Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Αντιπολίτευση και ΓΣΕΕ εναντίον Λοβέρδου

Σφοδρές αντιδράσεις
 «Θύελλα» αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ  αντισυνταγματικό το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Γιάννης Παναγόπουλος διεμήνυσε ότι θα επιχειρηθεί ανατροπή της ρύθμισης «με κάθε τρόπο».
«Το προεδρικό διάταγμα του κ. Λοβέρδου, πέραν του ότι συνιστά ωμή συνταγματική παραβίαση και κατάργηση κάθε κανόνα εργατικού δικαίου, ανατρέπει οποιαδήποτε προστασία για τους ανθρώπους του μόχθου», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πρόσθεσε ότι «σε μια χώρα που δεν υπάρχει κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους, η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων στο μισό, η κατάργηση ρυθμίσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της διαιτησίας, αποτελούν τη μεγίστη εκτροπή για τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλεια στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο και οι κινήσεις του

Αδύναμος κρίκος για άλλη μια συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η δραστική μείωση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, αφού σήμερα η αγορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 74 εκατ. ευρώ.
Η αδιαφορία των επενδυτών για ελληνικούς τίτλους σε μια ημέρα που τα κεντρικά ευρωπαικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά δημιουργεί προβληματισμό για τη συνέχεια αφού φαίνεται ότι τα μεγάλα επενδυτικά σπίτια που κινούν τα νήματα στο ΧΑ δεν έχουν πεισθεί ακόμη ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρει σε λογαριασμό τα δημοσιονομικά της. 

ΡΟΜΠΑΪ: ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Έκκληση προς τους ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων των οικονομιών τους και να αναθεωρήσουν τους κανονισμούς που ισχύουν για τους προϋπολογισμούς, έτσι ώστε να αποτραπεί η επανάληψη μιας καταστροφικής κρίσης χρέους.
Ο Ρομπέι, μιλώντας πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες, έναν μήνα μετά τη συμφωνία για τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού στήριξης, ύψους 750 δισ. ευρώ, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες «διάσωσης» με την ίδια τόλμη και για τα πιο δομικά προβλήματα που θα οδηγήσουν τις οικονομίες σε μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή τροχιά.
fimotro

Μην χάσετε το Ποντίκι που κυκλοφορεί...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 το «Ποντίκι» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έπαιζαν τις μίζες στη Σοφοκλέους» και αναλυτικό ρεπορτάζ για τον τρόπο που ξέπλεναν και πολλαπλασίαζαν τις «χορηγίες» στο χρηματιστήριο.  Όλες οι λεπτομέρειες για την προσπάθεια της Εξεταστικής να ερευνήσει και να βρει ποιους «τζόγαραν» με το βρώμικο χρήμα πριν το παραδώσουν σε κόμματα ή πρόσωπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα για το «μαύρο» χρήμα περιλαμβάνεται ο Λαυρεντιάδης που σήμερα εκτός των άλλων είναι και τραπεζίτης. (Σελ. 4)
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αναζητούν «τροχονόμο» γκρίνιας και συνεννόησης, καθώς οι έριδες και οι ανταγωνισμοί παρά τις συστάσεις Παπανδρέου, αντί να κοπάσουν, πληθαίνουν φέρνοντας στο προσκήνιο ανεξέλεγκτες κόντρες υπουργών και αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι φθείρουν την κυβερνητική εικόνα. (Σελ. 9)

Αύξηση σοκ της καταγεγραμμένης ανεργίας

Έφτασε στο 11,7 % από 9,3% πέρυσι
Κοντά στο 20% η πραγματική ανεργία στη χώρα
Πλήττονται κυρίως μεταποίηση, εμπόριο, κατασκευές Η εκτίμηση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα επιφέρει η κρίση στην ελληνική κοινωνία θα είναι η πολύ μεγάλη άνοδος της ανεργίας αρχίζει να επιβεβαιώνεται.
 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ανεργία έφτασε στο 11,7%, από 9,3% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανήλθε στο 15,5% και είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των ανδρών, το οποίο διαμορφώθηκε στο 9,0%. Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (22,3%).
 Σε ότι αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (18,1%), σε όσους έχουν απολυτήριο τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (14,0%) και στους απόφοιτους ανώτερης τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (13,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό (7,1%) παρατηρείται στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ...

"Εκπτώσεις" για τους ημιυπαίθριους

Ρεπορτάζ: Προκόπης Γιόγιακας (απο ΤΑ ΝΕΑ)
Με περιβαλλοντικές εκπτώσεις- αφού πλέον μπορούν να δηλωθούν όλοι οι παράνομα κλειστοί χώροι- προσπαθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να δελεάσει τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα πρόστιμα για να διευθετήσουν για 40 χρόνια τα θέματα με τους ημιυπαίθριους και άλλους κλειστούς χώρους...
Με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους που εστάλη χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος στις πολεοδομίες διευκρινίζεται- έπειτα από απαίτηση των πολεοδομιών- ότι μπορούν πλέον να διευθετηθούν και τα θέματα που αφορούν φωταγωγούς, τα εσωτερικά αίθρια, εσοχές κτιρίων και πιλοτές (οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να είναι κατά το ήμισυ ανοιχτές).

Ο απόλυτος ηλίθιος!!

 Πού πας, ρε Καραμήτρο, με την μηχανή μέσα στην εκκλησία;; Πίστα την πέρασες;; 
Δείτε το βίντεο..

Ποιες τράπεζες έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη;

Κι όμως η απάντηση δεν είναι οι ελληνικές αλλά οι …ισπανικές οι οποίες καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ δανεισμού από την ΕΚΤ
Ποιες τράπεζες είναι σε χειρότερη κατάσταση, οι ελληνικές ή οι ισπανικές; Όσοι σπεύσουν με ευκολία να απαντήσουν «οι δικές μας», απλώς θα βιαστούν. Και θα απαντήσουν λάθος. Γιατί, όπως αποδεικνύεται τώρα, το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζεται στη Μαδρίτη είναι τέτοιο, που το αντίστοιχο της Αθήνας θα πρέπει να συνιστά ...παρωνυχίδα.
Προσέξτε: Όπως μόλις τώρα γίνεται γνωστό οι ισπανικές τράπεζες, μόνο το Μάιο, δανεισθήκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το ποσό - ρεκόρ των 85 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τον υψηλότερο δανεισμό τραπεζών από ιδρύσεως της Ευρωζώνης και κατ’ επέκταση της ΕΚΤ. Το ποσό αυτό, όπως αποκαλύπτουν οι FT, αντιστοιχεί στο 16,5% του συνολικού δανεισμού που πραγματοποίησε σε όλη την Ευρωζώνη η ΕΚΤ το συγκεκριμένο μήνα, σπάζοντας κάθε σχετικό προηγούμενο. Όχι ότι τον Απρίλιο τα πράγματα ήταν καλύτερα.
Τότε, οι ισπανικές τράπεζες είχαν σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ, καθώς είχαν δανεισθεί το ποσό των 74,6 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε στο περίπου 14% του συνολικού δανεισμού που είχε κάνει τότε η ΕΚΤ. Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα οι ελληνικές τράπεζες; Ο αντίστοιχος δικός τους δανεισμός δεν συγκρίνεται επ’ουδενί με τον ισπανικό, καθώς ήταν πολύ κάτω του μισού τους, μολονότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από το «ελληνικό ζήτημα» είναι το ίδιο ή και μεγαλύτερο. Τυχαίο; Δεν το νομίζω..
.
Voria.gr 

Επιδείνωση του γερμανικού οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο

 
Κατακόρυφα υποχωρεί τον Ιούνιο ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW, ο οποίος βρέθηκε στις 28,7 μονάδες από 45,8 το Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.
Ο δείκτης κυμαίνεται στο χαμηλότερο σημείο του για τον περασμένο χρόνο -και κοντά στο ιστορικό του χαμηλό του 27,4- και η κατακόρυφη πτώση του αποδίδεται στις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα αντιμετώπισής της στην ανάκαμψη.
Το κλίμα, πάντως, δεν είναι απολύτως αρνητικό: Η εκτίμηση των αναλυτών του ZEW για την ίδια τη γερμανική οικονομία βελτιώθηκε κατά 13,7 μονάδες.
Ο δείκτης ZEW βασίζεται στις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών. Οι Γερμανοί έμποροι και βιομήχανοι όμως παρουσιάζονται πιο αισιόδοξοι: Ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK) εκτιμά ότι η ανάκαμψη είναι «προ των πυλών», θεωρώντας ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 2,3%.

Mε πληροφορίες από Associated Press

Νίκησε η Εθν ική μας Ομάδα τη Νιγηρία με 2-1

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες και παράγοντες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, η οποία παρουσίασε ένα πολύ καλό θέαμα στη μεγάλη επιτυχία επί της Εθνικής Ομάδας της Νιγηρίας με τέρματα 2-1.
Σας χαρίζουμε το νικητήριο τρέρμα. Απολαύστε το στο βίντεο:

Ανυποχώρητη η ΟΛΜΕ – Αποχή μέχρι την Τρίτη και βλέπουμε

Όμηροι της κόντρας κυβέρνησης-εκπαιδευτικών παραμένουν χιλιάδες μαθητές.
Η ΟΛΜΕ μετά από έκτακτη σύσκεψη αποφάσισε παράταση της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών έως την Τρίτη.
Σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης, η το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε με πλειοψηφία έξι προς τέσσερα να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση.
Οι εκπαιδευτικοί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές, θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς και με τους γονείς, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση όπως έχει.

Στο αέρα τα αβαθμολόγητα γραπτά..

Κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι βαθμολογητές των Πανελληνίων θα παρατείνουν την απεργία τους ή θα επιστρέψουν στη διόρθωση των γραπτών.
Να σημειωθεί, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ που έληξε με οριακή πλειοψηφία, αποφασίστηκε η αποχή των βαθμολογητών μέχρι και αύριο, Παρασκευή.
Προηγήθηκε, το «όχι» του υπουργείου Οικονομικών στα οικονομικά αιτήματα των βαθμολογητών, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.. επιστράτευσης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα γραπτά που δεν έχουν βαθμολογηθεί σε άλλα βαθμολογικά κέντρα που λειτουργούν κανονικά, να αντικατασταθούν βαθμολογητές ή ακόμη- σε ακραία περίπτωση- και να επιστρατευτούν πολιτικά οι εκπαιδευτικοί.
Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ «να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία 90.000 παιδιά και τις οικογένειές τους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε  νέες βάσεις το ζήτημα της παρέμβασης  στον Πολιτισμό
Πλούσιος ο  απολογισμός κατά τη διάρκεια 
του  Α΄ Κύκλου των εκδηλώσεων  
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα  Αρτινού
Φωτογραφία  Κώστα Μπατσή 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος «Δράσεις Πολιτισμού» που συνδιοργανώθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ηπειρώτικης πολιτιστικής δημιουργίας και των Ηπειρωτών δημιουργών στις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες.
Σε αγαστή συνεργασία η κορυφαία οργάνωση της  ηπειρώτικης αποδημίας και ο ακαδημαϊκός πνευματικός φάρος της Ηπείρου, με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και το πρώτο μέρος των ολοκληρώθηκε το Μάιο, έθεσαν σε νέες βάσεις το ζήτημα παρέμβασης στα πολιτιστικά δρώμενα. Και με τη σύμπραξή τους προώθησαν την επικοινωνία με την εξωπανεπιστημιακή κοινότητα, αποδεικνύοντας πόσο πολύ αγαπούν, εκτιμούν και αναδεικνύουν τόσο τον πολιτισμό όσο και τους Ηπειρώτες δημιουργούς των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης. Και κάτι ακόμα: πως όταν η Πανηπειρωτική θέλει και το Πανεπιστήμιο μπορεί, τότε γίνονται θαύματα.

Πρόκληση των Γερμανών με το Βουρλούμη...

 
Ο Παναγής Βουρλούμης συνεχίζει ακάθεκτος. Ανανεώθηκε η θητεία του. Οι Γερμανοί της Deutsche Telekom (στην οποία η Ν.Δ. πούλησε τον ΟΤΕ) έδειξαν προκλητικά ότι τον στηρίζουν. Τον άνθρωπο, που μόλις προχθές η ελληνική Δικαιοσύνη τον παραπέμπει να δικαστεί για κακούργημα.
Τόσα χρόνια τους στήριζε ο άνθρωπος, τους Γερμαναράδες και παίρναν έργα εδώ. Να μην τον στηρίξουν και αυτοί τώρα!...
πηγή

ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Οι  Μακρυγιάννηδες εξακολουθούννα  γράφουν ιστορία 
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα  Αρτινού 
Δεσπόζουσα  θέση στις σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας κατέχει το επώνυμο  Μακρυγιάννης. Πολλοί Μακρυγιανναίοι πολέμησαν αγωνιζόμενοι εναντίον του τουρκικού ζυγού κατά την εθνεγερσία του 1821, πρωτύτερα και υστερότερα.
Πάλαιψαν  σεμνά και ταπεινά για την  ελευθερία και τα δίκαια του λαού μας συμμετέχοντας και διαδραματίζοντες πρωταρχικό λόγο στον ξεσηκωμό του 1854 για την καθιέρωση Συντάγματος, τους απελευθερωτικούς αγώνες για το τράνεμα και την επέκταση της μικρής τότε χώρας μας το 1881, το 1897, το 1912-13, συμμετείχαν στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας, δοκιμάστηκαν το ηρωικό έπος του ΄40 και τα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου σπαραγμού.
Με αντρειοσύνη, παλικαριά, σεμνότητα και γνώση έδωσαν για αρκετά χρόνια και γενιές πολλά για το στέριωμα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας. Γι΄αυτό και η ιστορία μας στεφάνωσε το επίθετο Μακρυγιάννης και το καταχώρησε με χρυσά γράμματα στις σελίδες της. Υπερήφανοι εμείς οι Ηπειρώτες και ιδιαίτερα οι Αρτηνοί απ΄όπου έλκουν την καταγωγή τους.

LIVE: Ελλάδα - Νιγηρία

Παρακολουθήστε την κρίσιμη μάχη της Έλλάδας 
κόντρα στη Νιγηρία για την δεύτερη αγωνιστική 
του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ.

15.45 Η θερμοκρασία είναι 7 βαθμοί κελσίου.
15.15
Πολλοί Έλληνες φίλαθλοι αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου. Ήδη οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο έχουν γεμίσει με μπλε σημαίες.
Γήπεδο
: Free State Stadium, Mangaung/Bloemfontein

Ελλάδα: Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Βύντρα, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Νιγηρία:  Ενιέμα, Γιόμπο, Ταϊβό, Σίτου, Γιακούμπου, Οντεμβίγκι, Ούτσε, Καϊτά, Αρούνα, Οντιά, Ετούχου.

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίζ (Κολομβία)

Η "ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΝΤΟΡΟΥΣ" ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ???

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με  ιδιαίτερη επιτυχία έληξε, το Σάββατο 12 Ιουνίου,  η εκδήλωση  στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων Κρήτης, που  διοργάνωσε η  Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία με τη συνδρομή των Ηπειρωτικών οργανώσεών της των Χανίων, του Λασιθίου και  του Ηρακλείου, όπως και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Ελλάδας και του Δήμου Σφακίων.
    Η εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στη  μνήμη των τετρακοσίων περίπου ηρώων ηπειρωτών που έπεσαν εκεί στις 18 Μαΐου του 1828 με επικεφαλής τον ηπειρώτη  ήρωα Νταλιάνη Χαντζημιχάλη.

Ανακαλύφθηκε από στατιστική γυναίκα 157 ετών!!!

 Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος και τη σύνθεση του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της Ινδονησίας παραμένουν, παρά την εθνική απογραφή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αλλά αυτό που δεν μπορεί να μείνει ασχολιάστο είναι η «ανακάλυψη» μιας γυναίκας... 157 ετών.
Οι υπεύθυνοι της απογραφής δήλωσαν πως πιστεύουν τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι γεννήθηκε το 1853, τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της η Τραβιάτα του Βέρντι, που ξέσπασε ο Κριμαϊκός Πόλεμος και τοποθετήθηκαν οι πρώτες πινακίδες στις διασταυρώσεις του Σαν Φρανσίσκο.

ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ


Υποσυνείδητο μήνυμα chemtrails σε διαφήμιση!

Απεργία διαρκείας στο Μετρό

Kυκλοφοριακή ασφυξία στην Αθήνα Στα ύψη οι τιμές του όζοντος
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση της εταιρείας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 170 συναδέλφων τους. Οι κινητοποιήσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο. Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 11:00 έως τις 4:00.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, κατηγορούν τη διοίκηση της εταιρείας για αδιαλλαξία. Χθες έπειτα και από τη συνεδρίαση των σωματείων αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τρίτη.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι από σήμερα Πέμπτη και μέχρι την Τρίτη (όχι όμως το Σαββατοκύριακο) θα γίνονται οι εξής στάσεις εργασίας: 5:30 - 11:00 Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, 11:00 - 16:00 Σωματείο Οδηγών, 16:00 - 00:30 Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας.
Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 11:00 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στάση εργασίας πραγματοποιείται και στον ΟΣΕ.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση από τις 12 έως και τις 4 το απόγευμα ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.
Στα ύψη από χθες και οι τιμές του όζοντος στην Αττική. Το υπουργείο  Περιβάλλοντος χθες έκανε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες πολιτών να  αποφεύγουν τις μετακινήσεις  σε εξωτερικούς χώρους και προχώρησε σε σύσταση προς τους ενδιαφερόμενους να περιορίσουν τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων με καύσιμα. 
enet.gr

BHMAτοδότηs

Η Μεταπολίτευση είναι εφτάψυχη. Μόλις ο κ. Ι. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα σημάνει το οριστικό τέλος της Μεταπολίτευσης, τα γεγονότα συνωμότησαν και ο νόμος κλειδώθηκε στο συρτάρι. Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μεταθέσει τον χρόνο ψήφισης του νέου νόμου για το φθινόπωρο.
Η βασική αιτία της παράτασης της Μεταπολίτευσης είναι ότι η Βουλή είναι ήδη επιφορτισμένη με περισσότερη πολιτική ύλη από όση μπορεί να καταναλώσει. Και ουδείς θέλει να αποφασιστεί έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας τον Ιούλιο για να ψηφιστεί εκλογικός νόμος καθώς θα δοθεί η εντύπωση ότι «ψήνονται» εκλογές.
***
Την υπεράσπιση της Μεταπολίτευσης έχει αναλάβει και η «μπαλαρίνα» κυρία Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτής της ΝΔ θα εμφανιστεί στην πανηγυρική τελευταία εκπομπή του «Dancing with the stars» την προσεχή Κυριακή χορεύοντας κάποιο disco anthem της δεκαετίας του ΄70.

Ομόλογα 2 δισ. ευρώ αγοράζει κάθε μέρα η ΕΚΤ

 Επικίνδυνη εξάρτηση από τη ρευστότητα της ΕΚΤ 
αναπτύσσουν και οι ισπανικές τράπεζες 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εντείνει τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων, καθώς η κρίση βαθαίνει, εκτιμά ο επικεφαλής του μεγαλύτερου fund ομολόγων του κόσμου. «Πιστεύω ότι αυτό που θα δούμε τους επόμενους μήνες θα είναι την ΕΚΤ να αναγκάζεται να αγοράσει ολοένα και περισσότερα ελληνικά ομόλογα», δήλωσε ο Mohamed El-Erian της Pacific Investment Management Co (PIMCO) στο Reuters.
Η ΕΚΤ είχε συγκεντρώσει περίπου 25 δισ. ευρώ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στα βιβλία της έως τα τέλη του Μαΐου και κατά μέσο όρο, αγοράζει ομόλογα αξίας 2 δισ. ευρώ κάθε μέρα. Να σημειωθεί ότι η ίδια η ΕΚΤ αρνήθηκε να δώσει αναλυτικά στοιχεία για το εύρος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Οι τελευταίες μεταβολές στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων με τον Ν.3842/2010

Αναλύει ο Οικονομικός Επιθεωρητής Δημήτριος Μελάς
 Τροποποίηση διατάξεων ΦΠΑ
Καταργείται η απαλλαγή από το ΦΠΑ των Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών από 1/7/2010 (υπάγονται στον κανονικό συντελεστή 23%)

Αυξάνεται ο συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος σε 11%.

Καταργείται από 1/7/2010 η τμηματική καταβολή ΦΠΑ

Η φορολογία μεταβίβασης ακινήτων
Αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης ακινήτων ως εξής: 8% για το μέχρι 20.000 ευρώ τμήμα της αξίας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και 10% για το πέραν του ποσού αυτού τμήμα της, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη πυροσβεστικήςυπηρεσίας στην περιοχή.

  • Καταργείται ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγής ακινήτων.
  • Καταργείται η χορήγηση της απαλλαγής πρώτης κατοικίας για αγορά κατοικίας επιφάνειας έως 200 τμ. ή οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί κτίσμα επιφάνειας έως 200 τμ. και παρέχεται απαλλαγή η οποία συνδέεται με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το είδος του αγοραζόμενου ακινήτου ως εξής: Για αγορά κατοικίας: - από άγαμο, μέχρι ποσού αξίας 200.000 ευρώ, - από άγαμο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον 67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία μέχρι ποσού αξίας 250.000 ευρώ, - από

Οι πρώτες αχτίδες φωτός για την ελληνική οικονομία;

Από πού προκύπτει η αισιοδοξία του κ.Γ.Παπακωνσταντίνου 
και γιατί αιφνιδιάστηκε από τη Moody’s
Τελικώς, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας φέτος, ενδεχομένως να μην φτάσει στο -4%, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Ακόμα και το οικονομικό ινστιτούτο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) παραδέχθηκε χθες ότι οι εκτιμήσεις για υψηλό έλλειμμα και χρέος, φέτος, δεν θα επαληθευτούν στο αρχικό τους ύψος, όπερ σημαίνει ότι οι εξελίξεις αναμένονται θετικότερες.
Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορούν και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφορικά με την ελληνική οικονομία το 2010, ενώ αργά αλλά σταθερά πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για την πιθανότητα, τελικώς, η ύφεση να μην ξεπεράσει το -2,5%. Το γεγονός έρχεται να ενισχύσει ένα γενικότερο αισιόδοξο κλίμα που καλλιεργείται τελευταία από το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με την πορεία της εθνικής οικονομίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι το ίδιο κλίμα που επέτρεψε προχθές το βράδυ στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώσει αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας, με έναν κάπως αινιγματικό τρόπο. Και να δηλώσει επίσης ακόμα περισσότερο ξαφνιασμένος από την απόφαση της Moody’s να προχωρήσει στην τετραπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ενώ, όπως υποστήριξε, είχε υπόψη της κι αυτή τις πληροφορίες σχετικά με τη βελτίωση βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.
Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια - τόσο από τις Βρυξέλλες όσο κι από την Αθήνα - να βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας προς τα έξω. 

Voria

Άλλαξαν την Ελλάδα, τελικά προς το…χειρότερο!

Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στο γραφείο της Μ. Ξενογιαννακοπούλου θα διερευνήσει έξοδα και…έσοδα
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr
«Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι άριστη… μαθήτρια του Δημήτρη Αβραμόπουλου!» μου είπε κορυφαίος γαλάζιος γιατρός της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την οκτάμηνη απραξία της, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης! Μάλιστα επανέλαβε τη θέση της ΝΔ (χθεσινή δήλωση Σαλμά) ότι το φαγοπότι στις προμήθειες ξεκίνησε με την κατάργηση των διαγωνισμών, πριν από δέκα χρόνια, επί των ημερών του Τσοχατζόπουλου και της Ξενογιαννακοπούλου (γενική γραμματέας του τότε Υπουργείου Εμπορίου συναρμοδίου στις νοσοκομειακές προμήθειες)
Ακριβώς αυτή η επισήμανση, επαναλαμβάνω ενός ΝΔκρατη συνδικαλιστή, εμμέσως κατά του κ Αβραμόπουλου, με οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα ο Σαμαράς θα αναγκασθεί να έρθει αντιμέτωπος με το…δεξί του χέρι, το οποίο υπήρξε επικεφαλής του Υπουργείου υγείας και διατήρησε το

ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Τραβάμε κουπί  σε δεμένη βάρκα
 Η αναφορά αυτή, έγινε και παλαιότερα. Κάποιους μήνες  πρίν. Όταν η αρχαιολογία, φρόντισε να διορθώσει την εικόνα του αρχαίου  τείχους της Βέροιας. Και μην  πεί κανείς ότι φταίνε οι νεαροί που καταθέτουν με αυτόν τον τρόπο  την υπογραφή τους. Όταν εμείς οι μεγάλοι, σε ηλικία μόνον, τους ταΐζουμε σάπια και μόνον σάπια, μας τα επιστρέφουν ως εμετό. Αυτή είναι η εικόνα λοιπόν, μέρους του αρχαίου τείχους της Βέροιας.
Όσο και να προσπαθούμε, τα εμέσματά μας, δεν δίνουν ρότα στους νεότερους. 

Περισσότερες απολύσεις, μικρότερη αποζημίωσηΤο NewsIt αποκάλυψε πρώτο το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης και όλες τις ανατροπές 
  • Προβλέπει μείωση των αποζημιώσεων από απόλυση κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης
  •  Στο 5% πλέον το όριο των απολύσεων από 2% που ισχύει
  • Στα 630 ευρώ μικτά ο βασικός μισθός ενός νέου κάτω των 25 ετών
  • Αναλυτικοί πίνακες με τις αποζημιώσεις

Προ των πυλών αποχή διαρκείας

Μετά το «όχι» του υπουργείου στα αιτήματα της ΟΛΜΕ 
οι καθηγητές αποφασίζουν σήμερα 
την πορεία των κινητοποιήσεων 
Ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ: ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
Με προτάσεις για αποχή διαρκείας, που θα παρατείνει το μπλακάουτ στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, συνεδριάζει σήμερα εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα των αμοιβών των εκπαιδευτικών. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ άκουσαν χθες κατηγορηματι- κό «όχι» από την πλευρά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτη και του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Ηλ. Πεντάζου σχετικά με το αίτημά τους για ανάκληση της υπουργικής απόφασης που μείωνε από 5% έως και 68% τις αμοιβές τους για την απασχόληση στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αποτέλεσμα ήταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη διοίκηση της ΟΛΜΕ κ. Αλ.

Η ΚΑΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ένα νέο «όπλο» εναντίον του καρκίνου ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές. Είναι η καλή χοληστερόλη - η HDL που μέχρι σήμερα ξέραμε ότι αποτελεί ασπίδα προστασίας από την καρδιοπάθεια. Μία νέα μελέτη δείχνει πως όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα της HDL στο αίμα, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος καρκίνου.
«Κάθε αύξηση της HDL κατά 10 μονάδες, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά το ένα τρίτο μέσα στα επόμενα 4,5 χρόνια», δήλωσε ο δρ Ρίτσαρντ Καράς, εκτελεστικός διευθυντής του Ερευνητικού Ιδρύματος Μοριακής Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Ταφτς, στη Βοστώνη.

Ο δρ Καράς και οι συνεργάτες του γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας» (JACC) ότι κατέληξαν στα συμπεράσματά τους αναλύοντας τα στοιχεία από 24 προγενέστερες κλινικές μελέτες, οι οποίες είχαν γίνει για να

Έρευνα σε υπουργικούς τραπεζικούς λογαριασμούς από το ΄97

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε κυβερνητικά στελέχη 
που έμμεσα ή άμεσα είχαν αρμοδιότητα 
που εφάπτονταν της Siemens
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των κατά καιρούς υπουργών και υφυπουργών που είχαν άμεση ή έμμεση αρμοδιότητα θεμάτων που σχετίσθηκαν με τη Siemens. Μολονότι το έργο θεωρείται και είναι εξαιρετικά περίπλοκο και δύσκολο - στα όρια του τιτάνιου - δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός της Βουλής που θεωρούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο μπορεί τελικώς να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να παραδοθεί ο πολιτικός κόσμος άσπιλος στην κρίση της κοινής γνώμης. Η απόφαση προβλέπει ότι στο μικροσκόπιο θα μπουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη που πέρασαν από τις θέσεις - κλειδιά από το 1997 μέχρι σήμερα, κάτι που πρακτικά συνεπάγεται ότι εξασφαλίζεται η διακομματική εμπλοκή και κατ’ επέκταση ανοχή στον έλεγχο. Εκτιμάται ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα κλείσει μια και καλή η συζήτηση σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί των δύο μεγάλων παρατάξεων κι έτσι θα αποσεισθούν οι όποιες κατηγορίες περί χρηματισμού.
Το θέμα βεβαίως είναι κατά πόσο αυτή η απόφαση θα μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα, στην πράξη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα αξίζουν.

Voria 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ

O Ηπειρωτης Προεδρος της Ε.Κ.Α κ Ιωαννης Σιοκας
Μετα λυπης μας διαπιστωνουμε ολοι οτι η συρρικνωση του Ελληνισμου της Αλεξανδρειας δυστυχως γινεται καθε ημερα πιο αισθητη παρα τις αοκνες και επιπονες προσπαθειες του Προεδρου και του ΔΣ της ΕΚΑ οπως και αλλων προεδρων ελληνικων συλλογων σωματειων, απο συμπαροικους μας σε μια προσπαθεια να σταματησουμε την πορεια αυτης της συρρικνωσις υποβαλλοντας διαφορες προτασεις.
-Απο την εφημεριδα ΝΕΟ ΦΩΣ Καιρου,το ετος 2007 μαθαμε οτι ηλθαν εδω η εταιρεια ΕΛΠΕ (Ελληνικα πετρελαια) η τραπεζα Πειραιως με πολλα υποκαταστηματα στην Αλεξανδρεια και Καιρο και σε αλλες πολεις της αιγυπτου, η εταιρεια ΜΗΧΑΝΙΚΗ του κ Εμφιετζογλου ----ομως οταν το μαθαμε ηταν πια αργα διοτι ηδη (εν αγνοια μας) ειχαν προ-συμφωνησει που θα στεγασουν τις επιχειρησεις τους ενω 1-2 ελληνοαιγυπτιοι προσεληφθησαν στην Τραπεζα Πειραιως

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ!!!