Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

NEEΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλμπαγνάντι Αλμαχμούντι είχε, σήμερα, Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Παπανδρέου. Μετά τις συνομιλίες ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως ανοίγονται νέες προοπτικές εμβάθυνσης και ενίσχυσης των σχέσεων Αθηνών - Τρίπολης.
Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, οι κατασκευές και ο τουρισμός.

Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Λιβύης, τονίζοντας ότι με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε πως η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σημαντική θέση της Λιβύης και έχει αποκαταστήσει μαζί της σχέσεις συνεργασίας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Η κάλπη στο «πράσινο»

Αν οι εκλογικές διαδικασίες έγιναν για να υπάρχουν «κερδισμένοι» και «χαμένοι» τότε οι κάλπες των φοιτητών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τουλάχιστον έβγαλαν τα εξής προχθές: κερδισμένη σαφώς, την ΠΑΣΠ, η οποία μετά από μια δεκαετία και πλέον, πέρασε ξανά το 30% στα Γιάννενα και πήρε σχολές όπως το Φιλολογικό και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό.Χαμένη σαφώς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία συνέχισε την πτωτική της πορεία σε ένα πανεπιστήμιο κάποτε «φρούριο» ποσοστών και αυτοδυναμιών. Έπεσε κάτω από το 39% για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια και παρότι παρέμεινε πρώτη, έχασε σχολές όπου

ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΣΟΪ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ...

Στο Extra 3 και στο Αποκαλυπτικό δελτίο αυτή την ώρα ο Σεραφείμ Κοτρώτσος κάνει σοβαρές αποκαλύψεις για την Τζάκρη και τους διορισμούς που έκανε. Διορίζοντας όλο το σόϊ και το χωριό της. Φαίνονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που θα δημοσιευτεί αύριο! Καταγγέλει δε και πιέσεις και αποσύρσεις ακόμα και διαφημίσεων ώστε να μην προχωρήσει σε δημοσιεύσεις των πληροφοριών...
fimotro

Άστατος ο καιρός του τριημέρου - Πού θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες


Νίκο, μη...

 

Πιέσεις στο Χατζηνικολάου να αποσύρει κείμενο με σκληρή κριτική για τον Καραμανλή...
Λένε πως τον πήρε ακόμη και ο ίδιος ο Καραμανλής. Κι έβαλε και τον Σαμαρά να μεσολαβήσει.Το κείμενο που κάνει ρόμπα τον Καραμανλή πρόκειται να... δημοσιευθεί στην Κυριακάτικη REAL NEWS. Μόλις το' μαθε ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε ασκώντας πιέσεις στο Χατζηνικολάου με διάφορους τρόπους, αλλά και με προσωπικό τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος, να τον πείσει να το αποσύρει.
Νίκο μη (το αποσύρεις)...

nonews-news

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Παρεμβάσεις πρώην υπουργών της ΝΔ, καθώς και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, για ανταλλαγή εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου, αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Μαντέλη. «Συκοφαντικές» χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Ρουσόπουλος, Αγγέλου και Κοντός...
Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, η κ. Μαντέλη αναφέρεται συγκεκριμένα στους τότε υπουργούς Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό, καθώς και στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώηνπρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».
Αναφέρει επίσης, ότι ο μοναχός Αρσένιος της μονής Βατοπεδίου την είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2003 για να την ενημερώσει περί των διεκδικήσεων της μονής σε παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας και ότι εκείνη η επίσκεψη, είχε προγραμματιστεί κατόπιν προσωπικού τηλεφωνήματος του τότε υπουργού Γεωργίας, που της είχε αναφέρει ότι «θα την επισκεφθεί ο μοναχός για ένα θέμα».

Παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου (από ΤΑ ΝΕΑ)


Στον πάγο βάζει η κυβέρνηση τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, τη σχολική περίοδο 2010-2011 απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση στις...
τιμές των διδάκτρων. Συγκεκριμένα, στην πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων δεν επιτρέπεται καμία αύξηση στα ετήσια δίδακτρα σε σχέση με τα δίδακτρα της ίδιας τάξης κατά το σχολικό έτος 2009-2010. Στις ενδιάμεσες τάξεις όλων των βαθμίδων δεν επιτρέπεται καμία αύξηση και οι γονείς σε καμία περίπτωση και με καμία αιτιολογία, όπως για παράδειγμα αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δεν πρέπει να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερα δίδακτρα από αυτά που ίσχυαν για τις τάξεις αυτές τη σχολική χρονιά 2009-2010. Σε ό,τι αφορά τα κόμιστρα μεταφοράς των μαθητών, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα μπορούν να τα αυξήσουν μέχρι 40 ευρώ τον χρόνο για κάθε μαθητή, λόγω της αύξησης των τιμών των καύσιμων.

Ο Σιούφας θα μείνει στην ιστορία..

Ο Δημήτρης Σιούφας θα μείνει στην ιστορία, αλλά όχι για τον λόγο που ήλπιζε. Θα μείνει για τη μαυρογιαλούρικη στάση του όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής.
Την ώρα που η χώρα βούλιαζε, φρόντιζε να διορίσει δεκάδες "ημέτερους", φορτώνοντας αγρίως τον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου. Σαν τους κομματάρχες του παλιού καιρού έσπευσε να διορίσει ακόμη... και τον γενικό γραμματέα της Βουλής!
Ετσι έγινε ο Στεφάνου σε μια νύχτα απλός υπάλληλος! Ποιός; Ο μέχρι την 4η Οκτωβρίου γενικός γραμματέας της Βουλής! Απίστευτο! Μόνο και μόνο γιατί ήταν ήταν ο πιό στενός συνεργάτης του Σιούφα! Ασύλληπτο...
Του ΝΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
Υ.Γ. Να συμπληρώσουμε ότι διόρισε και την κόρη του στην Βουλη, όταν ήταν πρόεδρος.

Το ΚΑΡΦΙ


ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ "ΣΑΠΙΑ" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ....


Πέφτουν ως και 30% τα ενοίκια γραφείων και καταστημάτων

Αντιστέκεται ακόμη το 60% των ιδιοκτητών, 
κρατώντας αρκετούς χώρους «κενούς» 
 ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ   στο ΒΗΜΑ
Μεγάλη πτώση εμφανίζουν τα ενοίκια επαγγελματικών χώρων ακολουθώντας την κρίση της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Αspis Real Εstate, οι μισθώσεις των επαγγελματικών χώρων ισορροπούν πλέον σε τιμές 20%-30% χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές του 2008 και του 2009.
Με βάση τα ίδια στοιχεία παρατηρείται μέχρι στιγμής ένα 60% του ποσοστού των εκμισθωτών επαγγελματικών χώρων (ποσοστό που έχει αρχίσει να μειώνεται) που αντιστέκεται σε προτάσεις μείωσης του μισθώματος ώστε αυτό να καταστεί προσιτό στους μισθωτές.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: ΄Εχουν ήδη "πάρει" την κρατική επιχορήγηση ως το 2016 !

Όπως χρεωκόπησαν τη χώρα έτσι έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και τα 2 κόμματα εξουσίας.
Σοβαρά ερωτηματικά από τους ισοσκελισμένους έως σεντ ισολογισμούς τους.
Με την ίδια ανευθυνότητα που χειρίστηκαν επί χρόνια την Ελληνική οικονομία τα δύο κόμματα εξουσίας χειρίστηκαν και τα δικά τους οικονομικά με αποτέλεσμα να έχουν "φεσώσει" το κράτος και να βρίσκονται στα όρια της χρεωωκοπίας.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ  έχουν πάρει δάνεια ύψους 80. εκ. ευρώ βάζωντας ως ενέχυρο την κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν ως το 2015. Το ΠΑΣΟΚ  για το 2009 πήρε κρατική επιχορήγηση 30.682.952,77 ευρώ.

"Η Γιάννα ήθελε να παραλάβουμε το C4I!.."

Kατάθεση - βόμβα στην Εξεταστική για την Siemens από τον σημερινό επικεφαλής του ΟΠΑΠ... .
Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη για το σκάνδαλο της Siemens. Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατέθεσε και ο τότε διευθύνων σύμβουλος του "Αθήνα 2004" Ι. Σπανουδάκης και σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Οταν ρωτήθηκε γιατί άλλαξε άποψη και ενώ αρχικά μαζί με τον τότε γενικό γγραμματέα Εξοπλισμών  Γιώργο  Ζορμπά είχαν ταχθεί κατά της παραλαβής του περίφημου συστήματος C4I, στη συνέχεια έστειλε επιστολή που έλεγε ότι συμφωνεί να παραληφθεί το σύστημα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Σπανουδάκης αρχικά δήλωσε άγνοια. Όμως του επιδείχθηκε η επιστολή και τότε έκανε κατά τις πληροφορίες την αποκάλυψη -βόμβα ότι η συμφωνία για την παραλαβή "κατά βάση ήταν επιθυμία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου".
Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να κληθεί και η κ. Αγγελοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει; 
PRESS-GR

Η Μαντέλη καίει 5 υπουργούς για το Βατοπέδι

 Η κα Μαντέλη στην απολογία της κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου.
Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων η κα Μαντελη υποδεικνύει τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη. 
Είπε επίσης οτι αν δεν υπήρχε η απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, οι ανταλλαγές δεν θα γίνονταν ποτέ, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις συνομιλίες που είχε μπροστά της ο μονάχος Αρσένιος με τους κυρίους Ρουσόπουλο και Αγγέλου.

Θέλει να φέρει νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή

Σκεπτική πολύ είναι η Ντόρα, για το πότε πρέπει να κάνει την κίνηση, σε ποιους θα βασιστεί και τι νέο πρέπει να παρουσιάσει, ώστε να μην φτιάξει απλά "άλλο ένα κόμμα"


Η πρώην υπουργός αποκλείει κάθε σκέψη δημιουργίας κόμματος σε πρώτο χρόνο, για πάρα πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί
κανέναν δεν ενδιαφέρει στην παρούσα φάση ένα νέο κόμμα, μιας και ο Παπανδρέου έχει την απόλυτη στήριξη των Ελληνων,. Δεύτερον γιατί ένα νέο κόμμα θέλει οργάνωση και πλάνο και η Ντόρα μόλις λίγους μήνες πριν, δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη. Επίσης, φτιάχνοντας νέο κόμμα θα χρειαστεί να ορθώσει αντιπολιτευτικό λόγο, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση αφού λίγο πολύ συμφωνεί με τις κινήσεις Παπανδρέου, αλλά και αναγνωρίζει και την κρισιμότητα της κατάστασης και προσπαθεί να αποφύγει κάθε κομματικό παιχνίδι.

“Παράδεισος ατιμωρησίας το δημόσιο”

Το καθεστώς ατιμωρησίας στο ελληνικό δημόσιο ξεδιπλώνει σε άρθρο της η "Καθημερινή". Η εφημερίδα παρουσιάζει στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια τα οποία δίνουν μια θλιβερή εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών και της ελληνικής δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, από 450 σημαντικές υποθέσεις εις βάρος επίορκων κρατικών λειτουργών για χρηματισμό, διαφθορά και παράνομες δραστηριότητες φοροδιαφυγής ούτε μία τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει εκκαθαριστεί δικαστικά.

"Όποιος πρόλαβε εφάπαξ πήρε"- "45% αύξηση των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στο δημόσιο τομέα"

Pαγδαία αύξηση παρουσιάσει ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στον δημόσιο τομέα, παρά τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για διασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όσων μπορούν να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους για τα επόμενα έτη εάν παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Η αύξηση αυτή το πρώτο τετράμηνο φέτος άγγιξε το 44,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αφού οι αιτήσεις έφτασαν τις 5.000, τη στιγμή που όλο το 2009 δεν ξεπέρασαν τις 12.000.

Πάγκαλος: Να σας στείλουμε εμείς 1εκ Έλληνες τουρίστες και να μας στείλετε εσείς 130εκ Κινέζους!

Το γεγονός ότι ο Πάγκαλος είναι πανέξυπνος και χιουμορίστας λίγοι θα μπορούσαν να το αμφισβητήσουν.


Σήμερα λοιπόν, κλείνοντας την ομιλία του, τι είπε στον Γουέι Τζιαφού και στους άλλους Κινέζους? Είναι αθεοφοβος τέρμα "Θα κάνουμε λοιπόν μια συμφωνία. Φέτος εμείς
θα σας στείλουμε 10% Έλληνες και εσείς 10% Κινέζους τουρίστες"!!!
Ελπίζουμε οι κινέζοι που άκουγαν την ομιλία του να κατάλαβαν το ιδιαίτερο ελληνικό χιούμορ του Θόδωρου, αν και μάλλον το κατάλαβαν γιατί ακούστηκαν γέλια από κάτω ... ή μήπως ήταν μόνο οι Έλληνες?

Antintroktiko

Μεγαλώνει το χάσμα κυβέρνησης - βιομηχάνων

Το χθεσινό επεισόδιο του προέδρου του ΣΕΒ στην επιτροπή της Βουλής και οι χαρακτηρισμοί στους διαδρόμους
Διευρύνεται το χάσμα που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου, όπως - τουλάχιστον - αυτός ο τελευταίος εκφράζεται από τον ΣΕΒ. Η χθεσινή κίνηση του προέδρου του Συνδέσμου κ.Δ.Δασκαλόπουλου να αρνηθεί ουσιαστικά να πάρει το λόγο στην ειδική επιτροπή της Βουλής, που συζητούσε το θέμα του νέου επενδυτικού νόμου, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των βουλευτών - μελών της, οι οποίοι θεώρησαν ότι κατ’  αυτόν τον τρόπο ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων, ουσιαστικά, σνόμπαρε το Κοινοβούλιο κι ό,τι αυτό εκπροσωπεί. Αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα «απειθαρχίας» του επικεφαλής του ΣΕΒ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ;

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
AN XTIΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ), ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ:

1) ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ.
2) ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
3) ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
4) ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
5) ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ KAI TOY Δ.Ν.Τ.

Σινοαραβικό μπλοκ κόντρα στην κρίση

Επαφές Παπανδρέου για μεγάλες επενδύσεις
των Μάκη Πολλάτου, Σωτήρη Χιωτάκη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Ένα σινοαραβικό μπλοκ που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μέσα στην ιδιαίτερα δυσμενή τρέχουσα οικονομική συγκυρία φσαίνεται ότι επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση.
Στην Αθήνα  έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης ο  πρωθυπουργός της Μεγάλης Αραβικής Λιβυκής Σοσιαλιστικής Λαϊκής Τζαμαχιρίγια, δηλαδή της Λιβύης.
Ο κ. Αλ Μπαγκντάντι  Αλί Αλ Μαχμούντι, το μεσημέρι της  Παρασκευής θα έχει συνάντηση με τον  πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είχε το προηγούμενο διήμερο ταξίδι στον Λίβανο. 
Προς τιμήν  του πρωθυπουργού της Λιβύης, στις δύο και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου θα παραθέσει γεύμα  στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Σε χρόνο-ρεκόρ η άδεια για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό από το Κατάρ

Διαδικασίες-εξπρές ακολούθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αδειοδότηση της μεγαλύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ισχύος 1.010 ΜW, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. 
ΤΑ ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά στον αστείρευτο blogger Ασημώνη

Ωρες Ωρες, Ντρεπομαι Να Πω Οτι Γιορταζω Και Γω Σήμερα!

Υπάρχει κι άλλο παρακάτω.....

BHMAτοδότηs

«Συντροφικό μαχαίρωμα» θεωρεί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου την ερώτηση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου (στο σκίτσο) με την οποία του ζητεί να καταθέσει σωρεία ευαίσθητων εγγράφων για το κατά πόσον η Τράπεζα της Ελλάδος είχε διαμορφώσει μια αποτελεσματική άμυνα έναντι των κερδοσκόπων.
Η Βάσω καταγγέλλει ότι η εκτόξευση των spreads διευκολύνθηκε επειδή κάθε συναλλαγή ομολόγων (που δεν είχε «κλείσει») μπορούσε να ανακυκλωθεί αυτόματα ώσπου να «κλείσει» (ως και 10 ημέρες). Το θέμα είναι τόσο σύνθετο τεχνικά που έχει τρελάνει ακόμη και τα καλύτερα μυαλά των τραπεζών (αν δεν είναι οξύμωρη η φράση...). Η είδηση όμως είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έγινε έξαλλος, και μάλιστα είχε ένα «θερμό επεισόδιο» με τη Βάσω στο τηλέφωνο.
«Δεν μπορεί η επικεφαλής
της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής να κάνει τέτοια ερώτηση στην κυβέρνηση» λένε στην πλατεία Συντάγματος, επιμένουν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ομόλογα» και ότι πρόκειται για ένα «πολιτικό παιχνίδι της Βάσως».
Με τη σειρά της η κυρία Παπανδρέου (η ερώτηση της οποίας ανέβηκε ως βασική είδηση στην ιστοσελίδα των «Financial Τimes» προχθές το βράδυ) διαμηνύει στο υπουργείο Οικονομικών ότι οφείλει να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα, αφού- όπως λένε συνεργάτες της- οι βουλευτές που έκοψαν δύο συντάξεις από τους συνταξιούχους δεν μπορεί να προσπερνούν αδιάφορα ενδείξεις ότι η χώρα δεν οχυρώθηκε απέναντι στην κερδοσκοπία.
***
Σήμερα είναι η «Ημέρα της Θάλασσας» και το γεγονός απασχόλησε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία καθορίζει την κοινοβουλευτική ατζέντα και στην οποία συμμετέχουν και οι γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων. «Πρέπει κάθε κόμμα να επιλέξει έναν βουλευτή για να πει κάτι για τη θάλασσα» πρότεινε με τον γνωστό δραματικό τόνο φωνής που διαθέτει εκ φυσικού ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος .

Λίστα μεγαλο-φοροφυγάδων στα χέρια του Παπακωνσταντίνου

Οι υποθέσεις τους είναι του ενός εκατομμυρίου και πάνω και προέρχονται από όλη την Ελλάδα
Πάνω από 3.000 ονόματα περιλαμβάνει λίστα με φοροφυγάδες που φέρεται να έχει στη διάθεση του ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου εδώ και λίγες ώρες. Ο ΣΔΟΕ παρέπεμψε το σχετικό κατάλογο στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα που υπάρχουν εκεί έχει διασταυρωθεί ότι έχουν υποπέσει σε διάφορες παραβάσεις, οι οποίες επισείουν πρόστιμα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία δεν προέρχονται όλοι από το λεκανοπέδιο, καθώς εκπροσώπηση έχει επίσης η Θεσσαλονίκη, καθώς κι άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Αντι να στείλουν εισαγγελείς ...στους κλέφτες ! Θα στείλουν στα blogs!

 
Να γιατί θέλουν να κλείσουν τα Βlogs
Πηγή Βίντεο http://anemos5.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html, μέσω "Παπατζήδες"

Ο Πεταλωτής καταλαβαίνει τι λέει;

Άλλα τον ρωτούσαν, άλλα απαντούσε

Ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας βγήκαν από τα ρούχα τους με τις απαντήσει των πολιτικών. Τον ρώτησαν για τις προσλήψεις που έγιναν στην Βουλή και αυτός απαντούσε πως από εδώ και στο εξής θα μπει φραγμός. Ρε δεν θα το γλιτώσουν το γιαούρτωμα.
troktiko

Πώς προετοιμάζεται η αποβολή χωρών - μελών από την Ευρωζώνη

Η συζήτηση που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, δειλά και συνεχίζεται τώρα πιο ...φωναχτά
Η συζήτηση ξεκίνησε δειλά - δειλά τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ανύποπτο χρόνο. Τότε διέρρευσε μια πληροφορία που ήθελε έναν Κύπριο υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με δική του πρωτοβουλία, να εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου χώρας - μέλους από την Ευρωζώνη. Το σχετικό πόρισμα, το οποίο άφηνε ανοικτές πολλές γκρίζες ζώνες, έφτασε έως τον προθάλαμο του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως πληροφορείται η Voria.gr. Όταν διέρρευσε η πληροφορία, όλοι έσπευσαν να την διαψεύσουν, αλλά διαψεύδονται τα γεγονότα;

ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ;


ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ, ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ.
Προφανώς είναι δύσκολο την ώρα που ο άνθρωπος σου είναι άρρωστος να αντισταθείς στον έμμεσο εκβιασμό των γιατρών. Σίγουρα σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις με τέτοια πράγματα και βάζεις το χέρι στην τσέπη για να δώσεις το φακελάκι.
Την επόμενη φορά, όμως, θυμήσου, ότι εμείς είμαστε αυτοί που καλομάθαμε τους γιατρούς, εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Αντί να βγάλεις το φακελάκι από την τσέπη, βγάλε το κινητό σου και κατάγγειλε τον γιατρό στο 2108779700, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας για αυτό τον σκοπό.
Η ζωή είναι ένα στοίχημα που το χάνεις όταν πάψεις να το διεκδικείς 

ΠΗΓΗ
Από το: http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Τι προτάθηκε στους Κινέζους να αγοράσουν

Αγώνα δρόμου να ...πουλήσουν στους Κινέζους της Cosco 
διάφορα assets του ελληνικού δημοσίου 
Αγώνα δρόμου να ...πουλήσουν στους Κινέζους της Cosco διάφορα assets του ελληνικού δημοσίου, που θεωρούνται και είναι βαρίδια έκαναν το προηγούμενο 48ωρο υπουργοί της κυβέρνησης, με πενιχρά, όμως, αποτελέσματα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, εξήγησε σε όλους τους τόνους και προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η εταιρία του είναι ναυτιλιακή και κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε εξ αντικειμένου να ενδιαφερθεί για ενεργειακά projects ή για projects που αφορούν στους σιδηροδρόμους και τις μεταφορές εν γένει. Επίσης, εμπράκτως διαψεύστηκε και η πληροφορία που ήθελε την Cosco να υπόσχεται την εξαγορά ελληνικού χρέους, ύψους 25 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα όπως αποκαλύπτεται τώρα ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα ούτε από την ελληνική και πολύ περισσότερο ούτε από την κινεζική πλευρά. Το πιθανότερο είναι ότι για μια ακόμα φορά είχαμε να κάνουμε με ευσεβείς πόθους διαφόρων στην Αθήνα.
Voria.gr

Και ο κουνιάδος του Λ. Ζαγορίτη διορίστηκε στη Βουλή...

..στην Κοιν. Ομάδα της ΝΔ "μετά από πρόταση του Κ. Καραμανλή"!
Από το PRESS-GR

Ανάμεσα στα 232 πρόσωπα που είχαν διοριστεί στη Βουλή προεκλογικά (κάντε κλικ επάνω στο ΦΕΚ για να μεγαλώσει) και τώρα επικυρώνεται και τυπικά ο διορισμός τους είναι και ο κ. Δημήτρης Λάρδας. Τι ιδιαίτερο έχει ο κ. Λάρδας; Είναι κουνιάδος (αδελφός της γυναίκας του Κωνσταντίνας Λάρδα-Ζαγορίτη ) του -ακόμη και σήμερα!- γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη...
Ο κ. Ζαγορίτης τότε είχε μεγάλη ισχύ, ήταν μάλιστα και

100 δήμαρχοι ξάπλωσαν σε... πλατεία

Οι περικοπές που εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση στους δήμους οδήγησε τους δημάρχους σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία.
 Ένα ασυνήθιστο θέαμα φιλοξένησε την Πέμπτη η ιστορική Πιάτσα ντελα Σινιορία της Φλωρεντίας. Εκατό δήμαρχοι της κεντρικής Ιταλίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο, ξάπλωσαν όλοι μαζί στο έδαφος και παρέμειναν ακίνητοι για τρία λεπτά. Το μήνυμά τους, «οι περικοπές ξαπλώνουν τους δημάρχους».
Οι κεντροαριστεροί κυρίως δήμαρχοι που πήραν μέρος στην πρωτότυπη διαμαρτυρία κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη μείωση των κρατικών δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αυστηρούς όρους που επιβάλλουν τη μείωση του ελλείμματος σε κάθε δήμο.

Κι όμως, ζούμε στην Ελλάδα του ΔΝΤ και οι κλέφτες ελεύθεροι...


Άφησαν απλήρωτο τον εργολάβο που κήδεψε τον μεγάλο Σπαθάρη

Στο αρχείο έβαλαν την κηδεία του Ευγένιου Σπαθάρη και κανένας δεν πλήρωσε τον εργολάβο κηδειών από το υπουργείο πολιτισμού! Ο γνωστός Σπαθάρης έφυγε από την ζωή πέρσι και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη αλλά το κράτος δεν πλήρωσε τα έξοδα με αποτέλεσμα ο εργολάβος να ζητάει τα χρήματα για την κηδεία. Αν δεν βρεθεί λύση άμεσα τότε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης δήλωσε ότι σε 3 ημέρες θα εξοφλήσει ο ίδιος τον εργολάβο (νεκροθάφτη) για να τιμήσει τον μεγάλο καραγιοζοπαίχτη και να αφήσει τους...καραγκιόζηδες της κυβέρνησης να χρωστάνε...
troktiko

ΕΤΕ: Φοροδιαφυγή μαμούθ! Κρύβουν 50 δισ ευρώ το χρόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 9 δισεκατομμύρια ευρώ
 
Η Εθνική Τράπεζα προτείνει μείωση του αφορολόγητου στα 6.700 ευρώ3.700 φορολογούμενοι χρωστούν περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στο δημόσιο.
Δύο επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης οφείλουν 836 εκατομμύρια ευρώ.
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς προκύπτει ότι το 2008 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες έκρυψαν εισοδήματα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό φαίνεται, καθώς οι δηλώσεις εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΤAXIS είναι 23 δισεκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία των εθνικών λογαριασμών τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 70 δισεκατομμύρια ευρώ, μια διαφορά 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν για το Ιρανικό

Διαφορά απόψεων μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας
 Τη μεγάλη ανησυχία του όσον αφορά στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα εξέφρασε την Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το τηλεφώνημα του αμερικανού προέδρου έγινε μετά από την τριμερή συμφωνία Τουρκίας, Βραζιλίας και Ιράν για το ιρανικό εμπλουτισμένο ουράνιο , και μία ημέρα μετά από την απόφαση --με πρωτοβουλία των ΗΠΑ- να προταθούν και νέες σκληρότερες κυρώσεις στο Ιράν.
Ο κ. Ομπάμα τηλεφώνησε στον κ. Ερντογάν την Τετάρτη για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες τόσο του κ. Εντογάν όσο και του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάθιο Λούλα ντα Σίλβα να μεσολαβήσουν για το θέμα των πυρηνικών του Ιράν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Δημιούργησαν ζωντανό συνθετικό κύτταρο

Ένα ζωντανό κύτταρο κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά στην Ιστορία επιστήμονες στις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια τοποθέτησα συνθετικό DNA σε ένα κύτταρο - ξενιστή και το παρακολούθησαν να γίνεται αυτό που του υποδείκνυε το DNA που του είχαν εμφυτεύσει.

Εισαγγελέας για τη φοροδιαφυγή του Τόλη

Διερευνώνται ποινικές ευθύνες σε εφοριακούς
Εντολή για τη διενέργεια ποινική προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση φοροδιαφυγής του Τόλη Βοσκόπουλου, έδωσε η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου.
Αντικείμενο της έρευνας είναι η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της εφορίας και δημοσίων οργάνων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην εισπράττονται επί 17 χρόνια οι οφειλές του γνωστού τραγουδιστή προς την εφορία ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΤΙΝΑ, EΛΕΝΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ 
ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ