Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Το παιδί-θαύμα του σελιλόιντ είναι Ελληνας!

Σε είκοσι χρόνια από τώρα θα με παίρνουν στα σοβαρά στην Ελλάδα. Δυστυχώς εξακολουθεί να είναι η Μήδεια που τρώει τα παιδιά της!» Τάδε έφη Στέφανος Σιταράς -μόλις 20 Μαΐων- που άρχισε να γράφει και να σκηνοθετεί ταινίες από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Στο παλμαρέ του έχει ήδη διεθνές βραβείο κινηματογράφου, αφού βραβεύτηκε στα αμερικανικά Εννy Αwards για το φιλμ «Χρώματα της Δύσης» που καταπιάνεται με τη Σμύρνη, με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Απέσπασε βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και μοντάζ.
Ο 20χρονος σκηνοθέτης εξομολογείται στην «Espresso» το παράπονό του. «Η Ελλάδα είναι δύσβατη, δεν καταλαβαίνω γιατί» λέει βαθιά απογοητευμένος. «Ολα γίνονται δύσκολα και αργά. Στην Αμερική σε τρία χρόνια έκανα επαφές, γνώρισα κινηματογραφικούς παράγοντες, βρήκα δουλειές και προχωράω σε δρόμο σταθερά ανηφορικό. Εδώ προσπαθώ ένα χρόνο να κλείσω ραντεβού με ένα συγκεκριμένο άτομο και δεν μπορώ. Ποιος ξέρει γιατί... Εδώ, αν δεν είσαι πάνω από 40 ετών, κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Εχω λοιπόν... είκοσι χρόνια μέχρι τους πείσω, να γυρίσω πίσω και να κάνω ταινίες στον τόπο μου!»

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ;...

Ο κάστορας είναι προστατευόμενος είδος. Ο άνθρωπος είναι αδηφάγο είδος. Το αποτέλεσμα;... Ο κος Κάστορας, προστατευόμενο είδος στη Γερμανία, φαίνεται πως εμποδίζει την κατασκευή μιας μεγάλης γέφυρας στη Δρέσδη, γεγονός που έχει στοιχίσει στην πόλη τη διαγραφή της από τον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 
Ή μήπως, η γέφυρα εμποδίζει τη ζωή του;;;
Το ζωάκι, που έχει εγκατασταθεί στη ζώνη κατασκευής της γέφυρας, δεν μπορεί, βάσει της γερμανική νομοθεσίας, να ενοχληθεί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής του, δηλαδή το μήνα Μάιο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βελτ. Η παρουσία του κάστορα ανέστειλε τις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας, στις οποίες αντιδρούσαν ούτως ή άλλως οι οικολόγοι.

Δεν πιάνουμε τους στόχους - Νέα μέτρα το καλοκαίρι

Ψυχρολουσία αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, αφού η πρώτη αξιολόγηση της πορείας της λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα είναι θετική. Στην έκθεση της ΕΕ και του ΔΝΤ θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητούνται μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και άλλα μέτρα.
Επίσης θα επισημαίνεται η καθυστέρηση υλοποίησης βασικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση – με βασικά προβλήματα ασφαλιστικό και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η έκθεση θα κρούει το “καμπανάκι” στην Ελλάδα ότι αν δεν συμμορφωθεί άμεσα, κινδυνεύει η δεύτερη δόση του δανείου και η χρηματοδότηση της χώρας. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς.
Ο ένας είναι το ασφαλιστικό, όπου οι ξένοι επιτηρητές θεωρούν ότι πρέπει να αρχίσει να αποδίδει πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται τώρα – ακόμα και από το 2012. 

Tα τρία μεγάλα ντιλ των Κινέζων στην Ελλάδα

ΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΦΕΡΕ Ο Μr. CΟSCΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓOΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ
«Θα ξαναγυρίσω σύντομα στην Ελλάδα αν υπάρξουν άλλες συμφωνίες στους τομείς ενδιαφέροντος της Cosco» είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου και λίγο πριν από τη συνάντηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Cosco, Γουέι Τζιαφού.
Αναφερόμενος στους τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος της Cosco στην Ελλάδα, ο κινέζος αξιωματούχος είπε ότι αυτοί είναι η ναυτιλία, τα logistics και οι ναυπηγοεπισκευές. Θέλοντας το επιθυμητό γι΄ αυτόν επενδυτικό περιβάλλον κατέστησε σαφές ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στα πρότυπα της εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει η Cosco με την εληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με την οποία ο κινεζικός όμιλος διατηρεί άριστες σχέσεις.

Ντροπή σου Κύριε Μήτρογλου. ΔΕΝ είσαι επαγγελματίας.!

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Κώστας Μανωλάς το μεσημέρι της Παρασκευής.
Μετά από δύο ημέρες νοσηλείας και την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Πέμπτη, όπου και του τοποθετήθηκαν πλάκες και βίδες στο ζυγωματικό, ο αμυντικός της ΑΕΚ βρίσκεται στο σπίτι του προκειμένου να ηρεμήσει από αυτή την περιπέτεια.
Το ευχάριστο είναι ότι οι γιατροί υπολογίζουν ότι μέσα σε μία βδομάδα θα έχει υποχωρήσει τελείως το πρήξιμο στο πρόσωπό του και θα μπορεί να κάνει άνετα τις διακοπές του.
Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι από τη μετεγχειρητική πορεία του Μανωλά, για τον οποίο πιστεύουν ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα όταν επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Δεν υπαρχουν παθητικοι καπνιστες.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ...


Μείωση ελλείμματος 41,5% το πρώτο τετράμηνο

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν 10%
Το έλλειμμα ξεπέρασε τον ετήσιο στόχο που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) παρουσιάζοντας έλλειμμα 41,5%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν 10%.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου διαμορφώθηκε στα 6.313 εκατ. ευρώ από 10.791 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί κατά 41,5% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 35,1% που προβλέπεται στο ΠΣΑ, περιλαμβανομένων και των μέτρων που ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2010.
Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου τετραμήνου 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών, όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση το Μάρτιο και το Μάιο του 2010.
TA NEA

Το τσίπουρο κοντράρει με επιτυχία την οικονομική κρίση!

«Εμπόδιο» η παράνομη διακίνησή του και τα νέα μέτρα
Κόντρα στην οικονομική κρίση φαίνεται πως πηγαίνει η αγορά του τσίπουρου, ίσως του πιο διαδεδομένου ποτού στην Ήπειρο!Ετησίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών, η αγορά του τσίπουρου εμφανίζει αύξηση της τάξης του 20%, ενώ μέσα σε τρία χρόνια η συνολική παραγωγή αυξήθηκε σημαντικά. Το 2009 η παραγωγή έσπασε το φράγμα των 3 εκατομμυρίων λίτρων!Μάλιστα από αυτή την ποσότητα εξάγεται ένα ποσοστό της τάξης του 8%.Να σημειωθεί, ότι έχει ανοίξει και μια… κόντρα με την αγορά του ούζου, αφού οι πωλήσεις του τσίπουρου

Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ????????

 Αναγνώστης, μου έστειλε τις παραπάνω φωτογραφίες, με την ένδειξη "ΚΑΜΜΕΝΟΣ" και αφού ζήτησα διευκρίνιση, μου έστειλε και το παρακάτω ραβασάκι:
"ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΥΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ (ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 2ης ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ), ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΤΗΝ ΕΚΤΙΣΕ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΠΟΥ, ΤΣΑΜΠΑ, ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ!
Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "VILLA FREEDOM"!
ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΗ ΒΙΛΑ, ΠΑΡΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥ, ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ (ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ), ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ..... ΑΠΟΡΩ: ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ????".---

Το δίλημμα μεταξύ μίας κακής λύσης ή μίας εξίσου κακής μη λύσης

του Ανδρέα Πενταρά*

Σε λίγες μέρες επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο νέος γύρος των συνομιλιών, είναι για την Ε/Κ πλευρά περισσότερο από ποτέ άλλωτε δυσμενείς για τους εξής λόγους.
Πρώτον, συνομιλητής στην απέναντι πλευρά θα είναι ο Έρογλου με τις γνωστές του θέσεις για λύση δύο κρατών. Μπορεί να συμφώνησε με τη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν, όμως δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι στη πορεία των συζητήσεων θα επιδιώξει να επιβάλει τις δικές του γνωστές ερμηνείες πάνω στην επιδιωκόμενη λύση.
Δεύτερον, τα δύσκολα κεφάλαια του Κυπριακού (εδαφικό, ασφάλεια, έποικοι, ) δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Σε πολλά σημεία των κεφαλαίων αυτών έχουν ήδη τεθεί από τη Τ/Κ πλευρά κόκκινες γραμμές σε θέσεις που είναι για τη πλευρά μας μη αποδεκτές. Εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο για τον Έρογλου να κάνει εκπτώσεις στα ζητήματα αυτά.

Να γιατί δε θα ξεσηκωθεί ΠΟΤΕ ο Έλληνας ραγιάς


Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες την αντίδραση του κόσμου απέναντι στα αισχρά μέτρα της κυβέρνησης των αρπακτικών, όπως εκφράζονται είτε μέσω συντεταγμένων κινήσεων (π.χ. απεργίες), είτε μεμονωμένα (π.χ. από κατ΄ιδίαν συζητήσεις). Παρακολουθώ επίσης την επανάσταση του "καναπέ" που έχουν ξεκινήσει διάφοροι όπως blog, πολίτες, καλλιτέχνες κ.α.
Τέλος, διαπιστώνω αυτό που όλοι σας επίσης έχετε διαπιστώσει, αλλά δυσκολεύεστε να αιτιολογήσετε. Πως είναι δυνατό να μην έχει ξεσηκωθεί ακόμα το σύνολο του λαού και πως είναι δυνατό να μην έχουν πάρει ακόμα με τις λεμονόκουπες τους πράσινους υπαλλήλους του ΔΝΤ.

Προπόνηση επί ελβετικού εδάφους

Στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας από το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί θα πραγματοποιηθεί και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Η «γαλανόλευκη» θα δώσει και δύο φιλικά παιχνίδια με την Βόρεια Κορέα(25/5) και την Παραγουάη(2/6). Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην χώρα μας, από όπου και θα αναχωρήσει για την Αφρική.
«Θέλουμε να ετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέας και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής», πρόσθεσε ο «Herr Otto».

Τρέχει να τα μαζέψει η Μέρκελ

Συνεχίζεται η «αστάθεια» της Γερμανίας
Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, καθώς μετά τη μεσοβδόμαδη δήλωσή της ότι «το ευρώ κινδυνεύει» που προκάλεσε τρικυμία στις αγορές, σήμερα έκανε λόγο για «ευρωπαϊκή σταθερότητα».
Αναλυτικότερα, η κα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέηβιντ Κάμερον ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ και εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για την υιοθέτηση από το γερμανικό κοινοβούλιο του πακέτου βοήθειας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ευρωζώνης.
Η Μέρκελ, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στις χρηματαγορές αυτήν την εβδομάδα, σημείωσε ότι με τον Κάμερον «μίλησαν για το πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα του ευρώ ακόμη και για χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη». Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε σταθερό το ευρώ, σημείωσε η ίδια.

Πολιτικά διωκόμενος αισθάνεται ο Θ. Ρουσόπουλος

Για «πολιτικούς διώκτες» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, αντιδρώντας σε όσα του καταλόγισε η Σταματίνα Μαντέλη, όσον αφορά στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Προεξοφλεί ότι η απολογία της κατηγορούμενης θα τον στείλει ενώπιον προανακριτικής επιτροπής. Αναφέρει ότι είχε μονο κοινωνικές σχέσεις με το Άγιο Όρος και υποστηρίζει ότι τις είχε ο ίδιος δημοσιοποιήσει, πριν εμπλακεί με την πολιτική. Ρίχνει το γάντι σε όποιον έχει στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι συντόνισε την ανταλλαγή των ακινήτων να τα παρουσιάσει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣΗ διευθύντρια του… Βατοπεδίου κρατούσε ονόματα και ντοκουμέντα

Ρεπορτάζ: Β. Πρέντζα
 Το όνομα της προϊσταμένης στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έως και το Φεβρουάριο του 2009 Σταματίνας Μαντέλη βγήκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο, όταν τον Αύγουστο του 2008 ο ALPHA με αποκλειστικά ρεπορτάζ ξετύλιγε το «κουβάρι» των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ήταν η εποχή που ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος επισκεπτόταν το γραφείο της για το «φιλέτο» γης της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική που διακαώς επιθυμούσε ως ανταλλαγή η Μονή Βατοπεδίου.

Εργασίες στο δυτικό τμήμα της Εγνατίας Οδού

Ο κακός καιρός, η απεργία και τεχνικές δυσκολίες παρατείνουν τη διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Αράχθου ως τον κόμβο Περιστερίου, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη.  
Όπως ανακοίνωσε η "Εγνατία οδός ΑΕ", οι εργασίες σύνδεσης της γέφυρας με το οδόστρωμα, που επρόκειτο να ολοκληρωθούν τη Κυριακή 23 Μαΐου, θα παραταθούν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Μαΐου.
Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την εθνική οδό.

Πιο κοντά η ελεγχόμενη πτώχευση

Το σκίτσο του Πάνου δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι, 20.5.2010

Την Τετάρτη 19.5 διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία μια είδηση... «παραπεταμένη» ανάμεσα στις άλλες οικονομικές, η οποία μας μεταφέρει μια απόφαση του αμερικάνικου Κογκρέσου που μας αφορά ποικιλοτρόπως.
Γράφει λοιπόν ο ανταποκριτής Θ. Τσίτσας ότι η Γερουσία των ΗΠΑ, με το συντριπτικό σκορ 94-0, αποφάσισε, δεδομένου ότι η χώρα αυτή έχει δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ, πως το Νομισματικό Ταμείο δεν θα μπορεί να χορηγεί δάνεια («πακέτα διάσωσης») σε χώρες οι οποίες, λόγω υψηλού χρέους, άνω του 100% του ΑΕΠ, θα κρίνεται πως δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά του ΔΝΤ.

Η Ευρώπη σε... επιτήρηση

Με... κυρώσεις η ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική 
Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου (TA NEA)

Ο κ. Βαν Ρόμπαϊ έκανε γνωστό ότι οι 27 συμφώνησαν ουσιαστικά με τις προτάσεις των Γερμανών, διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις
Την υποστήριξη της Γαλλίας στο μεγαλύτερο μέρος των προτάσεών της, αλλά και την ανοχή ή συμφωνία των περισσοτέρων εκ των 27 χωρώνμελών της Ενωσης εξασφάλισε η Γερμανία στην πρώτη συνεδρίαση για την οικονομική διακυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Βαν Ρόμπαϊ.
Επρόκειτο ουσιαστικά, για μια συζήτηση σχετική με τους τρόπους επίτευξης σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρεκτροπή που θα έθετε σε κίνδυνο το ευρώ.
Λίγες ώρες πριν αρχίσει η συζήτηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και των 27 υπουργών Οικονομικών της Ενωσης με τη συμμετοχή και του Ολι Ρεν και του ΖανΚλοντ Τρισέ, εφαρμόσθηκε για άλλη μια φορά η συνήθης στην Ενωση «τηλεφωνική διπλωματία» προκειμένου, φυσικά, να αποτραπεί η σύρραξη μεταξύ του Βερολίνου και ουκ ολίγων εταίρων: η Ανγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Νικολά Σαρκοζί και έπειτα από πολλαπλές εξηγήσεις- και διαπραγματεύσεις, κατά τα φαινόμεναεπετεύχθη συμφωνία, με το Παρίσι να προσδένεται ουσιαστικά στο άρμα του Βερολίνου. «Δεν θα μπορούσε να υπάρχει διαφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για θέματα τέτοιας σημασίας», δήλωσε γεμάτος αυτοπεποίθηση ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί- μολονότι λίγο νωρίτερα, η υπουργός του επί των Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είχε επιτεθεί με δριμύτητα στη Γερμανία για τη μονομερή απόφασή της να απαγορεύσει το short selling και τα «γυμνά CDS».

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ "ΠΟΡΤΟΦΟΛΟΥ" ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ!!!

Εντός του Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας Λαμίας,σήμερα το απόγευμα και κατά την διάρκεια της εσπερινής λειτουργίας, νεαρή γυναίκα κατάφερε να αποσπάσει 5 πορτοφόλια από πιστούς , αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει μιας και έγινε αντιληπτή από κάποιο θύμα της...
Οι πιστοί κατάφεραν να την πιάσουν και να τη παραδώσουν στην αστυνομία που μόλις ειδοποιήθηκε έφτασε (ευτυχώς) άμεσα !!!

Σύμφωνα με μαρτυρίες,
υπήρχε άντρας συνεργός , ο οποίος και διέφυγε πριν έρθει η αστυνομία !!!
About my Lamia

ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ MEGA...

ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ 
ΣΕ 2 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ...

Σήμερα θα μιλήσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως μάθαμε, είναι καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό του Mega. Είναι αποφασισμένος να τα... πει όλα έξω από τα δόντια. Θα καρφώσει πολύ κόσμο μέσα στη Ν.Δ. Θα έχει... ενδιαφέρον να δούμε εάν θα αναφερθεί και στους προκατόχους του. Στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Φάνη Πετραλιά. Οι φάκελοι πάντως για τους πρώην υπουργούς έχουν φτάσει σε δημοσιογραφικά γραφεία. Τους έχουν δυο Κυριακάτικες εφημερίδες. Και δεν τους έχει δώσει ο Άρης. Τους έχει δώσει ο Μαρκόπουλος. Αυτά προς το παρόν...
Fimotro

Έπεσε αεροπλάνο με 160 ανθρώπους

Τραγωδία με αεροσκάφος των ινδικών αερογραμμών που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν υπάρχουν επιζώντες  Εκπρόσωπος των αερογραμμών Air India Express ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737-800 που μετέφερε 160 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης πριν συντριβεί σε μια περιοχή όπου υπάρχουν λόφοι, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ. Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη γύρω στις 06.30' τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος).  "Άκουσα ότι υπάρχουν μόνο επτά επιζώντες. Οι επιβαίνοντες στην πλειοψηφία τους είναι νεκροί", δήλωσε ο Ρ. Ραμές διοικητής της αστυνομίας της Μανγκαλόρ.
Αργότερα ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες.  Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα NDTV και Times Now δείχνουν συντρίμμια του αεροσκάφους, με την καμπίνα επιβατών κατεστραμμένη, καπνούς πάνω από τμήματα της ατράκτου και σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά."Το αεροσκάφος έσπασε σε κομμάτια και μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Υπάρχει πυκνός καπνός", δήλωσε ο Γκοπάλ Χοσούρ, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μανγκαλόρ.  Ο υπουργός πολιτικής αεροπορίας μεταβαίνει στο σημείο της καταστροφής.  Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.  Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας, η περιοχή πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων. 
Ρεπορτάζ της ινδικής τηλεόρασης

Σαν σήμερα (22-5-1963) Δολοφονείται ο Γρηγόρης Λαμπράκης


Το βράδυ της 22ας Μαϊου του 1963, μετά από εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στην οποία μίλησε ο Γρηγόρης Λαμπράκης και κατά την ώρα που εγκατέλειπε την αίθουσα, οι αναβάτες ενός τρίκυκλου στη συμβολή των δρόμων Ερμού και Ελ. Βενιζέλου, πέρασαν ξυστά από τον αγωνιστή πολιτικό και του κατάφεραν χτύπημα στο κεφάλι με μεταλικό αντικείμενο. Αναβάτες του ο οδηγός Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο συνεπιβάτης και δολοφόνος Μανώλης Εμμανουηλίδης.

Τέσσερις μέρες αργότερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, πεθαίνει...

Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Τι έγραψε το Βήμα:
Βαριές ευθύνες φέρει η κυβέρνηση για την δολοφονική επίθεση 24-5-1963

Αμεση αποπομπή της κυβέρνησης ως ηθικού αυτουργού ζητεί η Ενωση Κέντρου 24-5-1963 Η μεταφορά της σορού στη Μόσχα 25-5-1963
Οι ποινικές ευθύνες του πρωθυπουργού 26-5-1963
Επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες στιγματίζουν την άνανδρη δολοφονία 28-5-1963
Η κηδεία του Γρηγορίου Λαμπράκη 28-5-1963
«Ημουν μεθυσμένος» ισχυρίζεται ο δολοφόνος του Γρ. Λαμπράκη 28-5-1963
Η κηδεία του Λαμπράκη 29-5-1963
Πάνδημος η κηδεία_ Η Μόσχα του απένειμε το μετάλλιο ειρήνης 29-5-1963

Οι αδικημένοι υπάλληλοι της Βουλής καταγγέλουν...

 «Μπορεί να αποδεχτήκαμε το «Καμιά ειδική, προνομιακή και άνιση μεταχείριση» αλλά επιτρέψτε μας να αρνηθούμε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, απαξιωμένοι και εξευτελισμένοι εργαζόμενοι.». Αυτά αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι ένιωσαν αδικημένοι από τη γενική κατακραυγή σε σχέση με τις αποδοχές τους…  "Εμείς απαντήσαμε και θα εξακολουθούμε να απαντούμε χωρίς να προκαλούμε και να θίγουμε κανέναν», σημειώνουν ακόμη και παραθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους…: «Έλαβε κανείς υπόψη του αν έχουμε οικογένειες, τί ώρα πηγαίνουμε σπίτι μας, ποιος κρατά τα παιδιά μας, τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο; Δυστυχώς για εμάς ο προγραμματισμός θεωρείται πολυτέλεια! Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον Παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553, τηλ. 210 3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία - 54631, τηλ. 2310 269780, fax 2310 421196
                                                                                  
 21.5.2010
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΩΡΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ!
Με  αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας στις 22 Μαΐου, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν την ανάγκη άμεσων δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη μείωση του ρυθμού εξαφάνισης ειδών. Ο βιολογικός πλούτος του πλανήτη χρειάζεται αποτελεσματικής προστασία, καθώς αποτελεί και τη βάση της δικής μας ευημερίας.
Η Διεθνής Σύμβαση του 2002 για την προστασία της Παγκόσμιας Βιοποικιλότητας, έθεσε ως στόχο την πλήρη ανάσχεση της μείωσής της μέχρι το 2010. Ο στόχος αυτός, που υπογραμμίστηκε με την ανακήρυξη της φετινής χρονιάς ως Παγκόσμιου Έτους Βιοποικιλότητας, δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ - ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι προσλήψεων από κυβερνητικά στελέχη σε μια περίοδο που η άγρια λιτότητα και οι απολύσεις δημιουργούν εκρηκτικό κοινωνικό κοκτέιλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αποκαλύψεις η υφυπουργός Τζάκρη προσέλαβε...
36 ξαδέλφια και συγχωριανούς στο Μουσείο Πέλλας. Τελικά υπάρχει όπως είχε αναφέρει από την αρχή το NewsIt και άλλος υφυπουργός αγκάθι για την κυβέρνηση, για τον οποίο προκύπτει μείζον ηθικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα,
Ο λόγος για την υφυπουργό Εσωτερικών με έδρα την Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο, φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων

Αναστέλλονται οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την αναστολή των προγραμματισμένων για την ερχόμενη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Αρχικά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την προσεχή Τρίτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται κατόπιν των "δεσμεύσεων του υπουργού σχετικά με τον σεβασμό στην αυτονομία και αυτοτέλεια του ασφαλιστικού μας φορέα και κυρίως της περιουσίας μας". 

πηγή

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑ