Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Κοίτα εγώ...


 
 
esthimatikiilikia 10. April 2009Κοίτα εγώ...

ΣΤΙΒΟΣ:Πολύ καλές εμφανίσεις των αθλητών του ΑΓΣΙ

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σταύρο Ανυφαντή στο διεθνές μίτιγκ " Παπαφλέσεια" που έγινε το Σάββατο 29-5-2010 στην Καλαμάτα με νέο ατομικό ρεκόρ 21΄΄31 στα 200μ. Ο Γιαννιώτης σπρίντερ, αθλητής του Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων που τα τελευταία δύο χρόνια γυμνάζεται με την Κλαίρη Γιαννοπούλου, συνεχίζει τις πολύ καλές κούρσες του και προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 12 και 13 Ιουνίου με στόχο ένα μετάλλιο και μια θέση στην εθνική ομάδα.Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο από τον Βασίλη Μπαρέκα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων, στο Δέκαθλο Νέων .στο Σχηματάρι. Ο Βασίλης Μπαρέκας ήταν και τις δύο προηγούμενες χρονιές πρωταθλητής Ελλάδος στο Δέκαθλο Νέων και παρότι φέτος δεν ετοιμάστηκε, λόγω σπουδών, κατάλληλα στην διάρκεια της χρονιάς ,κατάφερε με υπερπροσπάθεια σε αυτόν τον αγώνα να ανέβει για μια ακόμη χρονιά στο βάθρο των νικητών. Και αυτός ο αθλητής ανήκει στον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων και γυμνάζεται με την Κλαίρη Γιαννοπούλου και τον Γιάννη Τσώνη.

Πολίτης, μόνος,...ψάχνει...

Από τότε που το ΔΝΤ ενέσκηψε και «έσκυψε» τρυφερά στο πρόβλημα της Ελλάδας, πολλές από τις παραγράφους των άρθρων του ελληνικού Συντάγματος μεταλλάχθηκαν, από διαυγείς διατυπώσεις δημοκρατίας, σε σύντομα ανέκδοτα. Και δεν είναι όλα τα ανέκδοτα αστεία. Μερικά είναι πολύ πικρά.
Πικρό ανέκδοτο π.χ. είναι το Άρθρο 25 σύμφωνα με το οποίο: Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν κλπ κλπ κλπ
Σκέτο δηλητήριο είναι το Άρθρο 26.  που ορίζει πως… η νομοθετική λειτουργία ασκείται υπό της Βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία ασκείται υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως, η  δικαστική λειτουργία ασκείται υπό των δικαστηρίων, οι αποφάσεις δε αυτών εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
    Έκπληκτη  η Παγκόσμια Κοινότητα παραμένει συγκλονισμένη μπροστά στη νέα θηριωδία των ράμπο της Ισραηλινής Κυβέρνησης και της κρατικής τρομοκρατίας που ασκεί ανηλεώς για δεκαετίες στην περιοχή με θύματα κυρίως τους Παλαιστινίους στους οποίους δεν αναγνωρίζει ακόμη και τα πιο στοιχειώδη, ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.
    Τούτη τη φορά, παραβιάζοντας κάθε έννοια όχι μόνο δικαίου και διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και ξεπερνώντας κάθε όριο κτηνωδίας επιτέθηκε απροκάλυπτα σε άοπλους και ανυπεράσπιστους πολίτες από διάφορες χώρες, που μετέφεραν σε πλοιάρια  ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα στους αποκλεισμένους παράνομα απ’ το καθεστώς Νετανιαχου στη Γάζα της Παλαιστίνης.
    Για τις  δεκάδες των θυμάτων της  αποτρόπαιης σφαγής, όπως και των πολλαπλάσιων τραυματιών και κακοποιηθέντων αθώων πολιτών, η ΠΣΕ υψώνει τη φωνή της και την ενώνει με κάθε πολίτη και φορέα καταδικάζοντας απερίφραστα και με βδελυγμία  τέτοιες κτηνώδεις πράξεις απαιτώντας από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα απέναντι σ’ αυτόν τον διεθνή τρομοκράτη.
    Επίσης  δεν διστάζει να στιγματίσει για  άλλη μια φορά τη στάση των Η.Π.Α. απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, στάση διαχρονική που το οπλίζει με περισσή θρασύτητα και κτηνωδία. Από δε τον Ο.Η.Ε. αναμένει κάποτε όπως οφείλει να απαλλαγεί από την ασφυκτική κηδεμονία των Η.Π.Α. και να μη λειτουργεί ως  ενεργούμενο απ’ αυτή μέσον.

ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Ο Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζήτησε να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και όσοι αναφέρονται στο πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
Η συνέχιση της προανάκρισης ανατέθηκε στους επιθεωρητές, οι οποίοι θα λάβουν τις ανωμοτί καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια θα διαβιβάσουν ολοκληρωμένη τη δικογραφία στην εισαγγελία.

Υπενθυμίζουμε πως οι επιθεωρητές του υπουργείου Εσωτερικών καταλογίζουν στον Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι:

Γιατί το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία;

Όλοι οι καπνιστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο καπνός που παράγει ένα τσιγάρο περιέχει νικοτίνη, μονοξείδιο του άνθρακα και 4.000 περίπου άλλες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν αποδεδειγμένη καρκινογόνο δράση (αρωματικοί υδρογονάνθρακες, βενζοπυρένιο, φαινόλες, πολώνιο, νικέλιο, κάδμιο, ινδόλη, καρβαζόλη, ακρολεΐνη, υδροκυάνιο, αρσενικό, νιτροζαμίνες, υδραζίνη, ακεταλδεΰδη, οξείδια του αζώτου κ.ά.). Κάθε φορά που ένας καπνιστής ανάβει ένα τσιγάρο, δηλητηριάζει τον οργανισμό του με όλες αυτές τις ουσίες και αφαιρεί 7,5 λεπτά από τη ζωή του.

Σαύρα - χορευτής hip hop


Αιχμάλωτοι παραμένουν 31 Έλληνες

Επέστρεψαν οι πρώτοι Ελληνες ακτιβιστές, αλλά στο Ισραήλ...

Την απέλαση των 663 ακτιβιστών εντός των επόμενων 48 ωρών ανακοίνωσε το Ισραήλ. Μεταξύ των ακτιβιστών είναι και 31 Έλληνες.  Τους 31 Έλληνες επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Λουκάκης. Ο Έλληνας πρέσβης επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών, αφού όπως επισημαίνεται στο διάβημα, η σύλληψή τους έγινε σε διεθνή ύδατα, με αποτέλεσμα να καταρρέει ο ισχυρισμός του Ισραήλ για προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ακτιβιστών υπάρχουν και 16 άτομα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στις ισραηλινές Αρχές.

Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ

 Στην Αθήνα βρίσκονται έξι από τους τριάντα τέσσερις Έλληνες που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο 480 άνθρωποι που βρίσκονταν στα πλοία της ανθρωπιστικής νηοπομπής είναι κρατούμενοι στο Ισραήλ. Οι αρμόδιες αρχές θα τους  ανακρίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 48 άτομα θα απελαθούν.
Η επίθεση δολοφονίας του ισραηλινού στρατού κατά του « Στόλου Ελευθερίας» που προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας.

Δείτε πόσοι ώρα μένουν τα ψεκαστικά στoν αέρα Δείτε ένα βίντεο που περνάνε και ψεκαστικά και επιβατικά αεροπλάνα.... δείτε τι αφήνουν τα ψεκαστικά και για πόσες ώρες μένουν και διαχέονται και δείτε τα επιβατικά που άπλα περνάνε και αφήνουν κάτι λίγο η τίποτα..
Αν ψάξετε, θα δειτε/διαπιστώσετε απο μόνοι σας!

Υπόθεση Siemens: Θ. Τσουκάτος κατέθεσε αγωγή κατά Π. Καμμένου

Ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ

 
Αγωγή σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, Παναγιώτη Καμμένου, κατέθεσε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος.
Ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη διεκδικεί από τον κ. Καμμένο το ποσό των 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από συκοφαντικές και εξυβριστικές φράσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε σε βάρος του, στην Επιτροπή, ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Τσουκάτος επαναλαμβάνει ότι το ένα εκατομμύριο μάρκα, που έλαβε από τη Siemens, το παράδωσε στο ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλους τους λογαριασμούς του. Αναφέρει, επίσης, ότι θα διαθέσει το όποιο επιδικασθέν ποσό στο γηροκομείο Λεωνιδίου.
tovima.gr

Μείωση συντάξεων έως και 50% σε βάθος χρόνου!

Το ποσοστό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως από το υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό
Από το υπουργείο Εργασίας είναι κατηγορηματικοί: Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουν οι κοινοτικοί ελεγκτές τις νέες συντάξεις στην Ελλάδα, στην «εποχή της επιτήρησης», δεν προβλέπεται στο κείμενο του Μνημονίου, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Όπως υποστηρίζεται, μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε η γενική γραμματέας του υπουργείου στην ΕΕ, κατ΄ αυτόν τον τρόπο κι εφόσον εφαρμοστεί η ρύθμιση, όπως προβλέπεται, τότε η μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα σε ένα εύλογο βάθος χρόνου θα φτάσει έως και στο 50%.
Το ποσοστό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως από το υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό. Εννοείται, βεβαίως, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το σύστημα πρόνοιας στη χώρα μας θα τιναχθεί στον αέρα, ενώ τα περί κοινωνικής συνοχής κι όχι μόνο θα «πάνε περίπατο». Πόσες πιθανότητες έχει όμως να γίνει αποδεκτή η ελληνική διαμαρτυρία και να διορθωθεί η κατάσταση; Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες και είναι σε θέση να γνωρίζουν το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδας, υποστηρίζουν ότι τα σχετικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Πάντως, η Αθήνα θα κάνει την προσπάθειά της, έστω και για την τιμή των όπλων.

Voria.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Γράφει οσυνεργάτης μας, Δημήτρης Παπαδόπουλος
ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Ιωαννιτών  κ. Νικόλαο Γκόντα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:    Επικεφαλείς των  παρατάξεων της 
                            αντιπολίτευσης στο  Δήμο Ιωαννιτών
                            Τοπικά ΜΜΕ 
Αξιότιμε  Κύριε Δήμαρχε, 

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, μιας και η εναπόθεση των απορριμμάτων εξακολουθεί να πραγματοποιείται στη χωματερή που λειτουργεί στην Δουρούτη, που βρίσκεται μέσα στα όρια του νέου Δήμου Ιωαννιτών. 
Από το 1993 που  ξεκίνησε το ζήτημα της χωροθέτησης  χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Νομό Ιωαννίνων και  ειδικότερα τα τελευταία χρόνια -κυρίως υπό  την  απειλή  των προστίμων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης- πραγματοποιείται μια προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα. 
Η προσπάθεια αυτή ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας ληφθεί σοβαρά η άποψη  των  επιστημόνων,  στη συνέχεια ναυάγησε, λόγω

«Δεν ζητήσαμε τα μέτρα», λέει ο ΣΕΒ

«Η επιχειρηματική κοινότητα ούτε ζήτησε ούτε αποφάσισε τα μέτρα για τα εργασιακά που συζητήσαμε σήμερα»
 «Η επιχειρηματική κοινότητα ούτε ζήτησε ούτε αποφάσισε τα μέτρα για τα εργασιακά που συζητήσαμε σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους στο Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για θέματα της αγοράς εργασίας.
«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο, ή θα υλοποιήσουμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας, χωρίς άρνηση της πραγματικότητας, χωρίς υπεκφυγές ή θα καταποντιστούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Όπως τόνισε ο ίδιος, τα μέτρα που έχει θέσει η τρόικα «αποτελούν, ήδη, νόμο του κράτους και αποτυπώνουν τη ρητή δέσμευση της Ελλάδος προς τους δανειστές μας. Η ουσιαστική διαβούλευση, λοιπόν, αφορά στην άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να εισπράξει τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, για να λειτουργήσει το Κράτος», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

 Voria.gr

480 κρατούμενοι ακτιβιστές- "Χλιαρή" καταδίκη από το Σ.Α.

Ολοι, ή καλύτερα σχεδόν όλοι, καταδίκασαν, κατά την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας,  τη φονική ισραηλινή επιδομή στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Στην απόφασή του, το ΣΑ ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όσοι κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές, αλλά και να αποδεσμευθούν τα πλοία που συμμετείχαν στην νηοπομπή. Επίσης το ΣΑ ζητεί να διεξαχθεί
"άμεση, αξιόπιστη, αμερόληπτη και διαφανής" έρευνα για τα αιματηρά γεγονότα.
Πιο σκληρή γλώσσα από το τούρκο υπουργό εξωτερικών, Νταβούτογλου, ο οποίος μίλησε για "πειρατία" και "εγκλημα που διεπράχθη από ένα κράτος". Ο βρετανος πρεσβευτής ζήτησε από το Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να συνεργαστεί ώστε να διερευνηθεί πλήρως το τραγικό γεγονός.

Αντιθέτως, η αμερικανός εκπρόσωπος όχι μόνο απέφυγε να καταδικάσει την ισραηλινή επιδρομή, αλλά στην ουσία επέρριψε την ευθυνη στους διαργανωτές της ανθρωπιστικης αποστολής, λέγοντας ότι υπο τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι υπεύθυνο να μεταφέρεται η βοήθεια απευθείας στη Γάζα μέσω της θάλασσας.

nooz

Αποκάλυψη: Σύντομα θα δούμε και mini BMW

 Στα σχεδιαστήρια της BMW κάποιοι κάνουν υπερωρίες δουλεύοντας πάνω στη δημιουργία του μικρότερου μοντέλου που θα τοποθετείται κάτω από την σειρά 1. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία σκοπεύει να εισάγει μία νέα σειρά μοντέλων (την i-series) με βάση την ηλεκτροκίνηση και η αρχή θα γίνει από το i10 (Θα υπάρξει θέμα με το όνομα και την Hyundai!). Ωστόσο, δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που θα αναφερθούμε στο Megacity της ΒΜW μέχρι να το δούμε στους δρόμους. Η έλευση του προσδιορίζεται το 2013 και οι διαστάσεις του αναμένεται να κυμαίνονται μεταξύ του μικρότερου Ford Fiesta και του μεγαλύτερου VW Golf.
Αρχικά υπήρχε η σκέψη ενός αυτοκινήτου πόλης με πιο συμβατικό χαρακτήρα αλλά υπάρχει η πιθανότητα αισθητικά το αμάξωμα να είναι εξαιρετικά δυναμικό και κόμπακτ ώστε η μικρότερη BMW να ανταγωνιστεί από την επερχόμενη Mercedes A-Class μέχρι και το πιο «κοντινό» Audi A1. Για αυτό ο εμπνευστής των ηλεκτρονικών φωτογραφιών έχει συνθέσει στοιχεία από την σειρά 1 και την Χ6. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα υπάρξουν και ηλεκτρικές εκδόσεις που θα βασίζονται στο Concept ActiveE που είδαμε για πρώτη φορά στο Detroit.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πάγωμα μισθών για 3 χρόνια αλλά ακόμα και μειώσεις ζητούν οι εργοδότες

Σήμερα, οι εργοδοτικές οργανώσεις θα ζητήσουν στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα. 
Εξαίρεση αποτελούν οι έμποροι οι οποίοι αντιπροτείνουν μικρή σταθερή αύξηση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις είναι οι μεγάλες απειλές για παλιούς και νέους εργαζόμενους 
Νέοι εργαζόμενοι με 595 ευρώ μισθό και παλιοί υπό τον κίνδυνο απόλυσης με μειωμένη αποζημίωση και σε έξι δόσεις είναι το σενάριο που εξετάζεται στο εργασιακό.

"Αδειάζει" Σημίτη η κυβέρνηση

Παραπέμποντας στην εξεταστική η κυβέρνηση ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτο τον πρώην πρωθυπουργό.«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτή τη διαδικασία έως το τέλος και να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν προκύψουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Για το εάν πρέπει να κληθεί ο κ. Κ. Σημίτης στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι άποψη της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε το νόμο και το Σύνταγμα. 

«Οι εξεταστικές επιτροπές έχουν την αυτοτέλεια και αυτονομία τους και καλούν όποιους μάρτυρες κρίνουν ότι πρέπει να κληθούν», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι «εμείς ως κυβέρνηση υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου χωρίς μικροκομματικές αντιμετωπίσεις».

 Ερωτηθείς εάν αποτελεί λόγο κλήσης του κ. Κ. Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή, η επιστολή παραίτησης που του είχε στείλει, επί πρωθυπουργίας του, ο τότε υπουργός Μεταφορών και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, καθώς είχε αντικατασταθεί τότε από τον κ. Μαντέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι αυτό είναι θέμα της εξεταστικής.

AΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Όπως αναμενόταν ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός αυξήθηκε 1,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο από 1,5% τον Απρίλιο σύμφωνα με την Eurostat. Συγχρόνως υποχώρησε απροσδόκητα ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης.
Δεν είναι γνωστή ακόμη η κατανομή των αυξήσεων στις τιμές των διαφόρων κατηγοριών αγαθών. Θυμίζουμε ότι ο στόχος της ΕΚΤ είναι ο πληθωρισμός να μην υπερβεί το 2%.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη υποχώρησε σε 98,4 μονάδες τον Μάιο από 100,6 που ήταν τον Απρίλιο και οι απώλειες αφορούσαν όλες τις συνιστώσες του.

Ειδικότερα στη βιομηχανία το κλίμα διαμορφώθηκε στο -6 από -7 τον Απρίλιο, ενώ στις υπηρεσίες περιορίστηκε στο +3 από +6 τον Απρίλιο.

Τέλος, το κλίμα όσον αφορά τους καταναλωτές έπεσε στο -18 από -15 ενώ στο λιανικό εμπόριο έπεσε στο -5 από -1 αντίστοιχα. 

fimotro

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ...

Αυστηρότερα θα είναι από την 1η Ιουνίου τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, καθώς αλλάζει ο τρόπος της επιβολής των προστίμων από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα, εφόσον κατά τη διάρκεια διενέργειας ελέγχου στην επαγγελματική εγκατάσταση του επιτηδευματία διαπιστωθούν... παραβάσεις, τα ελεγκτικά όργανα συντάσσουν επί τόπου έκθεση ελέγχου και εκδίδουν απόφαση επιβολής προστίμου, τις οποίες επιδίδουν άμεσα στον υπόχρεο. Αν ο τελευταίος αρνηθεί να παραλάβει τις πράξεις, διενεργείται θυροκόλληση στο κατάστημα και συντάσσεται σχετικό πρακτικό. Οι παραβάσεις για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί άμεσα έκθεση ελέγχου και απόφαση επιβολής προστίμου αφορούν κατά κύριο λόγο σε μη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ