Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία οδός στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων;

Σημαντικά έργα της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας 
με συμβάσεις παραχώρησης
limani_hgoumenitsa
 Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η Εγνατία οδός, τα αεροδρόμιο του Ακτίου και των Ιωαννίνων είναι μεταξύ άλλων τα πρώτα μεγάλα έργα της Ηπείρου, για τα οποία η κυβέρνηση εξετάζει, όπως προκύπτει, σοβαρά το ενδεχόμενο, να ενταχθούν στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων το οποίο και έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει λίαν συντόμως.
Αυτό σημαίνει, αν τελικά το πρόγραμμα αυτό των ιδιωτικοποιήσεων προχωρήσει και στην ελληνική Περιφέρεια, ότι αλλάζουν σελίδα μεγάλα έργα της περιοχής μας, με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα μεγάλα λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με την πρόθεση της κυβέρνησης, θα μπουν πρώτα στο χορό για περάσουν στο νέο καθεστώς. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, αλλά και τα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων, που αφορούν την Ήπειρο.
Η κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα σε επενδυτές, τόσο από τη χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό, ώστε να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για την υλοποίηση, ενός, όπως λέγεται, ιδιαίτερα φιλόδοξου προγράμματος. Χωρίς να μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει ακριβής υπολογισμός, θεωρείται ότι η χώρα μας, μέσα από την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, είτε μέσω μείωσης του χρέους, είτε μέσω μείωσης των ελλειμμάτων, μπορεί να έχει κέρδη που θα ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια για την επόμενη τριετία.

EΡΝΤΟΓΑΝ: 'Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ'

«Για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας» βρίσκεται ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι «δεν είναι κατοχικός».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη με το Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ ελ Άσαντ, ο Τούρκος πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, σχετικά με την πληροφορία περί αποστολής ισραηλινού πλοίου στην Κύπρο, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την κατοχή της Κύπρου.

"Εάν το πλοίο αυτό πάει στη Νότια Κύπρο, το θέμα δεν μας αφορά. Έτσι κι αλλιώς διαμαρτύρονται. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός. Βρίσκεται εκεί για τη διασφάλιση της ειρήνης και λόγω των αναγκών, που σχετίζονται με την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι απαράδεκτος. Εξάλλου, στρατιώτες υπάρχουν και στη Νότια Κύπρο", τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.
fimotro

Κάθαρση μέχρις... εσχάτων

Το σύστημα (πολιτικό- οικονομικό σε διαπλοκή) ήδη κόβει κομμάτια από τις σάρκες του σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή που συσσωρεύεται. Τα πρωτοσέλιδα στήνουν «αγχόνες» προσφέροντας στον κόσμο «θεάματα» καθώς ο... άρτος  αρχίζει να γίνεται δυσεύρετος για ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Η διαχείριση της πείνας και της οργής είναι λοιπόν μια επιτακτική ανάγκη για το σύστημα. Θα τα καταφέρει; Θα ...τσιμπήσουμε;  Δύσκολο, γιατί στην κοινωνία περισσεύει η οργή.
Η οργή   ενδεχομένως,  δεν παράγει  προφανή πολιτικά αποτελέσματα. Υπό αυτήν την έννοια η κοινωνία, είναι ευάλωτη στους μηχανισμούς χειραγώγησης και τα επικοινωνιακά τρικ της εμφάνισης κάποιων επιφανών... υπόπτων οι οποίοι ενδεχομένως θα πληρώσουν δικαίως το μάρμαρο για να τη γλιτώσουν πολλοί... υπόλοιποι.

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται!

Άκουσα πριν από λίγο τον Άκη Τσοχατζόπουλο να απολογείται στους δημοσιογράφους για τον "φερόμενο παράνομο πλουτισμό του" κι αισθάνθηκα ντροπή. Ντροπή γιατί προσπαθιούσε με ασυναρτησίες να " θολώσει τα νερά"  και να μην απαντήσει στις άμεσες και βλακώδεις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ πέταγε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι θα " λογοδοτήσουν εκείνοι που δηλητηριάζουν" (άκου!) την πολιτική ζωή της χώρας και " προσπαθούν να εμπλέξουν" αθώους πολιτικούς, που με τον ιδρώτα τους κατάφεραν να φτιάξουν καμιά δεκαριά σπιτάκια για τα ... παιδιά τους. 
Αισθάνθηκα ντροπή που υποτιμά τη νοημοσύνη του κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα εκείνου του Έλληνα που με τον ιδρώτα και την πολλή δουλειά καταφέρνει να ταΐσει με χίλιες δυσκολίες τα παιδιά του. 
Σε ποιον τα λέτε αυτά κύριε Τζοχατζόπουλε; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Εσείς δεν ήσασταν τόσα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο και διαμορφώνατε την οικονομική ζωή του τόπου; Εσείς δε φέρατε τη χώρα στο γκρεμό; Εσείς δεν τη χρεοκοπήσατε; Για πηγαίνετε σε κανένα μοναστήρι, μπας και συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας! Αν νομίζετε ότι αδικείστε, πηγαίνετε στα δικαστήρια να αποδείξετε ότι όλοι οι άλλοι είναι ελέφαντες, ενώ εσείς είστε ο... αδικημένος. Τι να σας πούμε, όμως, έπρεπε να ήσασταν υπουργός στη Νιγηρία και τότε να τα λέγατε αυτά!

ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ

ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS/ σίβυλλα

Eμμανουήλ Φραγκούλης : KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ!!

Θλιβερά και άθλια γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κατα τη διάρκεια των πρυτανικών εκλογών.... 
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αλλάξει αυτή η χώρα...??

Αγαπητό Blog,

Με πραγματικά αισθήματα λύπης καταγγέλλουμε ότι ομάδα αφρόνων “φοιτητών” αφαίρεσαν με βάναυσο τρόπο τις κάλπες από τα 6 εκλογικά τμήματα που ήταν προγραμματισμένα για τους φοιτητές των Τμημάτων: Π.Τ.Δ.Ε. - Τ.Ε.Α.Π.Η. - Ε.Μ.Μ.Ε. - Νομικής - Οικονομικών Επιστημών - Π.Ε.Δ.Δ. - Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Εκλογικά τμήματα: 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο.)
Η άκρως αντιακαδημαϊκή αυτή ενέργεια σε συνδυασμό με την επιλεκτική απομάκρυνση καλπών εμβάλλει σε σοβαρές ανησυχίες για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου μείωσης του αριθμού των ψήφων σε συγκεκριμένα υποψήφια πρυτανικά σχήματα. Καλούμε τους φοιτητές να περιφρουρήσουν τις κάλπες κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, καθώς και την εφορευτική επιτροπή και τις πρυτανικές αρχές να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Θέλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσουμε ότι η επιλεκτική απομάκρυνση καλπών με σκοπό χάλκευση αποτελέσματος Πρυτανικών Εκλογών οδηγεί σε ανώμαλους δρόμους,και σε εκλογή Πρυτανικών αρχών που δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο.

Για όποια νέα εξέλιξη θα σας κρατώ ενήμερους..

Υποψήφιος Πρύτανης
Εμμανουήλ ΦραγκούληςΜεγάλη φοροδιαφυγή απο υποτιθέμενους "ανάπηρους"

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΠΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών, από τους Έλληνες φορολογούμενους που υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα του έτους 2008, αρκετές χιλιάδες φορολογούμενων ήταν αυτοί που δήλωσαν "ανάπηροι" προκειμένου να γλιτώσουν φόρο ή/και να έχουν και επιστροφή φόρου.
Το ΚΕΠΥΟ μετά από διασταύρωση στοιχείων, ανακάλυψε φορολογούμενους που δήλωναν "ανάπηροι" με ποσοστό αναπηρίας άνω  του 67% προκειμένου να έχουν την προβλεπόμενη από το νόμο έκπτωση φόρου (σήμερα 2.400 ευρώ) για τους φορολογούμενους που έχουν αναπηρία ή κάποιο από τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους έχει αναπηρία άνω του 67%.

ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ...


ΕΝΕΡΓΩΣ

16 ερωτήματα προς Ισραήλ
Του Κώστα Γουλιάμου
Φωτογραφία
Ως απλός πολίτης διερωτώμαι ειλικρινά αν είναι αλήθεια ότι:
1) οι βρετανικές αποικιοκρατικές αρχές από το ’20 βοήθησαν στην ίδρυση και στην εκπαίδευση της πολιτοφυλακής, δίνοντας παράλληλα σε εβραϊκά κεφάλαια το 90% των οικονομικών συμβολαίων, ενώ πλήρωναν τους εποίκους υψηλότερους μισθούς απ’ ό,τι τους Άραβες. 2) Η βρετανική κυβέρνηση συνεργαζόταν με Εβραίους εποίκους για καταστολή μαζικών αραβικών διαδηλώσεων ή απεργιών (από το 1936 έως το 1939) με αιτήματα τον αναδασμό γης, την καταπολέμηση ανεργίας και την απόκτηση ανεξαρτησίας. 3) Οι Βρετανοί αντέδρασαν επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο και άγρια καταστολή, 4) Το 1947 οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποφάσισαν το διαμελισμό της περιοχής σε δύο χωριστά κράτη, ένα εβραϊκό και ένα παλαιστινιακό. Μολονότι οι Εβραίοι αποτελούσαν λιγότερο από το 1/3 του πληθυσμού, εντούτοις τους αποδόθηκε 55% του καλλιεργήσιμου εδάφους. 5) Ο Γκουριόν είχε διακηρύξει (1938) ότι «τα σύνορα των σιωνιστικών μας βλέψεων περιλαμβάνουν το νότιο Λίβανο, τη νότια Συρία, τη σημερινή Ιορδανία, τη Δυτική Όχθη, τη

Τέλος εποχής για τον Τσοχατζόπουλο...

Αναστολή της κομματικής ιδιότητάς του, αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ
Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Ακη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης. Προηγουμένως ο πρώην  υπουργός κατέθεσε για δύο ώρες στην Επιτροπή Διαφάνειας.
Στη σχετική ανακοίνωση
αναφέρεται ότι «η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης».

Χρόνια οδύνης περιμένουν τη Βρετανία

«Έχουμε ένα τεράστιο χρέος που πρέπει 
να διαχειριστούμε», τόνισε ο Ντ.Κάμερον
 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του θα γνωρίσει χρόνια «οδύνης» για να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα και το «τεράστιο» βάρος του χρέους.
«Η ποιότητα ενός πραγματικού πολιτικού άνδρα είναι να λαμβάνει τη σωστή απόφαση, εξηγώντας στους πολίτες το στόχο που θα προκαλέσει την οδύνη», δηλώνει ο Κάμερον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sunday Times. «Έχουμε ένα τεράστιο χρέος που πρέπει να διαχειριστούμε. Το να σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας, περιμένοντας την ανάπτυξη και ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί, δεν είναι απλά η απάντηση», δήλωσε, τονίζοντας: «Η χώρα έχει έλλειμμα».
«Οι τόκοι για το έλλειμμα αυτό καταπίνουν αυτά που το έθνος θα έπρεπε να δαπανήσει για να αγοράσει πράγματα. Πρέπει να έχουμε ανθρώπους στο πλευρό μας κατά το δύσκολο αυτό ταξίδι», πρόσθεσε ο κ. Κάμερον.

«Κόκκινη» κάρτα στον παπά Χρήστο!

Στη Μητρόπολη Κασσάνδρειας, φαίνεται ότι δεν είδαν με καλό μάτι την έξοδο του ΠΑΟΚ στο Champions League, αφού όπως διαβάζουμε  σε blogs και site, ο Μητροπολίτης Νικόδημος «καθάρισε» τον απόλυτο παοκτζή οπαδό, τον γνωστό στο πανελλήνιο παπά Χρήστο.
Με απόφαση του Μητροπολίτη, ο παπά Χρήστος απομακρύνθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τριλόφου και από πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
Τα αθλητικά site και τα blogs των παοκτζήδων καταγγέλλουν ότι ο αγαπημένος τους παπάς απομακρύνθηκε γιατί δεν έχανε αγώνα του ΠΑΟΚ και γιατί εκδήλωνε όπως κάθε απλός φίλαθλος τη λατρεία του για τον ΠΑΟΚ πανηγυρίζοντας στους δρόμους της πόλης φορώντας το ράσο του.
Αν πράγματι είναι αυτός ο λόγος της απομάκρυνσης του παπά Χρήστου,  βλέπουμε τη Μητρόπολη Κασσάνδρειας να πέφτει συντόμως στη Β΄Εθνική…
pontiki.gr

Όλα ή τίποτα παίζει το Βερολίνο

Η εξίσωση που βγάζει τη Γερμανία μεγάλη 
κερδισμένη της κρίσης χρέους
 Tης Κωνσταντίνας Δημητρούλη
Δύο δημοσιεύματα στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» προκαλούν ερωτηματικά για πολλοστή φορά σχετικά με τη στάση της Γερμανίας στην κρίση χρέους της Ευρώπης. Το πρώτο δημοσίευμα εξηγούσε με γλαφυρό τρόπο «γιατί η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης», ενώ το δεύτερο, λίγο αντιφατικό, επέρριπτε ευθύνη στο Παρίσι για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αγοράσει τα κρατικά ομόλογα των αδύναμων οικονομιών της ευρωζώνης, γεγονός το οποίο σύμφωνα με το περιοδικό ωφέλησε τις γαλλικές τράπεζες.
Το πρώτο κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί η Γερμανία τηρεί αυτή τη σκληρή στάση τη στιγμή που τα δικά της μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα μακροοικονομικά της στοιχεία, συνηγορούν στο γεγονός ότι η μόνη κερδισμένη από αυτή την κρίση είναι η ίδια, η η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης; Και δεύτερον γιατί θα πρέπει από αυτή την κρίση να ωφεληθεί μόνον αυτή και κανένας άλλος; Γιατί δηλαδή είναι μεμπτό να ωφεληθούν και οι γαλλικές τράπεζες και γιατί επίσης η ΕΚΤ θα έπρεπε να αφήσει στο έλεος των αγορών τις αδύναμες οικονομίες; Μία απλοϊκή απάντηση σε όλα αυτά θα μπορούσε να είναι ή όλα ή τίποτα για το Βερολίνο.

Όταν η πολιτική απαξιώνεται όπως το μπάσκετ...

Του Αντώνη Δελλατόλα από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα όσα συνέβησαν για μια ακόμα φορά στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με την απαξίωση που διέπει την πολιτική ζωή και τους πολιτικούς;
Και όμως, έχουν. Η διοίκηση της Πειραϊκής ομάδας - είμαι βέβαιος, ότι το ίδιο θα έκανε και η διοίκηση του ΠΑΟ-  έπεσε η ίδια θύμα της υπονόμευσης και της πυροδότησης κλίματος φανατισμού που καλλιέργησε, ζητώντας τρεις μέρες πριν να οριστούν ξένοι διαιτητές στον αγώνα, αμφισβητώντας το υπάρχον σύστημα, μόνο και μόνο γιατί δεν μπόρεσε να δεχθεί τα λάθη και την ήττα της ομάδας.
Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και οι ηγεσίες των κομμάτων στις μέρες μας, με αφορμή τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και τρία χρόνια. Απαξιώνουν τον ρόλο των κομμάτων, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες, χωρίς ιεράρχηση ευθυνών, χωρίς διαχωρισμό των πολιτικών και των ποινικών ευθυνών, με πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά κόλπα. Με αυτόν τον τρόπο, σκάβουν τον λάκκο τους και μαζί με αυτούς παρασύρουν μέσα ό,τι θετικό ξεχωρίζει σε αυτόν τον τόπο.
Τη ίδια τακτική ακολουθούμε εν πολλοίς και εμείς οι δημοσιογράφοι. Μαζί με τα ξερά (εκβιαστές, διαπλεκόμενοι, λαμόγια, δημοσιοσχεσίστες, λαδιάρηδες, απατεώνες, ανεπαρκείς) θα καούν και χλωρά, όποιοι δηλαδή προσπαθούν να κάνουν στοιχειωδώς τη δουλειά τους μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν η ήρα από το στάρι, αλλά ας φροντίσουν στο τέλος, να μην το ανακατέψουν για να αλευρωθούν οι πάντες. Η συλλογική ευθύνη στις κρίσεις είναι νοοτροπία φασίζουσα και επικίνδυνη.

Γιατί το 2012 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας

Χρονικό περιθώριο έως το τέλος του 2011 δίνουν ΕΕ και ΔΝΤ στη χώρα μας για να αποκαταστήσει το όνομα της στις αγορές 
Μόλις 12 μήνες περιθώριο δίνουν Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει την καλή της φήμη στο εξωτερικό και να επανακάμψει στις διεθνείς αγορές, για να δανεισθεί κεφάλαια και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις και τα δάνεια της.
Σύμφωνα με μια εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος του Μνημονίου που υπογράφηκε από τις δύο πλευρές, του χρόνου, τέτοιο καιρό, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να υπολογίζει αποκλειστικά στην βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ και κατ΄ επέκταση στο αποθεματικό ταμείο των 110 δισ. ευρώ, για να τακτοποιήσει τους ομολογιούχους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα μέρος του δανεισμού θα πρέπει να βγει και να το αναζητήσει από την ελεύθερη αγορά, η οποία, μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει πεισθεί ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει κανονικά το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης» κι άρα «έχει διαφύγει τον κίνδυνο της πτώχευσης». Στην ουσία, το πραγματικό περιθώριο που μας δίνεται είναι έως το τέλος του 2011. Οπότε, η «ώρα μηδέν» για την ελληνική οικονομία και την χώρα εν γένει θα είναι το 2012.
Γι΄ αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών, «κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα» και επιθυμούν από τώρα να αρχίσουν να μετρούν τις δυνάμεις τους στις ελεύθερες αγορές. Έστω και υπό καθεστώς προστασίας. Και γι΄ αυτό, ενδεχομένως κι αυτό το μήνα, να γίνει έκδοση εντόκων γραμματίων, χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Voria

Τα Γιάννενα γιόρτασαν με τους Scorpions.

Ήταν πράγματι το γεγονός της χρονιάς. Πάνω από δέκα χιλιάδες θεατές πήγαν το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο της πόλης για να δουν τους θρυλικούς Scorpions. Πανηγυρικό κλίμα και άρτια διοργάνωση.Το πρωί του Σαββάτου στα Γιάννενα συνέβη κάτι παράξενο. Όσοι ήξεραν για τη συναυλία των Scorpions το βράδυ -και ήταν πάρα πολλοί- ρωτούσαν δύο πράγματα: αν θα γίνει η συναυλία και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γιώργος Γάκης. Στις εννιά το πρωί είχε καταιγίδα. Με κάποιον τρόπο ο τραγουδιστής των Troublemakers έχει καταφέρει να ταυτίσει τη συναυλία με το πρόσωπό του και τους Γιαννιώτες με τη συναυλία. Ήταν σαν μια πόλη να αγωνιά για να μη του χαλάσει το χατίρι.
Στις μικρές πόλεις οι ταυτίσεις γίνονται γρήγορα. Και είναι αλήθεια ότι ο
Γιώργος Γάκης έτρεξε για τη συναυλία όσο μπορούσε. Έκανε διαγωνισμούς ανάμεσα σε τοπικά συγκροτήματα, οργάνωσε άρτια προπώληση, προέβαλε το γεγονός όσο μπορούσε. Ο καιρός άνοιξε νωρίς το μεσημέρι και ο μετεωρολόγος της πόλης κ. Μπαρτζώκας απεφάνθη ότι το βράδυ δεν θα υπάρχουν απρόοπτα. Έπεσε μέσα. Το μεσημέρι στη μεγάλη σκηνή έγινε το soundcheck και ξαφνικά οι ήσυχοι σαββατιάτικοι θόρυβοι γέμισαν από τις κιθάρες που δοκίμαζε το τεχνικό επιτελείο των Scorpions.

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για το τεστ του Ιουνίου

Γιατί θα «περάσουμε» τώρα τις εξετάσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ και γιατί κινδυνεύουμε να «κοπούμε» σε αυτές του Δεκεμβρίου
Τέλη του μηνός θα συνταχθεί, τελικώς, η δεύτερη απολογιστική έκθεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το κείμενο της, όμως, κρίνεται ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα, σε σχέση με το προηγούμενο κι αυτό γιατί θα είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας.
Γι΄ αυτό κι εκτιμάται ότι οι ελεγκτές, θα είναι ενδεχομένως πιο ελαστικοί, σε σχέση με τις απολογιστικές εκθέσεις που θα ακολουθήσουν. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι το γεγονός πως τα έσοδα - έστω και με το τρικ του παγώματος των επιστροφών του ΦΠΑ - διατηρούνται κοντά στον ετήσιο στόχο, θα παίξει έναν ευνοϊκό ρόλο, όπως επίσης θετικό θα είναι και το γεγονός ότι μέχρι τότε το νομοσχέδιο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα έχει προωθηθεί κι ενδεχομένως θα έχει ψηφισθεί στη Βουλή. Κατά συνέπεια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «θα περάσουμε αυτές τις εξετάσεις».
Τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από τον επόμενο έλεγχο, του Σεπτεμβρίου και βεβαίως από εκείνον του Δεκεμβρίου, που αναμένεται ότι θα είναι και ο κρισιμότερος, γιατί θα είναι και ο δυσκολότερος. Ο λόγος; Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό να ...κοπούμε.

Voria.gr

Ρώσικος δορυφόρος που θα εντοπίζει υποβρύχια σε κατάδυση

 Η Ρωσία θα κατασκευάσει δορυφόρο ο οποίος θα μπορούσε να ανιχνεύσει και να παρακολουθεί υποβρύχια από το διάστημα όταν αυτά είναι σε κατάδυση.
Ο εκπρόσωπος του επιστημονικού και τεχνολογικού κέντρου ερευνών Kosmonit, Vladimir Boldyrev δήλωσε ότι οι επιστήμονες του κέντρου έχουν αναπτύξει ένα διαστημικό θαλαμίσκο ο οποίος μπορεί να μεταφέρει αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν εχθρικό υποβρύχιο όταν αυτό είναι σε κατάδυση.
Όπως ανέφερε ο Vladimir Boldyrev το ο νέος δορυφόρος θα εκτοξευτεί το 2011, ενώ όπως εξήγησε η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για στρατιωτικές όσο και πολιτικές εφαρμογές όπως μετεωρολογικές πληροφορίες.


http://www.defencenet.gr
πατήστε εδώ 
ΠΗΓΗ

ΑΤΤΙΚΗ : ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ...

Ρεπορτάζ : Μάχη Τράτσα (από το Βήμα της Κυριακής)Η Αθήνα, μια μεσογειακή παραθαλάσσια μητρόπολη, γυρίζει την πλάτη στο συγκριτικό της πλεονέκτημα, τη μοναδική ακτογραμμή της. Την ώρα που όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα αναζητούν διεξόδους από τον πυκνό αστικό ιστό, στην ελληνική πρωτεύουσα η  ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες αποτελεί ακόμη το ζητούμενο. Αν και η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ικανοποιητική, οι Αθηναίοι για να τα απολαύσουν θα πρέπει είτε να καταβάλουν «χαράτσι» για την είσοδό τους στις ιδιωτικές πλαζ - το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλό- είτε να... υπερπηδήσουν συρματοπλέγματα, κάγκελα και τοίχους για να προσεγγίσουν την παραλία. Μετά το συμβολικό γκρέμισμα της «Φαντασίας» στον Αγιο Κοσμά, το υπουργείο Περιβάλλοντος υπόσχεται ότι ως τις 20 του μηνός θα έχει ρίξει τις περιφράξεις κατά μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων, από την πρώην «Φαντασία» ως το Ακρωτήρι και από εκεί ως τον Ιππόκαμπο. Παραμένουν ωστόσο δεκάδες χιλιόμετρα απροσπέλαστων ακτών, τα νερά των θαλασσών των οποίων

Σύμβαση υποτέλειας με την Τρόικα!

Θα κατάσχουν μέχρι και περιουσιακά στοιχεία της χώρας…
Του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τη λήψη και  πρόσθετων μέτρων από φέτος, στην περίπτωση που οι ελεγκτές της  Τρόικας διαπιστώσουν πως η χώρα μας δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, προβλέπουν οι συμβάσεις των δανείων που κατέθεσε για κύρωση στη Βουλή η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών καθησυχάζει πως δεν θα απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων, εφόσον όμως φανεί πως προχωρά χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, υπό τη σκιά και των αποκαλύψεων για τις λογιστικές αλχημείες της Ουγγαρίας –και μάλιστα "κάτω από τη μύτη" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- "σφίγγουν τα λουριά" ακόμη περισσότερο για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 300 σελίδες των όρων που έφερε στη Βουλή χθες για Κύρωση η Κυβέρνηση, προβλέπεται ότι αν δεν τηρηθεί έστω και ένας όρος, η συμφωνία "χαλάει" και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα, αλλιώς τα δάνεια "κόβονται"!

Η Ελλάδα απειλείται μάλιστα ακόμα και με κατάσχεση και αναγκαστική εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αν δεν μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της.

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Η διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το σώμα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κιλά, αλλά και τον εγκέφαλο, επιδρόντας άμεσα στη γνωσιακή ικανότητα, τη μνήμη και το συναίσθημα...
Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ, Άλαν Λόγκαν και επιστήμονες ειδικοί στη διατροφική νευροεπιστήμη, τόσο η υγιεινή διατροφή όσο και η ανθυγιεινή επηρεάζουν με συγκεκριμένους τρόπους τις λειτουργίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, τη διάθεση και τη δυνατότητα συγκέντρωσης.
Για να λειτουργεί καθημερινά ο εγκέφαλος καταναλώνει περίπου το 20% των θερμίδων.

Για να λειτουργήσει σωστά, όμως, χρειάζεται ένα σωστό ισοζύγιο από όλα τα θρεπτικά συστατικά.

O NOMOΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ

Η τελική νομοθετική ρύθμιση για την άρση του καμποτάζ εξετάζεται τη Δευτέρα στη Διυπουργική υπό τον Γ.Παπανδρέου. Νέα κινητοποίηση αποκλειστικά για το κρουαζιερόπλοιο Zenith πραγματοποιεί την ίδια ημέρα η ΠΝΟ, ενώ το ΠΑΜΕ προγραμματίζει ξεχωριστές κινητοποιήσεις από την Τρίτη.
Το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα για τα ξένα κρουαζιερόπλοια αποτελεί προϊόν συμβιβασμού μεταξύ της κυβέρνησης και της πλευράς των ναυτεργατών.
Προβλέπεται πως όλες οι εταιρείες θα δεσμεύονται ότι θα προσλαμβάνουν Έλληνες ναυτικούς, για τους οποίους θα ισχύει το ελληνικό Δίκαιο σε ό,τι αφορά τους όρους απασχόλησης και ασφάλισής τους, ενώ θα ισχύει και ειδικό τέλος ανά επιβάτη με το οποίο θα χρηματοδοτείται ένας νέος οργανισμός απασχόλησης ναυτεργατικού δυναμικού.

Ποιοι ακολουθούν τον Φ. Κουβέλη...


 Στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 13 βουλευτές. Τώρα με τη διάσπαση του Συνασπισμού, τον Φώτη Κουβέλη αναμένεται να "ακολουθήσουν" ο Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης

"Η ευρωζώνη δεν θα υπάρχει σε πέντε χρόνια"

Η ζώνη του ευρώ δεν θα υπάρχει υπό τη σημερινή της μορφή σε πέντε χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στα περισσότερα μέλη της, εκτιμούν δώδεκα οικονομολόγοι του Σίτι του Λονδίνου, απαντώντας σε έρευνα βρετανικής εφημερίδας. Η Sunday Telegraph, αφού έθεσε ερωτήσεις σε 25 οικονομολόγους, γράφει ότι "αναμφίβολα το πιο αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν, αναμένουν μια διάσπαση του ευρώ μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης. Πριν από ένα χρόνο, ίσως και λιγότερο, λίγοι άνθρωποι στο Σίτι θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει την εξαφάνιση του νομίσματος", γράφει η εφημερίδα που αναμένεται να δημοσιεύσει τη Δευτέρα το σύνολο των απαντήσεων των εμπειρογνωμόνων αυτών, σε δέκα ερωτήσεις για την ανάπτυξη, το δημόσιο έλλειμμα, τον πληθωρισμό στη Βρετανία και το ευρώ.
"Υπάρχει πρακτικά "μηδενική πιθανότητα" η ζώνη του ευρώ να επιζήσει υπό τη σημερινή σύνθεσή της", είπε ο 'Αντριου Λίλοκο επικεφαλής οικονομολόγος της ομάδας προβληματισμού Policy exchange. "Ίσως δεν μπορέσει να επιζήσει ούτε μέχρι την προσεχή εβδομάδα", είπε ο Ντουγκ ΜακΟυίλιαμς, του Κέντρου οικονομικών ερευνών και επιχειρήσεων.
Δώδεκα οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ σε πέντε χρόνια, έναντι οκτώ οικονομολόγων που πιστεύουν ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα καταφέρει να "γλιτώσει" από τη δύσκολη αυτή κατάσταση χωρίς να υποστεί μεγάλες απώλειες.

Μια ληστεία κάθε ώρα

Super market, πεζοί και βενζινάδικα στο στόχαστρο. Έτρεχαν και δεν έφταναν οι αστυνομικοί όλη τη νύχτα. Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ ένας ληστής μπήκε κρατώντας όπλο σε super market στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Απείλησε τον ιδιοκτήτη και τον έναν υπάλληλο που ήταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και άρπαξε 2.000 ευρώ από το ταμείο.
Παρά το γεγονός ότι ο ληστής έδρασε σε κεντρικότατο δρόμο οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
Λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα δυο ληστές που είχαν στήσει καρτέρι στην οδό Δεριγνί επιτέθηκαν σε έναν άνδρα, τον χτύπησαν και και του πήραν τα χρήματα που είχε πάνω του.
Λίγο μετά τις τέσσερις και σε διάστημα 30 λεπτών δυο βενζινάδικα μπήκαν στο στόχαστρο ληστών στο Αιγάλεω και στου Ρέντη.
Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που αφού απέτυχαν να πάρουν χρήματα από τον υπάλληλο στο πρατήριο της λεωφόρου Κηφισού στο Αιγάλεω, πήγαν με τη μηχανή τους ως πρατήριο του Ρέντη όπου κατάφεραν να αρπάξουν 100 ευρώ.
Newsit

Τεράστια η περιουσία του 'Ακη- Πολλά ακίνητα συνδέονται με off shore


Πανάκριβα ακίνητα σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία. Ερευνώνται και αυτά που έχει γράψει στη νυν και την πρώην σύζυγό του. Σήμερα πάει στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ ο Α.Τσοχατζόπουλος

Κόντρα για οικονομία και διαφάνεια

΄Εντονα αντέδρασε κυβέρνηση και ΛΑΟΣ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά όσων στήριξαν το μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ακόμη,  κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα, θέλοντας να δείξει ότι όλοι ίδιοι είμαστε».
«Φανταστείτε να είχαμε υπερψηφίσει και εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που δέσμευε την χώρα για τέσσερα χρόνια χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει. Τι έχουν να μας πουν τα λίγα εξαπτέρυγα του Παπανδρέου που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν ήξεραν το περιεχόμενο του περιβόητου μνημονίου;», ρώτησε ο Αντ. Σαμαράς.
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, σήμερα όλα ευτελίζονται, η πολιτική υποβαθμίζεται σε καφενειακό επίπεδο, η μικρότητα καταβροχθίζει την σύνεση και την τόλμη», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά..

Η απόλυτη παρακμή.. Διακόπηκε οριστικά ο αγώνας 1 λεπτό πριν την λήξη.. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο σε τελικό μπάσκετ!! Το ΣΕΦ θυμίζει πεδίο μάχης.. Έως πότε θα ανέχονται οι υπεύθυνοι τέτοιες καταστάσεις;;

Ξανά στην Αθήνα η τρόικα για τις συντάξεις

Στόχος της κυβέρνησης η σύνταξη να φτάνει στο 75% του μισθού
Τι θα συζητήσουν οι ελεγκτές με τον Α. Λοβέρδο
Ξανά στην Ελλάδα θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα οι ελεγκτές της τρόικας για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπρομέρειες του ασφαλιστικού. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει οτι θα καταφέρει η μέση σύνταξη να ανέλθει κοντά στο 75% του μισθού.
Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση θα ρίξει πέντε βασικά θέματα:
1. Το ποσοστό αναπλήρωσης 1,2% κατά μέσο όρο για όλα τα έτη ασφάλισης να αφορά αποκλειστικά την αναλογική σύνταξη και όχι τη βασική.

2.
Η βασική σύνταξη των 360 ευρώ (με τα σημερινά δεδομένα) να δίνεται ταυτοχρόνως με την αναλογική σύνταξη και όχι με τη συμπλήρωση των 65 ετών. Οι ελεγκτές επιμένουν η βασική σύνταξη, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον

Λύκος: Ο παρεξηγημένος κυνηγός των δασών.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», το Σάββατο 5 Ιουνίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βγαίνει στο δρόμο και σας προσκαλεί σε μια αλλιώτικη γιορτή για τον λύκο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μικροί και μεγάλοι θα γίνουμε μια μεγάλη αγέλη που
• Δημιουργεί μουσικά event για το λύκο
• Κατασκευάζει περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά με θέμα το λύκο
• Στήνει τον λύκο στον τοίχο (επιτοίχιο κολλάζ δρόμου με κείμενα και φωτογραφίες για το λύκο)
• Ουρλιάζει για να σωθεί ο λύκος
• Ξαναγράφει μύθους για λύκους και ο καλύτερος θα κερδίσει!!!
• Μεταμφιέζεται με μακιγιάζ λύκου
• Ενημερώνει και παρουσιάζει το λύκο στην Ελλάδα και τα προβλήματα επιβίωσής του
• Λειτουργεί πωλητήριο αναμνηστικών ειδών .
Ελάτε να λύσουμε την παρεξήγηση.Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα υποστηρίζουμε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τον λύκο στην οδό Ρογκότη. Πληροφορίες στο: 2310555920.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς».Με τη συμμετοχή των σπουδαστών των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

  ΠΗΓΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ