Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

ΓΙΑΤΙ ΣΚΥΨΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ....??

Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΤΟΥ UDEMAND ANAΛΥΕΙ TΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ....
από udemand
Ο κ. Ερντογάν απέφυγε συνειδητά όλα τα σύμβολα αναγνώρισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας που επισκέφθηκε με έναν τρόπο που θύμιζε ηγεμόνα που επισκέπτεται μια κάποια επαρχία της χώρας του παρά ένα κυρίαρχο κράτος.
Όταν ένας αρχηγός κράτους επισκέπτεται επίσημα ένα άλλο, το κράτος που δέχεται τον αρχηγό παρατάσσει ένα στρατιωτικό άγημα και παρουσιάζει όπλα κάτω από τη μουσική ενός εμβατηρίου συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την κυριαρχία του κράτους. Όταν επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό τού στρώνουν κόκκινο χαλί και παρατάσσονται στην περίπτωση μας οι εύζωνοι.

Απ. Κακλαμάνης: «Πράξη πειρατείας και δολοφονίας αόπλων»...

«Πράξη πειρατείας και δολοφονίας αόπλων», χαρακτήρισε τη σημερινή ισραηλινή επίθεση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Παλαιστίνης Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στόλου «θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», ότι «ο δολοφονικός χαρακτήρας της σημερινής επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα εναντίον της πολυεθνικής ειρηνικής αποστολής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον αποκλεισμένο λαό της Γάζας δεν μπορεί να μετριασθεί με κανένα πρόσχημα, ούτε με...

TEΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τη διακοπή, από αύριο Τρίτη, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής...
Έτσι, από 1ης Ιουνίου τα φαρμακεία της Αττικής δεν θα εκτελούν επί πιστώσει συνταγές Δημοσίου και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ' ολοκλήρου τα φάρμακα τους στο φαρμακείο, όπου θα τους χορηγείται απόδειξη λιανική πώλησης, με την οποία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρά τις παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας και τις προειδοποιήσεις ότι οι φαρμακοποιοί δεν δύναται πλέον να δανείζονται από τις τράπεζες για να πιστώνουν το Δημόσιο, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε.

Παράταση ζητά η ΝΔ μετά το δημοσίευμα για Τσοχατζόπουλο

Την παράταση επί ένα τετράμηνο, των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε η ΝΔ στον απόηχο και των δημοσιευμάτων που συνδέουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, με εταιρείες που διαχειρίζονταν χρήματα της Μονής.
Τυπικά, η ΝΔ ζητά την νέα παράταση των εργασιών, προκειμένου να
ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της μονής και των συνεργασθεισών με αυτήν εταιρειών, προκειμένου να αποδειχθεί η ύπαρξη ή μη, ροής πολιτικού χρήματος - όπως επίσης και για να διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη που θα καταδείξει την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου (σ.σ. τέτοιου είδους πραγματογνωμοσύνη, δεν έχει ακόμη παραγγελθεί).
"Δεν νοείται οικονομικό σκάνδαλο χωρίς χρηματισμό των εμπλεκομένων και αποδεδειγμένη ζημία του φερομένου ως ζημιωθέντος", σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή.

Προκλητική διαφήμιση για την Ελλάδα


Ελληνικά προϊόντα.. υπάρχουν και αυτα..


Εν μέσω οικονομικής κρίσης παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε όλοι τις καταναλωτικές μας συνήθειες όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.. Καλώς η κακώς η κατανάλωση μετατρέπεται σε μια συνειδητή πράξη που εν τέλει θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον μας γιατί η μικρή μεμονομένη πράξη του καθενός, όταν αθροίζεται γίνεται μαζική και κρίσιμη..
Έτσι μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει η ανάγκη της χώρας μας για ανάπτυξη και μαζι με την ανάγκη επιστρέφει και η ευθύνη.
Σε ένα μέρος της η οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται στο γεγονός ότι έχει συρρικνωθεί η εγχώρια παραγωγή με αποτέλεσμα το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών να έχει χάσει την ισορροπία του.. με απλά λόγια , είμαστε ένα σπίτι που αγοράζει περισσότερα από όσα πουλάει κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί στην κατάρρευση..

Δεν έχουμε κράτος!

  Όταν μια ομάδα ελλήνων εθελοντών, ανεβαίνουν σε ένα πλοίο, με εφόδια νερό και τρόφιμα για τους παραλήπτες και το μοναδικό εφόδιο γι’ αυτούς την ψυχή τους, το θάρρος τους και την ελληνική σημαία… Όταν ομάδες ανθρώπων από όλη την Μεσόγειο με τα ίδια εφόδια, δέχονται άνανδρη επίθεση από ένα κράτος το οποίο είχε «προειδοποιήσει» ότι θα προβεί σ’ αυτήν την ενέργεια και κανείς ποτέ δεν το σταμάτησε.
Όταν οι νεκροί και οι τραυματίες χαρακτηρίζονται από τον πρεσβευτή αυτού «δυσάρεστη κατάσταση» και οι επιβαίνοντες..
«εξτρεμιστικές ομάδες». Όταν από το κράτος, οι πολίτες του που φέρουν την σημαία του, κάνουν αυτό που το ίδιο δεν τολμάει…
Όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός αυτού του κράτους εξαντλεί την διαμαρτυρία του σε κατ’ οίκον εθιμοτυπικές επισκέψεις… Τότε κύριοι έχουμε φιλότιμο, έχουμε ψυχή, έχουμε έθνος αλλά δεν έχουμε κράτος.

mediasoup

Ο τρομοκράτης της Μεσογείου...

Της ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Βουλευτή Β΄ Αθηνών
Σήμερα τα ξημερώματα ο τρομοκράτης της Μεσογείου επιτέθηκε στα πλοία του στόλου της Ελευθερίας. Η αιματηρή επίθεση - πειρατεία, που πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά, ελικόπτερα, φουσκωτά και ισραηλινούς κομάντος ( επίλεκτες δυνάμεις 13 ), έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή και μάλιστα εκτός της αυθαίρετης ζώνης αυξημένης ευθύνης που έχει ορίσει το Ισραήλ ( 68 μίλια ).
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, για πραγματικό μακελειό.
Η σημερινή επιχείρηση
του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητη πολεμική επιχείρηση εναντίον αμάχων σε διεθνή ύδατα, εναντίον αμάχων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου, στη Γάζα.
Η σημερινή επιχείρηση
του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητο πολεμικό επεισόδιο, εις βάρος πλοίου με ελληνικού σημαία, εις βάρος ελληνικού εδάφους, του ελληνικού πλοίου. 

Προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Δεν απέπλευσε ούτε κατέπλευσε κανένα πλοίο της ακτοπλοΐας.
Πριν την έναρξη της απεργίας κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια: "Aegean Perl" στις 5.10, με 762 επιβάτες, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 394 επιβάτες, αλλά δεν απέπλευσε, κάτι που θα γίνει μετά το τέλος της απεργίας της ΠΝΟ.
Το "Agua Marina" στις 4.40 με 930 επιβάτες, το οποίο επίσης είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 811 επιβάτες, αλλά τελικά θα αποπλεύσει και αυτό μετά το τέλος της απεργίας.
Το "Gemini" στις 5.20 με περίπου 800 επιβάτες και έχει

Κι άλλο βίντεο από την επίθεση των ισραηλινών


Διεθνής κατακραυγή για τις δολοφονίες των ακτιβιστών

Πλημμυρισμένη από κόσμο η πλατεία Ταξίμ 
της Κωνσταντινούπολης ΦΩΤΟ REUTERS

Η Αίγυπτος, η οποία το 1979 έγινε το πρώτο αραβικό κράτος που υπέγραψε ειρηνευτική συνθήκη με το Ισραήλ, κάλεσε σήμερα τον ισραηλινό πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.
    Η Αίγυπτος κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον ισραηλινό πρεσβευτή στο Κάιρο μετά τα γεγονότα με τον 'Στολίσκο της Ελευθερίας'", μετέδωσε το δίκτυο Nile TV σε σύντομη ανακοίνωση.
  "Στολίσκος της Ελευθερίας" είναι το όνομα που δόθηκε στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
  Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Παρίσι Ντανιέλ Σεκ θα κληθεί σήμερα το απόγευμα για να δώσει εξηγήσεις για τη φονική ισραηλινή επιδρομή κατά του διεθνούς στολίσκου που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ»

«Μπροστά σε ένα τόσο ακραίο γεγονός, ενάντια σε ανθρώπινες ζωές και το Διεθνές Δίκαιο, όπως με την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών στα ειρηνικά «Καράβια για τη Γάζα», η φραστική καταδίκη ή η παραπομπή σε μελλοντικές έρευνες για τα γεγονότα ισοδυναμεί με ανοχή ή και στήριξη. Όπως, ήδη έκανε η Τουρκία, όπως ζήτησε και η Αραβική Ένωση, η Ελλάδα , πλοίο της οποίας δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση σε διεθνή ύδατα, οφείλει να ανακαλέσει άμεσα τον πρεσβευτή μας στο Ισραήλ. Να παγώσει κάθε συμφωνία με το Ισραήλ, στρατιωτική ή οικονομική. Και να ζητήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πάγωμα το ευρωισραηλινών σχέσεων, που έχουν αναβαθμισθεί παρά την τρομοκρατία Νετανιάχου»

Δήλωση Τσοχατζόπουλου για δημοσιεύματα εφημερίδων

Για «συκοφαντική επίθεση» και «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής» του κάνει λόγο ο πρώην υπουργός
«Επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου», δήλωσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος σχετικά με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων Καθημερινή και Πρώτο Θέμα.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο για «συκοφαντική επίθεση» και «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής» του, ενώ αναφέρει ότι απέκτησε την κατοικία με «πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες», που καμία σχέση δεν έχουν «με τα σημερινά πρωτοσέλιδα σενάρια των δύο εφημερίδων».
Παράλληλα, σημειώνει ότι ζει με την οικογένεια του στον δεύτερο όροφο του διατηρητέου ακινήτου, το οποίο, ύστερα από τέσσερα χρόνια διαμονής με ενοίκιο, «επιλέξαμε πρόσφατα με τη σύζυγό μου την αγορά του μέσω τραπεζικού δανεισμού και εγγραφής υποθήκης» και υπενθυμίζει ότι όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά είναι «κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».

Voria.grΑυτή δεν είναι πράξη πειρατείας;

Όταν οπλισμένοι Σομαλοί κάνουν ρεσάλτο στα πλοία και ληστεύουν τους ναυτικούς και τους κρατάνε όμηρους μέχρι να πληρώσουν τα λύτρα οι εταιρείες, αυτό ονομάζεται πειρατεία και στέλνουμε σαν χώρα πολεμικά σκάφη στον Ινδικό Ωκεανό για να περιπολούνε.«Επανίδρυση» ή χαοτική διάλυση

Tου Χρηστου Γιανναρα
Η έντιμη δημοσιογραφία απευθύνει εκκλήσεις στην κυβέρνηση, καθημερινά: Να συνειδητοποιήσουν, πρωθυπουργός και υπουργοί, την κρισιμότητα των στιγμών, την κατεπείγουσα ανάγκη τόλμης, αποφασιστικότητας.
Οι λέξεις «χρέος», «ευθύνες», στη μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου εποχή, είναι κενές από περιεχόμενο. Να μπορούσαν τουλάχιστον οι εκκλήσεις της έντιμης δημοσιογραφίας να διεγείρουν φιλοδοξίες στους εξουσιαστές μας. Να συνειδητοποιήσουν, πρωθυπουργός και υπουργοί, την ιστορική ευκαιρία που τους προσφέρεται. Σε αυτό το επάγγελμα που επέλεξαν, πέρα από το κυνηγητό της ποικιλότροπης φτηνής ηδονής, οι ευκαιρίες να ξεχωρίσουν από την ανυπόληπτη μάζα των ομοτέχνων τους είναι ελάχιστες, σπάνιες. Και οι σήμερα κυβερνώντες την Ελλάδα έχουν τη σπάνια τύχη: Μπορούν να διακριθούν, να σημαδέψουν την Ιστορία.
Οπως οι φιλόδοξοι στρατιωτικοί ορέγονται πόλεμο, έτσι οι φιλόδοξοι της πολιτικής πρέπει να λογαριάζουν τύχη τη διαχείριση κρίσης, κινδύνου. Ξέρουν ότι, σε πολύ κρίσιμες στιγμές, ακόμα και θλιβερές μετριότητες, αν αρπάξουν την ευκαιρία, ντύνονται μεγαλείο. Κοινό νου χρειάζονται, λίγη πονηριά και πολλή τόλμη. Τόλμη διακινδύνευσης.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας

Αιτία ήταν τα σχόλιά του για την παραμονή των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Ο Χορστ Κέλερ, Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, παραιτήθηκε πριν από λίγο από τη θέση του. Ως λόγο παραίτησης αναφέρει την έλλειψη σεβασμού και την κριτική που δέχτηκε για το σχολιασμό του στην παραμονή των γερμανικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Με την απόφασή του αυτή ο Χορστ Κέλερ έδωσε νέες διαστάσεις στο "άχαρο" αυτό πελιτειακό αξίωμα: Είναι ο πρώτος πρόεδρος που παραιτείται από τη θέση αυτή για προσωπικούς λόγους, οι οποίοι εδράζονται στην έλλειψη σεβασμού στο αξίωμα και στο πρόσωπό του, για εκφράσεις που έχουν να κάνουν με την απόφαση της Γερμανίας να διατηρήσει τις ειρηνευτικές της δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Η κριτική που δέχτηκε γιαυτό ο τέως, πλέον, πρόεδρος έθιξαν την προσωπικότητά του και πήρε αυτή την  ιστορική απόφαση να παραιτηθεί. Αποδεικνύεται έτσι ότι και οι "γλάστρες" (πρόεδροι χωρίς ουσιαστική  πολιτική δύναμη) μπορούν να αντιδράσουν, όταν βλέπουν ότι η κοινή γνώμη δε συμβαδίζει με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ο δικός μας πρόεδρος συμφωνεί με τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περικοπή των μισθών, τους διορισμούς των ημέτερω ν στη βουλή (παράνομα κι εκτός ΑΣΕΙΠ)  και το... πετσόκομμα των χαμηλών  συντάξεων; Λέτε να μάς κάνει κι αυτός καμιά έκπληξη; Από γερμανική νοοτροπία γνωρίζει, αφού εκεί σπούδασε κι έζησε πολλά χρόνια. Για να δούμε!!!
kapistri με πληροφο. από το DPA

Έχασε…500.000 υποστηριχτές!

Η ΝΔ αντί να βάλει πλάτη και να στηρίξει την κοινωνία ψάχνει το δικό της βηματισμό
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Πάλι καλά, πήγαν και ψήφισαν 300.000 (και βάλε) γαλάζιοι στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ενώ ήταν εγγεγραμμένοι 900.000! Ο πρόεδρος Σαμαράς θα έπρεπε να τρίβει τα μάτια του, για την αξιοπρεπή προσέλευση της κάλπης, παρά τις τελευταίες απογοητευτικές δημοσκοπήσεις*, όμως έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί.
Βέβαια εκείνα τα… μπερεκέτια των 800.000 ψηφοφόρων υπέρ της δικής του προεδρίας, δεν περίμενε να τα ξαναδεί και μάλιστα σε διαδικασίες ταπεινής…εκπροσώπησης σε ΝΟΔΕ και τοπικές, τόσο λόγω της αρνητικής συγκυρίας για το κόμμα του (βλ Ρουσόπουλο, εξεταστικές, ενδεχόμενο κατάθεσης Καραμανλή κ.α.) όσο και για στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα της χώρας (βλ Μαντέλη, Τσουκάτο, ενδεχόμενο κατάθεσης Σημίτη κ.α.)

Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη;

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την πλήρη κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Το ενδεχόμενο να καταργηθούν εντελώς τα τέλη κυκλοφορίας, αλλα ταυτόχρονα να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης εξετάζεται απο την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να μήν επιβαρύνεται η κατοχή του αυτοκινήτου αλλά η χρήση του.
 Συμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η νέα αύξηση του ειδκού φόρου κατανάλωσης ενδέχεται να επιβαρύνει την τιμή της βενζίνης κατα περίπου 20 λεπτά το λίτρο κι αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.
 Το σενάριο για λιγότερα τέλη και μικρότερη αύξηση στον ειδικό φόρο φαίνεται πως χάνει έδαφος, καθώς το υπουργείο θέλει να αποφύγει τα έξοδα αποστολής των εντύπων για τα τέλη κυκλοφορίας.
Newsit

Δείτε πώς θα είστε όταν γεράσετε!


NEA ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα. Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Στην...
Γενική Γραμματεία θα υπάγονται τα Τμήματα: 1) Διεθνών Οργανισμών και 2) Ίσης Μεταχείρισης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έργο της θα είναι: 1) Η καθιέρωση και ενίσχυση κανόνων διαφάνειας στη λειτουργία των θεσμών του κράτους, λαμβανομένων υπόψη και των αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων, 2) Ο σχεδιασμός, η επεξεργασία, ο συντονισμός και η παρακολούθηση της εφαρμογής πρωτογραμμάτων και σχεδίων δράσης κατά της διαφθοράς, 3) Η εμπέδωση και η προαγωγή της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, με την ανάληψη όλων των αναγκαίων σχετικών πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων και η συμμόρφωση προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Ακόμη, ορίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχεδιάζει, επεξεργάζεται και εισηγείται τις προτεραιότητες της πολιτικής και τους άξονες δράσης για την διασφάλιση της διαφάνειας και την αποτελεσματική άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αναλαμβάνει και προωθεί τις σχετικές νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές πρωτοβουλίες και παράλληλα παρακολουθεί την εφαρμογή τους.
fimotro

Στο τραπέζι αλλαγές για απολύσεις-αποζημιώσεις

Τη Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος για τα εργασιακά, στον οποίο δεν θα συμμετάσχει η ΓΣΕΕ, με αιχμή την αύξηση του ορίου απολύσεων και τον καθορισμό του ύψους και του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης του απολυόμενου.
Πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος απέστειλε πρόσκληση στους προέδρους της ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΒ για τη συνάντηση, η οποία καθορίστηκε για τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 10:00 το πρωί.
Σε εκείνη την επιστολή, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως επί τάπητος θα τεθούν:
-η διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας,
-η αύξηση του ορίου των απολύσεων στις περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων,
-ο καθορισμός του ύψους και του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης του απολυόμενου,
-μέτρα αποτροπής απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται στο στάδιο πριν τη συνταξιοδότησή τους ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις.

Παράλληλα, θα τεθούν:


-ο καθορισμός των όρων απασχόλησης και του κατώτατου ημερομισθίου των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών που εισέρχονται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά,

-ο καθορισμός των εν γένει όρων απασχόλησης και ασφάλισης των απασχολούμενων σε συμβάσεις μαθητείας, η διάρκεια των οποίων δεν μπορεί να είναι ανώτερη του έτους και
-ο καθορισμός της ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

480 ευρώ σύνταξη στα 65 μετά από 40 χρόνια!

Μέτρο-σοκ από την τρόικα που απαιτεί ο υπολογισμός των συντάξεων να αλλάξει για όλους από το 2015

Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητούν την περικοπή των συντάξεων ακόμη και για όσους είναι σήμερα ασφαλισμένοι, αλλά και για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983!

Σύμφωνα με αυτή την απαίτηση για τον υπολογισμό της σύνταξης το ποσοστό ανά έτος θα πρέπει να πέσει από το 2% που είναι σήμερα στο 1,2%, κάτι που θα οδηγήσει στη μείωση των συντάξεων ως και κατά 50% με τη σύνταξη να διαμορφώνεται πλέον στα 480 ευρώ.

Η τρόικα ζητά επίσης να ισχύσει το μέτρο για συνταξιοδότηση στα 65 έτη από το 2013 και όχι από το 2015 μαζί με τη μείωση 6% ανά έτος όταν ο ασφαλισμένος επιλέγει να βγει πρόωρα σε σύνταξη.

Η τρόικα ζητά επίσης το νέο ασφαλιστικό να ισχύσει από το 2015 και όχι από το 2018, τα όρια ηλικίας να αυξάνονται αυτόματα ανά τριετία ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και να μην καταβάλλεται καμία σύνταξη λόγω θανάτου πριν τα 50 έτη.

Στις απαιτήσεις της τρόικας είναι και η μείωση του ποσοστού συντάξεων που παίρνουν οι ανύπαντρες ή οι διαζευγμένες κόρες, αλλά και κατάργηση των συντάξεων σε χήρες στην περίπτωση που ο γάμος έχει διαρκέσει λιγότερο από πέντε χρόνια.

Παράλληλα η λίστα με τα βαρέα θα ισχύσει για όλους και όχι μόνο για όσους πιάνουν δουλειά από 1/7/2011.

Όλα αυτά έπιασαν... στον ύπνο το υπουργείο που δεν περίμενε τέτοιες σκληρές προτάσεις από τους εκπροσώπους της τρόικα. Ο Α. Λοβέρδος με επιστολή του αντέδρασε έντονα επισημαίνοντας ότι τα παραπάνω δεν προβλεπόταν στο μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Newsit

Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό

Από παλαιότερες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στη Λετονία
Η πρόσφατη ακύρωση του αντιασφαλιστικού νόμου της λετονικής κυβέρνησης, ο οποίος ψηφίσθηκε κατ' επιταγήν της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ανοίγει τον δρόμο για δικαστική ανατροπή και των αντίστοιχων νομοθετημάτων που προωθούνται εσπευσμένα και στην Ελλάδα. 
 Εκεί, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας κατήργησε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλλαν μαζικές περικοπές συντάξεων από 10% έως και 70%, στο όνομα της σωτηρίας του ασφαλιστικού συστήματος!
Εδώ, η απόφαση αυτή δημιουργεί ευνοϊκές νομικές προϋποθέσεις για μελλοντική ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου.

Νεκροί και τραυματίες στον “στόλο της ελευθερίας”

Πυρά κατά των πλοίων εξαπέλυσε το ισραηλινό ναυτικ
10 νεκροί και αρκετοί τραυματίες 
 Κατέλαβαν και τα ελληνικά πλοία. 
Βουλευτές ξένων χωρών, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, γιατροί και μηχανικοί βρίσκονται μέσα στα πλοία
Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση.
Νωρίτερα το Cnn Turk μετέδωσε πως υπάρχουν δύο νεκροί και 30 οι τραυματίες από την επιχείρηση του ισραηλινού ναυτικού.

Και τα έξι πλοία κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.
 Σύμφωνα με τους παλαιστίνιους υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δύο νεκροί ακτιβιστές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες από ποια πλοία είναι οι τραυματίες και οι νεκροί όπως επίσης και η εθνικότητα τους.

Βιβλική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα

Απέτυχε η προσπάθεια της ΒΡ
Η τελευταία προσπάθεια της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ να σταματήσει τη ροή πετρελαίου που ρέει ανεξέλεγκτα επί 40 ημέρες στη θάλασσα του Κόλπου του Μεξικού απέτυχε όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από την εταιρεία.
Η ΒΡ πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει μια νέα μέθοδο για να σταματήσει η ροή του πετρελαίου από την κατεστραμμένη εξέδρα άντλησης, που ήδη έχει προκαλέσει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είχε προετοιμαστεί για τον κίνδυνο η προσπάθεια της BP να «σφραγίσει» την διαρροή πετρελαίου από κοίτασμα που εκμεταλλευόταν στον Κόλπο του Μεξικού να αποτύχει, ενώ σημείωσε ότι και η επόμενη, «δύσκολη» φάση των προσπαθειών της ενέχει κινδύνους.
Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της BP ότι η προσπάθεια που κατέβαλε τις τελευταίες τρεις ημέρες να σταματήσει την διαρροή, με μια μέθοδο που ονόμαζε ‘top kill’, και συνίστατο στην έγχυση μιας ειδικής λάσπης στο «πηγάδι» του κοιτάσματος, απέτυχε.
Η διαρροή συνεχίζεται, 41 ημέρες μετά το δυστύχημα το οποίο την προκάλεσε.
«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αν και ήμασταν αισιόδοξοι ότι το ‘top kill’ θα επιτύγχανε, σκεφτόμασταν πάντα ότι υπήρχε μια σημαντική πιθανότητα να μην πετύχει», ανέφερε το ανακοινωθέν του Ομπάμα.
Η BP εκτιμούσε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είχε 60-70% πιθανότητες επιτυχίας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώμε όταν οδηγούμε..

Αν το βράδυ δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και στη διάρκεια της ημέρας πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να νυστάζει, δεν είστε μόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι ένας στους τρεις ενήλικες υποφέρει από συμπτώματα αϋπνίας, ενώ αρκετοί ταλαιπωρούνται από έντονη υπνηλία και κόπωση. Η υπνηλία πέρα από το γεγονός ότι σας δυσκολεύει στην καθημερινότητά σας, μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη όταν επιδίδεστε σε δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση... και προσοχή, όπως η οδήγηση.
Τροφές που προκαλούν υπνηλία
Τρόφιμα που περιέχουν τρυπτοφάνη και σεροτονίνη, όπως το πλούσιο σε υδατάνθρακες ρύζι, τα ζυμαρικά, οι πατάτες και το ψωμί "ανοίγουν" την όρεξη για ύπνο και κατ’ επέκταση μειώνουν τα αντανακλαστικά μας. Το αλκοόλ και τα γεύματα που είναι πλούσια σε λιπαρά προκαλούν.. επίσης υπνηλία.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ!!!