Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

«Το πάρτι και στον χώρο της υγείας τελείωσε»Αμετακίνητη στις θέσεις της παρά την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μέρες στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει η υπουργός Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε χθες ότι «το πάρτι τελείωσε και στον χώρο της υγείας». Οπως εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, πολλοί εκ των προμηθευτών δεν δέχονται τους όρους του προτεινόμενου διακανονισμού για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ άλλοι απορρίπτουν τους νέους κανόνες που το υπουργείο θέλει να επιβάλει ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και αναλώσιμων.
«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το δημόσιο σύστημα υγείας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος). «Τα νοσοκομεία αδυνατούν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις διαδικασίες από έλλειψη υλικών». Ο κ. Βαρνάβας υποστήριξε ότι «τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα χαθούν ανθρώπινες ζωές». Η υπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Θα προχωρήσουμε σε διακανονισμό» και πρόσθεσε ότι «καλούμε τους προμηθευτές να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, αλλά παράλληλα κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να μην υπάρχει προκλητή έλλειψη στα νοσοκομεία και να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία τους».

Ημερίδα για τις επικίνδυνες ουσίες στους χώρους εργασίας...

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η εκτίμηση κινδύνου κατά τη χρήση επικίνδυνων ουσιών
στους χώρους εργασίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 1, Αθήνα από 08:30π.μ. έως 16:00μ.μ. και περιλαμβάνει σχετικές εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, εργοδοτών και εργαζομένων.
Η  ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της «Εκστρατείας ενημέρωσης και ελέγχων για την εκτίμηση του κινδύνου κατά τη χρήση επικίνδυνων ουσιών στους χώρους εργασίας» την οποία διοργανώνει το Σ.ΕΠ.Ε. σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανώτερων Επιθεωρητών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (SLIC). Η ως άνω Εκστρατεία αφορά τους εξής τομείς δραστηριότητας:

Πρωθυπουργοί και υπουργοί στις λίστες δώρων της Siemens

Στα χέρια της Εξεταστικής έφθασε η λίστα Χριστοφοράκου με τα δώρα δημοσίων σχέσεων που έστελνε κατά καιρούς σε πολιτικά και μη πρόσωπα.
Σε αυτή τη λίστα με τα δώρα των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Siemens βρίσκονται όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί της χώρας, οι περισσότεροι υπουργοί των τελευταίων ετών και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων.
Τα δώρα αυτά είναι μία συνήθης τακτική των μεγάλων εταιρειών στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων και η ύπαρξη όλων αυτών των ονομάτων σίγουρα δεν αποτελεί αδίκημα. Αντίθετα, η λίστα αυτή ουσιαστικά δεν αποδεικνύει τίποτα και αποτελεί στάχτη στα μάτια, καθώς ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε γιατί παρέλαβε ένα δώρο δημοσίων σχέσεων από μία εταιρεία.
Στη λίστα πάντως αυτή φαίνεται πως έπαιρναν ακριβά δώρα, τα οποία είναι μεταξύ άλλων ακριβές ανθοσυνθέσεις, σαμπάνιες, πανάκριβα στυλό, φουλάρια γνωστού οίκου μόδας, ακόμα και παιδικά είδη.

Ένα βέλος στην καρδιά της δικτατορίας

Γράφει ο Κώστας Μαρδάς
Ένα βιβλίο –βέλος κατά της αμνησίας. Ένα βιβλίο δόρυ υπέρ της αξιοπρέπειας. Από τις εκδόσεις ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ.Συγγραφέας ο Κωστής Γκορτζής. Σημαιοφόρος στο πλοίο «Βέλος» του Πολεμικού Ναυτικού, που υπό την ηγεσία του κυβερνήτη Νίκου Παπά , τον Μάϊο του 1973 στασίασε και αποχώρησε από Νατοϊκά γυμνάσια ζητώντας την ανατροπή της δικτατορίας των συνταγματαρχών.Ο συγγραφέας, αντιναύαρχος εν αποστρατεία σήμερα, καταθέτει τη μαρτυρία του για το πως εξελίχθηκε η μεγάλη ρήξη του Ναυτικού με τους συνταγματάρχες της χούντας.Γράφει με αρετές συγγραφέα. Παραστατικά. Με χρώμα. Με ευθύτητα. Με σαρκασμό . Με τεκμήρια. Με αγανάχτηση.«Δεν είμαι συγγραφέας. Ούτε ιστορικός. Γράφω ως απλός πολίτης που , όπως ο Μανώλης Αναγνωστάκης , ντρέπεται για τη γενιά του. 
Για τη γενιά του Πολυτεχνείου. Για τη γενιά που πέταξε στα σκουπίδια το Εμείς και αποθέωσε το Εγώ. Και αμύνεται περί…πάρτης, τοις κείνων …χρήμασι πειθόμενοι». Και δηλώνοντας «συνένοχος» γιατί κράδαινε λάβαρα και κομματικές σημαίες τονίζει γιατί μιλάει με επίκεντρο τον Νίκο Παπά : «Γράφω γι’ αυτόν, επειδή δεν εξαργύρωσε για προσωπικές ματαιοδοξίες τις δάφνες που η ιστορία του τόπου και αγαθή του Τύχη του απένειμε.

Ικανοποιημένοι και ακόρεστοι

2 ΣΥΝ ΜΕ 2 ΠΛΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Το πρώτο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Τα συν της πρώτης ημέρας είναι ΦΠΑ και ύφεση και τα πλην πληθωρισμός και ανάπτυξη. Σε 8 κρίσιμους τομείς η τρόικα φέρεται να διαπιστώνει:
1Προϋπολογισμός. Εκτελείται κανονικά και δεν προβληματίζονται από υστέρηση εσόδων, καθώς στόχος είναι να πέσει το έλλειμμα κατά 5,5% του ΑΕΠ (2,5% δαπάνες και 2,5% έσοδα) ή περίπου κατά 13,2 δισ. ευρώ, ήτοι να διαμορφωθεί στα 19,5 δισ. ευρώ φέτος ή 8,1% ΑΕΠ.

Διεθνές ρεζιλίκι για την ομηρεία των πλοίων

 ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Ιταλών για την επταήμερη ομηρεία των πλοίων τους. Στο κενό όλες οι απόπειρες συμβιβασμού. Το υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται να πελαγοδρομεί.
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η δικαστική απόφαση της Εισαγγελίας Κορίνθου για την απελευθέρωση των υπό αγγλική σημαία και ιταλικών συμφερόντων οχηματαγωγών πλοίων «RoΡax 1» και «Ro-Ρax 2» ζητά η ιταλική εταιρεία Αdriatic Lines, καθώς ναυτικοί-μέλη της ΠΝΟ κρατούν τα δύο πλοία για έβδομη ημέρα αποκλεισμένα στο λιμάνι της Κορίνθου ζητώντας την άμεση ναυτολόγηση Ελλήνων ναυτικών.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”, το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που έχει αναλάβει και τις σχετικές διαπραγματεύσεις εμφανίζεται να πελαγοδρομεί δημιουργώντας την εντύπωση ότι περιμένει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί να λυθεί από μόνο του. Όσες απόπειρες

Οι Καρυστινοί, έχουν το φόβο μας, μέσα τους!!!Καλά να πάθουν


Τόση κακία κύριοι του εμπορικού συλλόγου Καρύστου??
Τόσο μίσος για την ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ??
Γιατί έχετε φόβο για μια Εμποροπανήγυρη που αποτελεί πια γεγονός στη πόλη του Μαρμαρίου??
Ποιός από εσάς ανεβαίνει νύχτα τις κολώνες να ρίξει τα αεροπανό που διαφημίζουν το παζάρι??
Άραγε η οικονομία μιας ολόκληρης πόλης διαλύεται από τη διοργάνωση παζαριού σε όμορο Δήμο??
Μήπως κύριοι φταίτε εσείς που πουλάτε κατά το ρητό ΄΄Τον κούκο-αηδόνι΄΄ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να σας γυρίζουν τη πλάτη??
Αλλάξτε νοοτροπία κύριοι γιατί ..πάτε για κλείσιμο.

Σύνδεση των ασφαλίστρων με τις τροχαίες παραβάσεις

Ακριβότερα ασφάλιστρα θα πληρώνουν απο το 2011 όσοι έχουν ...έφεση στις τροχαίες παραβάσεις, ενώ πλέον ουδείς θα μπορεί να ασφαλισει το όχημά του αν πρώτα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ.
Από το 2011 οι ασφαλιστικές εταιρείες αποκτούν on line σύνδεση με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών, το γνωστό πόιντ σύστεμ. Εκει θα διαβάζουν το "βιογραφικό" του οδηγού και διαμορφώνουν το ύψος των ασφαλίστρων ανάλομα με τις παραβάσεις και κυρίως αυτές που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως  παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και SΤΟΡ, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, επικίνδυνοι ελιγμοί.

Στο σχετικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφροών, θα προβλέπεται επίσης ότι για την έκδοση

Το "βρώμικο" παιχνίδι της Moody's "χτυπάει" τις ελληνικές τράπεζες και το χρηματιστήριο

Και η Fitch στο δρόμο της Moody's: "Θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε τις προσπάθειες της ευρωζώνης"
Το αποδοκίμασε η Ε.Ε. αλλά η ΕΚΤ βάζει εξαιτίας του "καπέλο" 5% στα ελληνικά ομόλογα
Εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε στις απώλειες
Το "βρώμικο" παιχνίδι που παίζει η Moody's σε βάρος της ελληνικής οικονομίας αλλά και του ευρώ, παρ' ότι αποδοκιμάζεται από την Ε.Ε. έχει ήδη σοβαρές επιπτώσεις.
Το μεσημέρι, εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτίθεται να επιβάλει «καπέλο» 5% στα ελληνικά ομόλογα που δέχεται από τις τράπεζες προκειμένου να τις χρηματοδοτήσει.

Οι κίνδυνοι για τα μωρά της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Τα παιδιά που γεννιούνται με τις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση κ.α.) αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο, σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό, να εμφανίσουν δυσπλασίες και παραμορφώσεις, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία επισημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται κατάλληλα (κάτι που τώρα δεν γίνεται πάντα από τους γιατρούς) σχετικά με τους αυξημένους πιθανούς κινδύνους.
Η έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της διεθνώς μέχρι σήμερα, μελέτησε περίπου 15.200 παιδιά που γεννήθηκαν σε 33 γαλλικές κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μεταξύ των ετών 2003 - 2007. Οι ερευνητές διαπίστωσαν την ύπαρξη εκ γενετής δυσπλασιών σε ποσοστό 4,24% των παιδιών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο γενικό πληθυσμό είναι 2% - 3%.

Η έρευνα, υπό την κλινική γενετίστρια Ζεραλντίν Βιό του μαιευτηρίου "Πορτ Ρουαγιάλ" του Παρισιού, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας

Απόφαση της ΟΛΜΕ Συνεχίζεται έως την Παρασκευή η αποχή των βαθμολογητών

Έως την προσεχή  Παρασκευή θα συνεχίσουν την αποχή τους οι βαθμολογητές των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση τεσσάρων ωρών. Την Πέμπτη θα γίνει νέα συνεδρίαση, κατά την οποία θα αποφασιστεί η στάση των εκπαιδευτικών για την ερχόμενη εβδομάδα.
Το μεσημέρι της Τετάρτης οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πέππες, δήλωσε ότι μπορεί να ικανοποιήθηκε το ένα αίτημα των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, να πληρωθούν με χρηματικά εντάλματα τις αμοιβές τους όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες των Πανελληνίων Εξετάσεων, αλλά παραμένει το αίτημα να μην περικοπούν οι αποδοχές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

FT: «Η Κίνα ετοιμάζεται να επενδύσει σε ελληνικά projects»

Επενδύσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική ναυτιλία, τα logistics και σε projects αεροδρομίων στη χώρα μας εξετάζει η Κίνα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου, τα συγκεκριμένα projects θα συζητηθούν με την ελληνική πλευρά σήμερα κατά τη δεύτερη επίσκεψη μέσα σε τέσσερις εβδομάδες στην Αθήνα κλιμακίου υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.
Το κλιμάκιο, του οποίου επικεφαλής είναι ο Αντιπρόεδος της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Dejiang, θα κλείσει μία σειρά από συμφωνίες με τοπικές επιχειρήσεις, δήλωσε με τη σειρά του ανώνυμα Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος. «Αυτές αφορούν τη ναυτιλία, τις τηλεπικοινωνίες και ένα κατασκευαστικό πρότζεκτ», είπε στους Financial Times.
Το σχετικό ανακοινωθέν της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ότι την Τρίτη το πρωί ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος θα συναντήσει τον κ.Zhang Dejiang και ότι «προβλέπεται να υπογραφούν συμφωνίες, παρουσία των Αντιπροέδρων». 

nooz

Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών μεγαλώνει

"Κοινωνική απάτη" το πακέτο οικονομικής λιτότητας
Με το πακέτο "οικονομικής λιτότητας" θα μεγαλώσει στη Γερμανία το ήδη υπάρχον χάσμα μεταξύ των οικονομικά αδύνατων (φτωχών) και των οικονομικά ισχυρών (πλούσιων). Αυτή την πρόκληση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά μια νεότερη έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικων Ερευνών, που κυκλοφόρησε σήμερα. Αυτή η έρευνα δεν αποδεικνύει μόνο ότι υπάρχουν κάθε μέρα και περισσότεροι φτωχοί, αλλά αυτοί οι φτωχοί είναι πολλοί και  πολύ φτωχότεροι. Τέτοια αποτελέσματα έχουν καταδειχτεί και με παλιότερες έρευνες στον ευρωπαϊκό χώρο. Πόσες πρέπει να γίνουν ακόμα για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλο και περισσότεροι οι φτωχοί πιέζονται προς την καταραμένη φτώχεια, ενώ οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι; Ως πότε θα το ανέχονται αυτό οι μεγάλες κοινωνικές μάζες; Η μεσαία τάξη, η ανέκαθεν μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα, συρρικνώνεται καθημερινά κι εντάσσεται στους οικονομικά αδύνατους (φτωχούς), σύμφωνα με τους ερευνητές. Το κύμα φτώχειας δε θα αργήσει να κατακλύσει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ακόμα κι εκείνα που κάποτε είχαν κάποιο ίχνος από κοινωνικό "πρόσωπό". Οι ερευνητές επικρίνουν αυτό το μονόπλευρο οικονομικό μέτρο λιτότητας, που πλήττει πάντα τους φτωχούς κι επιβάλλεται "για λόγους οικονομικής ύφεσης" που εύκολα δικαιολογείται από τους κυβερνώντες.
kapistri


Αναμένονται οι Ρώσοι στην Κιργιζία

Απαράδεκτη κατάσταση 
Επίσημα ανακοινώθηκαν 140 νεκροί, ανεπίσημα μπορεί να περνούν και τους 700, απαράδεκτη η κατάσταση στην Κιργιζία. Σπίτια καίγονται, ο στρατός είναι ανήμπορος και όλοι στηρίζουν τώρα με την μεταβατική κυβέρνηση στη βοήθεια της Ρωσίας. Οι πιθανότητες είναι καλές. Μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας για τον τερματισμό των μέχρι τώρα άγριων εχθροπραξιών στα νότια της Κιργιζίας δεν αποκλείεται πλέον από την κυβέρνηση στη Μόσχα. Ο επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, είπε ότι θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Ρωσίας στα πλαίσια ενός σχεδίου κατά της κρίσης, που έχει εκπονηθεί για τη χώρα της Κεντρικής Ασίας. Στόχος αυτού του σχεδίου είναι ο τερματισμός των εθνοτικών συγκρούσεων μεταξύ των κατοίκων της Κιργιζίας.
Πληροφορίες και φωτο από Ν24


Εκδήλωση μνήμης, τιμής και πολιτισμού από την Πανηπειρωτική Σ.Ε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΣΕ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ ΣΦΑΚΙΩΝ

Στη μνήμη των νεκρών Ηπειρωτών της Μάχης στο φρούριο του Φραγκοκάστελλου Σφακίων, στις 18 Μαΐου 1828, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιερατικό επίτροπο Χώρας Σφακίων π. Αθανάσιο Κουκουνάρη μαζί με τον εφημέριο της ενορίας π. Νικόλαο Παπαδόσηφο και όλους τους ιερείς της επαρχίας, στο μνημείο των ηρώων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από διάφορους φορείς.

Πού ’σαι Βενιζέλο να τους καμαρώσεις…

 Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
από το LISTON PLACE 
Σήμερα όμως το Φανάρι οργανώνει την αποδόμηση του νέου Ελληνισμού, στηριγμένο στις "φατφέ" του παλιού Σουλτανάτου και στα προνόμια που το νέο ελληνικό κράτος τού επέτρεψε από σεβασμό να διατηρήσει στην εθνική επικράτεια.
Πολέμησαν στην εμπροσθοφυλακή των εθνικών αγώνων, ακόμη και πριν την ενσωμάτωσή τους στη Μητέρα Πατρίδα. Η ιστορία τους εμπνέει το Εθνος. Στο έδαφός τους στέκει το Αρκάδι, αιώνιο σύμβολο του αδούλωτου πνεύματος των Κρητών και της απόλυτης αυτοθυσίας. Κράτησαν χρόνια τώρα τα όπλα τους, θέλοντας να υπερασπιστούν το νησί και την ελληνικότητά του, ό,τι και αν προκύψει στο διάβα του χρόνου. Αυτό παρά το γεγονός ότι οι Κρήτες είναι το καμάρι στα ένστολα σώματα του ελληνικού κράτους. Σήμερα σε μια πολύ ύποπτη συγκυρία ο ανώτερος κλήρος της αυτόνομης Εκκλησίας τους αποφάσισε να προσκυνήσει στη νέα Υψηλή Πύλη των Οθωμανών, προσφέροντας "Γη και Υδωρ", ζητώντας εν σώματι την τουρκική υπηκοότητα. Δηλώνοντας πίστη στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Ανοίγουν οι δεσποτάδες την "κερκόπορτα" του Ελληνισμού σε μια νέα δουλεία και στον εξανδραποδισμό εκ νέου της Μεγαλονήσου και ολόκληρου κατ' επέκταση του εθνικού κράτους των Ελλήνων. Είναι υπόθεση των Κρητικών να "κλείσουν" την υπόθεση και την προδοσία, όπως αυτοί γνωρίζουν, και να διαφυλάξουν εν Λαώ την ενότητα του Εθνους.

ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ: «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»

Ανοιχτές  οι πληγές, ατιμώρητοι  οι θύτες 
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα  Αρτινού 
Καταχωνιασμένος απ΄όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και  καλά φυλασσόμενος παραμένει εδώ και 36 χρόνια ο φάκελος της ντροπής, ο φάκελος με τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου που οδήγησαν στην απεμπόληση του 40% του εδάφους της.
Κι ενώ  φάκελος παραμένει ερμητικά κλειστός, επτασφράγιστος, καλύπτοντας τις  πομπές, τα χθόνια σχέδια και τις  εγκληματικές πράξεις που οδήγησαν στο πραξικόπημα εναντίον του νομίμου προέδρου Εθνάρχη Μακαρίου και την τουρκική εισβολή στο νησί, πολλοί από τους πρωταγωνιστές της κυπριακής τραγωδίας, οι οποίοι την κρίσιμη ώρα λιποψύχησαν ή και λιποτάκτησαν, σήμερα «ζουν και βασιλεύουν» ανάμεσά μας απολαμβάνοντας τιμών και εκτίμησης ανύπαρκτης δράσης και δόξας.

Ψήφος εμπιστοσύνης από Κομισιόν και τραπεζίτες

ΠΡΟΟΔΟ στην ελληνική οικονομία «βλέπουν» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Α. Αλταφάζ, ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ Γ. Ακερμαν, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ ΖανΚλοντ Τρισέ, οι οποίοι έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Μάλιστα, η αισιοδοξία ότι μπορεί να βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα προκάλεσε μίνι ράλι 3,8% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ανοδικά κινήθηκε χθες και το ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα σκαρφάλωσε στα 1,228 δολάρια ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τετραετίας στα οποία είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Κλειστή σύσκεψη για τα κλειστά επαγγέλματα

Υπό τον κ.Θ.Πάγκαλο και με τη συμμετοχή του κ.Χ.Παμπούκη 
και των κατά καιρούς αρμόδιων υπουργών
Μια κλειστή σύσκεψη, η οποία αρχικά έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μακριά και πέρα από αδιάκριτα βλέμματα έλαβε χώρα, χθες, στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Υπό την προεδρία του κ.Θ.Πάγκαλου, γύρω από το ίδιο τραπέζι, συγκεντρώθηκαν ο υπουργός Επικρατείας κ.Χ.Παμπούκης και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ.Δ.Ρέππας. Αντικείμενο τους; Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, η απόπειρα που είχε κάνει ο κ.Ρέππας να «περάσει» το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγών ΔΧ, ουσιαστικά ναυάγησε. Κι αυτό γιατί  η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε πίσω στον κ.Ρέπα το σχετικό νομοσχέδιο, με την παρατήρηση ότι μέσω του σχετικού κειμένου δεν επιχειρείται ουσιαστικά κανένα άνοιγμα του επαγγέλματος, αλλά περαιτέρω ...κλείσιμο του. Το πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα κι έτσι στην κυβέρνηση αποφάσισαν να ασχοληθούν περισσότερο «επαγγελματικά» με το θέμα. Το ίδιο αναμένεται ότι θα γίνει και με τα υπόλοιπα επαγγέλματα, που ανήκουν στην κατηγορία των κλειστών.
Έτσι, στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν κι άλλες, ανάλογες, συσκέψεις, υπό την προεδρία, πάντα, του κ.Πάγκαλου. Ο στόχος είναι προφανής: να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Voria.gr
 

Δημόσιοι υπάλληλοι: Σε ετοιμότητα για την απογραφή(12-23/7)

Διαβάστε βήμα, βήμα τις κινήσεις των υπαλλήλων στο δημόσιο, προκειμένου να δηλώσουν ηλεκτρονικά και μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες το επαγγελματικό τους αποτύπωμα. Η κυβέρνηση προχωρά σε "επιχείρηση σκούπα". Στόχος είναι η δημιουργία Ενιαιας Αρχης Πληρωμής, μέσω της οποιας θα καταβάλλεται απο το Σεπτέμβριο η μισθοδοσία τους.
Η διαδικασία απογραφής αφορά σε όλο το προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού.
Πρόκειται για:
*το μόνιμο προσωπικό
*το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,
*το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την υποβάθμιση του οίκου Moody’s στην οποία αναφέρεται ότι "η σημερινή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s κατά κανένα τρόπο δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες ούτε τις προοπτικές που διανοίγονται από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν με μεγάλη σαφήνεια ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. εκτελείται κανονικά, με το έλλειμμα να έχει μειωθεί 40% σε σχέση με το 2009. Αυτή η σημαντική βελτίωση έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές

"ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΪΔΟ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ"...

Kι όμως από την συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ Γερουλάνου, ΕΡΤ και Ρηγίλλης (έτσι γίνεται συνήθως) για να υπάρξει και ένας δημοσιογράφος που στηρίζει τη Ν.Δ. και θα παρουσιάζει εκπομπή μπορεί να προκύψει ότι ο Κοττάκης με την τηλεθέαση επιπέδου 2% θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη... Ν.Δ.!!! Ακόμα βεβαίως τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί. Επειδή όμως το καρτούν έχει πολλαπλά χαρίσματα στο γλύψιμο μην σας φανεί περίεργο εάν και του χρόνου διατηρήσει την εκπομπή του. "Ο Γερουλάνος είναι μεγάλο κορόιδο", έλεγε σήμερα ο Κοττάκης στον φίλο του τον Στυλιανίδη. Ξέρει κάτι παραπάνω; 
(fimotro)
Χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες και κρίνοντας από παλιότερες αντιδράσεις του ΥΠ.ΠΟ., μάλλον έχει δίκιο το φίμοτρο. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γερουλάνος με τον πολιτισμό και με τη διευθέτηση των δημόσιων τσιφλικιών, όπως είναι η ΕΡΤ.ΑΕ;  Εκεί γίνεται της ...ΠΟΠΗΣ στις πλάτες του έλληνα φορολογούμενου. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες κάνουν οικονομία, βλέπουν να πετσοκόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις και να φτιάχνουν νέες τρύπες στα λουριά τους κι αυτοί  εκεί στη "Χαβούζα" που τα καταβροχθίζει όλα (Δημόσια κανάλια), φτιάχνουν και μεριμνούν για παχυλούς μισθούς και μεγάλα συμβόλαια. Είναι δυνατόν να προκαλούν τους χαμηλόμισθους και τους μικρομεσαίους με τέτοια χλιδή; Είναι δυνατόν να διατηρεί ο κ. Γερουλάνος ακόμα και σήμερα πολυδάπανα δημόσια  κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, που στοιχίζουν και προσφέρουν ελάχιστα ή τίποτε; Είναι δυνατόν  να εμφανίζονται παλιόφατσες (παλιά και άσχημα πρόσωπα) στη μικρή οθόνη και να μην τους βλέπει κανείς; 
Κύριε Υπουργέ, κάντε κάτι να μη πνιγούμε από τη στενοχώρια μας!

Συνάντηση Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου την Τρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπανδρέου, θα συναντηθεί στις 12:30 μ.μ., με τον Ζανγκ Ντεζιάνγκ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα σύμφωνα με τους Financial Times, η Κίνα αναμένεται να προχωρήσει σε σειρά επενδυτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosco – εταιρείας που έχει αναλάβει μέρος της δραστηριότητας του ΟΛΠ – Κάπτεν Γουέι Ζιαφού. Ο ίδιος είχε επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον της Κίνας για επενδυτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.
nooz

ΣΚΟΥΡΑ...

Είναι μουντή η εκπομπή του Πρετεντέρη σήμερα. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί. Μήπως ο Κουλούρης με τα βαμμένα μάτια; Όχι! Ήταν το νέο χρώμα. Ήταν πιο σκούρο . Βλαχοχρώμα. Ο Γιακουμάτος με καινούργια βαφή και κουστουμάκι δεκαετίας, για να ταιριάζει με την βαφή... Καλά έκανε η Λιάνα και τα έχωσε χοντρά. "Αν κάποιος είναι στην καρέκλα της εξουσίας και δεν ξέρει ποιος τα παίρνει τότε είναι μαλ...κας"...fimotro

Έλα ρε συ Κιλτίδη….

Μεταξύ μας τώρα…..


Δεν ξέρεις τίποτα για το βατοπέδι;;;
πηγή

Έρχεται Προανακριτική για το Βατοπέδι

 Η εξεταστική της Βουλής για το Βατοπέδι. 
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, καθώς από τις 6 το απόγευμα συζητείται στη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, με τις 5 διαφορετικές πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων. Άγνωστο ωστόσο πότε η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς ακόμη δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από 30 βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
Για να αποφασιστεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής απαιτούνται 151 ψήφοι υπέρ, και ακολουθείται μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Βρώμικο παιχνίδι της Moody's σε βάρος της Ελλάδος

Την ώρα που οι ελεγκτές της τρόικας έκριναν θετικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο ξένος οίκος 
μας υποβάθμιζε 4 θέσεις. 
 "Έχουν  ποντάρει στην ελληνική χρεωκοπία και την πτώση του ευρώ και τώρα που νιώθουν ότι... χάνουν κάνουν ότι μπορούν για να μας σπρώξουν στο γκρεμό", λένε κύκλοι της αγοράς.
Με μία κίνηση που ξεπερνά κάθε λογική ο οίκος Moody's υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά 4 θέσεις και την κατέταξε σε θέση που παραπέμπει ευθέως σε σύντομη χρεωκοπία.
Ο οίκος αξιολογήσεων Moody΄s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την Ελλάδα από τη θέση "Α3", στη θέση "Ba1", τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος.
Όλα τα παραπάνω έγιναν τη στιγμή που βρίσκονταν στη χώρα μας εκπρόσωποι Ε.Ε. και του ΔΝΤ και οι οποίοι αναγνώριζαν βελτίωση της ελληνικής οικονομιας.  

Σήμερα κρίνεται η βαθμολόγηση των πανελλαδικών

 Το υπουργείο Παιδείας τροποποίησε την υπουργική απόφαση για την πληρωμή των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων και τώρα μένει να λάβει τις αποφάσεις της η ΟΛΜΕ. Η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει «παγώσει» προκαλώντας έντονη ανησυχία στους μαθητές, καθώς οι εκπαιδευτικοί απέχουν διαμαρτυρόμενοι για το ύψος των αποζημιώσεων.
Το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι τροποποιεί προηγούμενη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας και έτσι επιλύεται το ένα από τα δύο αιτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την πληρωμή εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Λύνεται, δηλαδή, το ένα αίτημα της άμεσης καταβολής με Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ)», αναφέρει η

Λείπουν 900 εκατομμύρια για τα εφάπαξ του Δημοσίου


 (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Ήδη είναι στο... περίμενε 20.000 άνθρωποι, ενώ από το Σεπτέμβρη αναμένονται άλλες 30.000 αιτήσεις! Λίγο πριν το κραχ είναι το ταμείο πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων και το μακάβριο στοιχείο ότι 440 άνθρωποι απεβίωσαν πριν πάρουν το εφάπαξ δείχνει ότι έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες καθώς μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες οι αιτήσεις θα έχουν διπλασιαστεί και ήδη το ταμείο δεν μπορεί να δώσει ούτε ευρώ! Το νέο ασφαλιστικό απειλεί με πλήρη κατάρρευση του ταμείου καθώς ήδη 250.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (πρόωρης οι περισσότεροι) και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν να βγουν σε σύνταξη.
Με ... μόλις 20.000 αιτήσεις στα συρτάρια το εφάπαξ βγαίνει σήμερα μετά από δύο χρόνια, καθώς λείπουν περίπου 900 εκατομμύρια, από Σεπτέμβρη που θα προστεθούν άλλες 30.000 αιτήσεις θα βρεθούν το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι περίπου 1,2 δισεκατομμύρια.Τη ίδια ώρα τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα περίπου 600 εφάπαξ που καταβάλλονται κάθε μήνα...
Λίγο πριν το διαφαινόμενο κραχ είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για να βρεθεί μια (έστω) προσωρινή λύση.
Newsit

Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και η χαρά της Άννας Διαμαντοπούλου

Της Ελένης Καλογεροπούλου
Εντάξει, στην  κυβέρνηση έχουν τουλάχιστον ένα λόγο για να χαίρονται. Γιατί μπορεί στην  οικονομία τα πράγματα να πηγαίνουν σκατά, μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα ευρώ για την λειτουργία των νοσοκομείων και το ασφαλιστικό να εξουθενώνει ολόκληρες γενιές, αλλά, πώς να το κάνουμε, με την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι έχουν χαρεί.  Μοιάζει σαν να εκπληρώθηκε ένα άπιαστο όνειρο.
Η πιο χαρούμενη απ' όλους μάλιστα είναι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου , η οποία δήλωσε  στην εφημερίδα  ΤΟ ΒΗΜΑ ότι  «δεν θα με ενοχλούσε καθόλου  να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σημαντικό  να υπάρχει  μια σοβαρή Αριστερά, με ακροατήριο  στην ελληνική κοινωνία, παρά να

ya kathiste kala!!

αναγνώστης έξαλλος με την αισχροκέρδεια!!!
"Χθες Κυριακή πήγα με την γυναίκα μου για μπανιο στο YABANAKI στη Βάρκιζα. Πληρώσαμε 8 ευρώ ο καθένας στην είσοδο και αφού κάτσαμε στις ξαπλώστρες ήρθε ένας τύπος και μας ζήτησε να πληρώσουμε άλλα 10 ευρώ. Όταν τον ρώτησα γιατί, αυτά που πληρώσαμε στην είσοδο δεν είναι για τις ξαπλώστρες ;" μας απάντησε ότι στην είσοδο πληρώνουμε για την τουαλέτα και την καθαριότητα της παραλίας. Του απάντησα ότι η καθαριότητα εμπίπτει στις υποχρεώσεις της παραχωρησιούχου εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον χώρο και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί παροχή. Επομένως δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις 8 ευρώ για να βουτήξεις απλώς στην θάλασσα. Εννοείται πως δεν πλήρωσα δεκάρα τσακιστή για τις ξαπλώστρες και του ζήτησα αν έχει πρόβλημα να μου στείλει τον υπεύθυνο. Φυσικά ουδείς εμφανίστηκε. Η απορία μου είναι, ότι όλοι οι υπόλοιποι λες και ήταν πρόβατα πλήρωναν αυτούς τους απατεώνες, που εκμεταλλεύονται εκτός από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και την άγνοια και την αφέλεια του κόσμου."

Τραγούδι-ύμνος ΣΤΗΝ 28η Οκτωβρίου από την Σουηδία! 
(το είδα στο: http://tacoalatipota.blogspot.com/)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΓΑ


Φωτογραφία:  http://pargaepirus.blogspot.com/2010/06/summer-2010-photos.html