Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ TROKTIKOU KAI ZOUGLAS !!

Δείτε τι γράφει το zougla.gr και πως απαντάει το troktiko..
 @ Σωκρατάκο, θλιβερέ σκατόψυχε ιπποκόμε, γνωρίζουμε ότι σε 
 τσούζει κάθε φορά που τρως τις σφαλιάρες σου και γελοιοποιείσαι. Μάθε λοιπόν ότι στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού της Τρίπολης, έγινε η καθιερωμένη γιορτή για τη βραδιά του οπλίτη. Δύο υπέροχοι άνθρωποι και καλλιτέχνες, ο Πέτρος Ίμβριος και ο Νίκος Ζωιδάκης, συνοδευόμενοι από οπλίτες μουσικούς, διασκέδασαν αφιλοκερδώς πάνω από εφτακόσιους φαντάρους που σε λίγες ώρες φεύγουν για τα σύνορα. Για τις μαλακίες που έγραψες, σε παραδίδουμε απλά στη χλεύη των αναγνωστών του διαδικτύου, των οποίων τη νοημοσύνη υποτιμάς καθημερινά…

@ Εκτός από τον Τριανταφυλλόπουλο ξέχασα να σου πω ότι συμμετείχαν και συνεργάτες του, επίσης αφιλοκερδώς…


@ Άντε στην ευχή του Θεού δραχμοφονιά και θυμήσου να γράψεις τα νούμερα της τηλεοπτικής Ζούγκλας και του Κίτρινου Τύπου γιατί σε πιάνουμε αφηρημένο τον τελευταίο καιρό…

Τρισέ: «Προσωρινά είναι τα έκτακτα μέτρα μετριοπαθής ανάπτυξη το 2010»

Στο 1% διατηρεί το κύριο επιτόκιό της 
η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Στο 1% διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το κύριο επιτόκιό της. Η απόφαση αυτή αναμενόταν από τους αναλυτές. Το επιτόκιο βρίσκεται σ' αυτό το ιστορικά χαμηλό επίπεδο από το Μάιο του 2009.
Νωρίτερα, και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιό της στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, ενώ δεν μετέβαλε ούτε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, η οικονομία της Ευρωζώνης συνέχισε να βελτιώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να εμφανίζει μετριοπαθή ρυθμό ανάπτυξης το 2010.
«Κοιτώντας μπροστά, περιμένουμε ανάπτυξη της οικονομίας με μετριοπαθή ρυθμό, σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων εντάσεων σε τμήματα ορισμένων χρηματοοικονομικών αγορών αλλά και ασυνήθιστης αβεβαιότητας».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «κατάλληλα» τα επίπεδα των επιτοκίων, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ότι χρειάζεται για να εγγυηθεί τη σταθερότητα των τιμών. Όσον αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις, είπε ότι ενδεχομένως να διατηρηθούν.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα έκτακτα μέτρα που έχει δρομολογήσει η ΕΚΤ θα πρέπει να θεωρούνται «προσωρινά».

ΤΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ 2,5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010

Στο 2,5% διαμορφώθηκε η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, έναντι μείωσης 2,3% που είχαν δείξει τα προκαταρκτικά στοιχεία.Σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2010, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1%. Η μείωση του ΑΕΠ, σε ετήσια βάση, το δ΄και το γ΄τρίμηνο του 2009 ήταν 2,5% και σε τριμηνιαία 0,8% και 0,5%.
Οι ακαθάριστες επενδύσεις π αγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 14,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Μείωση σημειώθηκε στις κατοικίες κατά 16,7%, στο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά 10% και στις λοιπές κατασκευές κατά 29,3%.
Αύξηση κατά 8,4% σημειώθηκε στον εξοπλισμό μεταφορών.
Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Μείωση κατά 9% παρουσίασε η δημόσια κατανάλωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
Αντίθετα, η ιδιωτική κατανάλωση παρουσίασε αύξηση 1,5%.
Μείωση κατά 15,8% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.


Μείωση κατά 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Μείωση κατά 11,1% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 10,7%.

«Ψαλίδι» στην αποζημίωση καθηγητών

Μειωμένες θα είναι οι αποζημιώσεις των εκπαιδευτικών που απασχολήθηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις (επιτηρητές, βαθμολογητές, μέλη επιτροπών εξετάσεων κ.ά.), όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, για αποζημιώσεις άνω των 400 ευρώ, τα ποσά θα καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επιμένουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη και τη μείωση των αμοιβών, ως εκ τούτου, προτείνουν στους βαθμολογητές να σταματήσουν τη διόρθωση των γραπτών. Η αμοιβή των επιτηρητών από 17 ευρώ την ημέρα μειώθηκε στα 14, ενώ στις λυκειακές επιτροπές τα μέλη έπαιρναν εφάπαξ 338 ευρώ, ποσό που κατέβηκε στα 270 ευρώ κ.ά.
TA NEA

«Ενα βιογραφικό δεν αρκεί...»

Οι ειδικοί συµβουλεύουν τους νέους που ψάχνουν 
για δουλειά εν µέσω κρίσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καρολίνα Παπακώστα 
Σύµφωνα µε τους ειδικούς, όσοι αποφοιτήσουν φέτος από το πανεπιστήµιο και προσπαθήσουν να εισέλθουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα αντιµετωπίσουν λόγω κρίσης πολύ µεγαλύτερες δυσκολίες. Γι' αυτό τονίζουν ότι το πρώτο µέληµα όσων επιθυµούν να βρουν δουλειά είναι να «προωθήσουν» σωστά τον εαυτό τους και να διαφηµίσουν τα προσόντα τους. Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2010 έφθασε το 11,3% και τον Φεβρουάριο το 12,1% σύµφωνα µε στοιχεία της ΕΣΥΕ. Η ΓΣΕΕ από την άλλη το υπολογίζει στο 18,7% και ειδικά τη νεανική πάνω από 30%. Σύµφωνα µε την κ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή, καθηγήτρια και διευθύντρια του προγράµµατος µεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών: «Τα σηµεία της κρίσης που ξεκίνησε περίπου πριν από δύο χρόνια είναι τώρα πολύ εµφανή. Πολλές επιχειρήσεις περιορίζουν τις θέσεις εργασίας και είναι πολύ λίγες οι εταιρείες που προσλαµβάνουν». Ο κ. Μιχάλης Σερασκέρης, γενικός διευθυντής εταιρείας αξιολόγησης ανθρώπινου δυναµικού ωστόσο επισηµαίνει πως «αν και το καλοκαίρι τα πράγµατα θα είναι δύσκολα, δεν πρέπει κάποιος να αναβάλλει την είσοδό του στην αγορά εργασίας».

Όχημα διανύει 373 χλμ με ένα λίτρο βενζίνης

Το πρωτοποριακό όχημα που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ασφάλειας και της εξοικονόμησης καυσίμων, έκανε σήμερα το μεσημέρι τη "βόλτα" του στα Χανιά.
Το αυτοκίνητο κατασκεύασε η ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης και η σημερινή του βόλτα έγινε στην πλατεία Ελευθερίας έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων.

Οπως δήλωσε ο νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης, "τo συγκεκριμένο όχημα διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γερμανία ως το όχημα που κινείται με υδρογόνο και πήρε το πρώτο βραβείο στον τομέα της ασφάλειας".

H ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης που κατασκεύασε το όχημα, συμμετείχε για τρίτη χρονιά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2010 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία με τη συμμετοχή 221 ομάδων πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Οι όροι και η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Του Χρήστου Κάτσικα (ΤΑ ΝΕΑ)
Μέσα στο α΄ 15νθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείου Παιδείας η Εγκύκλιος η οποία θα καλεί για κατάθεση αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση. Στην Εγκύκλιο ορίζονται οι προθεσμίες, τα δικαιολογητικά, ο τρόπος ελέγχου τους, ο αριθμός των δηλώσεων προτίμησης, η διαδικασία κατάρτισης και οριστικοποίησης των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων, τα όργανα πρόσληψης και τοποθέτησης.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών φέτος θα έχουμε μείωση του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά 70% (για τους μόνιμους η αντίστοιχη περικοπή φτάνει το 50%).
 ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΕΤΟΣ
  Φέτος οι  προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν με βάση όσα ορίζονται στο νέο ν. 3848/2010 για τη μεταβατική περίοδο 2010/11 και 2011/12.
Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων Επιλογής Εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Π.Ε.Ε.Π.Δ.Ε που θα καταρτιστούν το 2012 μετά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η Λούκα ρίχνει ξανά τις ευθύνες σε άλλους

Και σήμερα προέβλεψε μεγάλες  αυξήσεις τιμών για τον Ιούλιο
Τις απέδωσε στον ΦΠΑ και τον Παπακωνσταντίνου
Το υπουργείο της όμως αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία
Δεν την κάλυψε η κυβέρνηση
Για δεύτερη συνεχή ημέρα η υπουργός Οικονομίας διοχετεύει την ενέργειά της και προσπαθεί  να στρέψει την προσοχή όλων σε τυχόν ευθύνες άλλων υπουργών για την άνοδο των τιμών.
Αντί να σχεδιάσει πολιτική και να διαπραγματευθεί τόσο με το λιανιεμπόριο όσο και τις βιομηχανίες για την μείωση ή και
 συγκράτηση των τιμών που αποτελεί βασικό κυβερνητικό στόχο και ζωτική ανάγκη των πολιτών που βλέπουν τα
 εισοδήματά τους να μειώνονται συνεχώς.

  Μετά τις χθεσινές της δηλώσεις οτι οι αυξήσεις σε προϊοντα οφείλονται στην αύξηση του ΦΠΑ και στην έλλειψη ελέγχου της κερδοσκοπίας, επανήλθε σήμερα λέγοντας και πάλι οτι για την άνοδο του πληθωρισμού φταίνε τα φορολογικά μέτρα.
"Οταν υπάρχει φορολογική επιβάρυνση είναι φυσικό να υπάρχει και προσαρμογή των τιμών προς τα πάνω, φαινόμενο το οποίο", όπως είπε "θα συνεχιστεί τον Ιούλιο με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ."

ΌΧΙ στην OPEL για εγγυήσεις

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ράινερ Μπρίντερλε δήλωσε πως απορρίπτει την αίτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel για παροχή εγγυήσεων 1,1 δισ. ευρώ, αφήνοντας στη μητρική εταιρεία General Motors την ευθύνη για την αναδιάρθρωσή της.
    "Ως υπουργός Οικονομικών αποφάσισα να απορρίψω το αίτημα. Είμαι πεπεισμένος πως η Opel έχει ένα λαμπρό μέλλον ακόμη και χωρίς δημόσιες εγγυήσεις", τόνισε ο Μπρίντερλε.
    Η αμερικανική εταιρεία, που αρχικά είχε απορρίψει την πρόταση του γερμανικού δημοσίου να της δανείσει 4,5 δισ. ευρώ, αρκεί να πωλήσει την Opel τον Νοέμβριο, ζητούσε από το Βερολίνο εγγυήσεις 1,1 δισ. ευρώ, προκειμένου να κρηπιδώσει την εταιρεία που πλήττεται από την οικονομική κρίση.
    Μία επιτροπή κυβερνητικών συμβούλων περιήλθαν σε αδιέξοδο στην τελική απόφασή τους αφήνοντας την ευθύνη στον υπουργό. Ο Μπρίντερλε ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα.
    Η απόρριψη του αιτήματος από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη, μ’όλο που η Opel απασχολεί στα εργοστάσιά της στη Γερμανία τους μισούς από τους 46.000 εργαζομένους σε όλην την Ευρώπη, ιδίως μετά την επιστροφή της GM σε πορεία κερδοφορίας και την ανακοίνωση των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας από την κυβέρνηση της Άνγκελας Μέρκελ.
nooz

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ


Οι ενοικιαστές δεν θα αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για φυσιολογικές φθορές

Ο Άρειος Πάγος με απόφαση του έκρινε, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα αποζημιώνονται για φυσιολογικές φθορές. Οι ενοικιαστές όταν παραδίδουν το μίσθιο (κατοικία, κατάστημα, κ.λπ.) έχουν υποχρέωση να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκαλέσει στο ακίνητο και είναι εκτός του πλαισίου των φυσιολογικών φθορών που δημιουργούνται από τον καθημερινό τρόπο ζωής. Δεν οφείλουν οι ενοικιαστές να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για φυσιολογικές φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης του ακινήτου.
Η δικαστική απόφαση επικαλούμενη τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα αναφέρει ότι «ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει τον εκμισθωτή για τις φθορές και μεταβολές που προκλήθηκαν στο μίσθιο, κατά την διάρκεια της μίσθωσης, εξαιρουμένων εκείνων που οφείλονται στην συμφωνημένη χρήση». Όμως ο επιμισθωτής οφείλει να αποδείξει τις φθορές και το ποσό της ζημίας.

ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΚΗΣ...

Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ επικύρωσε χθες την εισήγηση της Επιτροπής Διαφάνειας για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Ακη Τσοχατζόπουλου. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πρώην υπουργού την Τρίτη στην Επιτροπή Διαφάνειας του κόμματος, ύστερα από τα δημοσιεύματα για την αγοραπωλησία ακινήτου επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγήτου, μέσω off shore εταιρείας, στη σύζυγο του κ.Τσοχατζόπουλου.
Η «απολογία» του διήρκεσε δύο ώρες και ο κ. Τσοχατζόπουλος αποχώρησε καταγγέλλοντας συμφέροντα που επιδιώκουν την πολιτική και ηθική του εξόντωση.

"Η Δικαιοσύνη, στην οποία θα προσφύγω, αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης, που το τελευταίο διάστημα γίνεται σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος όλων των μελών της οικογένειάς μου, με στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωσή μου» είπε χαρακτηριστικά. 

fimotro

Η ΔΟΥ κατέσχεσε σαλονάκι 31 ετών από συνταξιούχο

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΑΚΙ 31 ετών και δύο «συνομήλικες» πολυθρόνες ήταν το μοναδικό περιουσιακό του 70χρονου συνταξιούχου Γιάννη Κ. και της γυναίκας του, της κ. Ευμορφίας. Οπως έμαθε στις 6 Μαΐου, η ΔΟΥ Νίκαιας έβγαλε στο σφυρί το «σαλονάκι αποτελούμενο από έναν καναπέ τετραθέσιο και δύο πολυθρόνες, μεταχειρισμένο, από ξύλο χρώματος καφέ, επενδυμένο με ύφασμα χρώματος καφέ, εκτιμηθέν σε 586,94 ευρώ, 2. μια τραπεζαρία αποτελούμενη από ένα τραπέζι στρογγυλό και έξι καρέκλες, άπαντα εκ ξύλου, επενδυμένες οι καρέκλες από ύφασμα χρώματος καφέ, μεταχειρισμένα, εκτιμηθέν αντί ευρώ 586,94. Μη ευρών ετέρα περιουσία, η συνολική αξία των εκπλειστηριαζομένων ανέρχεται στο ποσό των 1.173 ευρώ. Σαν πρώτη προσφορά ορίζουμε το ποσό των 939,10 ευρώ».
Η οφειλή είχε δημιουργηθεί από εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του και με τα 550 ευρώ σύνταξη που παίρνει από το ΙΚΑ είχε εξηγήσει πως δεν μπορούσε να πληρώσει το χρέος «Το σαλονάκι και η τραπεζαρία ήταν η προίκα μου για τον γάμο μας. Πριν από ενάμιση χρόνο, ο γιος μου μας έκανε δώρο ένα καινούργιο σαλονάκι και μια τραπεζαρία διότι αυτά που είχαμε, είχαν χαλάσει και τα πετάξαμε. Φοβόσουν να κάτσεις σε αυτές τις καρέκλες που ήθελε να κατάσχει η εφορία», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ευμορφία. Τελικά η ΔΟΥ αποφάσισε να δεχθεί διακανονισμό με τους δύο συνταξιούχους, καθώς τα αντικείμενα που ήθελε να βγάλει σε πλειστηριασμό είχαν καταλήξει στη χωματερή εδώ και αρκετούς μήνες και ο πλειστηριασμός ήταν χωρίς αντίκρυσμα!

Άδεια λειτουργίας στα κολέγια

Υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η απόφαση για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, όπως χαρακτηρίζονται πλέον τα λεγόμενα «Κολέγια».Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, καθώς όπως ορίζεται από την αρχή, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας, στην οποία καταγράφονται μεταξύ άλλων, για κάθε διδακτικό έτος, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία παρέχονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, το πρόγραμμα και η γλώσσα των σπουδών, εκτιμώμενος αριθμός σπουδαστών, διδακτικό προσωπικό και η ακριβής σύνθεση και κατανομή του, κατά ειδικότητα, ο αριθμός των θέσεων και οι ειδικότητες του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η κινητή και ακίνητη περιουσία, οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις, οι εκτιμώμενες λειτουργικές δαπάνες και ο τρόπος κάλυψης τους.

Λάκηηηη,ουουουουουου...!!


''ξέρω ότι θα πάω κόντρα στο ρεύμα των τηλε-καψούρηδων με το Λαζόπουλο,αλλά για μένα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα γητευτής του τηλεοπτικού κοινού,που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ τα συμφέροντά του,τα κόμπλεξ του,τη ματαιοδοξία του και ενίοτε τα συμφέροντα των αφεντικών που των φιλοξενούν στα κανάλια τους...
δε θα μας διδάξει ηθική ο κύριος Λαζόπουλος,γιατί πρώτα πρέπει να γίνει ηθικός ο ίδιος και δε θα μας διδάξει ούτε πολιτική συνείδηση όταν στέκεται σούζα,μόνο μπροστά στο αριστερό πολιτικό τίποτα της χώρας,τον Τσίπρα...
φαίνεται ότι του αρέσει να ''στηρίζει'' τα νεαρά κι όμορφα αγόρια,όπως τότε που ''έβαλε'' στη δουλειά τον Παπακαλιάτη κι αργότερα τον Τσαλίκη (0+0=0)...
δε λέω,λέει και κανένα καλό αστείο όταν δε βαριέται, ή όταν κάποιος από την αρχισυνταξία του έχει έμπνευση...
δυστυχώς όταν η κοινωνία μας έχει σαν πρότυπα σκοτεινούς τύπους σαν το Λαζόπουλο δεν έχει και πολύ λαμπρό μέλλον...''
Λ.Κ.

Λιτότητα διαρκείας στην Ευρώπη

Στον περιορισμό του χρέους τους, των δαπανών καθώς και στην ενίσχυση της επίβλεψης των οικονομικών της κάθε χώρας μέλους δεσμεύτηκαν οι υπουργοί Οικονομικών των 27 που συνήλθαν σήμερα στο Λουξεμβούργο.
«Η Ευρώπη πρέπει να περιφρουρήσει την οικονομική σταθερότητα και να περιορίσει τις εστίες φωτιάς», επισήμανε ο ευρωπαίος Επίτροπος για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν.

ΞΕΘΑΒΟΥΝ... ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ!

Αρχαιολόγοι στη Βρετανία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το καλύτερα διατηρημένο νεκροταφείο μονομάχων στον κόσμο, σε περιοχή κοντά στο Γιορκ της βόρειας Αγγλίας. Σε πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή αποκαλύφθηκαν περίπου 80 ανθρώπινοι σκελετοί, ορισμένοι από τους οποίους έφεραν τραύματα από δαγκωματιές άγριων ζώων, ενώ άλλοι ήταν ακέφαλοι!!! «Η θεωρία που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή υποστηρίζει ότι οι σκελετοί που βρέθηκαν ανήκουν σε Ρωμαίους μονομάχους» τόνισε ο επικεφαλής της ανασκαφής, αρχαιολόγος Κουρτ Χαντερ-Μαν. Ο ανθρωπολόγος Μάικλ Βισόκι από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ υποστήριξε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σκελετοί - όλοι νεαρών ανδρών - δείχνουν ότι πρόκειται για στρατιώτες, ενώ τα πλούσια ταφικά ευρήματα αποκλείουν την πιθανότητα να ήταν φτωχοί αγρότες ή κακοποιοί. Η λεπτομερής εξέταση των σκελετών έφερε στο φως σοβαρά τραύματα στα οστά, όπως δαγκωματιές από μεγάλα σαρκοφάγα ζώα (λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες), στοιχεία που παραπέμπουν σε μάχες στην αρένα. Ένα άλλο σημαντικό εύρημα που ενισχύει τη θεωρία αυτή είναι ότι το δεξί τους χέρι ήταν πολύ πιο δυνατό από το αριστερό. Σύμφωνα με τον Βισόκι, ποτέ άλλοτε δεν έχουν βρεθεί σε σκελετούς ρωμαϊκής εποχής ίχνη από δαγκωματιές μεγάλων άγριων ζώων. «Μάλλον είναι απίθανο οι άνθρωποι αυτοί να δέχτηκαν επίθεση από τίγρεις στο κέντρο του Γιορκ πριν 2000 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.
fimotro

Το ελληνικό επαχθές χρέος

Ακούμε καθημερινά ότι η χώρα βρίσκεται πριν τη χρεοκοπία και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση μάς ζητά να αποδεχτούμε περικοπές στο εισόδημά μας και εκθεμελίωση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στόχος των περικοπών (εισοδημάτων και δημόσιων δαπανών) είναι η εξυπηρέτηση του χρέους. Με άλλα πιο απλά λόγια, μαζεύουμε χρήμα το οποίο δίνουμε για να πληρωθούν τόκοι παλαιότερων δανείων. Κι επειδή αυτό το χρήμα που μαζεύουμε δεν είναι αρκετό, συνεχίζουμε να δανειζόμαστε διευρύνοντας το φαύλο κύκλο του χρέους. Δεν είμαστε οι μόνοι...
Ακόμη και οι ισχυροί Ευρωπαίοι Εταίροι όπως διαπιστώσαμε από τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους. Η «ισχυρή Ευρώπη» βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των σκληρών ανελαστικών νομισματικών της επιλογών. Το ευρώ ως νόμισμα φαντάζει πια περισσότερο ως παγίδα μέσα στην οποία πελαγοδρομεί κάθε προσπάθεια άσκησης οικονομικής πολιτικής, παρά ως ευέλικτο οικονομικό εργαλείο. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να βρουν διέξοδο από αυτήν την παγίδα. Κι απ ό,τι φαίνεται αυτή η διέξοδος δε θα είναι κοινή και ίδια για όλες τις χώρες. Η Ευρώπη των δύο,

Στα 100 και ακόμα τρέχει

Πώς θα σας φαινόταν εάν φτάνατε στην εκκίνηση ενός ημιμαραθωνίου και ξαφνικά εμφανιζόταν ένας 99χρονος Ινδός με τουρμπάνι λέγοντας ότι θέλει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ; Σίγουρα θα σας φαινόταν περίεργο αλλά έγινε πραγματικότητα.
Ο Fauja Singh προσπάθησε το Σάββατο στο Λουξεμβούργο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης στη κατηγορία 90+ . Ο Ινδός αθληταράς δεν τα κατάφερε αλλά είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα προλάβει την 100!
Ο Fauja Singh όταν ήταν φοιτητής (προ αμνημονεύτων ετών) ήταν στην ομάδα ανωμάλου δρόμου του πανεπιστημίου του. Έκανε ένα διάλλειμα 50 χρόνων (!) και συνέχισε τη προπόνηση του στα 81. Στα 89 τερμάτισε το πρώτο του μαραθώνιο στο Λονδίνο σε 6:54:42.

Κατάσχεση κουρτίνας για 147 ευρώ!

Εφορίες και τράπεζες βγάζουν στο σφυρί ακόμη 
και οικιακά είδη για μικρά χρέη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
Σε κατασχέσεις αντικειμένων και εκπλειστηριασμούς προκειμένου να πληρωθούν χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ προβαίνει το τελευταίο διάστημα η εφορία, στην προσπάθεια να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών- Δανειοληπτών, στα δικαστήρια καταγράφεται αύξηση έως και 110% στις κατασχέσεις από τράπεζες. «Oταν βρήκα το εξώδικο με το οποίο η ΔΟΥ Κορυδαλλού μου κοινοποιούσε πως έβγαζε σε πλειστηριασμό την κουρτίνα μου για αρχική οφειλή 147 ευρώ και με ποσό εκκίνησης του

BHMAτοδότηs

O κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε βουντού στην κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη. Συνεργάτες του Καβαλιέρε (ο τίτλος απονεμήθηκε πρόσφατα στον Μίλτο από την ιταλική πρεσβεία) διέδιδαν στα καφέ του Κολωνακίου ότι η Αλεξάνδρα αποκλείεται να περάσει στον δεύτερο γύρο αν θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Γλυφάδας.
Ακριβώς την ώρα που λέγονταν αυτές οι κουβέντες η κυρία Πάλλη παραπάτησε στις Βρυξέλλες (όπου βρισκόταν σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμπορίου στο προεδρείο της οποίας συμμετέχει) και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα με ελαφρό διάστρεμμα στο πόδι.
O γιατρός τής σύστησε λίγες ημέρες ξεκούραση. Εν τω μεταξύ οι συνεργάτες της αντεπιτέθηκαν λέγοντας ότι ο Μίλτος δεν είναι κατάλληλος ούτε για «αντιδήμαρχος διασκέδασης». Τούτων δοθέντων επιβάλλεται έκτακτη σύσκεψη των γονέων των δύο υποψηφίων, του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη και της κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, για να αποκατασταθεί η τάξη.
***
Πάρτι έκαναν τα ψάρια της Μεσογείου μόλις έμαθαν ότι η κυρία Μαρία Δαμανάκη (στο σκίτσο) απαγόρευσε (από χθες τα μεσάνυχτα) την αλιεία του ερυθρού τόνου από γρι-γρι. Η επίτροπος Αλιείας δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο ερυθρός τόνος θα αφεθεί απερίσπαστος να αναπαραχθεί στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό.
Μάλιστα για να το πετύχει αυτό συνάντησε προχθές τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας κ. Εγκεμέν Μπαγίζ, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες. Η Τουρκία δεν δεσμεύεται φυσικά από τις απαγορεύσεις της Κομισιόν. Ακριβώς γι΄ αυτό η Μαρία κέρασε τον Εγκεμέν εσπρέσο και μικρές γκοφρ (πρόκειται για βελγικές τηγανίτες) και του ζήτησε να γίνει μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αυτοσυγκράτησης.
***
«Νέα προσέγγιση για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» από την κυρία Μάγια Τσόκλη και την κυρία Πέμη Ζούνη. Μάγια και Πέμη ένωσαν τις δυνάμεις τους και οργάνωσαν συνέδριο Μπεν Χουρ (τριήμερο) με τον παραπάνω τίτλο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στον αγώνα για την ανακάλυψη της «νέας προσέγγισης» ρίχτηκαν (την πρώτη ημέρα) οι κκ. Φ. Πετσάλνικος, Π. Γερουλάνος, Γ. Νικητιάδης, Β. Αποστολάτος , αλλά και η επίτροπος Εκπαίδευσης κυρία Ανδρούλα Βασιλείου .

Κόρινθος: Εμποδίζουν τον απόπλου δύο πλοίων!

Πρόκειται για συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ...
Από προχθές το πρωί (08/06/2010) ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στο λιμάνι της Κορίνθου κι εμποδίζουν τη φορτοεκφόρτωση του πλοίου «Ρόπαξ ένα» βρετανικών συμφερόντων, για τη γνωστή υπόθεση άρσης του καμποτάζ
Το πλοίο, που κανονικά ο απόπλους του είχε προγραμματιστεί για τις 18.00 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, βρίσκεται ακόμα δεμένο στο λιμάνι, ενώ νωρίτερα έδεσε στο λιμάνι της Κορίνθου και το "Ρόπαξ δύο" της ίδιας εταιρείας.
  Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες εργασίας, για υπεράριθμους αλλοδαπούς εργαζόμενους κι ανασφάλιστους, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στην άρση του καμποτάζ. Εκπρόσωποι της Ένωσης μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού δήλωναν ότι οι Έλληνες μάγειροι έχουν εκδιωχθεί από τα ελληνικά πλοία και κρουαζιερόπλοια.

"H ETAIΡΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΦΛΕΣΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS"!!!!!!!!

Στο μικροσκόπιο της Βουλής το «πλυντήριο» της Siemens

Ζητείται το άνοιγμα λογαριασμών 25 χρηματιστών, επιχειρηματιών και εφοριακών που διακινούσαν το μαύρο χρήμα της γερμανικής εταιρείας 
(ΤΟ ΒΗΜΑ)
Τον μίτο του «μαύρου χρήματος» της Siemens προσπαθεί να ξετυλίξει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση, ζητώντας να ελεγχθεί η κίνηση των λογαριασμών χρηματιστών, επιχειρηματιών και εταιρειών για τους οποίους διατυπώνονται υποψίες ότι εμπλέκονται είτε ως «λαθροδιακινητές χρηματικών ποσών προς τράπεζες του εξωτερικού» είτε ως «παραλήπτες ποσών για λογαριασμό τρίτων». Το παραπάνω αίτημα σε συνδυασμό με τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη ενώπιον των μελών της ότι «τα κόμματα δωροδοκούνταν» από τη Siemens «άναψε φωτιές» στη συνεδρίαση. Είναι ενδεικτική του κλίματος η σύγχυση που προκλήθηκε μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών-μελών της Επιτροπής καθώς ενώ το αίτημα του κ. Βαλυράκη σχετικά με το άνοιγμα των παραπάνω λογαριασμών υιοθετήθηκε ομοφώνως με τη σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων βουλευτών της ΝΔ κκ. Αν. Νεράντζη, Π. Καμμένου και της κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο συνάδελφός τους κ. Κ.Τζαβάρας, ο οποίος απουσίαζε όταν αναγνώστηκε το σχετικό έγγραφο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι αυθαιρετεί δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα.

Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης αναλαμβάνει η Τράπεζα Ελλάδας

Γιατί ετοιμάζεται αναλυτική έκθεση για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που θα σταλεί 
στις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού
Τελικώς, η πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδας και των μεγάλων εμπορικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ενημερώσουν το κοινό για την πραγματική τους κατάσταση και κατ’ αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσουν όλους του «ανησυχούντες», θα έχει και νέα, ακόμα μεγαλύτερη, ουρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδική ανάλυση, υπό μορφή έκθεσης, σχετικά με τις προοπτικές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόκειται να συνταχθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες προκειμένου, κατόπιν, να διαβιβασθεί στους μεγάλους ξένους επενδυτικούς οίκους, «προς ενημέρωση τους».
Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε σκόπιμη, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ξένοι οίκοι: α) ελέγχουν έως και το 40% και μέχρι πρόσφατα έως και το 50% των μετοχικών κεφαλαίων ελληνικών τραπεζών, ακόμη και των λεγόμενων μεγάλων,
β) κατευθύνουν, άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά, τις επενδυτικές κινήσεις των πελατών τους, οι οποίοι συνήθως είναι μεγάλοι και μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και «πανικό» στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αν αποφασίσουν να κινηθούν μαζικά.
Γι αυτό και κρίθηκε κάτι παραπάνω από αναγκαία η σύνταξη της εν λόγω έκθεσης, η οποία θα σταλεί όπου δει και κυρίως στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται η έδρα των περισσότερων από τους μεγάλους «παίκτες» της διεθνούς αγοράς. Με την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα τύχει της ανάλογης προσοχής, για να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού, νέες επιθέσεις στο προσεχές μέλλον. 

voria.gr

ΓΣΕΕ: Στηρίζει την 24ωρη απεργία στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) και των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων εκφράζει η ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων στις 10/06/2010, αλλά και την απεργιακή τους συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί, για την ίδια ημέρα, στις 11:00 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η υπουργός Παιδείας, παρά τη δέσμευση της για επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, επιχείρησε εν κρυπτώ τη μετάταξη μονίμων και συμβασιούχων καθαριστριών στους ΟΤΑ. Με τον τρόπο αυτό, καθιστά αβέβαιη τη μισθοδοσία των μονίμων εργαζομένων και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αντεργατικών συμβάσεων έργου των καθαριστριών, σημειώνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Η Συνομοσπονδία καλεί την αρμόδια υπουργό να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη συμπεριφορά της, να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφασή της και να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων.

nooz

Περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές δε σημαίνει και ανεξαρτησία της Βουλής

Πληθαίνουν οι αναεξάρτητοι βουλευτές στην ελληνική βουλή.  Μετά και τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα δήλωσαν την ανεξαρτητοποίηση από την υφιστάμενη κοινοβουλευτική ομ΄παδα του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, μέσα στη Βουλή και σχεδόν από όλο το φάσμα της πολιτικής! Είναι ενδεικτικό της "μετακίνησης των πλακών κάτω από τα πόδια" που βιώνει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος. Και βέβαια ενδεικτικό της κρίσης που περνάμε γενικά.
Τι σημαίνει αυτό, άραγε, για την κοινοβουλευτική δημοκρατία;  Η Βουλή μας γίνεται περισσότερο ανεξάρτητη; Λειτουργεί καλύτερα, χωρίς την κομματική πειθαρχία; Στο αμέσως άμεσο χρονικό διάστημα θα το διαπιστώσουμε, όταν έρθουν κρίσιμα νομοσχέδια προς ψήφιση στη βουλή. Μπορεί να αποβεί θετικό το βήμα προς την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών και να ξεκαθαρίσει λίγο η σαπίλα που επικρατεί στα "στοιχιμένα"  πίσω από την κομματική πειθαρχία στρατιωτάκια, που κατάντησαν το κράτος μας ρεζίλι των κοινωνιών. Για χάρη του κόμματος και της πειθαρχίας, χάθηκε το φιλότιμο και ο σεβασμός προς τον ιδρώτα του φορολογούμενου.

Οσμή νέου σκανδάλου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι ειδικών συνεργείων της ΦΑΕ, 
το φαγοπότι που είχαν στήσει τα τρωκτικά στο δήμο 
δεν εξαντλείται στην υπεξαίρεση 
των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων
 Μία νέα σημαντική αποκάλυψη, που δείχνει ότι το σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν εξαντλείται στην υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τους διασταυρωτικούς ελέγχους που διενεργούν τα ειδικά συνεργεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης σε όλους τους συναλλασσόμενους με τον κεντρικό  δήμο της πόλης για την περίοδο από το 1998 και έπειτα, δηλαδή για τη θητεία Παπαγεωργόπουλου.

Αντικειμενική... έκρηξη τιμών

Εισηγήσεις για εξίσωση με τις αγοραίες από τον Σεπτέμβριο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη στο: ΤΑ ΝΕΑ ONLINE
 

Φωτιά σε φόρους μεταβίβασης, γονικές παροχές και κληρονομιές βάζουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για εξίσωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με τις αγοραίες σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στις αρχές του 2011 ή εναλλακτικά τον Σεπτέμβριο του 2010.
Η εξίσωση φέρνει μέση αύξηση της τάξης του 50% στις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες και επιμέρους αυξήσεις ακόμα και πάνω από 200%. Ετσι οδηγεί χιλιάδες φορολογούμενους στην τσιμπίδα του Φόρου Κατοχής Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και αναμένεται να επιφέρει νέο πλήγμα στην «παγωμένη» από την κρίση κτηματαγορά. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες θα μπορέσει να φέρει στην επιφάνεια «μαύρα» εισοδήματα τα οποία διαφεύγουν τη φορολόγηση με βάση την απολύτως νόμιμη οδό της αναγραφής των αντικειμενικών αξιών στα συμβόλαια. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών, κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν αφορολόγητα μεγάλα ποσά που αφορούν ακριβώς τη διαφορά ανάμεσα στην αντικειμενική τιμή που περιγράφεται στο συμβόλαιο και την πραγματική αξία πώλησης των ακινήτων. Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών προγραμμάτιζε την πρώτη δόση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για τον Ιανουάριο του 2011. Μάλιστα έχει εγγράψει και στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα Ε.Ε- ΔΝΤ- ΕΚΤ πρόσθετα έσοδα 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για το 2012, ακολουθώντας τις ανάλογες αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών ώστε να υπάρξει εξίσωση. Τις τελευταίες ημέρες όμως διατυπώνονται εισηγήσεις για αύξηση των αντικειμενικών αξιών νωρίτερα, ίσως και τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί και η αύξηση των εσόδων στον προϋπολογισμό, η εξέλιξη των οποίων εμφανίζει σοβαρές αρρυθμίες.

ΕΘΝΙΚΗ: «Ψάχνεται» ο Οτο

Προβληματισμένος και ταυτόχρονα αναποφάσιστος φαίνεται πως είναι ο Ότο Ρεχάγκελ ως προς τις τελικές επιλογές του για την αρχική ενδεκάδα, ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με τη Νότια Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Ο Γερμανός τεχνικός καλείται να επιλέξει, αφενός την τακτική που τελικώς θα χρησιμοποιήσει (3-5-2 ή 4-3-3) και αφετέρου τους ποδοσφαιριστές σε θέσεις που διεκδικούνται ακόμη.
Στη σημερινή προπόνηση, μετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές (και ο Καπετάνος) εκτός του Μόρα, ο οποίος συνέχισε το πρόγραμμά του. Στο εκπαιδευτικό διπλό ο Γερμανός προπονητής παρέταξε στο πρώτο ημίχρονο τη θεωρούμενη ως βασική ενδεκάδα (με μπλε εμφάνιση), ως εξής: στο τέρμα ήταν ο Σηφάκης, δεξιά και αριστερά σαν μπακ-χαφ οι Σεϊταρίδης και Τοροσίδης, λίμπερο ο Κυργιάκος και στόπερ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (δεξιά), Βύντρα (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, τους οποίους πλαισίωσαν οι Νίνης, Χαριστέας, και ο Φύσσας συμπλήρωνε την ενδεκάδα.

Η Επιτροπή καλωσόρισε την επιστολή Μέρκελ- Σαρκοζί

Η Επιτροπή της ΕΕ καλωσόρισε την κοινή επιστολή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, στην οποία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζητούν να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, επισημαίνοντας πως αυτό θέλει και η Επιτροπή.
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αναφέρουν στην επιστολή τους πως υπάρχει "επείγουσα ανάγκη" να εισαγάγει η Επιτροπή αυστηρότερους ελέγχους στις αγορές, ιδιαίτερα στα CDS και τις ανοικτές πωλήσεις.

"Καλωσορίζουμε την επιστολή, καθώς ενισχύει την ώθηση για να υιοθετηθεί γρήγορα η μεταρρύθμιση της χρηματοπιστωτικής αγοράς", δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Άρενκιλντε Χάνσεν. "Πιστεύουμε ότι η πολιτική δυναμική που εκφράζεται στην επιστολή θα μεταφραστεί στην ταχεία υιοθέτηση των προτάσεών μας".

Η επιτροπή βρίσκεται "στα τελικά στάδια" της εκπόνησης νομικών προτάσεων για τις ανοικτές πωλήσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος.

"Έχουμε δει διιστάμενες απόψεις από κράτη μέλη... και χρειαζόμαστε μια συνεπή ευρωπαϊκή προσέγγιση στο θέμα", δήλωσε η Χάνσεν. 

 nooz

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου καλεί τα μέλη του όπως και όλο τον ροδιακό λαό να χαρίσουν λίγη ζωή σε έναν συνάνθρωπο τους.
Σε έναν συνάνθρωπο ο οποίος μας είναι τελείως άγνωστος, ο οποίος είτε χρειάζεται το αίμα μας κάθε μήνα για να παρατείνει για λίγο τη διάρκεια ζωής του, είτε θα το χρειαστεί για μια και μοναδική φορά όπου αν δεν τό’χει ...
Εν όψει λοιπόν της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη, καλούμε κάθε υγιή και συνειδητοποιημένο πολίτη να δώσει το παρόν στις 14 Ιουνίου από τις 16:00 έως 20:00, στην αίθουσα του “Ακταίον” όπου θα διενεργηθούν αιμοληψίες από τον σταθμό αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Ρόδου. 
Η παρουσία σας θα δώσει μεγάλη χαρά, όχι σε μας, αλλά στον συνάνθρωπο μας που θα ξέρει ότι κάποιος άγνωστος νοιάζεται γι’ αυτόν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ