Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Το ξέσπασμα του Θέμου για την υπόθεση Αβέρωφ


Πως να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο

Ένα από τα πιο συχνά ενοχλητικά «καλοκαιρινά» συμπτώματα είναι η έντονη αίσθηση καψίματος στα πόδια και το πρήξιμο. Η χρήση ζελέ που δροσίζουν τα πόδια μπορεί να «ξελαφρώνει», αλλά η σωστή αντιμετώπιση απαιτεί πρώτα διάγνωση.
  «Γιατρέ τα πόδια μου καίνε… Το καλοκαίρι με τη ζέστη γίνονται χειρότερα...». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν τα ενοχλήματα τους πολλοί από τους ασθενείς. Είναι ένα τόσο συχνό πρόβλημα, για το οποίο γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε όλα....
 Η φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων αποτελεί μια πάθηση τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Η αντιμετώπιση της απασχολεί τους ιατρούς από την εποχή του Ιπποκράτη. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερη τεχνολογική πρόοδος και οι νέες μέθοδοι, με τη χρήση laser και υπερήχων υπόσχονται να αλλάξουν για πάντα την θεραπεία των κιρσών των ποδιών.
 Ο άνθρωπος έχει δύο κύρια συστήματα φλεβών στα πόδια του: το εσωτερικό σύστημα που κυκλοφορεί το 90% του αίματος σε φυσιολογικές συνθήκες και το επιφανειακό. Η βαρύτητα, ακόμη και μέσα από τις φλέβες, έλκει το αίμα προς το έδαφος, ενώ κανονικά πρέπει να ακολουθήσει την εντελώς αντίστροφη πορεία για να φτάσει την καρδιά.

Οριστική η ρήξη Σαμαρά - Αβραμόπουλου...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ειδή δεν δημιουργείται θέση αντιπροέδρου στη ΝΔ. Πώς "χώρισαν" οι δρόμοι τους μετά από ένα μεγάλο καβγά στην Κηφισιά. Οριστική είναι η ρήξη στις σχέσεις Σαμαρά και Αβραμόπουλου. Οι "διαρροές" που συνεχίζει να κάνει ο δεύτερος απλώς επιδεινώνουν το μεταξύ τους κλίμα, λίγο πριν από το συνέδριο της ΝΔ. Ο Δημ. Αβραμόπουλος λέει διάφορα σχετικά με τη στάση που η ΝΔ έπρεπε να πάρει για το ΔΝΤ και να μην καταψηφίσει τα μέτρα ή για τη διαγραφή της Ντ. Μπακογιάννη που δεν έπρεπε να γίνει κλπ, αλλά η "ταμπακιέρα" είναι  άλλη. Δεν δημιουργείται θέση αντιπροέδρου της ΝΔ, μέσω του συνεδρίου, την οποία περίμενε να αναλάβει και άρα πλέον θα μείνει ένας απλός τομεάρχης την επομένη του συνεδρίου.

Νεοελληνικές ταμπέλες πολύ in για τη συλλογή σας!!!

Νεοελληνική γραφή βγαλμένη από τα παζάρια μας.
Συνεχίζουμε δυναμικά, να προσφέρουμε χαμηλές τιμές σε όλες τις Εμποροπανηγύρεις όπου και εργαζόμαστε, με ταμπέλες που αν μη τι άλλο ...ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙΑ!!! 

πηγή

Σπείρατε ανέμους; θα θερίσετε... κατακλυσμό από τους Έλληνες.

Έλεος βρε σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ. Ανακοινώσατε κατάθεση υποψηφιοτήτων μέσω web. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το περιβόητο OpenGov και εκεί θυμάται όλη η Ελλάδα τι έγινε. Μια αφάνταστη κοροϊδία. Χιλιάδες νεοέλληνες αναζήτησαν τη χρυσή ευκαιρία υποβάλλοντας αιτήσεις που ποτέ δεν κρίθηκαν ποτέ δεν κλήθηκε κανένας (έστω για να διασκεδαστεί το όλο κλίμα έστω και...λίγο) και φυσικά διορίστηκαν λίγοι ουρανοκατέβατοι κουμπάροι συγγενείς, και άλλα λοιπά παρεπιδημούντα είδη κολλητών. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές. Όσοι υπέβαλαν αίτηση υποχρεώνονται να ασπαστούν τις διαδικασίες επιλογής (άγνωστες) να δεχθούν το αποτέλεσμα. Και στο τέλος θα έρθουν κάποιοι (επί γης θεοί) και θα επιλέξουν το τάδε ώστε με ένα γιούχα να τρέξουμε όλοι απο κοντά να τον

Αβέβαιο το μέλλον για δύο Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

Με «λουκέτο» απειλείται αυτό της Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα
Στο… εκτελεστικό απόσπασμα οδηγείται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο.
Μετά την αδυναμία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία αποκάλυψε δημόσια ο απερχόμενος Πρύτανης Ιωάννης Γεροθανάσης, να ανταποκριθεί στα  στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα, καθώς  και την αναμενόμενη συγχώνευση σχολών, τώρα πλήττεται και το ΤΕΙ Ηπείρου.
Ένα από τα καλύτερα τμήματά του, αυτό της Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, έχει αβέβαιο πλέον μέλλον.
Την ίδια στιγμή τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής στην Ελλάδα, θα έχει το τμήμα Εφαρμογών των Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα). Θα κυμανθεί κάτω από 4.500 μόρια!

Εντόπισαν 200 αυθαίρετα αλλά ...δεν πήγαν να τα ελέγξουν!

Πρόδωσε την αναβλητικότητα των υπηρεσιών η τεχνολογία
της Μαριάννας Τζάννε στο: ΤΑ ΝΕΑ
Τις γεωγραφικές συντεταγμένες 200 κτισμάτων που αναδύθηκαν στις περιοχές της Κερατέας και του  Λαυρίου από το 2004 έως και το 2007 και τα οποία κρίνονται ύποπτα για αυθαίρετη δόμηση, διαθέτουν οι πολεοδομίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής από τον περασμένο Μάρτιο.  
Όμως, οι αρμόδιοι υπάλληλοι  ακόμη δεν τα έχουν ελέγξει, επικαλούμενοι ότι δεν μπορούν να τα βρουν (!) όταν η ίδια η Νομαρχία εκτιμά ότι το 80% των κτισμάτων είναι αυθαίρετα. 
Τα ευρήματα, αποτυπώνει ξεκάθαρα το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού αυθαιρέτων, που παρέδωσε τον περασμένο

Ντόρα: Από τις ανταλλαγές κάποιοι έβγαλαν χρήματα

Από τις ανταλλαγές στην υπόθεση του Βατοπαιδίου κάποιοι έβγαλαν χρήματα, δηλώνει στον Αδέσμευτο της Κυριακής η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε ερώτηση για το αν ήταν σκάνδαλο, απαντά χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου, ήταν. Οχι αναφορικά με την πολιτική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει τις ανταλλαγές, αυτή κρίνεται αν ήταν σωστή ή λάθος, Από αυτές τις ανταλλαγές όμως κάποιοι σίγουρα έβγαλαν χρήματα».

«Χρειάζεται να εξεταστεί ποιος, πώς, με τι μελέτες με ποιο κόστος για το Δημόσιο έκανε αυτές τις ανταλλαγές και πώς πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις. Αυτό δεν έγινε, άρα η Εξεταστική για το Βατοπαίδι ήταν στην ουσία μια τρύπα στο νερό», προσθέτει.

ΕΝΕΡΓΩΣ

Η αντιπολίτευση του 3%
Του Κώστα Γουλιάμου*
Κατά κόρον τα μέσα ενημέρωσης, οι πολιτικοί αναλυτές και γενικά ο κόσμος επικεντρώνονται στη δημοσκοπική αξιολόγηση της Κυβέρνησης. Κυριολεκτικά εξαντλείται η αυστηρότητα όλων όσων θέλουν να κρίνουν ή/και επικρίνουν το κυβερνητικό έργο, με αφορμή πάντοτε την αποτύπωση ποσοστών επί του συνόλου της πολιτικής ή ορισμένων επιμέρους πολιτικών θεματικών. Ωστόσο αυτή η εμμονή, όταν δεν έχει το χαρακτήρα της ολιστικής προσέγγισης, δεν βοηθά στην εκκόλαψη και εμπέδωση μιας σύγχρονης πολιτικής κουλτούρας. Για παράδειγμα, ελάχιστη ή ουδεμία προσοχή επενδύθηκε στο πολύ σημαντικό εύρημα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Φιλελεύθερου και της RΑΙ ότι, δηλαδή, μόνο το 3% των πολιτών είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση. Αυτό το θλιβερό, ομολογουμένως, ποσοστό σημαίνει πολλά για όσους στοχεύουν στην εμβάθυνση της

Παγκόσμια υπερθέρμανση ή παγκόσμια ψύξη;

Αμφισβητείται η «ορθόδοξη» άποψη περί της ανόδου της θερμοκρασίας της Γης
Οι 75 κλιματικοί εμπειρογνώμονες, που έκαναν ανακοινώσεις στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έλαβε χώρα στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Heartland Institute, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη των περισσότερων «ορθόδοξων» κλιματολόγων, που συμμετέχουν στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Προσφυγή υπαλλήλων υπουργείου Παιδείας στο ΣτΕ για απόφαση Στυλιανίδη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δυο οδηγοί και μια συνοδός σχολικών λεωφορείων, οι οποίοι υπηρετούσαν στο υπουργείο Παιδείας από το 2002 έως το 2009 και ζητούν να ακυρωθεί η από 12.11.2008 απόφαση του τότε υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.Όπως αναφέρουν οι τρεις τον Νοέμβριο του 2008 τους κοινοποιήθηκε έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο αναφερόταν ότι υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και ιδιωτικής εταιρείας. Παράλληλα, τους δόθηκε εντολή να συνεχίζουν να εργάζονται για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας.

Σήμερα η συζήτηση επί του πορίσματος για την υπόθεση "ΒΑΤΟΠΕΔΙ"

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που απαρτίζεται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου θα συζητηθεί στις 18:00 σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ωστόσο, δεν θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το εάν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και για το ποιοι θα παραπεμφθούν.
Παρά τις προσπάθειες, τα κόμματα δεν συμφώνησαν ούτε στη σύνταξη κοινού πορίσματος, ούτε και στην έκδοση κοινών «πορισματικών θέσεων» για την έναρξη, πορεία και τεκμηρίωση του σκανδάλου.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τους κ.κ. Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, ενώ αναφέρεται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο στην ανάγκη να γίνει, ενδεχομένως περαιτέρω έλεγχος και για τις αποφάσεις του Κώστα Κιλτίδη.
Η ΝΔ προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν πολιτικές ή άλλες ευθύνες του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Το ΚΚΕ λέει «ναι» στην επέκταση της έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.
Ο ΛΑΟΣ ζητά να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες των κυρίων Δρυ, Φωτιάδη, Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού, ενώ θεωρεί ότι υπήρχε κεντρικός συντονισμός από το Μέγαρο Μαξίμου και επομένως ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τον εντοπισμό του συντονιστή.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, Ρουσσόπουλο, Μπέζα και Κιλτίδη και στην κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά, χωρίς να διευκρινίζει για ποιους απ’ αυτούς θα χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή.
Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα δοθεί συνέχεια στην κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ.Κοντού και του πρώην υφυπουργού Κ.Κιλτίδη για το θέμα των χειρισμών στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθώς και η στάση που θα τηρήσει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Ντ.Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός, σε συνέντευξή της στον Αδέσμευτο Τύπο, χαρακτήρισε σκάνδαλο την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, τονίζοντας ότι «από τις ανταλλαγές σίγουρα κάποιοι έβγαλαν χρήματα».
Αναφερόμενη στην Εξεταστική Επιτροπή είπε: «Χρειάζεται να εξεταστεί ποιος, πως και με τι μελέτες, με ποιο κόστος για το Δημόσιο έκανε αυτές τις ανταλλαγές. Αυτό δεν έγινε, άρα η Εξεταστική για το Βατοπαίδι ήταν στην ουσία μία τρύπα στο νερό».

Προβλέψεις και διαψεύσεις

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι αν θα αποφευχθεί η λεγόμενη πτώχευση ή χρεοκοπία. Ή, με ηπιότερες λέξεις, η αναδιάρθρωση του χρέους. Με τις δύο εκδοχές της. Την ευγενική (polite), με παράταση της λήξης των ομολόγων, ή το κούρεμα (haircut), με μείωση του ποσού του δανείου. Η πρώτη μπορεί να είναι εφικτή εντός του ευρώ, η δεύτερη είναι πιο δύσκολη. Εξ ου και η κινδυνολογία περί
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ  ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΡΟΣΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ*

Σήμερα τη 14η Ιουνίου ημέρα της Παγγκόσμιας εθελοντικής αιμοδοσίας.  Ομως  η 5η του δεκέμβρη του 2008 έως την 5η του Δεκέμβρη του 2009 είχε χαρακτηρισθεί ως έτος της εθελοντικής αιμοδοσιας. Κανένας όμως τότε  από τους πολητειακούς παράγοντες  δεν  αναφέρθηκε στο γεγονός . Κυρίως το Υπουργείο Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,που είναι το αρμόδιο  γαι την προβολή και οργάνωση εκδηλώσεων , ώστε να δωθεί έμφαση  στο γεγονός  και να γίνει βίωμα  ο εθελοντισμός στη χώρα μας.
Η προσφορά αίματος είναι τρόπος ζωής ,αλτουϊσμού και αγάπη στο συνάνθρωπο. Το αίμα είναι είναι ένα συστατικό στοπιχείο  του ανθρώπινου οργανισμού  και όταν το χρειασθεί  ο πάσχων συνάνθρωπος  το παίρνει από τον συνάνθρωπό του. Όμως κάποια στοιχεία  που λείπουν από το αίμα  υπάρχει η δυνατότητα  να συμπληρωθούν  από διάφορα σκευάσματα  όπως είναι το σίδερο Fe++++
Έτσι ο άνθρωπος αισθάνθηκε την αναγκη  να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του  προσφέροντας το αίμα και σώζοντας τη ζωή . 

Αναβάλλονται επείγοντα χειρουργεία

Σε «κώμα» τα νοσοκομεία λόγω τραγικής έλλειψης υλικών - Στον αέρα ο διαγωνισμός για φίλτρα αιμοκαθάρσεων
«Εβδομάδα των παθών» στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς είναι πλέον τραγικές οι ελλείψεις σε υλικά για τη διεκπεραίωση ακόμη και στοιχειωδών ιατρικών πράξεων. Σε πολλές περιπτώσεις αρχίζουν να αναβάλλονται πέραν των προγραμματισμένων και επείγοντα χειρουργεία, ενώ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα.
Τραγική είναι η κατάσταση των νεφροπαθών καθώς δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία τα ειδικά φίλτρα που χρειάζονται για τις αιμοκαθάρσεις. Στον αέρα βρίσκεται διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας για το συγκεκριμένο ιατρικό υλικό ο οποίος αναβάλλεται συνεχώς καθώς οι εισαγωγείς δεν δέχονται την συμβιβαστική τιμή του υπουργείου στα 25 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η τιμή στην Ευρώπη είανι 7 ευρώ ενώ στην  Ελλάδα η προσφορά από τους εισαγωγείς είναι 40 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το υπουργείο Υγείας σκέπτεται να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα από το οποίο κινδυνεύουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Αλήθειες και ψέματα για την αναδιάρθρωση του χρέους

Τι συνεπάγεται και τι απαντά η κυβέρνηση στα σενάρια 
περί πτώχευσης κι επιστροφής στη δραχμή
Επανέρχονται τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο προσεχές διάστημα. Βασικοί διακινητές τους είναι αναλυτές μεγάλων ξένων οίκων, επενδυτικών και μη, οι οποίοι προβλέπουν ότι η εξέλιξη αυτή, σε κάποιο βάθος χρόνου, θα είναι μονόδρομος. Για την ακρίβεια, αυτό το οποίο προβλέπεται είναι ότι η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να προχωρήσει σε μια χρονική διεύρυνση του δανεισμού της. Κοινώς, θα απευθυνθεί στους δανειστές της για να ζητήσει παράταση πληρωμών, για άγνωστο προς το παρόν χρονικό διάστημα. Πρόκειται, όπως υποστηρίζεται, για μια συνήθη τακτική, των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως η Ελλάδα. Πάντως, κάτι τέτοιο, αν τελικώς γίνει, θα προωθηθεί προς το τέλος του 2011 και τις αρχές του 2012.

Επί ποδός «πολέμου» όλη η Ευρώπη εξαιτίας της λιτότητας

Κινητοποιήσεις σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και νέες αντιδράσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται κυβερνήσεις και συνδικάτα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αφορμή τα μέτρα για τον περιορισμό των ελλειμμάτων που ανακοινώνονται σε όλες σχεδόν τις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης. Κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, κατ΄ αρχήν στην Γερμανία, όπου ανακοινώθηκε πακέτο μέτρων λιτότητας, ύψους 80 δισ. ευρώ. Η ισχύς του θα είναι έως το 2014 και η εφαρμογή του απαρέγκλιτη.
Τα τελευταία 24ωρα κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φραγκφούρτη και όχι μόνο, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες. Το ίδιο λαμβάνει χώρα και στην

Καυτή εβδομάδα στη Βουλή με Siemens και Βατοπέδι


Θετική ήταν η καταρχήν αντίδραση της Siemens στο αίτημα που της υπέβαλε 
η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλει στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Siemens αλλά και η συζήτηση το απόγευμα στην Βουλή του πορίσματος για το Βατοπέδι αναμένεται να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Καυτή αναμένεται αυτή η εβδομάδα για το σκάνδαλο της Siemens.
Την ίδια ώρα θετική ήταν η αντίδραση της Siemens στο αίτημα που της υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλει στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής «δίνοντας άμεσα όλα τα στοιχεία που διαθέτει, καθώς και όσα προέκυψαν από την έρευνα που έκανε με τη συνδρομή γνωστής διεθνώς δικηγορικής εταιρείας», προειδοποιώντας παράλληλα τη γερμανική εταιρεία ότι διαφορετικά θα διακόψει τη συνεργασία μαζί της.
Ειδικότερα, απαντώντας στη σχετική επιστολή που έστειλε την Παρασκευή με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, η Siemens δήλωσε χθες την ετοιμότητά της να αποστείλει πρόσθετα στοιχεία.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Η Γερμανία σώζει την τιμή του Μουντιάλ
Χτες το βράδυ είδαμε λίγο ποδόσφαιρο. Άσχετα αν η Αυστραλία ήταν αδύνατη, η Γερμανία έδειξε σε όλους τι σημαίνει "ομαδικό παιχνίδι" και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι.
΄Ολα τα "ξινά" και "ανιαρά" παιχνίδια που είδαμε μέχρι τώρα με τα μικρά σκορ και τις λιγοστές φάσεις τα σκέπασε η επιβλητική εμφάνιση των υπερηχητικών παικτών του Γιόακιμ Λεβ.
Ο προπονητής των Γερμανών χάρισε στα εκατομμύρια των τηλεθεατών μια ποδοσφαιρική παράσταση που τα είχε όλα. Αυτοματισμούς, υπέροχες ατομικές ενέργειες και εξαιρετικές εκτελέσεις. Τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν τα "πάντσερ" ήταν προϊόν μελέτης, προπόνησης και εξάσκησης. ΄Ο,τι δηλαδή λείπει από την δική μας εθνική ομάδα.
Το σύστημα 4-2-3-1 που έπαιξε η Γερμανία αποδείχτηκε ιδανικό για τους επιθετικούς προσανατολισμούς της ομάδας, παρά τις αδυναμίες του Κλόζε, που περνάει μια  προσωπική περίοδο αδυναμίας. Οι ακραίοι Μίλερ και Ποντόλσκι καθοδηγούμενοι από τον νεαρό μαέστρο τουρκικής καταγωγής Μεσούτ Οζίλ σμπαράλιασαν την άμυνα των Αυστραλών και άφησαν τον τερματοφύλακα Σβάρτσερ πολλές φορές εκτεθειμένο.

Γερμανία-Αυστραλία 4-0


Σε συναγερμό η Ρουμανία λόγω καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να πλήξουν τη Ρουμανία σήμερα και αύριο έχουν θέσει σε συναγερμό τη χώρα.
Οι αρχές έχουν κηρύξει τη χώρα σε κίτρινο κωδικό συναγερμού για σήμερα το πρωί έως και αύριο το απόγευμα καθώς αναμένονται θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 35 έως και 37 βαθμούς Κελσίου, ιδίως στις νότιες περιοχές.
Παράλληλα, με τις υψηλές θερμοκρασίες, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας αναμένει υψηλά για την εποχή ποσοστά υγρασίας, τα οποία θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα. 
enet

Στην Ολομέλεια το πόρισμα για το Βατοπέδι

Αποτελείται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων
Σήμερα το απόγευμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου. Το πόρισμα αποτελείται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων, ωστόσο, δεν θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το εάν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και για το ποιοι θα παραπεμφθούν. Τα κόμματα δεν συμφώνησαν στη σύνταξη κοινού πορίσματος ούτε και στην έκδοση κοινών «πορισματικών θέσεων» για την έναρξη, πορεία και τεκμηρίωση του σκανδάλου. 
enet

Ο Πρωθυπουργός και η θάλασσα

 ΄Oταν δεν πετάει, κολυμπάει. Στις ελάχιστες ώρες που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις και απομακρύνεται από την Αθήνα για ξεκούραση, προτιμά να... κουράζεται με το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκλεψε λίγες ώρες από το φορτωμένο πρόγραμμά του και βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του, κυρία Αντα Παπανδρέου.
Απόγευμα Σαββάτου επιδόθηκε στο αγαπημένο του καλοκαιρινό σπορ διασχίζοντας με το κανό του το στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς..
ελάχιστοι λουόμενοι και ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ο αθλητής που συναγωνιζόταν το... ταχύπλοο πλοίο της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργόςπαρ΄ ότι νωρίτερα τον είχαν εντοπίσει στην παραλία.
tovima.gr

Τι θα δουν οι ελεγκτές από σήμερα έως τα μέσα Ιουλίου

Το κλιμάκιο ήρθε χθες, ξεκινά το πρωί, θα φύγει 
σε 10 μέρες και θα ξαναέλθει τον Ιούλιο
Από χθες το βράδυ το κλιμάκιο των ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), βρίσκεται στην Αθήνα. Κι από σήμερα το πρωί πιάνει δουλειά, ξεκινώντας από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μέγαρο της οδού Νίκης, τα μέλη του κλιμακίου θα παραμείνουν δύο μέρες και την Τετάρτη σειρά θα πάρει το υπουργείο Εργασίας. Αμέσως μετά θα πάνε στο υπουργείο Υγείας, ενώ στο μεσοδιάστημα θα γίνουν δύο τουλάχιστον επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές, σε αυτή τη φάση, απλώς θα συλλέξουν στοιχεία και θα δώσουν τα φώτα τους σε μια σειρά

Αυξάνονται κατά 500 οι ειδικοί φρουροί

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά 500 οι οργανικές θέσεις των ειδικών φρουρών κατέθεσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., οι συνιστώμενες θέσεις «καλύπτονται από επί θητεία προσωπικό ειδικών φρουρών»
Από το σχέδιο Π.Δ. προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4.050.000 ευρώ περίπου για το έτος 2010, 9.470.000 ευρώ περίπου για το 2011, 9.850.000 ευρώ περίπου για το 2012, 9.750.000 ευρώ περίπου για το 2013, 10.700.000 ευρώ περίπου για το 2014 και 11.050.000 ευρώ περίπου για το 2015. 

 enet.gr

Τα ελληνικά πετρέλαια της Ηπείρου

Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να αντλούμε πετρέλαιο από την περιοχή των Ιωαννίνων εάν...». Δήλωσε η κα Τερέζα Φωκιανού, Γενική Γραμματέας του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και τ. Δ/νουσα Σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ.
  Μιλώντας στην εκπομπή “Αθέατος Κόσμος” του Κ. Χαρδαβέλα (11/06), η κα Φωκιανού έφερε νέες αποκαλύψεις για τις έρευνες στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά και μια άγνωστη ιστορία για την πίσσα που ανάβλυσε στα βουνά της Μουργκάνας και τις δύο αναφορές του ΙΓΜΕ.
 Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Ανδρέας Αθηναίος, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στα 1981.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ