Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΚΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ????

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ???

Μέχρι τώρα έχετε παρατηρήσει ότι εδώ στο UDemand δεν ενδιαφερόμαστε για πρόσωπα, παρατάξεις και μικροκομματικά συμφέροντα αλλά για την πραγματική ανόρθωση της Ελλάδας και την έξοδό της από τη δίνη στην οποία έχει πέσει εδώ και πολλά χρόνια.
Ένα πολύ σοβαρό θέμα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία είναι η διαπλοκή και η άγρια και άνευ όρων συναλλαγή στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Και το χειρότερο, οι φοιτητές που θα έπρεπε να αποτελούν την ελπίδα αυτής της χώρας, μόνο ελπίδα για την αναγέννηση της Ελλάδας δεν δίνουν.
Για να είμαστε δίκαιοι, όχι όλοι οι φοιτητές, μία μικρή μερίδα αυτών που κρατούν όμως ομήρους όλους τους υπόλοιπους, τους καθηγητές, τους διοικητικούς, το υπουργείο κλπ.
Αλήθεια σε ποιο μέρος του κόσμου οι φοιτητικές παρατάξεις μοιράζουν με το "έτσι θέλω" τις σημειώσεις των καθηγητών??
Και όταν γράφω με το "έτσι θέλω" το εννοώ.
Οι σημειώσεις δεν είναι εγκεκριμένες από τον καθηγητή αλλά η φοιτητική νεολαία έχει πάρει κάποιες γραπτές σημειώσεις ενός φοιτητή, έχει βγάλει αντίγραφα, έχει βάλει σε κάθε σελίδα το έμβλημά της π.χ. ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ και τις μοιράζει στον φοιτητή.
Αλοίμονο στον καθηγητή που θα τολμήσει να πει ότι δεν τις εγκρίνει. Θα τον τσακίσουν... Ο πόλεμος θα είναι ανελέητος.

Χρ. Γκότσης: Η Ελλάδα εγκατέλειψε τους Βλάχους της Αλβανίας, αν και έχουν ελληνική καταγωγή!

Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τους Βλάχους της Αλβανίας, αντίθετα με τις άλλες Βαλκανικές χώρες, δηλ. τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και τα Σκόπια, που προσπαθούν να τους αφομοιώσουν.
Αυτό είναι το παράπονο - μήνυμα του προέδρου της Ένωσης των Βλάχων της Αλβανίας Χρήστου Γκότση, που το διατύπωσε στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ GR».
Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου της Δημοκρατίας Μπασέσκου, ότι οι Βλάχοι της Αλβανίας είναι Ρουμάνοι πολίτες, παρατήρησε πως «ποτέ δεν ανήκαμε στο Ρουμανικό έθνος».
Και πρόσθεσε: «Η ευθύνη της Ελλάδας και για τους Βλάχους της Αλβανίας και για τους Βλάχους των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι μεγάλη. Αν δεν το αντιλαμβάνονται σήμερα οι πολιτικοί της Ελλάδος, θα πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι αυτοί οι πληθυσμοί είναι
αδέρφια μας που έχουν Ελληνική καταγωγή, αλλά δυστυχώς μένουν εκτός της αγκαλιάς του Ελληνικού κράτους».

Τι κάνουν ΤΕΕ και ΠΕΔΜΕΔΕ;

Συντάκτης: Σπύρος Θεμελής
spyros
(ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)
ΟΤΑΝ θέλουμε να λέμε ότι είμαστε επιστημονικοί συνεργάτες του κράτους, πρέπει και να το αποδεικνύουμε είτε στα εύκολα είτε στα δύσκολα.
ΟΤΑΝ λέμε ότι είμαστε ένα συνδικαλιστικό όργανο θα πρέπει να προστατεύουμε τα μέλη μας είτε στα μικρά είτε στα μεγάλα.
ΟΤΑΝ θέλουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας είτε είμαστε επιστημονικοί συνεργάτες του κράτους είτε ασυνδικάλιστοι φορείς πρέπει να είμαστε παρόντες.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε μια ακόμη διαφορετική προσέγγιση ενός ζητήματος οι παραπάνω φορείς προτίμησαν το δρόμο της σιωπής.
ΝΑ τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά.
ΥΠΑΡΧΕΙ λοιπόν μια διάσταση απόψεων για τους όρους που περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του έργου αποκατάστασης της χωματερής στη Δουρούτη, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ηπείρου  και του Δήμου Ιωαννιτών.

Μας τρομοκρατούν αλλά είστε περιττοί

Θόδωρος Γαλανόπουλος 
theo1
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τι να γράψεις τώρα;
«Μάθανε πως ξεφτιλιζόμαστε πλακώσανε και οι τρομοκράτες»;
Τι να πεις;
Αφήσανε την προστασία του υπουργού και φυλάνε τις μοντέλες;
Πόσες φορές να το επαναλάβεις;
Εκείνοι όλοι που κατεβαίνουν στο δρόμο διαδηλώνοντας δεν πρέπει να κατεβάσουν όλον τον κόσμο, μια φορά τουλάχιστον εναντίον της τρομοκρατίας;
Οι Ισπανοί που κατεβαίνουν στο δρόμο τι είναι;
Φασιστές;
Η μήπως κάποιοι σκέπτονται ότι οι τρομοκράτες είναι η εμπροσθοφυλακή της δικής τους επανάστασης;
Δεν θα ήθελα να το πιστεύω...
Βέβαια αγαπητοί μου, ούτε και οι Αμερικανοί πιστεύανε ποτέ ότι θα επιτεθούν μέσα στη Νέα Υόρκη με αεροπλάνα στους διδύμους πύργους, έτσι και οι δικοί μας της αστυνομίας δεν μετρήσανε το θράσος που έχουν αυτά τα κωλόπαιδα.
Αλλά αγαπητοί μου, αν δεν είναι στόχος ο υπουργός που μπαίνει στη μύτη όλων αυτών, και συλλαμβάνει και όσους μπορεί, τότε ποιος είναι στόχος;
Ο Αυτιάς;
Όσο για τους τρομοκράτες πρώτα απ όλα πρέπει να απομονωθούν από την ίδια την κοινωνία. Να τους δείξουμε ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας για τις μεθόδους τους, και κάτι που εγώ πάντα το υποστηρίζω, δεν πρέπει να τους δίνεται πουθενά βήμα για να προπαγανδίζουν και να αναλύουν τις μπαρούφες τους...
Η δημοσιότητα τους τρέφει κυριολεκτικά.

Κώστας Γκουλέκας: "Είμασταν άτολμοι σε πολλά"

Δεύτερη ημέρα συνεδρίου ΝΔ
του Σπύρου Γκουτζάνη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Με τις ομιλίες των συνέδρων που σε γενικές γραμμές κινούνται στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαρας συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες του 8ου συνεδρίου.
Ο βουλευτής της Ν.Δ Κ.
Γκιουλέκας μιλώντας πριν από λίγο στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "πολλές φορές φανήκαμε είτε άστοχοι, είτε άτολμοι", Όταν η κοινωνία, συνέχισε, μας έδωσε εντολή να κυβερνήσουμε μας ζήτησε να κάνουμε αλλαγές. "Κάναμε σημαντικό έργο με τον Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό", ανέφερε σημειώνοντας πως "σε κάποια όμως είμασταν άτολμοι". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι κάποια στελέχη που είχαν ευθύνη σε τομείς δεν είχαν συνηθίσει να ακούνε, απείχαν από αυτά που χρειάζεται η κοινωνία.
Ο βουλευτής της Ν.Δ Χ.
Ζώης δήλωσε πως "αν χτίσουμε αυτό που οραματιζόμαστε μπορούμε να πάμε καλύτερα". Τόνισε ότι με το πρόγραμμά της η Ν.Δ μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα και

Από πού προήλθε η Φράση....

Η λέξη "fuck"
Φημολογείται πως προέρχεται από αρχικά την εποχή που η Σκοτία ήταν υπό Αγγλική κατοχή και ίσχυε η "πρώτη νύχτα" όπου όταν παντρευόταν κάποιος Σκοτσέζος ο Άγγλος ευγενής της περιοχής είχε το δικαίωμα να πάει με τη γυναίκα του την πρώτη νύχτα του γάμου ώστε να γεννιούνται ολοένα και περισσότεροι αγγλοαίματοι... Στην πόρτα του ζευγαριού κολλούσαν ένα χαρτί που έγραφε: Fornication Under the Consultancy of the King.

Η φραση: Του εβαλε τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι
Εγινε γνωστη ετσι:
Αναμεσα στους διασκεδαστες των ανακτορων του Βυζαντιου,υπηρχαν και νανοι.
Οι αυτοκρατορες,τους ειχαν παραχωρησει παρα πολλα προνομια,ηταν εκλεκτοι τους.
Τους ειχαν ακομα και σαν συμβουλους αλλα και για κατασκοπους.
Οταν ομως παρεκτρεπονταν,τους εβαζαν τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι και τους αφηναν να κυκλοφορουν ετσι.
Η σκληρη αυτη τιμωρια,μπορει να κρατουσε και 6 μηνες.

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τρομοκράτες «υψηλών προδιαγραφών»

Του Μανώλη Κυπραίου

Θα πρέπει κάποιος τουλάχιστον να είναι αφελής το λιγότερο για να πιστεύει πως μια τρομοκρατική ενέργεια δεν ήταν αναμενόμενη.
Μάλιστα σε παλαιότερα άρθρα είχαμε προειδοποιήσει για το ότι ετοιμάζεται εντυπωσιακό χτύπημα με σκοπό να κλονίσει τις αρχές ασφαλείας της χώρας αλλά και τον πολιτικό κόσμο, σε συνάρτηση με την οικονομική ύφεση.
Η Ελληνική Αστυνομία είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, φοβούμενη πως λόγω των πολυεπίπεδων μέτρων λιτότητας είχαν αυξηθεί οι πιθανότητες μιας τρομοκρατικής ενέργειας.
Όμως πάντα υπάρχουν «τρύπες» και το κυριότερο-όπως δείχνει η εν λόγω ενέργεια-και «δούρειοι ίπποι».
Το δέμα-αν δεχθούμε πως όλα τα συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών και μετάλλων λειτουργούσαν-έπρεπε να είχε εντοπιστεί.
Είναι περίεργο επίσης πως έγινε δεκτό ένα δέμα για «στόχο υψηλής ασφαλείας», όπως είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χωρίς τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και ελέγχου.
Αν βέβαια το δέμα αυτό στάλθηκε από το πολιτικό γραφείο του υπουργού προς τον υπουργό, σημαίνει πως ο αποστολέας ήταν υποτίθεται κάποιο έμπιστο πρόσωπο. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να ελεγχθεί.

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

  Ένα βήμα πριν από την τυπική ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τόνισε ότι «ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει». Την Κυριακή 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά. Στη συνδιάσκεψη θα εγκριθεί διακήρυξη στόχων και θα

Οργή και θρήνος στην κηδεία του Γ. Βασιλάκη


Κλίμα συγκίνησης και οργής στην κηδεία του Γιώργου Βασιλάκη
Τραγικές φιγούρες ο πατέρας, η σύζυγος και τα παιδιά του
Πλήθος κόσμου λέει το τελευταίο αντίο στον άτυχο υπασπιστή, θύμα των τροκοκρατών
Πολιτικό παιχνίδι με τη διαδρομή της βόμβας
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου για να πει το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Βασιλάκη και να συνοδεύσει τον άτυχο υπασπιστή στην τελευταία του κατοικία. Ρίγη συγκίνησης, θλίψη και οργή για τον 52χρονο, πατέρα δυο παιδιών, που έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συντετριμμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Συντετριμμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του, η σύζυγός του και τα παιδιά του. Συντετριμμένος από το χαμό του φίλου και συνεργάτη του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πεταμένα λεφτά..

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αποκαλύψεις" ο Στέλιος Κούλογλου κάνει εκπομπές με 25.000€ το επεισόδιο την στιγμή που απολύονται 1.000 εργαζόμενοι απο την ΕΡΤ.. Απο το στόχαστρο της εφημερίδας δεν γλιτώνει και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος.. συνεχίζει να αμείβεται υπέρογκα με ποσά που προκαλούν.. οργή!!

(Ξανά)Ψάχνουν Πετρέλαιο στα Γιάννινα. Την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανήγγειλε ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ.

Γιάννενα και Πατραϊκός κόλπος οι πρώτες περιοχές των ερευνών.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την, περίφημη πλέον, εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα στο Alter και περίπου 7 χρόνια μετά την λήξη της έρευνας για την ανεύρεση κοιτάσματος υδρογονανθράκων στην περιοχή του Καλπακίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real προανήγγειλε την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους.
Έτσι το ερώτημα αν βρέθηκε ή όχι πετρέλαιο στην περιοχή αυτή που δεν είχε απαντηθεί τότε, αναμένεται να βρει απάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Υφυπουργός στη συνέντευξη του τόνισε ότι οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να
έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας.

Η γλώσσα μας σε 303 πανεπιστήμια από την Ινδία ως τη Βενεζουέλα

Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη και λίγο ομιλούμενη γλώσσα. Ποιος γνωρίζει όμως πως στην Αυστραλία υπάρχουν 18 πανεπιστημιακές σχολές και 149 δημόσια σχολεία που διδάσκουν τη πιέστε για μεγέθυνση νεοελληνική γλώσσα, στην Ινδία δύο πανεπιστημιακές σχολές, στην Ιταλία 15 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία, στην Ισπανία 20 πανεπιστημιακές σχολές και τρία. δημόσια σχολεία; Αλλά και στη Συρία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, το Ισραήλ... Διευθύνσεις και πληροφορίες για όλα τα ακαδημαϊκά, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα που παρέχουν μαθήματα της

Οι 15 + 1 σιδηρές κυρίες της εξουσίας

Διευρύνεται το μικρό κλαμπ των ισχυρών γυναικών οι οποίες ηγούνται κρατών και κυβερνήσεων
ΛΟΝΔΙΝΟ Η άσκηση της εξουσίας ταυτίστηκε με τον άνδρα για τόσο πολύ καιρό ώστε ο αγώνας για να γίνουν οι γυναίκες «το άλλο μισό της πολιτικής» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της Ιστορίας. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 1960 στη Σρι Λάνκα, όταν η Σιριμάβο Μπανταρανάικε εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στον κόσμο.
Η νίκη της γκρέμισε τα στερεότυπα αιώνων δείχνοντας τον δρόμο της εξουσίας στην Ιντιρα Γκάντι, στη Μάργκαρετ Θάτσερ και στις σιδηρές κυρίες που ακολούθησαν. Σήμερα, μετά την εκλογή της Τζούλια Γκίλαρντ στην πρωθυπουργία της Αυστραλίας, σε αυτό το κλειστό κλαμπ ανήκουν 16 γυναίκες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων.
Πρώτη είναι βέβαια η Ανγκελα Μέρκελ. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο, η καγκελάριος της Γερμανίας θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη. Πιο βόρεια, η Φινλανδία εξέλεξε το 2000 την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ...

Σήμερα Σάββατο (26/6) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αδικοχαμένου υπασπιστή Γιώργου Βασιλάκη, στα χέρια του οποίου έσκασε η βόμβα - πακέτο της επίθεσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τετάρτη (24/6) το βράδυ. Στη γενέτειρα του, στο χωριό Απεσωκάρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, φίλοι και συγγενείς είναι συγκλονισμένοι και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960. Στις 4 Αυγούστου του 1983 μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα, το 1987 στην Σχολή Αξιωματικών και το 1990 αποφοίτησε. Μετατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής. Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό του τότε υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατίθεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν παρά τω πλευρό του Μ. Χρυσοχοΐδη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ενός 23χρονου φοιτητή στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη και ενός 19χρονου φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

 ΄Επειτα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ κ. Δημήτρης Δρούτσας (στο σκίτσο) μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Παρίσι όπου θα έχει συνομιλίες με- no less!- τον «πολύ» υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Μπερνάρ Κουσνέρ. Ενισχύεται λοιπόν η εκτίμηση απαισιόδοξων διπλωματών ότι οι φήμες πως «ο Δρούτσας δεν κάνει για ΥΠΕΞ» δεν εκπορεύονται από το Μαξίμου. Δημήτρης και Μπερνάρ θα συζητήσουν για όλα. Από το Κυπριακό και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση ανατολή ως το Σκοπιανό και τη συνεργασία του Ιράν με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Δεν είναι απίθανο την επόμενη φορά να ασχοληθούν με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού και τη διάσωση της φάλαινας στην Ανταρκτική.
***
Το γεγονός στο οποίο κανένας στην Ευρώπη δεν δίνει καμία σημασία είναι ότι το Βέλγιο πήρε από την Ισπανία τη σκυτάλη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ακόμη και οι Βέλγοι αδιαφορούν αφού, όπως εκτιμά συνεργάτης μου, θέλουν να μην επισκιάσουν τον «δικό τους» πρόεδρο της Ενωσης κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι και γι΄ αυτό «χαμηλώνουν» τον πήχη της προεδρίας τους.

Συστημένο, με το όνομα «Καραβέλας»

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της Siemens εμφανιζόταν ως αποστολέας του φονικού δέματος στην Κατεχάκη  
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
«Χρήστος Καραβέλας, Εκάλη» έγραφε πάνω του το φονικό δέμα που εξερράγη χθες στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για να μη μείνει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι ο στόχος ήταν ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης . Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία κατόρθωσε χθες από τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και της συσκευασίας να συναρμολογήσει τα στοιχεία του αποστολέα, έμεινε με το στόμα ανοιχτό, διαβάζοντας το όνομα του πρωταγωνιστή στην υπόθεση της Siemens που διαφεύγει στο εξωτερικό.
Οπως διαπιστώθηκε επίσης χθες, το πακέτο, το οποίο είχε σταλεί στον υπουργό από την περασμένη Παρασκευή, πέρασε από δεκάδες χέρια, ώσπου να εκραγεί στον έβδομο όροφο του στρατηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό σκληρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η G8

Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας ξεκίνησε στο Οντάριο του Καναδά η ετήσια διάσκεψη της ομάδας των G8, δηλαδή των οκτώ πιο πλούσιων χωρών του κόσμου με ευρεία ατζέντα θεμάτων που "αγκαλιάζουν" από την οικονομική μεταρρύθμιση μέχρι ανθρωπιστικά ζητήματα και θέματα περιβάλλοντος. Το Σαββατοκύριακο συνέρχεται η ομάδα των 20 - ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Φέτος η διάσκεψη κυριαρχείται από τα φλέγοντα ζητήματα της ανάπτυξης, της ανάγκης περιορισμού των ελλειμμάτων χωρίς να προκληθεί "ασφυξία" στις αγορές και η οικονομική διακυβέρνηση, αλλά και θέματα όπως ο καλύτερος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

"Νέο πρόγραμμα LEADER για τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας"

"Η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε 3 συμβάσεις με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρίες των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας.Οι συμβάσεις συνολικού ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων Ευρώ αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013.Σε δηλώσεις της, η κ. Κατερίνα Μπατζελή τόνισε:«Η αναπτυξιακή προσπάθεια συνεχίζεται και εντείνεται. Οι 3 νέες συμβάσεις προστίθενται στις 17 που έχουμε ήδη υπογράψει, επιβεβαιώνοντας τον σταθερό προσανατολισμό της πολιτικής

Έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα εγκαινίασε ο Βενιζέλος

 Άγνωστες πτυχές των γεγονότων του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 παρουσιάζονται σε έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, που εγκαινίασε απόψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην ομιλία του ο υπουργός υπογράμμισε κατ’ αρχήν την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο έργο που επιτελεί το Μουσείο και τόνισε ότι η έκθεση παρουσιάζει τα μαθήματα που έδωσε στην Ελλάδα η τραγική συγκυρία του 1897.

Επίσης, στα εγκαίνια της έκθεσης μίλησε ο πρόεδρος του Μουσείου, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Χασιώτης.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897» και παρουσιάζει τις πολλαπλές και ποικίλες πλευρές του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897. «Στις εκθέσεις παρουσιάζονται συνήθως οι λαμπρές σελίδες της ελληνικής ιστορίας και παραλείπονται συστηματικά τα δραματικά γεγονότα.

Νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα στο Μονολίθι Πρέβεζας

 Μια ακόμη νεκρή χελώνα «Καρέτα-Καρέτα» εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας.Η χελώνα ήταν θηλυκή , μήκους 70 εκατοστών , δεν έφερε σήμα αναγνώρισης ενώ ο θάνατός της προήλθε πιθανότατα από μεγάλο χτύπημα κάτω από τον λαιμό.Από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι σήμερα στο λιμεναρχείο της Πρέβεζας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 10 περιστατικά με νεκρές χελώνες «Καρέτα-Καρέτα»στις παραλίες της περιοχής ωστόσο το τραύμα που έφερε η συγκεκριμένη χελώνα μαρτυρά είτε ότι δέχτηκε εσκεμμένα κάποιο χτύπημα από κουπί ή άλλο αιχμηρό εργαλείο είτε ότι χτυπήθηκε από προπέλα κάποιου σκάφους.Το υλικό που συνέλεξε το Λιμεναρχείο θα αποσταλεί στον Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας προκειμένου οι ειδικοί να αποφανθούν για τις συνθήκες του θανάτου της.

pamepreveza

"Aυτοψία για την οριοθέτηση της Παμβώτιδας"

"Αυτοψία περιμετρικά της Παμβώτιδας πραγματοποίησε το πρωί η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την οριοθέτηση της λίμνης έχοντας πραγματική εικόνα του χώρου.Η αυτοψία ξεκίνησε από το θυρόφραγμα στην περιοχή του Δήμου Περάματος όπου ο Νομάρχης Αλ. Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Περάματος και Παμβώτιδας Μιχ. Κασσής και Βαγ. Πήχας και υπηρεσιακοί παράγοντες της κτηματικής υπηρεσίας ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τεχνικής φύσεως ζητήματα. Ακολούθησε επίσκεψη στην περιοχή της Δραμπάτοβας και στον κάμπο του Δ.Δ. Λογγάδων όπου υπάρχουν και οι περισσότερες αντιδράσεις από τους κατοίκους σε σχέση με τις αποφάσεις της επιτροπής οριοθέτησης.Η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στις περιοχές όπου

H ANAKAMΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ G20

Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την χρηματοπιστωτική κρίση που άρχισε το 2008, θα τεθεί στο επίκεντρο της συνόδου της G8 και της G20 από την Παρασκευή στο Τορόντο του Καναδά...
Τις εργασίες ανοίγει την Παρασκευή η σύνοδος των οκτώ πλουσιότερων χωρών σε απομονωμένο θέρετρο έξω από το Τορόντο η οποία θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή των 20 χωρών.
Δίνοντας τον τόνο, σε επιστολή του την περασμένη εβδομάδα στους ηγέτες της G20, o κ. Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε οι χώρες να μην αποσύρουν πολύ γρήγορα τα πακέτα υποστήριξης και ζήτησε που απολαμβάνουν μεγάλα πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο (υπονοώντας την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Κίνα να τονώσουν) την ζήτηση στο εσωτερικό.
Παραταύτα, διαφορές καταγράφονται ανάμεσα στα μέλη της συνόδου για το πώς θα αντιμετωπιστεί το δίλημμα των κρατικών πακέτων τόνωσης της οικονομίας με τα όλο και μεγαλύτερα ελλείμματα στο προϋπολογισμό. Επίμαχο ζήτημα παραμένει και η πιθανότητα φορολόγησης των τραπεζών, μέτρο για το οποίο πολλές χώρες όπως ο Καναδάς που επηρεάστηκε σε σχετικά μικρότερο βαθμό από την κρίση, διαφωνούν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ