Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Κίνα

Επίσκεψη της υπουργού Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη στη Σαγκάη για τον εορτασμό της Ημέρας 
της Ελλάδας στην Expo 2010
Η βελτίωση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τομέα του τουρισμού, η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα στην Κίνα καθώς και η επέκταση της συνεργασίας στη ναυτιλία είναι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη με αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς κατά την επίσκεψή της στη Σαγκάη.
Η υπουργός επισκέφτηκε τη Σαγκάη με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ελλάδας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2010. Η κα Κατσέλη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Σαγκάη σχετικά με τις σκέψεις της Ελληνική κυβέρνησης για την ανάπτυξη των λιμανιών ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα εταιρική μορφή για τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με τα οποία θα διασυνδεθούν τα υπόλοιπα ώστε να αντλήσουν οφέλη και πόρους.

Δεν… έκοψε το γάλα από την κρίση

Οι βορειοελλαδικές γαλακτοβιομηχανίες «άντεξαν» ακόμη
και στο δύσκολο 2009
 Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που στηρίζουν την εμπορική τους στρατηγική για αύξηση των πωλήσεων στο στοιχείο της εντοπιότητας, διατηρήθηκαν ακόμη και μέσα στο πολύ δύσκολο 2009, οι βορειοελλαδικές γαλακτοβιομηχανίες.
Επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη «αντοχή» στις επιπτώσεις της κρίσης, στην πλειονότητά τους οι τοπικές βιομηχανίες του κλάδου, όπως προκύπτει από στοιχεία που συγκέντρωσε η Voria.gr, αν και δεν απέφυγαν εντελώς τις απώλειες, κατάφεραν εντούτοις να διευρύνουν τον τζίρο ή τα μερίδιά τους, ενώ αρκετές ενίσχυσαν και την κερδοφορία τους.
Στην περίπτωση της ΜΕΒΓΑΛ, για παράδειγμα, η γαλακτοβιομηχανία αν και εμφάνισε οριακή μείωση του κύκλου εργασιών το 2009, εντούτοις κατάφερε να βελτιώσει τα κέρδη της. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της επιχείρησης άγγιξαν τα 184 εκ. ευρώ, από 185,16 εκ. ευρώ έναν χρόνο πριν, υποχωρώντας σε ποσοστό 0,6% ή κατά 1,17 εκ. Ευρώ, σε αξία. Στο ίδιο διάστημα τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,58 εκ. ευρώ το 2009, έναντι 330.000 ευρώ το 2008.
Βελτιωμένα μεγέθη κατέγραψε και η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, στη Θεσσαλία, η οποία αύξησε τον τζίρο της κατά περίπου 10%, ενώ άνοδο παρουσίασε και η κερδοφορία της, η οποία συνοδεύτηκε και με μείωση των χρηματοοικονομικών της εξόδων. Προσφάτως, εξάλλου, η Όλυμπος λανσάρισε στην αγορά τα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας «Ροδόπη» την οποία εξαγόρασε από την ΑΤΕbank, επικρατώντας, στο πρόσφατο παρελθόν, σε σχετικό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Σε πρώτη φάση τα νέα προϊόντα διακινούνται στην Ανατολική Μακεδονία και σταδιακά θα «βρουν το δρόμο» και προς τα καταστήματα λιανεμπορικών αλυσίδων σε Θεσσαλονίκη και Αττική.

Στρατηγικό εταίρο για τη θυγατρική ζωοτρόφων ψάχνει η Δωδώνη

Στον «αέρα» η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος 
από τους δυνάμει επενδυτές
Σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τη θυγατρική της «Ζω–Δω», που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής ζωοτροφών, προχωρά και επίσημα η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Ηπείρου «Δωδώνη ΑΕ».
Την «πόρτα» για την εκκίνηση των διαδικασιών «άνοιξε» η ΑΤΕbank, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τη γαλακτοβιομηχανία, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, να απαγκιστρωθεί από μια επένδυση που ολοκλήρωσε μόλις πριν περίπου ένα χρόνο, έχοντας διαπιστώσει ότι επιχειρηματικά είχε προβεί σε μια λανθασμένη επιλογή.
Ενδεικτικό της «αστοχίας» που καταγράφηκε είναι το γεγονός ότι ενώ η συγκεκριμένη επιχείρηση αποκτήθηκε για να τροφοδοτεί με ζωοτροφές τους κτηνοτρόφους με τους οποίους συνεργάζεται η Δωδώνη, εκείνοι αποδείχθηκε ότι αγόραζαν από άλλες πηγές, με πιο φθηνές τιμές.

Η δαπάνη της ΕΡΤ για Μουντιάλ

Το ποσό των 848.420 ευρώ δαπάνησε η ΕΡΤ για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010 στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, το συγκεκριμένο ποσό αφορά στο κόστος πλήρους κάλυψης της διοργάνωσης από τη δημόσια τηλεόραση, δηλαδή στη μετακίνηση, τη διαμονή και τη διατροφή της αποστολής της ΕΡΤ στη Νότια Αφρική, στις εσωτερικές μετακινήσεις για τους αγώνες της Εθνικής μας Ομάδας, καθώς και στην.. ενοικίαση των θέσεων σχολιασμού, των κυκλωμάτων για τη λήψη του σήματος όλων των αγώνων και του καθημερινού ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας, των van για το ρεπορτάζ της Εθνικής Ομάδας, τις τεχνικές διευκολύνσεις των διοργανωτών, αλλά και στα εντός Ελλάδας έξοδα παραγωγής που αφορούν τις καθημερινές εκπομπές.
Η βάση της αποστολής της ΕΡΤ, που αποτελείται από 17 άτομα, είναι το Ντέρμπαν.
Εξ αυτών, όπως αναφέρει η Διοίκηση της ΕΡΤ, οι τρεις είναι σχολιαστές αγώνων, τρεις δημοσιογράφοι για την κάλυψη του ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας και ένας για τις αντιπάλους της, τρεις δημοσιογράφοι για τις μεταδόσεις και το ρεπορτάζ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, ένας διευθυντής παραγωγής, ένας σκηνοθέτης και πέντε τεχνικοί.

Εκκληση ΟΗΕ για βοήθεια στο Κιργιστάν

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών-μέλη του ΟΗΕ για συγκέντρωση 71 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους περισσότερο από 1 εκατ. εκτοπισθέντες και πληγέντες από τις πολύνεκρες ταραχές στο Κιργιστάν.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 300-400.000 εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις στο νότιο Κιργιστάν, την περασμένη εβδομάδα, και για 765.300 πληγέντες με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με το γραφείο του ΟΗΕ.

«Σοκαρίστηκα από την έκταση της βίας και μου προκάλεσαν φρίκη οι θάνατοι και οι τραυματισμοί, οι εκτεταμένοι εμπρησμοί, η σεξουαλική βία, η λεηλασία κρατικών, εμπορικών και ιδιωτικών περιουσιών και οι καταστροφές των υποδομών στη χώρα, είπε ο κορυφαίος αξιωματούχος του οργανισμού για ανθρωπιστικά

Φωτοβολταϊκά για Αγρότες

Μετά από καθυστερήσεις μηνών, διαβουλεύσεις και αρκετές αλλαγές στην πορεία, το πολυαναμενόμενο και μακροσκελές νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, δημιουργώντας έτσι το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση των επενδύσεων στο νευραλγικό και πολλά υποσχόμενο τομέα της «πράσινης» οικονομίας.
Ο νέος νόμος δίνει και στους επαγγελματίες αγρότες τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος μέχρι 100 KW, εξασφαλίζοντας έτσι ένα επιπλέον σημαντικό εισόδημα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιμένω στις θέσεις μου

 Συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με τον Γ. Μανώλη 
ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Επιμένω στις αρχικές μου θέσεις ότι η στάση των δύο συγκεκριμένων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ, που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής από την βαθμολόγηση των γραπτών είναι επιζήμια και για την παράταξη και τον τόπο. Προς τιμήν τους υπήρξαν και οι δυο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ οι οποίοι ψήφισαν κατά. Εξακολουθώ, όμως να μην έχω λάβει συγκεκριμένη απάντηση από την ηγεσία της ΔΑΚΕ, εάν επικροτεί τέτοιου είδους εκβιαστικές συμπεριφορές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Ως προς το ερώτημα ΄΄Εσείς που ανήκετε;΄΄, που θέτει η ΔΑΚΕ, απαντώ ότι ανήκω στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία έχω εκλεγεί τρείς φορές βουλευτής στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Αναφορές περί βολεμένων πολιτικών είναι τουλάχιστον προσβλητικές για τους πολίτες που με στήριξαν με τη ψήφο τους», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.  
Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Μανώλη, αναφέρει ότι για την πρότασή του «να περπατήσουμε μαζί στις φτωχογειτονιές της Β’ Αθηνών την αποδέχομαι με χαρά. Εξάλλου τις περπάτησα και στις δύσκολες εκλογές του 2009, στις οποίες ο κ. Μανώλης επέλεξε να μη δώσει τη μάχη για τη ΝΔ».
Την Παρασκευή ο Γ. Μανώλης σε δηλώσεις του είπε ότι «οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και συνταξιούχους που βλέπουν να ανατρέπονται κατακτήσεις δεκαετιών. Κάτι που δεν το κάνουν οι πολιτικοί που προτιμούν τις επαφές τους με επιχειρηματίες και όχι με την κοινωνία».
Ο κ Μητσοτάκης την Π΄μπτη επέκρινε με άρθρο του  τη στάση δύο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής των καθηγητών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων. 

nooz

Φοροδιαφυγή σοκ από γιατρούς και συμβολαιογράφους

Άλλοι 153 γιατροί στο στόχαστρο. Ανοίγουν 
οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
Ανάμεσα τους και πανεπιστημιακοί Φοροδιαφεύγει το 63% των συμβολαιογράφων
Αδήλωτες δύο στις τρεις πισίνες. Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν πλέον και οι πανεπιστημιακοί γιατροί αλλά και γιατροί του ΕΣΥ. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται και σε όλους τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα. Τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σοκάρουν.
153 γιατροί βρέθηκαν με σημαντικές παραβάσεις και μάλιστα θα ανοίξουν οι λογαριασμοί ώστε να φανεί που βρέθηκαν τα χρήματα αυτά. Οι έλεγχοι επεκτείνονται πλέον και σε πανεπιστημιακούς γιατρούς και σε γιατρούς του ΕΣΥ, όπου εξετάζονται οι προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων και ενδεχόμενα προμήθειας-χρηματισμού των ίδιων των γιατρών (μαύρο χρήμα). Από τον έλεγχο σε 14 διαγνωστικά κέντρα συγκεντρώθηκαν στοιχεία κυρίως χειρουργών, που φαίνεται πως φοροδιαφεύγουν και θα επεξεργαστούν αναλυτικά από το ΣΔΟΕ.

HomeΤοπικά Νέα Ηράκλειο: Αερογέφυρα ζωής για 16χρονο μαθητή!

Μεταφέρθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας 
για μεταμόσχευση ήπατος...
Αερογέφυρα ζωής από το Ηράκλειο στο Παλέρμο της Ιταλίας, στήθηκε το βράδυ, για τη μεταφορά ενός 16χρονου που χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης ήπατος. Ο νεαρός είχε εισαχθεί πριν από λίγες μέρες στο "Βενιζέλειο" νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μια σπάνια νόσο: "οξεία κεραυνοβόλος ηπατίτιδα".
Οι γιατροί απεφάνθησαν ότι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο ανήλικος είναι η μεταμόσχευση. Αμέσως, ξεκίνησε η διαβούλευση μεταξύ "Βενιζελείου" νοσοκομείου, υπουργείου Υγείας, Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο και έστειλε χθες βράδυ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, που παρέλαβε τον 16χρονο από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα είχε ενημερωθεί το ειδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων της Ιταλίας και όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του νεαρού για την άμεση επέμβαση. 

Newsit

XΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 9 ΔΙΣ. ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ θα γίνει το Σεπτέμβριο κανονικά χωρίς να χρειαστούν άλλα έκτακτα μέτρα εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη...
«Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι βρισκόμαστε στο στόχο μας σε επίπεδο πεντάμηνου για τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπάρχει θετική αξιολόγηση και αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα πάρει κανονικά το Σεπτέμβριο τη δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν άλλα έκτακτα μέτρα», διαβεβαίωσε ο κ.Σαχινίδης.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντέτεινε ότι δεν υπάρχει νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών οικονομικών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η ωραία εικόνα που παρουσιάζει σε σχέση με τα ελλείμματα οφείλεται σε δημιουργική λογιστική, όπως η καθυστέρηση και η στάση πληρωμών του Δημοσίου. Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει σημαντική απόκλιση σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς, όπως είπε, το κράτος έχει εισπράξει 19,7 δισ. ευρώ από 21 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

Μετατάξεις προσωπικού σε Περιφέρειες λόγω «Καλλικράτη»

Μέχρι 8 Ιουλίου οι αιτήσεις
trapeza03

 Μετά την ισχύ του νόμου Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης («Πρόγραμμα Καλλικράτης»), προχωρούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι μετατάξεις προσωπικού για τη στελέχωση των νέων βαθμίδων στην αυτοδιοίκηση.
Δικαίωμα μετάταξης έχει τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ενώ δεν αφορά υπαλλήλους οι οποίοι διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών ή ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση προς το Γενικό Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας έως τις 8 Ιουλίου του 2010 και με την οποία θα ζητούν τη μετάταξή τους στην Περιφέρεια της αντίστοιχης κατά τόπον αρμοδιότητας.
Μετά την υποβολή της αίτησης, και εντός προθεσμίας 2 μηνών από τη δημοσίευση του Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Περιφέρειας οφείλει άμεσα να εξετάσει, εάν πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη μετάταξη και να εκδώσει απόφαση μετάταξης για το προσωπικό. 
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Με τους βασικούς η Αργεντινή κόντρα στην Εθνική μας

 
Μπορεί μετά τη νίκη της Αργεντινής με 4-1 επί της Νοτίου Κορέας, η "Μπιανκοτσελέστε"... πατάει στην φάση των 16 με το ενάμισι πόδι. Μαθηματικά, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού με το απίθανο σενάριο της ήττας από την Ελλάδα με τρία γκολ διαφορά να υπάρχει σαν σκέψη και να ανατρέπει τις...ελπίδες μας για μία "κόντρα" με τα... δεύτερα της ομάδας του Μαραντόνα.
Ο "Ντιεγκίτο, ωστόσο, δεν φέρεται διατεθημένος να μας κάνει την "χάρη" κι όλα δείχνουν πως ο Λίο Μέσι και οι υπόλοιποι, βασικοί, αστέρες της "Αλμπισελέστε" θα βρεθούν από την αρχή απέναντι στους Έλληνες διεθνείς. Ο Μαραντόνα δεν θέλει να ρισκάρει στο ελάχιστο με το ενδεχόμενο μιας ήττας και θέλει να "κλειδώσει" την πρώτη θέση.

Έναρξη της παγκόσμιας διάθεσης του "Office 2010"


Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση από σήμερα των νέων προϊόντων της Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010.
Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν στην αγορά του αγγλικού πακέτου Office 2010, σε 35.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το Office 2010 στην ελληνική γλώσσα θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2010.
Επιπλέον, το νέο προϊόν της Microsoft διατίθεται με την αγορά επιτραπέζιων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους διάφορους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba.
Υπολογίζεται ότι, μέσα στον επόμενο χρόνο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διαθέτουν

Κινητοποιήσεις το φθινόπωρο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Οι καθηγητές προαναγγέλλουν ότι θα συμμετάσχουν 
στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο 
της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Κινητοποιήσεις από τη νέα σχολική περίοδο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ, η οποία στοχεύει στη συγκρότηση κοινού μετώπου με την Ομοσπονδία των δασκάλων και νηπιαγωγών, σχετικά με την επίθεση στην κυβερνητική πολιτική.
«Ενόψει της νέας χρονιάς θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα στην ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην με κάθε μέσο ενημέρωση των γονέων και των μαθητών μας για τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας», σημειώνουν οι καθηγητές.

BHMAτοδότηs

Πόρος, Τρίπολη Λιβύης, Τρίπολη Αρκαδίας, Βιέννη (Αυστρίας), Σέριφος και Βρυξέλλες. Και από σήμερα στη Νέα Υόρκη. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα των τελευταίων 15 ημερών του κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο).
O Πρωθυπουργός, ο οποίος ταξιδεύει σε 15 ημέρες περισσότερο απ΄ όσο ταξιδεύουν πολλοί σε 15 χρόνια, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της ΣοσιαλιστικήςΔιεθνούς. Μάλιστα τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν.
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις ριζοσπαστικές ανακαλύψεις της Φυσικής για τη φύση του μικρόκοσμου. Συνεργάτης μου εξέτασε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και έπαθε σοκ από την πολυπλοκότητα που συνάντησε.
Συγκεκριμένα ο Συνασπισμός (ο οποίος, για τους αμύητους, είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε αντιπροσωπεία πρεσβευτών αποτελούμενη από τους κκ. Ν. Βούτση, Αλ. Καλύβη και Ευκλ. Τσακαλώτο σε τρεις «ανυπότακτες» συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (στην ΚΟΕ, στη ΔΕΑ και στην ΚΕΔΑ).

Εκλεισε προσωρινά εργοστάσιο της Toyota λόγω απεργίας

 Η Toyota Motor Corp διέκοψε την παραγωγή οχημάτων στο βασικό της εργοστάσιο στην Κίνα, καθώς η απεργιακή κινητοποίηση στην κατασκευάστρια πλαστικών τμημάτων των αυτοκινήτων της εμποδίζει την κανονική της λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Κάθε εργασία διακόπηκε στο μέσον της ημερήσιας βάρδιας την Παρασκευή στο εργοστάσιο της Τογιότα στο Τιάντζιν, όπου υπάρχουν τρεις γραμμές παραγωγής, με συνολική ετήσια παραγωγική δυνατότητα 420.000 οχήματα, δήλωσε η εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ριρίκο Τακεούτσι.
Στη βάρδια της Παρασκευής ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν εργασίες σε 600 αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων μοντέλων όπως τα Corolla, Crown και RAV4, πρόσθεσε.
Το εργοστάσιο θα μείνει κλειστό το Σαββατοκύριακο, και το αν θα λειτουργήσει την Δευτέρα θα εξαρτηθεί από το εάν η απεργιακή κινητοποίηση στην εταιρία Gosei, που παράγει τα πλαστικά μέρη των οχημάτων, συνεχιστεί, επισήμανε η εκπρόσωπος της Τογιότα. 

nooz

Το ΣΔΟΕ κάνει "βουτιά" στις πισίνες, τα πίνει στα μπαρ και εξορμά στα νησιά

60.000 φέτος οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή 
έναντι 4.000 πέρυσι
Να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. O κ. Παπακωνσταντίνου  επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο, φέτος, έχουν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν όλο το χρόνο πέρυσι, αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 4.000. Το πρώτο πεντάμηνο το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα για λόγους φοροδιαφυγής ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700.000.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για θερινές εξορμήσεις στα νησιά ενώ διαθέτει ήδη έναν μακρύ κατάλογο με  κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια, στα οποία  εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και οι πισίνες. Έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους κατασκευαστές, σε όλη την Ελλάδα, για τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει, προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστούν ποιες από αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Στο μικροσκόπιο και τα σκάφη αναψυχής αλλά και οι off-shore, αγοραπωλησίες μεγάλων ακινήτων.

Ηρέμησαν τα πνεύματα στην παραλιακή - Άνοιξαν οι δρόμοι

Η λεωφόρος Ποσειδώνος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, με τον δήμαρχο και τους πολίτες του Ελληνικού να προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν για να σφραγίσουν τα νυχτερινά κέντρα Wynn και Las Vegas. Νωρίς το απόγευμα ο δήμαρχος του Ελληνικού μαζί με δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο με σκοπό να σφραγίσουν δύο νυχτερινά κέντρα, με την παρουσία της αστυνομίας.
Τόσο οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων όσο και οι υπάλληλοι αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές που ουσιαστικά είχαν κλείσει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Ποσειδώνος, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος και μποτιλιάρισμα περίπου 4 χιλιομέτρων. 

 

Ο δήμαρχος Ελληνικού συνομιλεί με εργαζόμενους στα νυχτερινά κέντρα - ΦΩΤΟ NEWSIT
Περισσότερες λεπτομέρειες στην πηγή

Πωλήθηκε ο Ολυμπιακός- Nέος ιδιοκτήτης ο Μαρινάκης- Τέλος η εποχή Κόκκαλη

Διόρισε Πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκκαλη
Aλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτά το 67% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Σωκράτη Κόκκαλη να παραμένει Πρόεδρος. Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο οι δύο ισχυροί άντρες τα βρήκαν σε όλα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
Η αγορά έγινε μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 50 εκ. ευρώ την οποία θα καλύψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Μετά από 17 χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν θα είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Προβλήματα από καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα

 
Βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, που συνοδεύτηκαν από κεραυνούς, ανέμους και χαλάζι, σημειώθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Μπόρα με ασθενή χαλαζόπτωση, έπληξε νωρίς το απόγευμα, περιοχές των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, ενώ ελαφρά βροχόπτωση σημειώθηκε στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Πέλλας και Ημαθίας. Δυνατή βροχή έπεσε στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Στην πόλη του Κιλκίς η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 12 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.
Η καταιγίδα έπληξε και το νομό Θεσσαλονίκης. Ο ουρανός σκοτείνιασε, και ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη -κατά τόπους- από χαλάζι αλλά και ισχυρό άνεμο, άρχισε να πέφτει. Η συσσώρευση υδάτων στους δρόμους προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα και μικροατυχήματα, εντός και εκτός που πολεοδομικού συγκροτήματος.

Τα βιβλία ανεβάζουν το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών

Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια όπου οι γονείς διαθέτουν πολλά βιβλία, έχουν συνήθως στη συνέχεια αυξημένο μορφωτικό επίπεδο, ενώ αντίθετα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς βιβλία γύρω τους, εμφανίζουν αργότερα χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης (αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.
Η μελέτη, που διήρκεσε 20 χρόνια, υπό την καθηγήτρια κοινωνιολογίας Μαράια Έβανς του πανεπιστημίου της Νεβάδα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είτε οι γονείς είναι πλούσιοι ή φτωχοί, είτε περισσότερο ή λιγότερο μορφωμένοι οι ίδιοι, αν διαθέτουν μια βιβλιοθήκη στο σπίτι τους, ακόμα και αν δεν είναι μεγάλη, συμβάλλουν καθοριστικά στο να αποκτήσουν τα παιδιά τους ένα καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης.

Η επίδραση της οικογενειακής βιβλιοθήκης στο μορφωτικό επίπεδο των παιδιών διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Κίνα, για παράδειγμα, εκτιμάται ότι 500 ή περισσότερα βιβλία σε ένα σπίτι "προσθέτουν" κατά μέσο όρο 6,6 περισσότερα χρόνια εκπαίδευσης, στις ΗΠΑ 2,4 χρόνια, ενώ ο μέσος παγκόσμιος όρος (με βάση στοιχεία της έρευνας σε 27 χώρες) είναι 3,2 χρόνια περισσότερης μόρφωσης.

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο σημαντικότερος παράγων για το μορφωτικό επίπεδο ενός παιδιού στη ζωή του (δηλαδή πόσα χρόνια συνολικά θα σπουδάσει) είναι το μορφωτικό επίπεδο των γονιών του.

Απειλή διαρροής μαζούτ στον Αμβρακικό κόλπο

Αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.
Διαρροή μαζούτ με απρόβλεπτες συνέπειες προς τον Αμβρακικό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στις άμεσες ενέργειες της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Από εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στο φράγμα του Πουρναρίου της Άρτας παρατηρήθηκε διαρροή μαζούτ. Η Γενική Γραμματέας έδωσε εντολή να διακοπεί η ροή του νερού στο φράγμα προκειμένου να μην μολυνθεί ο Αμβρακικός κόλπος, ενώ  παράλληλα δόθηκε εντολή για καθαρισμό και  άμεσα ενημερώθηκε και το αρμόδιο υπουργείο.
Αποφασίστηκε να σταλούν εμπειρογνώμονες προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση και να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν όπου υπάρχουν.


Πηγή: epiruschannel.gr

Ίδρυση Σχολής στη Ζάκυνθο εξετάζει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το θέμα συζητήθηκε στο πρυτανικό συμβούλιο
Tη μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπάρχοντος νοσοκομείου στη Ζάκυνθο, δεδομένης της επικείμενης λειτουργίας του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος στο νομό, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το πρυτανικό συμβούλιο του πανεπιστημίου Πατρών. Αυτό δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του τοπικού ιατρικού συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εναπόκειται πλέον στους αρμόδιους φορείς, όπως η 6η υγειονομική περιφέρεια, αλλά και στις τοπικές αρχές να δραστηριοποιηθούν για την υλοποίηση της ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στο νομό.

πηγή

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ 
ΜΥΤΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ