Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

550.000 ευρώ για τα παιδιά

Πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική καμπάνια της Wind 
και δώρισαν όλη την αμοιβή τους 
στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Κιβωτός του κόσμου» 
Μετά την απίθανη πεντάδα του «Παρά πέντε», η τετραμελής ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» επιλέχθηκε από τη WIND να πρωταγωνιστήσει στη νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.
Ο Αντώνης Κανάκης και η υπόλοιπη ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» βρέθηκαν χθες στην Αθήνα για τη συνέντευξη Τύπου. Οι Θεσσαλονικείς θέλησαν εξαρχής να διευκρινίσουν ότι σκοπός τους δεν είναι να κεφαλοποιήσουν την επιτυχία της εκπομπής και πως συμφώνησαν με τη WIND στο να δωρίσουν το σύνολο της αμοιβής τους, η οποία ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 550.000 ευρώ, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου» για τη δημιουργία Κέντρου Μέριμνας και Στήριξης Μητέρας και Παιδιού.

Εξεταστική Siemens καλεί υπουργούς: Ανοίξτε τους λογαριασμούς σας!

Εξαλλος λόγω λίστας ο Βαλυράκης
Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η πρόταση του μέλους της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens κ. Κώστα Τζαβάρα σύμφωνα με την οποία ζητάται από όλους τους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που μετείχαν σε προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens να ανοίξουν οι προσωπικοί τους λογαριασμοί προκειμένου να βοηθηθεί το έργο της επιτροπής.

Γιατί εξαφανίζονται οι ακάλυπτες από την αγορά

Ποια είναι η πραγματική αιτία της τάσης που ξεκίνησε 
στο τέλος του περασμένου χρόνου και που τότε 
πανηγυρίσθηκε ως μείζον γεγονός
Αργά αλλά σταθερά οι ακάλυπτες επιταγές οδεύουν προς εξαφάνιση. Μια τάση η οποία ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου χρόνου, και μάλιστα τότε πανηγυρίσθηκε ως μείζον γεγονός. Στην πορεία, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Κι αυτό γιατί οι ακάλυπτες μειώνονται όχι γιατί εξορθλογίζονται οι συναλλαγές, αλλά γιατί ...δεν γίνονται.
Παράγοντες της αγοράς, αλλά και αρμόδιοι τραπεζικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι λόγω της έλλειψης ρευστότητας, οι περισσότερες από τις επιταγές, στη λήξη τους, αποδεικνύονται ακάλυπτες. Οπότε, δεν γίνονται αποδεκτές εξαρχής και κατά συνέπεια, δεν κόβονται. Κι έτσι, από μήνα σε μήνα εμφανίζεται εντυπωσιακή μείωση, όπως συνέβη και τον Μάιο (σε σχέση με τον Απρίλιο).

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΝΟΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!!!!! ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΤΟΝ ....ΠΕΘΑΝΕΙ!!!!!

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
που αγγίζει και το Γενικό  Νοσοκομείο ............. (Θεσσαλίας), μαθαίνω τρανταχτά νέα από το εσωτερικό ...."πολεμικό μέτωπο".
Το περίεργο ξεκινούσε, από το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο νομικός σύμβουλος του Γενικού Νοσοκομείου .............. Θεσσαλίας, τη γλύτωσε στο παρά πέντε (όπως κι εγώ) και χρειάστηκε να νοσηλευθεί για να τη σκαπουλάρει!!!!!!
Μαθαίνω το λοιπόν, ότι αφού συνήλθε ο Νομικός Σύμβουλος, κάθισε κι έγραψε μια τρανταχτή αναφορά, με την οποία λούζει πατόκορφα την Διοικητική Διευθύντρια του Νοσοκομείου.

Οι Κινέζοι, η Εθνική και οι Financial Times

Γιατί η βρετανική εφημερίδα επαναφέρει στην επικαιρότητα 
ένα παλιό σενάριο που είχε διαψευσθεί
Πόσο πιθανό είναι οι Κινέζοι να έκαναν πρόταση εξαγοράς ενός σημαντικού κομματιού από το μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας; Στο ερώτημα αυτό, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν είχε πρωτοτεθεί, με σαφή όσο και κατηγορηματικό τρόπο: «Καθόλου». Κι όλα έδειχναν ότι το ζήτημα έχει ξεχασθεί ή καλύτερα έχει λυθεί άπαξ δια παντός, ακόμα και σε επίπεδο σεναρίου, όταν είχε πρωτοτεθεί.
Φαίνεται, όμως, ότι οι λογαριασμοί δεν είχαν κλείσει οριστικά. Κι έτσι, το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μόλις πριν από δύο 24ωρα, κατά τρόπο που μόνο ερωτήματα κι απορίες μπορεί να προκαλέσει. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα των Financial Times, αναφέρεται ότι η Κίνα είχε καταθέσει πρόταση εξαγοράς ενός μέρους της Εθνικής, εν είδει ανταλλάγματος για την αγορά από την πλευρά του Πεκίνου ενός σημαντικού κομματιού του ελληνικού χρέους. Για την ακρίβεια, γίνονταν αναφορά σε ένα ποσό της τάξης των 20 δισ. ευρώ. Εννοείται ότι το αντίστοιχο «αντάλλαγμα» δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το ύψος, γιατί έτσι όπως έχουν πέσει οι κεφαλαιοποιήσεις, οι Κινέζοι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να αγοράσουν δύο «Εθνικές».
Το εντυπωσιακότερο όλων, ωστόσο, δεν είναι αυτό το σημείο, αλλά εκείνο όπου αναφέρεται με σίγουρο τρόπο ότι το Πεκίνο κατέθεσε προσφορά για την Εθνική. Κάτι τέτοιο, όμως, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Αθήνα, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, οπότε εύλογες είναι και οι απορίες που δημιουργούνται.

Voria.gr

Αυτοί διεκδικούν την ψήφο μας

 Οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια και τους δήμους 
του νομού με το ΠΑΣΟΚ
dhmarxeio
Χωρίς εκπλήξεις η κατάσταση με τα ονόματα των υποψηφίων που είτε αυτοπροτάθηκαν είτε ετεροπεροτάθηκαν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες ή δήμαρχοι μέσα από τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα ονόματα που υπάρχουν είναι:
 
Για την θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου περιλαμβάνονται οι Βαγγέλης Αργύρης, Φίλιππας Τσουμάνης, Σπύρος Πεταλάς και Νίκη Κάτσιου.

Για τους δήμους του νομού με αλφαβητική σειρά αυτοπροτάτηθηκαν ή ετεροπροτάθηκαν:

«Η πολιτική της έρευνας στην Ελλάδα»

Συντάκτης: Χρήστος Κατσούρας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας *
katsouras
Βέβαια εν αρχή ην ο Λόγος και η Αγορά, ο δημόσιος χώρος, η πολιτική.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όχι βέβαια με την σημερινή, εφήμερη και κακοποιημένη της σημασία, αλλά με εκείνη που θα ανακτήσει κάποια στιγμή στο χρόνο και την ορίζει ως συλλογική δραστηριότητα με αντικείμενο τη θέσμιση της κοινωνίας καθαυτής, και τη διαρκή βελτίωση της οργάνωσής της.
Από την άλλη μεριά, οι τάσεις της δεκαετίας επιβάλλουν την κυριαρχία της καινοτομίας, ενώ, η συνεχής βελτίωση των συνθηκών ζωής που φέρνει η έρευνα και η καινοτομία δίνει σήμερα ένα νόημα στην ίδια την πολιτική που την στηρίζει.
Ποιοι όμως οι λόγοι για τους οποίους η έρευνα αφορά τους πολλούς και όχι μόνον τους ειδικούς και επιβάλλεται να αποτελεί σημαντικό στοιχείο ενός δημόσιου χώρου διαλόγου;
Η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται μακροπρόθεσμα ΚΑΙ στην ανάπτυξη και την πρακτική εφαρμογή της γνώσης.

Υπόθεση υπεξαίρεσης στη Μονή Πετράκη, απασχόλησε τη ΔΙΣ

Περισσότερα απ΄όσα υπολογιζόταν αρχικά, είναι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από την Ιερά Σύνοδο, στη Μονή Πετράκη, από υπάλληλο της Συνόδου, ο οποίος πλαστογραφούσε τις υπογραφές του αρχιεπισκόπου και του αρχιγραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ανέρχεται στα 45.000 ευρώ, ενώ αρχικά είχε υπολογισθεί στα 25.000 ευρώ.
Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπως ανακοινώθηκε, ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε διεξοδικά τους αρχιερείς για την υπόθεση υπεξαγωγής εγγράφων στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας με χρήση υπογραφής του αρχιεπισκόπου και του τότε αρχιγραμματέα της Συνόδου και της απάτης με ιδιαίτερη μεγάλη ζημία.

Η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως χρήματα για το εφάπαξ στο Δημόσιο - Σκέψεις για ομόλογα

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση με το τεράστιο έλλειμμα  στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.  Η αμεσότητα του προβλήματος αντικατοπτρίζεται και στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί τρόπος να βρεθούν τα 1,2 δις για την πληρωμή των εφάπαξ 30 χιλιάδων υπαλλήλων έως τον Σεπτέμβρη.
  Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο «τραπέζι» προσανατολίζονται προς την «εσωτερική αναχρηματοδότηση» από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και άλλους δημόσιους φορείς που θα λάβουν ως εξασφάλιση ισόποσα ομόλογα του δημοσίου.
Οι φορείς και ιδιαίτερα η διοίκηση του ταμείου πρόνοιας απορρίπτουν τη πρόταση δανεισμού από τις τράπεζες καθώς αυτό θα σημάνει το τέλος του ταμείου. Όλες οι πλευρές θα συναντηθούν ξανά μετά από 10 ημέρες για να ληφθούν αποφάσεις καθώς το πρόβλημα εντείνετε όσο συγκεντρώνονται και νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Από την ΑΔΕΔΥ ζητούν για να λυθεί μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα ρευστότητας του ταμείου να βρεθεί «φόρμουλα ώστε να πληρώνουν εισφορές στο ταμείο και οι συμβασιούχοι». Το ταμείο έχει περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται με τα χρόνια και αντικαθίστανται από συμβασιούχους.

Newsit

"Εχτισαν" με τούβλα το γραφείο βουλευτή!!!...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που εκλέγεται σε νομό της Πελοποννήσου, βρέθηκε μπροστά στο εξής φαινόμενο: Άγνωστοι πήγαν και "έχτισαν" με ...τούβλα την είσοδο του γραφείου του.
Προφανώς ήταν μια πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας
από ψηφοφόρους του, ίσως επειδή τους είχε μοιράσει πολλές προεκλογικές υποσχέσεις τις οποίες όμως τώρα αδυνατεί να ικανοποιήσει.
Πάλι καλά
που -κατά την πρωθυπουργική ρήση- δεν τον πήραν με τις ..πέτρες και περιορίστηκαν στα ...τούβλα!
Ο Τρυποκάρυδος

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ

Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα συνοδευόμενος από 30 μέλη της κυβέρνησης και επιχειρηματίες...
Καλωσορίζοντας τον Κινέζο αντιπρόεδρο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη «στρατηγική σχέση Ελλάδας και Κίνας», τις εμπορικές συμφωνίες και τη  «συνεχή και ουσιαστική συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».
Απαντώντας ο κ. Ντεγιάνγκ αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπογράφηκαν και αναφέρθηκε στη «πολιτική βούληση της κινεζικής Κυβέρνησης, για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων». Επιπλέον, σε αναφορά στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε

ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ!...

 
Χτυπιέται ο Αντώναρος από ποιά πηγή μάθαμε ότι ο Καραμανλής και ο Σαραντάκος τα έλεγαν για περίπου δυο ώρες. Σε όσους του τηλεφωνούν επιβεβαιώνει απόλυτα το ραντεβού αλλά μας βρίζει χυδαία γιατί λέει "βάζουμε ανθρώπους να...
παρακολουθούν το γραφείο του Καραμανλή"! Του τηλεφωνούν πολλοί δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ και του διαμαρτύρονται γιατί στα δικά τους αιτήματα για ραντεβού λέει σε όλα όχι. Κλασικός ψεύτης ο Αντώναρος. Άντε να καθαρίσει τώρα με όσους του τηλεφωνούν ζητώντας του τα ρέστα...
fimotro

Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας, Β. Σόιμπλε: «Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες»

Σιγά που μπορούσε να πει και κάτι διαφορτετικό. Είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα "θα πετύχει και ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι επαρκή", δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Θα διαψευστούν όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα τελικά θα πτωχεύσει», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC.
Ο άνθρωπος είναι ρεαλιστής και κάτι ξέρει περισσότερο από τα επίτηδες  κατασκευασμένα δημοσιεύματα, που θέλουν τους Έλληνες τεμπέληδες. Ο ίδιος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τα γερμανικά δημοσιεύματα που χαρακτήριζαν «τεμπέληδες» τους Έλληνες και επέκριναν την οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα. Τέλος, ο Σόιμπλε απέρριψε τη θέση ότι οι Γερμανοί επιθυμούν επιστροφή στο μάρκο, εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία των

Ξεκινούν οι μετατάξεις υπαλλήλων λογω Καλλικράτη


Μέχρι τις 7 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για εθελούσιες μετατάξεις των υπαλλήλων των νομαρχιών και των περιφερειών στους νέους δήμους του Καλλικράτη και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. Οι μετατάξεις αφορούν 17.000 υπαλλήλους των νομαρχιών και 10.500 υπαλλήλους των περιφερειών. 
Την ακριβή διαδικασία αναμένεται να καθορίσει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θα αποασταλεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Ενόψει της εγκυκλίου ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των υπαλλήλων.  
enet


Τουρκία: Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τους Κούρδους αντάρτες. Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός νέων συγκρούσεων. Τουρκικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με Κούρδους αντάρτες κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας Τούρκος στρατιώτης και τρεις αντάρτες.  Επίσης, αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε μία οχηματοπομπή ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας στην επαρχία Χακάρι, κοντά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στα σύνορα με το Ιράκ. Άφησαν ελεύθερους τους οδηγούς και έκαψαν τα φορτηγά.
Ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο Μασούντ Μπαρζανί, που επισκέφθηκε την Άγκυρα στις αρχές Ιουνίου, υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εμποδίσει τις επιθέσεις κούρδων ανταρτών στην Τουρκία από το ιρακινό έδαφος.

Newsit

ΓΙΑ ΝΑ ... ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!!!


paparazzigr.tv

Που θα σταματήσει ο κατήφορος του Αλαβάνου;;;

Κάθε φορά που ακούω τον Αλέκο Αλαβάνο να μιλάει, προσπαθώ να ανακαλύψω τον πολιτικό που γνωρίζω δεκαετίες, αλλά δεν βρίσκω κανένα σημάδι του.
Πού είναι ο ευρωπαϊστής, ο ανατρεπτικός μα και συναινετικός στα μεγάλα, που είναι ο γεμάτος ιδέες και προτάσεις αριστερός; Το μόνο που βλέπω είναι έναν αριστεριστή, αρνητή των πάντων, που φλερτάρει με τους... εξαρχειώτες κουκουλοφόρους, χρησιμοποιώντας μια σοκαριστικά απαξιωτική γλώσσα. Τον άκουγα χθες να παραλληλίζει την κυβέρνηση με εκείνη του υπό αμερικανική κατοχήν Ιράκ, τον άκουγα να.. αποκαλεί τους υπουργούς αχυρανθρώπους...
Και σκεφτόμουν: Πού θα σταματήσει ο κατήφορός του; Δεν αντιλαμβάνεται ότι τον έχουν κάνει πέρα όσοι τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν επί χρόνια; Και επιτέλους, ο ίδιος δεν αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία του Συνασπισμού;
Ποιά ρεβάνς και από ποιόν γυρεύει να πάρει τώρα; Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, που νομίζει ότι μέσα από τα γκρουπούσκουλα μπορεί να αναγεννηθεί η ΕΔΑ της δεκαετίας του '50...

veto300

«Φτωχός συγγενής» παραμένει η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα


Χαμηλότερα του μέσου κοινοτικού όρου -18,1% έναντι 23,2%-διαμορφώνεται η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Λεωνίδας Κανέλλος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
 Υπογράμμισε ότι η υστέρηση δεν οφείλεται στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτήρισε πλήρες, αλλά στη γραφειοκρατία.
"Για να γίνει τόπος προσέλκυσης νέων επενδυτών η Ελλάδα και να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στο τομέα αυτό, πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και να αναβαθμιστούν τα δίκτυα με νέας γενιάς", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής.
  enet.gr

Όπου φύγει φύγει;

 Η «μεγάλη φυγή» στο εξωτερικό προς αναζήτηση προσωπικής επαγγελματικής διεξόδου είναι ήδη μια μεγάλη τάση κυρίως στους νέους (ειδικά σε μια μερίδα νέων επιστημόνων ή κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών) ή σε στελέχη καριέρας, αν και δεν είναι γνωστό αν όσοι κάνουν αυτή τη σκέψη θα την ακολουθήσουν μέχρι τέλους. Από την άλλη τα κακά νέα κυκλώνουν όλη την Ευρώπη. Οι περικοπές και η λιτότητα με κατεύθυνση από το μεσογειακό Νότο προς τον Βορρά έχει ξεκινήσει. Μπορεί η Ελλάδα, με το ΔΝΤ στον σβέρκο, να υφίσταται την πιο αυστηρή λιτότητα μακράν (by far) - αν και στην ουσία η λέξη «λιτότητα» αποτελεί ευφημισμό, γιατί στην πραγματικότητα μιλάμε για σαρωτική επιδρομή στην εργασία, το κοινωνικό κράτος και όλη την υποδομή της χώρας.
Όμως ένα μήνα μετά τη δική μας υπαγωγή στο ΔΝΤ όλη η Ευρώπη έχει συρθεί στην αβεβαιότητα. Η κρίση ελλείμματος και χρέους αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.  Ήδη μετράμε άλλες οκτώ χώρες του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις οποίες οι πέντε ανήκουν στην ευρωζώνη (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιρλανδία και Δανία), που μπαίνουν σε επίσημο καθεστώς λιτότητας, ενώ η Ουγγαρία μετά από δύο χρόνια ΔΝΤ είναι στα ίδια χάλια με μας αν όχι και χειρότερα. Ήδη οι μαζικές διαδηλώσεις σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, και αλλού είναι γεγονός.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η MOODY'S!


Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν χαρακτήρισε "περίεργη και ατυχή" τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s για να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα έχει λάβει μέτρα για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών της. "Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή αρκετά περίεργη και ατυχή, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός προγράμματος μακροοικονομικής ανάταξης ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", δήλωσε ο Ολι Ρεν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: "Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση απεικονίζουν τη δέσμευσή της για τη μεταρρύθμιση του συστήματος στατικής ανάλυσης, τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της και την

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ 5% ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΚΤ


 
 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιβάλει επιπρόσθετη χρέωση 5% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατατίθενται ως ενέχυρο από τα πιστωτικά ιδρύματα με στόχο την άντληση ρευστότητας, μετά την τελευταία υποβάθμιση από τη Μoody's...
«Θα υπάρξει επιπρόσθετη χρέωση (haircut) κατά 5%» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ απαντώντας σε ερωτήματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Η επιβολή της επιπλέον χρέωσης σημαίνει ότι οι εμπορικές τράπεζες που καταθέτουν ως ενέχυρο ελληνικά ομόλογα για την άντληση ρευστότητας απο την ΕΚΤ θα λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από όσα θα λάμβαναν  εάν κατέθεταν ομόλογα άλλης χώρας-μέλους της ευρωζώνης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Βοήθεια στο ... παρκάρισμα


Σκληρό παζάρι για επικουρική και μητέρες

 Έκλεισε η αύξηση των ορίων ηλικίας, σκληρό παζάρι για επικουρικές και μητέρες ανηλίκων τέκνων
 Τέσσερις καίριες ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού παραμένουν ανοιχτές προς διαπραγμάτευση μεταξύ των ελεγκτών της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
 Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, η εφαρμογή πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τη συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης, η χορήγηση της βασικής σύνταξης πριν από το 65ο έτος της ηλικίας και ο χρόνος προσαρμογής του ορίου συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων στα 65 έτη αποτελούν τις τελευταίες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που παραμένουν ακόμη στο τραπέζι των συνομιλιών.
 Τα θέματα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν κατά τη σημερινή δεύτερη συνεχή- συνάντηση των ελεγκτών με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη , ενώ η κυβέρνηση δεσμεύεται το αργότερο αύριο Πέμπτη να δώσει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου στους δανειστές της χώρας, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση και εφόσον εγκριθεί θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

BHMAτοδότηs

Κρύωνε η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη κατά τη διάρκεια του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου. Δεν έφταιγε ο παγετώνας που έχει σκεπάσει την πραγματική οικονομία, ούτε το ψύχος που δημιουργείται όταν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και η κυρία Λούκα Κατσέλη βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Η αιτία ήταν το δυνατό air condition.
Η Τίνα που ήταν ντυμένη ελαφρά ζήτησε να ανεβάσουν τον θερμοστάτη. Ο κ. Χ. Καστανίδης αντέδρασε στην απαίτηση της Τίνας. «Υπάρχουν και εύσωμοι στην αίθουσα» τόνισε, και το «καρφί» αφορούσε τον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος δεν του έδωσε σημασία. «Δώσε στην Τίνα το σακάκι σου» πρότεινε κάποιος στον κ. Καστανίδη.

Σημαντική μείωση στην αξία των ακάλυπτων επιταγών

Στα 138,8 εκατ. ευρώ η συνολική αξία 
των ακάλυπτων επιταγών τον Απρίλιο
Σημαντική πτώση της τάξης του 48,8% εμφανίζουν οι ακάλυπτες επιταγές την περίδο Ιανουαρίου- Απριλίου του τρέχοντος έτους, καθώς ανέρχονται σε 504,8 εκατ. ευρώ, έναντι 984, 1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της «Τειρεσίας Α.Ε».  Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση κατά 4,79% των τεμαχίων ακάλυπτων επιταγών τον Απρίλιο του 2010, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2009, κάτι που φανερώνει πως οι τράπεζες έχουν μειώσει το πλαφόν στα ποσά των επιταγών που εκδίδουν. Η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ανέρχεται στα 138,8 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 7,94%.

"Καμίνι" η χώρα στους 40 το θερμόμετρο με... καταιγίδες στα βόρεια!

Πάνω από τους 40 θα "γράψει" το θερμόμετρο σε όλη τη χώρα, ενώ ακόμη και στη Μακεδονία και τη Θράκη που θα βρέξει το μεσημέρι δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 38 βαθμούς..
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ & ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ Ή ΜΠΛΕ BMW ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΕΝΑ 13ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, όπου θα συμμετέχει στη συνεδρίαση των ηγετών των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, έχει ως εξής:

Νωπό φεγγάρι: Περισσότερο νερό από ό,τι νομίζαμε στην Σελήνη

Το εσωτερικό της Σελήνης περιέχει πολύ περισσότερο νερό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αποκαλύπτουν νέοι, ακριβέστεροι υπολογισμοί.
«Για περισσότερο από 40 χρόνια νομίζαμε ότι το φεγγάρι ήταν ξηρό» σχολίασε στο Reuters ο Φράνσις ΜακΚάμπιν του Ινστιτούτου Carnegie στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της μελέτης.
«Διαπιστώσαμε ότι το ελάχιστο περιεχόμενο σε νερό κυμαίνεται από τα 64 μέρη ανά δισεκατομμύριο στα 5 μέρη ανά εκατομμύριο -τουλάχιστον δύο τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο σε σχέση με προηγούμενες έρευνες» ανέφερε.
Ακόμα κι έτσι, πάντως, η περιεκτικότητα σε νερό είναι πολύ μικρότερη από ό,τι στις ερήμους της Γης.

Η δική μας... Νότιος Αφρική

Τι είναι «τριτοκοσμική ματαιοδοξία»; Να  διψάνε τα παιδιά και να ποτίζεται το γκαζόν. Να λείπουν τα νοσοκομεία και να περισσεύουν τα αποδυτήρια. Να σκεπάζονται οι  κακοφορμισμένες πληγές με στολές φολκλόρ. Να χτίζονται  τεχνολογικά βασίλεια για μερικές τηλεοπτικές λήψεις και έξω από την εμβέλεια της κάμερας να πεθαίνουν οι κομπάρσοι από στοιχειώδεις ελλείψεις. Να ταΐζεται μέχρι σκασμού το προσωρινό και να μένει σκελετωμένο το μόνιμο. Για την επιδειξιομανή  φλόγα μιας στιγμής να βυθίζεται στο σκοτάδι ένα μεγάλο κομμάτι του μέλλοντος.
Γιατί οι ηγεσίες των φτωχών χωρών μεγαλοπιάνονται ; Ποιο σύμπλεγμα, καμουφλαρισμένο μέσα στα περιτυλίγματα μιας κρατικοδίαιτης εθνικής υπερηφάνειας, ωθεί τους λαούς,  να γελοιοποιούνται ενώπιον της ουσίας και της ιστορίας τους; Η απάντηση πλανάται πάνω από τα ελενίτ του Γιοχάνεσμπουργκ. Πλανάται επίσης και  πάνω από τις μικρές στέπες των δικών μας Ολυμπιακών Ακινήτων.  Όσοι επέλεξαν το 2004 να

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ