Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Μέσα από τη δημοσκόπηση η επιλογή

Την Τετάρτη θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων να ηγηθούν της ενιαίας παράταξης
Σπύρος Θεμελής 
kalph_xeri

Στην επιλογή της δημοσκόπησης κατέληξαν τη Δευτέρα το βράδυ τα μέλη της γραμματείας της ενιαίας παράταξης προκειμένου να αναδειχτεί ο υποψήφιος επικεφαλής για τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας θα οριστικοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στη  διαδικασία της δημοσκόπησης η οποία πιθανά να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα έτσι ώστε το αργότερο μέσα σε 15 μέρες να έχει λυθεί οριστικά το θέμα του επικεφαλής.

Μαραντόνα: Αυτό ήταν! Πέρασε η εποχή μου!

Λίγο πριν από την παραίτησή του
Ο Μαραντόνα είναι πολύ απογοητευμένος από την πορεία του ως προπονητής στην εθνική ομάδα της Αργεντινής και από τα αποτελέσματα των αγώνων. Τρεις μέρες ύστερα από τη "διάλυση" της ομάδας του από τους Γερμανούς με τη βαριά ήττα (0-4), έκανε τις πρώτες νύξεις για παραίτηση δηλώνοντας στην τηλεόραση έξω από το σπίτι του στο Μπουένος Άιρες: "Πέρασε η εποχή μου.Αυτό ήταν. Εγώ έδωσα ό,τι είχα κι έκανα ό,τι μπορούσα".

Φεστιβάλ Ν. ΠΑΣΟΚ

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διοργανώνει, από 8 έως 11 Ιουλίου 2010, το 1ο, μετά την επανίδρυση της Οργάνωσης, Φεστιβάλ - Κάμπινγκ, στην Αγία Άννα, στην Εύβοια.
Το Φεστιβάλ αυτό, αποτελεί ένα συλλογικό γεγονός, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των συμμετεχόντων και φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
Θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών των μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, από όλη την Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ, πέραν των κοινωνικών γεγονότων και των δράσεων στη γύρω περιοχή, περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων και ομιλιών.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
 Βγαίνουν σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και χιλιάδες παιδιά (και γονείς...) θα στριμωχτούνε το μεσημέρι στα Λύκεια που θα βγούνε οι βαθμολογίες. Το απόγευμα θα υπάρχουν και στο site του Υπουργείου Παιδείας, αλλά υποψιάζομαι ότι κανένας απ' όσους ενδιαφέρονται δεν θα μπορέσει να περιμένει μέχρι το απόγευμα.
Πάντως, το πρωί που διάβαζα την εφημερίδα μαζί με το καφεδάκι στο γνωστό cafe (πολυτέλεια που αρνούμαι να κόψω όσα ΔΝΤ και να μου ρίξουν κατακέφαλα), διάβασα για την πολύ μεγάλη πτώση των βάσεων και για το ότι με μέσο όρο 6-7 μπαίνεις σε ΑΕΙ και με 4-5 μπαίνεις σε ΤΕΙ!!!
Δεν θα κάνω σχόλια για την ποιότητα της παιδείας μας και για τις γνώσεις που δίνουμε στα παιδιά μας (ποιός νοιάζεται για τέτοια ανούσια πράγματα;!;!;!).
Θα το "πιάσω" λοιπόν το θέμα από την οικονομική του άποψη, που είναι και της μόδας και έχουμε συνηθίσει να τα μετράμε όλα έτσι...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Έχω 2 παιδιά, ζωή να 'χουν και να ζω κι εγώ να τα χαίρομαι...
Από τα 13 τους μέχρι τα 18 θα χρειαστώ [2 παιδιά Χ 6 χρόνια Χ 12 μήνες Χ 500 ευρώ το μήνα (minimum σε φροντιστήρια κτλπ)] 72.000 ευρώπουλα...

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΕΔΩ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ....

Απεργούν την Πέμπτη και οι δημοσιογράφοι

 Τη συμμετοχή, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 8 Ιουλίου, των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με αιτήματα:
    * Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.
    * Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΤΑ ΚΑΖΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ...

Για όσους από σας δεν το 'χουν ακόμη καταλάβει, άνθρακες η διαφάνεια που ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας. Η Καθηγήτρια Στέλλα Πριοβόλου προσέλαβε τον κανακάρη της Βασίλειο ως διδάσκοντα του Π.Δ. 407 στο Τμήμα Ιταλοϊσπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο η ίδια (!) είναι Πρόεδρος. Έτσι ο μουσουργός Βασιλάκης Πριόβολος (κλικ) δίδαξε το μάθημα της Ιταλικής Μουσικής (!!!) στο εν λόγω Τμήμα το περασμένο εξάμηνο. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Τμήματος στην τελευταία σελίδα του οποίου (Η΄ εξάμηνο) φιγουράρει το όνομα του νέου ταλέντου κάτω από το όνομα της μαμάς του. Σαν το μήλο κάτω απο τη μηλιά ένα πράμα! Άντε, βρέ παιδιά, φτιάξτε και καμιά θέση Ιταλικών Χορών!!!
fimotro

«Διαβατήριο εξόδου» από τη ζώνη χρεοκοπίας το Μνημόνιο

Iνστιτούτο Oικονομικών Bιομηχανικών Eρευνών
«Διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας» χαρακτήρισε το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ με θέμα την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, αναφερόμενος στην «αναγκαιότητα εφαρμογής του μνημονίου», επισημαίνοντας πάντως ότι «δεν είναι πανάκεια, και μάλιστα αφήνει πολλά σημαντικά ζητήματα ανοικτά να αποφασιστούν από την ελληνική κυβέρνηση σε προγραμματικό ορίζοντα δεκαετίας».
Ο διευθυντής του ΙΟΒΕ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μνημόνιο, τόσο τα δημοσιονομικά όσο και τα διαρθρωτικά, οι εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να είναι σημαντικά ευνοϊκότερες από τα σενάρια που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, σε σχέση με την εξέλιξη του Δημοσίου Χρέους, όσο και με την εξέλιξη των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

Έρχονται λουκέτα σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται στο πλαίσιο της πολιτικής παραδειγματισμού που είχε αποκαλύψει την 
περασμένη εβδομάδα η Voria.gr
Μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες εντοπίσθηκαν από τον ΣΔΟΕ και τις άλλες, αρμόδιες, φορολογικές υπηρεσίες, να φοροδιαφεύγουν, εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να ...κλείσουν. Τα λουκέτα αποτελούν ειλημμένη απόφαση και πολύ δύσκολα θα αναιρεθεί. Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται στο πλαίσιο της απόφασης που είχε προαναγγείλει η Voria.gr τη προηγούμενη εβδομάδα ότι ετοιμάζονται φυλακίσεις και λουκέτα κατόπιν παραγγελίας της τρόικας, για παραδειγματισμό. Και η αρχή γίνεται από τα εν λόγω πολυκαταστήματα.
Ήδη, ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα ακροθιγώς χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε για να εξηγήσει τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, εν είδει απολογισμού και τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής. Φρόντισε μάλιστα η ανακοίνωση να γίνει τώρα που στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο βρίσκεται στη χώρα μας για να παράσχει βοήθεια τεχνικού χαρακτήρα για την αναμόρφωση των φορολογικών υπηρεσιών της χώρας.

Ρέστα για καρέ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Γιώργος Χούπης(TA NEA)
 Ο Γουέσλι Σνάιντερ κατέκτησε με την Ιντερ Τσάμπιονς Λιγκ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο, κλείνοντας τα στόματα που τον αμφισβήτησαν. Τώρα θέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο για να κλείσει το δικό του καρέ και να τα πάρει όλα!
Κ
ι όμως, πριν από περίπου έναν χρόνο ο Γουέσλι Σνάιντερ άκουγε ότι ο ερχομός στη Ρεάλ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά τον υποχρέωνε να μετακομίσει από τη Μαδρίτη προς αναζήτηση άλλης επαγγελματικής στέγης! Ο 26χρονος Ολλανδός δεν είχε θέση στη «Βασίλισσα» που ήθελε να ανακτήσει τον θρόνο από τη μισητή Μπαρτσελόνα. Εναν χρόνο μετά, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και ο τεχνικός διευθυντής Χόρχε Βαλντάνο θα πρέπει σίγουρα να έχουν μετανιώσει.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ


 Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010, ζητώντας:
  • Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.

Στη βουλή σήμερα το Ασφαλιστικό

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τρίτη το Ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, εν μέσω αντιδράσεων αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικών φορέων. Νέα γενική απεργία έχει κηρύξει για την Πέμπτη, ημέρα της ψηφοφορίας, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Του ΠΑΜΕ στις 11.00 στην Ομόνοια
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα ψηφίσουν με μισή καρδιά.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου καλεί όλους τους βουλευτές σε υπερψήφιση του Ασφαλιστικού, ενώ δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Περισσότερα

Σφαγή γύρω από το «Τίς πταίει;»

...με φανερά "σφαγμένον", ώς τώρα, τον εργαζόμενο λαό... Στην Ελλάδα πρώτα και παντού στην συνέχεια 
Συντάκτης: Ναπολέων Παπαδόπουλος  (ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Όταν πια δεν μπορούσαν να κρύψουν την οικονομική κρίση της απεχθέστατης «ελεύθερης» αγοράς και των ζουγκλικών της νόμων, των διεφθαρμένων «μάνατζερ» και των "ακριδικών"[*] κεφαλαίων, των γελοιωδώς επιδεικνυομένων κροίσων και του "συμπαρομαρτούντος" διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος πάσης φύσεως, της απάνθρωπης πολεμικής πολιτικής, ασκούμενης από πανηλίθια και ανέντιμα πρόσωπα {λέγε με Μπούς... αλλά καθόλου μόνον Μπούς...} γεννήματα ανυπαρξίας δημοκρατίας και συμμετοχής του λαού στις αποφάσεις, όλα τα "think tanks" τους «ανασήκωσαν τα μανίκια» να βρούν εύπεπτο τρόπο να ρίξουν αλλού το φταίξιμο, ώστε να μην υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη για τους "έχοντες και κατέχοντες" απομυζητές, τις βδέλλες της ανθρωπότητας.
Το «πού» θα έρριχναν το φταίξιμο, ήταν εξαρχής προσδιορισμένο: Στις «παράλογες» απαιτήσεις των εργαζόμενων, στο «υπερδιογκωμένο» κοινωνικό κράτος.

Λευκάδα: Δήμαρχος μαινόμενος για τις ξαπλώστρες!

Σήκωσε τουρίστες και τσακώθηκε άγρια 
με ιδιοκτήτρια καταστήματος
 Όλα αυτά στο Κάθισμα Λευκάδας. Έκπληκτοι οι λουόμενοι είδαν το δήμαρχο να τους βγάζει από τις ξαπλώστρες για να τις φορτώσει στο φορτηγό που είχε φέρει. Οι τουρίστες προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι είχαν πληρώσει, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος. Έλεγε ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και ότι στο εξής, δεν θα μπορεί ο καθένας να ενοικιάζει ξαπλώστρες.
Τα πράγματα όμως ξέφυγαν όταν ιδιοκτήτρια καταστήματος προσπάθησε να κρατήσει τις ξαπλώστρες εξηγώντας ότι είναι νόμιμη μια και έχει συστήσει εταιρεία που νοικιάζει ξαπλώστρες. Ο δήμαρχος στην προσπάθειά του να μην τις χάσει από τα χέρια του, την έσπρωξε βίαια, όπως η ίδια λέει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο.
Στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια πήγε από την αστυνομία και υπέβαλλε μήνυση κατά του δημάρχου.

Newsit

Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ

Kύπρος 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), περιλαμβανομένου του προέδρου του Στάθη Κιττή αποφάσισαν το απόγευμα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, στη διάρκεια σύντομης συνεδρίασης του σώματος.
Νωρίτερα είχε υποβάλει χωριστά την παραίτησή του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Λοϊζος Παπαχαραλάμπους.
Οι παραιτήσεις τους σχετίζονται με το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή της ΑΤΗΚ στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για εξασφάλιση της δεύτερης ψηφιακής τηλεπικοινωνιακής πλατφόρμας, που επικρίθηκε από τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, ως παράτυπη.

Στο υπουργικό η άρση του καμποτάζ

 Η άρση του καμποτάζ θα απασχολήσει σήμερα, τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

ΕΞΙ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ...

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...

Αφού αντίθετα με τις προεκλογικές καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ (Γκερέκου, Κατσέλη, Καρχιμάκης) ότι η πώληση του στην τιμή των 7,6 εκατ. Ευρώ και η μη κατοχύρωση των εργαζομένων συνιστούσε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, την οποία (πώληση) το ΠΑΣΟΚ όταν θα ερχόταν στην εξουσία θα ακύρωνε ή στην χειρότερη περίπτωση θα επαναδιαπραγματευόταν και θα διασφάλιζε τους εργαζόμενους, αλλά και μετεκλογικά με δηλώσεις της τότε υφυπουργού Τουρισμού κα Γκερέκου, η αποκρατικοποίηση  όχι μόνο συνεχίστηκε κανονικά αλλά και με το
ΙΔΙΟ αντίτιμο και χωρίς ΚΑΜΙΑ μέριμνα για το προσωπικό του καζίνο!!! (Αλήθεια τι άλλαξε και τώρα δεν είναι σκάνδαλο!!!) Έτσι η "αμαρτωλή ΕΤΑ¨. Α.Ε. με Hγέτη στο τιμόνι της τον "εκλεκτό" του κ. Μαρκόπουλου (τον οποίον επί 8 μήνες η κυβέρνηση δεν είχε αλλάξει -γιατί άραγε;-) κ. Γιανουλάκη ανέλαβε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό και να παραδώσει το καζίνο στην ανάδοχο εταιρεία (του κ. Πηλαδάκη) !!! Περίπου στις 6-6-2010 ξεκινώντας οι διαδικασίες απόσχισης κλάδου και ολοκλήρωσης του διαγωνισμού άρχισαν διάφορα "νόμιμα και ηθικά

Οι αντιδράσεις του Μαραντόνα..

Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει τις αντιδράσεις του Μαραντόνα στα γκολ που δέχθηκε η Αργεντινή απο την Γερμανία.. Εμείς θα την πούμε την αμαρτία μας.. Γελάσαμε!! Δείτε..

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τελικά αυτή η κοπέλα όποτε πατάει το χώμα της στα πάτρια εδάφη θα μας ανάβει φωτιές. Ο λόγος για τη σταρ της ποπ Τζένιφερ Λόπεζ (σκίτσο). Οταν το 2008 είχε έρθει για συναυλία στην Αθήνα είχε κατηγορηθεί επειδή κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη φωτογραφήθηκε φορώντας ρούχα της συλλογής της «Sweet face», δηλαδή για διαφημιστικούς σκοπούς, χωρίς να έχει ζητήσει την απαραίτητη άδεια. Τώρα, η απόφασή της να εμφανιστεί στα Κατεχόμενα της Κύπρου στις 20 Ιουλίου (επέτειο της τουρκικής εισβολής), όπου θα φθάσει χρησιμοποιώντας το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δημιουργεί νέες εντάσεις. «Que hiciste» («τι έκανες») πάλι, Τζένιφερ;για να δανειστώ τον τίτλο επιτυχίας της...

Αποκλειστικό: Θα στηρίξει Κουβέλη το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο της Αθήνας;

Μυστικές δημοσκοπήσεις δίνουν πόντους στον Φ. Κουβέλη
Ποια πολιτικός θεωρείται το αντίπαλον δέος;
Πού θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Δημαράς;
Εισηγήσεις για να δοθεί το χρίσμα για το Δήμο Αθηναίων στον Φώτη Κουβέλη, δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit από στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός.
Η κίνηση αυτή δεν θεωρείται τυχαία, αφού μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τον κ. Κουβέλη να είναι μπροστά από όλες τις προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς
Το παρασκήνιο και οι διεργασίες είναι έντονες αφού από τη μια εκτιμάται από την Ιπποκράτους οτι μπορεί να υπάρξει πεδίο

Ο Γερουλάνος διόρισε τον υπεύθυνο της προσωπικής φρουράς του Κ. Παπούλια σε κρατική θέση μέλους Δ.Σ!!!

Το "νόμιμο" είναι και ηθικό;

Ως μέλος της Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ιωαννίνων διόρισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τον επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Γιάννη Μωραΐτη!!!
Εδώ και μέρες είναι κοινό μυστικό ο τόπος στα Ιωάννινα, ότι κάποιοι με τη στάση τους, επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Πρόεδρο, μέσα από την προκλητική και ακατανόητη ενέργεια της..
τοποθέτησης του συγκεκριμένου αστυφύλακα σε κρατικοδίαιτη θεσούλα. Για όσους δεν το πήραν ακόμη είδηση, τους παραθέτουμε τα ονόματα και ο... νοών νοείτω.
Στο Πανηπειρωτικό Στάδιο πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Γιώργος Κρανάς, αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Βασίλης Γιαννάκης, Γραμματέας η κ.Φρειδερίκη Παππά, ταμίας ο κ. Αντώνης Γάγας, έφορος ο κ. Πέτρος Αρλέτος και μέλη οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λώλης και Γιάννης Μωραΐτης.

epirusgate

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΗΓ!!!

Εννέα ολόκληρους μήνες χρειάστηκαν για να βρουν νέα άτομα για την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και του Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες Διευθύνοντας Σύμβουλος διορίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (Ξένων Γλωσσών) κ. Κιτσαντάς, ενώ για την θέση του Προέδρου ο κ. Σκάλκος με καταγωγή από τα Γιάννενα.

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ...

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η κυβέρνηση ότι υπήρξε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ότι πρέπει να στηθούν διπλές κάλπες το φθινόπωρο.
«Ο κ. Καστανίδης ποτέ δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση για εκλογές το φθινόπωρο. Συνεπώς, αυτό που γράφτηκε, ελέγχεται πλήρως και, φυσικά, εφόσον δεν υπάρχει δημόσια δήλωση, δεν μπορούμε να αποδίδουμε σε κάποιον υπουργό τέτοιες απόψεις» σημείωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.
Στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας υπάρχει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είχε ταχθεί υπέρ της διπλς κάλπης το Νοέμβριο (δημοτικές και βουλευτικές), εκτιμώντας ότι μια νωπή εντολή, με τα σημερινά δεδομένα, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική και θα αφαιρέσει επιχειρήματα από τη ΝΔ που προσπαθεί να αποσείσει ή να συσκοτίσει τις ακέραιες ευθύνες που φέρει για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Η προδιάθεση Καστανίδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιγράφηκε σε φιλική συνάντηση που ο υπουργός είχε το Σάββατο με εκπροσώπους του Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
fimotro

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Γ.Πανάρετου, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1902
Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, προκύπτει ότι:
Η κλιμάκωση της βαθμολογίας δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 2009. Μικρή μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (15,51% έναντι 16,69% για το έτος 2009).
Αντίστοιχα, παρατηρείται μικρή αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (19% έναντι 18,33% για το έτος 2009).
Τέλος, μικρή αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των γραπτών που πήραν βαθμολογίες μεταξύ 0-5. (16,48% έναντι 15,7% το 2009).
Στις εξετάσεις προσήλθε το 98,4% του συνόλου των υποψηφίων (90.593 από 92.081 υποψηφίους). Το 2009 είχε προσέλθει το 98,01% (85.354 από 87.091).
Υπήρξαν 210.114 γραπτά (37,09%) που βαθμολογήθηκαν κάτω από 10. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2009 ήταν 192.367 γραπτά (35,97%).
Εξάλλου, για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους στα σχολεία τους όπου θα αναρτηθούν την Τρίτη, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αύριο το απόγευμα.

Tα κινητά τηλέφωνα δεν ευθύνονται για τον παιδικό καρκίνο...


Μύθος φαίνεται ότι είναι τελικά η σύνδεση χρήσης των κινητών τηλεφώνων με τον παιδικό καρκίνο. Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι διεξήγαγαν την πληρέστερη μέχρι σήμερα μελέτη για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και την πιθανότητα αυτές να ευθύνονται για τον συγκεκριμένο καρκίνο, αποφαίνονται ότι οι έγκυες που κατοικούν σε περιοχή όπου υπάρχει κεραία δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί που θα εμφανίσει την ασθένεια. Μελέτη, που εκπονήθηκε σε δείγμα περίπου 7.000 παιδιών και έλαβε υπ’ όψιν τα στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία ανά τη Βρετανία, διαπίστωσε ότι τα παιδιά εκείνα που εμφάνισαν καρκίνο πριν από τα πέντε χρόνια τους δεν είχαν περισσότερες

Θεσσαλονίκη: Ενοπλοι ακινητοποίησαν οδηγούς και πήραν τα αυτοκίνητα

Σε αναζήτηση δύο ατόμων που αφαίρεσαν διαδοχικά δύο οχήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές.   Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα δύο άτομα τράβηξαν και έβγαλαν 29χρονη οδηγό από το κάμπριο όχημα της, στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών και ακολούθως πήραν το ΙΧ και εξαφανίστηκαν.
  Με το ΙΧ που είχαν στην κατοχή τους, οι δύο άγνωστοι κινήθηκαν προς το νομό Χαλκιδικής. Κατά τη διάρκεια προσπέρασης, το όχημα τους συγκρούστηκε με προπορευόμενο τζιπ που οδηγούσε 53χρονος. Ο οδηγός του τζιπ τους ακολούθησε. Σε αγροτικό δρόμο, στην περιοχή της Καλλιθέας, το κάμπριο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε. Tότε, οι δύο δράστες βγήκαν από το ΙΧ και με την απειλή όπλου, κατόρθωσαν να αφαιρέσουν το τζιπ από τον 53χρονο ιδιοκτήτη του και να τραπούν σε φυγή.

nooz

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ..

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 
ΜΕ ΤΑ 9 ΕΚ. ΕΥΡΩ!...

Αντί να τον πετάξουν με τις κλωτσιές έξω από την Ρηγίλλης, ακόμα σκέφτονται τι θα κάνουν με την περίπτωσή τους. Συνεργάτες του Σαμαρά εισηγήθηκαν να διαγράψει από την Κυριακή τον Ωνάση - συνδικαλιστή με τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο συνδικαλιστής Νίκος Κανελλόπουλος κρατάει...
πολλούς στο χέρι; Μεταξύ αυτών και αρκετοί από την συμμορία του Καραμανλή. Ελπίζουμε να μην κρατάει στο χέρι και τον ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελλέρη.
fimotro

ΚΑΛΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟ !...

Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, (περίπου 6.000, σ΄ όλη την Ελλάδα), κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τα νέα όργανα του συνδικαλιστικού τους φορέα, σε μια συγκυρία, που τα οικονομικά και τα εργασιακά ζητήματα περνούν την πιο δύσκολη και σκληρή, για τους εργαζόμενους, φάση τους.
Η ετυμηγορία τους έχει σημασία πολύπλευρη και το αποτέλεσμα σηματοδοτεί, σκέψεις, διεργασίες και επιλογές, αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για γενικότερες εκτιμήσεις.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 
ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ

φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ