Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Αναμένονται εξελίξεις για το...μπλόκο του ΧΥΤΑ

Κλήθηκαν από τον εισαγγελέα μέλη της επιτροπής αγώνα
Συντάκτης: Χρήστος Καζάκος
xyta_ellhnikou_tsouka02

Ο δρόμος προς τη χωματερή Δουρούτης άνοιξε το περασμένο Σάββατο μετά και την εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε στην απόφαση του δήμου Μπιζανίου, αλλά με προθεσμία 15 ημερών για να δρομολογηθεί λύση και με τον ΧΥΤΑ.

Κι ενώ οι μέρες περνούν, πληροφορούμαστε ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έχει καλέσει για σήμερα στο γραφείο του μέλη της επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Ελληνικού, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την άρση του αποκλεισμού.
Η συνάντηση  αυτή σηματοδοτεί  εξελίξεις και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να δοθεί τέλος στον αποκλεισμό του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ, είτε με τον ένα, είτε με... τον άλλο τρόπο.

Η Toyota θα ανακαλέσει 270.000 αυτοκίνητά της στον κόσμο

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα ανακαλέσει 270.000 αυτοκίνητά της στον κόσμο των μοντέλων της Lexus και Crown λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα, ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η εταιρεία.
"Η ανάκληση αυτή οφείλεται σε ελάττωμα του ελατηρίου της βαλβίδας, που μπορεί να προκαλέσει θόρυβο ή μια επιβράδυνση. Στη χείριστη των περιπτώσεων μπορεί να σταματήσει ο κινητήρας", εξήγησε η εκπρόσωπος της Toyota Ριρίκο Τακεούτσι.

Τα οχήματα που φέρουν αυτόν τον ελαττωματικό κινητήρα ανήκουν στις σειρές Lexus GS350, GS450h, GS460, IS350, LS460, LS600h, LS600hL και στη σειρά των Crown.

Η Τακεούτσι διευκρίνισε ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα ενημερώσει σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών για την πρόθεσή της να ανακαλέσει 90.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία. Η ανάκληση των υπολοίπων 180.000 ανά τον κόσμο θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες κάθε χώρας, προσέθεσε.

nooz

Ο Π. Ευθυμίου υποψήφιος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Όσλο στις 10 Ιουλίου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου διεκδικεί το αξίωμα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στο Όσλο της Νορβηγίας το Σάββατο 10 Ιουλίου.
Η εκλογική αναμέτρηση η οποία θα γίνει με μυστική ψηφοφορία από 320 βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, θα κριθεί ανεξαρτήτως άλλων υποψηφιοτήτων ανάμεσα στον Πέτρο Ευθυμίου και τον Καναδό γερουσιαστή, Consingo di Nino, από την Ομάδα του PPE, των Συντηρητικών.
Η υποψηφιότητα του κ. Ευθυμίου, με την ενεργή υποστήριξη, όχι μόνον των Σοσιαλιστών, αλλά και μέρους των Συντηρητικών, όπως και ανεξάρτητων κοινοβουλευτικών ομάδων, φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερη δυναμική μεταξύ των 56 χωρών μελών του ΟΑΣΕ.

Πωλείται...ελέω Δ.Ν.Τ η «ΔΩΔΩΝΗ»

Σοκ στους κτηνοτρόφους και τις Ενώσεις από την «είδηση»
Συντάκτες: Σπύρος Θεμελής, Αλέξανδρος Θεμελής, Χρήστος Καζάκος
galaktobiomhxania_dodonh

Τέλος εποχής για τον συνεταιριστικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Αγροτικής Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» η οποία, όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς πώληση και προστίθεται ως ... παράπλευρη απώλεια στις επιπτώσεις από την προσφυγή της χώρας μας (και) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η μόνη περίπτωση να διατηρηθεί αυτός ο χαρακτήρας είναι να καταφέρουν, τόσο το Συνεταιριστικό κίνημα και οι κτηνοτρόφοι, όσο και άλλοι φορείς της Ηπείρου να βρουν τα χρήματα για την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ, αφού έχουν μια ευκαιρία για να γίνει πράξη και το πάγιο αίτημα να περάσει η εταιρεία στους φυσικούς της φορείς.

Έσκασε κανόνι στην αγορά αυτοκινήτου

Διεκόπη η συνεργασία της Kosmocar, αποκλειστικού εισαγωγέα αυτοκινήτων Volkswagen και Audi, με την εταιρεία Παζαρόπουλος. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Kosmocar με την οποία ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι από 1/7/2010 διακόπτεται η συνεργασία της με την ΣΚ Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων.
Η Kosmocar αποτελούσε βασικό προμηθευτή του ομίλου Παζαρόπουλου, και ανέλαβε να καλύψει τους πελάτες του ομίλου που είχαν παραγγείλει Volkswagen και Audi δίνοντας προκαταβολές όταν πριν από μερικούς μήνες ξέσπασε το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας στον όμιλο Παζαρόπουλο.

Η Παζαρόπουλος τους τελευταίους μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υπέρογκες υποχρεώσεις του προχώρησε σε κλείσιμο εκθέσεων σε Θεσσαλονίκη (έκθεση WW και Audi), Κηφισιά ( Fiat 500), καθώς και τα συνεργεία Seat και Skoda. Ταυτόχρονα η εταιρεία που διατηρεί ο όμιλος για πωλήσεις σκαφών έχει αναρτήσει πωλητήρια σε δύο σκάφη.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου ξεπερνούν σύμφωνα με πληροφορίες τα 50 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 38 εκατ. ευρώ σε τράπεζες. 

Nooz

Τουρισμός; Αγνοείται

Ξέρετε τι εικόνα ακριβώς έχει περάσει στο εξωτερικό για τη χώρα μας;
Να πάμε για τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά θα βρούμε τίποτε να φάμε;
Έχει σχηματιστεί μια εντύπωση ότι λιμοκτονούμε.
Βεβαία θέλεις οι υπερβολές της γυάλινης και έντυπης δημοσιογραφίας;
Θέλεις οι σκηνές με τις διαδηλώσεις όπου όλο και κάτι θα βρούμε να κάψουμε;
Θέλεις οι άλλοι που δεν πάνε για αντάρτικο πια στο βουνό, αλλά στο λιμάνι να σταματήσουν τα πλοία;
Κάπου σχηματίστηκε η εικόνα ότι είμαστε πεινασμένοι, αγριεμένοι, βαριεστημένοι, απογοητευμένοι και εξαθλιωμένοι..
Για να μην αναφέρουμε την Κόζα -Νόστρα επανάσταση που στέλνει φακέλους με εκρηκτικά.

Eπίθεση αυτοκτονίας σε αμερικανική οργάνωση στο Αφγανιστάν

 Ένας ξένος πολίτης, Γερμανός, σκοτώθηκε  από την επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία αμερικανικής οργάνωσης αρωγής για την ανάπτυξη στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε ο κυβερνήτης αφγανικής επαρχίας.     Καμικάζι και ένοπλοι επιτέθηκαν και εισέβαλαν  στα γραφεία της οργάνωσης Εναλλακτικές της Ανάπτυξης (DAI) στην πόλη Κουντούζ, δήλωσε ο Μοχάμαντ Όμαρ, κυβερνήτης της επαρχίας της Κουντούζ.     "Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο (των γραφείων της DAI), ο δεύτερος ανατινάχθηκε στο εσωτερικό, σκοτώνοντας έναν ξένο πολίτη", δήλωσε ο Όμαρ, ο οποίος αρνήθηκε να διευκρινίσει την εθνικότητα του νεκρού.     Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ένας πράκτορας της ασφάλειας και ένας αστυνομικός, προσέθεσε.
Δύο καμικάζι σκοτώθηκαν επίσης από τις δυνάμεις ασφαλείας.
  Η οργάνωση DAI είναι ένας από τους παροχείς υπηρεσιών στην αμερικανική υπηρεσία για την ανάπτυξη USAID.

nooz

Στο «σφυρί» η ακίνητη περιουσία του Τόλη

Στο «σφυρί» με δημόσιο πλειστηριασμό βγάζει το υπουργείο Οικονομικών το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης 
περιουσίας του Τόλη Βοσκόπουλου
Στο Υποθηκοφυλακείο της Νίκαιας έχει εγγραφεί κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή και συζύγου της βουλευτού του ΠαΣοΚ κυρίας Αντζελας Γκερέκου για βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή φθάνουν τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Μετανάστευση και λουκέτα φέρνει η φοροεπιδρομή

Το ενδεχόμενο μετανάστευσής τους σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές εξετάζουν ουκ ολίγες επιχειρήσεις, προκειμένου να γλυτώσουν τη φοροεπιδρομή
Την μετανάστευσή τους σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, καθώς και τον τερματισμό της λειτουργίας τους, εξετάζουν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της φορολογικής πολιτικής που ασκείται, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), που διεξήχθη τον Ιούνιο μέσω της ιστοσελίδας του.
Συγκεκριμένα, σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η ασκούμενη φορολογική πολιτική επιβαρύνει τις οικονομικές τους επιδόσεις, περισσότερες από 8 στις 10 αντιμετωπίζουν πτώση

Αγεφύρωτο το χάσμα για την τιμή του ροδάκινου

Το κακό κλίμα επιβαρύνει η ακύρωση συμβολαίων ύψους 2,5 εκ. ευρώ από την Αργεντινή για εξαγωγές κονσέρβας ροδάκινου
Σε διάλογο μεταξύ… κωφών προσομοιάζει η διαπραγμάτευση που έχουν σε εξέλιξη οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου με τους εκπροσώπους των κονσερβοβιομηχανιών, αφού οι πρώτοι επιμένουν να απαιτούν την πληρωμή 35 λεπτών ανά κιλό πρώτης ύλης κι οι δεύτεροι δεν θέλουν καν να… ακούν για τέτοια τιμή.
Την ίδια στιγμή, και παρά την ευρωπαϊκή δυσφορία, εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα με το «εμπάργκο» που έχει βάλει η Αργεντινή στις εισαγωγές κονσερβοποιημένων ροδάκινων από τη χώρα μας, για να προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή της.

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ασφαλιστικό

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα οι αλλαγές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα εξής:
Το όριο ηλικίας των 60 ετών (ή μικρότερο αυτού) που προβλέπεται από τις γενικές καταστατικές διατάξεις ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2011 αυξάνει κατά ένα έτος κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας.
Όπου από τις διατάξεις των ταμείων προβλέπεται χορήγηση μειωμένης σύνταξης στις γυναίκες σε όριο ηλικίας μικρότερου του 60ου από την 1/1/2011 το όριο αυτό αυξάνεται κατά ένα χρόνο για κάθε έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου.

Αποδείξεις κόβουν από χθες και τα περίπτερα

Λόγω ελλείψεων στην αγορά τρεις στους δέκα περιπτεράδες δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμη ταμειακή μηχανή 
 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
 Μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, η ατμόσφαιρα έξω ζεματάει και το θερμόμετρο είναι στο «κόκκινο». Περιπτεράδες γεμίζουν τα ψυγεία τους με ντάνες εμφιαλωμένων νερών. Αν και είναι η πρώτη ημέρα, όλοι τους εκδίδουν αποδείξεις και τις δίνουν μαζί με τα ρέστα στους πελάτες τους. Ο κόσμος όμως, είτε από συνήθεια είτε γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο, δεν τις παίρνει και τις αφήνει στο περίπτερο ή τις πετάει έπειτα από δύοτρία βήματα. «Από το πρωί κόβω αποδείξεις κανονικά, αλλά οι περισσότεροι τις πετάνε ή τις αφήνουν εδώ. Λογικό είναι, τι να πάρει ο άλλος, τα 50 λεπτά;

Δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις €9 εκατ.

Κραυγαλέες περιπτώσεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο μέσα από την έκθεση του γενικού επιθεωρητή για το 2009 
 «Αν εξαρτάται η ασφάλεια της χώρας από μια μπαταρία κινητού τηλεφώνου, δεν είναι να απορεί κανείςπώς φθάσαμε σε αυτά τα χάλια» είπε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Αφορμή για την τοποθέτησή του αυτή έδωσε η υπόθεση της τιμωρίας-χάδι σε ελέγκτρια περιφερειακού αεροδρομίου, η οποία ξέχασε να... λειτουργήσει το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η άφιξη αεροσκάφους που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση. Η ελέγκτρια δικαιολογήθηκε ότι παρακοιμήθηκε, καθώς δεν χτύπησε το ξυπνητήρι του κινητού τηλεφώνου της, και η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο πέντε εργάσιμων ημερών.

5 "ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ" ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

Ρεπορτάζ : Χρήστος Μέγας (από την Ελευθεροτυπία)

Με πέντε οριακές αλλαγές, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τον βηματισμό συμπλήρωσης των 40 ετών ασφάλισης και του 60ού έτους της ηλικίας, προσπαθεί η κυβέρνηση να εκτονώσει τις αντιδράσεις στο Ασφαλιστικό. Ο συνδυασμός του Εργασιακού με το Ασφαλιστικό στο σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται ήδη στη...
Βουλή και η αδυναμία υπογραφής σύμβασης μεταξύ εργοδοτών και ΓΣΕΕ για τους βασικούς μισθούς και τη διασφάλιση των δώρων και των επιδομάτων (λόγω προβλέψεων του Μνημονίου αλλά και των απειλών για επιβολή μηδενικών αυξήσεων μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) έχουν προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις με απρόβλεπτες, σήμερα, εξελίξεις, ενώ έχουν

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Μετά τη σφήκα που τσίμπησε τον κ. Χρ. Ζώη, ενώ μιλούσε από το βήμα της Βουλής, έχουμε έναν δεύτερο κακό οιωνό για τον κοινοβουλευτισμό. Χθες σημειώθηκε μπλακ άουτ στη Βουλή, λίγη ώρα προτού αρχίσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Τα φώτα έσβησαν στις 12.55 και η συσκότιση διατηρήθηκε για εννέα ολόκληρα λεπτά.
«Τι συνέβη» ρωτούσαν η μία την άλλη οι κυρίες Αννα Διαμαντοπούλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς το μπλακ άουτ έγινε όταν η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, αντιστοίχως, προσέρχονταν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μια καλή απάντηση ανέλαβε να δώσει ο κ. Θ. Πάγκαλος: «Η κατάσταση μού θυμίζει την εποχή που ήμουν μαθητής στο Βαρβάκειο» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «όταν ένας συμμαθητής μας προκαλούσε βραχυκύκλωμα για να ακυρωθεί το μάθημα και να φύγουμε».

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η ΓΣΕΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, να ολοκληρωθουν οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολαβησης Διαιτησίας.
“Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο την διαφύλαξη του θεσμού, την διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες στην παρούσα φάση θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

 Συνεχίζεται και σήμερα
 Συνεχίζεται η  48ωρη  απεργία που αποφάσισε την Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού  του ΙΚΑ και σήμερα Παρασκευή.
Η Ομοσπονδία ζητά την ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών με σύμβαση έργου, οι οποίες λήγουν, και την αντικατάσταση τους με την προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στις οποίες κύριο κριτήριο θα είναι η προϋπηρεσία στο ΙΚΑ ώστε να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου.

Οι απεργοί ζητούν επιπρόσθετα την άμεση κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών περίθαλψης αλλά και την επίσπευση της προκήρυξης για 1.860 μόνιμους γιατρούς.

Οι απαντήσεις Ζαγορίτη..

Με αφορμή τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές τον υιό Ζαγορίτη και την Αλεξανδράτου στο πολεμικό μουσείο, βγήκε ο Λευτέρης Ζαγορίτης και έδωσε συνέντευξη στον "Ελεύθερο τύπο".. Ερωτηθείς για το εάν κάποιοι ήθελαν να πλήξουν προσωπικά τον ίδιο μέσω του γιου του, ο απερχόμενος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει: "Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω.. εκτιμήσεις τώρα. Για όποιο λόγο και αν συνέβη αυτό λυπάμαι πραγματικά". "Ήταν σφάλμα. Ήταν μία πράξη που δεν δικαιολογείται", δήλωσε ο Λευτέρης Ζαγορίτης για τον γιο του..
Στις φήμες που ήθελαν τον νεαρό να ξοδεύει υπέρογκα ποσά στα μπουζούκια και στο ότι το πολυτελές αυτοκίνητο που απεικονίζεται στις επίμαχες φωτογραφίες ανήκει στον ίδιο τον Λευτέρη Ζαγορίτη, ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΔ σημειώνει: "Άλλο η βαθιά μου λύπη, που την εξέφρασα, και άλλο τέτοιου είδους παραπληροφόρηση. Αυτά είναι απολύτως αναληθή".

Μείωση-σοκ ως 50% στις συντάξεις του ΙΚΑ

  • Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού  
  • Καταργείται η καλύτερη πενταετία  
  • Δείτε παραδείγματα

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης με βάση όλο τον εργασιακό βίο και όχι με βάση την μισθοδοτικά καλύτερη πενταετία της τελευταίας εργασιακής δεκαετίας μειώνει στο μισό τη σύνταξη.

Η εφημερίδα “Τα Νέα” προσαρμόζει τις 28 ασφαλιστικές κλάσεις που ισχύουν σήμερα σε 12 νέες κατηγορίες για να είναι δυνατή η σύγκριση και έτσι προκύπτουν μειώσεις (πραγματικές) ως και 51%:
 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 25 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Έλαβε το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι και επόμενος στόχος είναι να έχει ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα, ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Έτσι, σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους ασθενείς 20–25 ολοήμερα νοσοκομεία, στην Αττική και στην περιφέρεια. Πρόκειται για νοσοκομειακές μονάδες στις οποίες ούτως ή άλλως λειτουργούσαν απογευματινά ιατρεία, ενώ παράλληλα διαθέτουν την υποδομή για να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΟΡΤΕΣ, ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΕΣ...

fimotro

Καταστροφική επίθεση στο Πακιστάν

Δεκάδες νεκροί
 Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Πακιστάν πήραν μαζί τους πολλές δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ένα ιερό μουσουλμανικό χώρο στη μητρόπολη της Λαχώρης.
Στην πακιστανική πόλη της Λαχώρης συνέβησαν οι τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων. Οι βομβιστές προέβησαν στην τολμηρή αυτή πράξη αυτοκτονίας ζωσμένοι με εκρηκτικά χτες βράδυ στον ιερό χώρο ενός μουσουλμανικού τάφου. Περίπου 175 άλλα άτομα τραυματίστηκαν, άλλοι σοβαρά κι άλλοι λιγότερο σοβαρά. Οι εκρήξεις συνέβησαν σε αυτόν τον ιερό χώρο, ο οποίος φυλάσσεται πολύ καλά.

Νέα τεχνική κατά του καρκίνου

 
Μικροσκοπικές φυσαλίδες αερίου, γεμάτες με φάρμακα χημειοθεραπείας, οι οποίες εισάγονται μέσα στο αίμα με στόχο τα καρκινικά κύτταρα και οι οποίες κάποια στιγμή σκάνε καταστρέφοντας μαζί και τους όγκους, συνιστούν μια νέα καινοτομική τεχνική κατά του καρκίνου, που αναπτύσσουν γιατροί και μηχανικοί του πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία.
Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Στέφεν Έβανς του τμήματος φυσικής και τον δρα Στιβ Φρίαρ του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", δημιουργούν πολύ μικρές φυσαλίδες, με πλάτος μικρότερο από το ένα δέκατο μιας ανθρώπινης τρίχας, μέσα στις οποίες μεταφέρουν φάρμακα χημειοθεραπείας με στόχο τα κύτταρα των καρκινικών όγκων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΙ ΑΣ ΕΓΙΝΕ Η ΖΩΗ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ
Φωτο: Νίκος Τίνας