Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Κουβέλης: "Ιδρύουμε κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς"

Ένα βήμα πριν από την τυπική ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τόνισε ότι "ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει".
Ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε ότι ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί και σημείωσε ότι "αυτός ο ανακαθορισμός αναζητεί την πολιτική του έκφραση".
Επιλέξαμε, είπε, υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις "ασφαλείς"

«Πρωτοφανής» συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας

Κατά τον κ. Δρούτσα είναι σημαντικό στην παρούσα συγκυρία να δίδονται μηνύματα στήριξης από Ευρωπαίους εταίρους 
Πρωτοφανή χαρακτήρισε την συνεργασία Ελλάδος - Γερμανίας ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Wolf-Ruthart Born, σε δηλώσεις του μετά το τέλος των διμερών διαβουλεύσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.
Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΦΥΠΕΞ, τη διαδικασία της σημερινής συνάντησης, συμμετείχαν δέκα τουλάχιστον υπουργεία από γερμανικής πλευράς και πρόκειται ουσιαστικά για μια συνεργασία διμερή που αφορά τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον και κυρίως την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα πρέπει να ενισχυθεί μέσα από ένα ειδικό ταμείο που θα ενισχύεται διμερώς.
Ως γνωστόν οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Σε μόλις 
τέσσερις μήνες έχουν κάνει φτερά από την Ελλάδα
περισσότερα από 15,8 δισ. ευρώ
Παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου να αποτρέψουν τη διαρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, οι καταθέτες των ελληνικών τραπεζών συνεχίζουν να θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Ως συνέπεια του κλίματος φόβου και ανασφάλειας που επικρατεί μεταξύ μεγάλων και μικρών καταθετών, η «αιμορραγία» κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Για του λόγου το αληθές, σε μόλις τέσσερις μήνες (Ιανουάριος-Απρίλιος) έχουν κάνει «φτερά» περισσότερα από 15,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ.
Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζιτών μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν 3 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν στην Κύπρο και κυρίως σε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών.

ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΕ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ...

Οι αδελφοί Σωτηρόπουλοι (Χρήστος & Αλέξης), ακραίο παράδειγμα κομματικής και κρατικοδίαιτης καριέρας στο σκληρά κομματικό ΠΑΣΟΚ, φρόντισαν αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη να βολευτούν και να κάτσουν σε καρέκλες συμβούλων πριν καλά-καλά κάτσουν οι  υπουργοί στις δικές τους. Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνεργοι νέοι δεν έχουν... στον ήλιο μοίρα, διορίστηκαν ο μεν Χρήστος ως σύμβουλος της υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο δε Αλέξης σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου,με παχυλούς μισθούς!!!  Οι αδελφοί Κατσάμπα της πολιτικής ,όπως κοροϊδευτικά τους αποκαλούν στα πηγαδάκια της Ιπποκράτους, στη συνέχεια επιβεβαίωσαν τη λαϊκή ρήση πού λέει ότι "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη..." Έτσι διαλαλώντας δεξιά και αριστερά πως έχουν μεγάλες πλάτες υπουργών από πίσω, ο Χρήστος "μαγειρεύει" τις διαδικασίες ως γραμματέας της Νομαρχιακής Β1 ΠΑΣΟΚ Αθήνας προκειμένου να "διορίσει" από το πουθενά τον αδελφό του, για υποψήφιο Δήμαρχο σε μεγάλο δήμο των Νοτιοανατολικών προαστίων στον οποίο δεν τον ξέρουν ούτε στη γειτονιά του! Αυτός είναι κύριοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο νέος τρόπος διακυβέρνησης που μας υποσχεθήκατε προεκλογικά; Αυτό είναι κ.Ξυνίδη το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ; 
fimotro

Μιλήστε στο τηλέφωνο για ένα μήνα δωρεάν με το Skype!

Τηλεφωνήστε σε όποιον θέλετε δωρεάν με αυτή 
τη μοναδική προσφορά της υπηρεσίας του Skype!

Με αφορμή το Μουντιάλ, το Skype προσφέρει δωρεάν κλήσεις σε οποιαδήποτε από τις 32 χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Η προσφορά αυτή θα είναι διαθέσιμη για ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο χρήστης μπορεί να καλέσει οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό αριθμό στις υποστηριζόμενες χώρες χωρίς χρέωση.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Skype, προσφέρονται 60 λεπτά ομιλίας προς τις χώρες Αλγερία, Καμερούν, Γκάνα, Ιαπωνία, Ονδούρα, Παραγουάη, Σερβία και Ουρουγουάη. 120 λεπτά δωρεάν ομιλίας στις χώρες Μεξικό, Νιγηρία, Σλοβενία, Νότια Αφρική και Ελβετία. 400 λεπτά δωρεάν για κλήσεις στη Βραζιλία και απεριόριστο χρόνο κλήσεων προς τις χώρες Αργεντινή, Αυστραλία, Χιλή, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Αγγλία και ΗΠΑ.
Όπου και αν βρίσκεστε με αυτή τη μοναδική προσφορά του Skype μπορείτε να μιλήσετε δωρεάν με όποιον θέλετε
Newsit

Στα άκρα η κόντρα ΓΓΠΗ-δημάρχου Ιωαννίνων για τη Δουρούτη

Ανάκληση της διακήρυξης ζήτησε η κ. Γεωργακοπούλου, με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντά ο κ. Γκόντας
Χρήστος Καζάκος στο: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
xomaterh_13.01.09
Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση του δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα με την ΓΓΠΗ Δήμητρα Γεωργακοπούλου για το θέμα της δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης της χωματερής Δουρούτης και το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη από το κλείσιμο της χωματερής.
Η αλλαγή των όρων στα τεύχη δημοπράτησης για το έργο της Δουρούτης, από την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, χωρίς έγκριση από την Περιφέρεια, οδήγησε την Περιφέρεια να ζητήσει την ανάκληση της δημοσίευσης που έγινε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπως είχε προαναγγείλει η κ .Γενικός. Η αντίδραση του δημάρχου ήταν χθες άμεση. Ο κ. Γκόντας υπερασπίζεται της αλλαγής και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και στα όργανα της Ε.Ε, απαντώντας στην «απειλή» για απένταξη του έργου, όπως επικαλείται ότι αναφέρεται στο έγγραφο προς της ΔΕΥΑΙ, το οποίο δεν γνωρίζουμε ως τώρα.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ L OREAL ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΚΟΖΙ!

Στην υπόθεση κληρονομιάς της 87χρονης Λιλιάν Μπετανκούρ της «L’ Oreal» από την κόρη της, Φρανσουάζ, ο Γάλλος υπουργός Εργασίας, έλαβε θέση κι η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε στο κοινοβούλιο για «σύγκρουση συμφερόντων». O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί βγήκε στο «προσκήνιο» υπερασπιζόμενος τον υπουργό του της Εργασίας, κ. Ερικ Βερθ (σ.σ.: η Γαλλία είναι Προεδρική δημοκρατία ) ο οποίος χειρίζεται το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος των συντάξεων, αλλά και κατηγορείται ότι είναι στο επίκεντρο «σύγκρουσης συμφερόντων» αναφορικά με την περίφημη υπόθεση της κληρονόμου του ομίλου «L’ Oreal». «Βεβαίωσε τον κ. Βερθ για την πλήρη εμπιστοσύνη του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις κινήσεις του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος κ. Λυκ Σατέλ στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου, ως γνωστόν υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο υπουργός

Βρέθηκε μαξιλάρι αξίας 7 δισ. ευρώ!

Έ να «μαξιλάρι» ύψους 7 δισ. ευρώ βρέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών κι αναμένεται να αξιοποιηθεί αναλόγως
Ένα «μαξιλάρι» ύψους 7 δισ. ευρώ βρέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών κι αναμένεται να αξιοποιηθεί αναλόγως, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.
Πόθεν προέκυψε; Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου αυτό το «δώρο» προέρχεται από το εξής χάντικαπ: Ενώ το έλλειμμα, βάσει του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, θα έπρεπε να μειωθεί κατά 5,5%, τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τη μείωση στο 8,5%.
Αυτές  οι τρεις ποσοστιαίες μονάδες αντιστοιχούν σε ένα ποσό της τάξης των περίπου 7 δισ. ευρώ, που αμέσως - αμέσως συνθέτει αυτό το «μαξιλάρι» για το οποίο έγινε λόγος παραπάνω και μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στην πορεία και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
  Voria

Τα χρεωμένα κράτη - μέλη βασίζονται σε δάνεια από την ΕΚΤ

Τα 2/3 της αύξησης του δανεισμού αφορά δικές τους τράπεζεςΟι τράπεζες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία συγκεντρώνουν τα δύο τρίτα της αύξησης του δανεισμού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η εκτίμηση αφορά τη περίοδο από το 2008 ως σήμερα και αντανακλά τις δυσκολίες της προσπάθειας πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τις τράπεζες των χωρών αυτών, σύμφωνα με τους FT.
Οι τράπεζες στις τέσσερις αυτές χώρες-μέλη δανείστηκαν 225 δισ ευρώ από τα 332 δισ που ήταν η αύξηση του δανεισμού συνολικά από τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με την Royal Bank of Scotland. 
enet.gr

Επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Ρωμιοσύνη της Πόλης δεν έχει τελειώσει ,τόνισε με έμφαση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου κατά την συνάντηση που είχαν χθές στο κέντρο της Ορθοδοξίας στο Φανάρι. Από την πλευρά του ο ...Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη για τον σεβασμό που ο ίδιος και η ελληνική Πολιτεία τρέφουν προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, καθώς και για το έργο και τον ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο παγκοσμίως.
Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνόδευαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρωθυπουργός είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία διάρκειας 45 λεπτών.
Φωτογραφία: Νικόλαος Μαγγίνας

aftoiasis.wordpress.com

Διέψευσε η τρόικα τον Α.Λοβέρδο - Επικοινωνιακό “τρικ” τα περί διαπραγμάτευσης - Εκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου - Λοβέρδου

Σε εξέλιξη το υπουργικό - Δεν θα συζητηθούν 
Ασφαλιστικό και Εργασιακά
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις - Αμεση ενημέρωση ζήτησε από Λοβέρδο ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
Αύριο σε νέο υπουργικό οι τελικές αποφάσεις
Στελέχη του Μαξίμου εμφανίζονται δυσαρεστημένα από τους χειρισμούς του υπουργού
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το Ασφαλιστικό. Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό σήμανε συναγερμός και επι δυο ώρες έγινε έκτακτη σύσκεψη που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Λοβέρδο στο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΑΡΑΗΤΑΝ «ΖΩΝΤΑΝΟ»

163 κιλά γιαουρτιού κατασχέθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά από κλιμάκια της ΝομαρχίαςΠειραιά και οδηγήθηκαν για καταστροφή.
Συγκεκριμένα, 816 τεμάχια γιαουρτιού 2% με την επωνυμία
Μανδρέκας Α.Ε. αποσύρθηκαν κατόπιν δειγματοληπτικού, μικροβιολογικού ελέγχου από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας που έδειξε αυξημένα επίπεδα μυκήτων.
Για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας. 

fimotro

Δημόσιο λύκειο με... αέρα ιδιωτικού

Επιχειρείται το κλείσιμο της ψαλίδας δημόσιας 
και ιδιωτικής εκπαίδευσης 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας (ΤΑ ΝΕΑ)
Σε σχολικές διατριβές και εργαστηριακές ασκήσεις θα επιδίδονται κατά τα ερχόμενα σχολικά έτη οι μαθητές των δημόσιων λυκείων, καθώς οι ερευνητικές εργασίες σε κάθε μάθημα και οι εργαστηριακές ασκήσεις στις Φυσικές Επιστήμες πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα όπως γίνεται στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία.
Φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει το νέο λύκειο βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στο πρότυπο που εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια τα σοβαρά ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ετσι, οι μαθητές θα εκπονούν ερευνητικές εργασίες κατ΄ αντιστοιχία- και φυσικά τηρουμένων των αναλογιών- με τις πτυχιακές στα

Οι παθητικοί καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν

Οι παθητικοί καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακό νόσημα σε σχέση με εκείνους που είναι εκτεθειμένοι σε χαμηλά επίπεδα του καπνού τρίτων, σύμφωνα με βρετανική μελέτη. Το συμπέρασμα της μελέτης του πανεπιστημίου του Λονδίνου University College έρχεται να ενισχύσει τις υπάρχουσες ενδείξεις που συνδέουν το παθητικό κάπνισμα με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 13.000 ανθρώπους στην Αγγλία και τη Σκοτία. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα τεστ σιέλου που μετράει την ποσότητα του παθητικού καπνού στην οποία έχει εκτεθεί κάποιος και παρακολούθησαν τους εθελοντές για ένα διάστημα οκτώ ετών καταγράφοντας ποιος εμφάνισε καρδιακό νόσημα και ποιός πέθανε από αυτό.

«Xωρίς πρόβλημα» η εκταμίευση της β΄ δόσης

 Η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα να λάβει τη δεύτερη δόση της βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, δήλωσε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο θετικές αξιολογήσεις ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι των επενδυτών.
Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, «για την επίτευξη των στόχων φαίνεται ότι τα πράγματα μέχρι στιγμής πάνε καλά. Οι στόχοι έχουν επιτευχθεί τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο».
Επεσήμανε ακόμη πως «οι διαπιστώσεις του Ταμείου είναι θετικές και μετά την επιστροφή της αποστολής στην Ουάσιγκτον» και πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης».
Όπως διευκρίνισε, το θέμα της δόσης θα συζητηθεί στο Ταμείο στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ θα χρειαστούν δύο θετικές εκθέσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη έναντι των επενδυτών.
«Θα πάρει κάποιους μήνες για να αποδειχθεί από τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι το πρόγραμμα υλοποιείται ικανοποιητικά και ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δόσεις του δανείου που υπολείπονται», εκτίμησε ο κ. Ρουμελιώτης.
Πηγή: Reuters/naftemporiki.gr

ΣΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ»: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Είμαι έτοιμος για δουλειά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Κώστας Κοφινάς (ΤΑ ΝΕΑ)
Ο Φερνάντο Σάντος δεν βρίσκεται πλέον στη Βραζιλία. Εκεί ήταν με στόχο να δει τον γιο του, αλλά τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στην Πορτογαλία. Και από εκεί μίλησε στην «ΟΜΑΔΑ» για όσα ακούγονται σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική μας ομάδα μετά το οριστικό «τέλος» της εποχής Ρεχάγκελ. Προσέξτε τι ακριβώς είπε ο προπονητής: «Μέχρι στιγμής δεν έχω πρόσκληση. Μέχρι στιγμής, ξαναλέω. Δεν μπορώ να πάω μόνος μου να χτυπήσω μια πόρτα. Βέβαια, γνωρίζω τι λέγεται στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει. Υστερα από ένα διάστημα που ξεκουράστηκα και το είχα ανάγκη, είμαι ξανά έτοιμος να εργαστώ. Είχα προτάσεις και τις άφησα. Αν μου γίνει επίσημη πρόταση, τότε ασφαλώς θα τη σκεφθώ και θα εξετάσω τα πάντα».

Αντρέας απέναντι - Αυτός ο άνθρωπος, αυτός...

ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Ανοιγα το παράθυρο του δωματίου μου και σχεδόν έβλεπα τι γινόταν στο Εκτελεστικό του Πασόκ. Σπίτι απέναντι από το Κίνημα, δίπλα στην ''Εξόρμηση'', απέναντι από την ''Αιχμή''. Παραμονές της δεκαετίας του 80 και εγώ μια ευκολόπιστη (ακόμη είμαι) ρεπόρτερ, που θαυμάζω τον Αντρέα και πιστεύω πως θ αλλάξει τον κόσμο.
Δουλεύω για τρεις και εξήντα στο ...κομματικό όργανο, έχοντας παραιτηθεί από την Ελευθεροτυπία, γιατί από εκείνο το μετερίζι, δε συμμετέχω ενεργά στην αλλαγή του κόσμου.
Βλέπω συχνότατα τον Αντρέα, είτε από το παράθυρο του δωματίου μου, (οι κόρνες ειδοποιούν πάντα ότι παρκάρει), είτε από το γραφείο του Μαρούδα και του Στρατή, που στοχεύουν κατευθείαν στο γραφείο του Μεγάλου. Ο αρμόδιος επί των καφέδων, μας γνωστοποιεί εγκαίρως τα κέφια του, ώστε να προετοιμαζόμαστε καταλλήλως, γι αυτά που θ ακολουθήσουν.

Υπό την ίδια ταφόπλακα, Ασφαλιστικό και Εργασιακό, αύριο στη Βουλή

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΡΕΝ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 40ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ * ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΡΥΦΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Να προλάβει την επέκταση των κοινωνικών αντιδράσεων λόγω συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων και της εκρηκτικής συνύπαρξης Ασφαλιστικού και Εργασιακού, επιχειρεί η κυβέρνηση, και κλείνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα.
Στόχος, το διπλό νομοσχέδιο (δύο σε ένα) για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό να κατατεθεί αύριο στη Βουλή και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια μέχρι τις 10 Ιουλίου. Αμέσως μετά να «περάσει» από το Κοινοβούλιο το συνταξιοδοτικό του δημόσιου τομέα.

Ανοίγουν 10 λογαριασμοί για τη Siemens

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τζάθας (ΤΑ ΝΕΑ)
Το αργότερο μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει το άνοιγμα των λογαριασμών των 10 από τα 25 φυσικά πρόσωπα που φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το σκάνδαλο της Siemens και η διερεύνησή τους έχει ζητηθεί από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Σε επιστολή του ο Διοικητής της Τράπεζας κ. Γ. Προβόπουλος απευθύνεται στον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του κάνει γνωστό ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα αποσταλούν στην εξεταστική τα αποτελέσματα της έρευνας και των ελέγχων που διενήργησε ειδικό κλιμάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, δικηγόρους και χρηματιστές για τους οποίους ο πρόεδρος της εξεταστικής ζήτησε στις 9 Ιουνίου ζήτησε τη διερεύνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών καθώς με βάση τη δικογραφία και τους μάρτυρες, που κατέθεσαν στην επιτροπή, φέρονται να εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη συγκεκριμένη υπόθεση της γερμανικής εταιρείας.

Ιδρύεται η Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης.
Χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα διαφορών με τη σύγχρονη Αριστερά, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδο αριστερισμό.
Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος».


skai.gr

Φεστιβάλ νέων «βάφτηκε» με αίμα

Τραγικό δυστύχημα κοντά στη Βαρκελόνη
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν υπερταχεία τους χτύπησε ενώ πέρναγαν τις γραμμές του τρένου κοντά στη Βαρκελόνη, μετέδωσαν σήμερα Πέμπτη Ισπανικά ΜΜΕ.
Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο πολύ σοβαρά, από το δυστύχημα, που σημειώθηκε περίπου στις 23:30 την Τετάρτη (00:30 την Πέμπτη, ώρα Ελλάδας) καθώς μια ομάδα νεαρών πήγαινε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του Αγίου Ιωάννη, ανέφεραν εγχώριοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Τα μέλη της ομάδας πέρασαν από τις γραμμές του τρένου που συνδέουν Βαρκελόνη και Αλικάντε, αντί να χρησιμοποιήσουν την υπόγεια διάβαση, σύμφωνα με έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Μόλις είχαν κατέβει από ένα τρένο και κατευθύνονταν στην παραλία, σύμφωνα με διασώστες.
Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν διαμελισμένα πτώματα σκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση, στο σταθμό Καστεγντέφελς Πλάγια, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.
Εκατοντάδες, κυρίως νέοι, συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Συνηθίσαμε πια στο ... μπάχαλο της ΕΡΤ

Αυτό θα πει να έχεις τη σιγουριά στη θέση εργασίας. Κάνεις όποτε θέλεις απεργία και δείχνεις ότι είσαι ... συνδικαλιστής. Αυτό που κάνει η ΕΡΤ καθημερινά, ποιον εξυπητρετεί;  Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα γιατί απεργούν ή κάνουν στάση εργασίας. Από τη μια μεριά είναι καλό, γιατί βλέπουμε και καμιά παλιά καλή ελληνική ταινία. Από την άλλη, όμως, δημιουργείται ένα μπάχαλο στις ειδήσεις και γενικά στο πρόγραμμα. Στην αναμετάδοση των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου χτες, ποι εργάζονταν. Εϊχαμε εικόνα, αλλά δεν είχαμε τη φωνή των δημοσιογράφων. Καλό ήταν κι αυτό, γλιτώσαμε από τις αηδιαστικές κριτικές και τα χαζοχαρούμενα σχόλια. Λες κι εμείς δε βλέπουμε τον αγώνα! Δεν μάς είπαν όμως αν τα έξοδα της διαμονής τους εκεί στην Αφρική θα τα αναλάβουν οι ίδιοι ή θα τα χρεώσουν στην ΕΡΤ. Όταν κάνουμε απεργία, δεν πληρωνόμαστε, άρα αφολύ δεν πληρωνόμαστε θα πρέπει να αναλάβουμε και τα έξοδα που κάνουμε στη Ν.Αφρική και να μην τα φορτώνουμε στον εργοδότη μας. 
Να μη θέλουμε δηλαδή και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!
Περιμένουμε τα σχόλιά σας, αγαπητοί απεργοί της ΕΡΤ!

BHMAτοδότηs

Απίστευτο! Απεσταλμένοι της Γαλλίας και της Γερμανίας καταφθάνουν σήμερα στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν τα σκληρά μέτρα! Πράγματι αξίζει βραβείο εκείνος που σκέφθηκε ότι δύο (παντελώς άγνωστοι) υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, οι κκ. Πιερ Λελούς (Γαλλία) και Βέρνερ Χόγερ
Εν πάση περιπτώσει οι κκ. Χόγερ και Λελούς θα δώσουν συγχαρητήρια για το μνημόνιο στην κυρία Λούκα Κατσέλη (η οποία δεν φταίει σε τίποτα), στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στον κ. Φ. Πετσάλνικο, ακόμα και στην ανυπεράσπιστη αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Ροδούλα Ζήση!
Επίσης θα συναντήσουν και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (ο Λελούς είναι φίλος της Ντόρας), ενώ αδιαφορούν παντελώς για τη Νέα Δημοκρατία από την οποία δεν θα συναντήσουν κανέναν (προς μεγάλη ανακούφιση της Ρηγίλλης, η οποία δεν θέλει να ξέρει τίποτα για το μνημόνιο).

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ ο Αντώνης Ρέμος


 Φύλλο και φτερό φαίνεται πως έχει κάνει το ΣΔΟΕ τον γνωστό τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο. Ερευνώνται και τα βιβλία της ΠΑΕ Ηρακλής που ήταν πρόεδρος.
Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει μπει ο Αντώνης Ρέμος. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν τα εισοδήματα του διάσημου Ελληνα τραγουδιστή, αλλά και συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής.
 Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών ψάχνουν για τυχόν διαφορές ανάμεσα στα προσωπικά εισοδήματα που είχε δηλώσει στην εφορία κατά τα προηγούμενα χρόνια ο τραγουδιστής σε σχέση με εκείνα που είχε εισπράξει. Τα εισοδήματα αυτά δεν προέρχονταν μόνο από το τραγούδι, αλλά και από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του τραγουδιστή, όπως από την εκμετάλλευση νυχτερινών κέντρων και την ανέγερση κατοικιών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο έλεγχος στα προσωπικά οικονομικά του διάσημου καλλιτέχνη φαίνεται ότι ήρθε ως συνέπεια των ερευνών που είχε ξεκινήσει νωρίτερα το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ Ηρακλής, στην οποία ο Αντώνης Ρέμος υπήρξε πρόεδρος. Κατά τη θητεία του τραγουδιστή στην προεδρία της ΠΑΕ οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, σημαντικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, τουλάχιστον έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές «ξεσκονίζουν» τα 3,3 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν για αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, καθώς και το 1,5 εκατ. ευρώ που δόθηκε για τον ίδιο σκοπό από πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του δημοφιλούς τραγουδιστή.
 Εκτός βέβαια από τις αυξήσεις κεφαλαίου, το ΣΔΟΕ ερευνά ενδελεχώς στο σύνολό τους τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής, εξετάζοντας τόσο το νόμιμο ή όχι της προέλευσης των χρημάτων όσο και τον τρόπο που αυτά δαπανήθηκαν.
 Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ διεξάγεται από κλιμάκιο της υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από στελέχη της Αθήνας που ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό έγκλημα, το «ξέπλυμα» χρήματος και τη φοροδιαφυγή.
 Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι με την υπόθεση του Αντώνη Ρέμου ασχολήθηκε προσωπικά ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
 Το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ επιδίδεται σε εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εξετάζοντας διεξοδικά τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλου αριθμού προσώπων από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.
 Και όλα αυτά ενώ είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση προστίμων σε μαγαζιά της παραλιακής. Τρία νυχτερινά κέντρα βρίσκονται αντιμέτωπα με την επιβολή προστίμων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να κλείσουν είτε γιατί δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας, είτε γιατί είναι αυθαίρετα είτε γιατί δεν εξέδιδαν αποδείξεις.
 Στο στόχαστρο βρίσκεται, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας μπαίνει πολυχώρος στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν κόβονταν εισιτήρια, ενώ εταιρίες οργάνωσης συναυλιών ελέγχονται για απόκρυψη εσόδων.
Newsit

Σταματήστε αυτή τη χώρα, θέλω να κατέβω...

Θόδωρος Γαλανόπουλος
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
theo1
 
 Πολύ ωραία χώρα η Ελλάδα.
Από εκεί που ήμασταν με τα εορτοδάνεια και τα διακοποδάνεια, τις κάρτες τις πιστωτικές και τους κοτσονάτους μισθούς του δημοσίου, τώρα είμαστε ένα βήμα πριν τα συσσίτια των απόρων στις εκκλησίες.
Μα ποιοι ήμασταν τελικά εμείς ρε παιδιά;
Από όλα είχαμε σε αφθονία μπουχτισμένοι σαν παλιοί επιχειρηματίες.
Τζιπ 4χ4 με χιλιάδες κυβικά.
Εξοχικά με πισινές και σκάφη, κτήματα να μας τα δουλεύουν Αλβανοί και Βούλγαροι, και σύζυγο ξανθιά που πήγαινε κάθε τρεις μέρες να της φτιάξουν το μανικιούρ και τη ματαιοδοξία της στα μαγαζιά με δεκάδες τσάντες απόβλητα..ψώνια.

Μήνυμα ΗΠΑ προς ακτιβιστές: «Μη σπάσετε τον αποκλεισμό της Γάζας»

 Έκκληση για επίδειξη «υπευθυνότητας» έκαναν οι ΗΠΑ με στόχο να αποτρέψουν δύο πλοιάρια με ακτιβιστές που έφυγαν από το Λίβανο να φτάσουν στη Γάζα.
Τα πλοία μεταφέρουν ανθρωπιστικό υλικό στους αποκλεισμένους από το Ισραήλ Παλαιστίνιους, αλλά οι ΗΠΑ καλούν τους ακτιβιστές να και να ακολουθήσουν τις υπάρχουσες οδούς.
«Το να επιχειρείται η παράδοση βοήθειας στη Γάζα μέσω θαλάσσης δεν είναι ούτε ο πιο κατάλληλος τρόπος, ούτε υπεύθυνη ενέργεια και βεβαίως ούτε αποτελεσματική όποιες και εάν είναι οι συνθήκες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δημόσιοι φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται

Στην ιστοσελίδα opengov.gr έχει αναρτηθεί το νομοσχέδιο που επιμελήθηκε ο αντιπρόεδρος της 
κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και νομικών προσώπων του δημοσίου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 14.00.
"Οι σύγχρονες διοικητικές δομές απαιτούν άμεσα τον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης της χώρας, προκειμένου το ελληνικό κράτος να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της κοινωνίας" τονίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος στο εισαγωγικό σημείωμα, σημειώνοντας ότι  "το νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε χωρίς χρονοτριβή να ξεκινήσει η διοικητική μεταρρύθμιση".

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ