Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Διπλωματία και απειλές για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Ιράν να στείλει αμέσως στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας των Ηνωμένων Εθνών την πρότασή του, που αποτυπώθηκε στη συμφωνία ανταλλαγής πυρηνικών καυσίμων που υπέγραψε με την Τουρκία, με τη μεσολάβηση της Βραζιλίας!
Το Ιράν δεν έχει ενημερώσει ακόμα την Υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ για τη συμφωνία, την οποία οι δυτικές χώρες θεωρούν ως ελιγμό για να αποφύγει τις κυρώσεις τις οποίες συζητούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οι μεγάλες δυνάμεις.

Τι λέει ο άνθρωπος..

Έχουν βάλει σκοπό να μας τρελάνουν μερικοί.. Ο γνωστός τραγουδιστής Βαζαίος δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή του φορολογική δήλωση.. Βγήκε στην Τατιάνα και είπε ότι δεν είδε αντίκρισμα απο το κράτος για αυτά που έχει προσφέρει και έτσι δεν έκανε ποτέ δήλωση.. Τι λες ρε Βαζαίε;; Δίπλα ο Μικρούτσικος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του.. Σε τι κοινωνία ζούμε;;

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!

Τα τείχη που προστάτευαν την πόλη της Βεργίνας έφερε στο φως ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Φάκλαρης, μαζί με τη διδάκτωρ κλασικής αρχαιολογίας, Βασιλική Σταματοπούλου. Πρόκειται για το
καλύτερα σωζόμενο τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης, την οποία το ΑΠΘ ερευνά συστηματικά στη Βεργίνα. Σύμφωνα με το Π. Φάκλαρη, το τείχος εκτείνεται εξ ολοκλήρου στον αγρό ιδιοκτησίας Φιλώτα Μπέλα, γνωστό από τον παρακείμενο ταφικό τύμβο. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα οχύρωσης που σώζονται στην κυρίως Μακεδονία. Το τείχος βρέθηκε σε βάθος που φτάνει ως τα 4,5 μέτρα. Από το πλίνθινο αυτό τείχος, διατηρείται η λίθινη υποδομή του, με μέτωπα

Φίλοι bloggers, Μάθατε τα νέα ; Ο Πεταλωτής θα μας αλλάξει τα πέταλα

 Πέστα Χρυσόστομε ! 
 Είπε σήμερα ο κύριος Πεταλωτής :
…..Όσοι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και λασπολογούν, θα πάρουν σύντομα την απάντηση….. 

Μίλησε γενικά και αόριστα για τις κατηγορίες. 
Ειδικά και καθαρά για τους ‘κατηγορούμενους ‘. 
.......Είναι αυτοί οι ανώνυμοι της σύγχρονης επικοινωνίας.... 
Αναφερόμενος φυσικά στους Bloggers. 

Δεν ξέρουμε τι καρφιά θα χρησιμοποιήσει για τα πέταλα. Θα είναι δημοσιογραφικά καρφιά, θα είναι καρφιά των.....
..ρουφιάνων, η θα είναι καρφιά της σύγχρονης επικοινωνιακής τεχνολογίας ; 
Δε το διευκρίνισε αυτό, ενώ γενικώς, στις δηλώσεις του είναι σαφέστατος ! 

Εμείς διαθέτουμε ένα μόνο καρφί. Το μολύβι μας για να γράφουμε. Και είναι καθαρό και απαλλαγμένο από συμφέροντα. 

Δεν ζητάμε περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνει το ΔΝΤ

Η συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ δεν προβλέπει την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζει η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ
Η συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ δεν προβλέπει την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζει η η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Καρολάιν Άτκινσον.
Σε συνέντευξη Τύπου η κ. Άτκινσον σημείωσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ανταγωνιστικότητας, το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας θα αλλάξει, αφού θα τερματισθούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, θα ανοίξουν επαγγέλματα και θα υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα, ενώ και οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.

Νέο κόλπο από την Τεχεράνη;

Κύριο άρθρο
Der Spiegel
Βραζιλία και Τουρκία πέτυχαν την Δευτέρα την σύναψη συμφωνίας με το Ιράν, με βάση την οποία η Τεχεράνη θα εμπορεύεται εμπλουτισμένο ουράνιο έναντι πυρηνικού καυσίμου. Παρατηρητές στη Γερμανία θεωρούν την συμφωνία ως διπλωματικό πραξικόπημα από τις ανερχόμενες δυνάμεις, και προειδοποιούν ότι ενδέχεται να είναι ακόμη ένα κόλπο εκ μέρους του Ιράν.
Η αιφνίδια συμφωνία που ανακοίνωσαν οι ηγέτες της Βραζιλίας και της Τουρκίας προνοεί ότι το Ιράν θα μεταφέρει περίπου την μισή ποσότητα του πυρηνικού του καυσίμου στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα για τα 1.200 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένο σε χαμηλό ποσοστό, η Τεχεράνη θα δικαιούται να εξασφαλίζει από την Γαλλία και την Ρωσία περίπου 120 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένο κατά 20%. Το καύσιμο είναι απαραίτητο για την λειτουργία ερευνητικού αντιδραστήρα που παράγει ισότοπα για καρκινοπαθείς. Το ποσοστό αυτό του εμπλουτισμού είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τον εμπλουτισμό κατά 3,5% που έχει την δυνατότητα να παράγει το Ιράν.

Η κίνηση κρίνεται ως αρκετά τολμηρή τόσο από την Βραζιλία όσο και από την Τουρκία, δύο φιλόδοξες δυνάμεις που τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμίσει το διεθνές τους κύρος. Χρονικά ωστόσο δεν εξυπηρετεί τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος πιέζει για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στο Ιράν.

Κράξιμο σε κουκουλοφόρο!!Πω πω δείτε κράξιμο που έφαγε ένας κουκουλοφόρος ο οποίος φορούσε άσπρη μάσκα στο πρόσωπο του σήμερα στην πορεία, απο τους απλούς πολίτες που ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά.. Δείτε το βίντεο..

Είχαν στήσει εργαστήριο πλαστογράφησης στην Ηγουμενίτσα.

Εργαστήριο πλαστογράφησης ταυτοτήτων κι άλλων εγγράφων είχαν στήσει δύο κάτοικοι της Ηγουμενίτσας. Πέρα από αυτό όμως, η δράση τους επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς, καθώς από την έρευνα της αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν στο σπίτι τους από ναρκωτικά μέχρι κλεμμένες εικόνες.
Όλα ξεκίνησαν σχεδόν τυχαία όταν στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επέδειξε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το πλαστό έγγραφο του το είχαν προμηθεύσει δύο κάτοικοι της
πόλης έναντι αμοιβής.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση έλληνα υπουργού

 Αυτός ο πολιτικός αφήνει εμβρόντητη την Ελλάδα


Ο πιο κραυγαλέος υπουργός της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης είναι ένας από εκείνους που αφήνει εμβρόντητους και άφωνους όλους τους Έλληνες και όχι μόνο με τα καμώματά του ως υπουργός. Συνέβαλε στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλους, έτσι λέγεται ο 43χρονος συντηρητικός πολιτικός, έκανε ό,τι ήθελε με τα χρήματα των φορολογουμένων. Τα σπαταλούσε σε ακριβές γραβάτες, μπάλες ξεκούρασης και υπερπολυτελή ταξίδια. Με άλλα λόγια είχε χάσει την αίσθηση του χρήματος και ξέχασε ότι δεν ξόδευε από τα δικά του χρήματα, αλλά από του έλληνα φορολογούμενου.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης προέβλεψε την κρίση του 2010 σε ομιλία του το 1996


 

Τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ

Νέα αεροπορική επιδρομή
 
Είκοσι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ. Το αεροπορικό χτύπημα φέρεται να είχε στόχο ομάδα Κούρδων αυτονομιστών που κινούνταν προς τη μεθόριο, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 50 στόχους στην κοιλάδα Ζαμπ της περιοχής Χαρκούρκ στο Βόρειο Ιράκ.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι μία «τρομοκρατική ομάδα» εντοπίστηκε να προσεγγίζει τα τουρκικά σύνορα και τα μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Η επιχείρηση διήρκεσε όλο το πρωί.

Γέννημα θρέμμα μασημένης τροφής.wmv

Οργανωμένη χρεοκοπία προτείνει ο Σόιμπλε

Αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας ζητάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια διαδικασία που θα επιτρέπει την οργανωμένη χρεοκοπία χωρών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατά τη διάρκεια χρηματοοικονομικού συνεδρίου στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι ενδέχεται να συζητηθούν αλλαγές στο σύμφωνο Σταθερότητας στη συνάντηση που θα έχει η ομάδα εργασίας της ΕΕ την Παρασκευή, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται επειγόντως μια προτυποποίηση των παραγώγων.

Voria.gr

Χαράτσι υπέρ τελωνειακών στο λογαριασμό της ΔΕΗ!

Η είδηση:
                                                                                          Του Στέλιου Κράλογλου
Αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ σας έρθει κάπως... παραφουσκωμένος τον Μάιο μην συμπεράνετε αμέσως ότι, απλώς καταναλώσατε περισσότερο ρεύμα. Η απάντηση κρύβεται αλλού!
Μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα και την δαπάνη για την ΕΡΤ πληρώνεται εφεξής:
* Το νέο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΦΚΗΕ), ενώ το Υπουργείο Οικονομικών «στρίμωξε» στους λογαριασμούς και μια επιπλέον χρέωση * την επιβολή της χρέωσης Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 5 τοις χιλίοις.
Πρόκειται για το προκλητικό – σε σχέση με τα δεδομένα του δημοσίου τομέα– επίδομα που εισπράττουν οι τελωνειακοί κάθε φορά που εκτελωνίζουν ένα δέμα. Επίδομα που κόπηκε αρχικά κατά 12% και θα κοπεί επιπλέον κατά 8%. Αλλά από ό,τι φαίνεται η χρέωση των πολιτών για το ΔΕΤΕ επιστρέφει και μάλιστα μέσα στους λογαριασμούς ρεύματος ώστε να επιβαρύνει όλους τους Έλληνες είτε εκτελωνίζουν δέματα είτε όχι.

"Πετούσε" με το αυτοκίνητό του με 167 χιλιόμετρα

 Ανήλικος χωρίς δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας "πετούσε" στην κυριολεξία με το αυτοκίνητο που οδηγούσε.
Δεκαεξάχρονος από το Στρόβολο συνελήφθη στις δύο και τριάντα μετά τα μεσάνυκτα για υπερβολική ταχύτητα.
Ο μαθητής, οδηγούσε το αυτοκίνητο του μεγαλύτερου αδελφού του με ταχύτητα 167 χιλιομέτρων την ώρα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκλόνισε το Πανελλήνιο ο Χαράλαμπος Μητσόγλου 109 ετών

Συγκλόνισε το Πανελλήνιο ο Χαράλαμπος Μητσόγλου 109 ετών σήμερα, με την η ζωντανή μαρτυρία του για γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. 
 Ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου  ο υπεραιωνόβιος της γενιάς των ξεριζωμένων μίλησε και συγκλόνισε με την μαρτυρία του για τα γεγονότα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης η Παμποντιακή Ομοσπονδια Ελλάδος. Εδώ σήμερα έχουμε μαζί μας την ζωντανή μαρτυρία της γενοκτονίας του ποντιακού  Ελληνισμού είπε  ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης παρουσιάζοντα τον Χαράλαμπο Μητσόγλου, προκαλώντας  Ρίγη συγκίνησης  σε όλο το πλήθος που παρακολούθησε την εκδήλωση ξεσπώντας

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...


YΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline


Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την προώθηση και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Επανέλαβε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου η χώρα μας θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επιδίωξη των στόχων της 20-20-20 (σ.σ. 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και

Μειώνονται από την 1η Μαϊου μισθοί και συντάξεις

Με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα θα πρέπει να γίνεται από την 1η Μαΐου 2010 και μετά ο υπολογισμός του φόρου που παρακρατείται μηνιαίως κατά την καταβολή μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και λοιπών παροχών.
Αυτό ορίζεται σε κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με την οποία, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη διενεργήσει εκκαθάριση μισθοδοσίας, προσδιορίζοντας τον παρακρατούμενο φόρο μισθωτών υπηρεσιών για τον Μάιο με βάση την παλιά κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, να πρέπει να συμψηφίσουν τυχόν διαφορές με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιουνίου.
Με την αλλαγή στον τρόπο της παρακράτησης του φόρου,

"H Google τα έκανε θάλασσα"

H Google "τα έκανε θάλασσα" δήλωσε ο συνιδρυτής Σεργκέι Μπριν αναφερόμενος στην αποκάλυψη ότι τα ανά τον κόσμο αυτοκίνητα του Street View που συνέλεγαν στοιχεία για τις υπηρεσίες γεω-εντοπισμού της Google, συνέλεγαν "κατά λάθος" και προσωπικά δεδομένα που ανταλλάσσονταν μέσω ανοιχτών ασύρματων δικτύων.
"Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα θαλασσώσαμε", δήλωσε ο κ. Μπριν στους δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο, κατά την ετήσια συνέλευση για την ανάπτυξη της εταιρείας. "Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να δικαιολογηθώ".
Ο Μπριν εξήγησε ότι η Google εφάρμοζε "πολλούς εσωτερικούς ελέγχους", αλλά παραδέχθηκε ότι "προφανώς αυτό δεν εμπόδισε να συμβεί το λάθος αυτό" και ότι η εταιρεία του εφεξής θα θεσπίσει περισσότερους ελέγχους.

Το κρέας και το παγωτό γίνονται φθηνότερα

Νέα πτώση τιμών στη γερμανική αγορά
Ο μεγάλος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο και η μείωση της οικονομική και αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, διαμορφώνουν νέες τιμές στην αγορά. Για έκτη συνεχή φορά μειώνονται οι τιμές σε αγαθά πρώτης ανάγκης και σε αγαθά της εποχής. Ο περισσότερος κόσμος, τώρα με τον καλό καιρό, θα ψήσει στον κήπο ή στην αυλή του και θα καταναλωθεί έτσι πολύ κρέας. Αντί να ανεβούν οι τιμές του, μειώνονται μπροστά στο μεγάλο συναγωνισμό που επικρατεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το ευρείας κατανάλωσης αγαθό, αυτή την καλοκαιρινή εποχή, το παγωτό. Κι εδώ παρατηρούμε μεγάλη μείωση των τιμών. 

Μολών Λαβέ! Σας προκαλούμε ανοιχτά - Βγάλτε έναν από εμάς στα δελτία σας αλλά ζωντανά

EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Μολών λαβέ! Ελάτε τα δελτία ειδήσεων και οι μεγαλοδημοσιογράφοι να ζητήσετε ΈΝΑΝ από εμάς να βγει στα δελτία σας. Σας προκαλούμε λοιπόν εμείς να μας στείλετε ένα e-mail και να καλέσετε έναν στα δελτία σας. Εσείς δεν λέτε ότι κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία;
Σας προκαλούμε λοιπόν στα παραθυράτα και διαπλεκόμενα δελτία σας να βγάλετε έναν από εμάς να σας τα κάνει μπάχαλο. Έχετε το θάρρος να μας αντιμετωπίσετε; Θα στείλουμε εμείς έναν που θέλουμε και εσείς θα είστε οι άλλοι 5 (έξι χωράει κάθε παράθυρο).
Να ακούσετε στο Mega ποιος έπαιρνε τα δημόσια έργα και λεγόταν Μπόμπολας
Να ακούσετε στο ALTER ποιος εμπλέκεται στα εικονικά τιμολόγια.

Καθάρισε τη θέση σου με τούτη τη κατάσταση...

Συνάντηση χθες βράδυ με τον αρχηγό της Ν.Δ...


Η είδηση είναι ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απαντάει από αύριο με μηνύσεις και αγωγές εναντίον των εφημερίδων και των άλλων μέσων που κατά τη γνώμη του τον έχουν συκοφαντήσει.
Χθες βράδυ του το ξεκαθάρισε ο Σαμαράς. "καθάρισε τη θέση σου και τα ξανα
λέμε"...

Nonews

Θυμήθηκαν τον … Ατατούρκ στο υπουργείο Παιδείας

Την ημέρα  μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας
Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Ποντιακής  Γενοκτονίας, την Τετάρτη 19 Μαίου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, να αναλύσουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το έργο του Γιώργου Ιωάννου … «Το σπίτι του Κεμάλ».
Η επιλογή  του συγκεκριμένου κειμένου την  συγκεκριμένη ημέρα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού το έργο πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας Τουρκάλας, που εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, στο σπίτι που έζησε, δίπλα ακριβώς από αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα στεγάζει το τουρκικό προξενείο.
«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Την ίδια ώρα που ο Ελληνισμός τιμάει τους 350.000 νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να τιμήσει τον σφαγέα τον προγόνων μας. Δεν ξέρω αν είναι συμπωματικό, αλλά πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο υπουργείο Παιδείας» δήλωσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Γεώργιος Παρχαρίδης  που θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΣ

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγο την κλοπή πινάκων του Πικάσο, του Ματίς και τριών άλλων μεγάλων ζωγράφων από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού.
Πέραν των πινάκων του Πικάσο και του Ματίς, εκλάπησαν τρία έργα των Μπρακ, Μοντιλιάνι και Λεζέ.
Πηγές από την αστυνομία του Παρισιού, ανέφεραν ότι η κλοπή ανακαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης.

H αξία των έργων εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το μουσείο, από τον ποταμό Σικουάνα έως τον Πύργο του Άιφελ, καθώς το μουσείο βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της πόλης, στο Τροκαντερό. 

fimotro 

ΡΙΠΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ

΄Oταν ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου υποχρεώνεται να εκδώσει κατεπείγουσα ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από αδέσποτες φήμες και ανεύθυνους ισχυρισμούς- όπως συνέβη χθες με την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου- κάτι δεν πάει καλά.
Με αφορμή τις υποθέσεις φοροδιαφυγής που ήλθαν στην επικαιρότητα, άρχισε μια ακατάσχετη φημολογία με άγνωστες πηγές εκπομπήςαν και ορισμένοι συλλογισμοί κάπου οδηγούν- και εξίσου άγνωστες επιδιώξεις.
Σ΄ αυτό το κλίμα, για τους πάντεςπολίτες και πολιτικούς- μπορούν να διατυπωθούν σκοπίμως υπόνοιες εμπλοκής τους σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

ΝΕΑ .. λουκέτα για ασφαλιστικές εταιρείες

Και ενώ όλοι διαβεβαίωναν(ΕΠΕΙΑ-Υπουργείο) ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με άλλη ασφαλιστική εταιρεία μετά το τελευταίο κλείσιμο της Ασπίς και της Commercial Value και ότι θα υπάρχει αυστηρότερης έλεγχος στα οικονομικά των εταιρειών ασφάλισης δυστυχώς "πέσανε έξω".
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σαν βόμβα έπεσε στην ασφαλιστική αγορά και κατά συνέπεια και στους ασφαλισμένους ότι η εποπτική αρχή έχει ήδη στείλει έγγραφο προς την συγκεκριμένη εταιρεία να συμμορφωθεί και να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της στο άμεσο διάστημα.
Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία σημείωσε σημαντικά ανοίγματα το 2009 και είναι αναγκαίο η συμμόρφωσή της προς τους νόμους περί αποθεματικού το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην υπάρξουν και για αυτήν δυσμενής συνέπειες που είναι η ανάκληση λειτουργία της και το λουκέτο.
Από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης τονίζετε ότι η εν λόγω εταιρεία είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την Επιτροπή λόγω των ακάλυπτων υποχρεώσεων της και αν δεν συμπληρώσει εγκαίρως τα απαιτούμενα κεφάλαια θα προβεί σε ανάκληση.
Το όνομα της εταιρείας κυκλοφορεί αλλά θα ενημερωθείτε στις προσεχείς μέρες.

Από τους ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις

Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ ΟnlineΟλοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, η οποία ξεκίνησε από το Πεδίον του Αρεως με κατεύθυνση τη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού.Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη ολοκληρωθεί. Εκτιμάται ότι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συμμετείχαν περί τους 5.000 διαδηλωτές ενώ αντίστοιχος υπολογίζεται ότι είναι ο αριθμός και σε εκείνο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε 20 προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία από τα Εξάρχεια, όπου νωρίτερα το μεσημέρι υπήρξε μικροένταση. Οι προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιεί από τη νύχτα η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών. Τα Εξάρχεια είναι ουσιαστικά αποκλεισμένα από τις αστυνομικές δυνάμεις και οι προσαχθέντες μεταφέρονται για εξακρίβωση στοιχείων στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Οπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, για τις σημερινές εργατικές κινητοποιήσεις έχουν διατεθεί 1.500 αστυνομικοί με εντολές σε περίπτωση επεισοδίων, να συλλαμβάνονται αμέσως οι δράστες.

Οι εργαζόμενοι στο δρόμο για το δικαίωμα στη ζωή!

Πριν από μια ώρα

Σε «κλοιό» διαδηλωτών η Βουλή

Φυγαδεύτηκαν οι Εύζωνοι
 Αυτήν την ώρα έξω από την Βουλή βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  και που διαδηλώνουν με συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων .
Αρκετοί διαδηλωτές εκσφενδόνισαν  αντικείμενα και μπουκάλια στους άντρες  των ΜΑΤ που είχαν σχηματίσει κλοιό μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη για την αποφυγή επεισοδίων. Το αποτέλεσμα ήταν να «φυγαδευτούν» οι Εύζωνοι.
Η συγκέντρωση και η πορεία, πάντως,  υπολειπόταν σε όγκο και παλμό από την προηγούμενη  μεγαλειώδη της 5ης Μαίου  η οποία στιγματίστηκε από τα τραγικά
 γεγονότα στη Μαρφίν, ωστόσο η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη.
Χάος στους δρόμους
Το κέντρο είναι κλειστό για τα οχήματα με αποτέλεσμα στους γύρω δρόμους να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Μαζική συμμετοχή στην πορεία για το ασφαλιστικό

Ενός λεπτού σιγή έξω από την τράπεζα Marfin
Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν και στην πορεία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσε ο κόσμος και στην πορεία στη Θεσσαλονίκη.
Πριν την έναρξη των συλλαλητηρίων στην Αθήνα, σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας στα Εξάρχεια, έξω από τον χώρο Νοσότρος. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή.
Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το Πεδίον του Αρεως με κατεύθυνση προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης. Οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο.
Να σημειωθεί πως την ώρα που η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από το καμένο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών εργαζομένων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 5 Μαΐου.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, σε αρκετούς χώρους δουλειάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 100% (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,  διυλιστήρια, πλοία - λιμάνια κ.ά).

Υποχωρούν οι διαδηλωτές ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από τη Βουλή

Στο 175% το ΑΕΠ προβλέπουν για την Ελλάδα οι Γερμανοί ως το 2020!

Δεν θα πούμε, ούτε θα σχολιάσουμε περισσότερα από αυτά που αναφέρονται στο  έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα και με ημερομηνία 06/05/2010 της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Το έγγραφο-φωτιά, το οποίο θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες ελληνικες αρχές και τα συναρμόδια υπουργεία, στάλθηκε δια της επισήμου οδού, προκαλώντας δικαιολογημένα πανικό  στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. Φαίνεται πως διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα για το μέλλον και τις ευοίωνες ή καλύτερα υπεραισόδοξες προβλέψεις προκειμένου να προλάβει - δυστυχώς με ψέματα(!) -τις  επερχόμενες

Κόβουν 253 “καθημερινά” φάρμακα

 Αντιπυρετικά, σιρόπια, αλοιφές, παυσίπονα που όλοι χρειάζονται συχνά, πλέον δεν θα καλύπτονται απ' τα ταμεία και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρο το ποσό.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου τα “καθημερινά” φάρμακα κόστισαν πέρυσι στα ταμεία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και έτσι πάρθηκε η απόφαση να “κοπούν” απ' τις συνταγογράφηση.
Βέβαια κανείς δεν ρώτησε τους ασφαλισμένους που ουσιαστικά τα πληρώνουν μέσω των κρατήσεων.

«Δεν κινδυνεύει το ευρώ» λέει η Κ. Λαγκάρντ


Την πεποίθησή της ότι το ευρώ σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει εξέφρασε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς για απόσταση μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου μετά την  απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος.
"Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο" δήλωσε η κ. Λαγκάρντ μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL και πρόσθεσε ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ επί δέκα χρόνια.
Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο.

Λ.Κατσέλη: "Δεν έχω κανένα πρόβλημα με Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλο"


Δεν μου έχουν ψαλιδίσει τις αρμοδιότητες και έχω αρμονική συνεργασία με Πάγκαλο και Παπακωνσταντίνου, απάντησε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, διαψεύδοντας όσα έχουν λεχθεί και γραφτεί τον τελευταίο καιρό.
"Όσες αρμοδιότητες είχα τον Οκτώβριο έχω και σήμερα", είπε η κα Κατσέλη.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989, η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε πως τις επόμενες μέρες έρχεται στη Βουλή, με μικρές τροποποιήσεις, το νομοσχέδιο για τα

Γιούνκερ: Oι αγορές ενεργούν παράλογα

Oι αγορές ενεργούν παράλογα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες-μέλη της ευρωζώνης ,δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , τονίζοντας πως αν και ανησυχεί για την υποχώρηση του ευρώ δεν θεωρεί ότι απαιτείται άμεση δράση.
"Υπάρχουν προβλέψεις ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει λόγω της πολιτικής περικοπών των ελλειμμάτων ,που πρέπει να ακολουθήσουμε , αλλά δεν πιστεύω ότι οι αγορές συμπεριφέρονται με λογικό τρόπο" δήλωσε στο Ρόιτερ ο Γιούνκερ ,μετά τη συνάντηση που είχε στο Τόκιο με τον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών, Ναότο Καν.

Φόβοι για νέα επίθεση του στρατού στην Μπανγκόκ

Ταϊλάνδη
Η ένταση παραμένει στην Ταϊλάνδη, μία ημέρα μετά την αιματηρή επιχείρηση του στρατού σε αυτοσχέδιο στρατόπεδο διαδηλωτών και τους εμπρησμούς σε τουλάχιστον 35 κτήρια. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ανακοίνωσε την παράταση για τρεις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην Μπανγκόκ και άλλες 23 επαρχίες της Ταϊλάνδης από χθες, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κατάσταση για την κυβέρνηση παραμένει εκτός ελέγχου.

H NEA ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ


Το προξενικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ανακοίνωσε την αναβάθμιση της διαδικασίας για την έκδοση μη- μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας χρησιμοποιείται μόνο μια διαδικτυακή αίτηση που ονομάζεται DS-160 που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας στη διεύθυνση: http://athens.usembassy/gov.non-immigrant-visas.html .
Η νέα αίτηση DS-160 ενσωματώνει και τις τρεις προηγούμενες αιτήσεις (DS-156, DS-157 και DS-158) σε μια διαδραστική διαδικτυακή αίτηση.

Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται στα αγγλικά και είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου 2010.

Θρίλερ με φήμες και σενάρια για ευρώ και Ελλάδα...

Ποια είναι η πραγματική αιτία που ενίσχυσε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού
Είναι ασύλληπτη η φημολογία των τελευταίων ωρών σχετικά με το τι συμβαίνει στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος και πως «δικαιολογούνται» διάφορες παλινωδίες δεικτών, αξιών κι όχι μόνο. Όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με την περίπτωση του ευρώ.
Μεγάλο, ξένο, ειδησεογραφικό πρακτορείο «ανέβασε» αργά χθες μια είδηση, η οποία άφηνε πολλά υπονοούμενα σχετικά με την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, άφηνε να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις έχουν ως βάση την ...Αθήνα, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δώσει και μια επιπλέον δόση εγκυρότητας στο ρεπορτάζ. Το γεγονός, όμως, συνδυάστηκε με την απότομη

Βάλτε password στο ασύρματο δίκτυο, αλλιώς... πρόστιμο!Απόφαση δικαστηρίου της Γερμανίας ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ασύρματων δικτύων WiFi - είναι υποχρεωμένοι να κλειδώνουν την πρόσβαση με κωδικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 100€.
Η απόφαση προήλθε μετά από μήνυση μουσικού εναντίον ιδιοκτήτη ασύρματης σύνδεσης, με το δικαιολογητικό πως εκείνος φταίει που επέτρεψε σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο του, για να κατεβάσουν παράνομα έργα του.. πρώτου.

ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ...

Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος (από την Ελευθεροτυπία)

 Η αποκάλυψη για το χρέος του Τόλη Βοσκόπουλου, που ανάγκασε σε έξοδο από την κυβέρνηση τη σύζυγό του Αντζελα Γκερέκου, πυροδότησε μια  άνευ προηγουμένου φημολογία για μέλη της κυβέρνησης, εγκλωβίζοντας τελικά την ίδια σε μια αναζήτηση... φαντασμάτων υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων.
Διέψευσε τα περί παραίτησής της η Αννα Διαμαντοπούλου. Για παπαγαλάκια έκανε λόγο ο Χρ. Παπουτσής. «Εμείς δεν έχουμε κανένα στοιχείο», λέει ο Γ. Πεταλωτής

«Τρέχουμε να προλάβουμε ό,τι ακούγεται», μας έλεγαν χθες κυβερνητικά στελέχη, «αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτό το τριπάκι...».

Ελληνικά ομόλογα ύψους 150 δισ. στο εξωτερικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες σε Γαλλία και Γερμανία, μόνο, βρίσκονται ελληνικά ομόλογα αξίας άνω των 70 δισ. ευρώ
Πολλά έχουν γραφτεί κι ακόμα περισσότερα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα σχετικά με το ελληνικό χρέος και που βρίσκεται σήμερα «παρκαρισμένο».
Μόλις χθες έγινε γνωστό, μάλιστα, ότι έσπασε το φράγμα των 300 δισ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που καθιστά τα ερωτήματα αναφορικά με την επόμενη μέρα του ακόμα πιο επίκαιρα και πιεστικά.

Άρση βουλευτικής ασυλίας..

 

Την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών και την απόρριψη για άλλους δύο αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής. Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών Θωμά Ρομπόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Κώστα Καραγκούνη (ΝΔ), οι οποίοι το είχαν ζητήσει νωρίτερα για να διαλευκανθούν πλήρως, όπως είπαν, οι υποθέσεις τους από τη Δικαιοσύνη.
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Ρομπόπουλου ψήφισαν 173, κατά ψήφισαν 48 και έξι δήλωσαν «παρών». Η ποινική δίωξη εναντίον του αφορούσε ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας κατά την προεκλογική.. περίοδο σε σημείο που απαγορευόταν.

Το ΧΡΥΣΟ πόθεν έσχες της Διαμαντοπούλου!!

 Τι να σχολιάσεις κανείς... Απλά δείτε το πόθεν έσχες της Διαμαντοπούλου που δημοσίευσε το fimotro!

Κατάληψη στο υπ.Εργασίας

Τον «χορό» των μεγάλων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη για το ασφαλιστικό άνοιξαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και έξω από το Χίλτον.
 Στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσιο νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

BHMAτοδότηs

«Ντεφορμέ» ήταν χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου έλεγαν βουλευτές του ΠαΣοΚ, εξηγώντας σε συνεργάτη μου γιατί ο Πρωθυπουργός επέλεξε έναν πολιτικό μάλλον «αντιτουριστικό», τον κ. Γ. Νικητιάδη , για τη θέση του υφυπουργού Τουρισμού. Οι φαν του νεοπαπανδρεϊσμού ήταν απογοητευμένοι αφού περίμεναν την υπουργοποίηση της κυρίας Μάγια Τσόκλη, της κυρίας Πέμης Ζούνη, ή (ακόμη καλύτερα) της κυρίας Αννας Νταλάρα.

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής

Νέες επαφές του κάπτεν Γουέι
Πλήθος επενδυτικών προτάσεων δέχθηκε από τη κυβέρνηση ο πρόεδρος της Cosco Γουέι Ζιαφού, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για μεγάλα έργα υποδομής και συμμετοχή σε διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων. Την Πέμπτη, ο κάπτεν Γουέι θα συζητήσει επενδυτικά σχέδια με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Δ.Ρέππα, ενώ θα συναντήσει εκ νέου τη διοίκηση του ΟΛΠ.  Αν και στα αρχικά σχέδια της κινεζικής εταιρείας περιλαμβάνονταν μόνον οι επεκτάσεις στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, η διεκδίκηση του

Απεργία...

Πολλές χιλιάδες απεργοί αναμένονται στη 
σημερινή πανελλαδική απεργία!


Έκρηξη για τα μέτρα της “Τρόικας”

Γενική απεργία παραλύει την χώρα
Τα μέτρα που  έχουν επιβληθεί από το Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή  Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραλύουν σήμερα την  χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι του  δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα  αντιδρούν στις περικοπές των  εισοδημάτων, στους νέους φόρους καθώς και στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει  στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.  
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.

Σε 40 χρόνια δε θα υπάρχουν πλέον ψάρια


Ένα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια για τους ωκεανούς - που αφορά στην εξαφάνιση όλων των ψαριών - μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2050, εάν δεν ληφθούν μέτρα για δραστική αναδιάρθρωση της αλιευτικής βιομηχανίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.
 «Εάν οι διάφορες εκτιμήσεις που έχουμε υπόψη μας γίνουν πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μέσα σε 40 χρόνια δεν θα έχουμε πλέον ψάρια», δήλωσε στους

Φτάνει πιά! Η Βουλή των 16 μισθών πετάει εκατ. για ένα κανάλι που δεν βλέπει κανείς - 'Εχει και Ρ/Σ με υπαλλήλους που όμως δεν εκπέμπει

Ετοιμάζει και 2ο site με σκανδαλώδες κόστοςKι όλα αυτά την περίοδο της άγριας λιτότητας που κόβονται 
μισθοί και συντάξεις 
Ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται συνεχώς να "πληρώνουν το μάρμαρο" των σφαλμάτων των πολιτικών στην οικονομία με συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους η Ελληνική Βουλή εξακολουθεί τις εξοργιστικές δαπάνες.
Μετά τους 16 μισθούς που παίρνουν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου μας και δεν περιεκόπησαν παρά την γενική κατακραυγή διαβάστε σήμερα στο Νewsit τι δαπανά η Βουλή για να παριστάνει την παλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ!
Για να διατηρεί ραδιοτηλεοπτικά μέσα που σχεδόν κανένας έλληνας δεν παρακολουθεί ή που δεν λειτουργούν καν.

Μείωση τελών με περιορισμό δαπανών

Προτείνει εκ νέου η Ενιαία αντιπολίτευση του δήμου
giotitsas_elisaf
Με μείωση των λειτουργικών δαπανών, τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν από το ...νοικοκύρεμα που θα επέλθει από την κατάργηση των περισσοτέρων δημοτικών επιχειρήσεων, το μισθολογικό κόστος που μειώνεται με τα νέα οικονομικά μέτρα και με σωστή διαχείριση ο δήμος Ιωαννιτών μπορεί να προχωρήσει σε ελάφρυνση των δημοτών οι οποίοι πληρώνουν υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη και λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Αυτό υποστήριξαν χθες σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Γραμματείας της Ενιαίας αντιπολίτευσης στο δήμο, Μωϋσής Ελισάφ και Δημήτρης Γιωτίτσας, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση που κατέθεσαν οι παρατάξεις στο Δημοτικό