Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Καθοριστικό το επόμενο δεκαήμερο - Μαξίμου προς τους διαφωνούντες βουλευτές: "Εκλογές το φθινόπωρο αν αντιδράσετε σε εργασιακο, ασφαλιστικο"

Σοβαρές διαφωνίες βουλευτών αλλα και υπουργών απειλούν τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ
Ο Παπανδρέου στέλνει σαφές μήνυμα σε όλους για διπλές κάλπες τον Οκτώβριο αν δεν περάσουν οι αλλαγές. Η κυβέρνηση Παπανδρεου μπαίνει στην πιό δύσκολη περίοδο του βίου της καθώς δυο πολύ σκληρές μεταρυθμίσεις στα εργασιακα και στο ασφαλιστικό πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαημερο.Πρόκειται για δραματικές αλλάγες που όπως λένε πολλα στελεχη του ΠΑΣΟΚ θα καταγραφουν στην ιστορια ως η πιο μελανή σελίδα του κόμματος.Θα προκαλεσουν,οπως υποστηριζουν μη αναστρεψιμη ζημια και θα οδηγήσουν αναποφευκτα στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ και τη συρρίκνωση του.
Ομως ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργατες είναι

ΝΕΑ ΔΗΜΩΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ

Τρισέ: Οι τράπεζες θα είχαν εξαφανιστεί, αν δεν τις σώζαμε

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ επέκρινε δριμύτατα τη συμπεριφορά των τραπεζών μετά τη παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Όλες θα είχαν εξαφανιστεί εάν δεν τις είχαμε σώσει, αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», λέει στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt της Κυριακής.

Για τους λόγους αυτούς, είναι ακατανόητο για τους διευθύνοντες να σκέφτονται ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, δηλώνει.

Ο Τρισέ επικρίνει τις υπερβολικές αμοιβές, τα πακέτα των πριμ και τη νοοτροπία της αύξησης των κερδών σε μικρό διάστημα, στοιχεία που ελάχιστα συνάδουν με την πραγματική οικονομία.

«Αυτά δεν είναι συμβατά με τις υφιστάμενες δημοκρατικές αρχές μας», αναφέρει στη συνέντευξη του.

Ο ίδιος υπεραμύνεται της απόφασης που πήρε η ΕΚΤ, το Μάιο, να αγοράσει ομόλογα από χώρες μέλη της ευρωζώνης που

Κι όμως κύριε Παπούλια το Σύνταγμα προβλέπει αναπομπή και η Συνείδηση παραίτηση

 
"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!
Η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.
Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές:
Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.
Βέβαια το Σύνταγμα,μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία,λέει ότι στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.
Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού:
την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε,η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!
Ετσι δεν θα γίνετε συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.

Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ... Η ΕΜΕΙΣ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ!!!...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ξυνίδη, μία από τις πρώτες σας δηλώσεις από τη στιγμή που εκλεγήκατε γραμματέας ΠΑΣΟΚ ήταν ότι το κόμμα δεν θα γίνει «παπαγαλάκι» της κυβέρνησης. Θεωρείτε ότι μέχρι στιγμής το έχετε αποδείξει αυτό στην πράξη;
Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Δεν επαναλαμβάνουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν, δηλαδή την αποδυνάμωση της πολιτικής λειτουργίας του Κινήματος και την παρακολουθηματική του λειτουργία σε σχέση με την κυβέρνηση.  
Για να έχει όμως το Κίνημα τον ρόλο του, θα πρέπει να παράγει πολιτική. 
Ιδίως στην εποχή μας, που τα πάντα μεταβάλλονται μέρα με τη μέρα. 

Το μεταβατικό στάδιο έχει ολοκληρωθεί. 

Ήδη οι Τομείς Πολιτικής και Δράσης του Κινήματός μας, ανανεωμένοι, καταβάλλουν εργώδη προσπάθεια και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν φανεί. 

Το αδιάκοπο και χωρίς "όρια" ξεπούλημα των κοινωνικών δικαιωμάτων !!!

O «συνταξιούχος» δεν έχει ρόλο, δεν έχει αξία, θα πρέπει να αποσυρθεί και να σβήσει χωρίς να "ενοχλεί" τους λοιπούς συντελεστές της παραγωγής...

 Οκτώ μήνες τώρα, ζούμε υπό το κράτος μιας πρωτόγνωρα, σε έκταση αλλά και εμμονή, ιδεολογικής τρομοκρατίας, η οποία έχει θέσει ώς μοναδική θεματική στην ατζέντα της συζήτησης τα αριθμητικά μεγέθη της οικονομικής κρίσης.
Τόσο το πεδίο άσκησης της πολιτικής όσο και ο «χώρος» των κοινωνικών αναγκών και σχέσεων έχουν συρρικνωθεί και συμπυκνωθεί στην αγωνιώδη προβληματική του χρέους και των ελλειμμάτων... Η εμβέλεια και η αποτελεσματικότητα της ασκηθείσας και ασκούμενης αυτής προπαγάνδας από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της αγοράς, του ΔΝΤ και των εγχώριων εκφραστών τους παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές και αποδεικνύει όχι μόνο την κυριαρχία των μηχανισμών αυτών, αλλά και την κατάπτωση των πολιτικών προσώπων και φορέων του πολιτικού μας συστήματος.

“Καπέλο” 1.200 ευρώ στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

 Τα έχουν ... χαμένα οι δανειολήπτες
του Παναγιώτη Γκρουμούτη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Προ τριών και τεσσάρων ετών χιλιάδες ήταν οι Έλληνες δανειολήπτες που έσπευσαν να λάβουν δάνεια όχι σε ευρώ – όταν είχε ήδη ξεκινήσει η περίοδος απότομων διακυμάνσεων στο περιβόητο επιτόκιο της διατραπεζικής, το euribor – αλλά σε ελβετικό φράγκο.
Αυτοί οι ίδιοι δανειολήπτες σήμερα μάλλον δεν μακαρίζουν την τότε έμπνευσή τους, αφού τις τελευταίες ώρες έχει συντελεστεί ό,τι δεν συνέβαινε την τελευταία δεκαετία: η ισοτιμία ευρώ/φράγκου έχει ανατραπεί άρδην, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού νομίσματος, γεγονός που καθιστά, για πρώτη φορά μάλλον εδώ και πολλά χρόνια, ακριβότερη την εξυπηρέτηση ενός δανείου σε ελβετικό φράγκο έναντι ισόποσου δανείου σε ευρώ.
Οι αριθμοί θέλουν σήμερα το ευρώ στα 1,3734 φράγκα την ώρα που η πλειονότητα των δανείων σε φράγκο έχουν συναφθεί στην κλίμακα ισοτιμίας μεταξύ 1,60 με 1,45. Και το γεγονός πως η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος προκειμένου να στηρίξει το φράγκο, μόνον καλά νέα δεν προοιωνίζουν για τους δανειολήπτες.
 Ενδεικτικό είναι πως οι προβλέψεις των ειδικών για την ισοτιμία ευρώ/φράγκου, τόσο σε βάθος τριμήνου, όσο και σε ορίζοντα 12 μηνών, «βλέπουν» το ευρώ στα 1,37 έναντι του φράγκου, δηλαδή περίπου στα σημερινά – χαμηλά – επίπεδα.
Το πρόβλημα είναι σημαντικό εάν σκεφτεί κανείς πως ουσιαστικά το ευρώ υποχωρεί, έστω και ανεπαίσθητα, έναντι του φράγκου τους τελευταίους μήνες.
 Ήδη για ένα στεγαστικό δάνειο, της τάξης των 200.000 ευρώ που , το κόστος επιβάρυνσης της ετήσιας δόσης με την ισοτιμία των 2 νομισμάτων στο 1,40 άγγιζε τα 1200 ευρώ.

Τώρα ; ...

Mουντιάλ: Το πρόγραμμα της Κυριακής


Τους δύο αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του Στ΄ ομίλου και τον δεύτερο του Ζ΄ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής, 20ης Ιουνίου.
  Συγκεκριμένα, για τον ΣΤ΄ όμιλο 

στις 2.30 μ.μ.στο Μπλουμφοντέιν  Σλοβακία - Παραγουάη 
και στις 5 μ.μ. στο Νελσπορύιτ      Ιταλία - Ν. Ζηλανδία
Τέλος, για τον Ζ΄ όμιλο, θα παίξουν στις 9.30 μ.μ στο Γιοχάνεσμπουργκ 
Βραζιλία εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού, στο μεγάλο ματς της ημέρας.
Και οι τρεις αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΤ

H ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΠΕΔΗ

 Δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος με το ότι ζούμε σε έναν (περίπου) στρογγυλό πλανήτη. Ή μήπως όχι; Περιέργως, στο βάθος του μυαλού μας, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για τη Γη σαν να ήταν επίπεδη! 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπάμπεργκ, υπό τον Κλάους-Κρίστιαν Κάρμπον, όπως αναφέρουν σε σχετική μελέτη τους που παρουσίασαν στο περιοδικό “Cognition” (Γνώση), σύμφωνα με το Live Science, έκαναν πειράματα με δεκάδες εθελοντές, από τους οποίους ζήτησαν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση την απόσταση, σε χιλιόμετρα, ανάμεσα σε έξι πόλεις σε διαφορετικές ηπείρους, χωρίς να κοιτάξουν σε χάρτη.
  Η έρευνα έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι (λίγο περισσότεροι από τους μισούς) κάνουν υπολογισμούς αποστάσεων σαν η Γη να ήταν επίπεδη παρά στρογγυλή (στην πραγματικότητα είναι ελαφρώς συμπιεσμένη στους πόλους).
Αν ο πλανήτης μας γίνεται αντιληπτός από το νου μας (με το σχηματισμό της ανάλογης νοητικής εικόνας) ως ένα επίπεδο δύο διαστάσεων, όπως ένας χάρτης, τότε η απόσταση ανάμεσα σε δύο πόλεις θα είναι μια ευθεία γραμμή.

«Χαλασοχώρηδες»: μονά-ζυγά δικά τους

Tου Χρηστου Γιανναρα
Μοιάζει απειλητικά δυσοίωνο: Ακόμα και με δεδομένη την κατάρρευση, με τη χώρα να επιτροπεύεται, να έχει ανταλλάξει την εθνική κυριαρχία με δανεικά, ακόμα και τώρα, είναι αδύνατο να βρούμε κοινή γλώσσα συνεννόησης.
Τα κόμματα συνεχίζουν τον σκυλοκαβγά, όπως και χθες και πάντοτε, για φτηνές σκοπιμότητες ιδιοτέλειας. Οι συνδικαλιστές, με αρρωστημένη πώρωση, ιλιγγιώδη ασυνειδησία, εντείνουν στο έπακρο τον εκβιασμό για εξωπραγματικές διεκδικήσεις. Δημοσιογράφοι, κανάλια και ραδιόφωνα πουλάνε σκόπιμο κερδοφόρο πανικό ή βλακώδες ψυχολογικό νταϊλίκι. Πανεπιστημιακοί και λόγιοι στο παλκοσένικο της δημοσιότητας αναμηρυκάζουμε τα ίδια, δεκαετίες τώρα, άσπερμα και στείρα κλισέ επιπόλαιων, σχηματικών ερμηνειών της «κρίσης», μόνο για να δικαιολογήσουμε τον αυτευνουχισμό ή την υποταγή μας στην ημιμόρφωση, αν όχι σε συμφέροντα.
Λόγος ικανός να χαλινώσει το χάος της ασυνεννοησίας, δεν υπάρχει. Ούτε ήθος επαρκές, στον χώρο υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών ή εξωκομματικών με δημόσια αναγνώριση προσωπικοτήτων, για να διακινδυνεύσουν πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινής γλώσσας, κοινής συνεννόησης για το πρακτέο.

Κρίσιμο τεστ το Ασφαλιστικό

Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση η ψήφιση του Ασφαλιστικού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που υπάρξει ανταρσία στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τα Νέα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει μηνύματα δυσαρέσκειας από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αντέξει» τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αλλά και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κυβέρνηση φοβούνται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να επαναληφθούν «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό, που εκτιμάται ότι θα γίνει έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Μεγάλη μαγκιά των παιδιών του "Ράδιο Αρβύλα"

Δεν γίνεται να μην το πώ: οι "Ράδιο Αρβύλα" έκαναν μεγάλη μαγκιά, δωρίζοντας το μισό εκατομύριο ευρώ της αμοιβής τους για διαφήμιση της Wind, στην "Κιβωτό του Κόσμου". Ο Κανάκης, ο Σερβετάς, ο Παναγιωτόπουλος και ο Κιούσης είναι πρωταγωνιστές στο σποτ της Wind, με το οποίο ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις λύσεις που προτείνει η... καρτοκινητή τηλεφωνία στη σταθερή τηλεφωνία και το Ιντερνετ. Τα χρήματα που θα πάρουν (550 χιλιάδες ευρώ) θα δοθούν στην "Κιβωτό του Κόσμου" για τη δημιουργία Κέντρου Στήριξης Μητέρας και Μωρού. Επιπλέον, η Wind δεσμεύτηκε να προσφέρει το 2% επί των εσόδων της νέας Wind καρτοκινητής για τους επόμενους έξι μήνες!
Της ΜΕΛΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γονείς στη Βρετανία ιδρύουν το δικό τους σχολείο

Οι γονείς ή οι φορείς στη Βρετανία που επιθυμούν να ιδρύσουν το δικό τους σχολείο -το οποίο ωστόσο θα χρηματοδοτείται από το κράτος- καλούνται από σήμερα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο προγράμματος που προωθεί η νέα κυβέρνηση με στόχο μία εκπαιδευτική πολιτική που θα παραχωρεί περισσότερη ελευθερία στα σχολεία.Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε ήδη έντυπα αιτήσεων για τους φορείς που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν τα -όπως τα αποκαλεί ο νέος υπουργός Παιδείας Μάικλ Γκόουβ- "ελεύθερα σχολεία". Το πρόγραμμα βασίζεται στο σουηδικό μοντέλο όπου ανεξάρτητοι φορείς, κερδοσκοπικοί ή μη, μπορούν να ιδρύσουν σχολεία τα οποία χρηματοδοτούνται μεν από το κράτος, αλλά δεν υπόκεινται στον έλεγχό του.
Ο Γκόουβ δήλωσε ότι τα σχολεία αυτά θα χρηματοδοτούνται από το κράτος, αλλά θα είναι ανεξάρτητα και θα διευθύνονται από σώμα το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από γονείς, δασκάλους ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Στόχος του υπουργείου, το οποίο θεωρεί τα σχολεία αυτά θα ανεβάσουν το εκπαιδευτικό επίπεδο, είναι να αρχίσουν να λειτουργούν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011.

KΛΕΜΜΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

  Δεκατέσσερις κλεμμένους πίνακες και γλυπτά των Ντε Κίρικο, Φοντάνα, Γκρος και Καντίνσκι, συνολικής αξίας 30 εκατ. ευρώ, ανακάλυψαν οι ιταλικές αρχές σε αγρόκτημα κοντά στην Ρώμη...
Στο πλαίσιο της έρευνας, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την κατηγορία της αποδοχής κλοπιμαίων.
Η έρευνα των ιταλικών αρχών ξεκίνησε μετά από κλοπή που σημειώθηκε σε κατοικία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.
Η επιχείρηση επέτρεψε στην αστυνομία να βρει τα κλεμμένα έργα λίγο πριν πωληθούν παράνομα, πιθανότατα στο εξωτερικό.

fimotro

Ανάκαμψη από το εξωτερικό για την Ελληνική Υφαντουργία

Οι ενθαρρυντικοί ρυθμοί αύξησης του τριμήνου 
συνεχίζονται και στο πεντάμηνο
Στο εξωτερικό, όπου οι αγορές έχουν αρχίσει και ανακάμπτουν, καταγράφοντας μια σταθερή ροή παραγγελιών, επικεντρώνει την προσοχή της, όσον αφορά στην αναπτυξιακή της στρατηγική, η Ελληνική Υφαντουργία, ενώ, παράλληλα, μεγάλο βάρος δίδεται και στην προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστους.
Ήδη στο πρώτο, σχεδόν, μισό του τρέχοντος έτους η βορειοελλαδική εταιρεία έχει ενισχύσει το ποσοστό των εξαγωγών της, με την Τουρκία να απορροφά το περίπου 10% του συνόλου και μαζί με τις ΗΠΑ και την Τυνησία να χαρακτηρίζονται «ανερχόμενη δύναμη». Ο κύριος όγκος, ωστόσο, εξακολουθεί να κατευθύνεται στην Ευρώπη (και κυρίως στην Ιταλία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά – πελάτη για την επιχείρηση), η οποία απορροφά σχεδόν το 50% των εξαγωγών.
«Σε αντίθεση με την ελληνική αγορά, όπου η ζήτηση συρρικνώνεται εξαιτίας της κρίσης, στο εξωτερικό οι παραγγελίες έχουν ανακάμψει και φαίνεται πως δεν είναι μια συγκυριακή αύξηση, αλλά ότι στηρίζεται σε θεμελιώδη στοιχεία», επισήμανε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων

Τέσσερις επιχειρηματίες για ένα δήμο

Τι κρύβεται πίσω από το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν γνωστοί και καταξιωμένοι επιχειρηματίες για το δήμο Θεσσαλονίκης
Έτοιμοι να ενδώσουν στα θέλγητρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να μονομαχήσουν για το δημαρχιακό θώκο στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται γνωστοί και επιτυχημένοι επιχειρηματίες της πόλης.  Το αναπτυξιακό τέλμα στο οποίο έχει υποπέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη νυν δημαρχιακή αρχή τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι αποτέλεσε για τους επιχειρηματίες το έναυσμα για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση  του δημαρχιακού θώκου στις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο μετά τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που έφερε στους ΟΤΑ το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Υπάρχει ένας συνωστισμός επιχειρηματιών που φλερτάρουν με τη δημαρχία, αλλά άγνωστο παραμένει εάν οι ψηφoφόροι θα πεισθούν από τις προτάσεις τους για αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ 
ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΑ 
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!