Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Κλήθηκε σε απολογία ο Τ. Μαντέλης...

Κλήση για να απολογηθεί την Τετάρτη για την υπόθεση της Siemens απέστειλε η ειδική εφέτης ανακριτής Μαρία Νικολακέα στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη.
Η κλήση αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων, που είχαν τοποθετηθεί το 2000 σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα, που είχε ανοίξει προς εξυπηρέτηση του πρώην υπουργού ο κουμπάρος του επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης.
Τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο πρώην υπουργός έχουν παραδεχθεί ότι  εμβάστηκαν τα συγκεκριμένα ποσά, ωστόσο ο κ. Μαντέλης για το πρώτο έμβασμα υποστηρίζιει ότι ήταν προεκλογική χορηγία απο τη Siemens, ενώ για το δεύτερο υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον αποστολέα. 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Νέοι ορίζοντες στην εκπαίδευση μέσω της τεχνολογίας

Η ΜΙΧRΟSΟFΤ Κύπρου διοργάνωσε την εκδήλωση «Ημέρα Καινοτομίας στην Εκπαίδευση», η οποία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να δοθεί βήμα στη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα από τον χώροτης εκπαίδευσης, θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις προοπτικές ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην εκπαίδευση ενώ, παράλληλα, φιλοξένησε μια σημαντική προσπάθεια καταγραφής της πορείας της καινοτομίας σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στην Κύπρο, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινό σημείο στις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων στη συζήτηση, που διεξήχθη, αποτέλεσε η πεποίθηση ότι η επένδυση στην καινοτομία καθίσταται ζήτημα μείζονος σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας της παιδείας, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις θεματικούς άξονες, που αφορούν στο πώς η καινοτομία οδηγεί στην ανάπτυξη, στις νέες τεχνολογίες στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα και στο διαδικτυακό μαθησιακό περιβάλλον ως μέσο για βελτίωση της εκπαίδευσης, τόσο μέσω υπολογιστών όσο και μέσω άλλων τεχνολογικών εφαρμογών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Επίτροπος

Pedophile Symbols

REPORT: Pedophiles Use Ganglike Symbols To Identify Their Taste in Children

Pedophiles are mimicking the behavior of inner-city violent gangs. They use distinct, seemingly-innocuous symbols to communicate who they are, their preferences in children–boy, girl or baby–and to designate safe havens.
They don’t use the red or black or blue of their more violent brethren. Their markers have soft hues of blue, pink or a combination of both.
They don’t use bandannas or baggy pants. Satisfaction and safety come in the forms of hearts, butterflies and triangles.

Αναγνώστης: Είμαστε, οι Γιαννιώτες, θύματα μιας ιδιότυπης ντόπιας λέσχης BILBERBERG; Μια άποψη που "καίει".


Αγαπητό epirus-ellas.
Είναι πανελληνίως γνωστό ότι ο Ηπειρώτης, ανάμεσα σε όλους τους συν Έλληνες, ήταν πάντα ο πιο ευγενής, ο πιο πρόθυμος, ο πιο νομοταγής, ο πιο ..... τα πάντα. Η χαρά του στρατιωτικού να έχει στην μονάδα του Ηπειρώτες. Το αποκούμπι του οιουδήποτε προϊσταμένου οιασδήποτε υπηρεσίας ο Γιαννιώτης, ο Αρτινός..... υφιστάμενός του. Η σιγουριά του επιχειρηματία ο Ηπειρώτης υπάλληλός του.
Ο χαρακτήρας του που τον διακρίνει η πραότητα, η αγαθότητα (με την πλήρη έννοια), η φιλοτιμία, ο ζήλος και η υπερηφάνεια (που δεν θα τον άφηνε ποτέ να εκτεθεί) τον έκαναν περιζήτητο τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ξένα όπου μεγαλούργησε. Η φιλοπατρία του τον ώθησε να διαθέσει όλον του τον εαυτό στην Ελλάδα. Από την περιουσία που δημιούργησε στην ξενιτειά, μέχρι την ίδια του την ζωή στην υπηρεσία της πατρίδας της οποίας όμως η ανταπόδοση δεν ήταν αυτή που του έπρεπε. Άφησε την ιδιαίτερη πατρίδα του απομονωμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα χωρίς δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια άξια λόγου. Τα χρήματα του ευεργέτη δεν μεταφράσθηκαν αμέσως μετά την απελευθέρωση σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και έργα που θα καλυτέρευαν την ζωή στον τόπο που τον γέννησε. Και σαν να μην έφθανε αυτό, και επειδή στον κανόνα υπάρχουν πάντοτε οι εξαιρέσεις, την αγνότητα του Ηπειρώτη εκμεταλλεύθηκε μια μειοψηφία "έξυπνων"(;) να τους πω, "αδίστακτων"(;) να τους πω επαγγελματιών εκμεταλλευτών της απομόνωσής του από την λοιπή Ελλάδα που, αν και αίμα από το αίμα του, τον ξεζούμισαν οικονομικά πλουτίζοντας ασύστολα οι ίδιοι.

Η ελληνική οικονομική κρίση του 1893 και οι διαπραγματεύσεις του Λονδίνου με τους χρηματοδότες των Ελληνικών δανείων


Στις εκλογές στις 3ης Μαίου 1892 ο Ελληνικός λαός έδωσε μεγάλη πλειοψηφία στον Χαρίλαο Τρικούπη, καθώς το κόμμα του (το παλαιά αποκαλούμενο και "πέμπτο κόμμα") εξέλεξε 180 βουλευτές σε σύνολο 207. Η νέα κυβέρνηση παρουσιάστηκε στην Βουλή με ένα σκληρό πρόγραμμα περικοπών στις δημόσιες δαπάνες ενώ ταυτόχρονα έλαβε πολλά αντιλαϊκά μέτρα αυστηρής λιτότητας που μεταφράστηκαν σε μια σειρά από έμμεσους φόρους που επιβάρυναν τους καταναλωτές. Στις 15 Ιουλίου 1892 ανακοινώθηκε σχέδιο νόμου που καθιέρωνε "εκπαιδευτικά τέλη" σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, η σπουδάζουσα νεολαία διαδήλωνε με πάθος έξω από την βουλή, ενώ ο αντιπολιτευόμενος Δημήτριος Ράλλης υπολόγιζε ότι οι σπουδές ως το πανεπιστημιακό πτυχίο θα κόστιζαν με τον νέο νόμο 1445 δρχ, ποσό που αντιστοιχούσε σε εισοδήματα ενός έτους ενός καλά αμειβόμενου δημοσίου υπαλλήλου της εποχής.

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ !...

Μάς ρωτάτε,σάς απαντάμε thumb

Επιστημονική ομάδα και συντάκτες του «Π» απαντούν στα ερωτήματά σας για το ασφαλιστικό. Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο e-mail: asfalistiko@topontiki.gr ή στο fax: 210-6898226


ΕΡΩΤΗΣΗ 1η : Μητέρα τρίτεκνη, ασφαλισμένη στο Δημόσιο

Είμαι εκπαιδευτικός, πολύτεκνη, γεννημένη το 1964. Συμπληρώνω 19 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο και έχω ασφάλιση στο ΤΕΒΕ 1 έτος και 5 μήνες πριν από τον διορισμό μου .Θεμελιώνω δικαίωμα συνταξιοδότησης το 2010; Θα είναι μειωμένη ή κανονική;
Επειδή είστε ασφαλισμένη στο Δημόσιο μετά το 1983, ο χρόνος ασφάλισης που έχετε πραγματοποιήσει στον ιδιωτικό τομέα υπολογίζεται ως χρόνος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Συνεπώς, όταν ασκήσετε το δικαίωμα προς σύνταξη, θα προσκομίστε βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΑΕΕ, για να γίνει αναγνώριση του χρόνου ασφάλισης, χωρίς εξαγορά. Έχετε θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις διατάξεις της διαδοχικής, στη συμπλήρωση 20 ετών (πλήρη 20ετία). Η σύνταξη θεωρείται κανονική και όχι μειωμένη. Σύμφωνα με τον Ν. 3847/2010, μπορείτε να παραμείνετε στην υπηρεσία σας και μετά το 2010 χωρίς να επηρεάζονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής σας και ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξής σας.

Προκαταρκτική εξέταση για εκδήλωση 14 εκατ. που δεν έγινε ποτέ


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή στοιχεία που κατατέθηκαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με εντολή του υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, για εκδήλωση που είχε διοργανώσει το υπουργείο Αθλητισμού το 2006, η οποία δεν έγινε ποτέ και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατ. ευρώ.

Αυξάνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας του ήλιου

Οι πρώτες παρατηρήσεις της ελληνικής αποστολής 
στο Νησί του Πάσχα
Αύξηση της θερμοκρασίας τού Ήλιου παρατηρείται λόγω της ανάκαμψης της δραστηριότητάς του, η οποία συνδέεται με την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 11 χρόνια. Αυτό προκύπτει από μία πρώτη ανάλυση των δεδομένων της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννη Σειραδάκη που συμμετείχε σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις της ολικής έκλειψης Ηλίου στο Νησί του Πάσχα χθες Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010.
Η αποστολή πραγματοποίησε φασματοσκοπικές μετρήσεις του ιονισμένου σιδήρου (FeX και FeXIV), του Μαγνησίου (Mg) και του Υδρογόνου στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, παρόλο που τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός ήταν βροχερός.

Παράνομη η απεργία στο ΜΕΤΡΟ - "Θα απεργήσουμε κανονικά", απαντούν οι εργαζόμενοι

Αγνοεί δικαστική απόφαση ο σύλλογος των εργαζομένων
Κλειστή και η Ακρόπολη αύριο 9-12 
εν μέσω τουριστικής περιόδου
Λουκέτο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους την Πέμπτη
Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει αύριο τους κατοίκους του λεκανοπεδίου αφού θα ακινητοποιηθούν όλοι οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ. Οι επιβάτες είναι πλέον στη μέση της διαμάχης της εταιρείας με τους εργαζόμενους. 

Μιλώντας στο Newsit ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος είπε οτι η απεργία θα γίνει κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13/07 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14/07.
Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προσέφυγε στην δικαιοσύνη και νωρίτερα το Μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε  με την υπ΄ αριθμόν 1718/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οτι η απεργία είναι παράνομη.

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"

 "Δημιουργό της ελληνικής τραγωδίας" χαρακτηρίζει το γαλλικό περιοδικό Marianne, τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό. Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός της Ελλάδας βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος με την ανικανότητα και τα ψέμματά του και συγκαταλέγεται στους επτά υπεύθυνους για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Το δημοσιέυμα εξηγεί πως η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και υπογραμμίζει ότι για τα ψεύτικα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος που έδινε η χώρα στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ο Κώστας Καραμανλής έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Το περιοδικό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός λόγω έλλειψης ικανοτήτων είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης. Κύκλοι της Ρηγίλλης χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα ως καθαρά υβριστικό.
fimotro

Οι Κασσάνδρες επιμένουν για διάσπαση της Ευρωζώνης

Εκτιμήσεις από τους Πολ Κρούγκμαν και Αμάρτα Σεν
 του Παναγιώτη Γκρουμούτη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Για κάθε δήλωση κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου ή ακόμα και πολιτικού ηγέτη  της Ένωσης υπάρχει τελικά και  μια «Κασσάνδρα» για να αντικρούσει  τις όποιες αισιόδοξες για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας δηλώσεις!
Αυτή τη φορά το ρόλο της «Κασσάνδρας» ανέλαβαν να τον παίξουν ένας «παλιός», ο  διάσημος - πλην μονίμως απαισιόδοξος - νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν και κάποιοι «πρωτοεμφανιζόμενοι», όπως οι ειδικοί αναλυτές της Capital Economics και ο έτερος νομπελίστας οικονομολόγος Αμάρτα Σεν (Amartya Sen).

Άρχισε η σταδιακή παύση πληρωμών

pontiki.gr

Καράβια στη στεριά -Γιώργος Νταλάρας
ΕΟΤ: Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί και εφέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμβάλει στην εξασφάλιση διακοπών χαμηλού κόστους για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.
Ο ΕΟΤ δεν εκτύπωσε καταλόγους των καταλυμάτων, γεγονός που περιόρισε το κόστος του προγράμματος κατά 160.000 ευρώ και συνέβαλε στην εξοικονόμηση χαρτιού συμβάλλοντας και στη περιβαλλοντική διαχείριση.

Η χορήγηση των δελτίων του υποπρογράμματος των 6ήμερων διακοπών προς τους δικαιούχους από τα κατά τόπους ΚΕΠ ξεκίνησε από την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Δείτε όλα τα video του YouTube στην τηλεόρασή σας!

Ονομάζεται Leanback και δίνει την δυνατότητα να βλέπουν οι χρήστες όλα τα βίντεο του YouTube στην τηλεόρασή τους.
Το Leanback είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει την παρακολούθηση των δισεκατομμυρίων βίντεο που είναι αναρτημένα στο ΥouTube από έναν κοινό τηλεοπτικό δέκτη.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Το YouTube προσπαθούσε επί χρόνια να λανσάρει μια υπηρεσία άμεσης διασύνδεσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας με την τηλεόραση. Είχε, μάλιστα, αναπτύξει την εφαρμογή YouTube XL, η οποία όμως δεν πήγε καλά.

Δε συγχωνεύεται ούτε κάνει αύξηση κεφαλαίου η Εθνική Τράπεζα

 Σε διάψευση των σεναρίων που την εμπλέκουν σε ενδεχόμενη συγχώνευση, αύξηση κεφαλαίου ή πώληση θυγατρικών της, προχώρησε τη Δευτέρα η Εθνική Τράπεζα.
Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, η ΕΤΕ αναφέρει:
«Η ΕΤΕ έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και η διατήρηση και βελτίωσή της αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά της, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη την παρούσα οικονομική συγκυρία.»
» Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα διερευνά διαρκώς εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να επιτύχει τον ανωτέρω σκοπό και δεσμεύεται να ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως το επενδυτικό κοινό σχετικά με κάθε μέτρο που θα λάβει προς την ανωτέρω κατεύθυνση».

«Πυροβολούν» το Μνημόνιο αυτοί που το επέβαλαν...

ΦΑΛΤΣΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
 Με μια φάλτσα ορχήστρα μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, καθώς υπουργοί παίζουν στον δικό τους ρυθμό, ενώ οι προσωπικές στρατηγικές στο όνομα των αρχών και ιδεών του ΠΑΣΟΚ οδηγούν κορυφαία στελέχη να εμφανίζονται ως πολέμιοι του Μνημονίου, το οποίο όμως υπηρετούν και με τις αποφάσεις τους και με την ψήφο τους.  

Στο πλαίσιο αυτό, είναι καθημερινές οι συγκρούσεις μεταξύ μελών της κυβέρνησης ή μεταξύ βουλευτών και υπουργών αλλά και οι εκτός γραμμής δηλώσεις, γεγονότα που δείχνουν την έλλειψη συντονισμού.

"Ουτε καφε δεν μπορουν να πιουν πια!"


"Σε λιγο καιρο οι πολιτικοι μας θα σκεφτονται πολυ σοβαρα να ανοιξουν και την πορτα του σπιτιου τους...... Εχθες το βραδακι σε γνωστο καφε της πλατειας Ελευθεριας στον Κορυδαλλο οπου συχναζει ο κυριος Νιωτης συνεβη αυτο που πλεον συμβαινει πολυ συχνα και σε αλλα πολιτικα προσωπα στην Ελλαδα. Θαμωνας του καφε αρχισε να ειρωνευεται και να αποδοκιμαζει τον εν ...λογω πολιτικο, προκληθηκε προς στιγμη λιγη ενταση αφου καποιος απο την παρεα του πολιτικου αρχισε να ψαχνει ποιος ειναι αυτος που αποδοκιμαζει και τι θελει αλλα το θεμα δεν πηρε μεγαλυτερες διαστασεις."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
troktiko

Forum για την Ελλάδα από τη Ντόρα


Τα «τεστ αντοχής» τραπεζών σε Eurogroup και Ecofin

Η οικονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών κρατών και κυρίως τα stress tests των τραπεζών θα συζητηθούν στις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών Eurogroup και Ecofin, την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου.
Η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS) αποκάλυψε ότι θα δοκιμαστούν οι κεφαλαιακές αντοχές 91 τραπεζών της ΕΕ μέσα από τεστ που θα περιλαμβάνουν υποθετικά σενάρια για επιδείνωση του οικονομικού και του επενδυτικού κλίματος.
Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αποδειχτούν ανθεκτικές στα «τεστ αντοχής».
Πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κύπρου και Marfin Popular.
Τα αποτελέσματα των τεστ θα δημοσιοποιηθούν στις 23 Ιουλίου για κάθε τράπεζα, ενώ το σύνολό τους καλύπτει το 65% του ευρωπαϊκού κλάδου. Οι λεπτομέρειες για το ποια στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν, θα οριστικοποιηθούν στις συναντήσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών προειδοποίησε ότι η μείωση της αξίας των ομολόγων (haircut) θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 17%, ξεκινώντας από το 5% και φτάνοντας μέχρι το 30%, ανάλογα με τη χώρα.
Ανησυχία υπάρχει για τις περιφερειακές τράπεζες της Ισπανίας (cajas) και τις αντίστοιχες γερμανικές Landenbanken. 

nooz

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ... ΠΑΝΤΟΥ!

Την ώρα που στην Αυστραλία πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, Ιράν και Βρετανία πλήττονται από ένα ακραίο κύμα καύσωνα. Το θερμόμετρο στο Ιράν ξεπερνά τους 40 βαθμούς, ενώ εκατοντάδες έχουν πεθάνει λόγω του καύσωνα στη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα,  θυελλώδεις άνεμοι προξένησαν το τελευταίο 48ωρο σημαντικές ζημιές σε δυο πολιτείες της Αυστραλίας. Την Παρασκευή, άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα άφησαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη Νότια Αυστραλία και ιδιαίτερα στην πόλη της Αδελαΐδας, αφού παρέσυραν οροφές, ηλεκτρικές στήλες και ξερίζωσαν δέντρα. Μόνο στην Αδελαΐδα πάνω από 60.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το ίδιο φαινόμενο επαναλήφθηκε και το Σάββατο στη Βικτώρια, όπου σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές, αν και οι άνεμοι ήταν πιο εξασθενημένοι με

Πολιτικό φόρουμ ανακοινώνει σε λίγο η ΝτόραΔείτε τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι την πολιτική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στο dorabak.gr!
Τη σύσταση πολιτικού φόρουμ με την ονομασία «Φόρουμ για την Ελλάδα» αναμένεται να ανακοινώσει στις 12.00 μέσω της ιστοσελίδας της η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Θα ακολουθήσει συνάντηση των 50 πρώτων μελών του φόρουμ -από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον χώρο των επιχειρήσεων κ.ά- στο Ζάππειο Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη πρόκειται να καλέσει τις δημιουργικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε αυτή τη «δεξαμενή σκέψη», το τρίπτυχο της οποίας θα είναι διάλογος, ζύμωση και σύνθεση.

  • Για τα σχόλιά σας μπείτε στην ενότητα ΔΙΑΛΟΓΟΣ!

“Όχι” των δικαστών στην απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων


Ξεκινάει σήμερα η απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων, όμως  η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλλουν το δελτίο.
Όπως αναφέρει η Ένωση, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής με το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή καταλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.
Σύμφωνα πάντα με την ΕΔΕ, η απογραφή δεν καταλαμβάνει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, κατά συνέπεια δεν καταλαμβάνει και τους δικαστές, αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «πάσχει» η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή, καθώς δεν αναφέρει ποιος είναι ο σκοπός της.

Με προβλήματα από σήμερα η απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων - 'Επεσε το σύστημα - Αρνούνται να απογραφούν οι δικαστές

 Διαβάζω σε διάφορα πρακτορεία ειδήσεων: "Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλλουν το δελτίο" κι αναρωτιέμαι αν λειτουργει κάτι σε αυτό το κράτος, που λέγεται Ελλάδα. Αυτή την Ελλάδα που μόνο οι κάτοικοί της δεν την αγαπούν, γιατί την ταυτίζουν με το δημόσιο διοικητικό σύστημα που τους έχε επιβληθεί. Ο καθένας απειλεί τον άλλον, λες και το κράτος που υπηρετούν είναι κάτι αόρατο και κάτι μακρινό. Δε συμμετέχουν οι ίδιοι. Μόνο να ζητούν ευθύνες από το "κράτος". Μα ποιο κράτος εννοούν;

Απλό είναι το θέμα: Όποιος δεν είναι  εγγεγραμμένος στη σχετική απογραφή και δε θέλει να συμπληρώσει τα σχετικά έντυπα, δεν έχει και λόγο να υπολογίζεται στις καταστάσεις πληρωμών. Δεν ντρέπονται λίγο;

Απαγχονίστηκε λόγω χρεών

Τον αυτόχειρα εντόπισε η ίδια η μητέρα του 

Μέσα στο ψητοπωλείο που διατηρούσε στο χωριό Χριστός στις Σέρρες βρέθηκε απαγχονισμένος ένας 42χρονος λόγω οικονομικών χρεών.
Τον αυτόχειρα εντόπισε η ίδια η μητέρα του και στο σημείωμα που είχε αφήσει εξηγούσε ότι έβαλε τέλος στην ζωή του λόγω χρεών.
voria.gr

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Εντατικά προετοιμάζεται ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος για τον Χρυσό Μαραθώνιο του Οκτωβρίου, με τον οποίο θα εορταστούν τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα. Πρόκειται για ένα γεγονός στο οποίο η κυβέρνηση επενδύει πολλά, γι΄ αυτό και το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και η συμμετοχή του κ. Γερουλάνου. Ο οποίος κάθε φορά που συναντά την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, όχι στα έδρανα της Βουλής αλλά σε κεντρικό γυμναστήριο- όπου γυμνάζονται συχνά και οι δύο -, προσπαθεί να την πείσει να τον ακολουθήσει στο τρέξιμο. Εκείνη το σκέπτεται ακόμη...
***
Και τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να πείσει ο κ. Γερουλάνος να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο. Μόνο που, παρ΄ ότι εκείνος θα πάρει μέρος στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, τον κ. Παπανδρέου τον «ψήνει» για την εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή των 24 χιλιομέτρων. Ή έχει προηγούμενα μαζί του και θέλει να τον ξεπατώσει, έτσι, για εκδίκηση, ή πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του. Τουλάχιστον όσον αφορά τους μαραθωνίους. Πάντως ούτε ο κ. Παπανδρέου έχει πει ακόμη το «ναι». Προς το παρόν προτιμάει το καγιάκ.
***

Πώς πολιτικοί από όλα τα κόμματα προικοδότησαν κόρες και συζύγους με προνομιούχες θέσεις στη Βουλή και στο Δημόσιο

Διορισμοί μέσω Βουλής 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ (στο ΒΗΜΑ Online)
Κάποτε οι βουλευτές συνήθιζαν να κληροδοτούν τη βουλευτική τους έδρα στους γιους, στις θυγατέρες και στα ανίψια τους. Οι εποχές αυτές πέρασαν. Οι πολίτες δείχνουν μια απέχθεια για τα πολιτικά τζάκια, αλλά οι βουλευτές δεν εγκατέλειψαν τους συγγενείς τους. Τώρα φροντίζουν να τις διορίζουν στη Βουλή ή μέσω Βουλής στο Δημόσιο. Η πρόσφατη αποκάλυψη του διορισμού της θυγατέρας του κ. Θ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω Βουλής έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τους πάμπολλους διορισμούς που έγιναν, κυρίως από «γαλάζιους» πολιτικούς, μέσω της ιδιότητας του «συνεργάτη» που απένειμαν σε συγγενικά τους πρόσωπα.
Πρώτος διδάξας της τακτοποίησης των βουλευτικών... κορασίδων ήταν ο πρώην υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος για τη δημόσια διοίκηση, κ. Ι. Ποττάκης. Τη διόρισε σε θέση υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, κατ΄ εφαρμογήν νομοθετικής ρύθμισης που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του κ. Μ. Εβερτ και έδινε το «προνόμιο» στους μετακλητούς συνεργάτες των βουλευτών να επιλέξουν θέση στο Δημόσιο, όπως και έκαναν δεκάδες, αν όχι και εκατοντάδες πρόσωπα που το προηγούμενο διάστημα είχαν υπηρετήσει σε βουλευτικά γραφεία.

Ο Τόμας Μύλερ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του παγκοσμίου κυπέλλου

 Κατέκτησε το χρυσό παπούτσι
Η Γερμανία δεν πήρε το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά έδειξε μια πολύ καλή ομάδα, που ενθουσίασε με το ομαδικό παιχνίδι της. Ο προπονητής της ομάδας τιμήθηκε με το μεγαλόσταυρο του γερμανικού κράτους. Κατέκτησε και το "χρυσό" παπούτσι για τον καλύτερο σκόρερ του παγκοσμίου πρωταθλήματγος με τον καλύτερο νεαρό παίχτη της, τον Τόμας Μύλερ. Ο Τόμας Μύλερ πέτυχε πέντε τέρματα, όπως ο Ντάβιντ Βίγια, ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ και ο Ντιέγκο Φορλάν. Έδωσε όμως τρεις πάσες για γκολ περισσότερες από τους άλλους και γιαυτό η επιτροπή τού απένειμε τον τίτλο του καλύτερου σκόρερ. Ο Τόμας Μύλερ διαδέχθηκε τον Μίροσλαβ Κλόζε, που κατέκτησε τον τίτλο το 2006.
Συνολικά στο ποδοσφαιρικό αυτό πανηγύρι πέτυχαν 145 τέρματα (μέσος όρος 2,26 τέρματα σε κάθε παιχνίδι). Η Γερμανική Εθνική ήταν η πιο παραγωγική ομάδα, η οποία πέτυχε 16 τέρματα στους αγώνες που έδωσε. Δευτερη ήταν η Ολλανδία με 12 και τρίτη η Ουρουγουάη με 11 τέρματα.

Ο καύσωνας "άναψε" συναγερμό στη Γερμανία

Δεν πέρασε ακόμα το θερμό κύμα
Οι τροπικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Γερμανία συνεχίζονται και καθιστούν τη χώρα σε κατάσταση "έκτακτης" ανάγκης. Μετατωπίστηκε σήμερα λίγο προς το ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου  οι θερμοκρασίες θα φτάσουν πάλι στους 40 βαθμούς Κελσίου !!! Τα κλιματιστικά στα τρένα δεν μπορούν να αντέξουν από τη συνεχή λειτουργία τους στο φουλ. Το καυτό σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί σήμερα στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας και "ίσως φτάσουμε σε θερμοκρασίες ρεκόρ", δήλωσε ο μετεωρολόγος Χάρτμαν. Χτες το πρωί μετρήθηκαν στο Κότπους, Στο Βερολίνο και στο Πότσδαμ θερμοκρασίες 34 βαθμών Κελσίου υπό σκιάν. "Αυτό είναι τρομερό για τη Γερμανία, να φτάνουν οι θερμοκρασίες σε τόσο υψηλά επίπεδα και μάλιστα τόσο νωρίς το πρωί", συνέχισε ο ίδιος μετεωρολόγος.
 Συνιστάται ψυχραιμία,  κατανάλωση πολλών  υγρών και φρούτων και ... ακινησία, όταν δεν είναι απαραίτητο να εργαστεί κανείς.

64 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση

Με αίμα βάφτηκε η γιορτή του ποδοσφαίρου στη Ουγκάντα. 
Τρομοκράτες έβαλαν στο στόχαστρο ένα εστιατόριο και μια αθλητική λέσχη
όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν εδώ στο Αιθιοπικό Χωριό (εστιατόριο) και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν, ενώ περισσότεροι από δέκα σκοτώθηκαν στη λέσχη του ράγκμπυ", δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας.
Το Αιθιοπικό Χωριό βρίσκεται στην περιφέρεια Καμπαλαγκάλα της Καμπάλα, η οποία έχει πλούσια νυχτερινή ζωή και ήταν γεμάτο φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για το ποιος πραγματοποίησε τις επιθέσεις.
Newsit

"Εισβολέας" ήθελε να "πιάσει" στα χέρια του το κύπελλο

 Συνέβη κι αυτό πριν από τον αγώνα
Κάποιος σκέφτηκε χτες να τολμήσει να φτάσει κοντά στη θέση που φυλάσσονταν το χρυσο τρόπαιο. Δεν είχε τίποτε άλλο στο μυαλό του από το κατόρθωμα να "πιάσει" στα χέρια του το χρυσό τρόπαιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κατάφερε να ξεφύγει από τους φύλακες και να φτάσει σχεδόν μέχρι την προθήκη που ήταν το κύπελλο. Συνέβη λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ο τελικός μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.Το γιορτάζουν οι Ισπανοί ως νέοι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΟΣΜΟΥ

Κέρδισε δίκαια τον χθεσινό τελικό
Στην παράταση, τρία λεπτά πριν από τη λήξη ενός ανιαρού παιχνιδιού και με ένα πολύ ωραίο γκολ του Ινιέστα, η Ισπανία πήρε το παιχνίδι με 1-0 από τους Ολλανδούς, που δεν έδειξαν θάρρος για τελικό  παγκοσμίου κυπέλλου. Ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο και από τις δυο ομάδες, χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά στις εστίες και των δυο ομάδων, συνεχίστηκε στον ίδιο σχεδόν ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι. Ο διαιτητής μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη στα τελευταία λεπτά της παράτασης στον Ολλανδό Χάιτινγα Η Ισπανία έδειξε ότι είχε περισσότερο έτοιμη ομάδα, οι παίχτες της άλλαζαν πολύ συχνά την μπάλα και σε μια από αυτές τις πολλές  εξορμήσεις έφτασαν στην επιτυχία. Κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα Ευρώπης πριν από δυο χρόνια και χτες να αναδειχθούν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρρου. ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ!
Καλύτερος παίχτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Φορλάν, καλύτερος νεαρός παίχτης και πρώτος γκολτζής αναδείχθηκε ο Γερμανός Μύλερ (5 τέρματα). Υπομονή τώρα  για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι την επόμενη διοργάνωση.

Ρητά μεγάλων προσωπικοτήτων

 Να παντρευτείς οπωσδήποτε. Αν αποκτήσεις καλή γυναίκα θα ζήσεις ευτυχισμένος. Αν πάλι έχεις κακή γυναίκα, θα γίνεις φιλόσοφος και αυτό είναι πολύ καλό για κάθε άνθρωπο.
Σωκράτης.

Πρόοδο ονομάζουμε την ικανότητα του ανθρώπου να περιπλέκει την απλότητα.

Thor Heyerdahl, Fatu-Hiva

Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας
Ρουσσώ, Ζαν Ζακ

Ο θυμός είναι ένα οξύ που κάνει περισσότερη ζημιά στο δοχείο που το περιέχει, παρά σε οτιδήποτε χύνεται.

Μ. Τουέϋν

Μη λες λίγα με πολλά λόγια, αλλά πολλά με λίγα λόγια.

Πυθαγόρας

Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο.

Βικτωρ Ουγκω

Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του.

Tolstoy, Leon

Ο άνθρωπος που δε διαβάζει είναι πιο μορφωμένος από εκείνον που διαβάζει μόνο εφημερίδες.

Τ. Τζέφερσον 


Από: http://spamplaka.blogspot.com/2010/07/blog-post_126.html

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ