Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Το ΣΔΟΕ ψάχνει Άκη, Γιάννο, Σπήλιo

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» για τους εξοπλισμούς

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ αρχή «follow the money», δηλαδή «ακολούθησε το χρήμα», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να διερευνήσει τι συνέβη «κρυφά και φανερά» την προηγούμενη δεκαετία στον σκοτεινό κόσμο των στρατιωτικών εξοπλισμών. Μόνο την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2007 οι Ελληνες φορολογούμενοι κατέβαλαν περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων. 
Σήμερα, πολλές από τις συμβάσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Από τις πιο τρανταχτές είναι η περίπτωση των γερμανικών υποβρυχίων. Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη, οι κατασκευάστριες εταιρείες

Ιδιόχειρο σημείωμα Στ. Μαντέλη

Την Τρίτη επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, μετά την απολογία-φωτιά της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνας Μαντέλη, η οποία εμπλέκει Γ. Αγγέλου, Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό.
Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει ιδιόχειρο σημείωμα που αποκάλυψε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, το οποίο έγραψε η κ. Μαντέλη «καθ' υπαγόρευση», όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της στην ανακρίτρια, στην οποία το προσκόμισε.
Η πρώην Διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι έγραψε καθ' υπαγόρευση ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο υποχρεώθηκε από τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό -μέσω του διευθυντή του γραφείου του Δημήτριου Ιατρίδη- να διαψεύσει δημοσίευμα που ανέφερε ότι δεχόταν πολιτικές πιέσεις για να προχωρήσει την υπόθεση των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπαιδίου. Όπως δήλωσε, τότε της ήρθε η ιδέα και κράτησε το αρχικό κείμενο και του ζήτησε να συμπληρώσει στο τέλος του κειμένου τη φράση «το κείμενο αυτό παραλήφθηκε από εμένα» και να υπογράψει.

Κάποιους τους ξέχασε........


ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ...

Δεν λέμε. Το θέμα εντυπωσιακό. Πολύ εντυπωσιακό σε σχέση με τις κωλάρες και τα κρέατα της Ντούβλη. Είναι ένα ερώτημα βέβαια η ασυλία του Μαλέλη από το ΕΣΡ. Το
δελτίο ειδήσεων του Star έχει ταυτιστεί με τα θέματα αυτά. Το ΕΣΡ τα θεωρεί αυτονόητα για το κανάλι αυτό. Για τους άλλους βέβαια ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Ωρα 8.15 το απόγευμα της Κυριακής. Όποιος το έβλεπε έτριβε τα μάτια του μήπως έκανε λάθος στο τηλεκοντρόλ.
fimotro 

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η Ευρώπη σε πτώση 
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
΄Oσοι στην Ευρώπη πίστεψαν πως η κρίση αφορούσε μόνο την Ελλάδα, φαίνεται πως απατήθηκαν οικτρά. Η κρίση χτυπά τώρα ολόκληρη την Ευρώπη. Και οι συνέπειές της αντανακλώνται στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, η κρίση είναι πρώτα πολιτική. Η Ευρώπη απέτυχε να δημιουργήσει το πολιτικό εκείνο θεσμικό πλαίσιο που θα τη μετέτρεπε σε μια μεγάλη, ίσως την πιο σημαντική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Κάποια στιγμή οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστεψαν πως με τη δημιουργία του κοινού νομίσματος, του ευρώ, θα μπορούσαν να οδηγηθούν και στην πολιτική ομοσπονδιακή ένωση. Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη αλλά και με την άκαιρη διεύρυνση στην Ανατολική Ευρώπη η πολιτική ένωση υποσκάφτηκε ακόμη περισσότερο, με τον αγγλοσαξονικό δούρειο ίππο να ενισχύεται εντός των τειχών.
Επιπλέον, η μονεταριστική πολιτική του Μάαστριχτ οδήγησε στις οικονομικές ανισότητες που παρατηρούνται ανάμεσα στον ευρωπαϊκό βορρά και τον ευρωπαϊκό νότο. Η πολιτική αυτή επέτρεψε στη Γερμανία να επιβληθεί στην Ευρώπη και να αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη. Ακόμη και ο γαλλογερμανικός άξονας, που ήταν η κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μπάζει σήμερα νερά λόγω των γερμανικών ηγεμονικών βλέψεων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι καθόλου παράξενο που η Ευρώπη έχασε την αξιοπιστία της, το ευρώ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και οι συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης απειλούν ξανά μια παγκόσμια ύφεση. Την ίδια στιγμή οι κερδοσκόποι της εικονικής οικονομίας συνεχίζουν το έργο τους και φυσικά η κρίση μεταφέρεται και στην πραγματική οικονομία οδηγώντας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.

Τραυματισμένο το image της Ελλάδας στο εξωτερικό

Μόνο στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκαν δύο επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και ακυρώθηκαν 10.000 διανυκτερεύσεις 
σε ξενοδοχεία
Στο μύθο του Σίσυφου προσομοιάζουν οι προσπάθειες της χώρας, όλο το τελευταίο διάστημα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την εικόνα της στο εξωτερικό, από το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε λόγω της κατάστασης στην οικονομία και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην κοινωνία.
Ο φόβος για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και την ανάταξη της οικονομίας, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι πλέον ασφαλής η χώρα, έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ», με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερνή πραγματική οικονομία.
Στη δίνη του κυκλώνα έχει βρεθεί ιδιαιτέρως και η Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει και ματαιώνονται επενδύσεις, να ακυρώνονται τουριστικές κρατήσεις, οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζονται από τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό, εκ προοιμίου ως έτοιμες για «λουκέτο» και τα χτυπήματα δεν τελειώνουν.

ΕΝΕΡΓΩΣ

Το ΝΑΤΟ μοίρασε την τράπουλα
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
H επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα αποτέλεσε την αφετηρία εμπέδωσης του νατοϊκού σχεδίου για οικονομική και στρατιωτική συνδιαχείριση του «ενιαίου ελληνοτουρκικού χώρου στο Αιγαίο». Και επειδή κάτι τέτοιο δυνατό να καταχωρηθεί ως αποκύημα φαντασίας, παραπέμπω στην κοινή συνέντευξη ενημέρωσης των Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν. Εκεί, ο Τούρκος πρωθυπουργός -γνωρίζοντας πως το ΝΑΤΟ επιδιώκει να προσαρμοστεί πλήρως στους σχεδιασμούς του το καθεστώς στο Αιγαίοαπάντησε ότι «σύμφωνα με το ΝΑΤΟ δεν έχουν καταγραφεί ως παραβιάσεις οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών». Αξίζει να αναφέρουμε πως η γεωγραφική υπηρεσία των ΗΠΑ κυκλοφορεί ηλεκτρονικούς χάρτες, με το Αιγαίο δίχως σύνορα.
Και επειδή δεν πιστεύουμε πως μέσα μια νύκτα οι αμερικανικές υπηρεσίες ασπάσθηκαν τον αναρχισμό, παραπέμπουμε στον Ερντογάν ο οποίος -αξιοποιώντας παράλληλα τη νατοϊκή θέση που δεν αναγνωρίζει το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου- έθεσε σε αμφισβήτηση το καθεστώς του Αιγαίου. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει ενεργό το «casus belli» της Τουρκίας. Την ίδια ώρα έθεσε «μειονοτικό θέμα» στη Θράκη. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες για τη μη επίλυση του Κυπριακού στην Κυβέρνηση της Κύπρου, παραγνωρίζοντας βέβαια το καθεστώς της κατοχής και εγκαλώντας την για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. 

Ευρω-εμφύλιος για τις ποινές σε χώρες με μεγάλα ελλείμματα

Διχάζουν οι γερμανικές προτάσεις
Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί πλέον οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις γερμανικές προτάσεις για επιβολή αυστηρών ποινών στις χώρες που δεν σέβονται τη δημοσιονομική πειθαρχία. Ο ευρω-εμφύλιος εστιάζεται κυρίως στη δυνατότητα αποβολής από τη ζώνη του ευρώ, για τις χώρες που δεν καλύπτουν σε μακροχρόνια βάση τα κριτήρια.
Σαφής διάσταση απόψεων επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το εύρος των ποινών στις χώρες που δεν σέβονται τη δημοσιονομική πειθαρχία, κυρίως δε σε σχέση με την εσχάτη των ποινών, η οποία σύμφωνα με τις γερμανικές αντιλήψεις δεν θα πρέπει να είναι άλλη από τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ.

Οι διαφωνίες έκαναν την εμφάνισή τους ήδη από την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που δημιουργήθηκε στις 25 Μαρτίου από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για να προσδιορίσει τους τομείς της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης στους οποίους απαιτούνται ριζικές αλλαγές.
Μολονότι οι χώρες-μέλη συμφώνησαν στο ότι  το Σύμφωνο Σταθερότητας που διέπει τα κράτη του ευρώ θα πρέπει να ενισχυθεί σε ό,τι αφορά τόσο την πρόληψη των κρίσεων όσο και τις ποινές προς τις χώρες που δεν σέβονται τη δημοσιονομική πειθαρχία, υπήρξε σαφής διαφωνία ως προς το εύρος των ποινών. Το ουσιαστικό σημείο τριβής ήταν το ενδεχόμενο επιβολής και πολιτικών κυρώσεων (π.χ. η πρόσκαιρη στέρηση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο) για τις χώρες με μεγάλα χρέη. Και οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν εις βάρος της γερμανικής θεωρίας περί ελεγχόμενης πτώχευσης των χωρών που εκτρέπονται δημοσιονομικά με τελική κατάληξη την αποπομπή τους από το ευρώ.

TA NEA

Επιστρέφει ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Alter;

Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Alter την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Ο δημοσιογράφος επιστρέφει με τις «Αποδείξεις» αλλά και με μια καθημερινή ενημερωτική εκπομπή που θα δίνει έμφαση σε κοινωνικά θέματα. Αν και οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ισχυρίζονται ότι όχι μόνο δεν.. υπάρχει πρόταση, αλλά ούτε που τους πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο καθώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στο Alter να επένδυση σε νέες εκπομπές άλλα και σε νέα πρόσωπα. Εν αναμονή λοιπόν των τηλεοπτικών εξελίξεων..
tvnea

Η οικογένεια του Σιούφα κέρδισε από την πολιτική

  
Δεν χρειάζεται να τα αρπάζει κάποιος για να πεις ότι κέρδισε από την πολιτική. Αυτό έχουν μπερδέψει τα ΜΜΕ και μας κοιμίζουν. Το κέρδος από την πολιτική είναι και όταν εκμεταλλεύεσαι την θέση σου ή ο κόσμος επηρεάζεται από το πόστο που έχεις για να πάει σε δικά σου πρόσωπα τις υποθέσεις του. Ίσως...
επειδή έτσι πιστεύει ότι με ...μέσον θα κερδίσει τις υποθέσεις. Δύο διαμερίσματα, οκτώ αποθήκες (με αδιευκρίνιστη χρήση) και τρεις θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που, σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η συνολική τους εμπορική αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, κατάφερε να αποκτήσει ο 35χρονος γιος του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, δικηγόρος κ. Γιώργος Σιούφας.
Επίσης κέρδισε και η 
κόρη με τον διορισμό της όταν ο Σιούφας ήταν στα...πάνω του και νωρίτερα πρόεδρος της βουλής.
troktiko

Συζητάνε ακόμα αν θα πάει στην εξεταστική ο Καραμανλής με τον Αλογοσκούφη;

 Ακόμα το συζητάνε αν πρέπει να πάει σε εξεταστική ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης; Αυτονόητο δεν είναι; Τι περιμένουν δηλαδή; Να είναι όλα καλά ενώ χρεοκόπησαν την χώρα;
Μας κατήγγειλαν από την Ε.Ε ότι τους δώσαμε παραποιημένα στοιχεία και εμείς δεν έχουμε αποφασίσει να κάνουμε αυτές τις πανηγυρτζίδικες εξεταστικές; Έτσι και αλλιώς φυλακή δεν μπαίνει κανένας λόγω παραγραφής τουλάχιστον ας διαπομπευτούν μέσω των επιτροπών όπως ο Μπασιάκος που η μάρτυρας λέει ότι κατουριόταν όταν τον έπαιρναν τηλέφωνο;

reoktiko

Τρέμουν στην ιδέα της πλημμύρας ακόμα

Η στάθμη του νερού ανεβαίνει και δεν ξέφυγαν τον κίνδυνο
Στην Πολωνία η στάθμη του νερού των ποταμών έχει ανεβεί επικίνδυνα και πλημμύρισαν σε πολλές περιπτώσεις τεράστιες εκτάσεις, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Στον Βραδεμβούργο της Γερμανίας τρέμουν στην ιδέα ότι θα πλημμυρίσουν, αφού η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει επικίνδυνα. Η κίνηση των υδάτων  προς το Βορρά κινείται αργά, αλλά σταθερά. Οι παραπόταμοι του ΄Οντερ γίνονται επικίνδυνοι και διατρέχουν παντού τον κίνδυνο να σπάσουν οι όχθες και να πλημμυρίσουν οι περιοχές. Πάντως οι βροχές έχουν σταματήσει και ελπίζουν να μην ζήσουν τις καταστροφικές συνέπειες  μια αναξέλεγκτης πλημμύρας.

Πολύ γέλιο..


Απo TreloKouneli

Τι άλλο έχει κάνει η Θ. Τζάκρη...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη


Όπως με πληροφόρησε ένα συντόπιο της κ. Τζάκρη ωραίο πουλί, μεγάλο ενδιαφέρον εκτός των διορισμών έχει και η μεσολάβησή της για έναν εκτρωματικό Καλλικράτη στην Πέλλα αλλά πολύ περισσότερο όλων, η μεταρρύθμιση του Κώδικα Ιθαγένειας που αφήνει παράθυρο στους σκοπιανούς να πάρουν ελληνική ιθαγένεια και να διεκδικήσουν περιουσίες.
Μια σημαντική λεπτομέρεια
σ' αυτή τη παράμετρο είναι ότι η υφυπουργός Εσωτερικών ανήκει στους σλαβόφωνους της περιοχής.
Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία
, τότε θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτή της η πράξη, καθώς...
 αποκτά χαρακτήρα εθνικής σημασίας (για να μην γράψω "προδοσίας"). Δηλώνω, δε, ότι τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, αλλά αν γνωρίζει αυτή τη πληροφορία και ισχύει η μεταρρύθμιση τότε φέρει και αυτός ευθύνη και είναι συνυπεύθυνος...

Ε, όχι ρε Πάγκαλε να βάλεις και την γυναίκα σου στην πολιτική

Ελπίζουμε μόνο να μην είναι αλήθεια ότι η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου που ήταν δημοσιογράφος η Χριστίνα Χριστοφάκη θα πάει για δήμαρχος Σαρωνικού! Ούτε να το σκέφτονται να μας φέρουν τα δικά τους πρόσωπα. Τους τρώμε όλους στην μάπα και τώρα μας φέρνουν και τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα; Μας συγχωρείτε αλλά αυτό δεν σημαίνει η λέξη "τζάκια"; Πάει να βάλει και την γυναίκα του στην πολιτική όταν είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει και ένα ολόκληρο μηχανισμό δικό του.
troktiko

AIMOΡΡΑΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΣ.ΕΥΡΩ

Απο Enet.gr


Με όρους χρηματιστηρίου, τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού βρίσκονται σε φάση «διόρθωσης» (μείωσης). Η πτώση σε σχέση με πέρυσι το πρώτο τετράμηνο σταμάτησε στο -10%. Η πραγματική μάχη, όμως, μόλις τώρα αρχίζει καθώς αν δεν ανακάμψουν άμεσα οι κρατήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για το ταμείο της εθνικής οικονομίας, αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της απειλής, αρκεί να αναφέρουμε ότι μείωση 10% των κρατήσεων ισοδυναμεί με 1,5 εκατ. λιγότερους ξένους τουρίστες ή πάνω από 1 δισ. ευρώ χαμένα έσοδα για τη χώρα.

Οι τουριστικοί παράγοντες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: όσοι συνεργάζονται με μεγάλους τουρ οπερέιτορ προεφοξλούν ότι η εικόνα θα βελτιωθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα και ελπίζουν ότι μπορεί να έλθουν τελικά σχεδόν όσοι ξένοι τουρίστες ήρθαν και πέρυσι. Ποντάρουν στην αυξημένη κίνηση από τη Ρωσία και, κυρίως, από τα Βαλκάνια.

Στον αντίποδα, ωστόσο, μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εμφανίζεται εξαιρετικά απαισιόδοξος. Αλλοι επειδή υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να ρίξουν τις τιμές τους ακόμα και κάτω του κόστους και άλλοι επειδή «αναγκάζονται» να μειώσουν σημαντικά τις υψηλές τιμές, στις οποίες είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Μεγάλος αριθμός από αυτούς δουλεύουν κυρίως με έλληνες πελάτες και τώρα αγωνιούν για το μέλλον, καθώς οι τελευταίοι δείχνουν αποφασμένοι είτε να μην κάνουν διακοπές φέτος, είτε να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

Η μειωμένη ζήτηση από το εξωτερικό, αλλά και η αποχή, μέχρι στιγμής, των Ελλήνων από κρατήσεις έχει οδηγήσει τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό έως και κατά 50%.

Παρά το γεγονός ότι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ 50.000 θέσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων, στελέχη της αγοράς προεξοφλούν ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Πόσες ακριβώς, θα φανεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαναπροσλήψεις του προσωπικού στα εποχικά ξενοδοχεία.

Πρέσπες

Ο  ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο ρυθμός απώλειας των ειδών είναι 100 φορές μεγαλύτερος του αναμενόμενου και σήμερα ο πλανήτης «χάνει» 3 είδη την ώρα. Στις Πρέσπες, πάντως, ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα αντιστέκεται ακόμη διατηρώντας μοναδικές μορφές ζωής και οικοτύπων.
PRESS-GR

ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙ, ΚΑΝΟΝΑΚΙ!...

Γράφει ο Δ. Παλάσκας


Αγαπητό fimotro,

Σήμερα έχω ωραία διάθεση (παραμονή του Αγίου Πνεύματος και το Βατοπέδι μας επιβεβαιώνει ότι ενίοτε γίνονται και θαύματα), αφού έκανα το πρώτο μπανάκι σε...
μια άδεια από κόσμο παραλία. Μη φαντάζεστε σε κάποια ερημική παραλία, αλλά κάπου στο Ν. Πήλιο, προφανώς όμως η οικονομική κρίση κάνει κι αυτή το... θαύμα της: στη διαδρομή Θεσ/νίκη - Βόλος είχε κανείς τη μελαγχολία του μοναχικού ταξιδιώτη, χθες Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι (αλλά και την οργή του ραγιά που πληρώνει 10,70 ευρώ διόδια-χαράτσι σταματώντας κάθε 40 χλμ!).
Επί τη ευκαιρία της συζήτησης για τη δυνατότητα "ελεγχόμενης πτώχευσης" μιας άτακτης δημοσιονομικά χώρας (όχι κανόνι - κανονάκι) θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε ότι ο "μη-μπαταχτσής", το Κράτος, στο εσωτερικό της χώρας έχει ήδη προβεί σε μια ελεγχόμενη στάση πληρωμών, αφού οι επιστροφές ΦΠΑ έχουν παγώσει τουλάχιστον μέχρι τέλη Μαίου, ενώ εφημερίες και υπερωρίες τελευταίων μηνών είναι απλήρωτες στα νοσοκομεία (με αποτέλεσμα την επίσχεση εργασίας) κ.ά. παρόμοια.

Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι πανηγύρισαν την Μπάγιερν

Καταχειροκροτήθηκαν οι παίχτες κατά την επιστροφή τους
Παρά την ήττα τους από την ΙΝΤΕΡ στον τελικό, οι φίλαθλοι της Μπάγιερν δεν το έβαλαν κάτω και πανηγύρισαν την επιτυχία της ομάδας τους, να φτάσει στα τελικά, με τον καλύτερο τρόπο. Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημαρχίου Μονάχου και χειροκρότησαν τους παίχτες και όλους τους παράγοντες της ομάδας τους. Ιδιαίτερης χαράς και πανηγυρισμού έτυχε η είδηση του Ριμπερί να ανανεώσει το συμβόλαιό του  και να μείνει στο Μόναχο μέχρι το 2015. Ιδιαίτερα χειροκροτήματα απέσπασε και ο προπονητής της ομάδας, Ολλανδός Φαν Γκάαλ, καθώς και όλοι οι παίχτες της. Ο Φαν Γκάαλ δεν πίστευε να τύχουν τέτοιας υποδοχής, αλλά, όπως είπε, αυτό άξιζε στην ομάδα που πέτυχε τους δύο από τους τρεις στόχους που είχε βάλει φέτος: Πήρε το πρωτάθλημα, το κύπελλο Γερμανίας και έφτασε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΓΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Πήγε, είδε και απήλθε…
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Φωτογραφία
 
Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα μπορούσε να περιγραφεί με τέσσερις απλές λέξεις: «Πήγε, είδε, προκάλεσε και απήλθε». Με το γνωστό αυτοκρατορικό ύφος και ως να είναι ο ιδιοκτήτης ολόκληρης της περιοχής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας «τους τα ’πε» μέσα στο σπίτι τους χωρίς να ακουστεί ισχυρός αντίλογος για όσα ισχυρίστηκε, αρκετά εκ των οποίων απέχουν της αλήθειας. Ηταν προκλητικός και θλιβερός, δεν σεβάστηκε την ελληνική φιλοξενία και έδειξε έναν απολυταρχισμό που δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούμε την πολιτική του διαδρομή τα τελευταία οκτώ σχεδόν χρόνια.
Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη. Είναι παρανοϊκοί όσοι προτείνουν πορεία σύγκρουσης με την Αγκυρα. Αν και δεν συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» με την Τουρκία, την ίδια στιγμή πιστεύω ότι στον 21ο αιώνα οι πόλεμοι είναι κυρίως οικονομικοί. Οι παρτίδες παίζονται στα διεθνή Χρηματιστήρια και από τραπεζίτες που απολαμβάνουν τη χλιδή τους στα Χάμπτονς και στο Λονδίνο. Οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή οικονομία μπορεί να μην επιβιώσουν. Και στο θέμα αυτό πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον κ. Ερντογάν διότι διέγνωσε νωρίς το καρκίνωμα της τουρκικής οικονομίας και γνωμάτευσε σωστά. Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι συχνή η αναφορά στο οικονομικό «θαύμα» της Τουρκίας και της Βραζιλίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ