Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Βρετανία: Υπουργεία θα εξετάσουν περικοπές 40%

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας ζήτησε από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες να καταρτίσουν σχέδια για την λειτουργία τους, με περικοπές δαπανών έως και 40%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από εκείνο που προέβλεπε ο έκτακτος προϋπολογισμός που κατατέθηκε τον Ιούνιο.
Οι υπουργοί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να αναμένουν μείωση των δημοσίων δαπανών περίπου 25% στα περισσότερα πεδία. Αλλά πλέον πολλά υπουργεία έλαβαν εντολή να παρουσιάσουν εκθέσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει μια μείωση 40% στις δημόσιες δαπάνες στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ...

Ρεπορτάζ : Κ. Τσάβαλος (από το Βήμα της Κυριακής)
Έζησε μια ζωή σκοτεινή, καταστροφική και απάνθρωπη, ένα τούνελ χωρίς έξοδο. Πέρασε 49 ταραγμένα χρόνια χωρίς την παραμικρή αχτίδα κοινωνικής αποδοχής, χωρίς την ασφάλεια του οικογενειακού πυρήνα. Και βίωσε μοναχικά ένα τέλος βίαιο, το οποίο, όμως, όπως κυνικά ισχυρίζονται πολλοί, του ταίριαζε απολύτως. Πριν από δύο εβδομάδες εκτελέστηκε στις φυλακές της Γιούτα, στις ΗΠΑ, ο Ρόνι Λι Γκάρντνερ. Ο πρώτος αμερικανός θανατοποινίτης έπειτα από 14 χρόνια που επέλεξε να πεθάνει στο εκτελεστικό απόσπασμα αντί από θανατηφόρα ένεση. Δεν τον αγάπησε ποτέ κανείς και δεν αγάπησε ποτέ κανέναν. Από την πρώτη σελίδα το «βιβλίο» της ζωής του έδειχνε ότι θα γινόταν κτήνος. Ηταν νεκρός προτού καν γεννηθεί: η μητέρα του Ρουθ

To 500αράκι της Ferrari

Μια ειδική έκδοση του Abarth 500 για τους αντιπροσώπους Ferrari δημιούργησε ο βελτιωτικός οίκος Pogea Racing. Το τερατάκι τσέπης που βλέπετε στις φωτογραφίες βασίζεται στο 500 Esseesse των 158 PS και έχει τα σήματα τόσο της «μαμάς» Abarth όσο και της Ferrari. Με τις επεμβάσεις του βελτιωτικού οίκου, η ισχύς έχει φθάσει τους 268 PS (!) και η ροπή τα 33,6 kgm!
Ο κινητήρας δεν έχει αλλάξει (1.4 16V με turbo), όμως το λογισμικό του κινητήρα έχει αντικατασταθεί με ένα εντελώς καινούριο και μεταξύ άλλων έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερο intercooler και εντελώς καινούριο σύστημα εξαγωγής.

Βασικές αλήθειες

Tου Αλεξη Παπαχελα

Είναι χρήσιμο, στην κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε, να ξαναθυμηθούμε μερικές βασικές αλήθειες πριν... χάσουμε εντελώς το μυαλό μας. Το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει μια δανειακή σύμβαση βάσει της οποίας θα δανεισθεί 110 δισεκατομμύρια προκειμένου να μπορεί να πληρώνει μισθούς, συντάξεις, τα παλαιότερα αστρονομικά του χρέη και μερικές βασικές υπηρεσίες. Αν για κάποιον λόγο η σημερινή, ή και η επόμενη, κυβέρνηση τρελαθούν τελείως και θελήσουν να καταργήσουν ολικώς ή μερικώς το Μνημόνιο, ο μόνος άλλος δρόμος είναι αυτός της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή. Αλλος δρόμος σήμερα δεν υπάρχει, και ούτε αναμένεται να ανακαλυφθεί.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Εργασιακός μεσαίωνας
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Σε πολλές χώρες του κόσμου επικρατεί εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα με συνθήκες εργασίας βαρβαρότητας. Σε κάποιες άλλες χώρες οι εργαζόμενοι πέτυχαν ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας που τους διασφαλίζει τα στοιχειώδη εργατικά και κοινωνικά δικαιώματά τους. Πρόκειται για τις χώρες με αυτό που αποκαλείται ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος, χώρες κυρίως της Δυτικής Ευρώπης. Με όσα όμως συμβαίνουν σήμερα, με τις αγορές της «σπέκουλας» να αποφασίζουν, με μια οικονομία που ξέφυγε από την πραγματικότητα των ανθρώπων, το κοινωνικό κράτος διαλύεται. Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια, αν όχι αιώνες για την οικοδόμησή του και τώρα αποδομείται μέσα σε μερικούς μήνες.

ΕΝΕΡΓΩΣ

Η κρίση της αντιπολίτευσης
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Φαίνεται εκ των πραγμάτων πως η αντιπολίτευση δεν θέλησε να κατανοήσει το μήνυμα των πολιτών όταν πρόσφατη δημοσκόπηση της RΑΙ, που δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος, κατέγραψε ποσοστό μόνο 3% να είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση. Πλείστα κόμματα και πολιτικοί όχι μόνο δεν ανησύχησαν από το ποσοστό, αλλά συνέχισαν να υιοθετούν έναν παράδοξο αντιπολιτευτικό τακτικισμό απέναντι στην κυβέρνηση που, ως τέτοιος, δημιουργεί το λιγότερο αμηχανία στο σύνολο των πολιτών. Αντίστοιχο καθεστώς αμηχανίας προκαλεί στη συμπαγή μάζα των πολιτών το γεγονός ότι ορισμένα κόμματα αποδείχθηκαν ‘πτέρυγες’ των ιδεολογικών και πρακτικών επιλογών της καλούμενης «ελεύθερης αγοράς», συγκροτώντας το κατά Πουλαντζά «πραγματικό κόμμα» των κυρίαρχων τάξεων (ελίτ). Εν ολίγοις, ορισμένα κόμματα μετασχηματίστηκαν ή τουλάχιστον τείνουν να μετατραπούν σε κόμματα που διαμεσολαβούν τους στρατηγικούς στόχους της

Συνάντηση πρωθυπουργού με φοιτητές, βραβευθέντες του Διαγωνισμού Καινοτομίας της Microsoft

Με τους δύο Έλληνες φοιτητές που πήραν το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Καινοτομίας της Microsoft το 2010, Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, συναντήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου.Οι δύο φοιτητές δημιούργησαν μια πλατφόρμα (Touring Machine), η οποία παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις, που είναι πολύτιμοι αρωγοί στην διάσωση της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Βασίζεται στη μηχανή παραγωγής φυσικής γλώσσας NaturalOWL, που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, συντάσσει περιγραφές οι οποίες, αντί να είναι στατικά προαποτυπωμένες, συντίθενται

Τα Ι.Χ "αποφεύγουν" πλέον τα διόδια!

Σημαντική μείωση διέλευσης Ι.Χ από τα διόδια, σύμφωνα με την εταιρεία «Γέφυρα Α. Ε.»
Σε σχέση με την περυσινή χρονιά τους δύο τελευταίους μήνες καταγράφεται μεγάλη μείωση, της τάξης του 10%, στις διελεύσεις από τα διόδια της Αττικής Οδού, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας  που δείχνουν ότι όχι μόνον «μονιμοποιείται» η μείωση του 5% που είχε σημειωθεί στους πρώτους μήνες του χρόνου, αλλά διπλασιάζεται κιόλας.

Η Γερμανία ζει σε κόσμους ευτυχίας

Ολόκληρη η Γερμανία ζει ένα όνειρο 
Από τον χτεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας της Γερμανίας με την αντίστοιχη της Αργεντινής και με το "μεγάλο" αποτέλεσμα υπέρ της γερμανικής ομάδας, δεν έχει κατακάτσει ακόμα ο πανηγυριμός. Μέχρι αργά το βράδυ το γλέντησαν με κάθε τρόπο. Σήμερα όλες οι εφημερίδες και τα Μ.Μ.Ε. συνεχίζουν τους επαίνους για τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα για τον προπονητή της ομάδας με φράσεις που θυμίζουν λίγο τις ελληνικές αθλητικές εφημερίδες: "Τους διέλυσαν", "τους συνέτριψαν", "τους έθαψαν" κτλ. Χαρακτηριστικοί είναι οι χαρακτηρισμοί για το Μαραντόνα "που θάφτηκαν τα όνειρά του" από τα μαθήματα ομαδικού γερμανικού ποδοσφαίρου. Η αισιοδοξία ακουμπά και τους πιο σοβαρούς πολίτες, οι οποίοι γίνονται περισσότεροι ομιλητικοί και μιλούν πλέον για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου.

Το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι η εναλλακτική πολιτική

Πρώτη ομιλία Σαμαρά στη νέα πολιτική επιτροπή
«Το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι η εναλλακτική πολιτική για την οικονομία και την απαλλαγή από τις συνέπειες του μνημονίου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και πρόσθεσε ότι «το κόμμα προετοιμάζεται για την μεγάλη μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών».Προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι «θα θέλαμε εύλογο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την οργανωτική μας δομή, για ένα κόμμα για ένα κίνημα για την αναγέννηση της χώρας. Αυτός είναι ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος μας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι χρόνο μπορεί να μην έχουμε, μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Αν το πρώτο ηρωικό «Οχι!» που αφορούσε τα ιερά και τα πάτρια η Ελλάδα το είπε χειμώνα, το δεύτερο αντήχησε εν μέσω θέρους, εξήντα χρόνια μετά. Και αν το πρώτο πιστώνεται στον Ιωάννη Μεταξά και είχε αποδέκτες τους Ιταλούς, το δεύτερο το εκστόμισε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, με αποδέκτες του τους Γερμανούς.
***
«Σκοπεύετε πράγματι να πουλήσετε ορισμένα από τα νησιά σας προκειμένου να γλιτώσετε τη χρεοκοπία και να μειώσετε το έλλειμμά σας;» τον ρώτησαν γερμανοί δημοσιογράφοι σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν μαζί του. «Θα σας απαντήσω ως μέλος του ΠαΣοΚ» απάντησε εκείνος, φορώντας το ηρωικό ύφος του και υψώνοντας το παράστημά του: «Ούτε μία σπιθαμή εδάφους, ούτε μία σταγόνα ύδατος δεν θα παραχωρήσουμε από τη χώρα μας!». Νo pasaran, όπως και αν το λένε στα γερμανικά.

Τι σημαίνει «ολίγιστος»

Tου Χρηστου Γιανναρα
 Ο επιθετικός προσδιορισμός «ολίγιστος», που οι πολίτες αποδίδουμε στον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας, συνιστά κριτική αποτίμηση, συγκριτική ετυμηγορία εμπειρική. Οχι εμπαθή λεκτική υπερβολή, όχι χλεύη.
Ο χαρακτηρισμός συνάγεται από γεγονότα, συμπεριφορά (δημόσια) ευδιάκριτη και στοιχεία δηλωτικά ατομικής ιδιαιτερότητας.
Από τα γεγονότα θα μπορούσε κανείς να θυμίσει, ενδεικτικά, κάποια πρόσφατα και κοινής προφάνειας: Την προεκλογική διαβεβαίωση του σημερινού πρωθυπουργού ότι «λεφτά υπάρχουν» και, επομένως, η παροχολογία που συγκροτούσε το τάχα και πολιτικό του πρόγραμμα, ήταν αξιόπιστη. Ξέρουμε ότι ήξερε, ενημερωμένος έγκαιρα τουλάχιστον από τον διοικητή της

Γεννήθηκε μοσχαράκι με δυο κεφάλια

Ένα πό τα πιο σπάνια φαινόμενα στην Αϊγυπτο
Γεννήθηκε ένα μοσχάρι "τέρας" με δυο κεφάλια στην Αίγυπτο. Ο ιδιοκτήτης της αγελάδας μίλησε για "θαύμα του θεού"  και ο κτηνίατρος που βοήθησε την αγελάδα να γεννήσει είπε ότι "είναι ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα" και ότι το μοσχαράκι μπορεί να επιζήσει αφού είναι υγιέστατο όπως και η αγελάδα. Θα το παρακολουθήσει από κοντά και ελπίζει να αντλήσει επιστημονικά συμπεράσματα.

Ένας προδομένος νεοδημοκράτης γράφει για όσα συμβαίνουν στο (νέο) δήμο Σαρωνικού...

Γράφει ο "Κράχτης"

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει σηκώσει τη σημαία της σωτηρίας μας, ο κ. Πάγκαλος βαθμολογεί αυστηρά τους υπουργούς τους, ο κ. Σαμαράς καθαρίζει και δημιουργεί το αύριο της Νέας Δημοκρατίας ενώ ταυτόχρονα πράξεις των ιδίων, συγγενών και στελέχών τους αποδεικνύουν ποια είναι η αλήθεια και ποια η "βιτρίνα"!
Είμαι κάτοικος Σαρωνίδας, η οποία μαζί με τα Καλύβια, την Ανάβυσσο, τον Κουβαρά και την Π. Φώκαια θα αποτελέσει το νέο Δήμο Σαρωνικού. Τον τελευταίο  καιρό ζούμε κωμικοτραγικά γεγονότα στην περιοχή μας τα οποία γελοιοποιούν όλο το πολιτικομματικό πλαίσιο της χώρας μας ακυρώνοντας τις

Αισιοδοξία ΕΚΤ για ανάπτυξη στην Ευρώπη

«Η ΕΕ διαθέτει τις κατάλληλες πολιτικές ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή στην ανάπτυξη», υπογραμμίζει η ΕΚΤ
Θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ευρώπη «βλέπει» το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Gertrude Tumpel-Gugerell, παρά τα μέτρα λιτότητας του λαμβάνονται στη γηραιά ήπειρο.
Μάλιστα, εκτίμησε πως αυτά τα μέτρα, αν και αρχικά θα έχουν αρνητικό, «όχι όμως μεγάλο», αντίκτυπο στην ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα θα συμβάλουν στην ενίσχυσή της.
Όπως ανέφερε μιλώντας σε φόρουμ στη Σαγκάη, η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι σε καλό δρόμο, διαβεβαιώνοντας πως η ΕΕ διαθέτει «τις κατάλληλες πολιτικές ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή σε επίπεδα ανάπτυξης προγενέστερα αυτών της κρίσης».
Voria.gr
 

Φ.ΠΕΤΑΣΛΝΙΚΟΣ: 'ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ'


«Και για τους υπαλλήλους της Βουλής ισχύει το νέο Ασφαλιστικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος παρεμβαίνοντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι οι υπάλληλοι του ελληνικού Κοινοβουλίου θα εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση και αφορούν στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό.
Σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι για τους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύσει η "σύνταξη με 28,5 χρόνια εργασίας και χωρίς όριο ηλικίας" χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση αυτή "προκλητική".
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος παρενέβη προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι "από τις επώδυνες αλλαγές δεν εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές".

Απολιθώματα θαλάσσιου τέρατος στο Περού!

Τα απολιθώματα ενός "θαλασσιου τέρατος" ανακάλυψε στην έρημο του Περού, ομάδα επιστημόνων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρόττερνταμ. Πρόκειται για μία αρχαία φάλαινα- δολοφόνο,  που πρέπει να έζησε πριν από περίπου 12 εκατοµµύρια χρόνια. 
  �� Λεβιάθαν του Μέλβιλ, όπως ονομάστηκε η φάλαινα- τέρας, ανήκε στο είδος των φυσητήρων, όπως και το θαλάσσιο τέρας του μυθιστορήματος "Μόμπι Ντικ"! Προς τιμήν του συγγραφέα του, Χένρι Μέλβιλ, επέλεξαν οι επιστήμονες το όνομά της!

Αντώνη Σαμαρά, ήταν λάθος σου η διαγραφή της Ντόρας.!

Από το gianniotis gr
Δεν σε ..."σπούδασαν" ωραία οι δασκάλοι σου - κατά το άσμα - Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης "Ντόρα Μπακογιάννη".
Ήξερες από την πρώτη μέρα της εκλογής σου στην ηγεσία της ΝΔ, ότι θα είχες έναν μόνιμο εσωκομματικό αντίπαλο.
Αυτό το γνώριζαν και οι ...πέτρες.! Ήξερες επίσης ότι πίσω από την Ντόρα, κρύβεται ένα άριστα και καλά οργανωμένο Ντορικό - Μητσοτακικό επιτελείο που διαθέτει όλους τους μηχανισμούς. Απίστευτους μηχανισμούς που τους ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα.
Αλλά προ πάντων, χρήμα.! Πάρα πολύ χρήμα. Χρήμα με ...ουρά.!
Ήξερες ότι ουδέποτε θα γίνεις αποδεκτός από μια πολιτική οικογένεια που ξέρει καλά από ...βεντέτες.
Και λέω πως δεν σε ..."σπούδασαν" ωραία οι δασκάλοι σου, διότι από την...πρώτη στιγμή θα έπρεπε να σου πούνε, πως από τους αρχαίους καιρούς, οι λαοί, πρώτα εξασφάλιζαν τους εχθρούς και μετά τους φίλους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ