Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΣ ΒΑΛΤΟΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 20 ΕΚΑΤ. ΕΤΩΝ!

 Ένας απολιθωμένος βάλτος που, 20.000.000 χρόνια πριν, φιλοξενούσε σπάνια είδη φυτών, ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε περιοχή του νομού Γρεβενών κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούσαν επιστήμονες του Τμήματος Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για ένα βάλτο που   ευδοκιμούσε κάτω από το τροπικό έως υποτροπικό κλίμα που επικρατούσε εκείνη την εποχή στον ελλαδικό χερσαίο χώρο. Η μέση θερμοκρασία κυμαινόταν στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και οι βροχές ήταν συχνό φαινόμενο. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, η περιοχή στα Γρεβενά είχε μετατραπεί σε μια υποτροπική ζούγκλα, όπου κωνοφόρα δέντρα και φοίνικες περιέκλειαν μια τεράστια περιοχή από φτέρες, δαφνίδες και άλλα δέντρα που προσέφεραν καταφύγιο σε μια άγνωστη ως επί το πλείστον πανίδα. Η έκταση του βάλτου είναι πολύ μεγάλη και οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών εικάζουν ότι στα βαθύτερα πετρώματα της περιοχής μπορεί να βρεθούν απολιθώματα ερπετών και κροκοδείλων που ζούσαν τότε σε βαλτώδεις περιοχές. Εκτός από τα απολιθωμένα φυλλώματα, οι ειδικοί εντόπισαν απολιθωμένα μαλάκια, κοχύλια και εχίνους. Τα απολιθωμένα φυλλώματα

Εκδήλωση μνήμης στο Φραγκοκάστελλο από την Πανηπειρωτική

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πήρε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, το Δήμο Σφακίων και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου, να διοργανώσει εκδήλωση μνήμης, τιμής και πολιτισμού στο Φραγκοκάστελλο το Σάββατο 12 Ιουνίου.Μια ξεχωριστή εκδήλωση σε ένα χώρο εμβληματικό για τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ήπειρο με την Κρήτη, σε έναν τόπο όπου οι δεσμοί αυτοί σφραγίστηκαν με το αίμα της ηρωικής θυσίας των Ηπειρωτών που έπεσαν μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Κρήτης.18 Μαΐου 1828, το επαναστατικό σώμα των Ηπειρωτών, με επικεφαλής τον Χατζημιχάλη Νταλιάνη, δίνει την τελική μάχη, με πολλαπλάσιες Τούρκικες δυνάμεις στο Φραγκοκάστελλο. Ο Νταλιάνης και οι σύντροφοί του με το αίμα τους στεριώνουν το γεφύρι που από τότε συνδέει άρρηκτα Ηπειρώτες και Κρητικούς. Στην τοπική

Και μετά το πήδημα, η Ρόδος...

Του Αντώνη Δελλατόλα
«Φως και αλήθεια στα πάντα». Δεν το λέω εγώ, για να έχει ελάχιστη ή σχετική σημασία, αλλά ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο λέει ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, η Παπαρήγα, η…Ντόρα, ο Άνθιμος, ο πρόεδρος του συλλόγου για την αναγέννηση του… Έθνους, οι διαπλεκόμενοι (!), αλλά πάνω απ’ όλους ο Μητσοτάκης!
Άρα να υποθέσω ότι στο τέλος θα την πληρώσουν είτε ορισμένοι -έτσι κι αλλιώς ξοφλημένοι- πολιτικοί, είτε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που έβαλαν την υπογραφή τους με ή χωρίς ανταλλάγματα.
Έτσι λοιπόν το πολιτικό σύστημα, εκεί που θα νομίζει ότι την σκαπούλαρε και θα ανασυσταθεί με μερικές απώλειες, θα καταλάβει ότι έχει καταρρεύσει παρασύροντας και ό,τι θετικό υπάρχει σε πρόσωπα μέσα σε αυτό.
Ας αρπάξουν λοιπόν την ευκαιρία και ας καθαρίσουν το σκηνικό, χωρίς υπερβολές, συμψηφισμούς, παζάρια κάτω από το τραπέζι και κουκουλώματα που δεν οδηγούν πουθενά, αλλιώς θα πέσουν στο λάκκο που σκάβουν εδώ και χρόνια.
Σήμερα στο κάδρο μπαίνει ο Σαμαράς- να δούμε τι θα βγει- μεθαύριο πιθανόν ο Παπανδρέου. Αν δεν θέλουν μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά ας αποφασίσουν να βάλουν τέρμα στα καραγκιοζιλίκια που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στις εξεταστικές.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος, γιατί το πήδημα έχει αρχίσει εδώ και καιρό…
Pontiki.gr

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πήρε την πρωτοβουλία,  σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, το Δήμο Σφακίων και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου, να διοργανώσει εκδήλωση μνήμης, τιμής και πολιτισμού στο Φραγκοκάστελλο το Σάββατο 12 Ιουνίου.
      Μια ξεχωριστή εκδήλωση σε ένα χώρο εμβληματικό  για τους ιστορικούς δεσμούς που  συνδέουν την Ήπειρο με την Κρήτη, σε έναν τόπο όπου οι δεσμοί αυτοί σφραγίστηκαν με το αίμα της ηρωικής θυσίας των Ηπειρωτών που έπεσαν μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Την πήρε το ποτάμι, την πήρε ο ποταμός!!!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γερμανία. Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, πάει από το καό στο χειρότερο. Το ποσοστό δημ οτικ,ότητάς της πέφτει συνέχεια κι έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας.  Αυτό αφορά βέβαια και στο κόμμα της (CDU), που κυβερνά αυτή τη στιγμή με τη συνεργασία των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και της Ένωσης Χριστιανοσοσιαλιστών (CSU). Απ’ ό,τι φαίνεται τα προβλήµατα για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ πληθαίνουν λίγες μέρες µετά την αναπάντεχη παραίτηση του προέδρου της χώρας. Δηµοσκόπηση της εταιρείας Forsa δείχνει ότι το ποσοστό των Χριστιανοδηµοκρατών έπεσε στο 28%, το χαµηλότερο από το 2006.Οι εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισµό Ελεύθεροι Δηµοκράτες παραµένουν στο 7%, δηλαδή το µισό από το ποσοστό που πήραν στις οµοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεµβρίου. Οι Σοσιαλδηµοκράτες διατήρησαν το ποσοστό τους στο 26% και οι Πράσινοι στο 16%. Μεγάλος νικητής είναι το σοσιαλιστικό Αριστερό Κόµµα που από 1% εκτοξεύθηκε στο 13%. 

Ράδιο Αρβύλα - Ο μάγος (πολύ γέλιο)


Τα ΄ψαλε στους υπουργούς ο Παπανδρέου

Σε υπουργεία-φέουδα που λειτουργούν με στεγανά απέδωσε ο πρωθυπουργός την υστέρηση στο κυβερνητικό έργο
Κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας απηύθυνε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για υπουργεία-φέουδα.Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς να συμβάλουν όσο γίνεται καλύτερα και με κατανόηση στα θέματα που έχoυν συναρμοδιότητα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, ο κάθε υπουργός αναγκάζεται να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του υπουργείου, κάτι που στρέφει συχνά το ενδιαφέρον του σε πολλά πρακτικά και επείγοντα θέματα και προτεραιότητες που δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Έτσι, όμως, πρόσθεσε, «χάνονται τα μεγάλα». «Εκ των πραγμάτων, έτσι είναι δυστυχώς η λειτουργία του κράτους μας, γίνεσαι ανώτερος δημόσιος υπάλληλος για να λύσεις προβλήματα, αντί να καθοδηγείς τις μεγάλες επιλογές», συνέχισε.

BHMAτοδότηs

΄Ενας ιπτάμενος δίσκος εμφανίστηκε χθες στην αίθουσα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens. Πρόκειται για πιατάκι του καφέ που εκσφενδόνισε (με τρόπο που το αντικείμενο απέκτησε φρενήρη περιστροφή) ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης αντιδρώντας στις κατηγορίες και στα ειρωνικά σχόλια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το φιάσκο με το «μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου» (που αποδείχθηκε «cabinet man», δηλαδή επιπλοποιός!).
Μάλιστα κάποιοι θύμιζαν ότι ο Σήφης έχει διατελέσει υπουργός Δημοσίας Τάξεως και θεωρούσαν λογικό να διαθέτει ταλέντο σε τέτοιου είδους «αποκαλύψεις». Γενικώς, το πάθος για διαλεύκανση των σκανδάλων σε συνδυασμό με το ξεκίνημα του καλοκαιριού απειλεί να μετατρέψει τον αγώνα για κάθαρση σε φαρσοκωμωδία.

Βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι στην παραλία Πελασγίας

 

Ιδιώτης ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Γλύφας Φθιώτιδας για την ανεύρεση αρχαίων τάφων, στην παραλία Πελασγίας. Οι τρεις θολωτοί τάφοι είχαν αποκαλυφθεί από την άμπωτη και βρίσκονταν επί του φυσικού αιγιαλού. Μέσα στους τάφους εντοπίστηκαν θραύσματα κεραμικών αγγείων, καθώς και διάσπαρτα οστά, διαφόρων τμημάτων του ανθρώπινου σκελετού.
Η περιοχή των ευρημάτων φυλάσσεται από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Γλύφας.

troktiko

Tips και προτάσεις για διακοπές..

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αναταραχές, φαίνεται οτι ψαλίδισαν τελικά το όνειρο των επιχειρηματιών, οι οποίοι υπό τον κίνδυνο μαζικών λουκέτων εύχονται η φετινή σεζόν να είναι τουλάχιστον ίδια με αυτή του 2009. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για "ξεπούλημα" των καταλυμάτων τους, ωστόσο ο απλός κόσμος μιλά για εξορθολογισμό των τιμών του ελληνικού τουρισμού που τόσα χρόνια λειτουργούσε ανεξέλεγχτα με καθεστώς υπεραξίας. Η έρευνα του Newsit για τις τιμές των καταλυμάτων, επιβεβαιώνει τον πανικό του τουριστικού κλάδου αφού μπορεί κανείς να βρεί δωμάτια με 10 ευρώ.
Κάρπαθος (από 15 ευρώ)
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά, ο κ. Γιώργος Νοταράς, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Lefkos Village, προσφέρει το δίκλινο δωμάτιο από 25 ευρώ την βραδιά ενώ το μονίκλινο από..
15 ευρώ. Πρόκειται όπως γράφει η ιστοσελίδα του, για ένα πολυτελή ξενοδοχείο με πισίνα και υψηλές παροχές. Μιλώντας στο Newsit, επισημαίνει την επικινδυνότητα της φετινής σεζόν τονίζοντας πως μόνο με χαμηλές τιμές μπορεί να υπάρξει πελατεία.

Ασπίδα στον Καραμανλή από τους υπουργούς του

Προετοιμάζουν δυναμικές εμφανίσεις και ζητούν από τον Σαμαρά να προστατεύσει τον πρώην πρωθυπουργό 
ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ (στο ΒΗΜΑ)
Ασπίδα προστασίας στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή υψώνουν πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να τον προστατεύσουν από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και ενώ μαίνεται στο παρασκήνιο ο «πόλεμος» των «σαμαρικών» με τους «καραμανλικούς», ο κ. Καραμανλής δέχθηκε χθες επισκέψεις στο γραφείο του, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη με τα οποία συζήτησε επί αρκετή ώρα το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», την πόρτα του πολιτικού γραφείου του κ. Καραμανλή πέρασαν χθες διαδοχικά μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί κκ. Ν. Δένδιας και Αρ. Σπηλιωτόπουλος οι οποίοι συνομίλησαν επί αρκετή ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Καραμανλής παρακολουθεί από απόσταση τα όσα διαδραματίζονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και τις κινήσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ η εικόνα που αποκομίζουν οι περισσότεροι που τον συναντούν είναι πως πλησιάζει το χρονικό σημείο που ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει.

Αναδιανομή... τάσεων στο συνέδριο του ΣΥΝ

Ο Αλ. Τσίπρας απέσπασε σημαντικές δυνάμεις από το πάλαι ποτέ «ακλόνητο» δίδυμο του «Ρεύματος» και των «Ανανεωτικών»
΄Ενας πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ των τάσεων του Συνασπισμού ξεκινά σήμερα με το 6ο Συνέδριο του κόμματος, στο οποίο θα κριθεί η κυριαρχία του κ. Αλ. Τσίπρα αλλά και το αν θα κατορθώσει τελικώς να αποφύγει τη διάσπαση. Ο αστάθμητος παράγοντας που θα διαμορφώσει τους συσχετισμούς είναι η στάση που θα ακολουθήσουν οι λεγόμενοι «αναποφάσιστοι» από το «Αριστερό Ρεύμα» οι οποίοι μετά τη διάσπαση της τάσης, αναζητούν μέσα από τις τοποθετήσεις των στελεχών στο συνέδριο να επιλέξουν αν θα συνταχθούν με την ομάδα των 36 μελών της απερχόμενης ΚΠΕ από το «Αριστερό Ρεύμα» που μαζί με το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο» στηρίζεται και από τον κ. Αλ. Τσίπρα, ή με την ομάδα των 30 της ΚΠΕ, τη λεγόμενη πλατφόρμα Λαφαζάνη.
Για την εκλογή στελεχών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής πρώτο σε δύναμη αναμένεται να είναι το ψηφοδέλτιο της «ομάδας των 36» (κκ. Γ. Δραγασάκης, Αρ. Μπαλτάς, Ν. Βούτσης, Δ. Βίτσας, Αλ. Φλαμπουράρης, Α. Καρίτζης, Τ. Κουράκης, Τ. Κορωνάκης, Π. Σκουρλέτης και οι κυρίες Ηρώ Διώτη, Σίσυ Βελλισσάριου κ.ά.) με το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο» ( Χρ. Παπαδόπουλος,Ευκ. Τσακαλώτος, Χρ. Λάσκος ).

Η Άστον Μάρτιν από το " Χρυσοδάχτυλο" στο σφυρί

Το αυτοκίνητο Άστον Μάρτιν, το οποίο οδηγούσε ο Τζέημς Μποντ στο έργο " Χρυσοδάχτυλος" θα βγει στη δημοπρασία για κοινωφελή σκοπό, μαζί με όλο τον τότε εξοπλισμό του. Το ενσωματωμένο πολυβόλο όπλο δε λειτουργεί, αλλά υπάρχει. Το θρυλικό αυτό αυτοκίνητο, που θαύμασαν εκατομμύρια θεατές για την πρωτοτυπία του, που ο Σιν Κόνερι το χρησιμοποίησε στο έργο, ως Άγγλος πράκτορας 007 στο πετυχημένο έργο " Χρυσοδάχτυλος" (που ευχαρίστως το βλέπουμε ακόμα και σήμερα), θα βγει στη δημοπρασία και υπολογίζεται να πιάσει περισσότερα από 3,5 εκατομ. λίρες Αγγλίας (4,2 εκατ. ευρώ).
 Ν24

Το νέο έλλειμμα στα δημοσιονομικά της Γερμανίας μικρότερο από το αναμενόμενο

Ενθαρρυντικά νέα από τα δημοσιονομικά της Γερμανίας. Στο Υπουργείκο Οικονομικών  "άναψαν" οι κουμπαράδες αποταμίευσης.  Σε συνδυασμό με την καλή και θετική εξέλιξη της αγοράς, είναι της άποψης ότι μπορούν να κάνουν οικονομία και αποταμίευση μέχρι και 70 δισ. ευρώ.  Αυτά βέβαια δεν είναι αρκετά να καλύψουν το μεγάλο έλλειμμα της χώρας, είναι όμως πολύ θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού  δεν περίμεναν να έχουν τέτοια θετική εξέλιξη τα οικονομικά τους. Το έλλειμμα θα είναι πολύ μικρότερο από το αναμενόμενο και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 70 δισ., αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post. Αυτή σημαίνει ότι ο δανεισμός μπορεί να είναι κατά 15 δισ. ευρώ μικρότερος  από τον προγραμματισμένο. Στην Ελλάδα, όμως, δεν μπορούμε να δαμάσουμε το χρέος, γιατί οι σπατάλες, παρά το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντί να τα πάρουν από τα μεγάλα ταμεία (πολυεθνικές, μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες κτλ.), προσπαθούν να τα συμμαζέψουν από τους φτωχούς και αδύνατους. Αφού δεν έχουν "σάλιο" οι φορολογούμενοι και μικρομεσαίοι, πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε να πληρώσουν; Χαρά στην επιμονή τους!
kapistri

Πωλούνται τρένα, αεροδρόμια, ταχυδρομεία και λιμάνια

Σε ιδιώτες το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το 39% των ΕΛΤΑ -
προς διάθεση ακίνητα του Δημοσίου
Ένα ευρύτατο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων αλλά και τη δημιουργία σειράς εταιρειών αξιοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και των ακινήτων του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ακόμη η διαχείριση της Εγνατίας Οδού, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα καζίνα.  

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε πλήρης ιδιωτικοποιήσεις όπου κριθεί σωστό.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα διασφαλιστεί η συμμετοχή του Δημοσίου σε εταιρίες που έχουν στρατηγική σημασία ή όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν θα προχωρήσουν "σε εκποίηση σε ευαίσθητους τομείς".

Πού είναι η μίζα;


Mε C-130 επέστρεψαν οι Έλληνες ακτιβιστές

Προσγειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας το ελληνικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να παραλάβει τους Ελληνες ακτιβιστές από το Ισραήλ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 31 Έλληνες, τρεις Γάλλοι και ένας Αμερικανός.
Για το θέμα της μεταφοράς των Ελλήνων ακτιβιστών συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ., Ι.-Α. Ζέπος, με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Αλί Γαχιά.
Όλοι οι κρατούμενοι επιβάτες του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα που συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό βγήκαν από τη φυλακή και προχωρά ο επαναπατρισμός τους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών σωφρονιστικών αρχών Γιαρόν Ζαμίρ.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές 682 άτομα από 42 χώρες επέβαιναν στα έξι πλοία του "στολίσκου της ελευθερίας" που επιχείρησε "να σπάσει το μπλόκο" της Λωρίδας της Γάζας.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι τρεις από τους 28 ακτιβιστές που νοσηλεύονταν με τραύματα από την ισραηλινή επιδρομή στα πλοία νοσηλεύονται ακόμα και η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ σοβαρή και δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν.

Το απόλυτο χάος στο υπουργικό συμβούλιο

Τι διημείφθη μεταξύ υπουργών, υπό το έκπληκτο βλέμμα του ανήμπορου να αντιδράσει πρωθυπουργού

Ένα άνευ προηγουμένου κομφούζιο το οποίο παραπέμπει στις τελευταίες μέρες της ...Πομπηίας, επικράτησε χθες στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Αρκούσε μια «παραίνεση» του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, για να μιλήσουν «ελεύθερα» και τα σπαθιά βγήκαν από τα θηκάρια. Μέλη του ίδιου κυβερνητικού σχήματος στράφηκαν με μένος το ένα εναντίον του άλλου, αλληλοκατηγορούμενα για διάφορα πράγματα, με αιχμή του δόρατος τις αποκρατικοποιήσεις.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, διάφοροι υπουργοί κάλεσαν στα υπουργεία τους τούς διαπιστευμένους συντάκτες για να τους ανακοινώσουν την «απόφαση τους» να μην αποκρατικοποιήσουν όλα όσα το οικονομικό επιτελείο τους ζητούσε. Και για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι «λογικό ήταν, αφού έτσι άδειαζαν για μια ακόμα φορά την Λούκα Κατσέλη», θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η κ.Κατσέλη δεν ήταν παρούσα στη χθεσινή διαδικασία. Κατά συνέπεια, οι βολές πήγαιναν κατευθείαν στον υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή στον σκληρό πυρήνα του πρωθυπουργού. Ο οποίος έκπληκτος άκουγε τους υπουργούς του να ...μαλώνουν, εκτοξεύοντας βολές. Ο ίδιος ο κ.Παπακωνσταντίνου πήρε πρώτος το λόγο και κατηγόρησε συναδέλφους του ότι δεν «πατούν» πάνω στο Μνημόνιο, γεγονός που λειτούργησε σαν τη σπίθα που έβαλε φωτιά στο «δάσος». Από εκείνη τη στιγμή και μετά, κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει κανέναν και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο ...πρωθυπουργός. 

Voria.gr

Το ξέσπασμα του Βαλυράκη για την Siemens...

Τι είπε και πώς αποκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ 
για τα επίμαχα e-mails με τον "cabinet man"
Μέχρι και τασάκια εκσφενδονίστηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens όταν έξαλλος ο πρόεδρος της Σήφης Βαλυράκης τα έβαλε με τους βουλευτές της ΝΔ που υπαινίσσονταν ότι τα επίμαχα e-mails προς τον Μ. Κάτσικα για τον "cabinet man" ήταν κατασκευασμένα και "φυτεμένα" στο σχετικό φάκελο.
"Είστε ξεφτιλισμένοι,  δεν μπορείτε να παίζετε με την ιστορία ενός ανθρώπου που έβαλε ζωή του στην λαιμητόμο. Διεφθασμένοι και συκοφάντες, αν είσε αδιαβαστοι δεν φταίω εγω..."
έλεγε προς τους βουλευτές της ΝΔ ενώ ποτήρια και άλλα ποτήρια είχαν πέσει  στο δάπεδο.

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΞΕΡΑΓΓΕΙ. ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ!

Τρία μέλη μιας ομάδας πυροτεχνουργών σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας όταν μια βόμβα που είχε ριφθεί στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη ενώ
προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν. Δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, αλλά αναμένεται να ζήσουν.

Η βόμβα, που ανακαλύφθηκε σε βάθος επτά μέτρων, εξερράγη στην διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών των πυροτεχνουργών, πριν την έναρξη της προσπάθειάς τους να την αφοπλίσουν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ