Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Πρόβλεψη-σοκ: η πραγματική ανεργία θα φτάσει 30% λόγω μέτρων

Σε 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι άνεργοι στο τέλος του 2010
Κύμα απολύσεων «φέρνουν» οι σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που εκτιμάται πως θα οδηγήσουν σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους στο τέλος του έτους. Την πρόβλεψη-σοκ για εκτίναξη του πραγματικού ποσοστού ανεργίας κοντά στο 30% κάνει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην εφημερίδα "Έθνος" και επισημαίνει  πως μέσα στη φετινή χρονιά θα έχουμε περίπου 500.000 νέους ανέργους.
Η αύξηση των ποσοστών της πραγματικής ανεργίας οφείλεται στις επιπτώσεις που έχουν στην αγορά εργασίας τόσο η οικονομική κρίση όσο και οι παρεμβάσεις στο ποσοστό των απολύσεων και στο ύψος της αποζημίωσης. Ενδεικτικό των δραματικών αλλαγών στην ελληνική αγορά εργασίας είναι πως οι αποζημιώσεις με προειδοποίηση μειώνονται έως και 50%.

...αν έχεις καρδιά κι όχι του διαόλου τ’ άντερα, κάνε κάτι καλό για την Παιδεία

Καλή μου κυρία Διαμαντοπούλου,
 
αν έχεις καρδιά κι όχι του διαόλου τ’ άντερα, κάνε κάτι καλό για την Παιδεία, κάτι για να σε ευγνωμονούμε: Βάλε συσσίτια στα σχολεία. Βάλε συσσίτια (κέτερινγκ επί το ελληνικότερον). Ξηλώσου και βρες λεφτά για το σκοπό αυτό. Ως πότε νομίζεις ότι μπορούμε εμείς οι δάσκαλοι να βλέπουμε τα παιδιά μας πεινασμένα μέχρι τις 4, στα ολοήμερα σχολεία;
Έρχεται η ώρα του φαγητού και βλέπουμε συνέχεια: μακαρόνια βραστά, πατάτες μπλουμ, ή μια φετούλα ψωμί με ένα κομμάτι σαλάμι, για μεσημεριανό!. Πολλά από τα παιδιά μας, αυτά έχουν σε καθημερινή βάση για μεσημεριανό Κι άλλα έρχονται νηστικά!!! Χωρίς πρωινό ή μεσημεριανό. Νηστικά! Πόσες φορές φέτος κοράκιασα από τη δίψα και αντί για ένα μπουκάλι νερό για μένα από το κυλικείο, αγόρασα ένα σάντουιτς ή ένα τοστ για το παιδί που δεν κρατούσε πρωινό. Γιατί τα λεφτά μου δεν έφταναν και για τα δύο.

Η απαισιοδοξία σε νούμερα..

Πρώτη φορά κατα την γνώμη μας που δημοσκόπηση εκφράζει 100% τον Ελληνικό λαό.. Έτσι έχουν τα πράγματα κ. πολιτικοί.. Πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος..

ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, περιλαμβανομένων μέτρων για τον αποκλεισμό των επενδύσεων στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και για τον περιορισμό των δυνατοτήτων διύλισης. Σκληρή κριτική σε ΗΠΑ, ΕΕ ασκεί η Ρωσία.
Τα μέτρα αυτά είναι επιπρόσθετα στις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 10 Ιουνίου και είναι σχεδιασμένα για να ασκηθεί πίεση στην Τεχεράνη για να επιστρέψει στις συνομιλίες για το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, το οποίο οι δυτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι αποσκοπεί στην παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα εβδομάδων, θα επικεντρωθούν στο εμπόριο, τις τράπεζες και τις ασφάλειες, τον ιρανικό μεταφορικό τομέα, περιλαμβανομένης της ναυσιπλοΐας και της αερομεταφοράς φορτίων, και σε σημαντικούς τομείς της βιομηχανίας του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.
Οι κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα θα απαγορεύουν «νέες

Κορυφαίο βίντεο!!απo TreloKouneli

Λοβέρδος: Κάνουμε προσπάθεια να διασωθεί η χώρα

Τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικώς με το περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργού.
Κατά την υποδοχή του κ. Λοβέρδου, δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο λέγοντας ότι "οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε".
Ο κ. Παπούλιας ωστόσο στράφηκε προς τον κ. Λοβέρδο, έκανε λόγο για δύσκολες ώρες και σημείωσε: "Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες".
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι περνάει "πάρα πολύ δύσκολες ώρες", αλλά τόνισε ότι δεν κάμπτεται. "Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο

"Ερώτηση στην Κα Μπιρμπίλη για τη ρύθμιση Ημιυπαίθριων χώρων"

"Κα Μπιρμπίλη, μας βάλατε να τρέξουμε στις πολεοδομίες για να ρυθμίσουμε τους Ημιυπαίθριους χώρους μας κατ'εφαρμογήν του νόμου 3843/10 και της εγκυκλίου 5. Στην εγκύκλιο 5 άρθρο 6 παρ.6 λέτε ότι δεν θα πληρώσουμε αναδρομικά φόρους μεταβίβασης ΙΚΑ κ.τ.λ για τους χώρους αυτούς και με το σκεπτικό αυτό κάναμε τις νόμιμες διαδικασίες ρύθμισης των χώρων. Κάποιοι ήδη έχουμε κάνει όλη τη διαδικασία και εκδόθηκε ήδη το πρόστιμο από τις πολεοδομίες όπου.. ανήκουν τα ακίνητά μας.
Με την νέα σας εγκύκλιο (αριθμός 8) κάνετε στροφή 180 μοιρών και ρίχνετε την ευθύνη φορολόγησης των χώρων που ρυθμίζονται στο Υπουργείο Οικονομικών. Άρα τελικά θα πληρώσουμε και άλλα πρόστιμα και φόρους για τους χώρους αυτούς παρόλο που δηλώσατε στην εγκύκλιο 5 ακριβώς το αντίθετο. Κατά τα άλλα λέγατε όλοι ότι ο νόμος Σουφλιά είχε εισπρακτικό χαρακτήρα. Ο δικός σας τι είναι? Αυτό το λένε απάτη του καταναλωτή κυρία Μπιρμπίλη και είναι Ντροπή σας. Ποιός είναι αυτός που από δω και πέρα θα πάει να κάνει μια τέτοια ρύθμιση χώρων όταν θα κληθεί να τον πληρώσει για χρυσό???"
Αναγνώστης

Νέα στοιχεία για τη βίλα των οργίων στο Λαγονήσι μετά το γλέντι στο "Αβέρωφ"...

Από τον Οδυσσέα Μαρκόνη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ

Νέα στοιχεία για το περίφημο θέμα του "Αβέρωφ" σχετικά με το οποίο οι αποκαλύψεις (διαβάστε εδώ) έχουν ήδη προκαλέσει αίσθηση.
Η "βίλα των οργίων" στο Λαγονήσι, για την οποία ήδη γράψαμε, ανήκει μέσω υπεράκτιας εταιρίας, δηλαδή offshore, σε οικονομολόγο που είναι μεγαλοστέλεχος της εταιρίας "Adora Investments" του Δημήτρη Α. Λεμού, χωρίς αυτό να σημαίνει γνώση του γεγονότος από τον ίδιο. Έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια χρήση από εκλεκτούς ξένους προσκεκλημένους εφοπλιστικών παραγόντων και ο  χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος για "αξέχαστες βραδιές" με θέα τον Αργοσαρωνικό. Οι άνθρωποι μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας έμειναν εκεί για περίπου τρεις  ώρες και έφυγαν μόνο όταν τελείωσαν τα φιλμ, ενώ επισήμως αρνούνται ότι έχουν φωτογραφικό υλικό...

ΌΧΙ' ΔΡΟΥΤΣΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

«Η δημόσια συζήτηση για συγκεκριμένα ονόματα της ΠΓΔΜ, στη φάση αυτή δεν έχει νόημα. Δεν πιστεύω ότι είναι καλό να μιλάμε για ονόματα, όταν η άλλη πλευρά δεν έχει επιδείξει ακόμα την απαραίτητη διάθεση να διαπραγματευτεί σοβαρά» ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη.
«Είπατε ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν ονόματα δημοσίως. Μα εσείς, δώσατε το όνομα 'Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη', δεν γεννήθηκε στη φαντασία κάποιων δημοσιογράφων» ανέφερε αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται, εμυρώθη, εβαπτίσθη χοροστατούντος του Αμερικανού και με ανάδοχο το ΝΑΤΟ».
Ο κ. Καρατζαφέρης ερμήνευσε την ονοματολογία ως

ΙNTOX- OUTOX...

Το μέσο κοινοτικό όρο στην κατανάλωση αλκοόλ τον έχουμε προ πολλού ξεπεράσει. Το 90% του πληθυσμού στη χώρα μας υπερκαταναλώνει κατά διαστήματα οινόπνευμα και οι τάσεις είναι γενικώς αυξητικές και επεκτατικές. Παρόλα αυτά, απέχουμε πολύ από το να πλησιάσουμε σε επιδόσεις τους μπεκρούλιακες Ιρλανδούς που πέφτουν από μωρά στη μαρμίτα και παραμένουν ισοβίως πίτα... ή τους Γερμανούς που –παρά την υψηλή τους παραγωγικότητα και την αήττητή τους ανταγωνιστικότητα- το πνίγουν το κουνέλι στα ξίδια και ουχί για να το κάνουν στιφάδο...
Κι επειδή, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, όπου χηρεύει μία θέση εργασίας, ανοίγει μία θέση σε κάποιο μπαρ ή κάποια παμπ (επί το βρετανικότερο), τα τελευταία δύο χρόνια, η πώληση αλκοολούχων ως μπίζνα, τείνει να ανταγωνιστεί σε κέρδη τη βαριά βιομηχανία. Εξ ου και οι παροτρύνσεις κάποιων μυστικοσυμβούλων για επενδύσεις σε βαρέλια ουίσκι...

ΣΤΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...


΄Ερευνα για το πώς ο συν-διευθυντής της SIEMENS στην Ελλάδα, Ρούντολφ Φίσερ, βρέθηκε ενοικιαστής στη βίλα Παπαθανασίου στο λόφο Εντισον πραγματοποίησε η εφημερίδα το «ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ». Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κ.Φίσερ βρέθηκε στη βίλα του τότε Υφυπουργού, και μετέπειτα τσάρου της Οικονομίας, με τη μέθοδο «στόμα με στόμα» και όχι μέσω των αγγελιών, όπως γίνεται συνήθως. Προέκυψε ακόμα ότι και άλλο στέλεχος γερμανικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου και της κατανάλωσης, τομείς αρμοδιότητας ως Υφυπουργού του κ.Γιάννη Παπαθανασίου βρέθηκε ενοικιαστής στην άλλη βίλα του Υφυπουργού στο λόφο Εντισον.

Σε απόνγωση οι νέοι που τους κόβουν κι άλλο τον μισθό

 1 στους 2 νέους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς,1 στα 2 νοικοκυριά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Χαμηλοί μισθοί, ακρίβεια και λιτότητα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους νέους και τα νοικοκυριά όπου δίνουν καθημερινά μάχη για επιβίωση. Την χαριστική βολή έρχεται να δώσει ο καινούργιος νόμος για το ασφαλιστικό που θέτει των κατώτατο μισθό στα 500 ευρώ.
Δεν ζεις ούτε με 1100 ευρώ μηνιαίως
Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, 30 ετών , ιδιωτικός υπάλληλος παντρεμένος με δύο παιδιά λέει στο Newsit πως δεν μπορεί πια να πληρώσει τους λογαριασμούς του μήνα. Αν και αμείβεται με 1100 ευρώ, η ακρίβεια καθημερινά του χτυπάει την πόρτα αφού αγωνίζεται για να επιβιώσει. '' Εγώ πια με αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου και γι αυτό εκτός από τη

Καλοδεχούμενο το περιεχόμενο της πινακίδας

Καλοδεχούμενο το περιεχόμενο της πινακίδας που βρήκαμε σε βιτρίνα καταστήματος! Αν όμως βλέπαμε αντίστοιχες πινακίδες και σε κάποιες καφετέριες της πόλης, όπου ο καφές κοστίζει 2,5 φορές περισσότερο απ’ όσο στο Παρίσι τότε θα μιλούσαμε για «έργο θεάρεστο»! Αλλά, πού τέτοια τύχη.

Το βρήκαμε στο: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο 12,2% η ανεργία στην Ήπειρο, το πρώτο τρίμηνο του 2010

Από 11,4% το αντίστοιχο του 2009
 Συντάκτης: Χρήστος Καζάκος 
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

anergia
Σε ποσοστό 11,7% αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, από 9,3% το α΄ τρίμηνο 2009 και 8,3% το α΄ τρίμηνο 2008. Στην περιφέρεια Ηπείρου αυξήθηκε η ανεργία και από 11,4% το πρώτο τρίμηνο του 2009, το αντίστοιχο φετινό διαμορφώθηκε στο 12,2%.
Σε επίπεδο περιφερειών χώρας, τα μεγαλύτερο ποσοστά ανεργίας καταγράφονται το στις Ιόνιους Νήσους (20,4%), στο Νότιο Αιγαίο (18,9%) και στη Δυτική Μακεδονία (15,1%). Στον αντίποδα, τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας είναι στο Βόρειο Αιγαίο (7,6%), στην Πελοπόννησο (8,8%) και στη Δυτική Ελλάδα (9,3%). Σημειωτέον ότι οι τρεις αυτές περιφέρειες είναι και οι μοναδικές με μονοψήφια ποσοστά ανεργίας. Η Ήπειρος καταλαμβάνει με το 12,2% την 7η θέση μεταξύ των περιφερειών.

Ο Κνουτ πάσχει από προβλήματα συμεπριφοράς

Ο Κνουτ, η διάσημη πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, πάσχει από σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μία έρευνα της οργάνωσης προστασίας των ζώων Peta.
"Τόσο εκείνος όσο και η σύντροφός του Γκιάνα πάσχουν από προβλήματα συμπεριφοράς", δήλωσε χθες Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός της Peta για τις πολικές αρκούδες Φρανκ Άλμπρεχτ.
Ο Κνουτ, που είναι πλέον τριών ετών, παθαίνει κρίσεις πανικού, διευκρίνισε ο Άλμπρεχτ και πρόσθεσε ότι "περιφέρεται εδώ κι εκεί" σαν τρελός. Παρόλα αυτά δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο ότι η διάσημη πολική αρκούδα αυτοτραυματίζεται.

Ιταλία: Οι δήμαρχοι ετοιμάζουν διαδήλωση κατά των μέτρων του Μπερλουσκόνι

Οι ιταλοί δήμαρχοι είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν κατά των έκτακτων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων Anci, Σέρτζιο Κιαμπαρίνο (δήμαρχος του Τορίνο) "στις 23 του μήνα οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ιταλών πολιτών θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα συγκεκριμένα μέτρα, μπροστά στο μέγαρο της Γερουσίας Παλάτσο Μαντάμα, στην Αιώνια Πόλη".

Ο Κιαμπαρίνο ζήτησε από την κυβέρνηση του Καβαλιέρε μια άμεση συνάντηση για την επανεξέταση και πιο προσεκτική κατανομή του βάρους των περικοπών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός προσπάθησε, στο μεταξύ, να παρέμβει για να μειωθεί η δυσαρέσκεια των εκπροσώπων ενός άλλου μεγάλου τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, των προέδρων, δηλαδή, των περιφερειών.

Παπανδρέου: Πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική

Την επιστροφή της ΕΕ σε αναπτυξιακή τροχιά έθεσε ως βασικό θέμα μίας πανευρωπαϊκής συμφωνίας, ο Γ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
"Δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας", δήλωσε και πρόσθεσε: "Μπορεί να επιτευχθεί, εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι 'πράσινοι φόροι' και τα ευρωομόλογα".

Συμπλήρωσε ότι "οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, ώστε η Ευρώπη να μπροέσει να δημιουργήσει μια "πράσινη" οικονομία, να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των κρατικών χρεών μέσω της Ανάπτυξης και να σχεδιάσει κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για τους πολίτες της".

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

nooz

Κλιματιστικό…έξι ευρώ!

«Τest drive» σε ταξιδάκι αναψυχής ύστερα 
από αγορές σε πολυκατάστημα
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr
Οι προσφορές για τριήμερες ή τετραήμερες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια της Σκιάθου, της Μυκόνου και της  Σαντορίνης, πέφτουν βροχή – κι αυτό το καλοκαίρι-  από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και ταχυφαγεία της Θεσσαλονίκης! Η Voria.gr, «δοκίμασε» μια απ αυτές τις προσφορές του έξυπνου marketing και μέτρησε το…κόστος! Με αγορές 300 ευρώ ρούχων και παπουτσιών, κερδίσαμε αυτομάτως τρεις διανυκτερεύσεις σε δωμάτιο των 60 ευρώ, χωρίς πρωινό, στο νησί της Σκιάθου, στην περιοχή των Κουκουναριών. Δηλαδή, για 180 ευρώ, χωρίς φαγητό και χωρίς…κλιματισμό, δαπανήσαμε δυο άτομα τα εξής:
-    60 ευρώ βενζίνη από Θεσσαλονίκη μέχρι το λιμάνι του Βόλου
-    10 ευρώ σε διόδια για την ίδια διαδρομή
-    180 ευρώ από το Βόλο μέχρι τη Σκιάθο με το πλοίο (μεταφορά και ΙΧ)

ΜRB: Πρώτο κόμμα η "αδιευκρίνιστη ψήφος"

Απογοήτευση, απαισιοδοξία, έλλειψη εμπιστοσύνης έως και απόρριψη του πολιτικού συστήματος καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, οχτώ μόλις μήνες μετά τις εκλογές και στη σκιά των αποφάσεων για την οικονομία, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Πρώτο κόμμα η "αδιευκρίνιστη ψήφος" και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο "κανένας". Εκτοξεύονται τα ποσοστά των πολιτών που βλέπουν χρεοκοπία της χώρας.
Το 91% των πολιτών βλέπουν "άσχημα" τα πράγματα, το 73,5% εκτιμά ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ίδιο ποσοστό απαντά ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες.
Η ανασφάλεια και ο φόβος των πολιτών φαίνεται και από την απάντηση στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από την κυβέρνηση το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν θα αποφύγει την πτώχευση εκτοξεύεται στο 52,6% από 34,5% πριν από 4 μήνες.
Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 8 μονάδες της ΝΔ, ωστόσο "πρώτο κόμμα" αναδεικνύεται η "αδιευκρίνιστη ψήφος" που απογειώνεται από το 12 στο 31%.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό της απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα συνολικά, ότι κανένα μικρό κόμμα δεν αυξάνει τα ποσοστά του, ενώ οι αρνητικές γνώμες για όλους τους πολίτικους αρχηγούς ξεπερνούν κατά πολύ το 50%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ 28,1%, ΝΔ 20%, ΚΚΕ 7%, ΛΑΟΣ 4,6%, και ΣΥΝ 3,6%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 31,4% έναντι 20,7%Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο η πλειονότητα των πολιτών 46,1% εκτιμά ότι ουδείς είναι κατάλληλος.
του

Νέα έρευνα: Το άσπρο ρύζι ανεβάζει τον κίνδυνο για διαβήτη

Έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το καφέ ρύζι
Η αντικατάσταση του άσπρου ρυζιού με καφέ ρύζι και ψωμί ολικής αλέσεως θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη κατά ένα τρίτο, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Το άσπρο ρύζι αποτελεί απειλή, διότι προκαλεί απότομες αυξήσεις στο σάκχαρο του αίματος, υποστηρίζουν ερευνητές του Χάρβαρντ στο Archives of Internal Medicine.
Το καφέ ρύζι και άλλα τρόφιμα ολικής άλεσης αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή, καθώς απελευθερώνουν γλυκόζη πιο προοδευτικά.
Ωστόσο η μελέτη αυτή βασίζεται σε ερωτηματολόγια και δεν μπορεί να δώσει οριστικά συμπεράσματα.
πηγή

Οι αποφάσεις για τις επικουρικές συντάξεις

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Έτσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%.
Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης.
Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Επίσκεψη Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΣΔΟΕ - Συστάσεις για περισσότερους ελέγχους

Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει στις ελεγκτικές υπηρεσίες ο νέος φορολογικός νόμος θα ζητήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών από τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Ο υπουργός θα επισκεφθεί το πρωί το ΣΔΟΕ και θα έχει συνεργασία με την ηγεσία του Σώματος και με εφοριακούς υπαλλήλους, στους οποίους αναμένεται να κάνει συγκεκριμένες συστάσεις προς την κατεύθυνση της εντατικοποίησης του ελεγκτικού έργου. Θα τονίσει την σημασία που διαδραματίζουν οι φορολογικοί έλεγχοι στην ομαλή είσπραξη των δημοσίων εσόδων και θα αναφερθεί στη κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και στις αυξημένες υποχρεώσεις των οικονομικών υπηρεσιών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα τονίσει στα στελέχη του Σώματος τις δυνατότητες ελέγχου που δίνει ο νέος φορολογικός νόμος και θα ζητήσει την ταχύτατη βεβαίωση των προστίμων, όπου

Αρχίζει η ψηφιακή εποχή

Η ψηφιακή εποχή αρχίζει και πλέον η εικόνα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα είναι… κρυστάλλινη!
Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Digea, μεταδίδει ψηφιακά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ΑΝΤ1, Alter, Alpha, Mega, Star, Σκαϊ, Μακεδονία TV. Για να έχει κανείς ψηφιακό σήμα δε χρειάζεται συνδρομή, απλά μια κάρτα ή ένας αποκωδικοποιητής.
Η εκπομπή του ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει από τη Γλυφάδα και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Αττική. Θα γίνεται με ειδικό αποκωδικοποιητή MPEG – 4
Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο είδη αποκωδικοποιητών:

1. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις, κουτιά)
2. HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD / Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).

ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμελήματα -και όχι για κακουργήματα όπως είχαν αρχικά διωχθεί- τέσσερις εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Πρόκειται για την Εύη Τσέκου, τον τότε δικηγόρο της Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη...
Η Εύη Τσέκου διώκεται για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Κατηγορίες που αφορούν στην παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων βαρύνουν και τους υπόλοιπους τρεις και αφορούν στην υπόθεση του "ροζ" DVD.

Δύο ακόμη άτομα που είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι για την υπόθεση απαλλάχθηκαν. Πρόκειται για τους δικηγόρους Ηρακλή Κουτελίδα και Δημήτρη Μπαλέρμπα.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά στον τρόπο δράσης της κ. Τσέκου, για την οποία σημειώνεται πως επιχείρησε μέσω του DVD να εκβιάσει τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλου, προκειμένου να εξασφαλίσει το διορισμό της. Όπως αναφέρεται, απέτυχε καθώς εκείνος δεν ενέδωσε και προτίμησε την απόπειρα αυτοκτονίας. 

 Απο Enet.gr

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στην Σύνοδο Κορυφής

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων της, ανακτώντας σταδιακά την αξιοπιστία της διεθνώς εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ωστόσο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει σημαντικές και δύσκολες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα πρόνοιας. 
Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο εξέφρασαν, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το θέμα της ελληνικής κρίσης, ανέδειξε στην ΕΕ την ανάγκη οικονομικής διακυβέρνησης και συντονισμένης οικονομικής πολιτικής των 27 κρατών μελών, ούτως ώστε, στο

Ανοίγουν οι λογαριασμοί δέκα υπουργών

Η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε χθες να τους ανοίξουν οι ίδιοι,
ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι
Δέκα πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ θα κληθούν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens να ανοίξουν οικειοθελώς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς και εκείνους των μελών των οικογενειών τους. Επειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων που έχουν επιφορτιστεί να συντάξουν τη λίστα των υπουργών (κ. Α. Μακρυπίδης από το ΠαΣοΚ και κ. Κ. Τζαβάρας από τη ΝΔ), συμφωνήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί κατ΄ αρχάς των εξής 10 πρώην υπουργών: των κκ. Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη και Χρ. Βερελή από το ΠαΣοΚ και των κκ. Γ. Βουλγαράκη , Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη (ως αναπληρωτή υπουργού) από τη ΝΔ.
Τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα θα λάβουν σχετικές προσωπικές επιστολές από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα τους ζητεί να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ώστε να γίνει έλεγχος σε σύγκριση με τις κινήσεις ύποπτων εμβασμάτων συγκεκριμένων ποσών που διακινήθηκαν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Θα πληροφορούνται δε ότι, αν δεν δεχθούν να ανοίξουν οι ίδιοι τους λογαριασμούς τους, θα κινείται η

Οι αναγνώστες έχους άποψη

Αγαπητό Blog,
 

Σου στέλνω για δημοσίευση τη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο φόρο 5 τις χιλίοις που επιβάλλεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ με σκοπό να καλυφθεί το κομμένο επίδομα των τελωνιακών υπαλλήλων αλλά και για το τέλος-EΡΤ που πληρώνουμε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Πήρα και εγώ όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Στο κέντρο της δεύτερης σελίδας, σε ένα γκρίζο φόντο διαβάζω: Επιβάλλεται και χρέωση Εκτέλεσης Τελωνιακών Εργασιών 5 τις χιλίοις.
Να εξηγήσω με απλά λόγια τι είναι αυτό. Η κυβέρνηση επιχείρησε στα πλαίσια της συνολικής περικοπής δαπανών να περικόψει και τα προνόμια των τελωνιακών υπαλλήλων, μιας εκ των πιο καλοπληρωμένων συντεχνιών του Δημοσίου. Οι τελωνιακοί

Καιρός - Πρόγνωση


ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:  Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι βόρειοι έως ισχυροί. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. 
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις αργότερα και πιθανές τοπικές βροχές στα βόρεια,  μέτριοι βορειοανατολικοί  άνεμοι και θερμοκρασία 25 με 36 βαθμούς,θα έχει στην Αττική.Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες,μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία 24 με 31 βαθμούς,θα έχει η Θεσσαλονίκη. 
Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Ανεμοι μεταβλητοί μέτριοι. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Το τρένο έρχεται κατά πάνω μας

 Του Γιώργου Λακόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ)
΄Οταν σου δείχνουν το φεγγάρι, δεν κοιτάς το δάκτυλο. Το βλέπουμε στον τρόπο με το οποίο αντιμετωπίζει από την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση τους διεθνείς οικονομικούς οίκους που αξιολογούν, κατά την κρίση τους, τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Το παιχνίδι άρχισε όταν το υπουργείο Οικονομικών βιάστηκε να ανακοινώσει την πρόβλεψη του ελλείμματος για το 2009, χωρίς να ανακοινώσει ταυτοχρόνως και μέτρα για τον περιορισμό του. Τουναντίον επέμενε τότε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν διαπραγματεύσιμο. Και αντί για μέτρα έκανε... παροχές και κατήγγειλε τους αξιολογητές. Πώς λέμε: αν δεν σας αρέσει το μήνυμα, τουφεκίστε τον αγγελιαφόρο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ