Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον εαυτό σας

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πολύπλοκη μηχανή, που λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια και συντονισμό. Οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει ορισμένες από τις θαυματουργές και μυστηριώδεις ιδιότητες του ανθρώπινου οργανισμού.

1) Το στομάχι σας εκκρίνει διαβρωτικό οξύ
Υπάρχει ένα επικίνδυνο υγρό μέσα στο σώμα σας και συγκεκριμένα στο έντερό σας. Τα τοιχωματικά κύτταρα του στομάχου εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ, μια διαβρωτική ουσία, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Τα τοιχώματα του στομάχου κρατούν αυτό το δηλητηριώδες υγρό με ασφάλεια στο πεπτικό σύστημα, προκειμένου να γίνει η διάσπαση των γευμάτων σε μικρότερα συστατικά.

Βαθιά "ανάσα" για μετοχές και δείκτες


Με τζίρο που ξεπέρασε μετά από καιρό τα 120 εκατ. ευρώ, η ελληνική αγορά ευθυγραμμίστηκε την Πέμπτη με το θετικό κλίμα των χρηματιστηρίων του εξωτερικού.
"Οδηγός" η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην άνοδο 3,9% του τραπεζικού δείκτη.
  Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεκίνησαν με έντονα ανοδικές διαθέσεις και με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με κέρδη έως και 2,63%.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζητά κατανόηση από τους γερμανούς φιλάθλους

Δυστυχώς το πάρτι αναβάλλεται και ...ακυρώνεται
"Βερολίνο, Βερολίνο, πάμε στο Βερολίνο", τραγουδούσαν πριν από το χθεσινό παιχνίδι, χιλιάδες γερμανών φιλάθλων, οι οποίοι ήθελαν να δουν την ομάδα τους στον τελικό και την επιστροφή της ομάδας τους από τη Ν.Αφρική κατευθείαν στο Βερολίνο μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί θα γινόταν μετά το μεγάλο πάρτι, συνέχεια του χθεσινού, αν κέρδιζαν την Ισπανία. Δυστυχώς οι σαράντα χιλιάδες και πλέον φίλαθλοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, για να δουν τον χθεσινό αγώνα και να το γιορτάσουν με ένα σχετικό νικηφόρο πάρτι, έφυγαν απογοητευμένοι. Δυστυχώς η ομάδα τούς απογοήτευσε, όπως απογοήτευσε πολλά εκατομμύρια γερμανών φιλάθλων, που είχαν στήσει γιγαντοοθόνες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, για ομαδική παρακολούθηση και σε περίπτωση νίκης να το γιορτάσουν ... δεόντως. Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζήτησε κατανόηση από τους απογοητευμνένους φιλάθλους και όλα τα πάρτι ... αναβλήθηκαν για την επόμενη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.
kapistri

Διαδικτυακή «ασπίδα» για τα παιδιά

Η υπηρεσία FamilyShield μπλοκάρει την εμφάνιση όλων των ιστοσελίδων που θα μπορούσαν να βλάψουν έναν ανήλικο  
Ευλογία, αλλά και κατάρα μαζί, το Διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει στους νεαρούς ενοίκους του εντυπωσιακές ευκαιρίες για πληροφόρηση, ψυχαγωγία και επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα, μέσα σε όλα τούτα τα ευεργετικά, κρύβει και πλήθος κινδύνων «ακατάλληλων για ανηλίκους» (πορνογραφικό, βίαιο ή προσβλητικό περιεχόμενο, ιούς κ.ά.).
Δεδομένου δε ότι οι ηλικίες των κυβερνοναυτών ολοένα και μειώνονται σε αντίθεση μάλιστα με τις ιντερνετικές απειλές οι οποίες διαρκώς αυξάνονται, η ανάγκη online προστασίας των ανηλίκων καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ...

Τέλος εποχής για το Ασφαλιστικό, έτσι όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ τίθεται σε ισχύ το νέο Ασφαλιστικό. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι ψηφοφορίες για όλα τα άρθρα. Ευρεία πλειοψηφία κατέκτησαν μόνο τα άρθρα 43 και 72. Οι τρεις ανεξαρτητοι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν
παρόν σε όλα. 

Με τα φτερά του Ηλίου

Ο στόχος είναι να κάνει µια µέρα τον γύρο του κόσµου χρησιµοποιώντας αποκλειστικά ενέργεια από τον Ηλιο. Και χθες, το ΗΒ-SΙΑ µε το βάρος ενός οικογενειακού αυτοκινήτου και το άνοιγµα φτερών ενός µεγάλου αεροσκάφους, πραγµατοποίησε την πρώτη του δοκιµαστική 24ωρη πτήση. Απογειώθηκε το πρωί από το αεροδρόµιο Παγιέρν της Ελβετίας και αργά το βράδυ επρόκειτο να φτάσει σε ύψος 27.900 ποδιών, προτού αρχίσει και πάλι να κατεβαίνει. Το µεγάλο ερώτηµα ήταν κατά πόσον τα 12.000 ηλιακά κύτταρα του αεροσκάφους θα προλάβαιναν να συλλέξουν αρκετή ενέργεια από τον Ηλιο ώστε να «βγάλουν» τη νύχτα. Αν η απάντηση είναι θετική, η οµάδα του Solar Ιmpulse σκοπεύει την επόµενη φορά να αποπειραθεί να διασχίσει τον Ατλαντικό. Με µηδενικές εκποµπές.
ΤΑ ΝΕΑ Online

Άλλος για το δημόσιο

Θόδωρος Γαλανόπουλος
theo1

ΑΓΡΟΓΗ;
Άκου ΑΓΡΟΓΗ;
Αυτή ήταν αρωγή των ημετέρων και των κολλητών..
Τι θέλετε άλλο πλέον;
Ήταν ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζαμε.
ΟΛΟΙ τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Διόρισε με εσύ εδώ στο δημόσιο και δεν πάει να καεί η χώρα και να καταχρεωθεί ο Ελληνικός λαός;
Έλα εσύ να σε διορίσω εγώ στον οργανισμό, και όταν έρθει η ώρα θα μου φέρεις όλο το σόι το δικό σου και της γυναίκας σου με σταυρωμένο το όνομα μου, δαγκωτό το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
Μόνιμο πάρε δώσε διορισμών και ψήφων, κουμπαριών, μίζας ρεμούλας και λαμογιάς, και το χειρότερο;
Ουδείς κάνει την αυτοκριτική του να πει, εντάξει βρε αδερφέ, το είχαμε παρακάνει.

Αθήνα - Καλαμάτα σε μόλις 2 ώρες

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων θα γίνουν οι παραδόσεις των τμημάτων του οδικού δικτύου, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί,
θα αλλάξει το προφίλ της Πελοποννήσου και
θα αναβαθμίσει την οικονομική ζωή.

Ολο και πιο κοντά... έρχονται η Καλαμάτα και η Σπάρτη στην Αθήνα. Η πρόοδος των εργασιών στους νέους αυτοκινητοδρόμους που θα ενώνουν τις δύο πόλεις με την πρωτεύουσα εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. 
Εντός λίγων μηνών προβλέπεται να παραδοθεί το τμήμα του δρόμου από το Καλογερικό Αρκαδίας έως τη Σήραγγα Ραψομάτη και από τη Μεγαλόπολη έως τα Παραδείσια Μεσσηνίας.
Πρόκειται για μία διαδρομή συνολικής έκτασης 30 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 16 είναι ήδη έτοιμα, ενώ τα υπόλοιπα, σύμφωνα με την Κοινοπραξία Μορέας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, θα έχουν παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου.

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ - Οι προτάσεις Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας μίλησε επιτέλους για τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Τα όσα είπε στην 64η Σύνοδο των Πρυτάνεων, όμως, διόλου δεν μας εξέπληξαν γιατί αφενός εγγράφονται στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και αφετέρου, γιατί τις λεπτομέρειες αυτής της πολιτικής μας τις είχαν προδιαγράψει οι άνθρωποι της κ Διαμαντοπούλου, είτε πρυτάνεις είναι αυτοί, είτε συνδικαλιστικά στελέχη της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ, είτε, τέλος, στελέχη άλλων πολιτικών κομμάτων. 

Αιτήσεις για εισαγωγή Κυπρίων φοιτητών στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων θα δεχθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 τρεις (3) Κύπριους φοιτητές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουλίου στην Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Αίτηση σε έντυπο το οποίο μπορούν να πάρουν από την Υπηρεσία Εξετάσεων ή από τα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
β) Ενδεικτικό φοίτησης τουλάχιστο μέχρι την τρίτη τάξη Γυμνασίου και άλλα πιστοποιητικά σπουδών.
γ) Πιστοποιητικό γέννησης.
δ) Πιστοποιητικό από τον Κοινοτάρχη στο οποίο να φαίνεται το κύριο επάγγελμα των γονέων.
ε) Πιστοποιητικό εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας για τους άρρενες υποψήφιους.
στ) Πιστοποιητικό ιατρού ότι ο υποψήφιος είναι υγιής και δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 15 - 22 ετών.

Είπαν «όχι» στο Ασφαλιστικό

Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά του νέου ασφαλιστικού. Το NewsIt ήταν εκεί και σας μετέφερε το κλίμα.
Την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου –που το βράδυ της Τετάρτης
ψηφίστηκε επί της αρχής-, έξω από το Κοινοβούλιο, χιλιάδες εργαζόμενοι είπαν για ακόμη μια φορά «ΟΧΙ» στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος. Μόλις έφτασαν στο Σύνταγμα, η πορεία συνέχισε προς τα Προπύλαια.
Λίγο πριν τις 12 οι πρώτοι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά στη Βουλή. Ακολούθησαν κι άλλοι και μέσα σε μερικά λεπτά η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη κόσμο που φώναζε συνθήματα κατά του ασφαλιστικού, ζητώντας να μην ψηφιστεί.


περισσότερα στην πηγή:

Διαστημικό τηλεσκόπιο τής ΝASA μας δείχνει τον Ήλιο, όπως δεν τον έχουμε ποτέ ξαναδεί

ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ
ΓΙΑ ΤΟ “ΗUBBLE
TOY HΛIOY
Διαστημικό τηλεσκόπιο τής ΝASA
μας δείχνει τον Ήλιο,
όπως δεν τον έχουμε ποτέ ξαναδεί
     Οι εικόνες τού Ήλιου, που μετέδωσε προ ημερών το τηλεσκόπιο τής NASA, Παρατηρητήριο Ηλιακής ΔυναμικήςSolar Dynamics Observatory - SDO), ένα διαστημικό τηλεσκόπιο ειδικά σχεδιασμένο να μελετά τον Ήλιο, είναι οι εντυπωσιακότερες, απ΄ όσες έχουν δει οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, οι οποίοι προσδοκούν μάλιστα, πως θα τους οδηγήσουν σε νέα πεδία έρευνας, για τον

Οι... νάρκες του κουμπάρου

Φωτογραφική προκήρυξη από τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και κουμπάρο του Καραμανλή προκειμένου να αναλάβει το έργο η ιδιωτική εταιρεία P.A.S.S. DEFENCE
grammos_big
Συντάκτης: Σπύρος Θεμελής  (ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)
Ένα ακόμη παράδειγμα - απόδειξη της φαυλότητας που κυριαρχούσε στη θητεία των κυβερνήσεων της Ν.Δ. είναι και αυτό με την αποναρκοθέτηση περιοχών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε περιοχές του Γράμμου και είχε χαρακτηριστεί μεγάλης σημασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που υπάρχουν για τον άνθρωπο στο «θέατρο των μαχών του εμφυλίου».
Ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κίρκος κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και «υπόγειες διαδρομές» που εντοπίστηκαν μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση την οποία διέταξε για το θέμα, το πόρισμα της οποίας στάλθηκε στον εισαγγελέα.

CEBS: Οι τράπεζες που θα υποβληθούν σε stress tests

Τα ονόματα των τραπεζών που θα υποβληθούν στα πανευρωπαϊκά τεστ κοπώσεως (stress tests) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).
Από την Ελλάδα συμμετέχουν: Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ και οι κυπριακές Marfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου θα υποβληθούν σε stress tests.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες που θα υποβληθούν σε έλεγχο αντιπροσωπεύουν το 65% του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα και τουλάχιστον το 50% στις εθνικές τραπεζικές αγορές με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Στόχος των ελέγχων είναι να εκτιμηθεί η συνολική ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, αλλά και η δυνατότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων να απορροφήσουν νέες πιθανές αναταράξεις λόγω των κινδύνων στις αγορές, περιλαμβανόμενων των κρατικών χρεών καθώς και να διαπιστωθεί η τρέχουσα εξάρτηση από μέτρα δημόσιας στήριξης.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με βάση μακροοικονομικά σενάρια για το 2010 και 2011 σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

H KOYBA ANAMENETAI NA ΑΠEΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Η κυβέρνηση της Κούβας συμφώνησε να απελευθερώσει 52 πολιτικούς κρατούμενους, όπως ανέφερε την Τετάρτη η Καθολική Εκκλησία στη χώρα, τη μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση διαφωνούντων στο νησιωτικό κράτος.
Η Καθολική Εκκλησία έχει πρωταγωνιστήσει σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απελευθέρωση παραπληγικού κρατουμένου τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του Κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο και του αρχιεπισκόπου Αβάνας Χάιμε Ορτέγκα.

Επίθεση Μασούτη στην Κατσέλη

Ο επικεφαλής του ομίλου Μασούτη απαντά σε όσα υποστήριξε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη για τις καθαρές τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ
«Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα ισχυρίστηκε η υπουργός για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ», υποστηρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μασούτη, κ. Διαμαντής Μασούτης, απαντώντας στον «πόλεμο», που κήρυξε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη για τις καθαρές τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.  Ο πόλεμος άνοιξε με την υπογραφή από την κυρία Κατσέλη της σχετικής αγορανομικής διάταξης που στόχο έχει να συγκρατήσει τον πληθωρισμό που προβλέπεται τους καλοκαιρινούς μήνες να φθάσει στο 6% από 5,3% που ήταν το Μάιο.

ΖΟΖΕ ΜΑΡΙΑΝΟ ΓΚΑΓΚΟ Και τώρα, «Ψωμί - Παιδεία - Πορτογαλία!»

 Ο υπουργός Παιδείας της Πορτογαλίας που αναμόρφωσε την πανεπιστημιακή εκπαίδευση της χώρας του μιλάει στο «Βήμα»
Ο κ. Ζοζέ Μαριάνο Γκάγκο δεν έχει τη φήμη πολιτικού που φοβάται. Μάλλον θα γέλασε από μέσα του όταν έμαθε ότι στην Ελλάδα κανένας υπουργός Παιδείας τα τελευταία 36 χρόνια δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα με μια χούφτα φοιτητές που τα σπάνε, πετάνε μολότοφ και γράφουν συνθήματα πάνω σε μνημεία. Ο ίδιος υπήρξε ηγέτης των φοιτητών στα νιάτα του και εξορίστηκε για τη δράση του ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς Σαλαζάρ. Σήμερα είναι υπουργός Παιδείας στην Πορτογαλία. Είναι ακόμη θεωρητικός φυσικός, καθηγητής στο Ανώτατο Τεχνικό Ινστιτούτο της χώρας, και, όπως δηλώνει, πάντα σοσιαλιστής. Ηταν υπουργός από το 1995, με εξαίρεση την περίοδο 2002-2005, όταν κυβέρνησε τη χώρα του η συντηρητική παράταξη.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Προχθές, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Χθες, στο υπουργείο Υποδομών, ήταν όλο αγκαλιές και φιλοφρονήσεις. Δ. Ρέππας και Γ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν και πάλι χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής για τον σχεδιασμό των δημοσίων έργων, και βάλθηκαν και οι δύο να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. «Ο Γιώργος είναι παιδί μου», έλεγε και ξανάλεγε στους δημοσιογράφους ο κ. Ρέππας, «αυτά είναι οικογενειακά μας». Ο υπουργός Υποδομών κάθησε μάλιστα δίπλα στον κ. Παπακωνσταντίνου στο μεγάλο τραπέζι των συσκέψεων, καθώς ο κ. Παμπούκης που ήταν να καθήσει ανάμεσά τους.... προτίμησε να καθήσει παραπέρα, δίπλα στην κυρία Τίνα Μπιρμπίλη . Ενώ η σύσκεψη εξελισσόταν και ο κ.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το Ασφαλιστικό

Χωρίς εκπλήξεις υπερψηφίστηκε επί της αρχής το κρίσιμο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην ονομαστική ψηφοφορία κατ άρθρο την Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν διαρροές, δεσμεύτηκε προσωπικά για βελτίωση των συντάξεων όταν το επιτρέψει η οικονομία και ζήτησε μάλιστα από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη τις προτάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης.
Επί 298 παρόντων βουλευτών, 159 ψήφισαν "ναι" 137 "όχι" και "παρών" 2 βουλευτές. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, η
Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Κιλτίδης ψήφισαν "ναι", ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν "παρών", ενώ καταψήφισε η Σοφία Σακοράφα.

Ρουσφέτια Χατζηγάκη και στο Δικαιοσύνης

Νέα στοιχεία για παράτυπες προσλήψεις στη Θέμις Κατασκευαστική από τον πρώην υπουργό αποκαλύπτει η κυβέρνηση
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ  (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ο κ. Σ. Χατζηγάκης σε επίσκεψη σε σωφρονιστικό κατάστημα την εποχή που διατελούσε υπουργός Δικαιοσύνης. Τότε, όπως αποκαλύπτεται, η πλειονότητα των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί από την εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική προερχόταν από τη Θεσσαλία και ειδικότερα από τα Τρίκαλα όπου πολιτεύεται (ΑΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

 O,τι έκανε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θήτευσε προηγουμένως ο κ. Σ. Χατζηγάκης. Σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, εντοπίστηκαν και εκεί ρουσφετολογικές προσλήψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων βόλεψαν ψηφοφόρους του Νομού Τρικάλων, όπου πολιτευόταν ο πρώην υπουργός.

Πανό στον Λυκαβηττό...

 Το πανό στον Λυκαβηττό κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου ανήρτησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

500.000 ευρώ σε χαμένο στοίχημα στη Γερμανία...

Από τον Γιάννη Χατζή
Το μεγαλύτερο στοίχημα όλων των εποχών σε Μουντιάλ παίχτηκε στη βρετανική εταιρία στοιχήματων william hill, από έναν Ευρωπαίο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που πόνταρε τηλεφωνικά 500.000€ στη πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό εις βάρος της Ισπανίας σε απόδοση 1,91.
Τα χρήματά του ήδη γνωρίζετε ότι τα… «κλαίει». Θα μπορούσε, αν μη τι άλλο, να συμβουλευτεί τον Paul, το χταπόδι που δεν πέφτει ποτέ έξω και προέβλεψε τη νίκη των Ισπανών. Εκπρόσωπος του WilliamHill, ανέφερε για το περιστατικό: «Ποτέ ξανά δεν υπήρξε τόσο μεγάλο στοίχημα που να  αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, πέρα από αυτό, υπήρξαν κάποιοι που

Αυτός είναι ... απίθανος

12 εκατ. ευρώ έδωσε ο Ρονάλντο..

 
Εδώ και δύο μέρες, ο «άσος» της Πορτογαλίας, Cristiano Ronaldo, είναι πατέρας ενός αγοριο χωρίς να ξέρουμε βέβαια ποια είναι η μητέρα.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Sun», ο διάσημος ποδοσφαιριστής θα πληρώσει τη σιωπή της άγνωστης μητέρας με το υπέρογκο ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ! Δίνοντας αυτό το ποσό και υπογράφοντας ένα συμβόλαιο, η μητέρα του.. αγοριού δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τίποτα από την περιουσία του.
Στη φημολογούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπεται και η αποκλειστική επίβλεψη του παιδιού, από την οικογένεια του ποδοσφαιριστή.

Η Εθνική Ομάδα της Γερμανίας ήταν απλός θεατής στο χθεσινό παιχνίδι

Χάθηκαν τα όνειρα για τον τελικό και την κατάκτηση 
του κυπέλλου
 Ατέλειωτες συζητήσεις για το "ποιος και τι  έφταιξε" στο χτεσινό παιχνίδι της Γερμανίας εναντίον της Ισπανίας σε όλα τα γερμανικά ΜΜΕ. Όλοι σχεδόν οι σχολιαστές ήταν της άποψης ότι η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων στο χθεσινό παιχνίδι, αφού ήταν απλός θεατής απέναντι σε μια ισπανική ομάδα, η οποία "κεντούσε" με τις πολλές και κοντινές μπαλιές. Όλοι οι ισπανοί παίχτες αισθάνονταν σιγουριά κι έπαιζαν πολλές και κοντινές πάσες μεταξύ τους, μέχρι να βρουν το δρόμο για τα γερμανικά δίχτυα. Αυτό το βρήκαν μόνο μια φορά, αφού σατάλησαν πολλές σίγουρες ευκαιρίες για γκολ. Οι Γερμανοί, παρά το στατικό παιχνίδι, θα μπορούσαν να πετύχουν τέρμα, αν ο Κρος ήταν πιο προσεκτικός σε μια κλασική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, αμέσως μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Διαλύθηκαν τα γερμανικά όνειρα για τον τελικό και την κατάκτηση τοπυ κυπέλλου! "Ο προπονητής δεν έστεισε την ομάδα για νίκη, αλλά για διατήρηση κι έλεγχο του παιχνιδιού" . κατακρίνουν τώρα τον Λεβ. Οι παίχτες του δεν έδειξαν το γερμανικό θάρρος και φοβισμένοι "χάζεψαν"  από τις ισπανικές τρίπλες και το γρήγορο παιχνίδι των Ισπανών. 
Η γερμανική ομάδα θα αγωνιστεί τώρα για το κύπελλο παρηγοριάς και την τρίτη θέση το Σάββατο εναντίον της Παραγουάης, αφού την πρώτη θέση και το παγκόσμιο κύπελλο θα διεκδικήσουν την  Κυριακή η Ολλανδία και η Ισπανία στον τελικό αυτού του παγκόσμιου πανηγυριού του ποδοσφαίρου.

OOΣΑ: ΣΤΟ 14,3% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ 2011 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο 14,3% θα εκτοξευθεί η ανεργία στην Ελλάδα το 2011, όπως εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2010 ο δείκτης της ανεργίας θα φτάσει το 12,1%, ενώ το 2011 θα «σκαρφαλώσει» στο 14,3%.
«Παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης στις περισσότερες χώρες, παραμένει ο κίνδυνος ότι εκατομμύρια ανθρώπων θα μείνουν εκτός της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ ξεπέρασε το 8,6% τον Μάιο.
Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ σημείωσε ότι η ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας και ο περιορισμός των δημοσιονομικών ελλειμμάτων είναι μια δύσκολη πρόκληση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά προτεραιότητα από τις κυβερνήσεις με μια σαφή στρατηγική, καθώς τα σημερινά επίπεδα ανεργίας «δεν είναι αποδεκτά».

Η Γερμανία δέχεται φυλακισμένους του Γκουαντάναμο

Για ανθρωπιστικούς λόγους
 Τελικά οι φήμες που κυκλοφορούσαν τελευταία, ότι η Γερμανία θα δεχτει δύο φυλακισμένους από το Γκουαντάναμο, βγήκαν αληθινές.  Δεν προβλέπεται να γίνουν δεκτοί κι άλλοι φυλακισμένοι από τις ίδιες φυλακές.  Οι δύο φυλακισμένοι, από την πιο καλά φυλασσόμενη φυλακή του κόσμου, κατάγονται από την Παλαιστίνη και από τη Συρία αντίστοιχα. Η συζήτηση για την έγκριση να δεχτούν φυλακισμένους  από την τρομερή αυτή φυλακή, κράτησε αρκετό χρονικό διάστημα και η απόφαση λήφθηκε μόνο  και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως αναφέρουν οι γερμανοί πολιτικοί της πλειοψηφίας στις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Αμβούργου, όπου και θα καταλήξουν οι φυλακισμένοι.

Μεγάλη πτώση στις τιμές των ακινήτων

Σημαντική πτώση τιμών της τάξεως του 7,7% καταγράφηκε μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Propindex (των τραπεζών Εθνική, Εμπορική, Alpha και Eurobank) σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ασκούνται μεγαλύτερες πιέσεις στα...
μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι, στην Αττική γίνεται λόγος για πτώση τιμών της τάξεως του 5,4% ενώ στο 9,8% διαμορφώνεται το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα, η πτώση φτάνει στο 14,1% και στην Πάτρα στο 6,3%. Για το λεκανοπέδιο η μεγαλύτερη υποχώρηση (πάντα στο πρώτο τετράμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) καταγράφεται στην Ανατολική Αττική (12,7 %), στα Δυτικά προάστια (11,6 %) ενώ στο κέντρο οι τιμές υποχώρησαν κατά 7,8 %, στα Νότια προάστια 5,6 % και στα Βόρεια 2,6 %. Συνολικά 13 από τις 34 ομάδες περιοχών ανά την Ελλάδα, εμφανίζουν πτώση τιμών πάνω από 10%. Μετά και την τελευταία μείωση οι τιμές εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει πλέον στα επίπεδα του 2006. Όσον αφορά στις προτιμήσεις των αγοραστών, παρατηρείται πλέον στροφή των αγοραστών στα μεταχειρισμένα. Μόλις ο ένας στους τέσσερις (ποσοστό 26,3%) αγοράζει πλέον νεόδμητο έναντι 30,2% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι. Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει και ο δείκτης των κενών εμπορικών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Τα διαθέσιμα καταστήματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους έφθασαν στο 17,7 % του συνόλου, από 16,7 % πέρυσι ενώ στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο το ποσοστό ανέβηκε στο 18,7 %, από 17 % πέρυσι.
fimotro

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ "Ο ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΟΣ"
(ΜΟΥΖΑΚΑΙΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

φωτο:ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ