εκλογική  ήττα
Μετεκλογικές Δονήσεις ζει η Ανγκελα Μέρκελ µετά το στραπάτσο των κεντροδεξιών κοµµάτων στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία την περασµένη Κυριακή. Η γερµανίδα καγκελάριος δέχεται ανοιχτά κριτική για τον χειρισµό της κρίσης του ευρώ, αλλά και την απόφασή της να βάλει στον πάγο τις φοροαπαλλαγές µέχρι και το 2012. Στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισµό βγήκαν τα µαχαίρια, αμέσως μετά τηις εκλογές. Για να ακριβολογούμε, μετά τις εκλογές δυνάμωσαν οι φωνές διαμαρτυρίας κι αγούγονται πλέον ξεκάθαρα.  Οι Χριστιανοκοινωνιστές CSU της Βαυαρίας διά του πρωθυπουργού Χορστ Ζεεχόφερ καθιστούν συνυπεύθυνους για την εκλογική ήττα τους Φιλελεύθερους, «επειδή επέµειναν σε γενικόλογες

Βρετανία: Όχι στα 500ευρα!

Τέλος στο χαρτονόμισμα των 500 ευρώ δίνουν οι τράπεζες συναλλάγματος στην Αγγλία αφού όπως αναφέρουν το 90% αυτών των χαρτονομισμάτων προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την Serious Organised Crime Agency (SOCA), το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ στη Βρετανία προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες όπως ναρκωτικά, συμμορίες αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από τις 18 Μαΐου οι πωλητές λαϊκών αγορών

Φταίει ο «Καλλικράτης»
Απεργία διαρκείας από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πωλητές λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» στους δήμους. Στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Ο κλάδος εκτιμά ότι η ρύθμιση που προωθείται θα έχει ως συνέπεια την παρακμή και τον εκφυλισμό του θεσμού και «θα χαρίσει ολοσχερώς σε άνομα ιδιωτικά συμφέροντα το φθηνό μέχρι σήμερα λιανεμπόριο των φρούτων, των λαχανικών αλλά και των βιομηχανικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Μείωση εξοπλισμών και χωρίς πυρηνικά...

Από την  Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Ζωτικό θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι να αξιοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν για να τεθούν τα ζητήματα των εξοπλισμών και των πυρηνικών εργοστασίων.
Η συνεχιζόμενη κούρσα των εξοπλισμών έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, ενώ σοβαρές περιπλοκές δημιουργεί και στην Τουρκία που είχε δεχθεί και αυτή τη «βοήθεια» του Δ.Ν.Τ. πριν λίγα χρόνια, ενώ...
 αντιμετωπίζει προβλήματα αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων του στρατού στο πολιτικό σύστημα.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών το ευρώ

Δεν έπεισε ο μηχανισμός
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο νόμισμα οδεύει για τέταρτη εβδομάδα απωλειών, εν μέσω ανησυχιών ότι η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη θα λειτουργήσει εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης. Το ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα στο 1,2545 δολάριο και ανέκαμψε μετά την χθεσινή υποχώρησή του στο 1,2516, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαρτίου του 2009. Συνολικά από τη Δευτέρα το ευρώ υποχωρεί κατά 1,7%, με τους επενδυτές να το εγκαταλείπουν παρά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ύψους περίπου 750 δισ. ευρώ. Από τις αρχές του έτους το ευρώ υποχωρεί κατά 8,5% περίπου. Το δολάριο σημειώνει κέρδη 6% και το γιέν άνοδο 6,3%.
Η μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης έχει περιορίσει σε κάποιο βαθμό τις ανησυχίες των επενδυτών, αλλά ακόμη είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και ως εκ τούτου να αρχίσουν ξανά να αγοράζουν ευρώ. Σύμφωνα με χρηματιστές της αγοράς συναλλάγματος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κλείσιμο ανοικτών θέσεων στο ευρώ, οι οποίες δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Το κλίμα επηρεάζεται θετικά από την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, αλλά και τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ανασχηματισμός
Του Γιώργου Χρ.Παπαχρήστου 
 Λένε πως δύο πράγματα δεν προαναγγέλλονται: η υποτίμηση και ο ανασχηματισμός. Στην περίπτωσή μας, είναι φανερό ότι από τα δύο η υποτίμηση είναι αυτή που δεν εξαρτάται από μας: αν υπάρξει ζήτημα, άλλοι θα την αποφασίσουν, κι εμείς απλώς θα ακολουθήσουμε. Ο ανασχηματισμός όμως ανήκει στις αποκλειστικές αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού. Αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα και είναι αδιαμφισβήτητες. Σε μας απομένει μόνο να θέτουμε ερωτήματα. Οπως το ακόλουθο, που απασχολεί πλέον ολόκληρη την κοινωνία: τώρα που η υπόθεση του δανεισμού της Ελλάδας μπήκε σε ένα δρόμο και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας αποφεύχθηκε, επί του παρόντος τουλάχιστον, μήπως ο Πρωθυπουργός πρέπει να ρίξει μια ματιά στο κυβερνητικό σχήμα; Επτά μήνες τώρα, είχε αφιερωθεί, και σωστά, στο πώς θα διασωθεί η χώρα. Αλλά αυτοί οι επτά μήνες απέδειξαν ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να τρέξει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Εχει εγγενείς αδυναμίες. Είναι κοινό μυστικό ότι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ορισμένοι που έχουν ευθεία αναφορά στον κ. Παπανδρέου, δεν μπορούν. Επτά μήνες στα υπουργεία έχουν να παρουσιάσουν μηδενικό έργο. Τους γνωρίζει. Κι αν δεν τους γνωρίζει, ας ρωτήσει τον Θ. Πάγκαλο. Αλλά, πάντως, ας κάνει κάτι. Η σημερινή κυβέρνηση είναι προφανές ότι πρέπει να αλλάξει. Σε βασικούς της τομείς. Τώρα. Πριν είναι αργά... 

2η Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού


Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού διοργανώνει ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου από τις 22 έως τις 24 Μαΐου στη Λαμπριάδειο Σχολή στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου.Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους Ανατολικού Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου και Τύμφης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανωσουδενιωτών, θα περιλαμβάνει ομιλίες και ενημέρωση σχετικά με τα μανιτάρια, μανιταρογνωσίας και εργαστήριο μικροσκοπίου, εξορμήσεις στο δάσος για την αναγνώριση άγριων μανιταριών, δημιουργικό εργαστήριο και δραστηριότητες για τα παιδιά με ζωγραφιές και πηλοκατασκευές και γλέντι με μουσικά συγκροτήματα. Επίσης θα μοιραστεί μανιταρόπιτα και μανιταρόσουπα.

Το Θέμα στην Νεοελληνική γλώσσα : "Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης"

 "Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης" είναι το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Βατό και "γνωστό" θεωρείται το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Νεοελληνική γλώσσα.
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.
troktiko

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αρχίζει το μεσημέρι την επίσημη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα  ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από  10 υπουργούς του και 100 επιχειρηματίες.
Το απόγευμα οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας θα υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας στο οποίο συμμετέχουν δέκα υπουργοί από κάθε πλευρά. Απουσιάζουν όμως τα υπουργεία άμυνας των δύο χωρών.

Νωρίτερα στις 12:00 ο κ. Ερντογάν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΚάρολοΠαπούλια, στις 12:30 θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής  Φ. Πετσάλνικο και στις 15:00 με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή (14/5).
Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους, τούς ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων.
"Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, σύμφωνα με τους στόχους και τις προσδοκίες που έχουν θέσει τα παιδιά. Όμως να θυμίσουμε ότι η ζωή, δεν είναι μόνο μια στιγμή", δήλωσε η κα Διαμαντοπούλου
Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίζονται πάνω από 93.000 υποψήφιοι, ενώ 830 απ' αυτούς προέρχονται από εσπερινά Λύκεια.
Χιλιάδες είναι και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών που συμμετέχουν.
Cosmo.gr 
Από το ΠΑΙΔΕΙΑ

[ ΑΙΧΜΕΣ ]

Οι βιομήχανοι ξέχασαν να ζητήσουν συγγνώμη
Του Γιάννη Λ. Πολίτη


 ΟΛΑ ΜΑΣ τα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ για την αποτυχία του πολιτικού συστήματος από το 1974, αλλά ξέχασε μια λέξη. Τη συγγνώμη.
Συγγνώμη για τα θαλασσοδάνεια της δεκαετίας του ΄70, συγγνώμη για τα υπερκέρδη την περίοδο της ευημερίας που δεν επενδύθηκαν ποτέ και είναι κρυμμένα σε θυρίδες της Ελβετίας, συγγνώμη για τις κρατικές επιδοτήσεις που λεηλατήθηκαν, συγγνώμη για την πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας με τη μεταφορά των τελευταίων παραγωγικών μονάδων στα Σκόπια, συγγνώμη για την εξαπάτηση των πολιτών στο Χρηματιστήριο με τη χειραγώγηση μετοχών. Και τέλος, συγγνώμη για τις σχέσεις διαπλοκής που έχουν διαμορφώσει με εκείνους τους πολιτικούς που φλερτάρουν με τον πλούτο.
Οι βιομήχανοι είναι μέρος του προβλήματος, δεν είναι είναι η λύση του. Εχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας και, εάν δεν έχουν το θάρρος να το αναλάβουν, καλύτερα να σιωπήσουν.
Και στο κάτω κάτω, οι πολιτικοί εκλέγονται από τον λαό, κρίνονται πλέον αυστηρά καθημερινά και λογοδοτούν στο τέλος της τετραετίας στην κάλπη. Η μόνη εξουσία που έχει απομείνει άλλωστε στους εργαζόμενους είναι να στέλνουν τους πολιτικούς που τους προδίδουν σπίτι τους. Ε, δεν θα την εκχωρήσουν και αυτή στους βιομήχανους.

10 κιλά εκρηκτικά "σάρωσαν" τον Κορυδαλλό-τραυματίστηκε γυναίκα μέσα στο σπίτι της

 Επίδειξη ισχύος έξω απ' τις φυλακές όπου κρατούνται ομοϊδεάτες τους.  Ζημιές σε δεκάδες σπίτια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα, η βόμβα εξερράγη νωρίτερα. Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της έκρηξης.
Τοποθέτησαν τη βόμβα πλάι σε σκοπιά, στην καλύτερα φυλασσόμενη φυλακή της χώρας. Ήθελαν να στείλουν μήνυμα.
Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε έξω από τη μάνδρα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού στις 22:12 χθες το βράδυ. Μια γυναίκα τραυματίστηκε, ευτυχώς ελεφρά από τα τζάμια της μπαλκονόπορτας του σπιτιού της.
Η γυναίκα βρίσκοταν στο διαμέρισμά της και παρακολουθούσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και όταν εξερράγη ο μηχανισμός τραυματίστηκε, κάτι που δείχνει ότι οι τρομοκράτες για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να αφήνουν πίσω τους θύματα και τραυματίες.
Στις 21:47 άγνωστος είχε προβεί σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. «Σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Εκκενώστε τις πολυκατοικίες, δεν είναι φάρσα» φαίνεται να είπε ο άγνωστος.  

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ:

Γιατί κονταίνουμε όσο γερνάμε;

Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρουσιάζουν αυξομειώσεις του ύψους τους που μπορεί να φτάσει τα 1,8 εκατοστά. Σύμφωνα με τον δρ Χερτλ καθημερινά συρρικνωνόμαστε και ανακτούμε το ύψος μας. Η διαφορά είναι πως σταδιακά η ικανότητα ανακτήσεως φθίνει, με επακόλουθο στην ηλικία των περίπου 60 ετών να μειώνεται το ύψος , μία μείωση που μπορεί να φτάσει τα 5 εκατοστά.
Το κλειδί σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, δηλαδή τα «μαξιλαράκια» από χόνδρο που παρεμβάλλονται μεταξύ των σπονδύλων και δρουν ως αμορτισέρ, απορροφώντας τους κραδασμούς από την κάθε μας κίνηση.

Φυτέψτε το κινητό σας! !!

To πρώτο "Κινητό - Λουλούδι" στο Πανεπιστήμιο Warwick
Το πρώτο οικολογικό βιοδιασπώμενο κινητό τηλέφωνο, το οποίο, μόλις φυτευτεί στο χώμα, μετατρέπεται σε …λουλούδι, είναι πλέον γεγονός! Όχι, δεν αναφερόμαστε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά στη νέα επαναστατική εφεύρεση Βρετανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Warwick, στην κεντρική Αγγλία.
Πρόκειται για μια συσκευή "100% οικολογική", όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, με …ενσωματωμένο σπόρο. Το κινητό φτιάχνεται από βιοδιασπώμενα πολυμερή, που μετατρέπονται σε σκόνη, αν "φυτευτούν" στο έδαφος.
Οι επιστήμονες τοποθέτησαν σπόρους λουλουδιών (ηλιοτρόπια) στη συσκευή οι οποίοι φύτρωσαν μετά το "φύτεμα" του κινητού στο έδαφος. Έσπευσαν μάλιστα να καθησυχάσουν τους ανήσυχους υποψήφιους χρήστες βεβαιώνοντας ότι οι σπόροι δεν φυτρώνουν πριν την ώρα τους! Οι σπόροι τοποθετούνται σε ένα διαφανές παραθυράκι και αρχίζουν να φυτρώνουν αφού το κάλυμμα του κινητού έχει φυτευτεί και έχει μετατραπεί σε σκόνη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ... ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ