Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Εμπρηστικό δημοσίευμα για πώληση νησιών


"Ανακριβή" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον ισχυρισμό δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ότι η χώρα μας βγάζει στο "σφυρί" ελληνικά νησιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση.
Ο
Γ. Πεταλωτής χαρακτηρίζει "ανακριβή τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού", ενώ ζητεί και την άμεση ανάκληση του "εμπρηστικού δημοσιεύματος".
Το ρεπορτάζ της Guardian τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Νέα δημοσκόπηση σεισμός ALCO/Newsit - Κατακερματισμένο το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται.

 
Έρχονται και άλλες δημοσκοπήσεις με παρόμοια ευρύματα. Με αυτά τα δεδομένα συν το νομοσχέδιο για τον νέο "γερμανικό" εκλογικό νόμο, πλησιάζουμε όλο και πιό πολύ το γερμανικό μοντέλο κυβερνησεων συνασπισμών.  

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΠΑΣ ...

Νέο κόμμα για τους Έλληνες της Αλβανίας. Νομιμοποιήθηκε το "ΜΕGΑ".

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Τιράνων το Κόμμα των Ελλήνων με την επωνυμία «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον”- ΕΕΜΜ και στα Αλβανικά «Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen”-MEGA, που ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 2010 εγγράφεται στο μητρώο των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας ως νομικό πρόσωπο και από τις 21 του Ιούνη 2010 μπορεί να αναπτύξει νόμιμα τη δραστηριότητά του σε όλη την επικράτεια.
Το κόμμα αυτό ήρθε στην πολιτική σκηνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και της χώρας γενικότερα για να καλύψει ένα διαχρονικό κενό που δημιουργήθηκε στη διάρκεια μετά το 1992 όπου καταργήθηκε αυθαίρετα η εκπροσώπηση του ελληνισμού μέσω της Ομόνοιας στην Αλβανική Βουλή και, στη νέα εποχή, να ηγηθεί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων που
απορρέουν από τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία θα πρέπει να γίνει νόμος και πράξη της χώρας.

Νικήτρια στη ζωή και στη γνώση...

Η Αθηνά Κιοσσέ, 53 ετών, κάτοικος Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου, που αναζήτησε τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και ενσάρκωσε επάξια τον όρο «δια βίου μάθηση».  Αποφοίτησε πριν από περίπου έξι χρόνια από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νεάπολης, τελείωσε το γενικό λύκειο, σχεδόν μαζί με τον μεγάλο της γιο, αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και, σήμερα, είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πολλές αναζητήσεις και όνειρα για το μέλλον.
Έζησε τα παιδικά της χρόνια στις
Σέρρες, όπου ολοκλήρωσε με άριστα το δημοτικό, ωστόσο ο πατέρας της δεν της επέτρεψε να συνεχίσει το σχολείο, καθώς αυτό «δεν θα ήταν χρήσιμο» για μία σύζυγο και μητέρα. Άλλωστε, αυτή ήταν η τύχη για τις δύο μικρότερες αδελφές της, που παντρεύτηκαν σε ηλικία 14 και 16 ετών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

 Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ για τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά από το ΠΑΜΕ δόθηκε την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρείτε πως πράξεις δικές σας, των συνδικαλιστών σας, ή φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, πως συμβάλλουν στην ευρωστία των ταμείων ή τη μείωση της ανεργίας;»
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι με τη στάση του δεν καταδικάζει τον καπιταλισμό, αλλά κομμάτι του ελληνικού λαού με απαράδεκτες εικόνες που κάνουν το γύρο της υφηλίου και επέμεινε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον εργασιακό χώρο, να ενταχθούν οι ναυτικοί στα κρουαζιερόπλοια.
«Με την άρση του καμποτάζ περιμένουμε 45.000 νέες θέσεις εργασίας. Εσείς δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, λες και είναι ο κόσμος στάσιμος δίπλα μας. Ο συντηρητικός σας δογματισμός, βάζει σε ομηρία ανέργους».

To νέο Abarth Coupe στην παραγωγή!

Fiat Abarth
  http://img.protothema.gr/3F230D2C02C6EE80F9F6E7D47CB1C935.jpg

Για τα επόμενα δύο χρόνια ανανέωσε το ραντεβού των φίλων του… σκορπιού με το πολυαναμενόμενο Coupe, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Abarth. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιβεβαιώνεται και από τα πλέον επίσημα χείλη ότι το Abarth Coupe θα υπάρξει στο μέλλον!
Συμφωνα με τις πληροφορίες μας, το 2θέσιο ιταλικό μοντέλο θα βασίζεται στο Fiat 500 Abarth, όντας μικρό, γρήγορο και οικονομικό στα πρότυπα του Smart Roadster, το οποίο όμως δεν πέτυχε εμπορικά. Το νέο «Abarth Coupe» θα είναι προσθιοκίνητο, με τοποθετημένο τον κινητήρα εμπρός.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Κύπρο

Το κλιμάκιο είχε χθες συνάντηση με ομάδα ανώτερων διευθυντών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου
Κλιμάκιο του ΔΝΤ επισκέπτεται την Κύπρο από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2010 στο πλαίσιο της καθιερωμένης αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας (Article IV Consultation).
Το κλιμάκιο είχε χθες συνάντηση με ομάδα ανώτερων διευθυντών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ενώ σήμερα είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κυπριακή οικονομία υπό το φως των αρνητικών εξελίξεων στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι μακροοικονομικές εξελίξεις και προβλέψεις για την Κύπρο, η ανάγκη για δημοσιονομική περισυλλογή και θέματα του χρηματοοικονομικού τομέα. Μεταξύ άλλων εκφράστηκε η άποψη ότι ενώ η κυπριακή οικονομία δεν έμεινε αλώβητη από τη διεθνή κρίση, ο τραπεζικός τομέας παρέμεινε μέχρι τώρα υγιής λόγω κυρίως του εποπτικού πλαισίου που εφαρμόζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Προκλήσεις, όμως, υπάρχουν λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών εξελίξεων στο διεθνές περιβάλλον.
Τέλος, εκφράστηκε η άποψη ότι μόνο με ουσιαστικά διορθωτικά μέτρα και δομικές αλλαγές, το συντομότερο δυνατόν, μπορεί η Κύπρος να προχωρήσει προς δημοσιονομική εξυγίανση και να θέσει ξανά τις βάσεις για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι επαφές του ΔΝΤ θα συνεχισθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες με διάφορους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων Υπουργείων, καθώς και με τις υπόλοιπες εποπτικές αρχές, διάφορους τραπεζικούς, εργοδοτικούς, συντεχνιακούς και άλλους 

οργανισμούς. 
Voria

Οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής

Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής
Οικονομική ενίσχυση στην «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Χαλκιδικής», μια μη κυβερνητική Οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λιμένα των Νέων Μουδανιών αποφάσισε να παράσχει το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία και το ενδιαφέρον του για τον πολίτη της Χαλκιδικής.
Η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Χαλκιδικής» είναι μια μη κυβερνητική Οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λιμένα των Νέων Μουδανιών, όπου «η συνεισφορά της στο κοινωνικό σύνολο με τη δράση που αναπτύσσει είναι καθοριστική και πολλές φορές καταλυτική, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η Πολιτεία αδυνατεί να κινηθεί και να επέμβει άμεσα», τονίζει το Eπιμελητήριο.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ 'ΑΒΕΡΩΦ' ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Η ΕΔΕ


Μόνο πειθαρχικές ευθύνες εις βάρος του διευθυντή του θωρηκτού «Αβέρωφ» προκύπτουν μέχρι στιγμής από την ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για τη δεξίωση που δόθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο...
Ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου Πειραιά για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο μόνιμος εξ εφέδρων αρχιπλοίαρχος που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ.Αβέρωφ έχει ήδη απολυθεί με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση για πάρτι επί του ιστορικού πλοίου στις 10 Ιουνίου. 

fimotro

Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό; Συνεδριάζει ξανά την Δευτέρα η Ολομέλεια

Συνταγματικά προβλήματα βλέπει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ορισμένες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενώ κρίθηκε ομόφωνα συνταγματική η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις μεγάλες συντάξεις μέχρι το 2015.
 Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου που προβλέπουν την ενοποίηση ταμείων, όπως και την ένταξη στο ΙΚΑ των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο μετά την 1.1.2011.
  Όπως επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να καθορίζουν με κοινή απόφαση τους το ποσό της βασικής σύνταξης.
 Ακόμη, κρίθηκε αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία αναστέλλεται η σύνταξη σε περίπτωση που ο συνταξιούχος απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος.
Αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε και η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι το κράτος από την 1.1.2011 δεν θα καλύπτει ελλείμματα των επικουρικών ταμείων .
Newsit

Πώς οι Έλληνες ευεργέτησαν την Αργεντινή. Έλληνας Ηπειρώτης ο πρώτος της πρόεδρος.

Δεν είναι λίγα τα στοιχεία που μπορούν να στοιχειοθετήσουν πως η Κολχίδα των Αργοναυτικών δεν είναι η γνωστή Κολχίς του Πόντου, αλλά τμήμα μεταξύ Βολιβίας-Περού, γύρω από την λίμνη Τιτικάκα, στα σύνορα Αργεντινής-Βολιβίας.
Μάλιστα, λένε, πως η πανάρχαια φυλή Ινδιάνων Κόλχι είναι απομεινάρι των Κόλχων, γι' αυτό και χρησιμοποιούν πολλάκις στα σύμβολά τους τον ελληνικό μαίανδρο. Άρα οι σχέσεις Ελλήνων-Νοτιοαμερικανών τραβάει σε απίστευτα βάθη χρόνου, που μένει σε επόμενες γενεές επιστημόνων, αποδεσμευμένων από στεγανά, να ερευνήσουν.

Μεγάλο το πλήγμα για τη βασανισμένη χώρα μας!

Γράφει ο Καφενόβιος
από το ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοίδη. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα.
Νεκρός ο υπασπιστής του, πατέρας δύο παιδιών. Η είδηση, όπως είναι φυσικό κάνει το γύρο του κόσμου. Μεγάλο το πλήγμα για τη βασανισμένη χώρα μας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα, το οποίο εξερράγη στα χέρια του αστυνομικού, στενού συνεργάτη του υπουργού, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση της αλληλογραφίας και των επαφών του Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του, σε απόσταση δώδεκα περίπου μέτρων από το γραφείο του υπουργού.
Το βασικό ερώτημα είναι πως έφτασε ένα δέμα μέχρι τον 7ο όροφο του κτιρίου της Κατεχάκη;
Το τελευταίο διάστημα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης λάμβανε πολλά δώρα γάμου. Ισως, έτσι, εξηγείται πως πέρασε ένα δέμα-βόμβα μέχρι το γραφείο του υπουργού χωρίς να εντοπιστεί.
Το χτύπημα ήρθε στην πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα. Εν μέσω κοινωνικών συγκρούσεων για το Ασφαλιστικό και εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου και κρίσης της τουριστικής βιομηχανίας.
Οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση, ή ανοργανωσιά – μπάχαλο των αρχών ασφαλείας;
Πάντως το χτύπημα ήρθε σε μια κρίσιμη περίοδο, που χαρακτηρίζεται τόσο από την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, όσο και τη διαφαινόμενη κρίση της τουριστικής βιομηχανίας.

Επί τέλους…..

       Του Κώστα Μπατσή  

       Στην  τελική ευθεία βρίσκονται  οι ενέργειες  της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  Ιωαννίνων για την ανακατασκευή της γέφυρας  που βρίσκεται  στο ρέμα του Μονολιθίου  και  τη συντήρηση της 37ης οδού Μονολιθίου – Πλατανούσας, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.
      Η ημερομηνία λήξης υποβολής  των προσφορών  του  διαγωνισμού   είναι στις 20-7-2010 και ώρα 10.00 π.μ.  στη Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών,  Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, τηλ 26510 87311.
       Αρκεί ο εργολάβος που θα πάρει το έργο να σεβαστεί το χρόνο που του παρέχει ο νόμος,  ώστε να μην μας βρουν οι εργασίες στην καρδιά του χειμώνα και    ζήσουμε ξανά τις φετινές ταλαιπωρίες, όσων από μας θα θελήσουμε να επισκεφθούμε τα Τζουμέρκα!!!.

Διαχωρίζονται οι θέσεις προέδρου και διευθ. συμβούλου στην ΕΡΤ...

  Σύμφωνα με ρύθμιση που παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος διαχωρίζονται οι θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΡΤ, που μέχρι καλύπτονταν από το ίδιο πρόσωπο.
Ετσι για τη θέση του προέδρου προορίζεται  ο δικηγόρος Θανάσης Παπαγεωργίου (ο επονομαζόμενος και "Γάτος" στο ΠΑΣΟΚ) που τώρα είναι μέλος του ΔΣ ενώ θα...
 παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Γαμπρίτσος.
Ο Κοινοβουλευτικός

ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την προσωπική ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Ιωαννιτών, με θέμα τον ΧΥΤΑ και την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπου υπήρχε πρόταση άμεσης σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου και αντ΄αυτού η δημοτική αρχή κατάφερε το ακατόρθωτο. Να αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα πολιτικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανικανότητας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Αναλγησία, αναποφασιστικότητα, ανικανότητα έχουν οδηγήσει την πόλη μας σε έναν ιστορικό κατήφορο χωρίς διέξοδο. Μπλοκάροντας όλα τα έργα για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και απουσιάζοντας από κάθε προσπάθεια

Ισραηλίτες τουρίστες «στέλνει» στην Ελλάδα η Τουρκία

Μείωση 20% «γράφει» η κίνηση στα θέρετρα της Χαλκιδικής όπου για τον Ιούνιο η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων 
θα είναι 70%
Ο «πάγος» που έχει μπει στις Σινοτουρκικές σχέσεις, μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια, κατά την απόβαση ισραηλινών στρατιωτών σε πλοία του ανθρωπιστικού καραβανιού, με προορισμό τη Γάζα, αναμένεται να «ζεστάνει» ελαφρώς την τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή Τούρκων πολιτών, αποτέλεσε βασική αιτία για τη ματαίωση ενός ευρύτατου προγράμματος μεταφοράς Ισραηλινών τουριστών σε θέρετρα της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα ένα μέρος αυτών να αποφασίσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Μη ξεχνούμε ότι το θέμα της ασφάλειας παίζει πρωτεύοντα ρόλο για τους Ισραηλίτες, κάτι που το γνώρισε από πρώτο χέρι και η Θεσσαλονίκη, όταν μετά τα επεισόδια του Μαΐου στην Αθήνα –και τις εικόνες βίας που έκαναν το γύρο του κόσμου- ακυρώθηκαν περί τις 8.000 διανυκτερεύσεις (μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου) σε δύο ξενοδοχεία της πόλης, με επισκέπτες από το Ισραήλ.

Εισαγγελική παρέμβαση στο λιμάνι

Εντολή να ερευνηθούν οι ευθύνες των συνδικαλιστών 
και η απουσία των λιμενικών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα  (ΤΑ ΝΕΑ)
Σκληραίνει η κόντρα στο λιμάνι του Πειραιά. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη προς δύο κατευθύνσεις αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες λιμενικών αλλά και συνδικαλιστών. Συνεχίστηκε στο μεταξύ και χθες η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΚΚΕ, ενώ ιδιαίτερα καταγγελτικός και για τις δύο πλευρές εμφανίστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Από την Εισαγγελία έγινε γνωστό πως διενεργείται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκ μέρους των υπευθύνων του Λιμενικού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της τάξης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ή αν υπήρξε ολιγωρία των λιμενικών. Σε μια τέτοια περίπτωση το επόμενο βήμα της Εισαγγελίας θα είναι η άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος.
Επιπλέον, δόθηκε εντολή από προχθές το βράδυ να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων που προχώρησαν σε απεργία, παρά την αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Η εισαγγελική εντολή είναι αποτέλεσμα της μήνυσης που κατατέθηκε εκ μέρους της Ενωσης Ακτοπλόων που ζητούσαν από τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη λειτουργία του λιμανιού.

Η κρίση του χρέους και η αναπτυξιακή βοήθεια

Το βασικό ερώτημα που μπαίνει σήμερα είν αι αν μπορούμε να ζήσουμε με τις αποταμιεύεσεις μας ή θα πρέπει να στηριζόμαστε συνέχεια στα δανεικά. Σύμφωνα με την άποψη του Μπαράκ Ομπάμα η παγκόσμια οικονομία εξαρτάται όλο και περισσότερο από την κρατική βοήθεια (επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις τραπεζών και βιομηχανίας κτλ.). Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, αυτό θα πρέπει να τελειώσει. Αυτή η τακτική δεν έχει πλέον μέλλον. Η διαφορά μεταξύ των μελών της Ομάδας των 8  είναι βασική. Οι αρχηγοί αυτών των κρατών της ομάδας των 8 και η Ρωσία συνεδριάζουν και ψάχνουν λύσεις για έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση και μαζί με αυτό θέλουν να βάλουν ένα τέλος στα μεγάλα χρηματοδοτούμενα "κρατικά πακέτα σωτηρίας" που στοιχίζουν αρκετά δισεκατομμύρια. Αυτά και άλλα ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις από τη μεγάλη συνεδρίαση του Σαββάτου, που διοργανώθηκε και θα πραγματοποιηθεί στο Hunstville, 220 μίλια βόρεια του Τορόντο στον Καναδά.  Πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης αποτελεί η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η συνεργασία με τις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο Καναδάς μπορεί να είναι μέλος της Ομάδας των 8 και της ομάδας των 20, για τις οποίες διοργανώνει τις συνεδριάσεις στην έδρα του, ξοδεύει όμως για αυτά τα "πανηγυράκια" το αμύθητο ποσό των 1.1 δισ. καναδικών δολλαρίων δηλαδή περίπου 860. εκατομμύρια ευρώ. Ψίχουλα θα πείτε μπροστά στα δισ. που έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν σε βάρος των φορολογούμενων. Τα έξοδα αυτά δε δικαιολογούνται, ακόμα κι αν χρειασστεί να συρρεύσουν περισσότρεροι από 12.000 αστυνομικοί.
kapistri

Στις 7 Ιουλίου η ανάρτηση βαθμολογιών στα Λύκεια

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου θα σταλούν από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα λύκεια οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η διόρθωση των γραπτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, μετά τη λήξη της αποχής που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.
 Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη ΝΔ

Σε ιδεολογική σύγκρουση «λαϊκών δεξιών» και φιλελευθέρων αναμένεται να εξελιχθεί το 8ο συνέδριο που αρχίζει σήμερα 
 Το οριστικό τέλος της «καραμανλικής εποχής» και η ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ λαϊκής Δεξιάς και φιλελευθέρων αναμένεται να αναδειχθούν στο 8ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που αρχίζει σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του τάε κβον ντο. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα προτάξει στη σημερινή ομιλία του- παρόντος του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή την ιδεολογική καθαρότητα, γυρίζει σελίδα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς, που μίλησε χθες στο 1ο Συνέδριο της ΝΔ για τους αποδήμους δεσμευόμενος πως θα επαναφέρει το θέμα της ψήφου των ομογενών, επιχειρεί την ολοκληρωτική επικράτησή του, μέσω της εκλογής στα όργανα νέων και άφθαρτων στελεχών απόλυτα προσηλωμένων στη νέα ηγεσία.
Στις εργασίες του συνεδρίου ετοιμάζονται να καταθέσουν τις απόψεις τους μια σειρά βουλευτές, πρώην υπουργοί, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή της Ρηγίλλης και να δώσουν ένα άλλο πολιτικό πλαίσιο. Μετά την προχθεσινή στάση του κ. Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη αμφίπλευρης διεύρυνσης, ενώ σήμερα με την ομιλία του θα υπερασπιστεί μια πιο κεντρώα προσέγγιση, χθες ορισμένοι πρώην υπουργοί έστειλαν τα πρώτα μηνύματα, δείχνοντας και το διαφορετικό ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που θα δώσουν.

Πρωτοφανές! Πώς βρέθηκε βόμβα στον 7ο όροφο του υπουργείου;

Αυτά μπορούν να συμβούν σε κάθε μέρος του κόσμου, αλλά στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται, μπορούν να γίνουν με μεγάλη ευκολία. Να φτάνουν οι τρομοκράτες μέχρι εκείνο το σημείο και μέρος, που θεωρείται "υπερασφαλισμένο" και "άβατο" για τους μη έχοντες εργασία. Στη θέση του άτυχου αξιωματικού θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ο υπουργός και ο καθένας από εμάς τους εργαζόμενους! Μα είναι δυνατόν να έχουν πάθει ζημιά όλα τα ελεγκτικά μηχανήματα του υπουργείου; Είναι δυνατόν να περνάει με τέτοια ευκολία ένα ασυνόδευτο δέμα με αυτόματο οδηγό την αναγραμμένη διεύθυνση στο γραφείο του υπουργού; Πώς έλεγαν στο στρατό: Το άδειο όπλο σκοτώνει όταν αστειεύεσαι (γιατί με το γεμάτο δεν κάνεις αστεία)! Η μεγάλη σιγουριά στο αυτονόητο και η ρουτίνα σκοτώνει. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και οι τρομοκράτες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχουν ευθύνες στο  "οργανωμένο" , δηλαδή μπαχαλοποιημένο ελληνικό κράτος. Κανείς δεν μπορεί, πλέον, να αισθάνεται σίγουρος. Ούτε στη θέση εργασίας του!

O ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

 
Το ζήτημα της ψήφου των ομογενών δεσμεύθηκε πως θα επαναφέρει ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Α' Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού, που διεξάγεται στο πλαίσιο του 8ου τακτικού συνεδρίου στο Παλαιό Φάληρο.
Τόνισε ότι η ΝΔ προσπάθησε και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα, αλλά βρήκε μεγάλες αντιστάσεις.
«Ξέρετε από ποιους. Σας υπόσχομαι να το ξαναπροσπαθήσουμε. Κι αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι χωρίς τη βοήθεια των αποδήμων «δεν θα μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε τη χώρα, όπως της αξίζει».
Δεσμεύθηκε μάλιστα πως όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία:
  • Να παρακάμψει τη συνηθισμένη γραφειοκρατία, ώστε οι απόδημοι να τακτοποιούν όλα τους τα προβλήματα χωρίς να πρέπει να επικοινωνήσουν με όλο το χαρτοβασίλειο
  • Να δώσει ώθηση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας, ειδικά για τα παιδιά των ομογενών, και όχι μόνο
  • Να δημιουργήσει συνθήκες για τον επαναπατρισμό όσων θέλουν να επιστρέψουν.
Νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μεταξύ άλλων είπε ότι «τελειώνουμε με τα συνέδρια των χειροκροτητών και καθιερώνουμε συνέδρια ουσιαστικού διαλόγου» και ανακοίνωσε πως πλέον, μία ημέρα πριν το τακτικό συνέδριο της ΝΔ θα γίνεται πάντα συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού. 

fimotro

Ήθελαν νεκρό τον Χρυσοχοΐδη - Νεκρός ο Υπασπιστής του- Τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Νεκρός ο Γιώργος Βασιλάκης 52 ετών πατέρας δύο παιδιών
 Χρυσοχοϊδης : 'Εχασα έναν πολύτιμο συνεργάτη
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έφθασε ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για την φονική έκρηξη
Τεράστια τα ερωτήματα για την ανικανότητα εντοπισμού της βόμβας – Διεθνής διασυρμός της χώρας
'Ενα δέμα που πέρασε από πολλά χέρια και περιείχε μέσα του τον θάνατο, πέρασε σήμερα το απόγευμα τις πύλες του πιο καλά φυλασσόμενου κτιρίου της χώρας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ενώ όλος ο 7ος όροφος ήταν γεμάτος κόσμο ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης, 52 ετών ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Χρυσοχοϊδη εδώ δεκαετίες, άνοιξε το δέμα που είχε φτάσει στο όνομα του υπουργού.

Τα αεροπλάνα μπορούν να «αναγκάσουν» τα σύννεφα να φέρουν βροχή ή χιόνι!

Στην εποχή της τεχνολογίας δεν είναι παράξενο που ο σύγχρονος βροχοποιός δεν είναι ένας μάγος αλλά μπορεί να είναι ένα μηχάνημα. Το πιο αξιοπερίεργο είναι μάλλον ότι, όπως για πρώτη φορά διαπίστωσαν οι επιστήμονες, είναι δυνατό τα αεροπλάνα που πετάνε στον ουρανό, να προκαλέσουν βροχή ή και χιόνι – χωρίς να έχουν καν τέτοια «μαγική» πρόθεση! 
    Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας των ΗΠΑ, υπό τον Άντριου Χάιμσφιλντ, και των πανεπιστημίων του Κολοράντο και του Γουαιόμινγκ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, όταν κινούνται ανοδικά ή καθοδικά στον ουρανό, υπό ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, μπορούν ακούσια να «πυροδοτήσουν» σε σύννεφα μεσαίου ύψους βροχή και χιόνι, που πέφτουν στο έδαφος σε σχετικά στενές ζώνες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ