Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Αγωγή 3 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η «REAL NEWS» και ο Νίκος Χατζηνικολάου κατά του Μπέζα

ΑΓΩΓΗ κατά του πρώην υφυπουρ­γού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα για συκοφαντική δυσφήμηση κα­τέθεσαν η Real Media Α.Ε. που εκ­δίδει τη Real news, ο εκδότης της εφημερίδας Νίκος Χατζηνικολάου και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.Με την αγωγή ζητείται το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στο «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας» που συστά­θηκε ύστερα από πρόταση του προ­έδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και λειτουργεί με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κά­ρολο Παπούλια.Το δημοσίευμα της «REAL NEWS» της 21ης Μαρτίου 2010 αφορούσε σε εγκύ­κλιο απευθυνόμενη προς τις ΔΟΥ, η οποία έφερε την υπογραφή του Μπέζα κατά τη δι­άρκεια της θητείας του ως υφυπουργού Οι­κονομίας και Οικονομικών.Με την ανωτέρω εγκύκλιο, τη οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «REAL NEWS» ο πρώην υφυπουργός υιοθέτησε την άποψη του Ει­δικού Γραφείου Νομικού Συμβού­λου Φορολογίας σύμφωνα με την οποία, κατά τους φορολογικούς ελέγχους στην περίπτωση που δεν υπάρχουν φορολογι­κές παραβάσεις τα έσοδα που δεν δικαι­ολογούνται από εμφανείς πηγές (εισοδή­ματα, δωρεές δάνειο, κέρδη από λαχεία και offshore) δεν θεωρούνται εισοδήματα.

Το Ισραήλ αρνήθηκε την είσοδο στον Νόαμ Τσόμσκι‏...

Από τον Πάνο Χαρίτο
http://www.panosharitos.com/
Οι συνοριακές αρχές ασφαλείας του Ισραήλ αρνήθηκαν σήμερα το μεσημέρι την είσοδο στη χώρα του ακαδημαικού αμερικανού καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι. Ο Νόαμ Τσόμσκι έφτασε στη 01:30 το μεσημέρι στο συνοριακό πέρασμα ʼλενμπι προερχόμενος από την Ιορδανία. Τη στιγμή της άφιξής του, του ζητήθηκε από αξιωματούχους ασφαλείας του Ισραήλ να τους ακολουθήσει για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις.Τέσσερις ώρες αργότερα ο υπεύθυνος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου, του επέστρεψε το (αμερικανικό) διαβατήριό του, το οποίο και αντί θεώρησης εισόδου έφερε μια  σφραγίδα που έγραφε entry denied. Το πρόγραμμα του καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι προέβλεπε τη συμμετοχή του σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Μπιρζέτ στη Ραμάλα.

Επίτροπος Έτινγκερ: Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας

«Η πιο σοβαρή απειλή κατά του νομίσματός μας βρίσκεται πίσω μας», δηλώνει ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Tagesspiegel.
«Πιστεύω ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, το ευρώ μπορεί να σταθεροποιηθεί. Τα βαθειά προβλήματα --στην προκειμένη περίπτωση η εξυγίανση των προϋπολογισμών των χωρών μελών -- μπορούν να επιλυθούν. Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι η πιο σοβαρή απειλή κατά του νομίσματός μας βρίσκεται πίσω μας», αναφέρει ο Επίτροπος.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι «η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί».

«Κερδίσαμε λίγο χρόνο, (αλλά) η μάχη θα κερδηθεί μόνον τη στιγμή που θα παρουσιαστούν οι προϋπολογισμοί του 2011. Οφείλουμε να δείξουμε σε όλες τις χώρες μέλη, κυρίως σε αυτές της ευρωζώνης, ότι ήδη από την επόμενη χρονιά μειώνουμε το χρέος μας και στοχεύουμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», τονίζει ο Γκίντερ Έτινγκερ. 

Nooz.gr

Aν αποτύχουμε, θα επιστρέψουμε στη δραχμή με υποτίμηση τουλάχιστον 30%

Αρθρο-παρέμβαση Σημίτη στο ΘΕΜΑ

Παρέμβαση ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ θύελλας αντιδράσεων για τα σκληρά μέ τρα της κυβέρνησης, αλλά και της αγωνίας όλων για το αν τελικά η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ο πρώην πρω θυπουργός με άρθρο παρέμβαση στο «ΘΕΜΑ» τονί ζει ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να υπερβεί τα προ βλήματά της. Αρκεί, όπως τονίζει με έμφαση, να υπάρ ξει θέληση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα αντιδρά σεων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων να γίνε ται με γνώμονα τη βελτίωση της πορείας της χώρας και όχι το πολιτικό κόστος. Ο κ. Κώστας Σημίτης στο άρθρο του επισημαίνει ότι η έξοδος από την ΟΝΕ θα είναι καταστροφική,  η υποτίμηση της δραχμής θα εί ναι άνω του 30% και η επιστροφή σε αυτήν ολέθρια, ενώ τονίζει ότι πρέπει να επιστραφούν ο 13ος και 14ος μισθός στους συνταξιούχους.

Οι τρεις δρόμοι


Του Γιωργου Παγουλατου*
H Ελλάδα έχει τρεις επιλογές, η μία χειρότερη από την άλλη. Η πρώτη συνεπάγεται μείωση εισοδημάτων, φτώχεια, θυσίες, ίσως και αίμα, και αβέβαιη κατάληξη. Η δεύτερη είναι με βεβαιότητα καταστροφική. Η τρίτη είναι ακόμα χειρότερη από τη δεύτερη. Από τους τρεις αυτούς δρόμους, ο πρώτος είναι ο μόνος που διασφαλίζει το μεγαλύτερο κεκτημένο της χώρας, τη συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το ευρώ. Ο δεύτερος δρόμος πιάνει την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και την παίζει στα ζάρια. Ο τρίτος την πετάει από το παράθυρο.

Ο πρώτος δρόμος λέει τα εξής: «Για να μπορώ να ανήκω στο κλαμπ, παίζω με τους κανόνες. Για να συμμετάσχω στην αλλαγή των κανόνων πρέπει να παραμείνω στο κλαμπ. Χρειάζομαι τεράστιες προσαρμογές στο κράτος και στην οικονομία μου –όλα τα στοιχεία το δείχνουν. Θα αξιοποιήσω τον εξωτερικό περιορισμό και την τεχνογνωσία των δανειστών μου για να τις κάνω τώρα. Στο τέλος του προγράμματος θα έχω εξυγιάνει τον δημόσιο τομέα δημιουργώντας νέες ανταγωνιστικές βάσεις. Αλλωστε, η προσαρμογή είναι το αναγκαίο τίμημα της διάσωσής μου».

Ενισχύονται και σκληραίνουν τα μέτωπα στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη στα πρόθυρα εμφιλίου πολέμου
Η Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απέρριψε την πρόταση διαπραγμάτευσης  της πλευράς των ονομαζόμενων  " κόκκινων πουκαμίσων". Επιμένει στις θέσεις της και δεν πρόκειται να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της. " Δεν πρέπει να "δείξουμε αδυναμία και υποχωρητικότητα", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης. Τα μέτωπα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης  στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης  έχουν πλέον σκληρύνει τις θέσεις τους.  Στις  μεταξύ τους μάχες έχουν χάσει τη ζωή τους από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 232.
Πληροφορίες Ν24

Μέρκελ: Η ευρωζώνη κέρδισε χρόνο με τα σχέδια σταθεροποίησης

Η ζώνη του ευρώ «κέρδισε χρόνο» με το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα και εκείνο για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όμως τα πραγματικά προβλήματα πρέπει να διευθετηθούν, είπε την Κυριακή η Αγγελα Μέρκελ.
«Όλα όσα κάναμε με (τα σχέδια αυτά), ήταν να κερδίσουμε χρόνο, ώστε οι διαφορές όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και οι διαφορές στα ελλείμματα των χωρών της ζώνης του ευρώ να διευθετηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, στη διάρκεια ομιλίας της στο συνέδριο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DFB).

«Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι εντελώς απαράδεκτο: ότι για χρόνια, ήταν δυνατό να παραποιούνται οι επίσημες στατιστικές», πρόσθεσε.

«Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι η κερδοσκοπία (που προκάλεσε την πτώση του ευρώ) ήταν και είναι δυνατή, επειδή υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην οικονομική ισχύ και στην αντίστοιχη υπερχρέωση των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ», επισήμανε. 

Nooz.gr / Ν24

Μετά τους γιατρούς στο στόχαστρο 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου το υπουργείο Οικονομικών θέτει στο στόχαστρο, για τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες.
Πρόκειται για επαγγελματίες που δηλώνουν προκλητικά χαμηλά ποσά, ενώ έχουν στην κατοχή τους ακίνητα υψηλής αντικειμενικής αξίας.
Για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριών θα συνεργαστεί με το ΣΔΟΕ, ώστε να γίνει σύγκριση των εισοδημάτων που έχουν...
δηλώσει στην εφορία 40 κατηγορίες επαγγελμάτων με τα ακίνητα που εμφανίζουν στο έντυπο Ε9.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που θα βρεθούν στο στόχαστρο είναι γιατροί, ψυχολόγοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ηλεκτρολόγοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι, λογιστές, υδραυλικοί, κ.λ.π.

σταρ

Η Νυρεμβέργη θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου

Σους αγώνες μπαράζ βγήκε νικήτρια  η ομάδα του Χαριστέα
Η Νυρεμβέργη θα αγωνίζεται και στην επόμενη ποδοσφαιρική πείριοδο στην πρώτη ποδοσφαιρική κατηγορία της Γερμανίας (Μπούντεσλιγκα). Στους αγώνες μπαράζ με την τρίτη ομαδα της δεύτερης κατηγορίας, από το Άουγκσμπουργκ, βγήκε νικήτρια. Στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει με 1-0 και σήμερα στον κρίσιμο αγώνα κέρδισε με 2-0 την ίδια ομάδα στην έδρα της. Έτσι η ομάδα του Άγγελου Χαριστέα παραμένει στην πρώτη κατηγορία.

Η BP επιτέλους κάτι κατάφερε στον κόλπο του Μεξικού

ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ
Η BP οπως ανακοινώθηκε κατάφερε με επιτυχία να προχωρήσει σε μια ενέργεια που θα αποτρέψει το πετρέλαιο να χύνεται ανεξέλεγκτο στον κόλπο του Μεξικού. Με μια σωλήνα θα μπορεί να φέρνει το πετρέλαιο απο την πηγή στην επιφάνεια, χωρίς αυτό να διαρρέει στη θάλασσα
troktiko

Οστρακισμός: η τιμωρία των πολιτικών

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των νέων μέτρων για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία για όσους έχουν ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση. Άλλωστε ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι “πρέπει να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος”. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τελικά, αλλά μπορούμε να δούμε πώς αντιμετώπιζαν οι πολίτες της αρχαίας Αθήνας τέτοιου είδους προβλήματα.
Η φροντίδα των Αθηναίων να ενισχύσουν και να διατηρήσουν το δημοκρατικό πολίτευμα ήταν σημαντική. Ως μέτρα εναντίον των επίδοξων τυράννων καθιερώθηκαν το σύστημα του οστρακισμού και η γραφή παρανόμων. Οι βουλευτές έδιναν όρκο να καταγγέλουν οποιονδήποτε θα υπονόμευε τη δημοκρατία ή θα βοηθούσε μια απόπειρα για εγκατάσταση τυραννίας στην πόλη τους.

Ατυχηματάκι..

Την ώρα της συνέντευξης, έρχεται με φόρα ο skateboarder και πέφτει πάνω στ... Δείτε την συνέχεια..

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη (από το Έθνος της Κυριακής)
H αντίστροφη μέτρηση για την απάντηση στο δίλημμα περί κυβερνητικού ανασχηματισμού έχει ήδη αρχίσει. Αλλωστε όπως προκύπτει και από την έρευνα της Marc, οι πολίτες εμφανίζονται να επιθυμούν αλλαγές και αναλόγως βαθμολογούν... Η απουσία του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, καθώς και το «κλείσιμο» του δανεισμού στις 18 Μαΐου από την ευρωπαϊκή οικογένεια είναι δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου προ του «ζυγίσματος» των υπέρ και των κατά της αλλαγής στο κυβερνητικό σχήμα.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν στην Αθήνα
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη* 
Οι γραμμές αυτές γράφονται προτού πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Ενδεχομένως να χρειαστεί να επανέλθουμε την ερχόμενη Κυριακή αν κάτι σοβαρό προκύψει από αυτή την επίσκεψη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναφερθούμε σ’ αυτήν και στις επιδιώξεις του Τούρκου πρωθυπουργού. Είναι φυσιολογικό η επίσκεψη αυτή να προκαλεί πολλές ανησυχίες, αφού η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης που τη μαστίζει είναι αποδυναμωμένη, σε αντίθεση με την Τουρκία που και η οικονομία της παρουσιάζει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η διπλωματία της, σε αντίθεση με την ελληνική, έχει δραστηριοποιηθεί στο έπακρον τον τελευταίο καιρό, με ένα υπερδραστήριο υπουργό Εξωτερικών με στέρεες θεωρητικές καταβολές.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ 300 ΕΩΣ ΣΕ 200 ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ...

Ρεπορτάζ : Γρηγόρης Τζιοβάρας (από το Βήμα της Κυριακής)

Καμία τύχη δεν φαίνεται να έχει η πρόταση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για μείωση του αριθμού των βουλευτών στο ελάχιστο προβλεπόμενο συνταγματικό όριο των 200 εδρών από 300 που είναι σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες. Το αίσθημα αυτοσυντήρησης των... ίδιων των μελών του Κοινοβουλίου συνιστά το πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, που ακόμη και η διατύπωσή της αντιμετωπίστηκε παγερά από τους ίδιους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπροσθέτως όμως

ΕΝΕΡΓΩΣ

Έλλειμμα αξιοπιστίας των κόμματων
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Με πρωτοφανή δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε πρόσφατη έρευνα τον πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα πολιτικής αξιοπιστίας που καταγράφεται στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε στην Κύπρο. Ωστόσο πέρασαν αβρόχοις ποσίν ορισμένα από τα πρόσφατα ευρήματα του ‘Κυπροβαρόμετρου’ της RΑΙ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο βαθμό εμπιστοσύνης που τρέφουν προς τους θεσμούς και οι δικοί μας πολίτες. Η μεν Βουλή στην προτελευταία τα δε πολιτικά κόμματα στην τελευταία θέση.
Το γεγονός θα έπρεπε, mutatis mutandis, να αποτελούσε εφαλτήριο δημόσιου διαλόγου για κομματικά επιτελεία και πολιτικούς.

Στρος Καν: “Αν ήμουν στην Ελλάδα θα διαδήλωνα κι εγώ”

Κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών αναφέρει στο Έθνος ο επικεφαλής του ΔΝΤ και στέλεχος των Γάλλων Σοσιαλιστών Ντομινίκ Στρος Καν, αναφέροντας μάλιστα ότι αν ήταν στην Ελλάδα θα συμμετείχε και αυτός σε διαδηλώσεις.
Αίσθηση προκαλεί και η δήλωση ότι το ΔΝΤ ζήτησε εξαρχής «μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα, λιγότερο οδυνηρό» και πως έγιναν προσπάθειες να δανείσουν όλοι με επιτόκιο ίδιο με αυτό του ΔΝΤ, «αλλά δεν πετύχαμε». 

Κλιμακώνεται η ένταση στην Μπανγκόκ

Νέες συγκρούσεις στρατιωτικών δυνάμεων-αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να δηλώνει ότι προτίθεται να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Από την Πέμπτη, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν. Την Κυριακή, οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε ένας πολίτης.
Οπως όλες τις τελευταίες ημέρες, η ένταση κλιμακώθηκε και σήμερα στη λεωφόρο Ραμά VI, στα όρια της συνοικίας της Μπανγκόκ που έχουν καταλάβει τα «κόκκινα πουκάμισα».

ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ...ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.!!!

ΑΥΤΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ  ΕΠΙΠΕΔΟ... ΑΠΟΓΟΝΩΝ. !!!
Τί λέμε εδω στην Ελλάδα γιά "οικογενειοκρατία" και "τζάκια";;;
Πράγματι αυτό συμβαίνει , αλλά εν πάσει περιπτώσει , σε επίπεδο απογόνων...
Εδώ δεν έχουμε απογόνους , αλλά δύο εν ζωή αδέλφια να ερίζουν γιά την Αρχηγία του Εργατικού κόμματος στην Βρετανία.....
Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρώην υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μπράουν εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία πριν από μερικές μέρες, ενώ σήμερα, ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Εντ Μίλιμπαν, έπραξε το ίδιο.
Τα δύο αδέλφια σε δηλώσεις τους είπαν ότι:
"Η αδελφική αγάπη μας θα επιβιώσει παρά το γεγονός ότι έχουμε και οι δύο τον ίδιο στόχο"....
Και εμείς τους ευχόμαστε τον παραδοσιακή "αδελφική αγάπη" των
Βρετανών να την διαφυλάξουν...

Από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ

Στο φως τα σκάνδαλα των υπουργών της ΝΔ

Ολοι οι φάκελοι με τις σπατάλες των υπουργείων στη Δικαιοσύνη - στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στη Βουλή
Β. ΧΙΩΤΗΣ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ από το ΕΘΝΟΣ
Την αποκάλυψη όλων των σκανδάλων των υπουργών της ΝΔ, που ζημίωσαν το Δημόσιο και φόρτωσαν με ελλείμματα τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει στόχο της η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με την ΕΕ για την παροχή οικονομικής βοήθειας. «Πρέπει να μάθουν οι πολίτες ποιοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.Οπως αποκαλύπτουμε τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων, πρέπει να αποκαλύψουμε και τους υπουργούς που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, είτε για να πλουτίσουν οι ίδιοι είτε για να βοηθήσουν τους κολλητούς τους» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Έρχονται δύσκολοι καιροί» προειδοποιεί ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

 Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και θα ακολουθήσουν δύσκολοι καιροί καθώς η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα ρεκόρ στον προϋπολογισμό, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Όσμπορν. 
Ο Όσμπορν ανέλαβε καθήκοντα αυτή την εβδομάδα ύστερα από τη συμφωνία μεταξύ συντηρητικών και φιλελεύθερων για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Ο ίδιος σε άρθρο του στην εφημερίδα News of the World, παραδέχθηκε ότι τα οικονομικά βάσανα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα λυθούν το επόμενο έτος και προειδοποίησε έρχονται “αναμφίβολα δύσκολοι καιροί".
Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία έχει μέχρι στιγμής δει ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η νέα κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση για μείωση των δαπανών και αύξηση των φόρων ώστε να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κινείται που ξεπερνά το 11% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση συνεργασίας δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες για μείωση του ελλείμματος στα επόμενα πέντε χρόνια, περικόπτοντας δαπάνες ύψους 6 δισεκατομμυρίων στερλινών από μη απαραίτητες υπηρεσίες κατά το τρέχον οικονομικό έτος. "Οι Εργατικοί έφεραν τη Βρετανία να χείλος της χρεοκοπίας και άφησαν σε όλους, εκτός από τους ίδιους, το λογαριασμό", ανέφερε ο ίδιος.
"Πραγματικά αντιμετωπίζουμε μία τρομερή οικονομική πρόκληση", γράφει ο Όσμπορν. "Δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο", πρόσθεσε ο ίδιος. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αδιαλλαξία πίσω απ' τα χαμόγελα

Εκεί χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά της ώρας για να χαλάσει «η ωραία ατμόσφαιρα» και να εμφανιστεί ένας ακραία διεκδικητικός σε βάρος της Ελλάδας και απολύτως πιεστικός πρωθυπουργός τη Τουρκίας, σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με την Αθήνα και με απόλυτους όρους.
Συγκεκριμένα, ο Τ. Ερντογάν:
* Ζήτησε τον άμεσο αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο και θέσπιση «ειδικών όρων» για τις ασκήσεις. «Επιθυμώ τον αφοπλισμό των αεροσκαφών», είπε ο Τ. Ερντογάν, και τόνισε ότι στο ΝΑΤΟ δεν καταγράφονται παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (αφού την «εικόνα» για τη δραστηριότητα στο Αιγαίο τη δίνουν κατά το δοκούν τα τουρκικά ραντάρ).

Για να ξαναγεννηθεί ελπίδα

Tου Χρηστου Γιανναρα

Αυτό το είδος των υπανθρώπων, που για να θριαμβεύσει η δική τους αλάθητη εκδοχή ποιο το «σωστό» και ποιο το «δίκιο» απανθρακώνουν σήμερα ζωντανούς ανθρώπους και κατακαίνε βιβλία, το γέννησε στην Ελλάδα η τριαντάχρονη (μεταπολιτευτική) καπηλεία της Αριστεράς. Εσπειραν διαστροφή, τυφλή ιδιοτέλεια, καιροσκοπισμό. Και θερίζουμε σήμερα έγκλημα, φρίκη, τρόμο, ανομία.
Αριστερά σημαίνει: κοινωνιοκεντρική πολιτική, επομένως ανιδιοτέλεια, αντίσταση στα συντεχνιακά συμφέροντα, πάλη για την προτεραιότητα της ανθρωπιάς και των σχέσεων. Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα η «Αριστερά» αναδείχθηκε σε εκτροφείο συνδικαλισμένων τυράννων του κοινωνικού σώματος, ψυχανώμαλων βανδάλων, μονοδιάστατης υστερίας συμφεροντολόγων.

Νέα πυρά Δασκαλόπουλου κατά του πολιτικού συστήματος

Οξύνεται η κόντρα μεταξύ επιχειρηματιών και κομμάτων
Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τις πρόσφατες καυστικές δηλώσεις Καστανίδη περι ψειρών, εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά τα βέλη του κατά των κομμάτων, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Να κατευνάσει τα πνεύματα προσπάθησε η Κατσέλη.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών, αναφέροντας ότι «εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους, είναι ότι το δικό μας κόμμα υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας».

Ακυρώνονται πτήσεις προς τη Βόρεια Ιρλανδία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Ταλαιπωρίας συνέχεια
Οι αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις από και προς το Μπέλφαστ και άλλες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας θα ανασταλούν σήμερα, Κυριακή από τις 09:00 ώρα Ελλάδος έως τις 15:00 ώρα Ελλάδος, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Τα αεροδρόμια του Μπέλφαστ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι ανοικτό παρά τις απαγορεύσεις κάποιων πτήσεων, σύμφωνα με το BBC.
Οι προβλέψεις, ωστόσο, των μετεωρολόγων προειδοποιούν ότι η ηφαιστειακή τέφρα θα επεκταθεί πάνω από τη Βρετανία την Δευτέρα και την Τρίτη.

Χ. Κλίντον: Το Ιράν αρνείται να συζητήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

Το Ιράν εξακολουθεί να αρνείται να συζητήσει το πυρηνικό πρόγραμμά του με τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, εκτιμώντας πως δεν θα το κάνει μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη να του επιβάλουν νέες κυρώσεις.
«Είπα στους ομολόγους μου σε πολλές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο πως πιστεύω ότι δεν θα λάβουμε καμία σοβαρή απάντηση από τους Ιρανούς μέχρι να δράσει το Συμβούλιο Ασφαλείας» του ΟΗΕ, ανέφερε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Επιλογή ειδήσεων από τις ελληνοτουρκικές επαφές


"AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" με συγκλονιστικές φωτό και ρεπορτάζ απο τη τελευταία νύχτα του Κώστα Τσαλικίδη

 
Με συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τη τελευταία νύχτα της ζωής του Κώστα Τσαλικίδη, κυκλοφορούν αύριο οι ΅ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ΅ των Κοτρώτσου-Koτσώνη.
Η εφημερίδα παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες απο το διαμέρισμα του νεκρού στελέχους της VODAFONE, αμέσως μετά τη δολο-αυτοκτονία του καθώς κι ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με στοιχεία που βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.


Στις φωτό φαίνεται ο περίπλοκος ναυτικός κόμπος που έχει δεθεί στις σωληνώσεις του καλοριφέρ στο πατάρι του διαμερίσματος στο Κολωνό.
Μετά το ρεπορτάζ που θα δείτε μπορείτε να σχηματίσετε προσωπική άποψη για το κατά πόσο ήταν αυτοκτονία η δολοφονία ο θάνατος του 39χρονου.
Από το Κουρδιστό πορτοκάλι

Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε ιδιοκτήτης ταβέρνας

Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καισαριανή το πρωί της Κυριακής. Το πενηντάχρονο θύμα βρέθηκε μαχαιρωμένο μέσα στο κατάστημα του στην οδό Βελεστίνου 1, ενώ έρευνες για την εξιχνίαση της περίεργης υπόθεσης διεξάγονται από την ασφάλεια. 
Newsit.gr

Αλλα 10 δισ. ευρώ στις τράπεζες

Η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοστοπιστωτικής Σταθερότητας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σήμερα το μεσημέρι με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στο υπουργείο Οικονομικών.
 Το Ταμείο, η δημιουργία του οποίου προβλέπεται από την συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. από τα 110 δισ. ευρώ του συνολικού μηχανισμού στήριξης. Σκοπός του είναι η διατήρηση της

Οι ... σωστές απαντήσεις

Πώς απαντούν οι επαγγελματίες,
σε περίοδο αναδουλειάς, στην ερώτηση
"Πώς πάει η δουλειά;"

Φούρναρης: ψίχουλα           
Μανάβης: κολοκύθια
Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι
Ανθοπώλης: μαρασμός
Υφασματέμπορος: πανί με πανί
Ψαράς: ούτε λέπι

Ελληνοτουρκικές μπίζνες 5 δισ. ευρώ

300 Έλληνες επιχειρηματίες είδαν Τούρκους ομολόγους τους
του Σωτήρη Χιωτάκη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
  Στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σε υπερδιπλάσιο ύψος σε σχέση με το σημερινό εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών, μπορούν να φτάσουν οι κοινές μπίζνες Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, με έμφαση σε επενδύσεις σε τρίτες χώρες.
Αυτό επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικά στη ενέργεια, στις μεταφορές και στα κοινά τουριστικά πακέτα από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν οι δύο χώρες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ