Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Αργοπεθαίνει όποιος... (Pablo Neruda)

Δρόμοι του....."Βοήθα Παναγιά "...!!!

Γράφει ο Α. Κουβέλης

Στην Ελλάδα που έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια ευρώ για δημόσια έργα, υπάρχουν ακόμη εθνικοί δρόμοι από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αυτοψία μας σε κομμάτι του εθνικού δικτύου στην Ευρυτανία και την Φθιώτιδα αλλά και στους ορεινούς δρόμους των Αγράφων αποτυπώνει μια τριτοκοσμική εικόνα. Η οδήγηση στο ορεινό δίκτυο Αγράφων απαιτεί τύχη και υπομονή, καθώς σε 500 χλμ. δρόμων δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο άσφαλτο.
Γκρεμοί και κατολισθήσεις θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των ορεσίβιων, αλλά και όσων παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο. Από την προηγούμενη αυτοψία του ALPHA το 2004 στα Άγραφα, έργα ξεκίνησαν μόνο στο τμήμα Κρέντη-Βαρβαριάδα, αλλά έμειναν στη μέση λόγω αδυναμίας του εργολάβου σύμφωνα με τον Δήμο. Για το κομμάτι Βαρβαριάδα-Μάραθος η δημοπράτηση ανεστάλη και για το υπόλοιπο δίκτυο εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης. Στην εθνική οδό Καρπενησίου-Αγρινίου το όραμα του Τρικούπη για ένα οδικό δίκτυο στην καρδιά της Ρούμελης γκρεμίζεται κυριολεκτικά στις χαράδρες της Χελιδόνας.

Προσπάθεια για την προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμοΠριν απο λίγες μέρες δημιούργησα ένα τουριστικό Blog για την Πάργα με σκοπό την προώθηση της Πάργας και την προσέλκυση Τουριστών απο ολόκληρο τον κόσμο!
Ο Τουρισμός αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εσόδων για το κράτος μας και θεωρώ πως ο καθένας μας πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να μπορεί για να βοηθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό καθώς ο τουρισμός θα συντέλέσει σε σημαντικό βαθμό έτσι ώστε να ξεπέρασουμε την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Ο Καραμανλής θα μιλήσει.. Ενημέρωσε Σαμαρά..

 

Ο Καραμανλής το αποφάσισε και ενημέρωσε ήδη τον Σαμαρά: θα μιλήσει δημοσίως για τα πεπραγμένα του. Θα το κάνει πριν από το συνέδριο της ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει κάποια από τις τηλεοπτικές εκπομπές.
Συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Σουφλιά και άλλους παλιούς συνεργάτες του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει αργήσει να πάρει θέση σε όσα του καταμαρτυρούν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί στον κόσμο εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Τί θα πει; Οτι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση στην ήταν άσχημη αλλά ελεγχόμενη και ότι η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πήρε αμέσως μέτρα, ότι δεν προχώρησε..
στην είσπραξη εσόδων (πχ από τους ημιυπαίθριους) και ότι με δηλώσεις τύπου "είμαστε στον Τιτανικό" και "η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση", οδήγησε σε κρίση δανεισμού. Πόσοι θα τον πιστέψουν; Ελάχιστοι, αν δεν πει πικρές αλήθειες για τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις του.
veto300

Προς προανακριτική οδεύει το Βατοπαίδι

Μπρος ολοταχώς για σύσταση προανακριτικής επιτροπής βάζει -όπως εγκαίρως σας είχε ενημερώσει το newstime.gr- η κυβέρνηση στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Η πλειοψηφία εμφανίζεται αποφασισμένη να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για σειρά στελεχών της ΝΔ που διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί της. Στο στόχαστρο θα βρεθούν, κατά πληροφορίες, οι κ.κ.Αλ.Κοντός, Ευ.Μπασιάκος και Π.Δούκας, ενώ δεν αποκλείεται να πράξει με τον ίδιο τρόπο και κατά των κ.κ.Γ.Βουλγαράκη και Θ.Ρουσόπουλου. Στην περίπτωση δε που στον κατάλογο αυτό προστεθεί το όνομα του πρώην διευθυντή του γραφείου του κ.Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, εφόσον προκύψει δίωξή του θα είναι αποτέλεσμα της τακτικής Δικαιοσύνης. 

BHMAτοδότηs

Υπάρχει μια κρίσιμη λεπτομέρεια η οποία επιμελώς κρατείται μυστική στην υπόθεση της παραίτησης της κυρίας Αντζελας Γκερέκου εξαιτίας των 5,5 εκατ. ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) που οφείλει ο κ. Τόλης Βοσκόπουλος στην Εφορία.
Η Αντζελα ασφαλώς γνώριζε ότι ο Τόλης οφείλει στην Εφορία το «συμβολικό» αυτό ποσό. Του είχε ζητήσει λοιπόν πολλές φορές να το ρυθμίσει (και να πάψει να προσφεύγει στα δικαστήρια) διότι ανησυχούσε ότι κάποια ημέρα η υπόθεση θα αποκτούσε καταστρεπτική δημοσιότητα (όπως και έγινε).
O τραγουδιστής βέβαια, που θεωρούσε (και θεωρεί) ότι έχει αδικηθεί από τις φορολογικές αρχές, αρνούνταν πεισματικά να προχωρήσει σε οποιοδήποτε διακανονισμό.

Οι ωραίοι έχουν χρέη

 Θόδωρος Γαλανόπουλος στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
«Αγγέλω μ, κρένει  η μάννα σου δεν ξέρω τι σε θέλει».
Αθάνατο δημοτικό τραγούδι για την Αγγέλω που έγινε Αγγελική, Άντζελα.. και μετά υπουργός.
Αφού  είχε ήδη  παντρευτεί το αρχαίο μνημείο της Ελληνικής μουσικής φορτωμένο με χρέη...
Δεν ξέρω μπορεί να είναι και έτσι, ο σύζυγος ή η σύζυγος του καθένα δεν είναι υπεύθυνοι για τα χρέη του  άλλου και τα τερτίπια του στην παλαιότερη ζωή του.
Άλλωστε ο Βοσκόπουλος μπορεί να έκανε χρέη και πριν γεννηθεί ακόμα η Άντζελα Γκερεκου.
Αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, ο κάθε Έλληνας, και δικαίως θα μπορεί να σου πει : Ο εφοριακός δεν θα βλέπει διαφορετικά το σύζυγο της υπουργού και δεν θα κάνει έναν πολύ καλλίτερο  διακανονισμό στα χρέη του προς το κράτος;

Kέντρο εργασιακής αποκατάστασης πρώην βουλευτών ...η Βουλή!


Αυτό  μόνο στην Ελλάδα γίνεται ! Εξ ου και η λαϊκή ρήση ! Απο δήμαρχος κλητήρας! Οι πρώην Βουλευτές διορίζονται ως υπάλληλοι στη Βουλή ! Αλλά μάλλον αυτό δεν τους ενοχλεί ! Το Παραδάκι να πέφτει..
"Παρά την οικονομική κρίση,οι διακομματικές,ρουσφετολογικές προσλήψεις στη βουλή συνεχίζονται! Τους τελευταίους μήνες η Βουλή προσέλαβε άλλους 232 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν τις 2.000, αν δεν τις έχουν ξεπεράσει!!! Μεταξύ αυτών η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Πρέβεζα κ. Μερόπη Καλδή.
Το εξοργιστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και μιας σειράς άλλων προσλήψεων, είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία,θα απολαμβάνει προνόμια που ούτε να... ονειρευτεί μπορεί ο απλός εργαζόμενος: Θα μπορεί μέσα σε τρείς μήνες να μονιμοποιηθεί, εξασφαλίζοντας 16 μισθούς κατ' έτος, αλλά και ευνοϊκότατο συνταξιοδοτικό καθεστώς που εξασφαλίζει διευθυντικές συντάξεις ακόμη και στις καθαρίστριες του Μεγάρου Μαξίμου!!!"
http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_2112.html

Ποιος φοβάται την (αυτo)αξιολόγηση του Σχολείου;

Του Στέφανου Καραμούτσιου
Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, που είχε ή έχει κάποια μικρή έστω σχέση με την Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι εδώ και πολλά χρόνια το Ελληνικό Σχολείο, παρά την ύπαρξη αναμφισβήτητα και εξαιρετικών εκπαιδευτικών που με αποστολική διάθεση προσφέρουν από το υστέρημα των δυνάμεών τους, ασφυκτιά στα αβαθή ενός τέλματος, που όσο περνά ο χρόνος τόσο και περισσότερο μεγαλώνει.Αποτέλεσμα είναι η απογοήτευση όλων όσων εμπλέκονται με τη σχολική ζωή, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και η διαιώνιση των απαράδεκτων φαινομένων που έχουν σχέση με την παθογένεια του ελληνικού σχολείου.Δεν είναι στις προθέσεις αυτού του σύντομου σημειώματος να αναδειχτούν οι αιτίες της κακοδαιμονίας του ελληνικού εκπαιδευτικού

Ξεφτίλα: Το κράτος χρωστάει 9 εκατομμύρια από ΦΠΑ στην Cosco

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τους μικρούς και μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου
το ίδιο εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος φοροφυγάς αφού χρωστάει το ιλιγγιώδες ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική Cosco.
Μπορεί να περίσσεψαν τα χαμόγελα στην σημερινή συνάντηση της Λούκας Κατσέλη με τον Mr Cosco ωστόσο έκκληση του διευθύνοντα συμβούλου του κινεζικού κολοσσού να του δωθούν τα χρωστούμενα έκλεψε την παράσταση.
Ο κ. Wei Jiafu έφτασε να ζητήσει την διαμεσολάβηση της υπουργού στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να πληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ και να ρυθμιστεί το χρέος του ελληνικού Δημοσίου.  

Η λίστα των 46 ατόμων που έχει η Αννούλα στο γραφείο της.!

Από τρεις συνεργάτες, οκτώ ειδικούς συμβούλους και πολλούς άλλους υπαλλήλους στη Γραμματεία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, ιδιαίτερα και πολιτικά γραφεία κ.λπ. αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπό την υπουργό ως συνεργάτες υπηρετούν οι Ιωάννης Μήτσος, Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης, ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι Εύη Χατζηανδρέου, Παύλος Γούσης, Ελένη Πετράκη, Ματίνα Στάππα, Ελένη Μωραΐτου, Χαρά Σωτηριάδου, Αργύρης Περουλάκης και Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.
Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού ανέλαβε η Ευγενία Λοκανά με γραμματείς της τις κυρίες Γεωργία Θεοφανοπούλου και Μαρίνα Μαγκουρλίδου.
Στο ιδιαίτερο γραφείο της υπουργού εργάζονται οι Ρούλα Μπικίδου, Αθηνά Πανούτσου και Μίζη Ελένη, στη Γραμματεία οι Σοφία Κυρούση και η Κατερίνα Καρβέλα, στο Πρωτοκόλλο η Αλεξάνδρα Μπουρνιά, η Δήμητρα Γαζή και η Ουρανία Σταύρακα, στις Δημόσιες Σχέσεις η Σταυρούλα Τσούτσουρα (διευθύντρια) και η Αγγελική Καρακατσάνη.
Στο Πολιτικό Γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου εργάζονται οι: Αναστασία Χατζηδάκη, Βασιλική Σκαρτσούνη, Χρήστος Δρούζιας, Γιώργος Πλούσος, Μάρθα Παναγιώτου, Διονύσης Τσαγκρής, Ιωάννα Λογαρά, Γιώργος Σταθιάς και Έφη Μεγαγιάννη.
Το πολυπρόσωπο Γραφείο Τύπου αποτελούν οι: Ρίτσα Γαλογαύρου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Δώρα Τσολάκη, Νιόβη Λακοπούλου, Γιώργος Παπούλιας, Γιάννης Νάστος, Άννα Μπεκρή, Μαργαρίτα Βεβή, Σταματίνα Μοτάκη, Πελαγία Γιαννικοπούλου, Φραντζέσκα Φακάρου, Αλεξάνδρα Σπύρου και Νίκος Διαμανταρίδης.
Μέχρι στιγμής δηλαδή χρειάζονται 46 άτομα στο γραφείο της υπουργού...
Είναι που θα μειώνατε τις κρατικές δαπάνες βρε παιδιά και ζητάτε και θυσίες !!!

tiresias

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη -ημέρα της απεργίας

 «Τα παίρνουμε στο κρανίο και έχουμε τους λόγους μας!! Με το σύνθημα αυτό, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άδοξοι μπάσταρδοι: Η μεγάλη υπερπαραγωγή Ευρωζώνης-ΔΝΤ» και μια παραλλαγή –αναγκαία για τις περιστάσεις – της αφίσας του ομώνυμου έργου του Κουέντιν Ταραντίνο, κυκλοφορεί την Πέμπτη το ΠΟΝΤΙΚΙ με αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς Ντομινίκ Στρος-Καν, Όλι Ρεν, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ζαν Κλοντ Τρισέ, Γιόζεφ Άνκερμαν και Άγγελα Μέρκελ μας οδηγούν σε ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, χρέος και ύφεση. (Σελ. 4, 44-45, 47).

Νέα πρωτοβουλία κατά της κλιματικής αλλαγής αναλαμβάνουν Ελλάδα-Τουρκία

Πράσινη Μεσόγειος
Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα διευρύνει την πρωτοβουλία κατά την επίσκεψή του στο Λίβανο αργότερα την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό της Λιβύης και στο τέλος Μαΐου θα παρουσιάσει τους άξονες του σχεδίου στη Βαρκελώνη.
Η νέα στρατηγική για τη Μεσόγειο, προανήγγειλε, περιλαμβάνει τη δημιουργία Ταμείου για τη Μεσόγειο και τη σύστταση κέντρου τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ! ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ!


Τα καλύτερα του Λαζόπουλου..

 Έσκισε πάλι ο Λαζόπουλος χθες.. Μέχρι 66,7% έκανε ο Λάκης.. Δείτε το βίντεο!!

ΤαϊλάνδηH Μπανγκόγκ φλέγεται. Χάος, οδομαχίες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Μπανγκόγκ την Τετάρτη καθώς δυνάμεις του Στρατού ανάγκασαν ηγέτες της αντιπολίτευσης να παραδοθούν, προκαλώντας την οργή των υποστηρικτών τους οι οποίοι πέταξαν χειροβομβίδες και έβαλαν φωτιά σε σημαντικά κτίρια.
Η πόλη τυλίχτηκε στο μαύρο καπνό και οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο (την πρώτη που επιβάλλεται τα τελευταία 15 χρόνια) και σε τουλάχιστον άλλες 21 επαρχίες της χώρας.
Ο στρατός με τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών σκόρπισε χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές με τα χαρακτηριστικά «κόκκινα πουκάμισα», οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εδώ και εβδομάδες στα περιοχή της πρωτεύουσας.

Θα περάσουν 520 ηµέρες µέσα σε µια «διαστηµική» κάψουλα

Την ερχόµενη εβδοµάδα αρχίζει η πρώτη προσοµοιωµένη αποστολή στον Αρη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίττυ Ξενάκη (ΤΑ ΝΕΑ)
Ο 38χρονος Αλεξέι Σίτεφ παντρεύτηκε την αγαπηµένη του, την Εκατερίνα Γκολούµπεβα, τον περασµένο µήνα. Μήνα του µέλιτος δεν πήγαν αλλά η Εκατερίνα δείχνει κατανόηση: ο καλός της ετοιµάζεται να αναχωρήσει µαζί µε δύο ακόµα συµπατριώτες του και τρεις, έναν Γάλλο, έναν Ιταλό και έναν Κινέζο, αστροναύτες για τον Κόκκινο Πλανήτη.Mars 500. Θα περάσει στην Ιστορία ως η πρώτη προσοµοιωµένη αποστολή στον Αρη, ένα κοινό πρότζεκτ της ρωσικής και της ευρωπαϊκής υπηρε σίας διαστήµατος µε

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΚΤ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Γερμανία σκοπεύει να προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να εμπιστευτούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή σε ανεξάρτητα ινστιτούτα την εκ των προτέρων εξέταση των εθνικών προϋπολογισμών τους, σύμφωνα με έγγραφο εργασίας που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και οι υπουργοί της των Οικονομικών και της Οικονομίας είναι επίσης αποφασισμένοι να αναστείλουν την καταβολή των δομικών κεφαλαίων στις χώρες που δεν σέβονται τους στόχους τους για τη μείωση των ελλειμμάτων, δηλαδή να αποσύρουν για "τουλάχιστον ένα έτος" τα δικαιώματα ψήφου τους σε περίπτωση σοβαρής παράβασης των κανόνων της νομισματικής ένωσης.

Η απαγόρευση του “naked short selling" ήρθε για να μείνει τονίζει η Μέρκελ

 Η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να απαγορεύσει το “naked short selling” για να συγκρατήσει την πτώση των χρηματιστηρίων έχει φέρει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές καθώς εκλαμβάνεται ως φόβος από τη μεριά της Γερμανίας.
Πρόκειται για πρακτική, με την οποία κάποιος μπορεί να αγοράσει μια μετοχή, ποντάροντας ότι θα πέσει χωρίς όμως να πληρώσει για την αξία αγοράς και όταν λήξει η καθορισμένη ημερομηνία του “στοιχήματος” πληρώνει αν η μετοχή ανέβηκε και εισπράττει τα κέρδη αν έπεσε.

Σπρώχνουν την ΕΕ σε διάλυση - Σενάρια γιά άλλο ευρώ στο Βορρά και άλλο στο Νότο της Ευρώπης

Καταρρέουν όλα τα χρηματιστήρια Στο 1,21 το ευρώ ! 
Στο -2,20% το Χ.Α. Κατρακυλούν οι τράπεζες 
Νέο ιστορικό χαμηλό κατέγραψε το ευρώ, 
αγγίζοντας το 1,2144 δολάριο
Παράλληλα τα χρηματιστήρια σε Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη και Λισαβώνα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ στην Αθήνα ο γενικός δείκτης χάνει 2,30%, με τις Τράπεζες να οδηγούν την καθοδική κούρσα. Όσον αφορά στην Αθήνα, οι αναλυτές αποδίδουν την πτώση στην έκθεση της Merrill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες που πυροδότησε νέες ρευστοποιήσεις.
Ο οίκος ψαλλίδισε την τιμή στόχο της Εθνικής Τράπεζας στα 16 από 24 ευρώ, της Eurobank στα 6 από 10,1 ευρώ, της Alpha Bank στα 7,1 από 9,8 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 6 από 9,4 ευρώ προηγουμένως.
Η σύσταση για τις Εθνική και Alpha παραμένει «αγορά» και για Πειραιώς και Eurobank από «αγορά» έγινε «ουδέτερη».

Ο Φάνης Γκέκας έγινε παίχτης της Άιντραχτ Φραγκφούρτης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταγραφής του Φάνη Γκέκα από την Μπάγιερ Λέβερκούζεν  στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης. Σήμερα το μεσημέρι ο 29χρονος επιθετικός υπόγραψε διετές συμβόλαιο με την Άιντραχτ Φραγκφούρτης με αντίτιμο ένα εκατομμύριο ευρώ. Στα 99 παιχνίδια που αγωνίστηκε στη Μπούντεσλίγκα ο Φάνης Γκέκας πέτυχε  39 τέρματα. Αγωνίστηκε σε τρεις γερμανικές ομάδες:  στο Μπόχουμ, στη Μπάγιερ Λέβερκούζεν και τελευταία είχε δοθεί δανεικός στη Χέρτα Βερολίνου, η οποία και υποβιβάστηκε στη Β΄εθνική. Στην Άιντραχτ είναι όλοι ευχαριστημένοι με την απόκτησή του. Μετά το Λυμπερόπουλο ένας άλλος παίχτης της εθνικής Ελλάδας αναλαμβάνει την επίθεση της ομάδας της Φραγκφούρτης, αφού ο Γιάννης Αμανατίδης ταλαιπωρείται ακόμα από το σοβαρό τραυματισμό του και είναι αβέβαιο πότε θα επανέλθει, αν τελικά επανέλθει στην ενεργό δράση.
Από την ιστοσελίδα της Άιντραχτ

Υιοθέτησε τελικά η ενιαία αντιπολίτευση την πρόταση του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ενιαίας αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών στην πρόταση του γνωστού Γιαννιώτη Γεωπόνου Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη,με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γκόντα και την οποία κοινοποίησε ταυτόχρονα και προς στους επικεφαλής των δύο ενοποιημένων παρατάξεων κ.κ. Φίλιππα Φίλιο και Γιάννη Μελανίδη, ζητούσε την άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%, καθώς όπως δικαιολογημένα υποστήριξε, αυτό επιβάλλεται από τις σημερινές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των συμπολιτών μας κατά

Στο top του πλανήτη η Σαντορίνη

«Η Σαντορίνη είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δει ένας κάτοικος του πλανήτη γη πριν πεθάνει». Αυτό αναφέρει η διάσημη φοιτητική εφημερίδα της Αυστραλίας «The Clackamas Print».
Η εφημερίδα, η οποία εκδίδεται από το 1966 και έχει γίνει θεσμός στην Αυστραλία επέλεξε τους δέκα προορισμούς στον κόσμο που ένας άνθρωπος πρέπει οπωσδήποτε να δει πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής του. Σύμφωνα με αυτήν, οι κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο είναι κατά σειρά:

Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Φλωρεντία, Νίκαια, Πυραμίδες της Αιγύπτου, Σαντορίνη, Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Σαν Χοσέ και Σίδνεϊ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ηγουμενίτσα: Ξεσκέπασαν κύκλωμα πλαστών εγγράφων

Αρχικά συνελήφθη ένας αλλοδαπος που έδειξε 
στις Αρχές πλαστα πιστοποιητικά

Μαζί του ήταν δύο Έλληνες που όπως αποκαλύφθηκε, ήταν οι άνθρωποι που του είχαν δώσει τα πλαστά έγγραφα. 
Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σκάνερ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλαστές σφραγίδες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν τα πλαστά έγγραφα.
Επίσης, στο χώρο υπήρχε και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Newsit

Πρωταθλητές Ευρώπης στην τιμή της αμόλυβδης

 Πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον η Ελλάδα στην τιμή της αμόλυβδης, που παραμένει πάνω από 1,50 ευρώ, παρά τη μικρή μείωση που κατεγράφη την τελευταία εβδομάδα. Το ερώτημα είναι ποιός κατάλαβε τη μείωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μειώθηκε κατά 0,4 λεπτά. Παρά τη μείωση, ειναι η ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ.
Οι τιμές ξεκινούν από 1,289(το φθηνότερο πρατήριο στη Θεσσαλονίκη) και φθάνουν το 1,72 ευρώ (το ακριβότερο πρατήριο στη Μαγνησία). Δηλαδη η απόκλιση ξεπερνά τα 40 λεπτά το λίτρο ή 150 δρχ για να μην ξεχνιόμαστε,  

nooz

Διάψευση Διαμαντοπούλου στα περί παραιτήσεώς της

 
Απάντηση στη φημολογία περί παραιτήσεώς της, έδωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με γραπτή ανακοίνωσή της.  Η υπουργός, στην ανακοίνωση τονίζει: "Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των ``...μη ειδήσεων`` περί δήθεν παραίτησής μου. Μέχρις εδώ! Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας .  Η επιχείρηση ``αίμα στο κοινό`` είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους".
Cosmo.gr

Δύσκολα τα Μαθηματικά στις πανελλήνιες

Στα μαθήματα της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν την Τετάρτη (19/05), στις πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Σαφή χαρακτηρίζουν τα θέματα ελληνικής λογοτεχνίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι  όμως  επισημαίνουν ότι οι ερωτήσεις ήταν περισσότερες από προηγούμενες χρονιές, ενώ οι ασκήσεις απαιτούσαν καλή προετοιμασία.
Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο κείμενο του Γιώργου Ιωάννου "Στου Κεμάλ το σπίτι".

H Tαιλανδη σε αριθμους


  •  63 εκατ. είναι οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης
  •  -2,8% ήταν η ανάπτυξη της οικονομίας το 2009
  •  9,6% το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (εκτιμ. 2006)
 11 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Μπαγκόνγκ (3ος δημοφιλέστερος προορισμνός μετά το Παρίσι και το Λονδίνο)
 800.000 παιδιά εκτιμάται ότι είναι τα θύματα του σεξοτουρισμού
 2 εκατ. Ταϊλανδοί απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία
 300 λίτρα αίματος έχυσαν στις 16 Μαρτίου οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο 

Από το ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΥΡΑΝΟ

Ο Γ.Νικητιάδης νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Στη θέση της Άντζελας Γκερέκου
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιώργος Νικητιάδης, ορίζεται με απόφαση του πρωθυπουργού ως ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στη θέση της παραιτηθείσας Άντζελας Γκερέκου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με Σαρκοζί και Μέρκελ θα συναντηθεί ο Κάμερον

Το Παρίσι θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κάμερον ως πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Την Παρασκευή θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός με το Νικολά Σαρκοζί, του πρότεινε να επισκεφθεί τον πρόεδρο Σαρκοζί στο Λονδίνο στις 18 Ιουνίου.

Ο στρατός επιτίθεται στην Μπανγκονγκ

Τα κόκκινα πουκάμισα " παραδίνονται"
Τα κόκκινα πουκάμισα στην Ταϊλάνδη  τελείωσαν τις επιθέσεις τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων. Οι στρατιωτικές δυνάμεις έκαναν καθολική επίθεση και κατέλαβαν την περιοχή των διαδηλωτών.  Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ του στρατού και των διαδηλωτών. Η κυβέρνηση φαίνεται να ελέγχει αυτή τη στιγμή την κατάσταση και να έχει επιβληθεί στους διαδηλωτές.  Η αντοχή των διαδηλωτών μέ την ονομασία "κόκκινα πουκάμισα" άντεξε μέχρι εδώ και τώρα φαίνεται να κάνει πίσω. Τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι σήμερα έχασαν τη ζωή τους και πάρα πολλοί τραυματίστηκαν, πριν τελειώσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

To ηλεκτρικό Nissan Leaf κάτω από 30.000 ευρώ!


  • Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής
  •  Το καλοκαίρι ξεκινά το λανσάρισμά του στις ευρωπαϊκές αγορές
  •  Θα κοστίζει λιγότερο από 30 χιλιάρικα χάρη σε φοροαπαλλαγές
  •  Το μήκος του Leaf φτάνει τα 4,45 m, η αυτονομία τα 160 km και η τελική τα 140 km/h
Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού η Nissan ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν να παραδίδονται τα πρώτα Leaf στους πελάτες τους όπου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάση των παραγγελιών που έχουν ήδη ξεκινήσει. Για αυτό το λόγο άλλωστε ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης οι οποίες κυμαίνονται κάτω από 30.000 ευρώ.

«Θερίζει» διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ο στρατός

 Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί και 50 είναι τραυματίες μέχρι στιγμής στις επιχειρήσεις του στρατού της Ταϊλάνδης για την διάλυση του αυτοσχέδιου "στρατοπέδου" των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και την αστυνομία στην Μπανγκόκ.
Ο στρατός σε αυτή την επιχείρηση, χρησιμοποιεί τεθωρακισμένα οχήματα με βαρύ οπλισμό και πάνοπλους στρατιώτες.
   Ανάμεσα στα θύματα είναι ένας από τους δύο ξένους δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν νωρίτερα. Ο νεκρός είναι Ιταλός υπήκοος. « Ένας Ιταλός μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο», επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζονγκτζέτ Εατζενπόνγκ, διευθυντής του νοσοκομείου της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στη λεγόμενη κόκκινη ζώνη. «Είναι δημοσιογράφος και χτυπήθηκε στο στομάχι», πρόσθεσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 200 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ι. Λέκκα, για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, ο υπεύθυνος της εταιρείας «NORTH ASSET MANAGEMENT», Γιώργος Παπαμαρκάκης. Ο κ. Παπαμαρκάκης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η εμπλοκή του δεν έχει οποιαδήποτε παράνομη ή επιλήψιμη ενέργεια. Η εταιρία του κ. Παπαμαρκάκη ήταν αυτή που αγόρασε από την JP Morgan το επίμαχο δομημένο ομόλογο το οποίο πούλησε αμέσως με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο προϊόν τελικώς να καταλήξει μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ) σε τιμή ιδιαίτερα αυξημένη.

Απεργία-ξόρκι σε βαμπίρ και κανίβαλους

Με νέα γενική απεργία, τη δεύτερη μέσα στον μήνα, αντιδρούν αύριο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι στις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα μέσω των έμμεσων φόρων και την ανατροπή των συνταξιοδοτικών προσδοκιών.
Για «βαμπίρ και κανίβαλους» έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος με αφορμή την επίθεση στα εργατικά εισοδήματα. Το «90% της επιβάρυνσης του λογαριασμού πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τα οποία δεν ευθύνονται για την κρίση, και το 10% τα υψηλά. Αλλά και αυτοί (η μειοψηφία) τα παίρνουν πίσω από τη μείωση του εργατικού κόστους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος.

Έκκληση Σόιμπλε για μείωση ελλείμματος στην ευρωζώνη

«Δεν έχουμε ακόμα πείσει πραγματικά τις αγορές, καθώς έχουμε δει το ευρώ να υποχωρεί περαιτέρω», τόνισε ο κ. Σόιμπλε
 Έκκληση προς τα κράτη της ευρωζώνης για να μειώσουν τα ελλείμματα τους, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηματοοικονομικών αγορών, που, όπως είπε, δεν έχουν πειστεί ακόμη για την υγεία των δημοσιονομικών της ευρωζώνης, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Δεν έχουμε ακόμα πείσει πραγματικά τις αγορές, καθώς έχουμε δει το ευρώ να υποχωρεί περαιτέρω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα σε όλα τα μέλη της ευρωζώνης», δήλωσε ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
 
Voria.gr 

Σήμα κινδύνου από τον τουρισμό

Έως και 20% η πτώση της φετινής σεζόν ενώ η βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας 
εγκαταλείπεται στην τύχη της
Στην τύχη του κυριολεκτικά εγκαταλείπεται ο ελληνικός τουρισμός στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν κι ενώ η χρονιά διαμορφώνεται με τις χειρότερες δυνατές προοπτικές.
Οι πρώτες εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων κάνουν λόγο ακόμα και για πτώση της τάξης του 15% και του 20%, η οποία, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με την παραίτηση της αρμόδιας υφυπουργού κ.Άντζελας Γκερέκου, αναμένεται ότι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Το γεγονός επισκίασε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός κ.Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, διαμηνύοντας όπου δει ότι «από το πρωί ασχολούμαι με τον τουρισμό και τα ανοικτά του θέματα». Το πρόβλημα, ωστόσο, για την βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας παραμένει και γίνεται ολοένα και πιο δισεπίλυπτο. Αν οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για πτώση της κίνησης έως και 20% επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε είναι πολύ πιθανό μια σειρά από άλλους κρίσιμους δείκτες, όπως, για παράδειγμα, αυτός της ανεργίας να αυξηθεί κατακόρυφα.
Το γεγονός επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία οι τουριστικοί παράγοντες όλης της χώρας στην κυβέρνηση, ενώ ήταν χαρακτηριστικό το SOS μήνυμα που εστάλη στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πριν από μόλις 15 μέρες. 

Voria.gr

"ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

Έφαγε πολύ "ξύλο"! Την πλήρωσε τελικά για όλους. Όμως ο Σταμάτης ήταν προκλητικός σήμερα. Πήγε να μας τρελάνει όταν υποστήριζε τον Καραμανλή και την ανύπαρκτη πολιτική του. Μόνο που δεν ζήτησε να  τον ξαναφέρουν για να λύσει τα προβλήματα που αυτός μας τα φόρτωσε!! Τι άλλο θα ακούσουμε! Κόκκινο "πανί" για τους πολίτες οι πολιτικοί!(fimotro).
Είδα χτες το βράδυ τις ειδήσεις και τη συγκεκριμένη περίπτωση. Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά αν ήμουν καλεσμένος θα έφευγα αμέσως από την εκπομπή. Δεν επιτρέπεται να μην μπορεί να μιλήσει ο καλεσμένος, άσχετα αν δεν ήταν ευχάριστο το θέμα. Αυτός ο Παπαγιάννης δεν τους δίνει την ευκαιρία. Θέλει να τα λέει όλα μόνος του. Αφού δεν τους χρειάζεται τους καλεσμένους (δεν μπορούν ούτε μια φράση να τελειώσουν) τότε τι τους καλεί; Για να κάνει επίδειξη μετα πτυχία του, τα οποία αναφέρει κάθε φορά, λες και είναι ο μοναδικός πτυχιούχος στην τηλεόραση. 
Βρε, Παπαγιάννη, κάνε τον κόπο να ξανακούσεις μια φορά τις ειδήσεις, ως θεατής και θα καταλάβεις τι εννοούμε!

“Ναι” από Μέρκελ στη φορολόγηση του χρηματιστηριακού τζίρου

Την πρόθεση της να υπερασπιστεί την επιβολή φόρου στον τζίρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην σύνοδο G20 του Καναδά ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 
"Θα προωθήσουμε αίτημα φορολόγησης των χρηματαγορών" τόνισε η Μέρκελ ενώ πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να καταλήξουν σε μια διεθνή συμφωνία πάνω σε αυτό το θέμα.
Παρόλα αυτά τόνισε ότι εάν δεν προκύψει λύση θα επανέλθει στην πρόταση της για να προκύψει συμφωνία τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
enet,gr

Προανακριτική για πέντε “γαλάζιους” υπουργούς

Η πρόταση για τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του Βατοπεδίου θα υποβληθεί από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παίρνουν μέρος στην εξεταστική της Βουλής. 
Η πρόταση για εξεταστική θα αφορά στους κυρίους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη,Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό, ενώ θα καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και στους κυρίους Αλογοσκούφη, Μπέζα, Κιλτίδη και Μαγγίνα.
Η απόφαση πάρθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή, ενώ όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένα αδικήματα αλλά μόνο αναλυτική περιγραφή πράξεων που οδήγησαν σε απώλεια τεράστιων ποσών για το Δημόσιο.

Πού είναι η δικαιοσύνη;

Τελικά, υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα; 
Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία: Οποία ομορφιά!  Οποία σιγουριά για αυτό που κατάφεραν οι δράστες! Έκλεισαν τον εθνικό και δημόσιο δρόμο με μπάζα! Έβαλαν και την ελληνική σημαία, να δείξουν ότι είναι εθνική υπόθεση. Θέλουν να μάς πουν ότι έχουν και δίκιο. Δεν ντρεπόμαστε λίγο, λέω εγώ, που ξεφτιλίζετε έτσι το ιερό σύμβολο της πατρίδας, βάζοντάς το πάνω στα μπάζα, λες και το βάλατε στο ύψωμα που καταλάβατε με μάχη; Βρε, αντίχριστοι απεργοί, ποιος σάς έδωσε αυτό το δικαίωμα; Πού είναι ο εισαγγελέας, να σάς πάρει μέτρα για ...κουστούμια;  Επειδή εσείς ξυπνήσατε ανάποδα και σκεφτήκατε να "ξεμπαζώσετε" τα οικόπεδά σας, μεταφέρατε το υλικό στον εθνικό δρόμο, για να μη σάς ξεφύγει κανείς συμπατριώτης σας περνώντας από κει και πάει στη δουλειά του;  Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό; Γιατί δεν πάτε στον υπουργό, με τον οποίον διαφωνείτε, να του κλείσετε την πρόσβαση στο σπίτι του και ταλαιπωρείτε όλους τους συμπολίτες σας; Γιατί πρέπει να υποφέρουν όλοι οι νόμιμοι φορολογούμενοι πολίτες για τα παράλογα καπρίτσια σας;
Δε φταίτε εσείς, φταίει ο εισαγγελέας που σας αφήνει ακόμα έξω!

Ρύθμιση για τα ένσημα του ΙΚΑ προκαλεί αναστάτωση στους ασφαλισμένους

Κινδυνεύουν να χάσουν ημέρες εργασίας
Τον κίνδυνο να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ασφαλιστέες ημέρες εργασίας και παροχές υγείας εγκυμονεί διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νόμο 3846/2010 για τις εργασιακές  (ΤΑ ΝΕΑ)

Άνοιξαν οι κάλπες στα Πανεπιστήμια

 Τους εκπροσώπους τους καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι φοιτητές, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εν μέσω έντονης οικονομικής κρίσης που θέτει μεγάλα εμπόδια στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και βάφει με «γκρίζο» 
το μέλλον τους. 
Αν και οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έως τώρα δεν φαίνεται να τονώνεται το ενδιαφέρον της μεγάλης πλειονότητας των φοιτητών για συμμετοχή στις εκλογές.
Ωστόσο, πολλοί εκπρόσωποι των παρατάξεων υποστηρίζουν ότι η οικονομική συγκυρία και οι επιλογές των κομμάτων θα βρουν αντίκτυπο στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις παρουσίασαν τις προτάσεις τους και απευθύνουν κάλεσμα να προσέλθουν οι συνάδελφοι τους στις κάλπες για να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία.

Φάτε ψωμί για να μην... παχύνετε

Συνήθως οι περισσότεροι λένε πως το ψωμί παχαίνει.
Όμως τώρα οι ειδικοί άλλα λένε...
Μπορεί να αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις σε ότι αφορά τις δίαιτες, ωστόσο η αποφυγή κατανάλωσης τροφών που περιέχουν γλουτένη, όπως είναι το ψωμί, δεν αποτελεί «σύμμαχο» στη μάχη με τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι και αποτελεί «συστατικό» πλήθους τροφίμων, από το ψωμί και τα ζυμαρικά ως τις διαφορετικές σάλτσες και την μπίρα. Υπάρχουν άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένηπρόκειται για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη-, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται να την
καταναλώνουν για ιατρικούς λόγους. Η κοιλιοκάκη συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας, με αποβολές, οστεοπόρωση και καρκίνο του λεπτού εντέρου. Διαγιγνώσκεται μέσω βιοψίας στο έντερο ή εξειδικευμένων εξετάσεων αίματος και οι πάσχοντες πρέπει να σταματούν την κατανάλωση της πρωτεΐνης.
Ωστόσο οι επιστήμονες σημειώνουν ότι, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει ιατρικός λόγος για αποφυγή κατανάλωσης της πρωτεΐνης, οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν πρέπει να την... εξοστρακίζουν από τη διατροφή τους. Και αυτό διότι η έλλειψη της γλουτένης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους, σε κόπωση, σε πονοκεφάλους και σε έλλειψη σημαντικών θρεπτικών στοιχείων.

ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Αιωνόβια ζωή υπόσχονται από το 2012 οι επιστήμονες! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, ένα θαυματουργό χάπι, που θα είναι έτοιμο για...
κλινικές δοκιμές σε 2 χρόνια, θα εγγυηθεί ποιότητα ζωής και μετά την ηλικία των 100… Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν, το χάπι θα μιμείται τα γενετικά οφέλη τριών γονιδίων που μέσω ερευνών ανακαλύφθηκε ότι οδηγούν στη μακροζωία και θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 40 ή των 50 ετών, όμως θα απευθύνεται σε ήδη υγιή άτομα.

Λεφτά για πΕΤΑμα...

Η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, η εταιρία δηλαδή που διαχειρίζεται την περιουσία του ΕΟΤ, πριν 7 χρόνια, ήταν ακόμα πολλά υποσχόμενη σε επιχειρηματικό επίπεδο. Το γόητρό της ήταν αδιαμφισβήτητο και απείχε ελάχιστα απ’ το να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο… Τι μπορεί να μεσολάβησε λοιπόν και σήμερα η ΕΤΑ τελεί υπό διάλυση; Απάντηση στο ερώτημα δίνει το 36σέλοδο Πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο, αφού άφησε κωφούς και χωλούς και ασκεπείς… (μεταφορικά μιλάμε) τους συντάκτες και τους αναγνώστες του , απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Το ξεψάχνισμα όλων των συμβάσεων έργου και

Αν η ζωή σου είχε χρώμα,τι χρώμα θα είχε;


 Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου τόσο πολύ αλλά δεν μπορείς γιατί κάτι τελευταία στιγμή μπαίνει εμπόδιο και σου χαλάει το όνειρο. Είναι ωραίο να κανείς όνειρα μα όταν δεν βγαίνουν αληθινά χάνεις τον έλεγχο και εγώ τον έχασα και δεν ήξερα τι να κάνω ένιωθα χαμένη. Είναι ωραίο να έχεις όνειρα και ας μην βγουν ποτέ αληθινά!Είναι ωραίο να κάνεις όνειρα και αν το θες πραγματικά θα βγουν αληθινά. Κάποτε με είχε ρωτήσει κάποιος: "Αν η ζωή σου είχε χρώμα,τι χρώμα θα είχε;" " " Δεν ξέρω"  του είπα. Αυτός μου απάντησε: " Αν η ζωή είχε χρώμα θα ήταν γκρι" και συνέχισε: " όλοι έχουμε παρελθον. Έχουμε κατι "μαύρο"που

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!