Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Ελεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις

Σε πλήρη δράση και εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός διενέργειας ελέγχων των υπηρεσιών του ΕΟΤ, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα, που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλας Κανελλόπουλος, υπογραμμίζει για του λόγου το αληθες ότι μία μόνο Διεύθυνση του ΕΟΤ, από την 1η/1/2010 έως τις 31/5/2010, διενήργησε ελέγχους σε 704 επιχειρήσεις, έναντι 658 ελέγχων, που είχαν διενεργηθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων προτάθηκαν, κατά περίπτωση, βελτιώσεις ή επιβολή διοικητικών κυρώσεων από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ ΕΟΤ).Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρεται εκτενώς στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αναστροφή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και τονίζει ότι έχει αρχίσει η συστηματική - σταδιακή αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ στα ΜΜΕ του Εξωτερικού, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην επανάκτηση της αξιοπιστίας και την εδραίωση καλών σχέσεων με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ΙΣΠΑΝΙΑ στον τελικό!!!


Από δυο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες, οι  οποίες  έπαιξαν το ίδιο ομαδικό παιχνίδι, η Ισπανία ήταν κατά διαστήματα πολύ ανώτερη της Γερμανίας κι έχασε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς. Η πρόκριση της ισπανικής ομάδας στα τελικά θεωρείται δίκαιη και τώρα θα δούμε δυο ευρωπαϊκές ομάδες να αγωνίζονται για το παγκόσμιο κύπελλο.  ΙΣΠΑΝΙΑ εναντίον τησ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ.
Τελικά το χταπόδι είχε δίκιο και μπήγκε στο σωστό κουτί με το μύδι, αυτό της Ισπανίας.

Παπανδρέου: Η χώρα πληρώνει ιδιαίτερα τα λάθη της τελευταίας 6ετίας

 «Κινδυνεύει το μέλλον των επόμενων γενεών»
Ανούσια χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συζήτηση περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών».
Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι αρνήθηκε ακόμα και να ψηφίσει τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια στο Δημόσιο, κατηγορώντας την ότι ακόμα και τώρα δικαιολογεί τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης.
Τόνισε ότι η χώρα σήμερα πληρώνει τα λάθη του χθες, ιδιαίτερα τα λάθη της τελευταίας 6ετίας.
«Αποφασίστε αν θέλετε να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα ή θα στηρίζετε τη συντήρηση με δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη δημαγωγία» τόνισε.

Μη χάσετε την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, το ΠΟΝΤΙΚΙ

 KΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, το ΠΟΝΤΙΚΙ αποτυπώνοντας στο πρωτοσέλιδο την «Επιστροφή στις τρεις κι εξήντα» στην οποία καταδικάζονται οι πολίτες με την ψήφιση, την ίδια ημέρα, του απεχθούς ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η επόμενη μέρα θα βρει τη χώρα να έχει κάνει «άλμα» στη δεκαετία του ’60 για συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα και τον κοινωνικό θυμό για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να εντείνεται καθημερινά. Η φωτογραφία, που αντανακλά την απαξίωση των κομμάτων και την επιστροφή στο παρελθόν, είναι «δανεισμένη» από το μπλογκ togreki και αποτελεί κολλάζ από σκηνή της ταινίας «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτα.

Η συμπλήρωση του...Μηχανορραφικού του...

Της Τζένης Κ. (Από το ΠΟΝΤΙΚΙ)


Είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Αφού φυλάκισε επιτυχώς στο μπουκάλι το απαίσιο, αντιπαραγωγικό ξωτικό που έβγαζε μέσα του πανό και κραύγαζε ότι τα 16, τα 17 και τα 18 είναι εποχή για να πειραματίζεται κανείς με όλα τα φαινόμενα και τα μη φαινόμενα της ζωής, για να ονειρεύεται, να ερωτεύεται και να μαθαίνει μέσω της δοκιμής και της πλάνης…, ο Τελειόφοιτος έπιασε στις εξετάσεις την επίδοση που επιθυμούσε. Προσπάθησε πολύ. Εγκατέστησε τη φυσική του περιέργεια, τη δίψα του για καινούριες πληροφορίες, τον πνευματικό του επεκτατισμό…  στον ημιυπαίθριο της ,συχνά πολύ μίζερης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έμαθε να διαβάζει με τον τρόπο που κάνει κανείς το ετήσιο τσεκ απ για την υγεία του… Πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τον υποστήριξαν και οι γονείς του

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΜΕ ΖΑΒΟΛΙΑ ΕΧΑΣΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Παγκόσμιο Κύπελλο: Ποιος πάει στον τελικό;

 
Για να δούμε αν το χταπόδι μπορεί να προβλέψει το νικητή του αποψινού αγώνα.
Με την Αργεντινή πέτυχε την πρόβλεψη. Τότε προτίμησε μετά πό αρκετή ώρα να μπει στο κουτί με το μύδι της Αργεντινής.  Σήμερα όμως προτίμησε το κουτί της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τα προηγούμενα προγνωστικά πρέπει να κερδίσει η Ισπανία. Σε λίγο θα ξέρουμε αν μπήκε στο σωστό κουτί με το μύδι.

Η μητέρα όλων των μαχών για το Ασφαλιστικό στη Βουλή - Βόμβα Κακλαμάνη: Δεν ψηφίζω τη διαιτησία

Εν αναμονή της ομιλία του Παπανδρέου 
Ανησυχία για τυχόν διαρροές
Απόστολος Κακλαμάνης: Αντιρρήσεις και για την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα
Ντόρα και Κιλτίδης δηλώνουν πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο επί των άρθρων
Με προσωπικό ασφαλείας η ψήφιση του Ασφαλιστικού στη Βουλή λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της Βουλής
Απόψε θα γίνει η ψηφοφορία επι της αρχής του νομοσχεδίου και αύριο επι των άρθρων. Η ΝΔ και το ΚΚΕ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.
Στη Βουλή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου που από αυτή είναι πολύ πιθανόν να κριθούν οι τυχόν διαρροές ή όχι. Πάντως, το κλίμα μέσα στο κοινοβούλιο επικρατεί κλίμα έντασης ειδικά στο ΠΑΣΟΚ που φοβάται από συγκεκριμένους βουλευτές τυχόν ανταρσία.

"Λιάνα Κανέλλη έξω από τα δόντια ΄στη βουλή"Από: http://patrinaki.blogspot.com/

Κρίση να σας πιάσει

Θόδωρος Γαλανόπουλος 
theo1
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οικονομική κρίση και Τρόικα, και ΔΝΤ και μνημόνιο, και δάνεια και εξοικονόμηση και μείωση και περικοπές και μισθός, και σύνταξη και σαράντα χρόνια, και 350 ευρώ σύνταξη, και δεν υπάρχει σάλιο, και φορολογία, και αυξήσεις και μίζες και αισχροκέρδεια, και ΦΠΑ, και βενζίνη, και τα κέρατα.
Tου Πατριάρχη...
Αι σιχτίρ από εκεί μας πήρατε τα λεφτά τώρα τι ζητάτε;
Να μας πάρετε και την ψυχική μας ισορροπία;
Πόσο να ανακυκλώσουμε την εθνική μας μιζέρια;
Πόσο να σφιχτεί το στομάχι μας και να ανέβει η πίεση μας;
Τι παραπάνω να κάνουμε από το να πληρώνουμε πανάκριβα την κρίση που μας φορτώσατε;

"Ναι" στο ασφαλιστικό και από την Μπακογιάννη...


Υπερ του νομοσχεδιου για το ασφαλιστικό τάχθηκε τελικά και η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνοντας σήμερα στη Βουλή ότι θα το υπερψηφίσει επί της αρχής. Είχε προηγηθεί χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης.

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ!!!

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής, αντιδρώντας στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που καταθέτει για ψήφιση η κυβέρνηση. Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου, τονίζεται ότι οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού «συνιστούν ιστορική οπισθοδρόμηση για τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα της σημερινής γενιάς, όπως και των επόμενων, ενώ αναπαράγουν την πελατειακή λογική των πολιτικών αποφάσεων με την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, διατηρώντας τη χρηματοδότηση των "αυτοτελών" ασφαλιστικών φορέων τους, από τους λεγόμενους κοινωνικούς πόρους».
fimotro

Στους κροκόδειλους για ένα εισιτήριο

Η παράνοια στο μεγαλείο της

 Τα πιο απίθανα συμβαίνουν στην Αφρική για ένα εισιτήριο για τον τελικό του μουντιάλ. Κορυφαία είναι η περίπτωση του Νοτιοαφρικανού επιχειρηματία Μόρις Μάγερ ο οποίος κολύμπησε σε ένα ποταμό κροκοδείλων προκειμένου να έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει το μαγικό χαρτάκι.
Πιο συγκεκριμένα ένας ραδιοφωνικός σταθμός δίνει ως έπαθλο σε εκείνον που θα κάνει κάτι εντυπωσιακό ένα εισιτήριο. Μόνο ένας μπορεί να είναι ο νικητής και η απόφαση θα ανήκει σε αρμόδια κριτική επιτροπή.
Ο Μάγερ που είναι φυσικά και το μεγάλο φαβορί για να νικήσει κολύμπησε συνολικά 15 λεπτά στον ποταμό ενώ ο αδερφός του ήταν stand by με όπλο για να ρίξει σε όποιο κροκόδειλο τον πλησίαζε . Τελικά ήταν τυχερός και δεν εμφανίστηκε εκείνη την ώρα κανένα σαρκοβόρο ερπετό.
Αλλά φαντάζεστε μετά από τέτοιο κόπο και αγωνία η κριτική επιτροπή να μην τον χρίσει νικητή; Γέλια που θα κάνουμε...

πηγη

Από το: http://blog-my69.blogspot.com/2010/07/blog-post_07.html

Η Κανέλλη για το ασφαλιστικό...


Η Σ. Σακοράφα στη Βουλή: Θα ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης...‏

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο χρόνος είναι λίγος γι αυτό μπαίνω αμέσως σε πολιτικές σκέψεις, ερμηνείες και συμπεράσματα.
Είμαι σοσιαλίστρια, για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
Σίγουρα, καταρχήν, γιατί δε συμφωνώ με τον καπιταλισμό.
Είτε με την ακραία μορφή του νεοφιλελευθερισμού, είτε με την πιο ήπια μορφή που αναπτύσσει κατά καιρούς στη Δύση.
Γιατί και αυτή η ήπια μορφή του είναι αποτέλεσμα είτε πολέμων, είτε ληστειών άλλων ηπείρων, είτε εκμετάλλευσης των μεταναστών.
Πρέπει όμως να τονίσω το εξής :
Ο καπιταλισμός σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το χτες.
Το 68, για παράδειγμα, το σύστημα διέθετε κοινωνικά αποθέματα,
ενσωμάτωνε εκτεταμένες κοινωνικές ομάδες, μέχρι και τον Κον Μπετίτ έκανε υπουργό.
Ένας τέτοιος καπιταλισμός, και ας μη βιαστούν κάποιοι να με κατηγορήσουν ως ρεφορμίστρια, ένας καπιταλισμός που δεν εξαθλιώνει, που δεν περιθωριοποιεί, που δεν πετάει τους πολίτες του σαν στημένες λεμονόκουπες, έχει μια πολιτική δυναμική.

Μειώθηκαν τα δάση στον πλανήτη κατα 3,1%

Η παγκόσμια δασική κάλυψη μειώθηκε κατά 3,1% -σύμφωνα με μελέτη αμερικανικών παν/μίων - στο διάστημα μεταξύ 2000 και 2005, με τους βόρειους δρυμούς να αποτελούν
το ένα τρίτο αυτής της απώλειας, ακολουθούμενοι από τις υγρές τροπικές ζώνες, προκύπτει σήμερα από τα πορίσματα μελέτης, η οποία δημοσιεύεται σήμερα και βασίζεται σε δορυφορικές παρατηρήσεις.
Η μεγάλη απώλεια της δασικής κάλυψης αποδίδεται στην έκθεση αυτή σε φυσικά αίτια, όπως οι πυρκαγιές που οφείλονται φερ’ ειπείν στην πτώση κεραυνού, και στην ανθρώπινη

Η πρώτη της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπής στήριξης 
στο νομό Ιωαννίνων την Πέμπτη
 
kouvelhs
Κάλεσμα για την συγκρότηση επιτροπής στήριξης της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στο νομό Ιωαννίνων απευθύνουν δώδεκα στελέχη του χώρου τα οποία πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση κει οργανώνουν να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη πιο ανοιχτή για την Πέμπτη 8 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ στο ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής
«Ακριβώς την επόμενη της αποχώρησης ομάδας μελών από τη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΝ Ιωαννίνων όπου δεν έλειψε η

Αυξήθηκε ο αριθμός επιβατών στα αεροδρόμια της Τουρκίας

Αυξητική είναι η πορεία της διακίνησης επιβατών στα τουρκικά αεροδρόμια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010
 Αυξητική είναι η πορεία της διακίνησης επιβατών στα τουρκικά αεροδρόμια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση της επιβατικής διακίνησης κατά 24%, φθάνοντας στους 44,6 εκατ.επιβάτες, σε σύγκριση με τον όγκο διακίνησης επιβατών κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.
Παράλληλη αύξηση κατά 16% καταγράφηκε και στις πτήσεις των αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ το 33% του συνολικού όγκου των επιβατών για ολόκληρη την Τουρκία, διακινήθηκε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
 Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση 25% στη διακίνηση επιβατών στις πτήσεις εσωτερικού και 19% στη διακίνηση των επιβατών στις πτήσεις εξωτερικού.

 Voria.gr

“Χρυσώνουν το χάπι” με... εκπτώσεις στο ασφαλιστικό  • Μειώσεις στην εξαγορά πλασματικών χρόνων
  • Παράθυρο για αύξηση του επιδόματος των 800 ευρώ
  • Σώζονται οι επικουρικές
 Αλλαγές στο Ασφαλιστικό ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δύο 24ωρα πριν κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.
Οι αλλαγές του υπουργού Εργασίας, είναι:
1) Το κράτος εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο συντάξεων
2)  Μειώνεται το κόστος για εξαγορά πλασματικών ετών ως 50% για το στρατό.(Μέχρι σήμερα η εξαγορά ήταν 16.000 ευρώ για τις γυναίκες & 22.000 ευρώ για τους άνδρες)

Την επόμενη εβδομάδα η δημοσκόπηση για το Δήμο Ιωαννιτών

Αύριο στις 20:30,θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση,όλων όσων έχουν αυτοπροταθεί και ετεροπροταθεί για να ηγηθούν της ενιαίας παράταξης,της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών.Πέρα δηλαδή από τα μέλη της γραμματείας και τους δημάρχους,στην συνάντηση θα παραβρεθούν και οι Χαράλαμπος Μπάτσης,Γιώργος Παπαδιώτης και Αργύρης Μάντζιος,οι οπίοι και θα πρέπει να δηλώσουν αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα δημοσκόπηση που θα διενεργηθεί,μαζί με τους Φίλιππα Φίλιο, Μωυσή Ελισάφ, Μιχάλη Κασσή και Βαγγέλη Πήχα . Η αξιολόγηση των

Τέλος στις προσφορές παγίδες στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Με αγορανομική διάταξη το υπουργείο Οικονομίας προσπαθεί να φέρει "καθαρές" τιμές στα προϊόντα. Πρόκειται κυρίως για τις γνωστές προσφορές στα 2 το ένα δώρο, χωρίς όμως   ο καταναλωτής να γνωρίζει πολλές φορές ποιά είναι η τιμή του προϊοντος όταν πωλείται μόνο του γιατί με έντεχνο τρόπο έχει εξαφανιστεί από το ράφι.
Ετσι, απαγορεύεται να μπαίνουν σε πρόγραμμα προσφορών προϊόντα που η τιμή τους είχε αυξηθεί κατά το προηγούμενο τρίμηνο πριν από την προσφορά.

Περιορίζονται τα χρονικά διαστήματα που διαρκεί η προσφορά ενός προϊόντος σε τρεις μήνες (όχι συνεχόμενους) κάθε χρόνο, ενώ σε περίπτωση αδιάθετων αποθεμάτων δίδεται παράταση 14 ημερών.

Δουλειά μέχρι...θανάτου

Toυ Δημήτρη Μ.
«Υπάρχουν παραγωγικά χρόνια και μετά τα 70» είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο (σε ομιλία του στα Γιάννενα το 2004) ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε αφού «πρόβλεψε» έξι χρόνια πριν, την πρόταση- εντολή που προωθεί σήμερα η Γερμανία για γενική παράταση του εργάσιμου βίου τουλάχιστον μέχρι τα 70!
Συνεπής σε αυτήν ακριβώς την αντίληψη ο Γ. Παπανδρέου φέρνει την Τρίτη 6 Ιουλίου στη βουλή το ασφαλιστικό, το οποίο θα ψηφιστεί όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Πέμπτη. Προφανώς δε χρειάζονταν οι οδηγίες της επιτροπείας του ΔΝΤ και της Κομισιόν για να πειστεί για την αναγκαιότητα των αλλαγών ο πρωθυπουργός. Ήταν εδώ και χρόνια έτοιμος. Οι εντολές των επιτρόπων απλώς του έλυσαν-- όπως νομίζει-- τα χέρια.

Πώς θα αξιοποιηθεί δημόσια περιουσία ύψους 300 δισ.ευρώ

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν προσληφθεί 
οι σύμβουλοι επιλογής ακινήτων
 Στην επιτάχυνση τωνι διαδικασιών αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, συνολικής αξίας περίπου 300 δισ. ευρώ προχωρά η κυβέρνηση.
Πρώτος στόχος  είναι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να συγκεντρώσει μέσα στους επόμενους μήνες τη διαχείριση όλων των ακινήτων του Δημοσίου, απορροφώντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ. Ακόμη, εξετάζεται η παραχώρηση στην νέα εταιρεία ακόμη και ακινήτων που διαχειρίζονται άμεσα τα υπουργεία.
Μόνο η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου διαχειρίζεται ακίνητα αξίας 272 δισ. ευρώ, τα οποία αποδίδουν κάθε χρόνο έσοδα μόλις 30 εκατ. ευρώ. Η ΚΕΔ διαθέτει 71.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα συνολικής εκτιμώμενης έκτασης 3,5 εκατ. στρεμμάτων.

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Σε συνεργασία με ιδιώτες, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη διακίνηση και τον έλεγχο των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες...
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Χ.Τσιόκα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις εισπράξεις, καθώς το 25% των μετακινούμενων είναι «τζαμπατζήδες».
Έτσι, σύμφωνα με Το Βήμα, εξετάζεται να μπορεί με ανάθεση έργου, με προγραμματική σύμβαση, να ανατεθεί σε μια ιδιωτική εταιρεία να λειτουργήσει το «λεγόμενο κίνητρο».
Δηλαδή όσο θα αυξάνει η ικανότητα να εισπράττει το σύνολο των εισιτηρίων ο ιδιώτης, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση για το έργο θα παίρνει.

"ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"!!!

 Έναν άνθρωπο από τους συνεργάτες που είχε δίπλα του έχει σιχαθεί ο Καραμανλής. Κυριολεκτικά τον υβρίζει με τις χειρότερες εκφράσεις. Μόλις προχθές ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ότι ο Γιάννης Ανδριανός συνομιλώντας με βουλευτές στο περιστύλιο της βουλής, τους προέτρεψε να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο γραφείο του για να μην γίνουν αντιληπτοί από τον Σαμαρά

EKΔΟΣΗ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΚΑΙ 52 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 και 52 εβδομάδων, θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ στις 13 Ιουλίου, ενώ ακολουθεί η έκδοση εντόκων διάρκειας 13 εβδομάδων στις 20 του μηνός, όπως δήλωσε την Τρίτη υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
«Θα γίνει δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων την επόμενη εβδομάδα, στις 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας αναχρηματοδότησης τίτλων που λήγουν», είπε στο Reuters ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Guinness: Τελική 431 km/h από την Bugatti των 1.200 PS!

Bugatti
Καλύτερη προβολή από την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας δεν υπήρχε για τη νέα έκδοση της Veyron 16.4, την Super Sports. Μάλιστα το ρεκόρ καταγράφηκε και μπήκε στο βιβλίο Guinness  και έγινε σε οβάλ πίστα στην περιοχή Ehra-Lessien που βρίσκεται πολύ κοντά στο Wolfsburg, στο σπίτι της «μαμάς» VW. Ο οδηγός που πραγματοποίησε το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής ήταν ο Pierre Henri Raphanel και η τελική των 431 km/h προκύπτει από δύο «περάσματα» της πίστας, ένα με κανονική κατεύθυνση με 434,211 km/h και ένα «ανάποδα» με 427,933 km/h.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 Κύριοι,

Δεν είμαι νομικός και οι νομικές μου γνώσεις περιορίζονται σε γενικότητες που αφορούν την καθημερινότητά μου.
Λόγω όμως του έντονου ενδιαφέροντος για όλα όσα γίνονται εις βάρος της χώρας μας, έχω συζητήσει το θέμα του μνημονίου με πάρα πολλούς νομικούς, και όλοι μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας ή εσχάτης προδοσίας επί των όσων αναφέρει το μνημόνιο, (αφού το ίδιο το μνημόνιο αφαιρεί τη δυνατότητα εξέτασης της
συνταγματικότητας από τα Ελληνικά δικαστήρια), αλλά ότι τίθεται θέμα εγκυρότητας του ίδιου του μνημονίου ως εγγράφου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΥΛΙΑΝΗ
φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ