Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

ANATAΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κραδασμούς προκαλούν στην κυβέρνηση τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Το Μαξίμου επιχειρεί να βάλει τέλος στη φιλολογία, διαμηνύοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα». Την ίδια ώρα, δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν το αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη. Οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ ωστόσο εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ.
Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Ιουλίου» της Public Issue και την έρευνα της Pulse, οι περισσότεροι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κοινωνικά άδικα» τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά -και, μάλιστα, με ευρεία διαφορά έναντι της Ν.Δ.- στην πρόθεση ψήφου-, την ίδια στιγμή που η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη φαίνεται να εξασφαλίζει το εκλογικό όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή.

Έτσι θέλουν το Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο

Ποια είναι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για θεσμοθέτηση του ΕΟΣ

Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε η τετράχρονη πιλοτική εφαρμογή του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου (ΕΟΣ) που εισήχθη από το Υπουργείο Παιδείας το Σεπτέμβριο του 2006. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού αξιολογήθηκε σε ετήσια βάση από επιστημονική επιτροπή και η θεσμοθέτησή του μελετήθηκε από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, της επιτροπής αξιολόγησης του θεσμού, της ΠΟΕΔ, των οργανωμένων γονιών, καθώς και ο εξωτερικός σύμβουλος των ΕΟΣ.
Σε ένα ενημερωτικό έντυπο, που ετοίμασε το υπουργείο, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του θεσμού, τα βασικά πορίσματα των αξιολογήσεων και οι εισηγήσεις του για την τελική μορφή και θεσμοθέτησή του.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τα αδιέξοδά μας
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
 
Ο Ιούλης είναι μήνας πικρός. Είναι μέρες μνήμης, απολογισμού, περισσυλλογής και ανάτασης για να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε, να αντιστεκόμαστε και να δημιουργούμε. Σήμερα όμως, 36 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, οι μέρες αυτές είναι, όσο ποτέ άλλοτε, μέρες περισυλλογής μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδά μας. Το εσωτερικό μας μέτωπο είναι θρυμματισμένο, η κοινωνία διαβρώθηκε από όλα αυτά τα αρνητικά που χαρακτηρίζουν τις ανεπτυγμένες κοινωνίες, με μια δόση επιπλέον αρχοντοχωριατισμού και υπερβολής. Το ίδιο ισχύει και για το κυπριακό κράτος που διαβρώθηκε από τη διαπλοκή, το ρουσφέτι και τις κάθε είδους πελατειακές σχέσεις. Τα πολιτικά κόμματα αντί να παράγουν πολιτική περιορίζονται στην οικοδόμηση ενός πελατειακού συστήματος που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι πολίτες συμμετέχουν στο σύστημα αυτό καθώς είναι πεπεισμένοι πως τα περί αξιοκρατίας είναι μόνο διακηρύξεις και ότι και για το διορισμό ακόμη μιας καθαρίστριας χρειάζεται η κινητοποίηση των κομματικών μηχανισμών στα πιο ψηλά τους επίπεδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα σκάνδαλα και η διαφθορά είναι φαινόμενα απειλητικά για την επιβίωσή μας ως λαού σε μια ημικατεχόμενη χώρα. Εξάλλου, με τη διαφθορά και τη διαπλοκή υποβαθμίζεται ο δημόσιος χώρος και επιπλέον

Σκίτσο του Ανδρεα Πετρουλακη

ΕΝΕΡΓΩΣ

Πολιτική και ποδόσφαιρο
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Τελικά αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι πως το ποδόσφαιρο είναι πολιτική με άλλα μέσα. Για παράδειγμα, ο Juscelino Κubitschekde Οliveira, Πρόεδρος της Βραζιλίας το 1958 - χρονιά που η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ - είχε εκφράσει την τραγελαφική θέση πως “δεν πειράζει που ο λαός δεν έχει ψωμί να φάει. Αρκεί που του δίνουμε τόσες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις. Αρκεί που του δίνουμε έναν Πελέ και ένα Βαβά για να ξεχνάει πως δεν έχει νοσοκομεία και σχολεία”. Επίσης είναι γνωστός ο “Πόλεμος του ποδοσφαίρου” (La guerra del futbol) ή άλλως ο “Πόλεμος των 100 ωρών” του1969 μεταξύ της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ. Οι έντονες ταραχές που ξέσπασαν κατά το δεύτερο προκριματικό γύρο για το Μουντιάλ του 1970, έγιναν casus beli λόγω ακριβώς της πολιτικής διαμάχης στο ζήτημα της μετανάστευσης από το Ελ Σαλβαδόρ στην Ονδούρα.
Και ακόμα, να σημειώσουμε το άσβεστο μίσος μεταξύ της Λάτσιο και της Ρόμα. Η Λάτσιο ήταν η αγαπημένη ομάδα του δικτάτορα Μουσολίνι, ενώ η Ρόμα αντιπροσώπευε τις λαϊκές τάξεις, συσπειρώνοντας ακόμη και σήμερα πολλούς αριστερούς.
Κάτι αντίστοιχο απαντά κανείς και στην Τουρκία. Μια

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ...

Ρεπορτάζ : Αντώνης Καρακούσης (από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)

Την ερχόμενη Τρίτη η Βουλή ψηφίζει το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του περιβόητου μνημονίου, δημιουργείται για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών εμπορικών τραπεζών. Για τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη η ψήφιση του νομοσχεδίου πιθανώς να ενεργοποιήσει την αναμενόμενη εδώ και καιρό...
διαδικασία ενοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Και δεν είναι ο μόνος που πιστεύει και αναμένει κάτι τέτοιο. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα πύκνωσαν οι σχετικές προπαρασκευα- στικές δηλώσεις. Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον επαπειλούμενο αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προέτρεψε προσφάτως τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών να συνεργασθούν. Αντιστοίχως, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος μετέδωσε ανάλογα μηνύματα. Ωστόσο οι διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών τηρούν σιγήν ιχθύος. Οταν ερωτώνται οι υπεύθυνοι αποφεύγουν

Ο Γουέμπερ απάντησε με νίκη στο Silverstone

Από F1inGreece

Ο Μαρκ Γουέμπερ απαντώντας στην ομάδα του που τον αντιμετωπίζει ως δευτεροκλασάτο οδηγό κατέκτησε μια μεγάλη νίκη στο Silverstone τόσο όσον αφορά το πρωτάθλημα όσο και την ψυχολογία του Αυστραλού.Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη του Γουέμπερ και πέμπτη για την ομάδα της Red Bull.Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λ.Χάμιλτον μπροστά από το κοινό του στην πίστα της Βρετανίας.Σπουδαία εμφάνιση και από τον Ν.Ρόσμπερκ που συμπλήρωσε το βάθρο με την τρίτη θέση που κατέκτησε.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για έναν συναρπαστικό αγώνα αφού η εκκίνηση ήταν δραματική.Ο Σ.Φέτελ που εκκινούσε από την pole position έχασε την θέση του από τον Μ.Γουέμπερ και στη συνέχεια βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να πέσει στις τελευταίες θέσεις.Το ριπλέι έδειξε ότι το πίσω δεξιά ελαστικό του Φέτελ κλάταρε όταν ακούμπησε στο μονοθέσιο του Χάμιλτον.Ο Γερμανός μετά την ολοκλήρωση του pit stop βρέθηκε στην τελευταία θέση.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ενα χάπι που θα λαμβάνεται άπαξ ημερησίως και θα σταματά την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας Σαουθγουέστερν στις ΗΠΑ. Το φάρμακο αποτρέπει τον θάνατο των νευρικών κυττάρων με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός τους και να οξύνεται η μνήμη.

Αν η θεραπεία χορηγείται εγκαίρως, εκτιμάται ότι θα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς ώστε να μη φθάνουν στα τελευταία στάδια της νευροεκφυλιστικής νόσου, οπότε και δεν είναι πλέον σε θέση να κινούνται, να μιλούν, ακόμη και να καταπίνουν.
Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν το συγκεκριμένο φάρμακο έπειτα από δοκιμή περισσότερων από 1.000 χημικών ουσιών σε ποντίκια. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής τους δρ Στίβεν Μακ Νάιτ, «δεν γνωρίζαμε αν αυτή η δοκιμή θα απέφερε καρπούς. Η ουσία

Τα µυστικά του Σύµπαντος - Δείτε το βίντεο

Τα µυστικά του Σύµπαντος από το τηλεσκόπιο Ρlanck
 
Δεν πρόκειται για φωτογραφία από ταινία επιστηµονικής φαντασίας, αλλά για µοναδικό επίτευγµα σκληρής επιστηµονικής εργασίας. Το ευρωπαϊκό διαστηµικό τηλεσκόπιο Ρlanck εκτοξεύτηκε στις 14 Μαΐου και σήµερα αποδίδει καρπούς. «Χρειάστηκαν 16 χρόνια σκληρής δουλειάς από πολλούς επιστήµονες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για να δηµιουργηθεί αυτή η νέα εικόνα του πρώιµου Σύµπαντος. Το Ρlanck δουλεύει περίφηµα και περιµένουµε να µάθουµε πολλά για τη Μεγάλη Εκρηξη και τη δηµιουργία του Σύµπαντος». Τάδε έφη Γιώργος Ευσταθίου, καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Κέµπριτζ που πρωτοστάτησε στο όλο εγχείρηµα.
Στη φωτογραφία αποτυπώνεται ο Γαλαξίας µας και η Κοσµική Ακτινοβολία Υποβάθρου (CΜΒ) ? µε απλά λόγια το υπόλειµµα από τη Μεγάλη Εκρηξη που δηµιούργησε το Σύµπαν περίπου 13,7 δισεκατοµµύρια χρόνια πριν.
τα νεα
Δείτε και το βίντεο

μία λεπτομέρεια...

το blackmail πρώτο και μοναδικό από όλα τα μέσα ενημέρωσης ,σας είχε δείξει πως θα μπορούσε να είναι η βόμβα-επιστολή που σκότωσε το συνεργάτη του υπουργού Χρυσοχο'ί'δη,δείτε εδώ letter bomb  βέβαια η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα μετά από το χτύπημα, ότι η βόμβα ήταν διαφορετική από αυτή που σας είχαμε δείξει και σαν συνδεσμολογία και σαν εκρηκτικό υλικό ...ελάτε όμως που μία επιστολή που εστάλη σήμερα ως ανάληψη ευθύνης για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια,από ''νέα τρομοκρατική ομάδα'',περιγράφει τη βόμβα που χρησιμοποίησαν, όμοια Ακριβώς με αυτή που σας είχαμε δείξει...

ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ανάλυση του Γιάννη Μαυρή  (από την Καθημερινή της Κυριακής)

Οι έντονες κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποτυπώνονται ευδιάκριτα στο Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue. Οι αρνητικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος και του πρωθυπουργού έχουν...
ως αποτέλεσμα να εντείνεται η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις αντοχές της παρούσας κυβέρνησης. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ σήμερα (εκτιμάται σε 43%, -2%), έπεσε -για πρώτη φορά στη μετεκλογική περίοδο- κάτω από το εκλογικό του ποσοστό (43,9%). Είναι κυρίως το γεγονός, ότι η εκλογική-κοινωνική του βάση είναι πιθανό να έχει συρρικνωθεί σημαντικά, π.χ. κάτω από τα 2.300.000 ψηφοφόρους (εκτίμηση της P.I.). Αν αναλογιστεί κανείς, ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 2009 με 3.012.000 ψήφους (και η Ν.Δ. τις εκλογές του 2007 με τον ίδιο περίπου αριθμό - 2.995.000), αυτό σημαίνει ότι πάνω από 700.000 εκλογείς του βρίσκονται σε διαδικασία απομάκρυνσης από αυτό. Αντίστοιχες απώλειες καταγράφει όμως και η Ν.Δ., η εκλογική επιρροή της οποίας συνεχίζει επίσης αδιάλειπτα από τον περασμένο Ιανουάριο την καθοδική της πορεία (25%, -2%).Επομένως, και τα δύο κόμματα της διακυβέρνησης εξακολουθούν να υφίστανται σημαντική κοινωνική αποδυνάμωση. Οι αθροιστικές απώλειές τους, σήμερα, δηλαδή μόλις εννιά μήνες μετά τις εκλογές,

Σοκ στη Νότια Αφρική


 Σάλο έχει προκαλέσει στη Νότιο Αφρική ένας πίνακας που απεικονίζει τη νεκροτομή του Νέλσον Μαντέλα, μολονότι ο ζωγράφος του υποστηρίζει ότι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον πρώην πρόεδρο, οποίος βρίσκεται ακόμη εν ζωή.
Το έργο του Γιουίλ Νταμάσο δείχνει τον Μαντέλα νεκρό, ξαπλωμένο σε ένα τραπέζι νεκροτομείου και τριγυρισμένο από γνωστούς Νοτιοαφρικανούς πολιτικούς.
Ο πίνακας "Ο νεκρός Μαντέλα" εκτίθεται σε μια γκαλερί του Γιοχάνεσμπουργκ και προκάλεσε τη μήνη του κυβερνώντος κόμματος ANC. "Είναι κακόγουστο, ασεβές και αποτελεί προσβολή για τις αξίες της κοινωνίας μας" σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος που χαρακτήρισε το έργο "ρατσιστικό". Το ANC υπενθύμισε μάλιστα ότι η απεικόνιση ενός νεκρού θεωρείται από πολλούς Αφρικανούς ως πράξη μαγείας.

http://news247.gr/
Από το: ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

Τα ερωτήματα της κρίσηςTου Πασχου Mανδραβελη
 Σε κάθε περίοδο κρίσης πληθαίνουν οι ερωτήσεις για το μέλλον: «πού πάμε;», «θα τα βγάλουμε πέρα;», «υπάρχει φως στον ορίζοντα;» «θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών;», «το “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” ισχύει, ή ήταν κι αυτό ένας από τους μύθους της μεταπολίτευσης;» κ. ά. Αντιθέτως σε περιόδους ευημερίας (πραγματικής ή πλασματικής) το ερωτηματολόγιο περιορίζεται στο «πού θα πάμε το βράδυ;».
Στα παραπάνω ερωτήματα δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αλλά ένα από τα καλά της κρίσης είναι ότι μας αναγκάζει να στοχαστούμε όχι μόνο για το «πού πάει η χώρα;», αλλά κυρίως για το «πού θέλουμε να πάει η χώρα». Για την Αριστερά κι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ η απάντηση είναι εύκολη: «στο παρελθόν» · τότε που είχαμε μεγάλο δημόσιο τομέα, δηλαδή τότε που κάναμε δέκα χρόνια να βάλουμε τηλέφωνο κι έπρεπε να έχουμε μπάρμπα βουλευτή για να εγκριθεί το στεγαστικό δάνειο πριν πεθάνουμε.
Είναι όμως η Ελλάδα του παρελθόντος που θέλουμε, ή απλώς έχουμε σκιαχτεί τόσο πολύ από το παρόν που φτιάχνουμε ένα ρόδινο χθες για να κρατηθούμε; Διότι ακόμη και πριν από την

Δύο οι ευνοημένοι της ΙστορίαςTου Χρηστου Γιανναρα
Ορος-προϋπόθεση της αντιπροσωπευτικής - κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι να υπάρχουν κόμματα. Ποιος θέτει τους όρους για να λειτουργήσει η δημοκρατία; Τους θέτει το σύνταγμα. Αρα το σύνταγμα, ως θεσμικό δεδομένο (γενεσιουργός της δημοκρατίας σύμβαση - συμφωνία - έκφραση του λαϊκού σώματος), είναι υπέρτερο των κομμάτων. Δεν προηγούνται τα κόμματα για να καθορίσουν την οργάνωση και λειτουργία της δημοκρατίας, προηγείται το σύνταγμα που επιβάλλει τους όρους ύπαρξης και λειτουργίας κομμάτων. Το σύνταγμα το συντάσσει Συντακτική Εθνοσυνέλευση με εντολοδόχους του λαού εκλεγμένους γι’ αυτόν ειδικά τον σκοπό.
Στην Ελλάδα την αυτοπροστασία του το σύνταγμα (την επαγρύπνηση και τον έλεγχο για τη συνεπή τήρηση των διατάξεών του) την ταυτίζει με τον «πατριωτισμό των Ελλήνων», δεν την εμπιστεύεται στον «πατριωτισμό των κομμάτων» (που είναι σχήμα οξύμωρο, αφού τα κόμματα εκφράζουν συμφέροντα ταξικά, συντεχνιακά, επαγγελματικές επιδιώξεις εξουσίας). Αν ένα κόμμα παραβιάζει ή αθετεί αρχές ή διατάξεις του συντάγματος, το σύνταγμα επιτάσσει να αντιδράσει ο πατριωτισμός του λαού για να προστατεύσει τη δημοκρατία.

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα σε βίντεοΑπό το Epirusgate

" Οι αντάρτες που έγιναν αρνάκια "

Άγριο ...και άδειασμα απο το ΒΗΜΑ της Κυριακής στους "νταηδες" βουλευτάδες του ασφαλιστικού απο το ΠΑΣΟΚ Που ψήφισαν μετά ..σαν κότες !
Δείτε αυτό το ρεπορτάζ που εχει τον τίτλο που έχουμε στο ποστ
Η αλλιώς το θέμα θα μπορούσε να τιτλοφορείται " Η ΕΚΔΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ"
"Από την πολύμηνη μάχη με τα στελέχη της τρόικας, τους βουλευτές που αντιδρούσαν στις νέες διατάξεις και τα συνδικάτα, η μάχη του Ασφαλιστικού ενίσχυσε πολιτικά τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο, αλλά και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος πλέον μπορεί να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στις επόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στοιχεία για την Siemens, και όχι δωράκι για τον Χρυσοχοίδη, είχε ο φάκελος βόμβα

Στοιχεία, που θα έκαναν τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, να βγάλει άσους δήθεν από το μανίκι του για την υπόθεση Siemens.
Οι τρομοκράτες, έστειλαν δήθεν την επιστολή με το όνομα του εμπλεκόμενου Γκαραβέλα, ώστε να διαβαστεί από τον ίδιο τον υπουργό, ως άκρως εμπιστευτικά. Για αυτό και στην περίεργη επιστολή ανάληψης ευθύνης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο υπουργείο, όπου έχασε την ζωή του ο υπασπιστής του υπουργού αναφέρει..

"Κύριε υπουργέ
Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.
"

troktiko

Η δημοσιογραφική δεοντολογία της Ελευθεροτυπίας στο θέμα "τρομοκρατία"

H καλή εφημερίδα Ελευθεροτυπία για άλλη μια φορά σε ρόλο γραφείου τύπου της "τρομοκρατίας"!
Δημοσίευσε σήμερα μια μυστηριώδη επιστολή-προκήρυξη από ανώνυμη ακόμα "τρομοκρατική" οργάνωση.Λες κι άμα είχε όνομα θα ήταν επώνυμη!
Ολοι θυμόμαστε το χαμό που είχε γίνει στο συγκρότημα όταν κυκλοφόρησε το φύλλο της 20ης Απριλίου χωρίς την είδηση της ανακάλυψης της γιάφκας του "Ε.Α." στην Κυψέλη.Η είδηση τότε αποσιωπήθηκε με εντολή της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας,η οποία έγραψε την άλλη μέρα τα εξής:
"Η Αστυνομία διαχειρίζεται τις εξελίξεις;
Οι συντάκτες έχουν δεοντολογία;
Και αν ναι, ποια;

Αυτό το άλμα...πόνεσε!"Γερμνανία" εναντίον FACEBOOK

Τον γερμανικό νόμο κατηγορείται πως παραβίασε το Facebook αφού φέρεται να συνέλεξε και ταξινόμησε e mails χρηστών που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο δημοφιλή ιστότοπο.Έρευνες και πρόστιμα προανήγγειλε ο Γιόχαν Κάσπαρ, επίτροπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καλώντας τους υπέυθυνους του Facebook να δώσουν εξηγήσεις μέχρι τις  11 Αυγούστου. Το πρόστιμο μάλιστα μπορεί να φτάσει έως και τα 300.000 ευρώ. Είναι γνωστό πως έχει τη δυνατότητα το Facebook να αποθηκεύσει το βιβλίο διευθύνσεων των χρηστών και στη συνέχεια να πάρει τα emails και τα ονόματα των κατόχων τους ζητώντας στη συνέχεια να γίνουν μέλη του. Αυτή η τακτική έχει κατακριθεί από πολλές χώρες του πλανήτη με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες να δέχονται μηνύματα ζητώντας τους να μπουν στο Facebook και να δημιουργήσουν λογαριασμό. "Θεωρούμε ότι η καταγραφή των δεδομένων τρίτων είναι ανεπίτρεπτη βάσει των νόμων περί της προστασίας δεδομένων. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η γερμανική νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων ισχύει και για τις ξένες εταιρείες που έχουν χρήστες στη Γερμανία", δήλωσε ο Γιόχαν Κάσπαρ Ο ίδιος προσέθεσε πως αρκετοί Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για λήψη πληροφοριών τους από το Facebook δίχως την έγκρισή τους. Τo Facebook από την πλευρά του δήλωσε πως θα απαντήσει το προσεχές διάστημα
fimotro

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ