Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Εκδρομή από τον σύλλογο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ GRECIA SALENTINA" στη "ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ". Ο Πολιτιστικός σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ GRECIA SALENTINA" στα πλαίσια του εκπολιτιστικού εκδρομικού προγράμματος για το 2010, οργανώνει εκδρομή-πολιτιστικό προσκύνημα στη Μεγάλη Ελλάδα (Καλαβρία, και Ανατολική Σικελία) το μήνα Οκτώβριο. Αναλυτικό πρόγραμμα και κόστος εκδρομής θα ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες: κ. Χρύσα Τζιάλλα τηλ.2651027602 κ. Βασίλειος Μάργαρης τηλ. 2651040665 κ .Νικόλαος Σουρέλης τηλ.2651025856 και στην ιστοσελίδα του συλλόγου. 
Με την ευκαιρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου καλό καλοκαίρι.
ΠΗΓΗ

Γέμισαν 35 καρότσια και μετά τα εγκατέλειψαν!!

Πρωτότυπη διαμαρτυρία.... 
Ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Κατερίνης φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
Η ενέργεια ήταν οργανωμένη, από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων. Είχε τίτλο 
«Αφήστε τα στο Ταμείο» και σχεδιάζεται να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις στο επόμενο διάστημα. «Γεμίστε τα καρότσια σας με ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Βάλτε μέσα όλα τα προϊόντα εκείνα τα οποία θα αγοράζατε αν είχατε μισθό golden boy, και όταν φτάσετε στο ταμείο, ζητήστε ευγενικά συγνώμη που δεν μπορείτε να τα πληρώσετε», αναφέρει το προπαγανδιστικό υλικό της ομάδας που μοιράστηκε στην πόλη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑ 19 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΟΛΥΒΙΑ

Μπορεί να πτωχεύσομεν ως "χώρα";

οικονομαχίες...
Του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Θεωρώ απίθανο να "πτωχεύσουμε" -όπως και να γίνει ποτέ η Ελλάδα, "χώρα".
Βλέπω πάλι κόσμο  πανικόβλητο να τρέχει να σώσει τις  καταθέσεις του. Κόσμο που με ρωτάει πάλι αν θα πτωχεύσουμε -με την ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση όπως και πριν να μπει η "Τρόικα" στη ζωή μας.
Δεν ξέρω από πού  βγαίνει αυτή η φήμη. Ξέρω όμως πως είναι ο ίδιος κόσμος που πριν δυο μήνες πίστευε πως "ο Χολαργός κόβει χρήμα". Είναι ο ίδιος κόσμος που πριν δυο χρόνια πίστευε αυτούς που λέγανε πως "το Κράτος εγγυάται τις συντάξεις" –και εγώ έγραφα "ποιος εγγυάται τον εγγυητή;" Είναι κόσμος που άγεται και φέρεται, κόσμος που πανικοβάλεται, τσακώνεται και αναζητά "υπέυθυνους" και εξιλαστήρια θύματα.

Ξέρω φυσικά πως είναι κρίσιμο το "τεστ" του Σεπτεμβρίου για να πάρουμε τη δεύτερη δόση του δανείου, ότι μας ζητάνε πολλά και πως δεν αποκλείεται να δούμε να μην πληρώνονται μισθοί και συντάξεις στην ώρα τους.

«Καυτά» ραντεβού Χριστοφοράκου και επιστολή που «καίει» Κυριάκο

Απειλές για τη ζωή της γραμματέως του πρώην Mr. Siemens
Από τις  620 συναντήσεις του κυρίου Μιχάλη  Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα,  που πραγματοποιήθηκαν από το 1999 έως το 2007, οι 356 έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη!
Το εντυπωσιακό  στατιστικό στοιχείο προέκυψε από  την λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens,  την οποία έκανε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
Αναλυτικά, σύμφωνα  με το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, σύνολο 90. Η κυρία Μαρέβα Γκαμπόφκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε λιγότερες συναντήσεις, 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30.

ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!

Σουβλάκια με ακρίδες, τζιτζίκια σε πικάντικη σάλτσα, κάμπιες τηγανητές και για επιδόρπιο σκορπιοί με σοκολάτα... Το μενού μπορεί να μην ακούγεται πολύ ορεκτικό, αλλά ίσως θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Η κατανάλωση εντόμων ως υποκατάστατων του κρέατος ή του ψαριού μελετάται πολύ σοβαρά από ειδικούς του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FΑΟ), με σκοπό να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε τρόφιμα τις επόμενες δεκαετίες. Ο FΑΟ αναμένεται να εκδώσει ως το τέλος του 2010 συστάσεις προς τα μέλη του, ενθαρρύνοντάς τα επισήμως να εισαγάγουν τα έντομα στη διατροφή του πληθυσμού.
Οι υπέρμαχοι της εντομοφαγίας υποστηρίζουν ότι παρουσιάζει πολυάριθμα πλεονεκτήματα. Τα έντομα έχουν μεγάλη διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπίδια, ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνες, σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο απ΄ ό,τι μία ανάλογη μερίδα από κρέας η ψάρι.

Βίντεο πριν από αρκετές ώρες, όταν περνούσε τα σύνορα


Τα Ελληνικά προϊόντα στην e-λαϊκή αγορά ebloko.gr

1
Το kala-nea.gr προτείνει  το ebloko.gr μια προσπάθεια προβολής όσο το δυνατόν περισσότερων προϊόντων που παράγονται από ελληνικά χέρια, από Έλληνες παραγωγούς και κατασκευαστές. Στο e-bloko τα «ελληνικά χέρια» δεν προβάλλονται γενικά και αόριστα,αλλά με όνομα, επώνυμο και διεύθυνση, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να δει, να συγκρίνει, να περιηγηθεί, να μάθει και να προμηθευτεί.
Εφόσον ο επισκέπτης δώσει ηλεκτρονική παραγγελία, το e-bloko αναλαμβάνει τη διαχείρισή της (λήψη, επιβεβαίωση, διαβίβαση) και σε συνεργασία με τη Γενική Ταχυδρομική φροντίζει ώστε να φτάσει στην πόρτα του.
Το e-bloko παρέχει την δυνατότητα σε όποιον επισκέπτη του θέλει να μην κάνει την παραγγελία του ηλεκτρονικά, αλλά να επικοινωνήσει απευθείας με κάποιον παραγωγό ρυθμίζοντας ο ίδιος τα της αγοράς του (είδος, ποσότητα, τρόπο μεταφοράς, τρόπο πληρωμής κτλ.). Για κάποια από τα προϊόντα που προβάλλονται δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς η δυνατότητα διαχείρισης της παραγγελίας από το e-bloko, οπότε η απευθείας συνεννόηση παραγωγού και καταναλωτή είναι αναπόφευκτη.

Νέο αντάρτικο - Τα έβαλαν με τρόϊκα και Λοβέρδο 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Με μια σκληρή ερώτηση που κατέθεσαν για το ασφαλιστικό, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα βάζουν
με την τρόικα την οποία κατηγορούν ότι απαιτεί μέτρα εκτός του Μνημονίου, που έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.
Η κίνηση αυτή θυμίζει όσα έγιναν με την καταψήφιση των σκληρών μέτρων και την διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα, του Βασίλη Οικονόμου και του Γιαννη Δημαρά από τον πρωθυπουργό. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι το ασφαλιστικό δεν έχει καν κατατεθεί στην Βουλή και η κίνηση των 14 βουλευτών δημιουργεί ανησυχίες στο κυβερνών κόμμα και στην στάση τελικά που θα ακολουθήσει όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει την τελική μορφή του.
Οι 14 βουλευτές επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα» και ερωτούν τον υπουργό «τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου και εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας».

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑ

 
Κοιτάω δίπλα μου, γύρω μου.
-Εκμαυλισμός συνειδήσεων- παράνομος πλουτισμός, μαζική υποκρισία..

Ένας κόσμος "αγγέλων" που υποσχέθηκε την είσοδο, των μη προνομιούχων Ελλήνων στην Εδέμ!

Ένας κόσμος "αγγέλων" που υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους, την κάθαρση και την διαφάνεια!

-Μ΄αυτά και μ΄αυτά, αυτοί οι "άγγελοι" μετατράπηκαν σε Λεγεώνα απατεώνων που πλούτισε σε βάρος μας.

Οι "εντιμότατοι" πολιτικοί μας, οι "άνθρωποι"  της διπλανής πόρτας, μετατράπηκαν σε διαφθορείς της συνείδησης του λαού..

Οι "σύντροφοι" των αγώνων της Αλλαγής και οι φιλελεύθεροι φίλοι της Απαλλαγής, της Μονής κουτάλας

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η "πολιτική του σταδιοδρομία" και μια μεταγενέστερη ομολογία του για την αθωότητα των "έξι"

Ο αρχιτέκτων της δολοφονίας των "εξ" ήταν, όπως είναι πανθομολογούμενο, ο Βενιζελικόςεποφθαλμιούν οι Τούρκοι. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος συνέταξε ο ίδιος το αστήρικτο παραπεμπτικό πόρισμα για την παρωδία δίκης που ακολούθησε, ενώ κινήθηκε παρασκηνιακά για να εξασφαλίσει την εκτέλεση τωνκατηγορούμενων. Ο έγκυρος ιστορικός του μεσοπολέμου Δαφνής περιγράφει και μια δραματική συνάντηση της ηγεσίας της "επανάστασης" (Πλαστήρας - Γονατάς) με τους Πάγκαλο και Οθωναίο στην οποία οι δύο τελευταίοι ουσιαστικά εκβίαζαν για την άμεση εκτέλεση των "έξι" ακόμη και χωρίς δίκη.

Καταγγελία για υπάλληλο της Εμπορικής!

"Κατ'αρχήν καλημέρα σας!Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα συμβάν που μου συνέβει χθες σε μία τράπεζα όπου πήγα να κάνω μία συναλλαγή στον Πειραιά.Ο γιος μου είναι φοιτητής σε μια περιοχή εκτός Αττικής και προσπάθησα να του στείλω χρήματα μέσω της λεγόμενης "τηλεφωνικής εντολής"...Ο υπάλληλος στο κατάστημα της Εμπορικής,ως σύνηθες δυστυχώς ανεξαρτήτου τράπεζας,αχαμογέλαστος,μου πήρε τα χρήματα που ήταν να στείλω στο παιδί μου και την προμήθεια,η οποία είναι 10ε!(η οποία λέει ότι θα πρέπει να πληρώνεται το ποσό μετά από μισή ώρα,το αργότερο).Κάλεσα λοιπόν τον γιο μου και του είπα να πάει στο υποκατάστημα της Εμπορικής όπου του τα στέλνω πάντα!...Περνώντας η ώρα δέχτηκα τηλεφώνημα του παιδιού μου,μου ζήτησε τον αριθμό υποκαταστήματος κι όταν του τον έδωσα άκουσα έκπληκτος να του λέει ότι ο υπάλληλος,ότι δεν ήξερε πιο είναι το υποκατάστημα με αυτόν τον κωδικό!!!Κι ότι η εντολή δεν έχει πάει στο συγκεκριμένο υποκατάστημα!
Δηλαδή ρε παιδιά έναν κατάλογο με τους αριθμούς των υποκαταστημάτων δεν έχουν μέσα στις τράπεζες;;;!!!Διερωτώμαι...Ήμαρτον!!!

Πόσο φτωχοί είμαστε;

Κοίτα στη σκέψη του παιδιού τον κόσμο πώς τον βλέπει.
Μια λακουβίτσα με νερό είναι γι΄ αυτό λιμνούλα
και καλοτάξιδο σκαρί η χάρτινη βαρκούλα.Οι ευωδιές των λουλουδιών και οι απλές οι νότες,
σε γελαστό παιάνα, χαριτωμένο, αυθεντικό,
σε τραγουδάκι παιδικό, μεμιάς μετουσιώνονται,
για να υμνούν το ξέχωρο, της ομορφιάς το κάλλος.

Το βιβλίο, βάρους 600 κιλών

 δειτε το......

Συγκριτικό πωλήσεων φορτηγών αυτοκινήτων στην αμερικάνικη αγορά...


Έτσι για να ξεφεύγουμε και λίγο από την...ευρωπαϊκή πραγματικότητα!
Top 10 Pickup Truck Sales in May 2010
Rank YTD Sales YTD Change Year-Over-Year Monthly Sales Last 12 months
1 Ford F-Series +34.9% May 2010 49,858 F-Series 12 mo Sales
193,843 May 2009 33,381

2 Chevrolet Silverado +8.5% May 2010 33,690 Silverado
 12 mo Sales
135,788 May 2009 31,463

3 Ram Trucks -14% May 2010 17,298 Ram 12 mo Sales
69,005 May 2009 15,516

4 GMC Sierra +7.6% May 2010 11.305 Sierra 12 mo Sales
44,167 May 2009 10,272

5 Toyota Tacoma -2.8% May 2010 8,630 Tacoma 12 mo Sales
42,550 May 2009 10,162

6 Toyota Tundra +22.6% May 2010 8,491 Tundra 12 mo Sales
37,597 May 2009 6,414

7 Ford Ranger +14.5% May 2010 6,651 Ranger 12 mo Sales
24,165 May 2009 5,289

8 Nissan Frontier +53.4% May 2010 3,739 Frontier 12 mo Sales
15,509 May 2009 3,111

9 Chevrolet Colorado -30.2% May 2010 2,535 Colorado 
12 mo Sales
9,776 May 2009 3,610

10 Nissan Titan +26.6% May 2010 2,063 Titan 12 mo Sales
9,516 May 2009 1,623

YTD σημαίνει Year - to - Date (από την αρχή του τρέχοντος έτους έως την ημέρα της λήψης των μετρήσεων...)

πηγή

Τα σημάδια της υπερθέρμανσης

Σε πολλές περιοχές του κόσμου καθημερινά εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν επιπτώσεις στην ζωή των ανθρώπων.
Τον Απρίλιο του 2007 η IPCC ανακοίνωσε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας έχει επηρεάσει τους οργανισμούς της ξηράς της θάλασσας και του γλυκού νερού καθως και τους παγετώνες και του ποταμούς. Ας θυμηθούμε κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία πολλοί είπαν ότι οφείλοντια στην κλιματική αλλαγή:
1. Καύσωνας στην Ευρώπη: To 2003 35.000 άτομα πέθαναν εξαιτίας του κάυσωνα που σάρωσε την Γαλλία την Ιταλία την Ολλανδία την..
Ισπανία και το Ην. Βασίλειο.
2. Λιώσιμο πάγων στην Σιβηρία: H μέση θερμοκρασία στην Δυτική Σιβηρία έχει αυξηθεί κατά 3 βαθμούς κελσίου από το 1960.
3. Πλημμύρες στην Κίνα: To 2006 βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και καθιζήσεις επηρεάζοντας την ζωή 17 εκατομμυρίων ανθρώπων
4. Τυφώνες Ατλαντικού: Το 2005 οι τυφώνες κατηγορίας 5 ήταν πολύ συχνοί ενώ η χρονιά είχε τις περισσότερες τροπικές καταιγίδες από ποτέ.
5. Πλημμύρες στην Βολιβία: To 2006 17500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από καταστροφικές πλημμύρες.
6. Παγοκρηπίδα Larsen:
To 2002 3.250 τετρ. χλμ. πάγου αποκόπηκαν από την Ανταρκτική. Ακολούθησαν εισροή νερού από παγετώνες και υποχώρηση στρωμάτων πάγων.meteo-news.gr

O τραπεζικός λογαριασμός 88167960 σε κορυφαίο υπουργό της ΝΔ...


Πολλοί πόντοι έχουν φύγει από το πουλόβερ του σκανδάλου Siemens και όλα δείχνουν ότι το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται.
Στην Εξεταστική Επιτροπή φθάνουν πληροφορίες και μαρτυρίες, που συμβάλλουν στην διερεύνηση της υπόθεσης, αρκεί να γίνεται σωστή και υπεύθυνη εκτίμηση και αξιολόγησή τους.
Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού με στόχο την υποβάθμιση του έργου της Επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες
από πολύ έγκυρη πηγή, ένα νέο πολύ σημαντικό στοιχείο λέγεται ότι θα προκύψει, από το άνοιγμα του λογαριασμού 88167960 στην ελβετική τράπεζα UBS που ανήκει σε γνωστό Έλληνα χρηματιστή.
Ο χρηματιστής κλήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά δεν
 προσήλθε για σοβαρούς λόγους υγείας. Κατόπιν τούτου με απόφαση της Επιτροπής τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του δύο μέλη της, τα οποία, λόγω της κατάστασής της υγείας του, δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουν μαζί του.

Μπλοκάρουν και πάλι το «Ζenith» και μαζί και τον τουρισμό

Οι δήθεν “συνδικαλιστικές δράσεις” από την Ναυτική Ομοσπονδία διώχνει το κρουαζιερόπλοιο και μαζί τον τουρισμό σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα
Τίτλοι τέλους πέφτουν, όπως φαίνεται, για τη δραστηριοποίηση του κρουαζιεροπλοίου «Ζenith» στην Ελλάδα, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει την προσεχή Δευτέρα σε «ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφασή της, σε βάρος του παραπάνω κρουαζιερόπλοιου.
 Εμμέσως πλην σαφώς η ΠΝΟ στέλνει το μήνυμα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το παραπάνω πλοίο ότι θα πρέπει να το απομακρύνει από την Ελλάδα και τον Πειραιά υποχρεώνοντας την καταρχήν να αλλάξει το πρόγραμμα κατάπλου του πλοίου στο

24ωρη απεργία της ΕΤΕΡ


Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας πραγματοποιεί απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται το πρόγραμμα των ραδιοφωνικών σταθμών μέχρι και αύριο στις 06.00 το πρωί. 
Η απεργία πραγματοποιείται με αφορμή τις απολύσεις δύο τεχνικών κι ενώ η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στον ΟΜΕΔ για τη διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το 2010.
enet

Γίνατε Γερμανική αποικία

 Από τον ΤΕΡΡΥ ΜΑΥΡΙΔΗ mavrides@blogpress.gr
Στη χώρα μας βρέθηκε ο Andres Roldan, μέλος του αργεντίνικου Partido Obrero (του κόμματος των εργατών), καλεσμένος του ΕΕΚ. Η επίσκεψή του ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού έδωσε μια ομιλία με θέμα «Αργεντινή-Ελλάδα: Δύο χρεωκοπίες, δύο εξεγέρσεις». Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, μας εξιστόρησε τα γεγονότα της χρεωκοπίας της χώρας του, το ρόλο που έπαιξαν σε αυτή τα αστικά κόμματα, τις συνέπειες για το λαό και την αντίσταση των εργατών στο σάρωμα των ζωών τους από το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο. Στο περιθώριο της ομιλίας, ο Andres Roldan απάντησε στις ερωτήσεις μας, που ήταν αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος.

Από το Διαδίκτυο οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό  κ. Γιώργο Παπανδρέου αποφάσισε την  ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων  περιφερειαρχών και δημάρχων στους μεγάλους δήμους της χώρας τον Ιούνιο, οπότε και θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος για να τις εγκρίνει.
Θα έχει προηγηθεί  υποβολή προτάσεων ή αυτοπροτάσεων στο διαδίκτυο μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Από εκεί και μετά θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του κόμματος, η οποία θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες.
Ο Γιώργος  Παπανδρέου επισήμανε στην ομιλία του  στο Πολιτικό Συμβούλιο την ανάγκη για αλλαγές στη χώρα και τη συμμετοχή της κοινωνίας και  των κινημάτων στις πολιτικές  αποφάσεις. Τόνισε ότι «μόνο με τα κοινωνικά κινήματα, μόνο με τη συμμετοχή, μόνο με την προσπάθεια του ίδιου του κινήματος, της Αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων των πολιτών, μέσα από το Διαδίκτυο, μέσα από όλες τις νέες μορφές συμμετοχής, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές».
Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά επίσης στο σκάνδαλο Siemens λέγοντας ότι «τα μεγάλα συμφέροντα, τα διεθνή, είναι πολύ ισχυρότερα, και από κράτη. Και ιδιαίτερα αν είναι μικρά κράτη και δεν έχουν ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, αιχμαλωτίζονται, εξαγοράζονται, υπάρχει διαφθορά κλπ. Η Siemens, είναι μία απ’ αυτές τις άπειρες ανά τον κόσμο περιπτώσεις».
Τέλος έκανε σύντομη αποτίμηση στη  μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία και  συγκεκριμένα στον «Καλλικράτη». «Ο “Καλλικράτης”  πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία μέσα σ’ αυτή την κρίση να αναδιοργανώσουμε και τις δυνάμεις μας, για να πρωτοπορήσουν σε τρία βασικά θέματα», επισήμανε προς το τέλος της ομιλίας του.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Γραμματέας Χριστοφοράκου: Με απειλεί με τη ζωή μου ο Ρ. Φίσερ

Εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στην γραμματέα του Χριστοφοράκου και στον διάδοχό του στη Siemens
Πρόσωπο κλειδί η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου που ξέρει πρόσωπα και όλα τα ραντεβού. 
Δέχεται απειλές για τη ζωή της από τον Ρ. Φίσερ, όπως ισχυρίζεται
Σε εκρηκτικό κλίμα συνεχίστηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην στελέχους της Siemens, Ρούντολφ Φίσερ και της γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, κας Τσακάλου.
Ο κ. Φίσερ ο οποίος υπήρξε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Siemens Hellas κατά το διάστημα 2005 – 2009 και μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου, ανέλαβε και γενικός διευθυντής της Siemens μέχρι που μετακόμισε στη Siemens Τσεχίας, επιμένει ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί χορηγιών και μίζας σε πολιτικά πρόσωπα.
Στον αντίποδα, η κα Τσακάλου φέρεται πως τον διαψεύδει, λέγοντας πως ως οικονομικός διευθυντής ήταν γνώστης όλων των πληρωμών της εταιρείας και κατά επέκταση όλων των κινήσεων του μαύρου χρήματος προς τα πολιτικά πρόσωπα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΛΙΣΚΟ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ

  «Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε στο κανάλι PBS ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη
"Εκείνοι (σ.σ οι Ισραηλινοί) είπαν "εδώ είμαστε. Βρίσκεστε στη Μεσόγειο. Αυτό το πλοίο εάν αλλάξει ελαφρώς πορεία προς τα βόρεια, θα ξεφορτώσει το φορτίο και εμείς θα το μεταφέρουμε στη Γάζα". Άρα ποιό είναι το θέμα εδώ;" αναρωτήθηκε ο Μπάιντεν.

Έλλειψη ρευστότητας στη Γιαννιώτικη αγορά. Η πτώση του τζίρου οδηγεί σε προσφορές έως και 30%!


Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εμπορικών καταστημάτων στα Γιάννινα, καθώς η κίνηση σε αυτά παραμένει ιδιαίτερα υποτονική, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της απαισιοδοξίας και ανασφάλειας που έχει καταλάβει τους καταναλωτές.
Αποτέλεσμα, να περιορίζουν τα ψώνια τους στα εντελώς απαραίτητα, προτιμώντας να κρατήσουν όσα χρήματα διαθέτουν για… ώρα ανάγκης, γεγονός που έχει δημιουργήσει σήμερα στην ντόπια αγορά ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα ρευστότητας.
Η σημαντική πτώση του τζίρου τους, οδηγεί πολλά

καταστήματα της πόλης να προσφύγουν αυτές τις ημέρες σε προσφορές για τα είδη τους, ενώ, όπως τόνισε για το θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Νταλαμάγκας, τα δάνεια στα οποία καταφεύγουν οι έμποροι αποτελούν απλώς ένα «παυσίπονο» στην ασθένειά τους που δεν μπορεί από μόνο του να δώσει επαρκή λύση στο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας.

Αδιαφορίας Μεγαλείο !!!

Μπρος στο μεγαλείο της αδιαφορίας της  Ν.Α. Ιωαννίνων να παρέμβει και αποκαταστήσει  τη διάβρωση της αμαξιτής οδού Ιωαννίνων  – Πραμάντων (Μονολίθι – Γέφυρα Πλάκας ). Ο αγώνας συνεχίζεται.
    Οι  κατολισθήσεις του περασμένου Φλεβάρη  παραμένουν άγγιχτες, οι διαβρώσεις πολλαπλασιάζονται και η επικινδυνότητα για τους οδηγούς και τα αυτοκίνητά τους όλο και επαυξάνεται.
    Μπήκαμε ήδη στον 5ο μήνα από τις κατολισθήσεις, το Πάσχα ευτυχώς πέρασε χωρίς ατυχήματα και χωρίς την εκδήλωση έστω και στοιχειώδους μέριμνας από τη Νομαρχία να δούμε οι διακοπές του καλοκαιριού που ήδη άρχισαν σε τι θα συντελέσουν να αφυπνισθούν οι αρμόδιοι φορείς και να αποκαταστήσουν τις διαβρώσεις καθώς έχουν υποχρέωση έναντι των πολιτών τους. «Οψόμεθα».  
    Κώστας Μπατσής