Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Για δείτε τι λέει το σύνταγμα της Ελλάδας


Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.
Άρθρο 120 (παραγρ.4)
Αντίσταση με ΚΑΘΕ μέσο!
Από το: ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

Πανελλαδικές: Πτώση βάσεων και αύξηση εισακτέων

Από τα πρώτα στοιχεία
Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων: θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, θα έχουμε πτωτική πορεία των βάσεων εισαγωγής, θα προκληθεί χάσμα περίπου 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, καθώς προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η διόρθωση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας (υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί) αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι και φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές.
Ιατρικές, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Νομικές και Παιδαγωγικά, καθώς και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών Τμημάτων του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) θα έχουν και φέτος ιδιαίτερα υψηλές βάσεις εισαγωγής, παρότι μέχρι στιγμής τα βαθμολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί αλλού ανεπαίσθητη και αλλού ορατή πτώση.
Πάνω από 18.000 μόρια Μάχη θα δοθεί για τις περίπου 1.900 θέσεις εισακτέων στα προαναφερόμενα τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν 9.000- 10.000 υψηλόβαθμοι υποψήφιοι. Συνολικά, φέτος αναμένεται ότι για την εισαγωγή σε περίπου 40 πανεπιστημιακά τμήματα (εκτός των τμημάτων που περιλαμβάνουν ειδικό μάθημα) και στα στρατιωτικά- αστυνομικά τμήματα θα απαιτούνται περισσότερα από 18.000 μόρια.

Google: Παράδοση δεδομένων που συνέλεξε κατά λάθος

Η Google θα διαβιβάσει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τα προσωπικά δεδομένα που συνέλεξε τυχαία, κρατώντας τις ιδιωτικές ανταλλαγές στη διάρκεια φωτογραφικών λήψεων για την εφαρμογή της «Street View», δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής της σε συνέντευξη στους Financial Times.
Ο Ερικ Σμιτ είπε ότι θα διαβιβάσει τις πληροφορίες αυτές κατ΄αρχήν στις γερμανικές, γαλλικές, ισπανικές και ιταλικές αρχές προστασίας δεδομένων, οι οποίες προβλέπουν αυτή τη στιγμή ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Google ετοιμάζεται επίσης να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα ενός εξωτερικού ελέγχου, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αυτοκίνητα που είχαν επιφορτισθεί να φωτογραφίζουν τους δρόμους για τη View Street κατέληγαν να καταγράφουν προσωπικές πληροφορίες που ανταλλάσσονταν ανάμεσα σε υπολογιστές και ανοικτά ασύρματα δίκτυα wi-fi, τα οποία στη συνέχεια αναμεταδόθηκαν μέσω μη ασφαλών συστημάτων.

Ξανά κλειστή η Εγνατία οδός

Κλειστά θα παραμείνουν, για ακόμη μια φορά, τμήματα της Εγνατίας και οι οδηγοί θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν από τον παλιό δρόμο. Αναλυτικά, οι νέες διακοπές της κυκλοφορίαςγια να τοποθετηθεί αντιολισθητική άσφαλτος θα έχουν ως εξής:
Από 10 Ιουνίου 7 το πρωί ως 20 Ιουνίου 8 το βράδυ κλείνει το ρεύμα προς Γιάννενα μεταξύ κόμβων Βενέτικου και Παναγιάς. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Μηλιάς.
  • Στις 18 Ιουνίου από 7 το πρωί ως 8 το βράδυ, κλείνει ο δρόμος από κόμβο Παναγιάς προς Τρίκαλα. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Κατάρας.
  • Από 21 Ιουνίου 7 το πρωί ως 7 Ιουλίου 8 το βράδυ κλείνει ο κλάδος του δρόμου από Γιάννενα προς Γρεβενά μεταξύ κόμβων Μετσόβου και Βενέτικου.Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Μηλιάς. Από Γιάννενα προς Τρίκαλα η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά μέσα κόμβου Παναγιάς, εκτός από την 1η Ιουλίου.
  • -Την 1η Ιουλίου από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ κλείνει το ρεύμα στον κόμβο Παναγιάς από Γιάννενα προς Τρίκαλα καιη κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Κατάρας. 

Γιώργος Τσαντίκος στο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

Διεθνή ύδατα και διεθνή χρήματα

Θόδωρος Γαλανόπουλος 
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
theo1
Η κοινωνία των κρατών της Γης νομίζω ότι είναι σαν την κοινωνία δίπλα μας. έχει απ' όλα.
Κράτη αυτοκράτορες σαν τις ΗΠΑ, κράτη ξεπεσμένους αριστοκράτες σαν την Αγγλία, κράτη υπερόπτες σαν τη Γερμανία, κράτη... «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» σαν την Ελλάδα, αλλά και κράτη νταβατζήδες σαν το Ισραήλ.
Κι άλλες φορές το έχω γράψει ότι οι Ισραηλινοί, οι Εβραίοι γενικότερα, είναι μια ταλαιπωρημένη φυλή.
Κυνηγηθήκαν και εξοντωθήκαν από την Ιερά εξέταση, αποτελειώθηκαν από του Ναζί και το Χίτλερ.
Και, φυσικά, μου κάνει εντύπωση πώς ένας τέτοιος λαός, πολλές φορές χρησιμοποιεί τις μεθόδους των βασανιστών του για να δείξει την ισχύ του και να επιβληθεί στους γείτονες του.
Είναι απορίας άξιο. Δεν τους δίδαξε κάτι αυτό που πολλοί ακόμα από αυτούς έχουν γραμμένο στο χέρι τους;
Εντάξει είναι μια χώρα που νοιώθει ότι ασφυκτιεί ανάμεσα σε πολυπληθείς χώρες του Αραβικού κόσμου.
Αλλά τι πρέπει να γίνει;
Οι πολιτισμοί των Αράβων ήταν εκεί χιλιάδες χρόνια και δεν νομιμοποιούνται από πουθενά οι Ισραηλινοί να αποκλείουν πόλεις και να τις βομβαρδίζουν σκοτώνοντας αθώα παιδάκια ...
Ούτε, φυσικά, να εισβάλουν σε γειτονικές χώρες σαν τον Λίβανο.
Αλλά και τι να πεις για το τελευταίο «ανδραγάθημα» τους που ανεβήκαν πάνω σε εμπορικά πλοία στα διεθνή ύδατα και σκοτώσανε και τραυματίσανε ένα σωρό αμάχους που μεταφέρανε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα;

Που ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος...

Κυβέρνησαν περίπου την ίδια περίοδο, τα καλά τα χρόνια, τότε που η οικονομία της αγοράς σημείωνε άνοδο και επέτρεπε σε διάφορες φούσκες να ... «ανθίσουν» εκτοξεύοντας το μύθο της, και κυρίως, την ισχύ της στα ουράνια. Τότε που η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη άρχιζε να υπόκειται σε μετάλλαξη και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να εμφανίζονται βασιλικότερες του βασιλέως σε δεξιές πολιτικές. Δέκα χρόνια διακυβέρνησης της γηραιάς Αλβιώνας μέτρησε ο Τόνυ Μπλερ και λίγο παραπάνω στην προεδρία του Εργατικού Κόμματος στρέφοντας το τιμόνι κάμποσα κλικ δεξιότερα κάνοντας πολλούς να δουν αναφορές στον «θατσερισμό» εξ ου και ο όρος «Μπλερισμός». Ο Σημίτης πάλι επί δύο τετραετίες (ουχί γεμάτες) από το 1996 ως το 2004 έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και μας μπούκωσε με το μύθο της «ισχυρής Ελλάδας», αφού προηγουμένως είχε κάνει τις απαραίτητες ενέσεις νεοφιλελευθερισμού στο ... «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρώτος έφυγε κλωτσηδόν κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου (Ιράκ), ο δεύτερος με την οσμή σκανδάλων, τα οποία με την πάροδο των χρόνων έχουν μετατραπεί σε Λερναία Ύδρα έχοντας στην ουσία ακυρώσει όλη την κυβερνητική του θητεία.

Ο Χρόνος που ξοδεύουν οι άντρες στο μπάνιο"

Μετά από εργαστηριακές έρευνες που μετείχαν τυχαία δείγματα ανδρικού πλυθησμού καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα ... Η έρευνα έγινε στα εργαστήρια της εταιρίας "Βαριέμαι Α.Ε Ε.Π.Ε Μ.Κ.Ε" και μετά από 2 χρόνια ερευνών τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά ...
Μέγιστος προβληματισμός έχει δημιουργηθεί γιατί μετά από 2000 μπάνια οι άντρες συνεχίζουν να προσπαθούν να καταλάβουν με πιο τρόπο το νερό κυλάει πάνω τους ξοδεύοντας τον ίδιο χρόνο σε αυτό όσο και στο πρώτο τους μπάνιο. Η υδροδυναμική είναι δύσκολη επιστήμη .... 
 ΠΗΓΗ

Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το Rachel Corrie Μέγεθος κειμένου Διαδώστε αυτό το άρθρο Επιλογή κατηγορίας Στην ίδια κατηγορία * Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το Rachel Corrie * Η Ρωσία προειδοποιεί το Ιράν * Υεμένη: Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής * “Δεν υπάρχει πιθανότητα πολέμου” * Νέα απεργία στη British Airways * Ψυχοθεραπεία μέσω... internet * Mια Κεφαλλονίτισσα υποψήφια για Miss United States! * Φάρμακα προκαλούν εξάρτηση απο τζόγο και... σεξ! Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2010 | 16:48 Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2010 | 07:42Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το Rachel Corrie, κοντά στην ακτή της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων. Και αυτή η κατάληψη, λίγες ημέρες μετά τη φονική επιδρομή στο τουρκικό σκάφος, έγινε σε διεθνή ύδατα. "Βίαιη η κατάληψη" λέει η οργάνωση Free Gaza. Το ιρλανδικό πλοίο, κατελήφθη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και να χρησιμοποιηθεί βία, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό. "Οι δυνάμεις μας επιβιβάστηκαν στο σκάφος, και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Όλα έγιναν χωρίς βία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Σύμφωνα με μαλαισιανή πηγή, οι επιβαίνοντες δεν έχουν πειραχτεί και το πλοίο οδηγείται από τους ισραηλινούς στο λιμάνι του Ασντόντ. Ωστόσο, σύμφωνα με την οργάνωση Free Gaza, η εισβολή των Ισραηλινών στο πλοίο έγινε με χρήση βίας ενω η ιρλανδική οργάνωση που ναύλωσε το πλοίο Rachel Corrie, η Εκστρατεία Αλληλεγγύης Ιρλανδία Παλαιστίνη κατήγγειλε την "κατάληψη" του πλοίου της στα ανοικτά της Γάζας και την

Θεσσαλονίκη: Μαθητές για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

Φορώντας μπλουζάκια που είχαν το λογότυπο «Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα»...
μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου του δήμου Θερμαϊκού, επισκέφθηκαν το πρωί, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αθήνα.

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους, τους γονείς τους και τον αντιδήμαρχο Θερμαϊκού, Τατιανό Μάγγο, κατάφεραν να δημιουργήσουν «αίσθηση» με την παρουσία τους στους τουρίστες. Συνατήθηκαν με τον πρόεδρο του μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή, στον οποίο παρέδωσαν υπογραφές πολιτών για την επιστροφή των γλυπτών στη χώρα μας.
Οπως ανέφερε ο κ.Μάγγος, οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία του δήμου Θερμαϊκού και αφορούν στο αίτημα όλων των Ελλήνων για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Παρθενώνα. 

Newsit

Αυξημένη παραβατικότητα σημειώθηκε τον Μαίο στην Στερεά Ελλάδα

Κατά την διάρκεια του μηνός Μαΐου του έτους 2010, από τις υπηρεσίες των υφισταμένων της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδος, Αστυνομικών Διευθύνσεων, ήτοι: Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας:
α. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια είκοσι επτά (327) άτομα και ειδικότερα:· Δύο (2) άτομα, για ληστείες. · Δύο (2) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Παιγνίων». · Σαράντα τέσσερα (44) άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών». · Ένα (1) άτομο, για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Αρχαιοτήτων». · Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών. · Ένα (1) άτομο, για απειλή. · Δύο (2) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Εκδιδομένων Γυναικών». · Δώδεκα (12) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας «περί ‘Όπλων και Εκρηκτικών». · Δύο (2) άτομα, για εκβίαση. · Τριάντα πέντε (35) άτομα, για διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων. · Δώδεκα (12) άτομα, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. · Ογδόντα πέντε (85) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος και για παραβάσεις του νόμου «Περί πνευματικής ιδιοκτησίας»). · Εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών). · Ένα (1) άτομο, για οικονομική τους εκμετάλλευση. · Τριάντα επτά (37) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.). · Ένα (1) άτομο, για επαιτεία. · Ένα (1) άτομο, για παραβίαση περιορισμών παραμονής. · Ένα (1) άτομο, για απόπειρα κλοπής. · Έξι (6) άτομα, για Μαστροπεία. · Τέσσερα (4) άτομα, για αντίσταση – απείθεια – απειλή – σωματικές βλάβες. · Οκτώ (8) άτομα, για παράβαση των Νόμων « Περί αθλητισμού» και « Περί όπλων και εκρηκτικών ». · Τρία (3) άτομα, για παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ).

Ό,τι πάρεις 1 ευρώ...


Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αλλά αυτή η δήλωση του mr.  MIG ότι προσφέρει τις “πράσινες” μετοχές του προς 1 ευρώ το κομμάτι στους παλαίμαχους αθλητές και αθλήτριες του Παναθηναϊκού ή στον Ερασιτέχνη…  είχε επίδραση πάνω μου. Μου πυροδότησε ασύλληπτες φαντασιώσεις: Ότι τρελάθηκε, λέει, το αφεντικό και το ’ριξε στην αναδιανομή του πλούτου. Ότι πάνω σε μια παραφορά του λαοφιλικού καπιταλισμού του, άρχισε να διαμοιράζει το Ε1, το Ε9 κι ό,τι άλλο ξέρουν και δεν ξέρουν  οι λογιστές του,  στους εισοδηματικά ασθενείς. Σούπερ φαστ, μπλου σταρ, boeing 737, αμοιβαία, μετοχές, ακίνητα και κότερα και βίλες κι αυτοκίνητα…  προς ένα ευρώ το κομμάτι. Μη σπρώχνεστε. Όλοι θα πάρουμε.  Παλαίμαχοι των ταμείων (συνταξιούχοι), ερασιτέχνες της παραγωγικότητας (άνεργοι), πράσινοι κοψοχέρηδες (μετανιωμένοι του ΠΑΣΟΚ), ξεπεσούρες γαλαζοαίματοι (απόπαιδα της μεταρρύθμισης του Καραμανλή)… Όλοι.

Εκτός ΕΣΠΑ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με πρόσχημα...τη διαχειριστική επάρκεια.

Αφού για αρκετό διάστημα το έργο της επέκτασης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ζούσε.. στη σιωπή, με την Περιφέρεια Ηπείρου να θεωρεί ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, καθώς υπό την επίβλεψή του έγινε η μελέτη, και το υπουργείο να πετάει το μπαλάκι στην Περιφέρεια, το πρόβλημα λύθηκε.Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν αυτή που ανέλαβε να γνωστοποιήσει ότι η επέκταση του νοσοκομείου δεν εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για τυπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, επειδή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει τη διαχειριστική επάρκεια για την εκτέλεση του έργου αυτού, με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Πωλείται η εθνική αξιοπρέπεια!


Η ανακοίνωση για τις μαζικές πωλήσεις όλων όσα συνθέτουν την περιουσία του Δημοσίου (δηλαδή όλων ημών) μοιάζει με τον επιθανάτιο ρόγχο μιας χώρας η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα Τάρταρα. Μιας χώρας η οποία, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ του «Π» που κυκλοφορεί, περιμένει:
● Τους ελεγκτές, οι οποίοι πρακτικά θα υποκαταστήσουν τις ηγεσίες όλων των υπουργείων και όλων των κρίσιμων τομέων, τους οποίους η επιτήρηση κρίνει απαραίτητους για την επίτευξη των στόχων της: των τραπεζών, των υπουργείων, του προϋπολογισμού, των στατιστικών στοιχείων και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Για όποιον δεν κατάλαβε το παρασύνθημα, πρόκειται γι’ αυτούς που θα ελέγχουν τις «εκθέσεις προόδου» υπουργείων και κρατικών οργανισμών και, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, θα δίνουν τις εντολές για νέα μέτρα.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:"Αφετηρία για μια αριστερά της ελπίδας"

Την πεποίθησή του ότι το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ μπορεί να γίνει τομή και αφετηρία για μια αριστερά της ελπίδας, της αλληλεγγύης, των κοινωνικών αγώνων και της εναλλακτικής προπτικής , εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας ανοίγοντας χθες το βράδυ τις εργασίες του συνεδρίου.Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της τονίζοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει μακριά με κόντρα το λαό και τη κοινωνία και εξέφρσασε την άποψη ότι "οι μέρες τους είναι μετρημένες και το καταλαβαίνουν". Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αντέξει η ελληνική κοινωνία. Είναι άδικα και κυρίως αναποτελεσματικά, αφού όχι μόνο δεν απομακρύνουν το κίνδυνο της χρεοκοπίας αλλά από μακρινό και θεωρητικό, τον καθιστούν πραγματικό.Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η αριστερά να γίνει ο φορέας του καινούργιοι και ελπίδα του κόσμου , όχι μόνο με διακηρύξεις, αλλά και με πράξεις τονίζοντας ότι το θέμα δεν

Συνάντηση Πάπα Βενέδικτου με πρόεδρο Χριστόφια

Κατ`ιδίαν συνάντηση είχαν το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφιας και Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο οποίος πραγματοποιεί από την Παρασκευή επίσκεψη στην Κύπρο.
Ο Πάπας αφίχθη στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας στις 9.10 το πρωί και τον υποδεχθηκαν ο πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του Έλση. Ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Πάπας επιθεώρησαν στρατιωτικό άγημα, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική της αστυνομίας Κύπρου και κατευθύνθηκαν στον ανδριάντα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του τρίτου.

Ο Πάπας απέδωσε φόρο τιμής στο Μακάριο, στον ανδριάντα του οποίου είχε τοποθετηθεί λίγο πριν μεγάλο στεφάνι με λουλούδια σε κίτρινο και άσπρο χρώμα.

Ο Κύπριος πρόεδρος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η επίσκεψη «αποτελεί ιστορικό γεγονός για την Κύπρο», ενώ μιλώντας κατά την υποδοχή του ζήτησε από τον Πάπα να συνδράμει με την προσευχή του για να επανακτήσει η Κύπρος σύντομα την ενότητα και την ελευθερία της

nooz

Οδηγούν την χώρα σε κατάρρευση με ψευτοηρωισμούς βουλευτών


Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο όλη την αλήθεια. Κάντε το πριν να είναι αργά. Δεν βρέθηκαν ξαφνικά 14 "ήρωες" που διαφωνούν με το ασφαλιστικό αλλά είναι 14 βουλευτές που κοιτάνε να ...ξεγλιστρήσουν από το μένος του κόσμου.
Το ασφαλιστικό το επιβάλλει η τρόικα, της οποίας η Ελλάδα ζήτησε την βοήθεια μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι πολλών δεκαετιών. Για να αποφύγουμε την πτώχευση πρέπει να πάρουμε μέτρα τα οποία ΔΕΝ έχουμε λάβει.
Κάντε λοιπόν ένα δημοψήφισμα αφού όμως πείτε όλη την αλήθεια και εξηγήσετε τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν περάσει το ασφαλιστικό.

ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι Ισραηλινοί αναχαίτισαν και παρακολουθούν το πλοίο «Rachel Corrie» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Σε αυτό ωστόσο δεν έχουν επιβιβαστεί ισραηλινοί στρατιώτες, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρλανδικού ΥΠΕΞ.
Το φορτηγό πλοίο «Rachel Corrie», που έχει ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδεύεται από ισραηλινά πλοία, αλλά δεν έχουν επιβιβαστεί σε αυτό ισραηλινοί στρατιώτες, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρλανδικού υπουργείου Εξωτερικών. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές δυνάμεις και δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από την πλευρά τους ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο», τόνισε η ίδια πηγή. «Από ό,τι καταλαβαίνουμε, τα ισραηλινά πλοία βρίσκονται δίπλα στο «Rachel Corrie», αλλά δεν έχουν ακόμα επιβιβαστεί σε αυτό ισραηλινοί στρατιώτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της ιρλανδικής οργάνωσης Εκστρατεία Αλληλεγγύης Ιρλανδία-Παλαιστίνη τόνισε ότι ήλθε σε επαφή στις 05:15 τοπική και ώρα Ελλάδας μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με επιβάτες του πλοίου. «Τούς ακολουθούσαν ισραηλινά πλοία. Τα ραντάρ τους είχαν παρεμβολές, αλλά τα δορυφορικά τηλέφωνα λειτουργούσαν», τόνισε ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής οργάνωσης. 
fimotro

ΝΔ: Φοβάται αποκάλυψη για μίζα γαλάζιου υπουργού;


Με μια δήλωση σε έντονα ειρωνικό ύφος η ΝΔ μέσω του βουλευτή Τάσου Νεράντζη  αφήνει αιχμές για τοντρ όπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα του σκανδάλου Siemens η εξεταστική επιτροπή. Ωστόσο, η επιθετική αυτή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ εκτιμάται και ως προσπάθεια να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις.
Οι ανατροπές αλλά και τα νέα στοιχεία για τα μαύρα ταμεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας δείχνουν οτι δεν αποκλειεται να εμπλέκεται ακόμα και υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή στο σκάνδαλο.
Γι' αυτό και η συγκεκριμένη δήλωση έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως άλλοθι για τη νυν ηγεσία της.
Η δήλωση έχει ως εξής : «Η αναζήτηση του “γαλάζιου” υπουργού κατέληξε τελικά σε… μαραγκό! Μετά ήρθαν οι “μπατζανάκηδες” και τέλος τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα δώρα

Αντίο ασπιρινούλα, Depon, Fenistil και Simeco!

Δείτε ποια φάρμακα θα πληρώνουμε από την τσέπη μας ...
Σταματά πλέον η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων συνήθους και καθημερινής χρήσης για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. 
Στο εξής οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους τα  αναλγητικά, αντιπυρετικά και αντιόξινα μεταξύ άλλων φάρμακα όπως ορίζει η σχετική απόφαση της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά. 
Στον ίδιο κατάλογο που περιέχει συνολικά 838 φαρμακευτικά προϊόντα περιλαμβάνονται επίσης και πολλά σκευάσματα τύπου lifestyle όπως για παράδειγμα είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα για το αδυνάτισμα ή για την διακοπή του καπνίσματος. 
Τη μη κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των δαπανών που αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή είχε κοινοποιήσει με επιστολή της στις 18/5 2010 η γενική γραμματέας  Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Αθηνά Δρέττα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ακολούθησε η σύνταξη του επίμαχου καταλόγου με τα εκατοντάδες σκευάσματα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τελικώς η δημοσίευσή του στο φύλλο 740/ 28-5-2010 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. 

Δείτε εδώ την λίστα με τα φάρμακα 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο πρωθυπουργοκλεφτούλης!!


Κουβέλης: Να φύγει ο Συνασπισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΝ κάνοντας λόγο για ύπαρξη πολλών και σημαντικών πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών με τις συνιστώσες.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τις συνιστώσες είχαμε και έχουμε πολλές και σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι οποίες διαμορφώνουν καθημερινά πεδίο στρέβλωσης και παραμόρφωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών του Συνασπισμού ως...
 κόμματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Συνασπισμού, ως κόμματος του αριστερού ευρωπαϊσμού, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμισμού, της πολιτικής οικολογίας».
Και πρόσθεσε: «Υποστηρίζω την απεμπλοκή από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να αγωνίζεται και να δίνει παράλληλα ζωντανές λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις ''ασφαλείς'' απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών. Αριστερά που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης και που διαμορφώνει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο».

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη


Πέντε από τους 9 ακτιβιστές πυροβολήθηκαν στο κεφάλι


Εννέα τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή σε πλοίο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από βολές πυροβόλου στο κεφάλι.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως οι περισσότεροι άνδρες κτυπήθηκαν με σφαίρες των 9mm, πολλές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος τον Γιαλτσίν Μπουγιούκ, αντιπρόεδρο του τουρκικού συμβουλίου ιατροδικαστικής που διενήργησε τις νεκροψίες την Παρασκευή. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένας 60χρονος, ο Ιμπραχίμ Μπιλγκέν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στον κρόταφο, στο στήθος, στο γοφό και στην πλάτη, ανέφερε ο Guardian. Ένας 19χρονος, με το όνομα Φουλκάν Ντογκάν, ο οποίος έχει επίσης αμερικανική υπηκοότητα, πυροβολήθηκε πέντε φορές από απόσταση μικρότερη των 45 εκατοστών, στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δύο στο πόδι και μία στην πλάτη.
Άλλοι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν τέσσερις φορές, Πέντε από εκείνους που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού είτε στην πλάτη, δήλωσε ο Μπουγιούκ, πάντα σύμφωνα με τον Guardian. Εκτός από όσους σκοτώθηκαν, άλλοι 48 έφεραν τραύματα από πυροβόλο και έξι ακτιβιστών εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη, πρόσθεσε.

Κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα‏...

Aλλαγή στο σκηνικό του καιρού το Σάββατο με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά σε Ήπειρο Μακεδονία Θεσσαλία Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες και μετά τα φανόμενα θα επεκταθούν και στην Θράκη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατα την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους ισχυρά. Από το βράδυ πάντως και απο τα Δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά. 
Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/site/article/Bad_weather_across_the_country/

Θεραπεία για τον 2χρονο που καπνίζει 40 τσιγάρα

Ειδική θεραπεία για το μικρό αγόρι, που είναι εθισμένο στον καπνό και καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα, θα ξεκινήσουν Ινδονήσιοι γιατροί, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η περίπτωση του 2χρονου  Άρντι, που ζει σε ένα χωριό στη Σουμάτρα, προκάλεσε σκάνδαλο, όταν το Μάιο μεταδόθηκε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει το παιδί να απολαμβάνει το τσιγάρο που καπνίζει.
«Μία ομάδα που θα αποτελείται από ένα παιδίατρο, ένα ψυχίατρο και ένα νοσηλευτή, θα ασχοληθούν με τη θεραπεία του παιδιού, από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών Σέτο Μουλιάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ