Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Λιγότεροι μαθητές σε ιδιωτικά σχολεία

Κυρίως από τα μεσαία οικονομικά στρώματα 
Λιγότεροι μαθητές εκτιμάται ότι θα είναι στα ιδιωτικά τον Σεπτέμβριο.Οι εγγραφές μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία για την προσεχή σχολική χρονιά, θα είναι άλλος ένας δείκτης των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικογένεια, λένε οι ιδιοκτήτες και (κυρίως) οι εκπαιδευτικοί. Οι σχολάρχες πιστεύουν ότι τα καταξιωμένα εκπαιδευτήρια δεν θα θιγούν, ενώ οι διδάσκοντες εκτιμούν ότι η μείωση του αριθμού των μαθητών μπορεί να ξεπεράσει το 10% και θα αφορά κυρίως στα σχολεία που απευθύνονται σε μεσαία οικονομικά στρώματα. Πάντως, το «πάγωμα» των διδάκτρων εφέτος εκτιμάται ότι θα περιορίσει τη μετακίνηση προς τη δημόσια εκπαίδευση και θα ενισχύσει τα ποιοτικά κριτήρια επιλογής εκ μέρους των γονέων.

Αλλαγή δεδομένων στην επιλογή ιδιωτικού σχολείου
Οι ιδιοκτήτες προβλέπουν μικρή μείωση μαθητών και δίνουν βάρος στην ποιότητα
Αλλον ένα δείκτη των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικογένεια θεωρούν οι ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών μαθητών των ιδιωτικών σχολείων θα επιστρέψει και την επόμενη χρονιά στους ίδιους χώρους, με δεδομένες τις οικονομικές θυσίες των γονιών. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) τηρεί στάση αναμονής όσον αφορά στην τελική μείωση του αριθμού των μαθητών, χωρίς πάντως να αποκλείει διψήφια ποσοστιαία μείωσή τους. Πιο «ευάλωτα» είναι τα σχολεία σε περιοχές με μεσαία οικονομικά στρώματα.

Σοκ στην αγορά αυτοκινήτου: Στο -53,7% η πτώση των πωλήσεων

Στα 300εκ.€ η μείωση των εσόδων του κράτους
του Τάκη Τρακουσέλλη από το: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Την χειρότερη χρονιά της τελευταίας εικοσαετίας περνάει η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου με την πτώση που καταγράφηκε τον Μάιο να έχει φτάσει το 53,7%. Παράλληλα, τα πολυπόθητα έσοδα για το κράτος από τη φορολογία των πωλήσεων αυτοκινήτων για το 2010 (Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ), θα σημειώσουν πτώση άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται για την αμελητέα αύξηση των εσόδων, που για το πρώτο τετράμηνο του έτους (μόλις 0,4%) παρά την υπερβολικά μεγάλη αύξηση των φόρων.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητων, κατά τον Μάιο ταξινομήθηκαν 11.928 καινούρια οχήματα, όταν κατά μέσο όρο τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2004-2009 ταξινομήθηκαν 25.782.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Πολιτική κρίση στην Ιαπωνία
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
 
Την παραίτησή του ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουκίο Χατογιάμα ύστερα από επικρίσεις που δέχθηκε για την πτώση της δημοτικότητας του Δημοκρατικού Κόμματος από το οποίο προέρχεται. Για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε επίσης ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ιτσίρο Οζάουα. Καθώς διεξάγονται εκλογές στην Ιαπωνία για την Άνω Βουλή στις 11 Ιουλίου 2010, ελπίζεται ότι η παραίτηση των δύο ανδρών θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του κόμματός τους στις προσεχείς εκλογές. Ένας ακόμη λόγος που υποχρέωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό σε παραίτηση είναι και η στάση του στο θέμα της απομάκρυνσης της αμερικανικής βάσης της Οκινάουα. Ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί να εργαστεί για την απομάκρυνση της βάσης αυτής, τελικά προχώρησε σε νέα συμφωνία για την παραμονή της. Είχε προηγηθεί για τον ίδιο λόγο η παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Μιζούχο Φουκουσίμα του μικρού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, της οποίας το κόμμα επέμενε στην απομάκρυνση της αμερικανικής βάσεως.

Νέες απεργίες απο Δευτέρα

 Συνεχίζεται ο χορός των κινητοποιήσεων για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και το Ασφαλιστικό. Νέο θρίλερ με το Zenith.
Σε νέα κινητοποίηση, με σκοπό να αποτραπεί η πρόσβαση του κρουαζιερόπλοιόυ «Ζενίθ», προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Tο πλοίο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με την ΠΝΟ η νέα κινητοποίηση έχει στόχο 'την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων με πρώτο και κορυφαίο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών". Η ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την επικείμενη άρση του καμποτάζ.
Απεργούν αύριο και την Τρίτη, καθώς και στις 16 και 17 Ιουνίου οι δικηγόροι στην Αττική.
Νέα απεργία, την ερχόμενη Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.
Newsit

Εμπλοκή του Σωκρ. Ξυνίδη στην υπόθεση του Βατοπεδίου!...

Είχε συναινέσει το 2001 στον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων για να τις πάρει ο Εφραίμ. Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος...
Η "Καθημερινή της Κυριακής" αποκαλύπτει ότι σε ανύποπτο χρόνο και, πάντως, πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των παραλιμνίων εκτάσεων της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου και ξεκινήσει η υπόθεση που ταλάνισε τα τελευταία έτη τον δημόσιο βίο, ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ξάνθης συναινούσε να αποδοθούν στο μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευθεί για τον λιμένα του Πόρτο Λάγος...
Κατά το δημοσίευμα, είναι 2 Απριλίου 2001 όταν ο νυν γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος συμμετείχε στη «Λιμενική Επιτροπή του Λάγος» και εκλήθη να λάβει θέση για τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένος προκειμένου αυτός να...

Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ : "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ"...

Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος(από το Βήμα της Κυριακής)

Επιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης ότι οι λόγοι που τον ώθησαν σε παραίτηση το 1997 από το υπουργείο Μεταφορών οφείλονταν σε θέματα διαφάνειας που αφορούσαν τις προμήθειες στο Δημόσιο. Τον κ. Καστανίδη διαδέχθηκε στο...
υπουργείο Μεταφορών ο κ. Τ.Μαντέλης, ο οποίος υπέγραψε και όλες τις συμβάσεις της Siemens, όπως αναφέρθηκε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Καστανίδης λέει για πρώτη φορά ότι παραιτήθηκε επειδή «ο πυρήνας της πολιτικής διαφωνίας ήταν η εμμονή μου να διαμορφωθεί ένα σύστημα κανόνων διαφάνειας στις προμήθειες και στα έργα του Δημοσίου υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής,κάτι που άλλωστε αποτελούσε προγραμματική μας δέσμευση».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται βέβαιος ότι τελικά θα τιμωρηθούν και μάλιστα παραδειγματικά τα πολιτικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει αδικήματα εναντίον του ελληνικού λαού και πλούτισαν παρανόμως, χωρίς να υπάρξει το εμπόδιο της παραγραφής: «Θεσμική δεοντολογία μού επιβάλλει να μη διατυπώσω συγκεκριμένη νομική γνώμη, την ώρα που Εξεταστικές Επιτροπές και Δικαιοσύνη ασχολούνται με συγκεκριμένες υποθέσεις που ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια τον λαό και τη χώρα» αναφέρει και σημειώνει: «Μπορώ γενικά να πω ότι ο απίστευτος πλούτος του νομικού μας οπλοστασίουμπορεί να εξασφαλίσει την παραδειγματική τιμωρία αυτών για τους οποίους θα αποκαλυφθεί ότι έχουν ποινικές ευθύνες».

Οσον αφορά την τιμωρία των πολιτικών προσώπων ο υπουργός αποκαλύπτει: «Σε λίγες ημέρες θα εισηγηθώ τον νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών,που θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις υπό το ισχύον Σύνταγμα.Θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα και τον εκλογικό νόμο. Γίνεταιπιστεύωσαφές ότι αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα,εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία και αποκαθιστούμε την αρχή ότι η πολιτική αποφασίζει και η οικονομία ακολουθεί».

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει δημοσίευμα λιβανέζικης εφημερίδας, της Αλ Μουστακμπάλ, σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Γάζα, ζητώντας μάλιστα από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να συνοδεύσει την επόμενη ανθρωπιστική νηοπομπή προς τα παλαιστινιακά εδάφη.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ήδη εξέφρασε αυτή την επιθυμία του στις ΗΠΑ, οι οποίες τον συμβούλεψαν  να κάνει υπομονή και να καθυστερήσει για λίγο τα σχέδια του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις προκειμένου να ακυρώσει στρατιωτικές και αμυντικές συμφωνίες που έχει συνάψει με το Ισραήλ. Ο τουρκικός Στρατός, ωστόσο, αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό το ενδεχόμενο, αρνούμενος να διακόψει τις επαφές και τις σχέσεις του με το Ισραήλ, σύμφωνα με ειδική αναφορά των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που φέρνει στο φως η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. 

fimotro

Διαμαρτυρία για το όριο αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών

 Ούτε να ακούσουν θέλουν φοιτητές, μαθητές και αδιόριστοι καθηγητές για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση. Έξω από τη βουλή θα βρεθούν την Πέμπτη το απόγευμα οι οργανώσεις των νέων που αντιτίθενται στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση. Προειδοποιούν δε με κλιμάκωση των μέτρων, σε περίπτωση που η βουλή ψηφίσει κάτι τέτοιο.''Δυστυχώς ο κ.Τορναρίτης με αστραπιαίες κινήσεις τερμάτισε τον διάλογο ετσιθελικά, χωρίς να εισακούσει τις δικές μας απόψεις και την Τρίτη 8/6 κάλεσε τη Γενική Εισαγγελία στη βουλή για τελικό νομοτεχνικό έλεγχο, με στόχο να σταλεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Πέμπτης", δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο Χρυσόστομος Πασιαρδής, επικεφαλής του φορέα ενάντια στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση.
Την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή.
'''Θα καλέσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τερματιστεί κάθε προσπάθεια για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης", προσθέτει ο κ. Πασιαρδής.
Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στον Φορέα προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση που η βουλή ψηφίσει την ερχόμενη Πέμπτη την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση στο 63ο έτος. 
ΠΟΛΑ ΤΣΩΝΗ στο SigmaLive

Ετοιμαστείτε, αρχίζει το μάτς!...

Αρχίζει το ματς! Για την ακρίβεια, οι 32 ομάδες είναι έτοιμες για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή παγκοσμίως. Η παρουσία της Ελλάδας δίνει για όλους εμάς ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να ψιλαφήσουμε περισσότερο τη διοργάνωση. Ταυτόχρονα, η παρουσία των παραδοσιακών δυνάμεων (Βραζιλία, Ιταλία, Αργεντινή, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία) πέρα από κάποιων φιλόδοξων και δυνατών αντιπάλων, αφήνει απλόχερα υποσχέσεις για τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.
Τα προγνωστικά φέρουν κατά σειρά Ισπανία, Βραζιλία, Αγγλία, Αργεντινή να έχουν ελαφρύ προβάδισμα έναντι των λοιπών ομάδων.
Για να 'μαι ειλικρινής, λίγες φορές πίστεψα στα προγνωστικά για τέτοιες διοργανώσεις κι η αλήθεια είναι ότι λίγες φορές επιβεβαιώθηκαν κιόλας.

Τα Pigs στην ατζέντα της Λέσχης ΜπίλντερμπεργκΟι πλούσιοι και οι εκλεκτοί αυτού του κόσμου συγκεντρώνονται σε ένα από τα πιο χλιδάτα θέρετρα της Ισπανίας για την ετήσια σύνοδο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τα μπλόκα της αστυνομίας. Τι συζητούν και τι αποφάσεις παίρνουν ή ακόμη και εάν λαμβάνονται αποφάσεις.
Πέρυσι η σύναξη των ισχυρών έγινε στην Γλυφάδα. Η Ελληνική οικονομία κατέρρευσε μετά από λίγους μήνες. Φέτος η λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδριάζει στο αποκλειστικό τουριστικό συγκρότημα Dolce στο Sitges. «Μήπως έρχεται η σειρά της Ισπανίας;», διερωτούνται με μια δόση..
ειρωνείας οι Τάιμς του Λονδίνου. H ατζέντα και οι συμμετοχές
Η ατζέντα της συνόδου είναι εμπιστευτική. Λίγοι την γνωρίζουν. Ένας από αυτούς που ισχυρίζεται ότι την έχει στην κατοχή του είναι ο Ντάνιελ Εστούλιν, ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τις συνόδους της λέσχης Μπίλντερμπεργκ για πολλά χρόνια.
Το μεγάλο θέμα της ατζέντας είναι εάν το ευρώ θα επιβιώσει, λέει σε συνέντευξη στους Τάιμς.

Έλληνας Κροίσος με 11 γράμματα..

Σε ποιον ανήκει αυτο το σπιτάκι;; Ποιος περνάει τις διακοπές του σε αυτό το φτωχικό με την απαράδεκτη θέα;; Που να μας το χαρίζανε τέτοιο σπίτι, δεν θα το παίρναμε.. Ένα στραβοπάτημα να κάνει στην πισίνα, πέφτεις κατευθείαν στην θάλασσα.. Απαράδεκτο!! Δείτε τον άτυχο..

Αγριο χέρι και στις επικουρικές

Μετά τη βασική σύνταξη σειρά έχουν τώρα οι επικουρικές, οι οποίες μπαίνουν στη μέγκενη των επιτηρητών
Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για την κατάρτιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η αντιπροσωπεία της τρόικας ζήτησε να αθροιστούν στις κύριες συντάξεις και οι επικουρικές και μαζί να «υπακούσουν» στον κανόνα: ποσοστό αναπλήρωσης (σύνταξης) 1,2% για κάθε χρόνο ασφάλισης. Εστω και αν αυτό το ποσοστό είναι μεσοσταθμικό, δεν οδηγεί δηλαδή ευθέως σε σύνταξη στο 48% για 40 έτη ασφάλισης, ωστόσο εάν εφαρμοστεί δύναται να προκαλέσει περικοπές έως και 40% στις αποδοχές. Από 90-100% σήμερα και οι δύο συντάξεις μαζί -και μόνο για 35 έτη ασφάλισης- θα περιοριστούν στο 51-55% για 40 έτη ασφάλισης.
Το πλαφόν τίθεται γιατί και οι επικουρικές συντάξεις είναι εγγυημένες από το κράτος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα Ταμεία είναι στο «κόκκινο». Αδυνατούν δηλαδή να δώσουν ακόμη και το 20%, εν σχέσει με την κύρια, ως επικουρική σύνταξη που προβλέπουν τα καταστατικά.

Άνισος ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

Σύμφωνα με τους υπουργούς οικονομικών της G20, η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα απ΄ό,τι προβλεπόταν
Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας είναι γρηγορότερος απ΄ό,τι προβλεπόταν, εκτιμούν οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνόδου της G20 που πραγματοποιείται στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας.
«Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται γρηγορότερα απ΄ό,τι προβλεπόταν, αλλά με ένα ρυθμό άνισο ανάλογα με τις χώρες και τις περιοχές», τονίζουν οι συμμετέχοντες στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.
«Ωστόσο, η πρόσφατη μεταβλητότητα στις χρηματαγορές μάς υπενθυμίζει ότι παραμένουν οι ουσιαστικές προκλήσεις, πράγμα που υπογραμμίζει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας», προστίθεται στο ανακοινωθέν.
Voria.gr
 

Οι λίστες της ντροπής..

  Απίστευτα χαρτιά φτάνουν από τη Γερμανία στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Οι συμμετέχοντες βουλευτές έχουν χάσει την μπάλα και οι περισσότεροι εξ αυτών δυσκολεύονται να βρουν άκρη. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο ταυτίζονται οι περισσότεροι είναι το μεγάλο πάρτι που είχε στήσει η γερμανική εταιρεία με τη βοήθεια του πολιτικού συστήματος. Και αυτό προκύπτει από ...
τα έγγραφα που έχουν φτάσει στην Εξεταστική και τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως.
Οι λίστες είναι δύο ειδών. Η μία περιέχει ονόματα κορυφαίων επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων και συγγενών τους, που τα Χριστούγεννα του 2001 αποδέχονται δώρα σε είδος, συνήθως μικρής αξίας, απ’ αυτά που στέλνονται με την ευκαιρία εορτών. Πρόκειται για είκοσι επιχειρηματίες, δέκα πολιτικούς, δέκα στελέχη τραπεζών, οχτώ διευθυντές οργανισμών, δύο εκδότες και μεγαλοστελέχη τους, πέντε δικηγόρους και ένα δημοσιογράφο. Επειδή πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική των μεγάλων εταιρειών να στέλνουν ευχετήρια δώρα (ποτά ή προϊόντα τους) μικρής χρηματικής αξίας, δεν θα δημοσιεύσουμε τα ονόματα. Η Ελλάδα δεν είναι Βρετανία, όπου η δεοντολογία απαγορεύει σε δημόσια πρόσωπα να αποδέχονται δώρα με αξία μεγαλύτερη των 50 λιρών. Εδώ κοντεύουμε να συνηθίσουμε μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – δεν θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου για ένα καλάθι με ποτά.

Για ένα Πανεπιστήμιο Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης

Εμμανουήλ  Γ. Φραγκούλης
Καθηγητής Βιοχημείας, πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και Διευθυντής του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Κλινικής Βιοχημείας - Μοριακής Διαγνωστικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών από το 2009, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοχημικών Εταιρειών (European Biochemical Societies).
Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1996-1999), Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Πρόεδρος του ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμιγκ. Μέλος επί σειρά ετών του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας. Υπήρξε εθνικός εκπρόσωπος σε μια σειρά διεθνείς συναντήσεις και οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://sites.google.com/site/emmfragoulis/

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο ...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ   ΑΠΌ: ΤΑ ΝΕΑ.  
Η πορεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ από την παντοδυναμία στη δίνη των σκανδάλων...


Ο Ακης είναι αυτό που λέμε «αγαπησιάρης». Δηλαδή είναι από το είδος των ανθρώπων που δεν μπορείς να τους κρατήσεις κακία. Είναι γιατί και εκείνος δύσκολα «κρατάει». Μπορεί να θυμώνει, να φωνάζει- φωνακλάς κυρίως- αλλά ξέρεις ότι
αυτό που βλέπεις, αυτό είναι. Ο Ακης είναι ο άνθρωπος που κάθε άνδρας θα ήθελε να έχει φίλο. Μήνες να ΄χεις να τον δεις, χρόνια, στο...
πρώτο πεντάλεπτο της κουβέντας, θα νιώσεις σαν να ήσασταν και χτες μαζί και να τα λέγατε.

Ο Ακης είναι γλεντζές. Χορεύει καλά ζεϊμπέκικο, χορεύει τα ηπειρώτικα- γιατί είναι Ηπειρώτης από τη μάνα του-, τραγουδάει, λέει καλαμπούρια, γελάει πλατιά. Ο Ακης είναι έξω καρδιά. Ακόμη και στα πιο δύσκολα- και του ΄χουν συμβεί διάφορα κατά καιρούς (προσωπικά και άλλα) όχι μόνο αυτά τα τελευταίαδεν θα χάσει ποτέ το χαμόγελό του. Θα γελάει και θα κάνει κι αυτόν που είναι δίπλα του να νιώσει καλά. Ο Ακης είναι σαν τον «άσσο φίλτρο»- έχει παντού μόνο φίλους. Ο Ακης είναι ωραίος- γερνάει «επιτυχώς» κατά την έκφραση του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Ακόμη και τώρα που έχει αγγίξει τα 70 και τα σπαστά μαλλιά του έχουν χάσει πολύ από την απατηλή γοητεία των γκρίζων κροτάφων, παραμένει γοητευτικός και κουβαλάει χωρίς μεγάλη προσπάθεια το προσωνύμιο «ωραίος Μπρούμελ» που του είχε κολλήσει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, τότε που ο Ανδρέας τον είχε κάνει υπουργό Δημοσίων Εργων, «λιγωμένη» ρεπόρτερ του υπουργείου.

Volkswagen Berlin Taxi Concept (2010)

Με αυτή την σύνθεση ταξιδεύουμε στην Ν Αφρική

Πάμε σαν άλλοτε να ζήσουμε στιγμές
Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ).
Αμυντικοί:... Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης).
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ).

http://gate-89.blogspot.com/2010/06/2010.html

Δεν πείθει η Παγκόσμια πρωταθλήτρια

Η Ιταλία απογοήτευσε και στο τελευταίο της φιλικό ματς πριν το Μουντιάλ. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ελβετία και ο Λίπι έχει πολύ δουλειά στις επόμενες ημέρες για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Δείτε το βίντεο. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλό με φάσεις και από τις δύο ομάδες και δύο γκολ. Ο Ίνλερ, γνώριμος των Ιταλών αφού αγωνίζεται στο Καμπιονάτο, άνοιξε το σκορ στο 10' για την Ελβετία αλλά ο Κουαλιαρέλα απάντησε πέντε λεπτά αργότερα. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Να σωθούν και να σώσουν

Tου Χρηστου Γιανναρα
΄Οποια ερώτηση κι αν τεθεί σε κομματάνθρωπο, έχει απάντηση που δεν τη γεννάει το δικό του μυαλό και ούτε, φυσικά, την εννοεί στα σοβαρά. Μέσα στο κομματικό του μυαλό υπάρχει, για κάθε πρόβλημα, μια φράση διαρκώς έτοιμη να στομώσει μηχανικά την ερώτηση – χιλιάδες έτοιμες φράσεις μέσα στα κομματικά μυαλά υποκαθιστούν τη σκέψη και προλαβαίνουν την κρίση.
Στην ελλαδική κοινωνία σήμερα μοιάζει να αναπαράγουμε («ανεπαισθήτως», αλλά γενικευμένα) το μοντέλο μυαλού των κομματανθρώπων: το έχουμε καταστήσει μοντέλο στο οποίο αποβλέπει η τηλεθέαση, η εμπορευματοποιημένη «πληροφόρηση». Ετοιμες απαντήσεις για κάθε πρόβλημα, τις εκφέρουμε σαν αυτονόητα δικές μας, αλλά μάς τις έχουν υποβάλει, καραδοκούν έτοιμες στα μυαλά μας, υποκαθιστούν τη σκέψη, προλαβαίνουν την κρίση. Χρόνια τώρα, ακούμε πολιτικούς, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακούς παρακεντέδες της εξουσίας, και ξέρουμε από πριν τι θα απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, ποια θα είναι η επόμενη φράση τους. Ξέρουμε ότι την άποψη, γνώμη ή θέση που διατυπώνουν δεν την έχει γεννήσει το δικό τους μυαλό, είναι τεχνητά εμφυτευμένη στον στεγνωμένο τους νου. Το ξέρουμε και όμως αναπαράγουμε το μοντέλο. Ακριβώς όπως νιώθουμε υποχρεωμένοι να είμαστε οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ή να παίζουμε δελτίο για το τζακ ποτ. Νοητική ισοπέδωση όλων προς τα κάτω. «Ανεπαισθήτως».

Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ.!...


Συνδέονται ευρυζωνικά τα σχολείαO πρώτος φορέας στον οποίο θα καταστούν (επιτέλους) χρήσιμα τα ευρυζωνικά δίκτυα που έχουν τοποθετηθεί στα Γιάννενα εδώ και τρία χρόνια περίπου, θα είναι τα δημόσια σχολεία.
Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες σύνδεσης των σχολικών κτιρίων των Ιωαννίνων στο δίκτυο μήκους περίπου 30 χλμ. που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και γι αυτό άλλωστε, είναι και συνεχείς οι επαφές του δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, των δύο φορέων που «παρεμβάλλονται» στο έργο.
Αυτός όμως που θα το χρησιμοποιήσει είναι ο εκπαιδευτικός κόσμος της πόλης, καθώς πλέον τα σχολεία θα αποκτήσουν απευθείας πρόσβαση στο εκπαιδευτικό intranet, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr). Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη εφαρμογή η οποία θα «τρέξει» επάνω στο δίκτυο των οπτικών ινών των Ιωαννίνων και επί της ουσίας θα αποτελέσει και μια πρώτη σοβαρή δοκιμή του.

Η Ρωσία προειδοποιεί το Ιράν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ δήλωσε πως ελπίζει ότι το Ιράν "θα ακούσει τη φωνή της διεθνούς κοινότητας", αφού ο ΟΗΕ έχει προετοιμάσει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, για τα πυρηνικά της προγράμματα. "Η κατάσταση είναι η εξής: υπάρχει μια συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις", δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη τύπου, μετά από μια διήμερη συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. "Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες του Ιράν ακούν τη φωνή της διεθνούς κοινότητας. Τέτοιες εκφράσεις της ανευθυνότητας δεν μπορούν να συνεχιστούν", πρόσθεσε.
Η Καγκελάριος Μέρκελ, δήλωσε από την πλευρά της, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να εγκρίνει σύντομα ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά του Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, η Μέρκελ χαρακτήρισε τη συναίνεση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για τις κυρώσεις κατά του Ιράν ως "μείζονα διπλωματική πρόοδο", χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σημάδι της αυξανόμενης ανησυχίας για τα πυρηνικά προγράμματα της χώρας αυτής.

Newsit

Μήπως δεν καταλαβαίνετε τι περνάμε;

Θόδωρος Γαλανόπουλος
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
theo1
Ερωτώ ξεκάθαρα σαν ένας από τους πολλούς αγανακτισμένους πολίτες.
Οι πολιτικοί έχουν συναίσθηση της κατάστασης που περνάει η χώρα;
Καταλαβαίνουν τι καιρός διαβαίνει;
Έχουν αντίληψη τι αισθήματα έχει γεννήσει στον πολίτη η ενασχόληση τους με τη διακυβέρνηση της χώρας;
Μα είναι δυνατόν η χώρα να καίγεται και η πολιτική να λούζεται;
Να, αρχίσανε πάλι οι κοκορομαχίες, όχι εσείς τα πήρατε, μπα τι λέτε εσείς δεν ντρέπεστε που σας στέλνανε λεφτά στον καμπινετ μαν, και άλλες τέτοιες κόντρες του καμπινέ και του κο...
Αυτή την ύστατη στιγμή για τη χώρα που έχει γυρίσει σε εποχές σαν μετά από τον εμφύλιο πόλεμο, θα περιμέναμε από τους πολιτικούς, με όση τσίπα τους έχει μείνει να υποσχεθούν προς το λαό ένα πράγμα.

Άλυτος γρίφος για τον κ. Νταβούτογλου ο Στέλιος Βάσκος. Αναπάντητο αίνιγμα και για τον κ. Δρούτσα.

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος από το ellinikesaxies.blogspot.com
Τι μυστήριος και ανεξήγητος μπορεί καμία φορά να γίνει ο κόσμος, ακόμα και για τους ιδιοφυέστερους των πολιτικών μας. Εκεί που νομίζουν ότι όλα τα έχουν σκεφθεί και προβλέψει, εμφανίστηκε εκ του μη όντος, από το πουθενά, ένας περίεργος άνθρωπος ανάμεσά τους. Για να πούμε την αλήθεια, τρανταχτά στοιχεία για το ότι ο Στέλιος Βάσκος είναι άνθρωπος, δεν υπάρχουν. Το αντίθετο μάλιστα. Αν ήταν άνθρωπος, πως είναι δυνατόν να έχει κάνει αυτά που έχει κάνει; Πέρυσι ανέβηκε σε ένα ποδήλατο. Πήγε μία βόλτα από τα Τρίκαλα στην Πόλη, και γύρισε για καφέ στην Θεσσαλονίκη, μετά από 1350 χλμ συνεχόμενης ποδηλασίας, χωρίς καμία στάση, χωρίς να πατήσει το πόδι του στο έδαφος ούτε για τα απαραίτητα, για τα οποία ήταν διασωληνωμένος. Μα είναι δυνατόν ; Αναφωνούν κάποιοι. Είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο και να μην το έχουμε μάθει ; Αν είσασταν στα Τρίκαλα κυρίες και κύριοι, θα τα είχατε μάθει όλα, διότι ο Στέλιος είχε μαζί του πολυπληθή συνοδεία από την πόλη των

Η υπουργός και το μανιτάρι...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ