Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ!

To βράδυ της Κυριακής (11/07) θα πραγματοποιηθεί η τελευταία μέχρι το Νοέμβριο του 2012 ολική έκλειψη ηλίου. Ελληνική αποστολή, η οποία θα συμμετάσχει σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις της έκλειψης, βρίσκεται ήδη στο Νησί του Πάσχα, από όπου θα “διέλθει” μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό φαινόμενο.Η έκλειψη θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Το ίχνος της ολικότητας κατά την έκλειψη της 11ης Ιουλίου 2010 θα ξεκινήσει βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, θα διέλθει καταρχήν από μερικά μικρά νησάκια (με λιγότερους από 300 κατοίκους) στο σύμπλεγμα Κουκ, θα περάσει από το Νησί του Πάσχα (και πληθυσμό περίπου 3500 κατοίκους) και θα καταλήξει στις ακτές της Παταγονίας. Τα τελευταία δελτία καιρού προαναγγέλλουν καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της 4 λεπτών και 40 δευτερολέπτων έκλειψης.

Νέος πρόεδρος Κ.Σ του ΟΑΣΕ ο Π. Ευθυμίου

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξελέγη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου.
Η ψηφοφορία διεξήχθη στο Οσλο της Νορβηγίας, κατά την ετήσια σύνοδο της Συνέλευσης. Συγκέντρωσε 130 ψήφους έναντι 66 που έλαβε ο συνυποψήφιός του Καναδός Γερουσιαστής Consiglio Di Nino.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, «πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια αναβάθμιση της θέσης και της αξιοπιστίας της Ελλάδας διεθνώς, καθώς ο ΟΑΣΕ επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις 56 χώρες που τον απαρτίζουν,ιδίως στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο».

χε χε χεεε!!! Για πολύ γέλιο!!!

Έτσι την παθαίνει κάθε φορά ο Μάγος-Σούλα-Ούρσουλα που τα βάζει μαζί μου! Κάθε φορά που λέει για μένα σπάει τοίχους, ρημάζει τα έπιπλα, κάνει θρύψαλα τα τζάμια, ματώνει τα χέρια του, και κάνει την καλύβα ...λίμπα!!! χε χε χεεεεε!!!!! Σκέφτομαι να τον πάρω για ...παπαγάλο μου! χε χε χεεεεε!!!!!

Από Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο 5'ος Ο ΜΑΓΟΚΤΟΝΟΣ

Μήνυμα Δρούτσα σε ΠΓΔΜ και Τουρκία

«Το άμεσο μέλλον της περιοχής μας ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό είναι για μας ένα όραμα, μια ισχυρή πεποίθηση: Να ενσωματωθούν όλες οι χώρες της γειτονιάς μας στην ΕΕ, χωρίς εξαιρέσεις και μαύρες τρύπες. Η Ελλάδα εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι όλοι οι γείτονές μας το ξέρουν και το εκτιμούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας στην παρέμβασή του για «το μελλοντικό όραμα της ΝΑ Ευρώπης», στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Croatia Summit 2010».
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, είπε: «Ανυπομονώ, φίλε Αντόνιο, να έρθει η στιγμή που θα έχουμε στενή συνεργασία και θα μοιραζόμαστε κοινές πολιτικές, ως εταίροι στην ΕΕ» και προσκάλεσε την ηγεσία της χώρας του να έρθει με το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «να δούμε αυτά που μας χωρίζουν προκειμένου για να κάνουμε αυτόν τον κοινό στόχο πραγματικότητα πολύ σύντομα».

Ο Κουβέλης πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς

Ο Φώτης Κουβέλης είναι από σήμερα και τυπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.Ο κ. Κουβέλης εκλέχθηκε ομόφωνα από την 1η σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, που δεν αρκείται στις έτοιμες απαντήσεις και θέλει να κάνει καθημερινή πράξη τη θέση "η πολιτική στους πολίτες και οι πολίτες στην πολιτική". Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία κοινωνικού, επιστημονικού, και πολιτικού διαλόγου για τη διέξοδο από τη κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε μια βίαιη προσαρμογή στα καθεστώτα συνταξιοδότησης και άνοιξε το δρόμο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που

Τα παιδιά δεν πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση για πάνω από δύο ώρες

Τα παιδιά που «βιδώνονται» μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή αντιμετωπίζουν έως και διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν μειωμένη ικανότητα προσοχής στο σχολείο, καταλήγει μελέτη Αμερικανών ψυχολόγων.
H επιστημονική κοινότητα γενικά παραμένει διχασμένη για το θέμα, ωστόσο τα ευρήματα της νέας έρευνας βρίσκονται σε συμφωνία με παλαιότερες μελέτες για την επίδραση της τηλεόρασης στα παιδιά, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Άιοβα.
Προηγούμενες έρευνες ενοχοποιούν επίσης την τηλεόραση για αύξηση της επιθετικότητας και για παχυσαρκία, επισημαίνει στο Reuters Health ο Ντάγκλας Τζένταϊλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΟΥΖΙΝΑ" ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Του Τάκη Χατζή (από τις Αποκαλύψεις)

Τον τελευταίο μήνα το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού έχει μετατραπεί σε κέντρο πολιτικών πρωτοβουλιών και εξελίξεων. Ο πρώην Πρωθυπουργός αναζητά τρόπους να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά και το Κυβερνητικό του έργο δημιουργώντας «ομάδα στήριξης» από παλιούς και νέους συνεργάτες του οι οποίοι θα κληθούν να υπεραμυνθούν επικοινωνιακά την κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Καθημερινά τον επισκέπτονται για να δηλώσουν συμμετοχή στην «επιχείρηση δικαίωση» στελέχη αλλά και πολιτικοί του φίλοι. Τα συμπτώματα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα άσκησης ηγεμονίας στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Ο Κώστας Καραμανλής έχει αντιληφθεί πλήρως το πρόβλημα αλλά και τις επιμέρους δυσκολίες που δεν αφήνουν την Νέα Δημοκρατία να

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα των Άγγλων – Θέλουν “στημένο” το Ελλάδα-Νιγηρία 2-1

Η FIFA έχει διατάξει έρευνα για ύποπτο παιχνίδι της Νιγηρίας
 Η έρευνα γίνεται για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Το BBC όμως εμφανίζει ως “στημένο” το παιχνίδι με την εθνική μας. "Φωτιές" άναψε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC που ρίχνει αδικαιολόγητη "λάσπη" στην Εθνική Ελλάδος. Και επειδή πολλοί θα πουν ότι δεν λένε κάτι ξεκάθαρα, είναι φανερό ότι θέλουν να μπλέξουν την Ελλάδα στο υποτιθέμενο σκάνδαλο.
Συγκριμένα στο περιβόητο δημοσίευμα του BBC υπάρχει εκτενής αναφορά ΜΟΝΟ στο ματς της Ελλάδας με την Νιγηρία αν και δεν έχουν την παραμικρή ένδειξη ότι υπήρξε κάτι ύποπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άγγλοι δημοσιογράφοι δεν αναφέρονται στα άλλα δύο ματς της Νιγηρίας στο Μουντιάλ κόντρα σε Αργεντινή και Ν. Κορέα.
Ακόμη πιο "αστείο" είναι ότι στο άρθρο αναφέρεται ότι η Νιγηρία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ λόγω της ήττας από την Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι ηττήθηκε και από την Αργεντινή ενώ έφερε Χ με την Κορέα την οποία αν κέρδιζε στο τελευταίο ματς του ομίλου θα εξασφάλιζε την πρόκριση.

Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου!!!

Η Γερμανία ... ιδρώνει από τη ζέστη
Δεν είναι απλά ζέστη, είναι πολλή ζέστη, μα πολλή ζέστη!!! Ήδη από αύριο τα θερμόμετρα θα ανέβουν περισσότερο από ότι ανέβηκαν τις τελευταίες εβδομάδες: Θα περάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου το πρωί, θα φτάσουν τους 35 το μεσημέρι και σε μερικά μέρη θα αγγίξουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου (νοσοκομεία ετοιμαστείτε)!!!

Σήμερα το μεσημέρι το θερμόμετρο πήγε ... να σπάσει και κόντεψε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μεγάλη υγρασία έκανε αφόρητη την κατάσταση. Τα κλιματιστικά δούλεψαν στο φουλ, ο κόσμος κλείστηκε στο σπίτι ή έψαχνε μια θέση στις ανοιχτές πισίνες, που κάνουν χρυσές δουλειές αυτές τις μέρες. Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι δεν έδειχναν εικόνα από διακοπές, παρά του ότι 4 ομόσπονδα κρατίδια έχουν  καλοκαιρινές διακοπές. Κυρίως στη Βαυαρία που γεμίζει από οχήματα τέτοιον καιρό, οι δρόμοι δεν θύμισαν διακοπές και η κυκλοφορία διενεργήθηκε ομαλά, σχεδόν όπως όλα τα σαββατοκύριακα. 
"Τέτοιες θερμοκρασίες, αυτές τις ώρες της ημέρας, αποτελεούν ρεκόρ για τα γερμανικά δεδομένα και μπορεί να σπάσουν το παλιό ρεκόρ του 2003 (η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 40,4 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Νυρεμβέργης)",  δήλωσε εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
kapistri

Νόμος και ΕΡΤ-ική τάξη

Γράφει η Πόπη Διαμαντάκου (από ΤΑ ΝΕΑ)

Σε μια εποχή που έχει γίνει μόδα το ό,τι νόμιμο και ηθικό, οι νομικές διαστάσεις των προβλημάτων που προκάλεσαν στην ΕΡΤ οι σκανδαλώδεις σπατάλες της προηγούμενης διοίκησης απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να μην κυλήσουμε πάλι στην ατιμωρησία. Με τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές της διοίκησης Παναγόπουλου να έρχονται στη δημοσιότητα, ενώ το έργο της ανάκρισης γι΄ αυτές διαπιστώνει κακουργήματα και πλημμελήματα, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην ΕΡΤ θα είναι να καταναλωθούν όλα αυτά σαν ακόμη μία συνήθης ψυχαγωγικη σκανδαλολογία.Η οποία θα εξαερωθεί στο πέρασμα του χρόνου αφήνοντας τις παλιές νοοτροπίες να συνεχίζουν το έργο της διάβρωσης, τόσο των εργασιακών σχέσεων όσο και της εμπιστοσύνης των πολιτών για τη δυνατότητα παραδειγματικής κάθαρσης. Γιατί μπορεί η ΕΡΤική ιστορία να βρίθει σκανδάλων που σε κάθε αλλαγή διοίκησης έρχονταν στο φως, αλλά είναι η πρώτη φορά που ενέσκηψε τέτοια λαίλαπα συνδυασμού σπατάλης και αλαζονείας, η οποία δεν

Ο τελικός του Κλόζε και του Φορλάν

Μπορεί ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ανούσιος αλλά 
για τους δύο επιθετικούς ίσως είναι το ματς της καριέρας τους
Ο Μίροσλαβ Κλόζε με τα τέσσερα τέρματα που έχει σημειώσει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έχει φτάσει τα 14 συνολικά σε Παγκόσμια Κύπελλα και θέλει ακόμα ένα για να φτάσει τον Ρονάλντο και δύο για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ. Λόγω της ηλικίας του ο επιθετικός της Μπάγερν πιθανότατα δεν θα δώσει το παρών στην Βραζιλία σε τέσσερα χρόνια και ο μικρός τελικός με την Ουρουγουάη είναι η τελευταία του ευκαιρία για να μείνει στην ιστορία.
Από την άλλη ο Ντιέγκο Φορλάν μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του μέχρι τον τελικό, ωστόσο έχει την

Τίτλοι Τέλους

                                                  
Πολιτική Πρόταση μετά από ένα χρόνο και 3 μήνες στον "αέρα" του Internet και ειδικότερα στο χώρο των blogs έφτασε στο τέλος της διαδρομής.
Σ΄αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησα να μοιραστώ μαζί σας πολλές σκέψεις και προτάσεις μου.
Δεν είχα κανένα απολύτως συγκεκριμένο σκοπό, παρά μόνο την ανάγκη να μοιραστώ με κάποιους άλλους τους προβληματισμούς μου για τα κακώς κείμενα σ΄αυτήν την ταλαίπωρη χώρα.
Είμαι περήφανος που αυτή η προσπάθεια βρήκε πολύ γρήγορα μεγαλύτερη ανταπόκριση από όση θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Τρεις ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

'Aννα Διαμαντοπούλου: Καμία εγγραφή σε «κολλέγια» 
πριν την αδειοδότηση
Νόμο για το πρόβλημα της κινητικότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας
Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν μετεγγραφές φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. 
Όπως ανακοινώθηκε, στην τροπολογία ότι επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Η Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Γερμανίας θα μπορούσε να αφήσει εποχή

Παίζει σήμερα για την τρίτη θέση εναντίον της Ουρουγουάης
Σήμερα στο παιχνίδι εναντίον της Ουρουγουάης, για την τρίτη θέση του παγκοσμίου κυπέλλου, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας θέλει να αποδείξει στους φιλάθλους ότι σωστά και δίκαια έφτασε μέχρι εκεί και ότι θα μπορούσε να γράψει μεγάλη ιστορία παίζοντας ακόμη ψηλότερα, αν δεν έχανε το τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Ισπανίας. Για ορισμένους παίχτες, όπως για τον Κλόζε, τον Μίλερ, τον Σβάινστάιγκερ και τον Εζίλ, θα μπορούσε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο να είναι η αφορμή να εγγραφούν στους παγκόσμιους αστέρες του ποδοσφαίρου, αν... αν ... αν. Ιδιαίτερα ο Κλόζε, που δεν προπονήθηκε χτες εξαιτίας ενός προβλήματος στη μέση, θα μπορούσε να κατακτήσει το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε παγκόσμιο κύπελλο και να ξεπεράσει τον Ρονάλντο (αν παίξει αύριο και σκοράρει, τότε είναι δυνατόν). Ο ίδιος είπε "θα μου ήταν προτιμότερο να κατακτήσουμε ως ομάδα το παγκόσμιο κύπελλο από το να σπάσω το ρεκόρ των τερμάτων του Ρονάλντο", πριν από το 20ό και τελευταίο παιχνίδι σε παγκόσμιο κύπελλο.
kapistri

Δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις στο κέντρο της Αθήνας

Καρτέρι θανάτου στην πρώτη περίπτωση με 4-5 πυροβολισμούς 
Τον περίμεναν πάνω από τη γέφυρα. Στη δεύτερη περίπτωση ο δράστης πυροβόλησε τον υπάλληλο περιπτέρου στο πρόσωπο. Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία πιθανότατα τις δύο δολοφονίες μέσα σε μισή ώρα
Τρόμο προκαλούν τα κρούσματα βίας με την Αθήνα να μοιάζει ανοχύρωτη πόλη, όπου ο καθένας μπορεί να παίρνει το όπλο του και να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.
Λίγο πριν τις 08:00 το πρωί στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού στο Περιστέρι, δύο άνθρωποι βρισκόντουσαν πάνω στη γέφυρα μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Είχαν στήσει όπως φαίνεται καρτέρι γιατί λίγα λεπτά μετά βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν έναν άνθρωπο που περνούσε κάτω από τη γέφυρα. Τον πυροβόλησαν 4 με 5 φορές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι άνδρα περίπου 30 ετών.

Λουκέτο σε δέκα νυχτερινά καταστήματα από το ΣΔΟΕ

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια
Την αναστολή λειτουργίας δέκα καταστημάτων του τομέα εστίασης/αναψυχής, για διάστημα επτά ημερών, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε προειδοποιήσει συνεκτιμώντας τη βαρύτητα των φορολογικών παραβάσεων.
Ειδικότερα, στα εν λόγω καταστήματα διαπιστώθηκε από ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατ’ επανάληψη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ το υπουργείο μέσω των ελέγχων που διεξάγουν το ΣΔΟΕ και οι ΔOY θα συνεχίσει και θα διευρύνει την εφαρμογή της ποινής της αναστολής λειτουργίας των παραβατικών επιχειρήσεων ως βασικό μέτρο συμμόρφωσης και φορολογικής δικαιοσύνης.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ενώ οι Θεσσαλονικείς απορούν, πώς η τρύπα στα οικονομικά του δήμου τους έγινε τεράστια κάτω από τη μύτη του δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, και ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχίατι να την κάνει, εξάλλου, με τέτοιο παθητικό;- οι φιλόδοξοι μνηστήρες του θρόνου του έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Παρασκηνιακώς, ακόμη, πρόθυμοι όμως να προτάξουν τα, πλούσια ενίοτε, στήθη τους και να σώσουν την πόλη! Κυριολεκτώ.

Στο καφενείο της Βουλής καθόταν ο κ. Αντ. Σαμαράς με τους κκ. Κ. Τασούλα, Ι. Παπαθανασίου, Αθ. Νάκο και Ευ. Μεϊμαράκη, όταν η θεσσαλονικιά βουλευτίνα κυρία Εύα Καϊλή (σκίτσο) έκανε την εμφάνισή της, λευκοντυμένη και μινιφορούσα. Τότε, κι ενώ εκείνη χάριζε το πιο αστραφτερό χαμόγελό της στον πρόεδρο (κάνει θαύματα η αισθητική οδοντιατρική στις μέρες μας), ο κ. Μεϊμαράκης πετάχτηκε και είπε: «Ιδού, αυτή πρέπει να στηρίξουμε για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης!» . Η κυρία Καϊλή γεμάτη σεμνότητα κατέβασε τα μάτια προς τα μάρμαρα του πατώματος, ενώ ο κ. Σαμαράς κοίταζε πίσω από την πλάτη του κ. Μεϊμαράκη παγωμένος σαν μαρμαροκολόνα!

Προαναγγελία νόμου για δημοψηφίσματα

Προαναγγελία νόμου για δημοψηφίσματα
 Ετοιμη είναι η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, αρκεί πρώτα να καθοριστούν οι διαδικασίες για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, ανεφερε ο Γ.Παπανδρέου, απαντώντας στις επικρίσεις του Α.Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός, κατά την δευτερολογία του στη συζήτηση για τη νέα γενιά στη Βουλή, είπε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε σημαντικά ζητήματα, ωστόσο προέχει ο ορισμός των διαδικασιών κάτω από τις οποίες θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Του Γιάννη Ιωάννου

 

ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "στο ΚΑΡΦΙ"
Πάνω από 100 νεκροί στην επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε χθες μέσα σε αγορά στο βορειοδυτικό Πακιστάν.(Video)

Χρωστάει τόσα... λίγα, έχει τόσα πολλά και δεν θα τιμωρηθεί με δέσμευση της περιουσίας του;

  Αν χρωστάει 60.000 ευρώ στο δημόσιο και έχει βίλες και σπίτια στην Μύκονο, τότε ποια θα είναι η τιμωρία του; Να πληρώσει το διπλάσιο ποσό; Ποιος είναι ο παραδειγματισμός; Μάλλον θα ήταν να του κατασχέσουν ένα σπίτι. Και μετά θα δείτε αν θα το ξανακάνει αυτός ή κάποιος φίλος του. Κανένας δεν θα ξανακουνηθεί.Επειδή στην Ελλάδα όλοι ξέρουν ότι το κράτος είναι διαλυμένο και αδύναμο και δεν κάνει ποτέ αυτό που νομοθετεί, εύκολο είναι να συνηθίσουν να φοροδιαφεύγουν. Αυτό το μπάχαλο πότε θα σταματήσει; Αυτές τις περιπτώσεις που αναγγέλλουν στον τύπο και στα ΜΜΕ, μάλλον για καλαμπούρι το κάνουν, έτσι για να φοβούνται αυτοί οι μικροί και μικρομεσαίοι που δε χρωστούν, γιατί οι μεγάλοι γ.... και δέρνουν. Δεν καταλαβαίνουν από τέτοια αστεία!

Έφοδος ΣΔΟΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Πιθανότατα το ΣΔΟΕ θέλησε να διασταυρώσει τα παραστατικά του Συλλόγου, με ευρήματα από δικηγορικά γραφεία 
Επεκτείνει τους ελέγχους του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καθώς μετά το φοροσαφάρι στην αγορά, φαίνεται να στρέφει το «βλέμμα» του και στους φορείς, πραγματοποιώντας σήμερα αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Στο άτυπο κυνήγι εσόδων που έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών, πιθανόν το ΣΔΟΕ θέλησε να διασταυρώσει τις παραστάσεις που δηλώνονται στον Δικηγορικό  Σύλλογο, με τα εισοδήματα που δηλώνουν τα  δικηγορικά γραφεία της πόλης.

Σώστε την

Γράφτηκε από ~Κρυσταλλένια
Τα δικαστήρια του Ιράν καταδίκασαν την 43χρονη Sakineh Mohammadi Ashtiani, μητέρα δύο παιδιών, σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας.
Αφού μαστιγώθηκε 99 φορές, η άτυχη γυναίκα μετρά αντίστροφα για τον μαρτυρικό της θάνατο.
Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε με την υπογραφή μας.

Ήδη έχει προκληθεί διεθνής κατακραυγή και η πίεση προς την ιρανική κυβέρνηση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Μην το σκέφτεστε πολύ!

διαβάστε αναλυτικά στο Παλμογράφο

Υπογραφές εδώ: http://freesakineh.org/

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!...


  Περίεργο παιχνίδι με πολιτικές διαστάσεις ή πραγματικότητα που φτάνει στα όρια της κοινοβουλευτικής εκτροπής; Επιστολή βόμβα προς τον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο Πάνος Καμμένος με υπόνοιες ότι η επιστολική ψήφος του ή η υπογραφή του στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλαστογραφήθηκαν από τρίτους. Καταπέλτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλει στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι δεν υπερψήφισε με το σύστημα της επιστολικής ψήφου, ως ευρισκόμενος στο εξωτερικό, κανένα από τα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διότι θεωρεί ότι το ίδιο το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, αφού δεν ψηφίστηκε από τα 2/3 της Βουλής, όπως απαιτείται για διεθνείς συμφωνίες που παραχωρούν εθνική κυριαρχία. Μυστήρια πράγματα...
fimotro

Μέλι έσταζε ο Αμερικανός πρέσβης για τον Παπανδρέου

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Μέλι έσταζε στην κυριολεξία για τον Παπανδρέου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, λόγω της διεθνούς αναγνωρισιμότητας του Έλληνα Παπανδρέου. "Ο πρωθυπουργός σας είναι πολύ γνωστός στη διεθνή κοινότητα και αποτελεσματικός στα διεθνή ζητήματα", είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, σε συνάντηση, που είχε, σήμερα, με δημοσιογράφους, στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:
"Η Ελλάδα 'παίζει' πολύ πάνω από το μέγεθός της στα διεθνή ζητήματα, λόγω του ότι ο πρωθυπουργός σας συγκεντρώνει πολύ σεβασμό από Ευρωπαίους και άλλους διεθνείς ηγέτες".

troktiko

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ