Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Ανεβαίνει ξανά το πολιτικό θερμόμετρο για το Βατοπέδι, καθιώς η Ρηγίλλης κάνει λόγο για κυβερνητικό σχέδιο ενοχοποίησης της ΝΔ μετά την απολογία της κατηγορουμένης στην υπόθεση του Βατοπεδίου, πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη, η οποία ενέπλεξε πρώην "γαλάζιους" υπουργούς.
Η κ. Μαντέλη «έδειξε» υπουργούς της ΝΔ πίσω από τις ανταλλαγές με τη Μονή, μεταξύ άλλων και τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Αγγέλου.

Σε ανακοίνωση του, οτομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Νεράντζης αναφέρει: «Ο καθένας κατανοεί τον λόγο για τον οποίο η κ. Μαντέλη, ξαφνικά, άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να

Αυστηρότερες κυρώσεις στους «παραβάτες» της Ευρωζώνης


Μέχρι τις 17 Ιουνίου το σχέδιο της «Ομάδας Δράσης»
Για αυστηρότερες κυρώσεις στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες της Ευρωζώνης και συντονισμό της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, συναίνεσε η πλειοψηφία των κρατών-μελών στη συνάντηση της ομάδας εργασίας στις Βρυξέλλες. 
Όπως ανέφερε μιλώντας στα MME ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ, «οι 27 συναινούν, κατ' αρχήν, να ποινικοποιείται στο μέλλον το κράτος μέλος που συστηματικά και καθ' ύποτροπήν παραβιάζει τις δημοσιονομικές αρχές της ευρωζώνης».
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν για μεταρρυθμίσεις στους κανονισμούς για τους κρατικούς προϋπολογισμούς μέχρι τον Οκτώβριο, λέγοντας πως και οι 27 υπουργοί συμφωνούν για την ανάγκη συντονισμένων δράσεων.
Διαφωνίες εκφράστηκαν ως προς το είδος της τιμωρίας και κυρίως για το ποια θα είναι η «εσχάτη των ποινών».  

Μπακογιάννη: Δεν αποκλείει τη σύσταση νέου κόμματος

 Ανοικτό άφησε και πάλι το ενδεχόμενο για τη σύσταση νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου.
«Εγώ στη φάση αυτή θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να στηρίξω τον τόπο μου και όλη την προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και θα το κάνω αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης, που με έχει τάξει ο λαός. Να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση επί των ερειπίων. Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε, ότι «υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στη χώρας μας. Όσο για την εξέλιξη των κομμάτων -που με ρωτάτε- θέλω να σας πω ότι τα κόμματα δημιουργούνται από κοινωνικές δυνάμεις, που θέλουν να εκφραστούν. Θα το δούμε αυτό στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα μας».
Η ανεξάρτητη βουλευτής επεσήμανε ότι το διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, δεν είχε πλήρη εικόνα της κατάστασης εξαιτίας των συνεχών ταξιδιών της στο εξωτερικό.
ΤΑ ΝΕΑ

Τι αποκαλύπτει ένας δημότης Πέλλας για την Θ. Τζάκρη...

Επί Γερ. Γιακουμάτου μπήκαν με συμβάσεις οι συγγενείς της 
στο Μουσείο Πέλλας!
Aπό το http://karatzova.blogspot.com/
Είμαι μιμος κάτοικος και δημότης του Δ. Πέλλας.
Εργάζομαι στην ΙΖ' ΕΠΚΑ από το 1995 με συμβάσεις «ανεργίας» κι εδώ και 13 μήνες με ασφαλιστικά μέτρα.
Με λίγα λόγια έχω να παίρνω μόνο και δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν πολιτικό και πολιτικάντη.
Οπότε δεν έχω κανένα συμφέρον να γίνω συνήγορος της κ. Τζάκρη, αλλά μόνο συνήγορος της αλήθειας.
Έτσι επιτρέψτε μου να γνωρίζω από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα μέσα από το karatzova.blogspot.com.
Δεν ισχύει τίποτα απ' αυτά που λένε και γράφονται για την Υψυπουργό κ. Τζάκρη. Η προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ για την πρόσληψη εκτάκτων υπαλλήλων, ήταν η πιο δίκαιη και αξιοκρατική που έγινε ποτέ τα τελευταία 7-8 χρόνια. Κάποιοι που έμειναν απλώς...

YΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ


Ο πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ υπέγραψε το Σάββατο τον νόμο, που επιτρέπει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να συνεισφέρει στο ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ πακέτο ενίσχυσης των... υπερχρεωμένων προϋπολογισμών, ανακοίνωσε το γραφείο του. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η Γερμανία μπορεί να διαθέσει περίπου 148 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις στο διεθνές πακέτο αρωγής. Το νομοσχέδιο κυρώθηκε παρά τη μεγάλη δημόσια αντίδραση στο εσωτερικό της χώρας.

ΕΕ: Νέα μέτρα το καλοκαίρι - Σαχινίδης: 'Ισως να μην χρειαστούν Μέγεθος κειμένου

Την εκτίμηση ότι, εφόσον συνεχιστεί η αποδοτικότητα των μέτρων της κυβέρνησης, δεν θα χρειαστεί η λήψη επιπρόσθετων και κυρίως, η περικοπή ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, εξέφρασε  ο υφυπουργός Οικονομικών. Το καλοκαίρι η αξιολόγηση απο ΕΕ και ΔΝΤ που θα κρούει "καμπανάκι" στην Ελλάδα.
Μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση της πορείας της λιτότητας στην Ελλάδα η οποία δεν αναμένεται να είναι θετική. Στην έκθεση της ΕΕ και του ΔΝΤ θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητούνται μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και άλλα μέτρα. Ωστόσο, ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης εκτιμά οτι αν συνεχιστεί η αποδοτικότητα των κυβερνητικών μέτρων, δεν θα χρειαστεί η λήψη επιπρόσθετων .
Ο κ. Σαχινίδης κατα τη συνάντησή του στη Λάρισα με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα αποδίδουν, επικαλούμενος τα όσα ανακοινώθηκαν από το Λογιστήριο του Κράτους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ "ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"

 
Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» σε συνεργασία με εθελοντές σχεδίασαν και κατασκεύασαν τον δικτυακό τόπο «Ψηφιακό Καράβι». Πρόκειται για ένα ψηφιακό ημερολόγιο της ελληνικής αποστολής που μεταφέρει φαρμακευτικό - ιατρικό εξοπλισμό και οικοδομικά υλικά σε μία προσπάθεια ανοικοδόμησης της Γάζας. Το Ισραήλ απαγορεύει την ανοικοδόμηση σπιτιών και δημόσιων κτιρίων. Η ελληνική αποστολή επιχειρεί να σπάσει την απαγόρευση.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και η ΜΚΟ «Μηχανικοί Γης» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι άντρες προτιμούν το ποδόσφοιρο από τις γυναίκες


Μέχρι τώρα οι γυναίκες πίστευαν ότι είναι το κέντρο συζήτησης στις αντροπαρέες.
Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας όμως μάλλον θα τις απογοητεύσουν, αφού αποδεικνύουν πως αυτό που σκέφτονται οι άντρες πιο πολύ είναι η μπάλα.
Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 15 χώρες με τη βοήθεια 5.300 αντρών.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κύριο θέμα όταν συγκετρώνονται παρέες αντρών είναι το ποδόσφαιρο και ότι άλλο το αφορά όπως οι αγαπημένοι παίκτες ή οι φάσεις των αγώνων. Το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι και το 90% ενώ στη δεύτερη θέση με ποσοσστό 45% έρχονται άλλα σημαντικά θέματα. Τέλος, τα θέματα εργασίας κατακτούν την τρίτη θέση ενδιαφέροντος για τους άντρες με 34%.

Η πιο ποδοσφαιρόφιλη χώρα σύμφωνα με την έρευνα είναι η Αγγλία. Δεύτερη στη σειρά κατάταξης είναι η Βραζιλία, ενώ ακολουθούν η Ταϊλάνδη, η Ιρλανδία και το Μεξικό. Η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα στις 15 αυτές χώρες οπότε οι Ελληνίδες μάλλον δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ακόμα!
Newsit.gr

Προς τι το...άγχος για τους συστηματικούς φοροφυγάδες κ.Παπουτσή;

ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Όλα τα ονόματα των συστηματικών φοροφυγάδων πρέπει να βγούνε στην δημοσιότητα χωρίς κανένα φόβο από την κυβέρνηση. Όσοι έχουν κάνει επάγγελμα την φοροδιαφυγή δεν χάλασε ο κόσμος κ.Παπουτσή να δούνε το ονοματάκι τους στα ΜΜΕ. Σας έπιασε ο καημός για τους φοροφυγάδες(συστηματικούς) την ώρα που έχουν κατακλέψει το δημόσιο και άλλοι πληρώνουν την
νύφη;  Τι σόι δημοκρατία είναι αυτοί που προστατεύει όσους παρανομούν και διαπράττουν ποινικά αδικήματα και γιατί τόσος καημός για τους συστηματικούς φοροφυγάδες κ.Παπουτσή; Το λέμε γιατί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η διαπόμπευση πρέπει να σταματήσει.

troktiko

Νανο-Γη, πολύ μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού!


Ερευνητές της ΙΒΜ στην Ελβετία ανέπτυξαν μια καινοτομική τεχνική νανοτεχνολογίας, που τους επιτρέπει να «ζωγραφίζουν» και να «σμιλεύουν» εικόνες και τρισδιάστατες κατασκευές χιλιάδες φορές μικρότερες από έναν κόκκο αλατιού. Ως πρώτη εφαρμογή για το νανο-πινέλο και για τη νανο-σμίλη τους, που δουλεύουν στο επίπεδο της ατομικής κλίμακας της ύλης, δημιούργησαν μια τρισδιάστατη υδρόγειο, η οποία είναι τόσο μικρή που χίλια τέτοια «μοντέλα» θα χωρούσαν σε έναν κόκκο αλατιού.
Οι ερευνητές του εργαστηρίου της ΙΒΜ στη Ζυρίχη, υπό τον φυσικό Αρμίν Κνολ, σύμφωνα με το Live Science, χρησιμοποίησαν μια υπερβολικά μικρή μύτη από πυρίτιο, που είναι περίπου 100.000 φορές μικρότερη από μια ξυσμένη κοινή μύτη μολυβιού, και με αυτήν δημιούργησαν σχήματα και δομές μήκους μέχρι 15 νανομέτρων (δηλαδή 15 δισεκατομμυριοστών του μέτρου).
Εκτός από τη μίνι-Γη, οι ερευνητές επίσης κατασκεύασαν ένα τρισδιάστατο αντίγραφο του διάσημου όρους Μάτερχορν των Ελβετικών Άλπεων, καθώς και δισδιάστατες εικόνες του λογοτύπου της ΙΒΜ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ίντερ..

Με δυο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο η Ίντερ νίκησε την Μπάγερν Μονάχου με 2-0 στον τελικό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Αργεντινός στράικερ σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και οδήγησε τους "νερατσούρι" για τρίτη φορά στην ιστορία τους στην κατάκτηση του τροπαίου, με τις.. δύο προηγούμενες να είναι το 1964 και το 1965.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το Champions League για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς το είχε κατακτήσει και το 2004 με την Πόρτο. Ο Πορτογάλος έστησε ιδανικά την ομάδα του στον αγωνιστικό, έδωσε στην Μπάγερν την κατοχή της μπάλας και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία πήρε αυτό που ήθελε έχοντας όπλο του τις αντεπιθέσεις.
Αυτός ο τελικός ήταν ο 18ος στην ιστορία του Champions League και 55ος γενικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε Σάββατο αντί για Τετάρτη.
TreloKouneli

Εντολή Γερουλάνου για έρευνα- εξπρές μετά τις καταγγελίες για ρουσφέτια

 Εντολή να διερευνηθεί το δημοσίευμα που αναφέρει ότι η υφυπ. Εσωτερικών διόρισε συγγενείς και συγχωριανούς στο Μουσείο Πέλλας, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού. Η ίδια η κ. Τζάκρη διεψεύδει το δημοσίευμα.
Ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει ότι "αφού ο υπουργός κ. Γερουλάνος πληροφορήθηκε το βράδυ της Παρασκευής την ύπαρξη σχετικού δημοσιεύματος και για να διαπιστώσουμε αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του", έδωσε εντολή να μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου στην Πέλλα. Το κλιμάκιο θα κάνει έλεγο σε όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για να διασταυρωθεί η μοριοδότηση και έχει εντολή να καταθέσει το πόρισμα ως το μεσημέρι της Τρίτης. 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που γίνεται απο το μεσημέρι, κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν οτι δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για την κα Τζάκρη.  Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι οτι η υφυπουργός δεν θα χρειαστεί να παραιτηθεί.
Η είδηση "έσκασε" το βράδυ της Παρασκευής και βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αποκαλύψεις".
Η υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα την Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με τις "Αποκαλύψεις" , φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων συγγενών και συγχωριανών της. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα η Θεοδώρα Τζάκρη προσέλαβε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της από τους συνολικά 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο της Πέλλας. Η εφημερίδα δημοσιεύει την λίστα της ντροπής με τους 36 συγγενείς και συγχωριανούς της υφυπουργού Εσωτερικών, από την οποία φαίνεται πως όλοι είναι γνωστοί της από συγγενείς εώς ξαδέλφια.

ΒΡΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΙΓΚΛΙΖΕΙΣ ....


ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ