Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ακαδημαϊκά πυρά για τους θυρωρούς

Διαφωνεί με την ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρία ο υποψήφιος πρύτανης Κώστας Δραΐνας. Το πρυτανικό σχήμα του κ. Δραΐνα σε ανακοίνωσή του επιτίθεται κατά της απερχόμενης πρυτανικής αρχής, με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου.
«Με τη γνωστή τακτική να φέρνει την πανεπιστημιακή κοινότητα προ τετελεσμένων γεγονότων, επικαλούμενος την αδυναμία ανανέωσης των συμβάσεων εισηγήθηκε την ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία» αναφέρει ο κ. Δραΐνας στην ανακοίνωσή του. Πρόκειται για το θέμα των συμβασιούχων επί δωδεκάμηνο
υπαλλήλων που προσλήφθηκαν ως θυρωροί και φύλακες, κάποιοι όμως εξ αυτών εργάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες του ιδρύματος. Η πρόταση της πρυτανικής αρχής δεν πέρασε καθώς πέντε ψήφισαν υπέρ, πέντε κατά και δέκα απείχαν και πήγε προς συζήτηση για τη Σύγκλητο αυτής της Παρασκευής. Ο κ. Δραΐνας δηλώνει τη συμφωνία του με την άποψη των συνδικαλιστικών φορέων των διοικητικών υπαλλήλων και των πανεπιστημιακών καθηγητών και προειδοποιεί ότι «η ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιώτες θέτει υπό αμφισβήτηση το άσυλο, μια αδιαπραγμάτευτη

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ''ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ'' ΕΛΛΑΔΑ..

Εικόνες ντροπής και ανείπωτης ξεφτίλας για το σύγχρονο Ελληνικό κράτος δικαίου, που ευαγγελίζεται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη ή όπως αλλιώς λέγεται!! Εικόνες γροθιά στο στομάχι της ''πολιτισμένης'' και ''Ευρωπαικής'' κοινωνίας. Όχι δεν πρόκειται για κλουβιά τσίρκου ούτε για εικόνες από κάποια τριτοκοσμική χώρα!!! Οι άνθρωποι αυτοί ΖΟΥΝ δίπλα μας,άνθρωποι που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στην πατρίδα τους,έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα,γνώρισαν την απάνθρωπη εκμετάλευση από τους σύγχρονους δουλέμπορους, που γλίτωσαν τον πνιγμό, για να βρουν την γη της επαγγελίας στη σύγχρονη Ελλάδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας!!! Οι

"Όταν η ταχύτητα μεταφέρεται στην πολιτική"

 Ευθυμία Γιώσα στο: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» καταλήγει ο ελληνικός λαός, ενώ ο ιταλικός θεωρεί πως «όποιος βαδίζει αργά, βαδίζει με ασφάλεια». Είναι η ταχύτητα και η βιασύνη κακοί σύμβουλοι στη ζωή μας και πόσο επηρεάζουν την πολιτική σκηνή μιας χώρας;
Ο Ζαν Λουί Σερβάν Σρέιμπερ προέρχεται από μια οικογένεια που το όνομά της έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο Γαλλικό Τύπο. Δημοσιογράφος και ιδρυτής του περιοδικού Psychologies(κυκλοφορεί εκτός από τη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιταλία, στη Ρωσία, στο Βέλγιο κι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα) εκφράζει στο Trop Vite τις ανησυχίες του για τις συνέπειες της ταχύτητας στις αποφάσεις μας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ταχύτητα υπονομεύει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, δυσχεραίνοντας τη διαδικασία της σκέψης και του προβληματισμού,[...]οδηγώντας όχι σε λύσεις αλλά σε φυγές. Κι όταν αυτή ταχύτητα μεταφέρεται στην πολιτική, τότε ο ορίζοντας της δημοκρατίας στενεύει επικίνδυνα».

Λιγότεροι κατά 10% οι τουρίστες φέτος

Μείωση των τουριστικών αφίξεων κατά περίπου 10% καταγράφεται αυτή την περίοδο στο σύνολο της χώρας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης.Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε πάντως ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα αναστρέψουν την παρούσα κατάσταση προς το καλύτερο. Και πρόσθεσε πως για το 2010 αναμένεται πτώση των εσόδων.

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΕΙ ΒΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ?


Το παρασκήνιο της παραίτησης Γκερέκου

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην Θεσσαλονίκη

Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ.
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα, όταν εμπορική αμαξοστοιχία παρέσυρε το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, σε ισόπεδη φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση, περίπου στις 7.30 το απόγευμα, στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας του νομού Θεσσαλονίκης.
Το αυτοκίνητο επιχειρούσε να διασχίσει τη διάβαση όταν το παρέσυρε η α αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Στρυμώνα - Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  το ΙΧ παραβίασε τις αυτόματες μπάρες που προειδοποιούν για τη διέλευση του τρένου. 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων στις 20 Μαΐου 2010

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων στις 20 Μαΐου και σύγκληση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις 28 Μαΐου, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή που συνήλθε την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε:
- Αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημά τους την Πέμπτη, 20 Μάιου 2010, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος, την υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, τις ρυθμίσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη της Δικαιοσύνης»,
- Σύγκληση της Ολομελείας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, για περαιτέρω εκτίμηση των διαμορφούμενων συνθηκών.
πηγή

Όταν ο Βοσκόπουλος συνάντησε τον Παπανδρέου..

Αν δεν δούμε απόδειξη ότι πλήρωσε τα λεφτά ο Βοσκόπουλος, εμείς δεν πιστεύουμε τίποτα!! Δεν λέμε, ορθή η παραίτηση της συζύγου το ζητούμενο όμως της υπόθεσης είναι άλλο.. τα λεφτά!! 5,5 εκαττομύρια € είναι αυτά!! Έλα να παίρνουν ένας-ένας σειρά!!

Ηλεκτρονική κάρτα καταργεί τις αποδείξεις

Τέλος στη “χαρτούρα” και την ταλαιπωρία της συγκέντρωσης και καταγραφής των αποδείξεων για τους πολίτες αλλά και ένα μέσο ελέγχου για το υπουργείο θα αποτελέσει η η μαγνητική κάρτα με την οποία θα εφοδιαστούν οι φορολογούμενοι και με την οποία θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι δαπάνες τους για αγορές ειδών ή για υπηρεσίες.
Η νέα ηλεκτρονική κάρτα θα είναι συνδεδεμένη με το ΑΦΜ του φορολογούμενου και με αυτή θα γίνονται οι αγορές.
Με λίγα λόγια το σχέδιο είναι μαζί με το ρευστό ο πολίτης να δίνει και την κάρτα στο κατάστημα το οποίο θα τη “σκανάρει” και απευθείας η αγορά θα καταχωρείται στα αρχεία του Taxis.
Αυτά βέβαια στο μέλλον, ακόμη το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.
Newsit

ΣΤΟ 40% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

H έκταση της φοροδιαφυγής φτάνει στο 40% του ΑΕΠ, όπως φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος, κατά την ομιλία του στη κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

O δήμος θα πληρώσει το ...μάρμαρο για το μέγαρο

Δήλωση Β. Παπαγεωργόπουλου για το νέο 
δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης
Το θέμα της αποπληρωμής του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τον ίδιο το δήμο, σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
«Θα κόψουμε έργα και υπηρεσίες που είχαμε προγραμματίσει να γίνουν στην πόλη, για να πληρώσουμε το σπίτι μας. Αφού δεν πληρώνει η κυβέρνηση θα πληρώσουμε εμείς τα χρήματα που απαιτούνται για να αποκτήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης το δικό του κεραμίδι και στη συνέχεια θα περιμένουμε να μας επιστραφούν» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

70.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : "ΠΟΙΟI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;"!!!

ΕΒΡΕΞΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ EXTRA 3, 
ΑΝΤ1, STAR ΚΑΙ ALPHA!!!


Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα από το ΕΣΡ τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Το Extra 3 καλείται να πληρώσει 70.000 ευρώ πρόστιμο επειδή στο  "Αποκαλυπτικό δελτίο" τέθηκε το ερώτημα σε τηλεθεατές "ποιοί πολιτικοί να πάνε στη φυλακή;"!!! Στο αιτιολογικό για την επιβολή προστίμου, το ΕΣΡ αναφέρει την παράλειψη αξιοπρεπούς συμπεριφοράς απέναντι σε αναφερόμενα πρόσωπα, του σεβασμού στην έννομη τάξη και της ανάγκης παρουσίασης των γεγονότων με αίσθημα ευθύνης.
Το Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί σε σύσταση προς το τηλεοπτικό κανάλι Extra και την εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» (13,14 και 18/01/2010) αναφορικά με την καταγγελία της Άντζελας Γκερέκου για τον προκάτοχό της στο υπουργείο Πολιτισμού, Κ. Μαρκόπουλο. Στο αιτιολογικό της επιβολής προστίμου το ΕΣΡ αναφέρει την ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας σε καταγγελίες για περιστατικά.

20 ακόμη καλλιτέχνες στη λίστα του ΣΔΟΕ...

Έρευνα στα μεγάλα ονόματα της πίστας και των γηπέδων...

Ονόματα μεγάλα σαν τον Βοσκόπουλο, χρωστάνε στην εφορία ακόμη μεγαλύτερα ποσά.
Ο Βερύκιος ανέφερε στο δελτίο του ALPHA, ότι στη λίστα του ΣΔΟΕ υπάρχουν 20 τρανταχτά ονόματα. Κάποιοι από αυτούς έχουν οφειλές που ξεπερνάνε τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός όμως από τους καλλιτέχνες, υπάρχουν και τα μεγάλα ονόματα των γηπέδων. Μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου και του Μπάσκετ, είναι κακοπληρωτές και οφείλουν μεγάλα ποσά στην εφορία.
Πέρα όμως από αυτούς που οφείλουν υπάρχουν κι αυτοί που φοροδιαφεύγουν.
Η δεύτερη κατηγορία
στους επώνυμους,παρουσιάζει μεγαλύτερο ακόμα ενδιαφέρον...

Nonews

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ! ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ!

Από το ΕΙΣΑΓΑΓΕΤΕ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν στις 19 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας και Νήσων σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ομιλία από τη βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Gulan Avci, καθώς και χαιρετισμό και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδας και

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε με το αυτοκίνητό του 157 κιλά χασίς!!!

Λίγο μετά τις 09.00΄ σήμερα το πρωί,στο Δ.Δ Ελαίας-Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 39χρονο Έλληνα, γιατί σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν ...
στον χώρο των αποσκευών πέντε(5) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν εβδομήντα πέντε (75) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (χασίς) συνολικού βάρους εκατόν πενήντα επτά (157) κιλών και εκατόν εξήντα δύο(162) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

http://epirusgate.blogspot.com

Παρέμβαση Γιώργου στη Σύνοδο Κορυφής

Επαφές και με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής
Αποστολή στη Μαδρίτη: Ανδρέας Μπελεγρής για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 Με τον Σκοπιανό ομόλογο του Νίκολα Γκρούεφσκι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής Χωρών της Ε.Ε και της Λατινικής Αμερικής. Όπως μεταδίδει από την ισπανική πρωτεύουσα ο ανταποκριτής του «ΘΕΜΑτος» Ανδρέας Μπελεγρής, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, πριν από το δείπνο που παρέθεσαν οι βασιλείς της Ισπανίας το βράδυ της Δευτέρας, στους ηγέτες που πήραν μέρος στη σύνοδο.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ

Από το teacher

Νεκροί από τις πλημμύρες στην Ευρώπη

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμύρας και στη Γερμανία
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χιλιάδες "ξεσπιτώθηκαν" , δρόμοι και χωράφια πλημμύρισαν από το πολύ νερό. Ύστερα από τις ισχυρές και ασταμάτητες βροχές, που έπεσαν τις τελευταίες μέρες, πολλές ευρωπαϊκές χώρες σκεπάστηκαν από τα βρόχινα νερά. Οι κάτοικοι αγωνίζονται με το νερό και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως νικητής βγαίνει το νερό με την αφάνταστα μεγάλη δύναμή του.  Πολλές πόλεις και χωριά στην Πολωνμία σκεπάστηκαν από τα νερά της βροχής, τό ίδιο συνέβη και στην Τσεχία και στην Ουγγαρία. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για συνέχιση του φαινομένου. Οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το σαββατοκύριακο και μόνο τότε θα υποχωρήσουν. Τα πολλά νερά απειλούν και περιοχές της ανατολικής Γερμανίας. Τα ποτάμια θα δεχτούν τις επόμενες μέρες μεγάλες ποσότητες νερού και υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης.
 kapistri/Ν24

Αράς: «Αν δω το ποσό σε συμβόλαιο θα υπογράψω»

Γιάννης Γιαννάκης στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δύο πράγματα ήθελε ο Αράς για να προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρώτο και βασικότερο να απομακρυνθεί ο υπαίτιος που έχασε το Μουντιάλ, δηλαδή ο Νίκος Αναστόπουλος και το δεύτερο ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο.
Το πρώτο έγινε και τυπικά από την Τετάρτη το βράδυ, ενώ το δεύτερο προφορικά έχει συμφωνηθεί, όπως όμως έλεγε και ο ίδιος ο παίκτης στο περιβάλλον του και σε συμπαίκτες του «μόνο αν δω στο συμβόλαιο το ποσό που συμφωνήσαμε, θα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα μείνω». Η μόνη περίπτωση πλέον να χαλάσει κάτι στη συμφωνία Αράς και ΠΑΣ Γιάννινα είναι να έρθει πρόταση από τη Γαλλία, αλλά μετά τον αποκλεισμό του από το Μουντιάλ, κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν απίθανο.

Το Ε9 «καρφώνει» φοροφυγάδες

Μετά τις λίστες με τα ονόματα των γιατρών του Κολωνακίου, το υπουργείο Οικονομικών θέτει στο στόχαστρο 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, οι οποίοι ενώ δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα έχουν στην κατοχή τους ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας.
Πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε σύγκριση των εισοδημάτων που έχουν δηλώσει στην Εφορία 40 κατηγορίες επαγγελματιών με τα ακίνητα που εμφανίζουν στο έντυπο Ε9.

Μειώνεται επικίνδυνα, ο ορυκτός πλούτος της γης...

Διπλασιάστηκε,  η παγκόσμια ζήτηση για μέταλλα,  
όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο...

Ανησυχία προκαλούν για το μέλλον του ορυκτού πλούτου,  τα συμπεράσματα δυο νέων εκθέσεων των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Ρυθμοί Ανακύκλωσης των Μετάλλων» και «Τα Μέταλλα στην Κοινωνία».
Όπως προέκυψε από τις μελέτες που διενεργήθηκαν, η παγκόσμια ζήτηση για μέταλλα, όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο, έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι,  αν δεν εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί ανακύκλωσης, ενδέχεται να μην υπάρχουν άλλα αποθέματα στο μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα η παγκόσμια ζήτηση για κοινά μέταλλα, όπως ο σίδηρος και ο χαλκός, αλλά και για σπάνια γήινα μέταλλα,  έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον.

Συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για περίπου μία ώρα και αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η πολιτική είναι η τέχνη της συνεννόησης και σε ώρες κρίσης η συνεννόηση είναι πολιτική αρετή.
"Ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε ή να αποξενωθούμε", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του στον κ. Τσίπρα για τη γέννηση του γιου του.

Σήμερα εκταμιεύονται δάνεια 14,5 δισ. ευρώ

Μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2010 θα ολοκληρωθεί 
η πρώτη φάση της δανειοδότησης
Εκταμιεύονται σήμερα δάνεια 14,5 δισ. ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης. Το ποσό μέσω της ΕΚΤ θα διοχετευθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και έτσι θα καλυφθούν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ύψους 9,2 δισ. ευρώ, που λήγουν αύριο.
Σύμφωνα με το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία της οικονομίας, που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, τον Σεπτέμβριο, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση, αναμένεται η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ (6 δισ. ευρώ από την ΕΕ και 2,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ).

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

 Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Αντώνη για πες αλεύρι..

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ...

 Ο Αντώνης Ρέμος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές, αν όχι ο μεγαλύτερος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχει μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μαζί με άλλους καλλιτέχνες και μεγάλα ονόματα της πίστας. Ο Αντώνης που στο παρελθόν ποτέ δεν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με τέτοια θέματα οικονομικής φύσεως ξεκίνησε να απασχολεί τους άνδρες του πρώην ΣΔΟΕ από εκείνη την περίφημη συναυλία πέρυσι στο Nammos.
Ο Αντώνης Ρέμος σ'εκείνη τη χοροεσπερίδα που δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη, αλλά που το μπουκάλι έκανε από 200-2.000 ευρώ, δήλωσε ότι δεν έλαβε ως αμοιβή ούτε cent. Αυτό φυσικά τον έβαλε στο στόχαστρο των εφοριακών που άρχισαν να

Στρος Καν: Mειώστε μισθούς

Ρεπορτάζ: Γιώργος Δαράτος (απο ΕΘΝΟΣ)

Η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί πάλι να πουλάει τα προϊόντα της, δήλωσε χθες στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι «Γιουρονιούζ» (Euronews) ο Γ.Δ. του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο κ. Στρος Καν επανέλαβε και χθες ότι πρόκειται για μια καθαρά ελληνική και όχι ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση και για μιαν ακόμη φορά υπογράμμισε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της. Κατά την άποψη του κ. Στρος Καν, η ανάπτυξη αποτελεί το παν στην οικονομία. Και η Ελλάδα δεν έχει ανάπτυξη διότι δεν είναι ανταγωνιστική, δηλαδή είναι πιο «ακριβή» από άλλες χώρες στα ίδια προϊόντα και τις ίδιες υπηρεσίες.

Τι έλεγε για τον Βουρλούμη ο Αλογοσκούφης...

Από τον Χρήστο Ζεστό  στο: PRESS-GR
Από την ειδησεογραφία στις 17/7/2008:
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης παρείχε και χθες πλήρη στήριξη στον διοικητή του ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι "Ο κ. Βουρλούμης είναι πολύ καλός μάνατζερ, τίμιος και ικανός άνθρωπος".
Την ίδια στιγμή αρκετοί βουλευτές της ΝΔ με προεξέχοντα τον Γιάννη Μανώλη κατηγορούσαν σφόδρα τον

 διοικητή του ΟΤΕ.
Δυστυχώς το μέλλον
είναι εκείνο που κρίνει το πολιτικό μέγεθος ορισμένων ανθρώπων. Χαρακτηρίστε λοιπόν όπως θέλετε εσείς τους πολιτικούς εκείνους που τόνιζαν ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και που τώρα καταγγέλουν σχέδια πολιτικής εξόντωσης.

Νόμος περι ευθύνης υπουργών: Επιτέλους, θα ισχύει ό,τι ισχύει για όλους τους πολίτες

Ανοίγει ο δρόμος για ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στα σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας

 Μπαράζ δικαστικών διώξεων σε πολιτικά πρόσωπα αναμένονται πλέον μετά τις αλλαγές που προτείνει και κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
'Ετσι προτείνεται:
1) Η κατάργηση του ειδικού χρόνου παραγραφής των αδικημάτων που τελούν υπουργοί και υφυπουργοί. Με άλλα λόγια πλέον θα ισχύει για υπουργούς και υφυπουργούς ότι ισχύει για όλους τους πολίτες. Δηλαδή τα αδικήματα θα παραγράφονται σε 20 ή 15 χρόνια όταν πρόκειται για κακούργημα και στα 5 χρόνια όταν πρόκειται για πλημέλλημα.

'Εως τώρα ο χρόνος παραγραφής ήταν δυο κοινοβουλευτικές περίοδοι, που μπορεί να είναι ένα ή το πολύ 2 χρόνια αφού μια κοινοβουλευτική περίοδος είναι Σεπτέμβριος με Ιούνιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


 Με ελεύθερη είσοδο λειτουργούν σήμερα, 18 Μαΐου, τα μουσεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ' όλες τις χώρες-μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM,) με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον πολιτισμό. Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τα μουσεία για την κοινωνική αρμονία». Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Στις 19:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Μουσεία για την κοινωνική Αρμονία», ενώ θα ενώ γίνονται εκπτώσεις στις εκδόσεις και τα αντικείμενα.

Ιδρύεται Γραφείο Προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες

Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση του ψαλιδίσματος των αρμοδιοτήτων των εθνικών κοινοβουλίων
 
Μια καινοτομία, που ως μοντέλο εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να εισάγει και στις Βρυξέλλες η Κομισιόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν, για παράδειγμα, ότι αυτή τη στιγμή στην έδρα της Επιτροπής συζητείται μια πρόταση που κάνει λόγο για την ίδρυση και λειτουργία ενός Γραφείου Προϋπολογισμού.
Θα πρόκειται, στην ουσία, για μια υπηρεσία, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την παρακολούθηση και την εφαρμογή των προϋπολογισμών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό των δαπανών και της σπατάλης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο σύνολο σχεδόν της ζώνης του ευρώ.

Κατατίθεται το ν/σ γιά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με επτά μήνες καθυστέρηση, αφού ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ψηφιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, κατατίθεται μέχρι τα τέλη του μήνα προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  Η καθυστέρηση οφείλεται στην γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που εκδόθηκε μόλις τον περασμένο μήνα. Στην γνωμοδότηση επισημαίνεται ότι «οι ρυθμίσεις του ν/σ θα πρέπει να περιέχουν τα απαραίτητα εχέγγυα προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Ετσι, η σημαντικότερη αλλαγή με την οποία οδηγείται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο,είναι ότι το ποσό της οφειλής που θα υποχρεούται να επιστρέψει ο δανειολήπτης αν ενταχθεί στο πρόγραμμα, δεν προκαθορίζεται. Το αρχικό νομοσχέδιο προέβλεπε καταβολή του 10% της οφειλής και πάγωμα του υπόλοιπου χρέους, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει πλέον, αφού οι τράπεζες θα μπορούν να απαιτήσουν την καταβολή μεγαλύτερου ποσοστού της οφειλής.

ΚΕΡΚΥΡΑ : Καταγγελία Μπούκα (Ν.Ε ΠΑΣΟΚ) για το "ξεπούλημα" του καζίνο...

http://media.tumblr.com/tumblr_kuuxypxfkj1qa2bf0.jpg
Βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε σήμερα(17/5/10) ο Γραμματέας της Ν,Ε του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας κ. Μπούκας για το θέμα του "ξεπουλήματος" (όπως το χαρακτήρισε) του καζίνο Κέρκυρας και για τους εργαζόμενους του. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

" Πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι θα τα καταφέρουμε"

Συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt" της Γερμανίας. Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αντικρούσει τις αμφιβολίες πολλών Ευρωπαίων αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει, απαντώντας εμμέσως και στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Άκερμαν την.. περασμένη εβδομάδα.
"Πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Εάν όλοι λένε, οι Έλληνες δεν μπορούν να τα καταφέρουν, τότε μας καταδικάζουν σε αποτυχία. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Έχουμε δείξει πολύ καθαρά ότι έχουμε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση. Καμία άλλη χώρα δεν τις δεκαετίες που πέρασαν δεν έκανε τόσο δραστικές περικοπές. Καμία. Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας", τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Το τραγούδι που "αφιερώνει" ο Τόλης στην ΙΓ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ....

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που αποκάλυψε το υψηλότατο χρέος του συζύγου της Άντζελας Γκερέκου, Τόλη Βοσκόπουλου, προς την Εφορία, που έφθανε τα 5,5 εκατ. ευρώ και που -αν και ληξιπρόθεσμο- δεν είχε εισπραχθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σας "αποκαλύπτουμε την extra τραγουδιστική αφιέρωση του Τόλη προς τη συγκεκριμένη ΔΟΥ και κατ' επέκταση στο Υπουργείο Οικονομικών". Εμείς απλά ελπίζουμε οι αποκαθηλώσεις να μην περιορισθούν στον ανώδυνο απο πλευράς πολιτικού κόστους καλλιτεχνικό χώρο, υπο μορφήν εντυπωσιακού πυροτεχνήματος, προκειμένου να κατευνασθεί η κοινή γνώμη(έστω και αν είναι σύζυγος υπουργού), αλλά να επεκταθούν ευθέως και στον ανέγγιχτο και απρόσιτο χώρο των μεγαλοσχημόνων πολιτικών.....
Δείτε το video και απολαύστε την τραγουδιστική αφιέρωση:

Το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο G-20

Με αφορμή την υπόθεση των CDS και του ύποπτου ρόλου που έπαιξαν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας
Αργά αλλά σταθερά το ελληνικό πρόβλημα διεθνοποιείται. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες αναφέρουν ότι ψιλά στην ατζέντα της επόμενη Συνόδου των G-20 θα βρίσκεται το θέμα των «παιχνιδιών» που ενδεχομένως έγιναν σε επίπεδο CDS αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα και τις διαστάσεις που έλαβε. Για την ακρίβεια, το ελληνικό θέμα θα είναι η αφορμή για να ξεκινήσει ένας διάλογος, που θα οδηγήσει εν ευθέτω χρόνω στη διευθέτηση του κεφαλαίου CDS, το οποίο σήμερα κινείται στα όρια της νομιμότητας.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, εξαιτίας της ελληνικής εμπλοκής, αναζητούνται οι φόρμουλες εκείνες οι οποίες θα επιτρέψουν στις εθνικές

Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε σε κάδο απορριμάτων στα Πετράλωνα

 Το πτώμα μιας γυναίκας ανακάλυψαν στις 8:35 το πρωί υπάλληλοι του δήμου σε κάδο απορριμάτων στην οδό Αλκμήνης 38 στα Πετράλωνα. 
 Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για γυναίκα, ξανθιά και λευκή. Το πτώμα βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, παιδιά, που έπαιζαν στην Καλλιθέα, βρήκαν πεταμένο το διαμελισμένο πτώμα ενός 40χρονου Αιγύπτιου.

Παράνομη η απεργία στην British Airways

Παράνομη έκρινε το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο την πενθήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην British Airways (ΒΑ) λίγες ώρες πριν την έναρξή της 
Οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των συνδικάτων δεν έδειχναν να οδηγούν σε αποτέλεσμα.
Τα προβλήματα στις πτήσεις της εταιρείας όμως δεν θα αποφευχθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς είναι πλέον αργά για να αλλάξει το έκτακτο πρόγραμμα δρομολογίων. Η ΒΑ σχεδιάζει να αποκαταστήσει τα δρομολόγιά της πλήρως στο Χίθροου μέχρι το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε εις βάρος της κινητοποίησης εξαιτίας παρατυπιών στη διαδικασία κατά την οποία τα μέλη του συνδικάτου Unite (που εκπροσωπεί το 90% των 12.000 εργαζομένων στην ΒΑ) ψήφισαν για την απεργία. Το συνδικάτο επιμένει ότι η διαδικασία διενεργήθηκε σύννομα, δεδομένου του πλήθους των εργαζομένων, και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης.

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ...


 
Καραμανλής: Υπάρχει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής! Οποιαδήποτε ανοχή στο φαινόμενο αυτό δεν είναι ανεκτή!!!!!
fimotro 

ΤΡΕΙΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ...

Aπό Voria.gr
Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ύφεσης στο σύνολο του ευρωπαϊκού νότου, που θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρωζώνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πλέον το  μόνιμο και μεγαλύτερο εφιάλτη των Βρυξελλών. Αυτό το 24ωρο, στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Eurogroup και του EcoFin, συζητούνται όλες οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή του σκοπέλου, που φαντάζει σχεδόν μονόδρομος κι αυτό γιατί, όπως εξηγείται αρμοδίως στη Voria.gr:

Πακιστάν: δώδεκα νεκροί σε επίθεση εναντίον αστυνομικών

 Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών σε πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, όχι μακριά από τις ζώνες όπου ο πακιστανικός στρατός μάχεται με τους ταλιμπάν που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε γιατρός από το τοπικό νοσοκομείο.
    "Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 12 πτώματα και δέκα τραυματίες", διευκρίνισε ο Δρ Νασίρ Μαλίκ Αχτάρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo.

    Η βόμβα εξερράγη κοντά σε αστυνομικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε υψηλόβαθμος αξιωματικός σε προάστιο της Ντέρα Ισμαήλ Χαν, ανακοίνωσε από την πλευρά της η αστυνομία χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί.

Nooz.gr

Στο "ΖΕΝΙΘ"... η επιφυλακή των Ροδίων !

Γεμάτα έρχονται από Πειραιά και τα 2 blue star την Τετάρτη το πρωί... Σύμπτωση ότι φτάνει  στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου και το ΖΕΝΙΘ; Το γνωστό κρουαζιερόπλοιο που είναι το κόκκινο πανί για το "ΠΑΜΕ"; Αφού συζητείται τόσο αυτό το θέμα, αρχές του τόπου δεν μπορούν να αποτρέψουν την μετακινησή τους; Και αν φτάσουν τελικά δεν σκέφτονται τον εμφύλιο που θα ξεσπάσει... παρουσία 7 κρουαζιεροπλοίων;;;
ParaponaRodos 

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι που θα πουλούσαν δύο Κούρους

Έναν ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό εντόπισαν οι αστυνομικοί της Aσφάλειας Αττικής στην κατοχή τριών αρχαιοκάπηλων στο χωριό Κλένια Κορινθίας.
Πρόκειται για δύο αγάλματα, που παριστούν Κούρους, τα οποία οι αρχαιοκάπηλοι είχαν βρει πριν από οκτώ μήνες σε ανασκαφή στην περιοχή και αναζητούσαν αγοραστές. Και τα δύο αγάλματα έχουν σπασμένα τα πόδια αλλά υπάρχουν όλα τα τμήματα ενώ το ένα άγαλμα έχει σπασμένη και την κεφαλή.

Ώρα για βόλτα

Μέχρι 31 Μαΐου η διορία κατάθεσης τιμοκαταλόγων για όλη την ιδιωτική εκπαίδευση

Αγορανομική διάταξη του ΥΠΟΙΑΝ
 Μέχρι τις 31 Μαΐου έχουν χρονικό περιθώριο όλες οι κατηγορίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης να ενημερώσουν το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τον τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους την επόμενη σχολική περίοδο. 
Συγκεκριμένα, με Αγορανομική Διάταξη του υπουργείου ορίζεται ότι τα κάθε είδους φροντιστήρια, ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου εκάστου έτους τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ   ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΣΑΣ