Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Η χρεοκοπία των εθνικά και κοινωνικά "λακέδων' της Αριστεράς...[: Ζήτω η Αριστερά!]

Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές της, οι περιώνυμοι αξιωματούχοι του συστήματος της ενσωμάτωσης, έριξαν τις πενιές τους και γύρισαν στα γραφεία τους, απειλώντας 
για ραντεβού στη ΔΕΘ
Του Μενέλαου Τασιόπουλου από LISTONPLACE
Με έκπληξη παρακολούθησαν τα ξένα ΜΜΕ και οι ανταποκριτές τους στη χώρα μας την αποκαθήλωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, χωρίς να "ανοίξει ούτε μύτη". Εντονη είναι και η εντύπωση στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στους παράγοντες των συνδικάτων.
Το κλίμα στην κοινωνία δείχνει εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως και το ΠΑΣΟΚ εντελώς άλλο από οποιαδήποτε έκφραση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, και φυσικά από τον ίδιο του τον εαυτό. Ουσιαστικά προχθές την Πέμπτη, εν μέσω σιγής, αποκαθηλώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο το κοινωνικό κράτος και το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πάνω στα οποία βασίσθηκε η πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, για δεκαετίες, στην εξουσία. Ενας Παπανδρέου, ο υιός, έκλεισε με τον πλέον άδοξο τρόπο τον κύκλο που άνοιξε ο πατέρας του τη δεκαετία του '80. Ολα κατέληξαν στη φαυλότητα και τη χρεοκοπία. Με υπογραφή άλλωστε Παπανδρέου παραχωρήθηκε η... πολιτική, οικονομική, άρα και η εθνική κυριαρχία της χώρας στους μηχανισμούς των "μεγάλων δυνάμεων" της Ευρώπης και το ΔΝΤ, λίγους μήνες πριν καταρρεύσει το καθεστώς δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μιας πολιτικής οικογένειας, που έφερε την Κεντροαριστερά στην εξουσία, αλλά στο σύνολο της Αριστεράς, η οποία προχθές χρεοκόπησε πολιτικά και

Βίντεο...Ανέκδοτα!!!!


Από: http://gkatzios.blogspot.com/

Το 74% των επαγγελματικών PCs ψηφίζουν XP


O αντιπρόεδρος του τμήματος των Windows Tammi Reller, παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης πως το 74% των επαγγελματικών PCs συνεχίζουν να λειτουργούν με τα Windows XP. Παρά την κυκλοφορία των Windows Vista και Windows 7 μέσα στην τελευταία τριετία, ένα σημαντικό μέρος των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σε χώρους εργασίας, αρνούνται να περάσουν στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα οι δυνατότητες να περιορίζονται κατά πολύ.
Ο μεγαλύτερος φόβος των εταιριών είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν να περάσουν από το ένα στο άλλο λειτουργικό οι υπάλληλοι χωρίς να δημιουργηθεί μπέρδεμα και καθυστέρηση στην παραγωγή. Οι οικιακοί χρήστες έχουν δείξει περισσότερο πρόθυμοι να περάσουν στο νέο λειτουργικό, αφού πάνω από 150 εκατομμύρια άδειες έχουν ήδη πουληθεί, με τον αριθμό να αναμένεται να εκτοξευτεί στα 350 (εκατομμύρια) μέχρι το τέλος του 2010. 

nooz

"Στόχος να αλλάξουμε ό,τι δεν άλλαξε εδώ και δεκαετίες"

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει όσα δεν άλλαξαν εδώ και πολλές δεκαετίες, τόνισε ο πρωθυπουργός κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 13ου συμποσίου της Σύμης που διεξάγεται στον Πόρο. Αναφέρθηκε στις ελληνικές "παθογένειες" της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους που βάθυναν την κρίση αλλά τόνισε ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι φέτος η Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο των εργασιών του συμποσίου, συμπληρώνοντας ότι η χώρα έχει πολλούς και σημαντικούς φίλους που μπορούν και θέλουν να την βοηθήσουν.

Αναφερόμενος στη διεθνή κρίση, τόνισε ότι εξαπλώνεται ταχύτατα και αυτό δεν επιτρέπει αδράνεια. Μεγάλη ευθύνη έριξε στα
τοξικά ομόλογα, μιλώντας για απάτη για την οποία ευθύνεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η αδυναμία της πολιτικής να το ελέγξει. Γι' αυτό, όπως τόνισε, "οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν κάτι ώστε να μην είναι υποχείρια της αγοράς".

Αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου

Αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που αφορά στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα Τρίτη με την ΠΟΕ - ΟΤΑ να προχωρά σε τρίωρη συμβολική κατάληψη των δημαρχείων της χώρας από τις 13:00.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού για το Δημόσιο προχωρούν στις 14:00, στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, δικαστές και εισαγγελείς. Οι δικαστές αντιδρούν καθώς εντάσσονται στο ΙΚΑ και καταργούνται, όπως αναφέρουν, οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, από τις 11:00 έως και τη λήξη του ωραρίου. Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα στη ρύθμιση που προβλέπει την ασφάλιση των νεοδιοριζόμενων στο ΙΚΑ από το 2011.

nooz 

Σωσίβιο και θηλιά

Ρεπορτάζ : Ελενα Λάσκαρη (από ΤΑ ΝΕΑ) 
Στο δρόμο που χάραξε η τρόικα βαδίζει ο προϋπολογισμός καταγράφοντας εντυπωσιακή μείωση του ελλείμματος κατά 46% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Την ίδια ώρα όμως η αγορά στενάζει και οι έμποροι προβλέπουν πλημμυρίδα 60.000 λουκέτων στο σύνολο του έτους, οδηγώντας επιπλέον 110.000 εργαζομένους στη στρατιά των ανέργων που ξεπερνά ήδη τις 586.000.
Oι επιδράσεις είναι αλυσιδωτές: το Δημόσιο κόβει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και αυξάνει τους φόρους συρρικνώνοντας το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, οι οποίοι σε καθεστώς ανασφάλειας περιορίζουν τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα. Ηδη ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος από 5% στα τρόφιμα έως και 25% στα ρούχα. Η πτώση της κατανάλωσης και του τζίρου σε συνδυασμό με την ακριβή και δυσεύρετη

Το 60% των αμερικανών δεν έχει εμπιστοσύνη στον Ομπάμα

Περίπου το 60% των αμερικανών ψηφοφόρων δεν έχει εμπιστοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης των Washington Post/ABC News είναι αντίθετα με αυτά ανάλογης έρευνας πριν 18 μήνες στην αρχή της προεδρίας Ομπάμα όταν το 60% εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς την ικανότητα λήψης αποφάσεων του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
   Σε ερώτηση πόση εμπιστοσύνη έχουν στον Ομπάμα ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, το 58% των ερωτηθέντων απάντηση "λίγη" ή "καθόλου".
    Το 68% εξέφρασε την ίδια άποψη για τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο και το 72% για τους Ρεπουμπλικάνους.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, για την πτώση αυτή ευθύνονται κυρίως οικονομικά θέματα, όπως η αργή ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τα προβλήματα στον τομέα της στέγασης.
    Μόνο το 43% αναφέρει πως εγκρίνει την δουλειά του Ομπάμα στην οικονομία, ενώ το 54% διαφωνεί με τις αποφάσεις του.
    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1,288 ατόμων από τις 7 ως τις 11 Ιουλίου με ποσοστό λάθος +/- 3,5%.

nooz

Τσιμέντο να γίνει...

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ-ΜΟΥΝΤΙΑΛ

 Συγκρίσεις που φέρνουν μελαγχολία.
Οπως αντιμετώπισε η FIFA τη Ν.Αφρική, έτσι μας αντιμετώπισε πριν 6 χρόνια και η ΔΟΕ.
Ιδού ο σχετικός απολογισμός:
H Eλλάδα ξόδεψε 16,5 δισ.ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κάνοντας υπέρβαση κόστους κοντά στις 13.000%!
Παράδειγμα: η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου προέβλεπε στον φάκελο διεκδίκησης των Αγώνων κόστος 3.100.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν 400 εκ. ευρώ (396.900.000 περισσότερα).
Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης έγιναν έργα της τάξεως των 68 εκ. ευρώ, ενώ ο φάκελος προέβλεπε 1,1 εκ.ευρώ.
Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός πλήρωνε αφειδώς, η ΔΟΕ τσέπωνε περί τα 3 δισ. ευρώ.
Στο Μουντιάλ, ακριβώς το ίδιο σκηνικό: η FIFA προσπορίστηκε οφέλη 1,55 εκ.ευρώ από εμπορικά-τηλεοπτικά δικαιώματα και απ΄αυτά έδωσε στους διοργανωτές μόλις 800 εκ. ευρώ.
Και όλα αυτά ενώ η Ν.Αφρική δαπάνησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 4,5 δισ.ευρώ!
Και στην Ελλάδα και στη Ν.Αφρική όλα έγιναν για να πλουτίσουν οι μεγαλοεργολάβοι, καθώς τα γιγαντιαία αθλητικά έργα μπορούσαν να είναι προκατασκευασμένα.

www.oikonomia24.blogspot.com

Κατά 3,64 φορές καλύφθηκε η δημοπρασία

Η προσφορά καλύφθηκε κατά 3,64 φορές από 7,67 φορές 
που είχε καλυφθεί τον Απρίλιο
 Στην πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου (ΕΓΔ) συνολικής αξίας 1,625 δισ. ευρώΟΔΔΗΧ , στην πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, το επιτόκιο στα έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων διαμορφώθηκε στο 4,65% από 4,55% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 13ης Απριλίου.
Η προσφορά καλύφθηκε κατά 3,64 φορές από 7,67 φορές που είχε καλυφθεί τον Απρίλιο.
προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους
Voria.gr

Στους δρόμους αύριο οι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας

Πανελλαδική διαμαρτυρία πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη 14 Ιουλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος. 
  Φωτογραφία enet.gr

"Η αιφνιδιαστική ασφαλιστική μας κατεδάφιση δεν αφήνει κανένα περιθώριο και μας οδηγεί στο δρόμο του αγώνα για την προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,.
"Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι δούλοι, ούτε καρπαζοεισπράκτορες.
Επειδή ακόμα και οι προτάσεις των Ομοσπονδιών μας για τη βελτίωση της ρύθμισης που προωθήθηκε εν αγνοία μας, ώστε να αποφευχθεί την ύστατη αυτή στιγμή η εργασιακή μας παράλυση, απευθύνονται απ’ ότι φαίνεται σε «ώτα μη ακουόντων» με αμφίβολη την εξέλιξή τους" προστίθεται στην ανακοίνωση όπου καλούνται οι εργαζομένοι στην αυριανή ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία.
Η ανακοίνωση υπογράφεται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΛΠΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ. 
enet.gr

Ξανακλείνει η χωματερή από τη ερχόμενη Δευτέρα!

Κλείνει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα,η χωματερή της Δουρούτης!Αυτό αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση,το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μπιζανίου.Παρόλο που στη συνεδρίαση κατατέθηκε πρόταση από την παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Νάστου για αποκλεισμό από σήμερα Τρίτη, τελικά οι παρατάξεις κατέληξαν στην απόφαση να δοθεί μια εβδομάδα ακόμη προθεσμία,έτσι ώστε να γίνουν και νέες συναντήσεις της κ. Γεωργακοπούλου με την επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ..Να σημειωθεί πως λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση,ο δήμαρχος Μπιζανίου κ. Αχιλλέας Σίντος,μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ,ανέφερε μεταξύ άλλων:"Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Όσοι υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, θα πρέπει να αναλογιστούν πως θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν λύσουν το ζήτημα πριν τις εκλογές".Το ενδεχόμενο να ξανακλείσει η χωματερή,κινητοποίησε πολλούς δήμους του λεκανοπεδίου που από χθες προχώρησαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών 
Από:

Ποιοι θα κληθούν στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Σε ένα μακρύ κατάλογο μαρτύρων, που ενδέχεται να ξεπεράσουν και τους 60, κατέληξε ομόφωνα στη πρώτη της συνεδρίαση η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων την περίοδο 2004 -2007.
Η λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλους τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ, τον νυν υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο και το νυν υφυπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Σαχινίδη, στελέχη χρηματιστηριακών εταιριών, η πλειονότητα των οποίων εμπλέκεται με την επίμαχη υπόθεση, όλους τους προέδρους ασφαλιστικών ταμείων που αγόρασαν δομημένα ομόλογα και τους προέδρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από το 2004 έως σήμερα, τους προέδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τους πρώην και νυν διοικητές της Τράπεζας Ελλάδος και τις διοικήσεις των αναδόχων Τραπεζών, καθώς και τον πρώην επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Video σοκ : Δελφίνι προσπάθησε να αυτοκτονήσει! Χημικά προγράμματα για να κάνουν υπάκοα και εργατικά τα δελφίνια!


Συνέβη την προηγούμενη βδομάδα. Δεν αντεξε πλεον ένα από τα δελφίνια τις άθλιες συνθηκες κράτησης του σε ενυδρείο της Okinawa στην Ιαπωνία. Προσπάθησε τρεις φορές να βγει εξω από την πισινα και την τρίτη το πετυχε. Δείτε στο βιντεο πως αντέδρασαν τα υπολοιπα δελφίνια ... είναι πραγματικά συγκινητικό.
Στο πρόσφατα βραβευμενο με oscar ντοκιμαντερ "The Cove-Ο Ορμος" αποκαλύφθηκαν τα αίσχη της ιαπωνικης βιομηχανίας εκτροφής και εκμετάλευσης δελφινιών. Ένα συγκλονιστικό φίλμ, όπου μπορεί κανεις να δει κατακόκκινους από αίμα όρμους, που χρησιμοποιούνται ως σφαγεία δελφινιων ... παραδίπλα οι γονείς με τα παιδιά βλέπουν δελφινια που νομίζουν ότι χοροπηδάνε από χαρά, ενώ στην ουσία τους έχουν δώσει αναβολικά για να τρελαίνονται και να είναι υπερκινητικά ... και μόλις τελειώσει το show παραδίπλα υπάρχει supermarket με προϊόντα από δελφίνια και ένα πολυτελές εστιατόριο όπου στο μενού υπάρχουν γκουρμε πιάτα με κρέας δελφινιού.
Από το: http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/07/video_3457.html

Ικανοποίηση Γιούνκερ και Ρεν για την ελληνική προσαρμογή

Την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίηση της Ελλάδας εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά το τέλος των εργασιών της συνοδού των υπουργών της ζώνης του ευρώ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν.
Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους υπερέβη κάθε προσδοκία, ο δε επίτροπος Όλι Ρεν ανέφερε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά.

ΓΡΑΠΤΟ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ π.Χ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

  Ένα πολύ μικρό κομμάτι πήλινης πινακίδας, που περιέχει το αρχαιότερο γραπτό δείγμα που έχει βρεθεί ποτέ στην Ιερουσαλήμ και που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην πόλη, όπως ανακοίνωσαν ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου. Το εύρημα, που εκτιμάται ότι αποτελεί τμήμα πινακίδας από κάποιο βασιλικό αρχείο και επιβεβαιώνει το σημαντικό ρόλο της πόλης στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού, εντοπίστηκε έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Mε διαστάσεις 2 επί 2,8 εκατοστά, το δείγμα, που περιέχει σύμβολα της σφηνοειδούς γραφής στην ακκαδική γλώσσα, εντοπίστηκε κάτω από έναν πύργο του 10ου αιώνα, στο νότιο τοίχο της παλιάς πόλης. Το κείμενο, σύμφωνα με τον καθηγητή Γουέιν Χόροβιτς από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου, είναι υψηλού επιπέδου και πιθανότατα αποτελεί έργο έμπειρου γραφέα. Να σημειωθεί πως οι γραφείς εκείνη την περίοδο ετοίμαζαν τις πλάκες για τις ανάγκες των βασιλικών οικογενειών. Η πινακίδα πιστεύεται πως είναι σύγχρονη με άλλες 380 που βρέθηκαν στην Αμάρνα της Αιγύπτου, στα αρχεία του φαραώ Αμένχοτεπ, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα π.Χ. Τα αρχεία αυτά περιέχουν πινακίδες που έστειλαν στον φαραώ ηγέτες υποτελών στην Αίγυπτο βασιλείων, ανάμεσά τους και ο Αμπντι-Χέμπα που βασίλευε στην Ιερουσαλήμ, διευκρινίζει ο Εϊλάτ Μαζάρ, επικεφαλής των ανασκαφών. Το παλαιότερο γραπτό δείγμα που είχε βρεθεί στην Ιερουσαλήμ είναι μια πλάκα που αναφέρει την ολοκλήρωση σήραγγας κάτω από την παλιά πόλη, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. και σήμερα βρίσκεται σε μουσείο της Κωνσταντινούπολης. 
fimotro

Δόθηκαν 200 εκατ. ευρώ για ...portals

Οι περισσότερες διαδικτυακές πύλες παραμένουν ανενεργές
 
Το ό,τι έμεναν ανενεργές τόσες διαδικτυακές πύλες του ελληνικού δημοσίου, το ήξερα από προσωπική εμπειρία. Το ό,τι όμως κόστισαν τόσα πολλά χρήματα, το μαθαίνω σήμερα από σχετικό δημοσίευμα στο Voria.gr. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά διακόσια εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διαδικτυακές πύλες, οι οποίες, όμως, στη πλειοψηφία τους παραμένουν ανενεργές.
Τα ποσά που απαιτήθηκαν, δαπανήθηκαν μέσω του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και είναι απορίας άξιον αν το ελληνικό δημόσιο είχε όντως ανάγκη δημιουργίας τόσο πολλών portals κι εφόσον κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε γιατί δεν έχουν τεθεί όλα σε λειτουργία. Επίσης, απορίας άξιον είναι πόσες από τις συναλλαγές των πολιτών με το κράτος αντικαταστάθηκαν από το ...Διαδίκτυο, από τότε που οι πύλες στήθηκαν και πόσο η ζωή όλων διευκολύνθηκε...

Τα ίδια και τα ίδια, κάθε φορά!

Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν εργαζόμενοι και Υπουργείο Πολιτισμού ότι δεν είναι προσωπική τους περιουσία τα Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού; Πότε θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να περιπαίζουν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τους "αφελείς" και χρηματοδότες του εισοδήματός τους. Αν κλείνουν τις μοναδικές, πλέον,  πηγές εισοδήματος  του ελληνικού κράτους, ποιος θα πληρώσει τους συνδικαλιστές, τους εργάτες και τον υπουργό τους μαζί; Τι να πει και ο απλός πολίτης κι έντιμος φορολογούμενος; Να τους διαολοστείλει είναι το λιγότερο. Αποζημίωση πρέπει να τους ζητήσει, για τη διαφυγή του κρατικού εισοδήματος!

'Εβαλαν λουκέτο για 4 ώρες στην Ακρόπολη!

Ανοιξε πριν από λίγο και πάλι για το κοινό η είσοδος της Ακρόπολης. Ηταν κλειστή από τις 8 το πρωί λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας  των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.
Στο απόγειο της τουριστικής περιόδου οι υπάλληλοι έκλεισαν την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης  ζητώντας την εξόφληση δεδουλευμένων.
Τι κι αν οι τουρίστες που ήταν συγκεντρωμένοι απέξω ήρθαν στην Αθήνα από τα πέρατα της γης. Αυτό που τους απαντούσαν όταν ρωτούσαν με απορία γιατί είναι κλειστή ήταν "κάντε μια βόλτα και ελάτε κατά τις 12!"

Σήμερα η πρώτη «μάχη» για την επιστροφή στις αγορές

Το ελληνικό δημόσιο προχωρά στην «ασφαλή» έκδοση των εντόκων γραμματίων, γνωρίζοντας ότι σε 1,5 χρόνο θα πρέπει να επιστρέψει ολοσχερώς στους ελεύθερους μηχανισμούς
Μια από τις κρισιμότερες μέρες από την εποχή που ενέσκηψε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Κι αυτό γιατί, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, το ελληνικό δημόσιο βγαίνει να δανεισθεί κεφάλαια από την αγορά, έστω κι αν το εγχείρημα θα είναι «ελεγχόμενο». Κι αυτό γιατί:
α) η έκδοση των εντόκων γραμματίων που θα γίνει σήμερα θα είναι μικρής διάρκειας (3μηνη), αφού η σκέψη για ετήσιο γραμμάτιο εγκαταλείφθηκε γρήγορα από το φόβο υψηλού επιτοκίου που θα τίναζε στον αέρα την όλη προσπάθεια
β) η έκδοση θα απορροφηθεί στο σύνολο της από Έλληνες, ιδιώτες, επενδυτές και εγχώριες τράπεζες. Θα πρόκειται δηλαδή για μιας μορφής εσωτερικό δανεισμό, ο οποίος, ως εκ της φύσεως του, θα είναι ασφαλής στην κάλυψη.
Το πιθανότερο είναι ότι εξαιτίας του λόγου αυτού δεν θα μπορέσουν να εξαχθούν πολύ ασφαλή συμπεράσματα. Από την άλλη πλευρά, όμως, κρίνεται απαραίτητο, έστω και δειλά, το ελληνικό δημόσιο να αρχίσει σιγά - σιγά να ξαναβγαίνει στις αγορές.
Υπολογίζεται ότι κανονικά θα μπορεί να βγει και να δανεισθεί από τις αγορές σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα. Αυτό άλλωστε προβλέπεται και από το Μνημόνιο που υπογράφηκε σχετικά με τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, συνολικού κόστους 110 δισ. ευρώ. 
Voria.gr

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ποιο είναι το μυστικό της εκλογής του κ. Πέτρου Ευθυμίου (στο σκίτσο) στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ); Συνεργάτης μου που βρισκόταν στο Οσλο με ενημερώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία μυστικά.
Το πρώτο είναι ότι ο Πέτρος «κέρδισε» τις γυναίκες με το μπλα μπλα. Μάλιστα σε εκδήλωση για την ισότητα που έγινε στο Οσλο ο κ. Ευθυμίου ενθουσίασε με την ομιλία του τις βουλευτίνες σε τέτοιον βαθμό που ο αντίπαλός του κ. Κονσίλιο ντι Νίνιο δεν πήρε στη συνέχεια τον λόγο.

Η ιατρική επιστήμη έχει τον λόγο για τον Καραμανλή

Αν γράφαμε εμείς για τον Κώστα Καραμανλή ότι είναι ένα από τα Ευρωπαϊκά καθάρματα που έφεραν την κρίση και παραπλάνησε όλο τον κόσμο με τα ψέμματα του θα μας είχαν συλλάβει όλους μαζί. Και ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει ακόμα στο περιοδικό "marianne" που τα δημοσίευσε και λέει ακόμα περισσότερα. Το καταλαβαίνετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός κρύβεται και δεν μιλάει; Το πράγμα πάει αλλού και μάλλον είναι πλέον ιατρικό φαινόμενο. Πρέπει να παρέμβει η ιατρική επιστήμη. Κάτι συμβαίνει στον Καραμανλή.
troktiko

Πολυφωνίας... συνέχεια στο ΠαΣοΚ

Βολές στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού από τον Απ. Κακλαμάνη και για τα χρέη των νοσοκομείων από 
τον Εκτορα Νασιώκα  
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Σαν τις θερινές πυρκαϊές ξεπηδούν τα μέτωπα στο ΠαΣοΚ. Αν και η κυβέρνηση ξεμπέρδεψε με το περίπλοκο ζήτημα του Ασφαλιστικού, η... πολυφωνία στο εσωτερικό της δεν τής επιτρέπει να εμφανίσει ενιαίο πρόσωπο. Από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να σβήσουν τις εστίες όσο είναι νωρίς και για τον λόγο αυτόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ανέλαβε να συνομιλήσει με όλες τις «ανήσυχες» πλευρές και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ωστόσο στο παρασκήνιο η κυβερνητική παράταξη δεν βρίσκει ηρεμία εξαιτίας των σεναρίων για ανασχηματισμό. Παρ΄ ότι οι στενοί συνεργάτες του κ. Γ.Παπανδρέου διαψεύδουν ότι επίκεινται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πότε θα γίνουν και επειδή αρκετοί βολιδοσκοπούν, αλλά και βολιδοσκοπούνται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους.

Ένα βήμα πριν απομακρυνθεί η Κατσέλη

Ένα βήμα πριν την απομάκρυνση από την κυβέρνηση είναι η Λούκα Κατσέλη στον ...ανασχηματισμό που έχει ήδη αργήσει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Προφανώς περιμένει να περάσουν τα τριήμερα που κάνει καγιάκ για να πάει τον Σεπτέμβριο για να αλλάξει τα πρόσωπα. Ένα από αυτά που λέγεται ότι θα φύγει είναι η Κατσέλη ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης θέλει να αλλάξει υπουργείο καθώς έκανε ήδη πολλά στο υπουργείο και δεν έχει λόγο να παραμένει εκεί και μάλιστα μετά το τραγικό συμβάν με τον υπασπιστή του. Πάντως το γυναικείο φύλλο θα έχει την τιμητική του στον ανασχηματισμό. Και θα το δούμε αυτό όλοι μαζί...

troktiko

Αν είναι δυνατόν!!!

Δεν μπορούμε να το ... πιστέψουμε. Και η Μπατζελή στα χνάρια του μεγάλου δασκάλου της σπατάλης, του Χατζηγάκη. Το ακούσαμε στο Αποκαλυπτικό Δελτίο: Η Μπατζελή κατήγγειλε για αυξημένα τηλεφωνικά κόστη τους προηγούμενους (εποχή Χατζηγάκη) αλλά δεν έβλεπε τα δικά της. Το δίμηνο στο υπουργείο της το κόστος τηλεφώνων ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ!!! Σε περιόδους οικονομικής στενότητας του κράτους. Βρε, σκούπα και βρεγμένη σανίδα που θέλουν ορισμένοι ... τσαμπουκάδες!

Συνεχίζουν το... πάρτι οι κερδοσκόποι στα νοσοκομεία-καπέλα ως 140% στις προμήθειες

Αναβλήθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, 
θα επαναληφθεί σε 20 μέρες 
Αποκαλύψεις και για τις αμαρτωλές συμβάσεις της Siemens
"Καπέλο" από 100 έως 140% στις τιμές των ιατρικών υλικών

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει εξαγγείλει πως το πάρτι των υπερτιμολογήσεων στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει, όμως το χάος με τις προμήθειες των νοσοκομείων συνεχίζεται και θέτει τις ζωές των ασθενών σε κίνδυνο!
Δραματικά τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία, όπου τα επείγοντα χειρουργεία γίνονται μετ' εμποδίων, ενώ σε πολλά νοσοκομεία τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται. Στον πρώτο μεγάλο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, η υπερκοστολόγηση έφτασε ακόμη και στο 140%! Ο διαγωνισμός αναβλήθηκε και θα επαναρχίσει σε 20 μέρες!

Πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

 Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις εννιά οι εργαζόμενοι στην ΠΥΡΚΑΛ και τα Ελληνικά Οπλικά Συστήματα με συγκέντρωση.
στη λεωφόρο Μεσογείων έξω από το υπουργείο Άμυνας. Στις έντεκα έξω από το μέγαρο Μαξίμου θα συγκεντρωθούν οι γονείς που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του κέντρου Τυφλών και παραπληγικών.
Κλειστά θα παραμείνουν πολλά δημαρχεία σήμερα από τις δέκα μέχρι τη μία καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.
Newsit

ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 46% ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010

Ευχάριστα τα δημοσιονομικά νέα που έχονται από τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο Ιανουάριου-Ιουνίου 2010. Σύμφωνα με αυτά σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 9.645 εκατ. ευρώ από 17.866 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 46,0% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% με βάση το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του εξαμήνου του 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα δημοσιονομικά μέτρα του 2010. Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%. 
fimotro

Αλλάζουν τα δεδομένα για τα χειμερινά λάστιχα στα αυτοκίνητα

Δεν είναι ξεκάθαρος ο σχετικός νόμος
Επειδή ο σχετικός νόμος δεν είναι ξεκάθαρα διατυπωμένος, το δικαστήριο στο Όλντεμπουργκ έκρινε ότι είναι παράνομος. Ο νομομοθέτης οφείλει να τον διορθώσει. Πρόκειται για το σχετικό νόμο που ρυθμίζει τον χειμερινό εξοπλισμό των αυτοκινήτων, που ισχύει εδώ και τέσσερα χρόνια και προβλέπει υποχρεωτικά χειμερινά λάστιχα (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες δηλαδή χειμερινά) το χειμώνα με τα χιόνια και τις παγωνιές. Αυτή η υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη να εξοπλίζει το όχημά του για το χειμώνα με χειμερινά λάστιχα (αλλιώς δεν αναλάμβανε η ασφάλεια τις ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος)  αναβάλλεται προσωρινά μέχρι που ο  νόμος να επανέλθει διορθωμένος. Πήρε φωτιά η νομοπαρασκευαστική επιτροπή εν όψει του χειμώνα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΦΥΛΑΞΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!!!
φωτο ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ