Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Κατάψυξη 3 ετών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι «το τριετές πάγωμα είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί και το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό». Επί της ουσίας με αυτή την τελευταία φράση ο κ. Πεταλωτής προαναγγέλλει νομοθετική παρέμβαση σε ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μια παρέμβαση που αν γίνει, θα συνιστά ακύρωση των διαπραγματεύσεων.

Από τους 14.600 τόνους μόνο 12 οδηγούνται στον αποτεφρωτήρα των Λιοσίων

Ανεξέλεγκτη η διακίνηση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων
 Με υπουργική απόφαση επικαιροποιείται το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων από τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, στην προσπάθεια του υπουργείου Περιβάλλοντος να βάλει κανόνες στην αγορά που αποτελεί μία από τις σοβαρότερες απειλές για την δημόσια υγεία. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παράγονται 14.600 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων από τα οποία το 50% εκτιμάται ότι προέρχεται από δημόσια νοσοκομεία. Παρόλα αυτά μόνο 10 έως 12 τόνοι (μολυσματικού και τοξικού χαρακτήρα) πηγαίνουν στην ειδική μονάδα αποτέφρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων που λειτουργεί στα Λιόσια. Χθες μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη, επιβεβαίωσε την ασυδοσία που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και τις ιδιωτικές κλινικές και προανήγγειλε νέο θεσμικό πλαίσιο για την συλλογή αποθήκευση, μεταφορά, επεξεργασία και τελική διάθεση.

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ...

Ούτε για να κοιτάξουν δεν μπαίνουν στα καταστήματα οι τουρίστες

Σύμφωνα με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων οι τζίροι των καταστημάτων είναι μειωμένοι έως και 50%
της Χριστίνας Καραμανίδου
karamanidou@voria.gr
Βουλιάζει ο τουρισμός στην Βόρεια Ελλάδα, συμπαρασύροντας χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, με τους καταστηματάρχες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να δηλώνουν «κάθε πέρσι και καλύτερα». Οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων αναφέρουν στη Voria.gr ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι μειωμένος μέχρι και 50%, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που κατέβασαν ρολά εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν. Εικόνες απογοήτευσης σε Χαλκιδική, Κατερίνη αλλά και Καβάλα, με δρόμους ερημωμένους και καταστήματα άδεια. «Ο κόσμος πλέον δεν μπαίνει ούτε για να κοιτάξει», λένε με απελπισία οι έμποροι.

VW & Suzuki, μαζί για νέα μοντέλα!

VW & Suzuki
 Πέρυσι η Volkswagen είχε προχωρήσει στην εξαγορά του 19,9% της Suzuki και όπως ήταν αναμενόμενο η γερμανική εταιρία στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσει στην συμπαραγωγή αρκετών νέων μοντέλων με τους Ιάπωνες. Η αρχή της συνεργασίας θα εγκαινιαστεί με την παραγωγή του VW Up! όπου η Suzuki θα εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό μεταφέροντας την τεχνογνωσία της από το Alto. Ωστόσο, η συνεργασία θα επεκταθεί και σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως είναι αυτή των κόμπακτ SUV.
Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μοντέλα με τα σήματα της VW να βασίζονται στα Suzuki SX4 και Vitara εισάγοντας την γερμανική εταιρία σε νέα κερδοφόρα πεδία. Μάλιστα ένα VW που θα βασίζεται στο SX4 μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο για την VW η οποία αυτόματα θα έχει αποκτήσει τον ανταγωνιστή των επερχόμενων Audi Q1, Seat Tribu αλλά και των τωρινών Mitsubishi ASX, Nissan Juke και Skoda Yeti.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Διαβάστε πως θα επωφεληθείτε από τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο δεν αφορά χρέη προς το δημόσιο και εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Προβλέπει ακόμα και ρευστοποίηση περιουσίας εκτός από την πρώτη κατοικία
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Ειδικότερα το σχέδιο νόμου προβλέπει:
1) Το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα στους υπερχρεωμένους πολίτες που έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να ρυθμίσουν την εξόφληση ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα χρόνια, και εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.

"ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ - ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ"! (ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ)!...

Από το fimotro

ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ)!...Από το fimotro

Μειωμένα κατά 10,6% τα τουριστικά έσοδα το 2009

Κάμψη της τάξης του 6,4% σημείωσαν και 
οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις
Μείωση 10,6% σημείωσαν τα τουριστικά έσοδα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις τουριστικών επιχειρηματιών, στην καλύτερη περίπτωση, και το 2010 θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα.
Ειδικότερα, μειωμένα κατά 10,6% εμφανίζονται τα τουριστικά έσοδα για το 2009 φθάνοντας στο ποσό των 10,4 εκατ. ευρώ αλλά και οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις κατά 6,4% και η μέση κατά κεφαλή δαπάνη κατά 4,5% η οποία διαμορφώθηκε στα 697 ευρώ. Η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ είναι στο 15,2%, ενώ η συμμετοχή του στην απασχόληση φτάνει το 18,2%.

Δυνατό «χτύπημα» με Σκούφαλη ο ΠΑΣ

Μια πολύ σημαντική και σπουδαία μεταγραφή έκανε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση για δύο χρόνια του Μανώλη Σκούφαλη
Ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε πολλές θέσεις, με τεράστια εμπειρία από τη σούπερ λίγκα και τη Β’ Εθνική και τον οποίο διεκδικούσαν αρκετές ομάδες σούπερ λίγκα. Όμως η καλή πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης αλλά και η οικονομική συνέπεια που υπάρχει στον ΠΑΣ (κάτι που αναζητούν όλοι οι παίκτες στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα) τον οδήγησαν να υπογράψει στον ΠΑΣ. Τελευταία είχε φτάσει κοντά στην Κέρκυρα, αλλά ο ΠΑΣ τον πήρε στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια των «Φαιάκων».
Το ενδιαφέρον για τον Σκούφαλη (όπως και για τον Πάντο) είχε εκδηλωθεί πολύ καιρό πριν αλλά υπήρξε μια καθυστέρηση, πρώτον γιατί ο παίκτης δεν ήταν ακόμα ελεύθερος από τον Πανιώνιο και δεύτερον γιατί αρχικά ήθελε να πάει σε ομάδα σούπερ λίγκα. Τελικά η συμφωνία επήλθε τις τελευταίες μέρες και σήμερα έγινε η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ σημαντική μεταγραφή και ο Μανώλης Σκούφαλης θα είναι από τους καλύτερους παίκτες στο χώρο της Β’ Εθνικής. Μόνο σε αγώνες πρωταθλήματος έχει στη σούπερ λίγκα 149 συμμετοχές - 12 γκολ, στη Β' Εθνική 54

Στην παραγωγή το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Γιάννης Δεβετζόγλου (ΤΑ ΝΕΑ)
Σε γραμμή παραγωγής μπαίνει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, μετά την έγκριση που έλαβε η κατασκευάστρια εταιρεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Το νέο υβριδικό όχημα συνδυάζει αυτοκίνητο και αεροπλάνο σε… ένα σασί και η κυκλοφορία του αναμένεται το 2011!
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 70 παραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητο, που η τιμή του αγγίζει τα 160.000 ευρώ.
Το «Terrafugia Transition», όπως ονομάζεται, μοιάζει με κανονικό αυτοκίνητο, όμως με το πάτημα ενός κουμπιού βγάζει φτερά και έχει τη δυνατότητα να πετάξει, ακριβώς όπως ένα μικρό Cessna.
Τα κριτήρια των Αμερικανών για την έκδοση άδειας οδήγηση πιλότου για το συγκεκριμένο όχημα, προβλέπουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και 20 ώρες πτήσης. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Φ. Κουβέλης: Η κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη Αριστερά

Πολιτική συγκέντρωση "Δημοκρατικής Αριστεράς"
Τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων της «Δημοκρατικής Αριστεράς», παρουσίασε ο  Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρώτη πολιτική συγκέντρωση του κόμματος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου κόμματος.
Στόχος του νέου κόμματος είναι είπε ο κ. Κουβέλης, να φέρει την πολιτική στους πολίτες και τους πολίτες στην πολιτική και τόνισε ότι θεμέλιο των προτάσεων και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι οι ανανεωτικές ιδέες, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική παρέμβαση και εγρήγορση.

«Βρείτε τα» λέει ο Λοβέρδος σε συνδικαλιστές και ΣΕΒ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο Ασφαλιστικό
Νέα πίεση ασκεί η κυβέρνηση προς συνδικαλιστές και ΣΕΒ να τα βρουν σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές αρκεί βέβαια να συμφωνήσουν οι εταίροι και να μην προσκρούουν στο μνημόνιο με την τρόικα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας πριν από λίγο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι διατάξεις για τα εργασιακά θέματα) προέτρεψε τον ΣΕΒ και τις συνδικαλιστικές ενώσεις να κάνουν μια προσπάθεια ώστε να βρεθεί κοινή

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Κ. Μαρκόπουλος

Την υποψηφιότητά του απέσυρε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Ως εκ τούτου, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, είναι ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
«Μετά από καλή κουβέντα, που είχαμε με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου» δήλωσε εξερχόμενος της Ρηγίλλης ο κ. Μαρκόπουλος.
«Έτσι κι αλλιώς τι Μαρκόπουλος, τι Λυκουρέντζος! Φίλοι από παλιά και οι δύο, δίπλα στον Πρόεδρο, δεν έχει αξία να αναμετρηθούμε μεταξύ μας. Σημασία έχει η πορεία από εδώ και πέρα. Στο Κοινοβούλιο έχει αρκετή δουλειά. Ευχαριστώ πολύ», κατέληξε.

Χωρις αστικά λεωφορεία σήμερα η Αθήνα

Προβλήματα στις μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία στην Αττική. Χειρόφρενο έχουν τραβήξει οι εργαζόμενοι, οι οποιοι κάνουν επίσχεση εργασίας μέχρι να τους καταβληθούν οι αποδοχές του τελευταίου μήνα .Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι οι μισθοί θα καταβληθούν κανονικά.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν καύσωνα σήμερα στη Γερμανία

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς
Κατά τις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από σήμερα, η θερμοκρασία στη Γερμανία θα ανεβεί σε πολύ ψηλά για την εποχή και τη χώρα επίπεδα: Θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου!!!
Ιδιαίτερα το σαββατοκύριακο, που είναι και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, το θερμόμετρο θα δείχνει πολύ ψηλές θερμοκρασίες και το πλήθος που θα συγκεντρωθεί σε ειδικούς χώρους για να παρακολουθήσει μαζικά τους αγώνες σε γιγαντοοθόνες, σε συνδυασμό με τη μεγάλη κατανάλωση μπίρας, θα κάνει τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται συνέχεια σε επιφυλακή.
Αυτό αποτελεί ρεκόρ για τα γερμανικά δεδομένα, αφού εδώ κι 60 χρόνια έχει να κάνει τέτοιες ψηλές θερμοκρασίες στις αρχές Ιουλίου. Άλλαξαν τα πράγματα!!!

Από σήμερα η νέα αύξηση του Φ.Π.Α.- Αυξήσεις “φωτιά” σε προϊόντα και υπηρεσίες

Μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων φέρνουν οι νέοι συντελεστές του ΦΠΑ που θα ισχύσουν από σήμερα
2,5 με 3 λεπτά το λίτρο θα αυξηθεί η αμόλυβδη. 
Δείτε όλες τις αυξήσεις.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης περιμένουν ο πληθωρισμός να εκτιναχθεί πάνω από το 6% καθώς θεωρείται αδύνατο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να απορροφήσουν την αύξηση.

Η δεύτερη αύξηση στον ΦΠΑ μέσα στις τελευταίες 80 μέρες θα σημάνει και την αναδρομική αύξηση του φόρου μέσω των λογαριασμών για ρεύμα και τηλέφωνο (σταθερό και κινητό).

Πιο ακριβές θα γίνουν οι υπηρεσίες δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών και κλινικών, επιμελητών, καθώς μπαίνει ο ΦΠΑ για πρώτη φορά μπαίνει στις υπηρεσίες τους. Το ίδιο ισχύει και για καλλιτέχνες, συγγραφείς και επαγγελματίες διακίνησης εφημερίδων.

"Φωτιά" αναμένεται να πάρουν τα καύσιμα αφού ο συντελεστής του ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται στο 23% κι έστι η μέση τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να αυξηθεί κατα 2,5- 3 λεπτά το λίτρο.

Ο Κρίστιαν Βουλφ νέος Πρόεδρος της Γερμανίας

Καρδιοχτύπησε η Μέρκελ κατά την ψηφοφορία
Τρεις φορές έπρεπε να ψηφίσουν οι 1244 εκλέκτορες  τους 4 υποψήφιους για την προεδρία της Γερμανίας ώσπου να αναδείξουν τελικά τον Κρίστιαν Βουλφ, τον πιο νέο πρόεδρο που υπήρξε ποτέ στη Γερμανία. Η Μέρκελ και ο κυβερνητικός συνασπισμός, αν και είχε την απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή του υποψήφιου που πρότεινε από την πρώτη ψηφοφορία, εν τούτοις δεν κατάφερε να επιβάλει "κομματική πειθαρχία" κι έτσι μόνο με την τρίτη και με απλή πλειοψηφία κατάφερε να "περάσει" τον δικό της υποψήφιο. Αν κατά την πρώτη ψηφοφορία υπήρξε δυνατότητα να ψηφίσουν μαζί και οι αριστεροί τον κοινό υποψήφιο των Σοσιαλιστών και των Πράσινων, τότε θα είχαμε την απόλυτη έκπληξη: να εκλεγεί άλλος πρόεδρος από εκείνον που πρότεινε η πλειοψηφία. Ο Γιόαχιμ Γκάουκ έκανε τη Μέρκελ να καρδιοχτυπήσει με τους ψήφους που πήρε, αλλά και με τη διαρροή των δικών της εκλεκτόρων. Στο τέλος πήρε το χρίσμα  με 625 ψήφους ο υποψήφιος της Μέρκελ και νέος πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ.

Μόλις 36 χρόνια η μέση διάρκεια ζωής τον 19ο αιώνα

Στα 36 έτη ανέρχονταν η μέση διάρκεια ζωής των Ελλήνων τον 19ο αιώνα, η οποία άρχισε να αυξάνεται, βαθμιαία, από τα τέλη του συγκεκριμένου αιώνα. Μάλιστα, σε διάστημα μόλις 35 χρόνων, το προσδόκιμο επιβίωσης παρατάθηκε κατά είκοσι χρόνια. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε ειδική έκδοση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βύρωνα Κοτζαμάνη.
Ειδικότερα, μέσα σε περίπου μία τριαντακοπενταετία, το προσδόκιμο επιβίωσης παρατάθηκε, με την εξής κλιμάκωση: τη χρονική περίοδο 1920-1924, 45 έτη και τη χρονική περίοδο 1955-1959, 65 έτη. Αντίστοιχη πτωτική πορεία ακολούθησε και ο αδρός δείκτης θνησιμότητας, στο βαθμό που, στην ίδια περίοδο, συρρικνώνεται ταχύτατα και η βρεφική θνησιμότητα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η θνησιμότητα της χώρας μειώθηκε περαιτέρω και η μείωση αυτή αποδίδεται, σε μια πρώτη περίοδο, στην υποχώρηση της θνησιμότητας από λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα που έπληξαν κυρίως το νεανικό πληθυσμό και ήταν ταχείας κατάληξης.

Στις 6 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Στις 6 Ιουλίου, αντί στις 7, που είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες για τα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.  Σε ό,τι αφορά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.  Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!