Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο V For Vendetta....
Παρακολουθωντας τη συνοδο της G8 αντιλαμβανεται καποιος οτι η γενικη αποψη ηταν ο περιορισμος των ελλειματων και των χρεων των κυβερνησεων με κονδυλια που θα αντληθουν απο τους λαους...Με δραστικες περικοπες δαπανων και αυξηση των φορων...Πραγμα που παρουσιαζεται ως μονοδρομος και φυσικα ειναι κατι που απαιτει αμεση εφαρμογη...Αναρωτηθηκε ομως ποτε κανεις γιατι δε "πεφτει" στο τραπεζι ως προταση να "παγωσουν" οι οφειλες των κρατων προς τις αγορες;Σιγουρα θα προκληθουν

OI "TEΩΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ...

Ρεπορτάζ : Καρολίνα Παπακώστα (από ΤΑ ΝΕΑ)

«Είναι βαριά η υποχρέωση της παράταξης» δηλώνει με στόμφο ο ομιλητής. Τα ντεσιμπέλ είναι πολλά. Για να ακούγεται σε κάθε γωνιά του κλειστού του Τάε Κβον Ντο. Γιατί οι σύνεδροι είναι διασκορπισμένοι στους διαδρόμους του...
σταδίου. Προτιμούν το φρέντο και τη «ζύμωση» στα πηγαδάκια από την παρουσία στην αρένα. Ακόμη και τα σελέμπριτις του κόμματος δεν προκαλούν το παραμικρό ενδιαφέρον. Μόνο όταν εμφανίζεται ο αρχηγός, το ποίμνιο επιστρέφει στις καρέκλες και τις κερκίδες. Ενας κύριος έχει έρθει από τα Φάρσαλα. «Επρεπε», λέει διστακτικά. Οσο για την ιδεολογική ανασυγκρότηση του κόμματος... «Θα δούμε», απαντά κομπιάζοντας. Εκείνη την ώρα επιβεβαιώνει πανηγυρικά την επιφυλακτικότητά του ένας γνωστός του που τον πλησιάζει. «Θα βάλω για την Κεντρική Επιτροπή» τον ενημερώνει. Ο Φαρσαλιώτης σύνεδρος τον κοιτάζει με απορία. «Ε! Τι; Θέλω τη βοήθειά σου» αποκρίνεται εκείνος. Και τον αγκαλιάζει. Το σκηνικό Παραδίπλα ένας από τους 500 παρατηρητές βλέπει με δέος το αμερικανικού τύπου φαντεζί σκηνικό που έχει στηθεί. Εχει βάλει τα καλά του για να

Όταν η αγάπη γίνεται ελπίδα για μια καλύτερη ζωή: Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

 ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ 
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!

 Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες Μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή και μόρφωση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.Η μόρφωση των παιδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή τους και επομένως αποτελεί βασική φροντίδα του Λυρείου Ιδρύματος. Το Ίδρυμα παρέχει στα παιδιά του πλήρη εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Συγκεκριμένα, μέσα στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν Νηπιαγωγείο με ειδικευμένη νηπιαγωγό και τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο, που το διευθύνει η Ηγουμένη-Εκπαιδευτικός και υπόκεινται στην εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη συνέχεια, τα παιδιά φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια γειτονικών περιοχών (Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Παλλήνη).

ΕΝΕΡΓΩΣ

ΝΑΤΟέρευνες από Πανεπιστήμια
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Πριν από λίγες μέρες ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ζήτησε από τις χώρες μέλη να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες. Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωβαρόμετρο κατέγραψε αύξηση της φτώχειας στις ευρωπαϊκές χώρες, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Η ανενδοίαστη δημόσια διεκδίκηση αύξησης των στρατιωτικών δαπανών σε περίοδο βαθιάς κρίσης, σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου κηδεμόνευση που επιχειρείται στο πεδίο της πανεπιστημιακής έρευνας από το ΝΑΤΟ, έχει τη ρίζα της στο τέλμα που έχει περιέλθει ο τεχνικοποιημένος-καπιταλιστικός κόσμος, ο οποίος πλέον αναδιπλώνεται μέσα από τις επιταγές του «στρατιωτικο-βιομηχανικού» συμπλέγματος. Το εμπόριο όπλων γίνεται ο κυρίαρχος διαμεσολαβητής των σημερινών διεθνών σχέσεων. Το διαπιστώσαμε στην περίπτωση του διαβόητου δανείου που δόθηκε στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την αγορά στρατιωτικού υλικού.

Στην «Δημοκρατική Αριστερά» Σκοπούλης-Σόφης!!!

Με την έγκριση της Διακήρυξης Πολιτικών Θέσεων και Αρχών του νέου κόμματος και την ανάδειξη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής που αναλαμβάνει να διοργανώσει το πρώτο συνέδριο εντός του έτους, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ο επίσημος τίτλος του νέου κόμματος είναι «Δημοκρατική Αριστερά», όπως αποφασίστηκε από τους 520 εκπροσώπους που πήραν μέρος στην Συνδιάσκεψη.Η Διακήρυξη των Πολιτικών Θέσεων υπογραμμίζει ότι το νέο κόμμα φιλοδοξεί να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών και προσθέτει ότι «ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που τον κωδικοποιούμε στις θεμελιώδεις αρχές: ``δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική -οικολογική εγρήγορση`` είναι και παραμένει στοιχείο της ταυτότητάς μας». Η Διακήρυξη επισημαίνει ότι «η υπεράσπιση του ``δημόσιου συμφέροντος`` είναι κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα, που θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας γύρω από τις ``πολιτικές της κρίσης``.

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

Ρεπορτάζ : Μ. Χαραλαμπάκης - Ε. Σαλτού (από ΤΑ ΝΕΑ)

Με προσφορές και εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων για μακρινούς προορισμούς προσπαθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να χτυπήσουν την κρίση. Ωστόσο, η ακτοπλοΐα είναι δύο ταχυτήτων αφού τα δημοφιλή νησιά παραμένουν απλησίαστα καθώς το κόστος των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Ηδη, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πτώση στις κρατήσεις για τη θερινή περίοδο. Οπως λέει στα «ΝΕΑ» ο Φίλιππος Συμενάκης, διευθυντής εμπορικής εκμετάλλευσης της εταιρείας ΝΕL Lines, υπάρχει διαθεσιμότητα για όλες τις κατηγορίες των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- και αυτών που συγκαταλέγονται στις προσφορές- ενώ η πτώση στις κρατήσεις φτάνει το 20%. Ο εμπορικός διευθυντής της Βlue Star Ferries Διονύσης Θεοδωράτος είπε στα «ΝΕΑ» ότι λόγω της κρίσης «η εταιρεία προχώρησε φέτος σε περισσότερες προσφορές. Εκτιμάμε ότι έως σήμερα έχουμε μείωση στην κίνηση της τάξεως του 15%». Επίσης τόνισε πως είναι αναγκαίο να

Πολύ ενδιαφέρονπηγή: http://maladesprivateairmodellingclub.blogspot.com/

Ακριβότερες οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Για πρώτη φορά στις αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων και άμισθων υποθηκοφυλάκων, θα «επιβαρυνθούν» με ΦΠΑ 23%, με αποτέλεσμα να «ανεβαίνει» ταυτόχρονα και το κόστος μεταβιβάσεις ακινήτων κατά τουλάχιστον 23%.
Έτσι σε μία ήδη επιβαρημένη αγορά, αυτή της αγοράς κατοικίας, οι τιμές μεταβιβάσεις – οι οποίες είναι απολύτως υπολογίσιμες από τους υποψήφιους αγοραστές - θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση της, παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο διατηρεί προς το παρόν «παγωμένες» τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Η αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την αγορά δευτερεύουσας ή εξοχικής νεόδμητης κατοικίας. Με το νέο φορολογικό πλαίσιο από 1ης Ιουλίου τα έξοδα αγοράς ακινήτων γίνονται πιο «τσουχτερά» αφού:

Η αμοιβή του δικηγόρου η οποία κυμαίνεται από 0,5% έως 1% επί της αξίας του ακινήτου θα επιβαρύνεται πλέον με ΦΠΑ 23%
Για παράδειγμα, η αμοιβή του δικηγόρου για την αγορά μιας κατοικίας 120.000 ευρώ, ανέρχεται σήμερα σε 600 ευρώ. Από την 1η Ιουλίου με ΦΠΑ 23% ανεβαίνει στα 738 ευρώ. 

nooz 

Το φθινόπωρο θα γίνει το «γενικό» στρες τεστ των τραπεζών

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες και ποιες αποφάσεις αναμένεται 
να ληφθούν ενδεχομένως και σήμερα
Τον Σεπτέμβριο πρόκειται τελικώς να πραγματοποιηθεί το αποφασιστικό στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών με την ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδας. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο  κύβος ερρίφθη τα προηγούμενα 24ωρα, κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Τον Σεπτέμβριο θα τεσταρισθούν, μεταξύ άλλων, οι κεφαλαιοποιήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι αντιστάσεις των τραπεζών στα κόκκινα δάνεια, ο λόγος δανείων προς καταθέσεις, η κατάσταση ρευστότητας τους και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η σχετική λίστα. Το ίδιο αναμένεται ότι θα συμβεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες, αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν το γενικό τεστ θα πρέπει να γίνει στις 25 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες ή σε όλες όσες δραστηριοποιούνται στην Ευρωζώνη.
Τα αποτελέσματα αυτού του τεστ θα πρέπει και να δημοσιοποιηθούν, υποχρεωτικά, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε αυτή την περίπτωση το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα επιμέρους τεστ που θα γίνονται ανά χώρα. Δεν αποκλείεται οριστική απόφαση και γι΄ αυτό το ζήτημα να ληφθεί ακόμα και σήμερα, σε επίπεδο Φρανκφούρτης ή Βρυξελλών. Οι Financial Times της περασμένης Πέμπτης, ουσιαστικά, προανήγγειλαν αυτή την εξέλιξη, περίπου ως δεδομένη.

Voria.gr

Κατάντια…

Δεν ήταν παρά πριν τρία χρόνια, όταν η συζήτηση που είχε ξεκινήσει από τη Γαλλία επεκτεινόταν με γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη: Τέλος στην εργασία των 40 ή 48 ωρών εβδομαδιαίως και εφαρμογή ενός νέου ωραρίου εργασίας, με λιγότερες ώρες δουλειάς, με τις ίδιες αμοιβές και τους ίδιους κανόνες. Η αλλαγή δεν έγινε βέβαια ποτέ, αλλά φτάσαμε σήμερα, λίγα χρόνια μετά για να συζητούμε για πράγματα, τα οποία μέχρι χθες φάνταζαν αυτονόητα και τώρα είναι όχι μόνο δυσνόητα, αλλά και ασύλληπτα.

Περισσότερη εργασία, λιγότερα χρήματα, μεγαλύτερη ανασφάλεια, κατάρρευση του κοινωνικού Κράτους. Στις ημέρες μας, κοντεύουμε να πεισθούμε ότι αν το Κράτος ξοδεύει για τους αδύναμους έστω και ένα ευρώ παραπάνω, αυτό είναι μέγιστη ιεροσυλία και πρέπει να παταχθεί άμεσα, με τον υπεύθυνο να πρέπει να πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Φτάσαμε στο... σημείο θεμελιώδη δικαιώματα να θεωρούνται απαράδεκτα, γιατί πολύ απλά σε έναν τύπο με άσπρο κολάρο του φαίνεται περίεργο μία γυναίκα που έμεινε χήρα στα 40 της με δύο παιδιά να αναθρέψει μπορεί να τολμά να σκέφτεται να πάρει σύνταξη.

Αυτή είναι η κατάντια ενός δυτικού πολιτισμού που αυτοαποκαλείται προοδευτικός, αλλά στην ουσία το μόνο που κάνει είναι να φροντίζει τη διαιώνιση του και τους δικούς του ανθρώπους… 

newsblog
πηγή: http://apneagr.blogspot.com/2010/06/blog-post_9435.html

Η Ιστορική διαφωνία Παπάγου-Μαρκεζίνη για το Κυπριακό και μια κυνική Αγγλική ομολογία


 
Όταν το 1952 ο Ελληνικός Συναγερμός κατέκτησε την εξουσία με αρχηγό και Πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπάγο, ήταν πανθομολογούμενο πως το σημαντικότερο στέλεχος και ο πιθανότερος διάδοχος του στην αρχηγεία ήταν ο Σπύρος Μαρκεζίνης. Ο Μαρκεζίνης υπήρξε ο αρχιτέκτων της καθόδου του Παπάγου στην πολιτική σκηνή και ο συνδετικός κρίκος με το Παλάτι και τον Βασιλιά Παύλο. Ήταν αυτός που είχε σηκώσει μεγάλο βάρος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1951 και του 1952.
Οι ικανότητες του Μαρκεζίνη ήταν αδιαμφισβήτητες. Ως υπουργός Συντονισμού με μεγάλες Κυβερνητικές αρμοδιότητες, προέβη στην επαναστατική κίνηση της επιθετικής υποτίμησης της δραχμής έναντι του δολαρίου, πετυχαίνοντας έτσι σταδιακά σημαντική ανάκαμψη σε όλους τους οικονομικούς δείκτες της Χώρας. Ο Μαρκεζίνης ουσιαστικά ήταν ο εγκέφαλος του "Ελληνικού Συναγερμού" με ευρύτερες αρμοδιότητες συντονισμού όλων των υπουργείων της εποχής.

Από 5.000.000 ασφαλισμένους, ζήτημα αν γλιτώσουν 1.250.000

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝ ΤΟ 2015 ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 3.600*ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 
ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1.400 ΕΥΡΩ
 
Μπορεί στο Εθνικό λαχείο οι 3 στους 4 να κερδίζουν, αλλά με το Ασφαλιστικό οι 3 στους 4 την κάνουν... λαχείο. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων (εξαιρούνται οι περίπου 600.000 αγρότες που υπάγονται στον ΟΓΑ και των οποίων δεν αλλάζουν ουσιαστικά οι όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης) μόλις οι 1,25 εκατ. μοιάζει να γλιτώνουν τη μέγκενη των νέων δρακόντειων ρυθμίσεων. 
 Δηλαδή, δεν επιβαρύνονται ιδιαίτερα οι ασφαλισμένοι προ του 1983. Σχεδόν καθόλου οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της περιόδου, οι ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες καθώς και στα ειδικά Ταμεία. Αντιθέτως, από τη μεταβατική αυτή διάταξη δεν καλύπτονται οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, τα όρια των οποίων αυξάνονται από το 58ο στο 65ο έτος για πλήρη σύνταξη με 35ετία (μειωμένη στο 60ό), ενώ χρειάζεται 40ετία για έξοδο στο 60ό έτος εκεί που κάποιος ασφαλισμένος υπολόγιζε να βγει με 37ετία (χωρίς όριο ηλικίας). Επίσης δεν επιβαρύνονται ιδιαίτερα οι

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ!

Τέλος οι celebrites, για τη ΝΔ, ως η βασική δεξαμενή 
αναζήτησης, του εν δυνάμει πολιτικού προσωπικού της 
 Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.grΤο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά διανύει τη φάση του… αυτοπροσδιορισμού* του! Όπως είπε ένας σύνεδρος της ΝΔ, από το βήμα των ομιλητών, μόνο η ΝΔ έχει αυτή τη δυνατότητα, να… αυτοπροσδιορίζεται! Ότι κι αν σημαίνει αυτό, τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα, δεν τα ακούσαμε πρώτη φορά, σε μάζωξη κόμματος, είτε εκείνου που αυτοπροσδιοριζεται, είτε των «άλλων» των μη…αυτοπροσδιορισμένων!
Απορίας άξιο είναι γιατί δεν είπαν απλά και στα ίσια ότι «καθαρίζουν» το τοπίο, για να πάνε παρακάτω; Αν και θα  έπρεπε,  ελεύθερα και αβίαστα στο χώρο τους (σε γήπεδο του καράτε), να διατυπώσουν ανοικτά τις απόψεις τους, για τα ανάξια «συντρόφια» και πάλι φίλοι θα ήταν. Αντ αυτού μίλησαν για «επαναπροσδιορισμό σχέσεων και επαναξιολόγηση συμπεριφορών» ενώ απέφυγαν να πουν ότι ως εδώ και μη παρέκει: «Ήρθε ο καιρός να φύγουν οι …τιποτένιοι, μπας και ξανακερδίσουμε την εξουσία!»
Πάντως οι Σαμαρικοί, φωτογράφισαν τα πρόσωπα που δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ως μια πράξη… αυτοκάθαρσης ή όπως προτιμούν να λένε αυτοπροσδιορισμού της παράταξής τους. Μάλιστα θύμισαν «ότι το ίδιο συνέβη και το 2007, το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004» Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, από το πόντιουμ του 8ου συνεδρίου, στο μέλλον οι υποψήφιοι θα «εξετάζονται» κυρίως στην πολιτική κουλτούρα, εμπειρία και… ήθος. Πρότειναν επίσης να δοθεί ένα τέλος στα πρόσωπα «που –δήθεν- φέρνουν σταυρούς γιατί έχουν αριστοκρατική καταγωγή ή ακόμη επειδή «γράφουν» στο γυαλί και είναι αναγνωρίσιμοι!» Τέλος άφησαν να εννοηθεί, ότι η διαδικασία για την αναζήτηση των νέων «εντίμων και ηθικών» υποψηφίων που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα, αλλά και την ουσία του πολιτικού συστήματος, έχει ήδη αρχίσει!*Αυτοπροσδιορισμός όπως λέμε αυτοκάθαρση

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Μυστηριώδες δέμα εμφανίστηκε προχθές Παρασκευή πάνω στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου μπροστά από τον κ. Δ. Δρούτσα. Μόλις το συνειδητοποίησαν οι υπόλοιποι υπουργοί ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να μην το ανοίξει μπροστά τους. O φον Δρούτσας όμως τους καθησύχασε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα καινούργιο filofax που θα τον βοηθήσει να φέρει εις πέρας τον άθλο της προάσπισης των εθνικών θεμάτων. Και τότε μάλλον άρχισαν να ανησυχούν περισσότερο...
***
Κανένας πολιτικός του ΠαΣοΚ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πολιτική αν δεν έχει υποστεί τουλάχιστον μία δοκιμασία από την κυρία Βάσω Παπανδρέου . Πρόκειται για δοκιμασία μύησης στον σοσιαλισμό που η Βάσω επιφυλάσσει μόνο σε όσους πιστεύει ότι έχουν τις δυνατότητες να την αντέξουν.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ...

ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ... ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΛΕΕΙ ... ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΕΙ -ΚΡΥΦΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΕΕΙ- ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΛΕΕΙ ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ, ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ GORDON BRAUN? ... όχι τιποτα άλλο, αλλα περιμένουν πολλές χώρες στη σειρά για πτώχευση και σιγουρα θα θελουν το μυστικό του σχεδιο για να σωθουν

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ
...
 
 Από το: http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=150049514392802716

Πώς θα εξαγοράσετε 7 πλασματικά χρόνια-ακριβή η αναγνώριση σπουδών-στρατού-αδειών


Πόσο θα πρέπει να πληρώσετε αν θέλετε να εξαγοράσετε χρόνια
Το "καυτό" δεκαήμερο του Ασφαλιστικού
Τέλος οι επικουρικές; 
Δείτε όλο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Με 33 χρόνια δουλειάς και εξαγορά 7 πλασματικών χρόνων μπορεί κάποιος να συμπληρώσει τα 40 χρόνια που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Θα πρέπει να πληρώσει όμως όμως περισσότερα απο 16.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA.
Πιο συγκεκριμένα ένας εργαζόμενος με αποδοχές 1.200 ευρώ το μήνα μπορεί να εξαγοράσει :

  • 24 μήνες στρατού προς 5.280€
  • 4 έτη σπουδών προς 8.000€
  • εκπαιδευτική άδεια ενός έτους πρός 2.880€
Σύνολο: 16.160€

Υπό κατάληψη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παραμένουν από το βράδυ της Κυριακής τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό αλλά και την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.
Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε «είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, την τρόϊκα και τις αγορές ότι δεν επιτρέψουμε να βάψουν τη ζωή μας με μαύρο χρώμα».
O κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην επιχείρηση ενώ ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα της επιχείρησης.
Στο μεταξύ για σήμερα το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της ΔΕΗ προς το Υπουργείο Οικονομικών ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Υ

Δημοκρατική Αριστερά

Η διακήρυξη Πολιτικών Θέσεων και Αρχών και η Πανελλαδικη Πολιτική Επιτροπή για το  1ο Συνέδριο
Με την έγκριση της Διακήρυξης Πολιτικών Θέσεων και Αρχών του νέου κόμματος και την ανάδειξη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής που αναλαμβάνει να διοργανώσει το πρώτο συνέδριο εντός του έτους, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
    Ο επίσημος τίτλος του νέου κόμματος είναι «Δημοκρατική Αριστερά», όπως αποφασίστηκε από τους 520 εκπροσώπους που πήραν μέρος στην Συνδιάσκεψη.
    Η Διακήρυξη των Πολιτικών Θέσεων υπογραμμίζει ότι το νέο κόμμα φιλοδοξεί να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών και προσθέτει ότι «ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που τον κωδικοποιούμε στις θεμελιώδεις αρχές: ``δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική -οικολογική εγρήγορση`` είναι και παραμένει στοιχείο της ταυτότητάς μας».

    Η Διακήρυξη επισημαίνει ότι «η υπεράσπιση του ``δημόσιου συμφέροντος`` είναι κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα, που θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας γύρω από τις ``πολιτικές της κρίσης``. Παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, τις προτάσεις αντιμετώπισής της, η δική μας αριστερά δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται στην ανθρώπινη διάσταση της κρίσης και το προστατευτικό δίκτυ της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σε κινητοποιήσεις από σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 
 Σε κινητοποιήσεις προχωρά από σήμερα (Δευτέρα) τα ξημερώματα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα στις  18:00, η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
Την Τρίτη, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τις βασικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα τεθούν  σε διαβούλευση από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου στην 64η Σύνοδο των πρυτάνεων και διοικουσών επιτροπών, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπονται οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές με στόχο τη διασφάλιση της αυτοτέλειας και της λογοδοσίας του πανεπιστημίου, νέο πλαίσιο σπουδών στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα, αλλά και ενίσχυση της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων, μέσω της εισαγωγής ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και σπουδών, και εισροής ξένων φοιτητών.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΖΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ