Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

MEGA-ΛΟ ΜΟΥΤΡΟ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO 
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ...

Ο εγκέφαλος των προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Μιχάλης Δημητρίου, ο πιο στενός συνεργάτης του Χατζηγάκη επί παντοδυναμίας του Τρικαλινού πολιτικού. Υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και προϊστάμενος του τομέα Επικοινωνίας. Από αυτόν περνούσαν τα πάντα. Αυτός κανόνιζε τα ρουσφέτια των υπουργών και σε αυτόν έδιναν όλοι τα διαπιστευτήριά τους. Αυτός κανόνισε σήμερα να βγει ο Χατζηγάκης στο Mega. Αυτός κανόνισε να βγει αύριο στο πρωινό με τους Οικονομέα και Καμπουράκη. MEGA-λο μούτρο!.

Πολύνεκρο μακελειό σε ταβέρνα στην Ερέτρια

 Συγκλονίζει το μακελειό, με τρεις νεκρούς, που σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι, της Δευτέρας  για οικονομικές διαφορές, στην Ερέτρια. Ιδιοκτήτης καφετέριας, 54 ετών, πυροβόλησε με πιστόλι και σκότωσε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος, με τα οποία είχε ραντεβού για να διευθετηθούν οι διαφορές που είχαν μεταξύ τους.
Τρία άτομα που είχαν διαφορές με το δράστη, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, έφυγαν από την Αθήνα με το δικηγόρο τους και μετέβησαν σε παραλιακή ταβέρνα στην Ερέτρια, όπου είχαν κλείσει ραντεβού και τον περίμεναν.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο 54χρονος και με πιστόλι

ΤτΕ: μείωση ελλείμματος 41,8% στο α΄εξάμηνο

Κατά 41,8% μειώθηκε το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης -σε ταμειακή βάση- στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
Στην περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) μειώθηκε σε 11,450 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 19,685 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει ότι τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν από  21,740 δισ. ευρώ πέρυσι, σε 23,203 δισ. ευρώ. Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 6,7% καταγράφοντας σημαντική υστέρηση έναντι του ετήσιου στόχου αύξηση 11,7%.

Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψαν
σημαντική μείωση κατά 15,2% και διαμορφώθηκαν σε 30,145 δισ. ευρώ από  35,578 εκατ. ευρώ πέρυσι.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Επιτέλους άνοδος για το πετρέλαιο

Η τιμή του αργού κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις 7 Μαίου 
Άνοδο σημειώνει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, «ξεκολλώντας» από το χαμηλό 3 εβδομάδων και αντιστρέφοντας ένα αρνητικό κλίμα πέντε συναπτών πτωτικών συνεδριάσεων. Ο λόγος: εκτιμάται ότι ο «μαύρος χρυσός», αλλά και μια σειρά εμπορευμάτων έπιασαν πολύ χαμηλά επίπεδα και έχουν γίνει ιδιαιτέρως θελκτικά για τοποθετήσεις.  Θυμίζουμε ότι η τιμή του αργού κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις 7 Μαΐου (και πιο συγκεκριμένα κατά 8,6%), φτάνοντας κοντά στα 72 δολάρια ανά βαρέλι - μια τιμή που θεωρήθηκε φτηνή από τους αναλυτές και τους επενδυτές, βάσει και των όσον συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία.  «Οι προοπτικές για την ανάπτυξη σε παγκόσμια βάση δεν είναι βέβαια όσο ευοίωνες ήταν μερικούς μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, τώρα θα δούμε στην αγορά τους μακροχρόνιους παίκτες, οι οποίοι βλέπουν την αποδυνάμωση της τιμής ως μια καλή ευκαιρία για να πάνε long στο πετρέλαιο», αναφέρει ο Τόμπι Χάσαλ, αναλυτής εμπορευμάτων για την CWA Global Markets.  Η πτώση της προηγούμενης εβδομάδας έφερε το δείκτη 14 ημερών του αργού κάτω από το όριο των τελευταίων 40 εβδομάδων για πρώτη φορά μετά τις 26 Μαΐου. Πρόκειται για ένα επίπεδο που, βάσει της τεχνικής ανάλυσης, είθισται να σηματοδοτεί μια άμεση αντίδραση τεχνικής φύσεως.
Voria.gr

ΞΕΦΤΙΛΑΣ...

Ψεύτης. Μεγάλος ψευταράς. Κρύφτηκε πίσω από την εισήγηση του Φλογαίτη σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις έγιναν με νόμιμες διαδικασίες. Το γεγονός όμως ότι προσλήφθηκαν άσχετοι με τις ειδικότητες και τις θέσεις που εργάστηκαν απέφυγε να το σχολιάσει. Προκλητικός σε όλα. Είναι ντροπή για τον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία να κρατάνε τα απολειφάδια του Καραμανλή... Αντί να ζητήσει συγνώμη προσπαθούσε χωρίς στοιχεία να διαψεύσει τα πάντα. Δεν έπεισε ούτε τον εαυτό του... 
fimotro

"ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΛΙΑΝΑ"!...

Αγριεμένα πράγματα. Τα πήρε ο Χατζηνικολάου και της έκοψε την φόρα. "Μην μας κουνάς το δάχτυλο Λιάνα", της είπε. Μαζεύτηκε, κιτρίνισε, δεν έχει συνηθίσει να της κάνουν επιθέσεις. Και άλλα ήθελε να της πει ν Χατζηνικολάου αλλά κρατήθηκε. Στα δύσκολα κάνει πίσω η Λιάνα. Στα εύκολα καταπίνει όποιον βρει μπροστά της. Ψευτο-τσαμπουκαλού...
fimotro

Το πρόγραμμα των «πράσινων» επιδοτήσεων

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του προγράμματος επιδοτήσεων για την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών και σίγουρα χρειαζόμαστε ένα «γρήγορο φροντιστήριο» για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η διαδικασία αλλά και τι σημαίνουν οι όροι με τα παράξενα ονόματα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας.
Oύτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στις Καλές Τέχνες, ούτε καν στα δημόσια σχολεία δεν είμαστε τόσο πίσω σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους, όσο είμαστε στις προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας. Πέρα από τα χρήματα που ξοδεύονται άσκοπα εξαιτίας της ενεργειακής σπατάλης, ζούμε χειρότερα απ΄ ό,τι θα μπορούσαμε να ζούμε, ενώ χάνονται έτσι και αρκετές θέσεις εργασίας. Μια προσπάθεια για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα είναι και:
* Το «Πρόγραμμα επιδοτήσεων για την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών».
* Η δημιουργία του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).
* Η ενεργειακή επιθεώρηση και πιστοποίηση κτιρίων.

Η Λιάνα Κανέλλη έχει το αλάθητο;

Βγήκε πριν από λίγο η Κανέλλη στον Χατζηνικολάου και ξεφτιλίστηκε. Κατ΄αρχήν δεν αφήνει κανέναν να μιλάει και όταν έχει το λόγο δεν επιτρέπει κανέναν να τη διακόπτει, ούτε δέχεται ερωτήσεις. Μεγάλη ξεφτίλα! Και να θέλει κανείς να πλησιάσει το ΚΚΕ, τον αποκλείει η Λιάνα με τα ΚΥΠατζίδικα κόλπα και την ένταση της φωνής. Έχει ξεφύγει το κορίτσι από τη γραμμή της ενταλμένης υπηρεσίας να πείσει όλους τους Έλληνες ότι είναι ... βλάκες. 
Μπράβο, ρε Λιάνα, πολύ αργά κατάλαβες το "σύστημα" της Ελλάδας και τους "λουκουμάδες" που αποτελούν το Δημόσιο κι άρχισες τον αγώνα με λόγια και και ... λόγια. Δεν πείθεις κανέναν με αυτό τον τρόπο. Να παρακολουθείς τα βίντεο το βράδυ, για να δεις τι σκουπίδια αραδιάζεις και πόσο προσβλητική είσαι σε όλους και σε όλα!
Ένας αναγνώστης

Απελπισία προκαλούν οι εισπράξεις του ΦΠΑ

Φέτος, στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα τα επιπλέον έσοδα είναι μόλις 56 εκατ. ευρώ
Μόλις 56 εκατ. ευρώ επιπλέον είναι το ...κέρδος που εξασφάλισε φέτος το υπουργείο Οικονομικών στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Και για όσους σπεύσουν να δηλώσουν ότι «ακόμα κι έτσι κάτι έγινε», θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη όλων των εποχών, με τις επιδόσεις που επιτεύχθηκαν να μην έχουν «παρακάτω».
Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι φέτος υποτίθεται ότι λειτούργησε ενισχυτικά το κίνημα των αποδείξεων, αλλά και ότι εξελίχθηκε μια ευρύτερη προσπάθεια εντατικοποίησης των ελέγχων, αλλά παρ΄ όλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν απελπιστικά, δημιουργεί κλίμα ...απελπισίας στο οικονομικό επιτελείο. Μόλις 56 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με πέρυσι από το μέτωπο του ΦΠΑ συνιστά ουσιαστικά ήττα, η οποία είναι άγνωστο πως μπορεί να ανατραπεί στην πορεία του έτους. Κι όλα αυτά, ενώ δύο αντιπροσωπείες της τρόικας αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του Ιουλίου. Κάποιοι, ήδη, έχουν αρχίσει να απελπίζονται, αν κι επισήμως δεν το παραδέχονται, για ευνόητους λόγους.
Voria.gr

Αλμυρή η εξαγορά χρόνου

Εως και 22.000 ευρώ πρέπει να πληρώσει ο εργαζόμενος 
για 7 χρόνια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης 
«Χρυσή» γίνεται η εξαγορά για τους εργαζόμενους- σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία - του πλασματικού χρόνου (έως 7 έτη) που προβλέπεται να ισχύσει από το 2011 με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Και αυτό γιατί- σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ - για τους άνδρες η εξαγορά μέχρι 7 έτη προϋποθέτει περίπου 22.000 ευρώ και για τις γυναίκες περίπου 16.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο Λοβέρδου προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να συνυπολογίζουν ως χρόνο ασφάλισης:
1
Τη στρατιωτική θητεία- για τη θεμελίωση δικαιώματος και την προσαύξηση σύνταξης- με 20% του τρέχοντος μισθού στον ιδιωτικό τομέα και 6,67% του μισθού στο Δημόσιο.

Βρε ξεφτίλες, ακόμα έχετε μούτρα να μιλάτε;

 Ύστερα από τις αποκαλύψεις του Πάγκαλου, σήμερα το πρωί στο MEGA και τις άθλιες απαντήσεις και δικαιολογίες των πρώην υπουργών και στελεχών της Ν.Δ., εύλογα θέτει κανείς το ερώτημα: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ; 
Νομίζω ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά αντικαταστάθηκε και από την ξεδιαντροπιά και τη θρασύτητα. Αντί να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, για όλα τα δεινά που επέφεραν στην πατρίδα μας, αντί να παραιτηθούν από το δημόσιο βίο, αντί να επιστρέψουν τα αρπαγμένα (χρήματα και θέσεις), αντί να κρυφτούν στο ... κέρατο της μάνας τους, έχουν το θράσος να βγαίνουν στην τηλεόραση και να μας λένε ότι "όλα έγιναν νόμιμα"!!!. 
Βρε, αλήτες, βρε ξεφτίλες, βρε ψευταράδες, αφού τη νομιμότητα εσείς την "κατασκευάζετε" όπως θέλετε με τους "ειδικούς νόμους και τις ειδικές ρυθμίσεις" και όλα τα κάνετε νομιμοφανή. Για ποια νομιμότητα μιλάτε, αλητήριοι της δημόσιας ελληνικής πολιτικής;
ΝΑ  ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Α! ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ!!!

Η ώρα των βαθμολογιών

Αναρτώνται την Τρίτη 6/7 στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.
Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, θα αναρτηθούν τελικά μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 μετά τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

troktiko

Hξερε για το Βατοπέδι ο Καραμανλής ..

Καταγγέλλει οτι δεχόταν και απειλές
Βόμβα στο σημερινό Βήμα της Κυριακής απο την Σταματούλα Μαντέλη πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε συνέντευξή της λέει χαρακτηριστικά για την συμπεριφορά

- Πιστεύετε ότι οι μοναχοί είχαν παρέμβαση και στην επιλογή των προσώπων;

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ευρύτατη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, στους Αγ. Σαράντα της Β. Ηπείρου με θέμα την Αστυνόμευση.Στην σύσκεψη αυτή από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:Ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδας Αντιστράτηγος Κασαπάκης Κων/νος
-Ο Γενικός Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων Ταξίαρχος Τσιώτσιος Δημήτριος
- Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Ταξίαρχος Γιώτης Θεοχάρης
- Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ταξίαρχος Βάντζος Νικόλαος

Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

Περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί, που επιβαίνουν σε περίπου 500 γεωργικά μηχανήματα κατευθύνονται προς τη νομαρχία
Σε κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας, στην Έδεσσα, προτίθενται να προχωρήσουν, οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι για τον μη καθορισμό της τιμής του συμπύρηνου από τις βιομηχανίες και τα κονσερβοποιεία.
Οι αγρότες φέρονται, μάλιστα, αποφασισμένοι να μην προχωρήσουν στη συγκομιδή εάν δεν πετύχουν τα 0,35 λεπτά/κιλό για την κονσέρβα και τα 0,25 ευρώ/κιλό στο χυμό, όπως ανάφερε, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.

Μίμης Ανδρουλάκης: «Μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι»

Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΠαΣοΚ προτείνει ανασχηματισμό και ασκεί κριτική περιμένοντας τώρα 
δημιουργική αντίδραση από τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις 
για να βγει η χώρα από το τούνελ 
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ) 
«Εχει πέσει ο ουρανός στα κεφάλια όλων όσοι δεν ήθελαν εδώ και χρόνια να δουν την οδυνηρή πραγματικότητα» αναφέρει ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, συγγραφέας και βουλευτής του ΠαΣοΚ, αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις που ο ίδιος έστελνε εδώ και δύο χρόνια προς κάθε ενδιαφερόμενο για το «κακό» που θα έβρισκε τη χώρα. Και συμπληρώνει με νόημα: «Επρεπε να είχα μάθει την τέχνη του εγγαστρίμυθου και να μη φαίνεται τίνος είναι η φωνή. Ο αγγελιοφόρος των κακών ειδήσεων δεν γίνεται αρεστός και πιστευτός». Τα βιβλία του μετά την επιστροφή του στην πολιτική το 2004 ήταν, όπως λέει, ένα συνεχές προμήνυμα κινδύνου. Τα εξώφυλλά τους περιείχαν πάντοτε το κενό. Ενα είχε το διφορούμενο GΑΡ, που σημαίνει «κενό», «χάσμα», αλλά οι κακές γλώσσες, κυρίως μέσα στο ΠαΣοΚ, είπαν ότι είναι και τα αρχικά του προέδρου του ΠαΣοΚ. Το τελευταίο μάλιστα βιβλίο του Ε!Πρόεδρε, που κυκλοφόρησε με την προκήρυξη των εκλογών, ήταν προφητικό, όπως υπενθυμίζει, για πολλούς. Είχε τον πρόεδρο να περπατά σε τεντωμένο σχοινί.

Κεραυνοί Πάγκαλου για γαλάζιους υπουργούς που διόρισαν τα παιδιά τους στην ΑΓΡΟΓΗ

 

Χατζηγάκης στο Newsit : "Το νόμιμο είναι και ηθικό"
Στην λίστα Πάγκαλου: Κόρες βουλευτών της ΝΔ
Κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας - Θράκης
Ανιψιός πρώην υπουργού - Οδηγός πρώην υπουργού
Στις 14 Αυγούστου συνεδρίασε το ΔΣ της ΑΓΡΟΓΗΣ για να εγκρίνει τους διορισμούς!
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες Πάγκαλου, το Newsit ήρθε σε επικοινωνία με όσων τα ονόματα υπάρχουν στον κατάλογο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και σας παρουσιάζει τις απαντήσεις τους.

"Εκδιώχθηκε" ο Ντούγκα από προπονητής

Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το παγκόσμιο κύπελλο
Η Βραζιλία έτρεφε πολλές ελπίδες να φτάσει στον τελικό και να πάρει πιθανώς το παγκόσμιο κύπελλο, για να σπάσει το ρεκόρ κατοχής παγκοσμίων κυπέλλων, που η ίδια κατέχει. Ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης αναμφίβολα διαθέτει τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Δυστυχώς για τους Βραζιλιάνους δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν, γιατί οι επιδόσεις των μεγαλοαστέρων έμειναν κάτω από τα αναμενόμενα και ο προπονητής τους δεν μπόρεσε να τους πείσει  για να αλλάξουν το στιλ παιχνιδιού. Δεν μπόρεσε να τους βάλει να παίξουν ομαδικά και παραγωγικά. Το καλό θέαμα πρέπει να συνδυάζεται και με θετικό αποτέλεσμα. Η Βραζιλία δεν τα κατάφερε, όπως και η Αργεντινή, η άλλη μεγάλη ομάδα της Νότιας Αμερικής.
Τα αρνητικά αποτελέσματα της βραζιλιάνικης ομάδας είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια και την απόλυση του προπονητή της ομάδας, του Κάρλος Ντούγκα.
 Ο διάδοχος του προπονητή δεν ανακοινώθηκε ακόμα από τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Τηλεφώνημα-φάρσα σήμανε συναγερμό στο αεροδρόμιο «Τζ. Φ. Κένεντι»

Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός
Στην εκκένωση ενός εκ των τερματικών σταθμών του διεθνούς αεροδρομίου «Τζ. Φ. Κένεντι», στη Νέα Υόρκη, προχώρησαν την Κυριακή οι αρχές έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Τελικά, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα και ο «συναγερμός» έληξε.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και CNN, οι αρχές έλαβαν προειδοποιητικό τηλεφώνημα από μία γυναίκα και στη συνέχεια εντόπισαν ύποπτη αποσκευή, γεγονός που προκάλεσε τον συναγερμό και την εκκένωση.
Οι αρχές εκκένωσαν τον τερματικό Ν.1, την ώρα που πυροτεχνουργοί και άλλες υπηρεσίες βοήθειας έφθαναν επί τόπου.
Τελικά, αργά το βράδυ της Κυριακής οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου ανακοίνωσαν τη λήξη του συναγερμού.
Να σημειωθεί πως το τηλεφώνημα-φάρσα έγινε ανήμερα του εορτασμού της 4ης Ιουλίου, ημέρα της
εθνικής επετείου για τη θεμελίωση του αμερικανικού κράτους.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε!

Η μεγάλη μάχη των Γερμανών εναντίον των Ισπανών
Οι Γερμανοί μιλούν για τη ρεβάνς σ΄αυτόν τον αγώνα με τους Ισπανούς. " Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε" , δήλωσε ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής ομάδας. "Θέλουμε να πάρουμε τη ρεβάνς για τον αγώνα του 2008 και θα τα δώσουμε όλα", δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης, όταν ερωτάται για τον κρίσιμο αγώνα με την ισπανική ομάδα και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αγώνας των Γερμανών εναντίον των Ισπανών, που θα γίνει την Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ,  αναμένεται συναρπαστικός, γιατί και οι δυο ομάδες παίζουν απλό ποδόσφαιρο και ομαδικό. Κατά την ταπεινή μας γνώμη θα κερδίσει εκείνος που θα επιμείνει μέχρι το τέλος του αγώνα στο ομαδικό σχήμα και δε θα στηριχθεί μόνο σε ατομικές επιδόσεις, όπως έκαναν οι νοτιοαμερικάνικες ομάδες.

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου κατά ΚΚΕ

 Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ εξαπολύει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στα Νέα λέγοντας χαρακτηριστικά :«Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό»!
Και συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:
" Το πρόβλημα είναι ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά. Οι νεκροι της ΜΑΡΦΙΝ που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της."
Ο Θόδωρος Πάγκαλος θεωρεί επιβεβλημένη την κομματική πειθαρχία σε μείζονες πρωτοβουλίες όπως το ασφαλιστικό. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία πρέπει να δημιουργήσει κοινωνικά αντίβαρα και αποδίδει στην οικονομική στενότητα τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, 

nooz

Ευθεία επίθεση Πάγκαλου στο ΚΚΕ

«Η τακτική του μπορεί να δημιουργήσει θύματα» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σε περίπτωση που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν το Ασφαλιστικό
Η τακτική της πάσης θυσίας σύγκρουσης και της αμφισβήτησης του Συντάγματος από το ΚΚΕ μπορούν να οδηγήσουν σε θύματα, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφήνοντας γενικότερα αιχμές για τα κόμματα της αριστεράς εκτιμώντας ότι ΚΚΕ και Συνασπισμός βαίνουν προς εξαφάνιση. Αναφερόμενος στην ψήφιση του Ασφαλιστικού τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης θα το ψηφίσουν, σε διαφορετική περίπτωση έθεσε ευθέως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Τι δεν είπε ο Πάγκαλος σήμερα στο MEGA!

Εφ΄ όλης της ύλης μίλησε πριν από λίγο στο MEGA ο Πάγκαλος. Δεν έμεινε τίποτε εκτός κριτικής του αντιπροέδρου. Τα έβαλε με την Αριστερά (ΚΚΕ και "συχωρεμένο" ΣΥΡΙΖΑ) και ιδιαίτερα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία "θα κάνει τα ίδια και χειρότερα όταν ξανάρθει στην εξουσία", όπως διαπίστωσε ο ίδιος με την μέχρι τώρα συμπεριφορά της. Έδωσε και την είδηση της κατάχρησης εξουσίας από τον Χατζηγάκη, που με τη συμμετοχή όλων των "συναδέλφων της Ν.Δ." διόρισε από το παράθυρο και με  κάθε είδους προσόντων (διατροφολόγοι, παιδιά, ανίψια, φιλενάδες,

Γ. Παπανδρέου: Υπάρχει φως στο τούνελ

«Η υπερψήφιση του ασφαλιστικού έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης από όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία αλλά και στις επόμενες γενιές», τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
«Εχω εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε να αλλάξουμε τη χώρα», αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου, προειδοποιώντας ότι «παίζεται η τύχη της».

Σε ερώτηση για το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αμφισβητεί τη συνταγματικότητα των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός απαντά: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει συγκεκριμένη θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένω εκφράζει μη δευσμευτική γνώμη. Θα τη μελετήσουμε και θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη».

Νέος πρόεδρος της Πολωνίας ο Κομορόβσκι

Έχασε ο  Κατσίνσκι
Βγήκαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία. Νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο κεντροδεξιός πολιτικός Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι. Υπερψηφίστηκε κυρίως στις μεγαλουπόλεις.  Μετά την καταμέτρηση των περίπου 95 % των ψήφων η εκλογή του θεωρείται σίγουρη, αφού φτάνει το ποσοστό των 52,63 %. Η συμμετοχή των Πολωνών στις εκλογές έφτασε μόλις το 55%. Το επίσημο  αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
Αφήνουμε την ζωή μας να περνάει έτσι; Έτσι πώς....
Αναζητάς να βρεις λέξεις να περιγράψεις αυτό που ζεις,αυτό που βιώνεις και βρίσκεις λέξεις ειπομένες, περιγραφές που έχουν ακουστεί, ξανά και ξανά και που μπορεί να χαρακτηριστούν σαν υπερβολικές ακόμη και εξωπραγματικές. Όμως όχι όποια λέξη κι΄αν σκεφτώ,μου φαντάζει απλή, τετριμμένη, μηδαμινή, τέτοια που δεν μπορεί να αποδώσει την πραγματικότητα. Μοιάζει να φτώχυνε η γλώσσα μας, δεν βρίσκω λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα. Κουτρουβαλιάζονται οι λέξεις και μοιάζουν να είναι δίχως νόημα. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και ψάχνοντας να βρει κάτι σαν "γκραγκεγκούντα", "ζαγκραργκούντρα"

Ρώσος μάγος των Μαθηματικών λέει «νιέτ» σε βραβείο 1 εκατ. δολαρίων


Ένα ξερό «όχι» είναι η οριστική απάντηση του Γκριγκόρι Πέρελμαν στο Βραβείο της Χιλιετίας, την κορυφαία αναγνώριση στον κλάδο των Μαθηματικών, συνοδευόμενη από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η ιδιόρρυθμη ιδιοφυία είχε καταφέρει να αποδείξει την περίφημη Εικασία του Πουανκαρέ, έναν μαθηματικό γρίφο πολλών διαστάσεων που παρέμενε ανεπίλυτος για έναν αιώνα.
«Για να το πω απλά, ο κύριος λόγος είναι η διαφωνία μου για την οργανωμένη μαθηματική κοινότητα. Δεν μου αρέσουν οι αποφάσεις τους, τις θεωρώ άδικες» είπε ο Ρώσος Πέρελμαν στο πρακτορείο Interfax.
Η Εικασία διατυπώθηκε το 1904 από τον Γάλλο μαθηματικό, φυσικό και φιλόσοφο Ζιλ Ανρί Πουανκαρέ. Αφορά αφορά τη γεωμετρία πολυδιάστατων χώρων και προσφέρει απαντήσεις για τα σχήματα που είναι δυνατόν να έχει το Σύμπαν.
Έπειτα από οκτώ χρόνια προσπαθειών, ο Πέρελμαν κατέληξε το 2002 σε μια απόδειξη 473 σελίδων, στην οποία οι συνάδελφοί του δεν κατάφεραν να εντοπίσουν λάθος. Η απόδειξη δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και όχι σε επιστημονική έκδοση ως είθισται.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ