Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Στον αέρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός λόγω ΦΠΑ

Μέχρι και τα 60 ευρώ το μήνα ανά οικογένεια θα φθάσει η επιβάρυνση από την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ, τη δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες, που συμπληρώνει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της σκληρής λιτότητας
 του Φώτη Λώλα
lolas@voria.gr
Σαν να μην έφταναν οι μισθολογικές περικοπές σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους (προσεχώς και σε αυτούς του ιδιωτικού τομέα), η δεύτερη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε διάστημα μόλις τριών μηνών, έρχεται να προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, τινάζοντας στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Ειδικότερα, φορείς της αγοράς και καταναλωτικές οργανώσεις προειδοποιούν για επιβάρυνση από 35 έως και 60 ευρώ το μήνα ανά οικογένεια, ενώ οι έμποροι βλέποντας τους τζίρους τους να υποχωρούν κατά 50%, ετοιμάζουν προσφορές για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ζητούν την απόσυρση δημοφιλούς φαρμάκου για τον διαβήτη

Τον κώδωνα του κινδύνου για το φάρμακο Αvandia (δραστική ουσία ροσιγλιταζόνη), κρούουν δυο νέες μελέτες


 Το φάρμακο λαμβάνεται από εκατομμύρια άτομα με διαβήτη παγκοσμίως. Οι μελέτες αυτές συνδέουν το φάρμακο με επιπλοκές στο καρδιαγγειακό σύστημα των ασθενών και οι συγγραφείς τους ζητούν από τις αρμόδιες υγειονομικές αμερικανικές αρχές να το αποσύρουν από την αγορά.

Δώσαμε, δώσαμε

Θόδωρος Γαλανόπουλος 
theo1
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αρχίζουν δειλά -δειλά να διαμορφώνονται κάτι νέες τάσεις για νέα κόμματα, δημοτικές εκλογές έρχονται, αλλά και κανείς δεν αποκλείει και βουλευτικές.
Πέρα από το ότι οι εκλογές μας τσούζουν και αυτές, και πρέπει να πέσουμε σε τίποτε άλλα δανεικά, η δημιουργία νέου κόμματος στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση, και ποτέ δεν πέτυχε γι' αυτό και δεν ξεκινά εύκολα κανένας.
Ούτε βουλευτής από το μαντρί, ούτε ψηφοφόρος από τα μεγάλα μαγαζιά των ρουσφετιών.
Όμως τα δυο μεγάλα κόμματα που μας κυβερνάνε αδιάκοπα εδώ και 45 χρόνια, πάει αρχίσανε κα ξεφτίζουν ...
Στο τελευταίο δε μεγάλο ναυάγιο της χώρας, είναι συνυπεύθυνα σε μεγάλο ποσοστό, και αντί να περάσουν σε μια μεγάλη κάθαρση, κατηγορεί το ένα το άλλο.

Άναψε φωτιές ο Μαγκριώτης

Του Αλέκου Παπαδόπουλου
Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η απόφαση του υπουργείου Υποδομών, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη στην επίσκεψή του στα Γιάννινα, να αφήσει για το απώτερο μέλλον, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τη Φανερωμένη έως την Κακκαβιά.Πρόκειται βέβαια για ένα έτσι κι αλλιώς πολύπαθο τμήμα του οδικού αυτού άξονα, που πέρασε από πολλά κύματα στο παρελθόν, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Το τμήμα αυτό όμως είχε μείνει εκτός της σύμβασης παραχώρησης από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ επί ημερών του κ. Σουφλιά και ξεμπλοκαρίστηκε τρόπον τινά με την πρωτοβουλία του πρώην υφυπουργού Στ. Καλογιάννη, που

Από το Νεοφιλελευθερισμό στο «Νέο-σοσιαλισμό»

Του Γιώργου Τρούλη*
 Η πολιτική δε λογάται ως συμμετοχική συναίνεση αλλά ως σύγκρουση ιδεών, σύγκρουση που ως ενδιάμεσο αποτέλεσμα έχει τη σύνθεση με πρόταγμα τη βελτίωση του κοινωνικού βίου. Αποτελεί μια διαδικασία, η οποία απαλλαγμένη από μικροπολιτικές και ατομικά συμφέροντα, έχει τη δυναμική να διαμορφώνει, με ένα φυσικό τρόπο, συνθήκες κοινωνικής αλλαγής και ανατροπής όπου είναι σκόπιμο. Είναι μια αέναη διαδικασία, στην οποία κάθε άνθρωπος οφείλει να συμβάλει με το δικό του τρόπο.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δηµοκρατική Αριστερά είναι το όνοµα του νέου κόµµατος το οποίο θα έχει επικεφαλής τους τέσσερις βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τον Συνασπισµό και ως ραχοκοκαλιά γνωστά στελέχη της ευρύτερης Ανανεωτικής Αριστεράς.
Δεν ξέρουµε ακόµη το ακριβές ιδεολογικό στίγµα του, ούτε τον βαθµό επιρροής του. Αυτό που ξέρουµε όµως µέχρι στιγµής είναι αξιοπρόσεκτο και ενδεχοµένως χρήσιµο σε ενδεχόµενες πολιτικές τρικυµίες.

Εξουσία μ’ ακούς;……….

Του Κώστα Μπατσή
Την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στην ευχάριστη εξέλιξη της ανακατασκευής της γέφυρας και τη συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Μονολιθίου – Πλατανούσας, προυπολογισμού 220.000,00 ευρώ. Όμως τα προβλήματα των προσβάσεων προς τα Τζουμέρκα δεν έχουν τέλος. Αναφερόμαστε σ’αυτό που συμβαίνει στην 2η επαρχιακή οδό Ιωάννινα – Πράμαντα και συγκεκριμένα στο 42ο χιλ. κοντά στη γέφυρα της Πλάκας. Παρόλο που πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε που έγινε καθίζηση του οδοστρώματος, δεν είδαμε καμία παρέμβαση της πολιτείας για να επισκευαστεί το επικίνδυνο αυτό σημείο. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, ιδίως αυτοί που περνάνε για πρώτη φορά απ’ αυτή την περιοχή και δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και με την ίδια τους τη ζωή. Τέτοια αδιαφορία για την ασφάλεια του πολίτη μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Η θα πρέπει να θρηνήσουμε αθώες ανθρώπινες ψυχές και μετά να κλείσουμε αυτή την τεράστια τρύπα. Τι κάνουν αλήθεια οι πολιτικοί μας που τους τίμησαν οι συμπατριώτες μας και τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους; Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν καλά, ότι οι καιροί έχουν γυρίσματα!!!!

Δεν πέφτει η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα

Για άλλη μια φορά, οι κτηνοτρόφοι έλαβαν τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα.Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός συναντήθηκε με τη διοίκηση για το θέμα αυτό, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου περί μείωσης των τιμών. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνης» Λευτέρης Κόντος καταδίκασε τις πληροφορίες των δημοσιευμάτων αναφέροντας ότι «οι ψευδείς ειδήσεις αποσκοπούν στην πρόκληση ανησυχίαςμεταξύ των αιγοπροβατοτρόφων ζημιώνοντας τόσο τους ίδιουςόσοκαι την ίδια τη ‘Δωδώνη’». Στις αρχές Ιουνίου η «Δωδώνη» είχε ξεκαθαρίσει ότι θα διατηρήσει «παγωμένες» στα περσινά επίπεδα τις τιμές πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. Όσο για τη μείωση τιμών στο αγελαδινό γάλα, την είχε χαρακτηρίσει αυτονόητη (από 45 λεπτά το λίτρο πέρσι σε 39,9 λεπτά κατά μέσο όρο φέτος) με το επιχείρημα ότι η «Δωδώνη» δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική στις συνθήκες αγοράς που έχουν διαμορφωθεί στην εγχώρια αγορά αγελαδινού γάλακτος.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΑΩΝ

Εμπόριο πιστοποιητικών με τις ευλογίες του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Συνεργός στο εμπόριο πιστοποιητικών Παιδαγωγικής Επάρκειας που έχει στηθεί από διάφορες ενώσεις καθηγητών φαίνεται πως είναι το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η φοιτητική οργάνωση «Σχήμα Ανατροπή» του τμήματος Φιλολογίας.Σε ανακοίνωσή της λοιπόν υποστηρίζει ότι πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσε σεμινάρια ειδικής αγωγής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης έναντι του ποσού των 1.700 ευρώ κατ' άτομο, την ώρα μάλιστα που η ίδια η υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, πριν λίγους μήνες τόνισε ότι «θα καταργηθούν τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια των 400 ωρών ως προσόν διορισμού, γιατί αποτελούν εμπαιγμό τόσο για την επιμόρφωση που παρέχουν, όσο και για τους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή».Όπως φαίνεται όμως τα σεμινάρια αυτά όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά συνεχίζονται με τις ευλογίες των πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα.

TYΦΛΩΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Την όρασή τους έχασαν οι τέσσερις από τους 13 ασθενείς ιδιωτικής κλινικής των Σερρών που διαμετακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ εξαιτίας μικροβιακής μόλυνσης, έπειτα από επέμβαση καταρράκτη στη οποία υποβλήθηκαν.
Κλιμάκιο του σώματος επιθεωρητών υγείας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην κλινική για να ερευνήσει την πηγή της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.
Τα οφθαλμολογικά χειρουργεία παραμένουν κλειστά με απόφαση του υπουργείου Υγείας.
Επίσης οι οφθαλμολογικές κλινικές των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκρατίου, όπου είχαν διακομιστεί αρχικά οι εννέα από τους 13 ασθενείς, παραμένουν κλειστές για να απολυμανθούν.
Συγγενείς των ασθενών δηλώνουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά της ιδιωτικής κλινικής

fimotro

«Οχι σε όλα!»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη 
ΟΤΑΝ Η Ν.Δ. είχε καταψηφίσει το Μνηµόνιο στη Βουλή, πολλοί στηλίτευσαν µια ανεύθυνη και ευκαιριακή πολιτική. 
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ εφηµερίδες της Δεξιάς προέβαλαν τότε την άποψη ότι η αντιπολίτευση έπρεπε να συµπορευτεί µε την κυβέρνηση επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση για τη χώρα και να υπερψηφίσει τη συµφωνία µε την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Ετσι, το Μνηµόνιο θα αναγορευόταν περίπου σε «εθνική πολιτική». ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ αργότερα, τα πράγµατα αποδεικνύονται λιγότερο απλά. Το Μνηµόνιο όχι µόνο δεν έγινε «εθνική πολιτική», αλλά, µιλώντας στο Συνέδριο του κόµµατός του, ο Σαµαράς πήγε ένα βήµα µακρύτερα: προσδιόρισε ως βασικό πολιτικό στόχο της Ν.Δ. «την απαλλαγή από το Μνηµόνιο». ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν η στάση του παραµένει ανεύθυνη, σίγουρα πάντως δεν είναι ευκαιριακή: αφού πρώτα καταψήφισε το Μνηµόνιο στη Βουλή, ο Σαµαράς το αναγορεύει τώρα σε κυρίαρχη διαχωριστική γραµµή µεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τhat makes sense, που λένε και οι Αγγλοσάξονες. «ΜΑ, ΕΙΝΑΙ αυτό σοβαρή αντιπολίτευση;» ίσως µε ρωτήσουν ορισµένοι. Ενδεχοµένως όχι, θα τους απαντήσω. Αλλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, έτσι γίνεται έως τώρα η αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Πρώτα λες «όχι σε όλα» και ύστερα καταλήγεις στο «όχι στους κλέφτες» – προς το παρόν, είµαστε στην πρώτη φάση… ΕΤΣΙΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ ο Μητσοτάκης τον Παπανδρέου, ο Παπανδρέου τον Μητσοτάκη, ο Καραµανλής τον Σηµίτη και ο νεώτερος Παπανδρέου τον Καραµανλή. Και ξέρετε κάτι; 
Ολοι επιβραβεύτηκαν τελικώς από τον λαό.  

Το οξυγόνο των κομμάτων

Βασίλης Χιώτης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Δύο νέα κόμματα γεννήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Το ένα επισήμως. Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη, που αποσκοπεί στην προσέλκυση ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς οι οποίοι δεν καλύπτονται πλέον από το ΠαΣοΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το άλλο ανεπισήμως. Το προανήγγειλε σαφώς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αποσκοπώντας στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς που δηλώνουν απογοητευμένοι από τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Φαίνεται πως υπάρχουν προοπτικές επιβίωσης και για τα δύο κόμματα καθώς ο δικομματισμός κλυδωνίζεται περισσότερο από ποτέ και δείχνει ανίκανος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αξιοπιστίας που του προκαλεί η οικονομική κρίση, αλλά και η στείρα κομματική αντιπαράθεση με φόντο τα σκάνδαλα. Η Δημοκρατική Αριστερά αξιοποιεί ήδη την απουσία θέσεων και ιδεολογικού

Οι συντάξεις στο Δημόσιo

 Ακόμη και στις μητέρες με τρία παιδιά (και άνω) εργαζόμενες στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ επιβάλλεται η προσθήκη έως και 15 έτη στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εντός τριετίας (2011-2013) με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζουν ολόκληρο σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».
Εκτός από τις δυσμενείς αλλαγές στη συνταξιοδότηση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών καθιερώνει από το 2015 το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων (όπως και στον ιδιωτικό τομέα) το οποίο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 30%. Εξάλλου καθιερώνεται η ειδική εισφορά (νέος ΛΑΦΚΑ) και στους συνταξιούχους του Δημοσίου από 1.8.2010 για ποσό κύριας σύνταξης άνω των 1.400 ευρώ (από 3% έως 10% ανάλογα με το ποσό της σύνταξης), καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες
Παραλύει σήμερα η χώρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που αντιδρούν σε ασφαλιστικό και εργασιακό. 
Η ΓΣΕΕ και  η ΑΔΕΔΥ, απεργούν με αίτημα την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι.
Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τα λιμάνια, αφού παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση, δύο σωματεία (ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, αν και το Πρωτοδικείο Πειραιά την κήρυξε παράνομη.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, δεν περπατούσε η Δόξα μονάχη αφού χθες συνάντησε τον κ. Θ. Πάγκαλο . Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέστη στο νησί για την επέτειο του Ολοκαυτώματος.
Στο περιθώριο της συνάντησης με τη Δόξα, ο κ. Πάγκαλος εγκαινίασε τον νέο λιμένα, τίμησε την ταβέρνα «Σπιτάλια» και έκανε παρατήρηση σε αστυνομικό που δεν στεκόταν προσοχή στο άκουσμα του εθνικού ύμνου.
***
Μεταμορφώθηκε σε αστυνόμο Σαΐνη ο κ. Φ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο). Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντολή στον φρούραρχο του Κοινοβουλίου να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας. Εν μιά νυκτί μπήκαν συστήματα ασφαλείας ακόμη και στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά το κακό είναι ότι πολλές φορές η επιβολή των νέων αυστηρών μέτρων γίνεται από κάποιους αστυνομικούς με... τη συνηθισμένη ευγένεια.
***
Και τα βαρίδια είναι χρήσιμα. Το κατάλαβε ο κ. Αντ. Σαμαράς και όρισε τον κ. Πρ. Παυλόπουλο επικεφαλής της ΝΔ στην Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα.

Εμπόλεμη ζώνη το λιμάνι του Πειραιά

- Περικυκλωμένο από διαδηλωτές - Προσπαθούν να καταλάβουν πλοία - ΜΑΤ και λιμενικοί σε όλο το μήκος του λιμανιού

 Αναχώρησαν όλα τα πρωινά πλοία - Κατέλαβαν το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ που έφτασε από Αίγινα  -  Διαδηλωτες του ΠΑΜΕ έσπασαν μια πύλη και μπήκαν στο λιμάνι - Παράνομη η απεργία, αλλά οι ναυτεργάτες επιμένουν Πολιορκείται από παντού το λιμάνι του Πειραιά. Από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και απέκλεισαν περιμετρικά τις πύλες. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να εισβάλλουν στο λιμάνι.

 

Συγγενείς, κολλητοί και "κυβερνητικοί" παράγοντες στη νέα Κ.Ε. της ΝΔ...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 
Με "υλικά" από το παρελθόν η ανανέωση. Ποιες θέσεις είχαν οι περισσότεροι από τους εκλεγέντες...
Από μια πρώτη "ακτινογραφία" της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ προκύπτει ότι από από τα μέλη της πολλά έχουν θητεύσει σε κρατικές θέσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν ή έχουν συγγενικές σχέσεις με άλλα ισχυρά πρόσωπα της ΝΔ. Μια εικόνα που σίγουρα δεν δείχνει ανανέωση, δεν δείχνει ότι η ΝΔ -στο επίπεδο αυτό τουλάχιστον- απαλλάχθηκε από το φορτίο των "κρατικοδίαιτων" παραγόντων και ανανεώθηκε με άφθαρτα στελέχη...
Ιδού λοιπόν. Μεταξύ αυτών που εκλέχτηκαν είναι...
 και οι:
Δ. Κοντός (κουμπάρος του Λ. Ζαγορίτη και πρώην γεν. γραμματέας υπουργείου Απασχόλησης), Δ. Πανοζάχος (πρώην περιφερειάρχης), Χαρ. Κόκκινος (συνεργάτης Πρ. Παυλόπουλου), Γ. Βερναδάκης (πρώην διοικητής ΟΑΕΔ), Θύμιος Δρόσος (τέως πρόεδρος ΕΚΕΠΙΣ, τοποθετημένος σε θέσεις από τον Β. Μαγγίνα), Μανώλης Λεκκέας (πρώην μέλος ΔΣ του ΟΔΙΕ και κομματικό στέλεχος από την εποχή Μεϊμαράκη), Δημητρης Κούκης (ήταν προέδρος της Ολυμπιακής), Πάτροκος Γεωργιάδης (πρώην γεν. γραμματέας υπ. Εσωτερικών), Στέφανος Αγιάσογλου (πρώην στέλεχος ΟΣΚ),  Δημήτρης Τζίφας (πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας), Ισίδωρος Μάδης  (ήταν στις Λαϊκές Αγορές), Δημήτρης Ιατρίδης (Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξανδρου Κοντού στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης), Γεώργιος Σουφλιάς (ανηψιός του πρώην υπουργού και πρών πρόεδρος ΕΟΜΜΕΧ), Παν. Πλιάκας (άνθρωπος του Μεν. Δασκαλάκη), Φωτεινή Βρύνα (διευθύντρια του Γ. Βλάχου στο υπουργείο Ανάπτυξης), Κώστας ΤσαμαδιάςΙωάννης Γκιάτας (διευθυντής γραφείου του Λ. Ζαγορίτη και πρώην πρόεδρος ΙΚΑ-ΤΕΑΜ), Απ. Κράτσας (σύζυγος της ευρωβουλευτή Ρ. Κράτσα), Πόπη ΚαραχάλιουΜερόπη Καλδή Αθ. Σκορδάς (πρώην γεν. γραμματέας υπ. Οικονομικών), Ανδρέας Λεούδης (κουμπάρος του Κ. Καραμανλή), Γιώργος Σαρρής (πρώην διοικητής νοσοκομείου), Γεώργιος Πέτραινας (πρώην μέλος διοίκησης Σιβιτανειδίου), Φώτης Αγαδάκος (πρώην αντιπρόεδρος ΟΣΚ), Γιάννης Τσιτσέλης (κουμπάρος του Γ. Βλάχου και συγγενής του πρώην γεν. γραμματέα ΠΕΧΩΔΕ Δημ. Κατσιγιάννη και ο οποίος μετεκλογικά προσελήφθη από τον "Ακτορα), Ι. Πατσόγιαννης (πρώην διοικητής ΕΒΟ και νοσοκομείου), Θεόδωρος Ματάλας (πρώην διοίκηση της «Αγρογή»), Μαρία Γιαννίρη (πρώην γενική γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης επί Φάνης Πάλλη Πετραλιά), Νικ. Μουρτζάς (κουνιάδος του Γ. Αγγέλου και σε διάφορες κρατικές θέσεις). 
Από το PRESS-GR

Ο ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ...

Εμφανίστηκε μετά από καιρό σε τηλεοπτικό πλατό. Ο ιατρικός προαγωγός της Νατάσας (από αυτόν πήρε το διδακτορικό) πήγε στην εκπομπή του Μάκη και απαντούσε ανάλογα με τα μηνύματα που του έστελνε ο Ζαγορίτης. Παλιός φίλος γαρ, προσπαθούσε να τον υποστηρίξει με σαθρά επιχειρήματα και γελοία παραδείγματα. Έφαγε το χέσιμό του από τον Ανευλαβή και ησύχασε. Γραφικός, πρώην βαψομαλλιάς (δίχρωμα τα μαλλιά του από τη μπογιά που δεν του έχει φύγει ακόμα!) με σακάκι επαρχίας δεκαετίας '70 αλά Μπορσαλίνο και ουίσκι με πάγο στο στούντιο(!), έδινε μαθήματα ηθικής περί πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας! Το μάθημά του δεν το πήρε στις εκλογές. Έφαγε φόλα. Πήγε άπατος. Τον μαύρισαν όλοι στην περιφέρειά του. Γ. Κωνσταντόπουλος. Ο άνθρωπος κυβερνούσε. Έλυνε και έδενε επί Καραμανλή! Θέλετε και άλλα; 
fimotro

Ψηφοφορία στην oλομέλεια της Βουλής επί της πρότασης του ΠAΣOK

Ψηφοφορία στην oλομέλεια επί της πρότασης του ΠAΣOK...για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.

Την παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, των πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ,... που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ ως υπευθύνους για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε σήμερα το πρωί, η Ολομέλεια της Βουλής.

Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας, επί 282 παρόντων βουλευτών, έχουν ως εξής:

Ευάγγελος Μπασιάκος: Υπέρ της παραπομπής 194 ψήφοι, κατά 81, «παρών» 2, λευκά 4 και άκυρα 1
Πέτρος Δούκας: Υπέρ 177 ψήφοι, κατά 81, «παρών» 13, λευκά 0, άκυρα 11
Αλέξανδρος Κοντός: Υπέρ 186 ψήφοι, κατά 77, «παρών» 4, λευκά 0, άκυρα 15
Γιώργος Βουλγαράκης: Υπέρ 167, κατά 91, «παρών» 17, λευκά 1, άκυρα 6
Κώστας Κιλτίδης: Υπέρ 49, κατά 212, «παρών» 16, λευκά 0, άκυρα 5
Θόδωρος Ρουσόπουλος: Υπέρ 198, κατά 73, «παρών» 7, λευκά 4, άκυρα 0.

troktiko

Τι συμβαίνει; Γιατί δεν έχει κληθεί στην εξεταστική για τις μίζες-siemens ο Μιχαλάκης;πηγή

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ