Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

"Νέο" σχολείο για... καλά γεράματα

Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)
Το «νέο σχολείο» που έχει εξαγγείλει η υπουργός Παιδείας απ’ ό,τι φαίνεται τα πρώτα 50 μεταβατικά χρόνια της εφαρμογής του θα τις έχει τις αντιφάσεις του γιατί έλαχε να δρομολογηθεί και σε συνθήκες ΔΝΤ. Θα είναι «νέο» μεν αλλά θα έχει ολίγον τι πεπαλαιωμένο προσωπικό, αφού θα λιγοστέψουν οι νέες αφίξεις και θα επιμηκυνθεί το ηλικιακό όριο εξόδου από το εκπαιδευτικό λειτούργημα.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται ότι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων καταργείται διάταξη που προέβλεπε ότι θα παίρνουν σύνταξη το αργότερο στα 60, με 30 – 35 χρόνια εργασίας, για να μη γερνάνε μέσα στις αίθουσες και στο εξής αυτό το όριο θα ανέβει στα 65 και τα 70 με 40 χρόνια εργασίας ακατέβατα. Άλλο θέμα που όταν θα κόβουν την κορδέλα θα παίρνουν τα εύσημα που έφτασαν ως εκεί και όχι σύνταξη.
Η έλλειψη οργανωμένων Σταθμών Αναψυχής 
στην Εγνατία Οδό ηχηρό παράδειγμα
Σε μια εποχή όπου και το τελευταίο ευρώ μετράει για την Ελλάδα της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ένα φαινόμενο που βιώνουμε όσοι διασχίζουμε ως ταξιδιώτες απ’ άκρη σ’ άκρη τη βόρεια Ελλάδακοινή λογική και το δημόσιο αίσθημα.
Ο λόγος για τους Σταθμούς Αναψυχής (όπως με πολλή φαντασία βαφτίστηκαν!) επί της Εγνατίας Οδού, από την αρχή του «πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ευρώπης» -την Ηγουμενίτσα- έως το τέλος του –τους Κήπους του Έβρου.
Ύστερα από γενική κατακραυγή  για την έλλειψη πρόβλεψης απαραίτητων χώρων στάσης και αναψυχής ανά τακτά διαστήματα -σ΄ έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο σχεδόν 650 χλμ- εδέησαν επιτέλους ο έως πρότινος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. να εγκρίνουν την κατασκευή τέτοιων χώρων!  Κι ο κοινός νους υπέθετε ότι οι χώροι αυτοί θα ήταν αντάξιοι της ποιότητας και του μεγέθους του αυτοκινητοδρόμου που εξυπηρετούν.  Ότι θα ήταν εγκαταστάσεις που δεν θα

ΣΑΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ!

Ρεπορτάζ : Νίκος Μάστορας (από ΤΑ ΝΕΑ)

Στο μάθημα της Ισπανικής Γλώσσας πήγαν καλύτερα εφέτος οι υψηλόβαθμοι υποψήφιοι σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μαθήματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ιω. Πανάρετος. Oι αριστούχοι (18-20) στα Ισπανικά υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι ενώ αυξήθηκαν και οι αριστούχοι στα Γερμανικά, αντίθετα με τους υψηλόβαθμους υποψηφίους στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, το ποσοστό των οποίων μειώθηκε. Σύμφωνα με την ανάλυση του υφυπουργού Παιδείας, στις κατανομές των βαθμολογιών ανά μάθημα, παρατηρείται: Στο Ελεύθερο Σχέδιο έχει αυξηθεί φέτος κατά 11,39% το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν από 15 και πάνω. Αντίθετα, στο Γραμμικό Σχέδιο μειώθηκαν σημαντικά οι υποψήφιοι που έγραψαν από 15 και πάνω φτάνοντας μόλις το 45,78% το 2010 ενώ το 2009 άγγιζαν το 65,93%. Στα Αγγλικά

Λιγότεροι φόροι, σε όσους προστατεύουν το περιβάλλον...

Πρόταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής...
Λιγότερους φόρους σε όσους περιορίζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προστατεύουν την ποιότητα των επιφανειακών υδάτων, τιμολόγηση του νερού άρδευσης που χρησιμοποιείται στην γεωργία και απαγόρευση της οικιστικής ανάπτυξης εντός των ορίων των παράκτιων υγροτόπων, προτείνει στην τελική της έκθεση, η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.
«Από τις εργασίες της Επιτροπής διαπιστώθηκε μία ακατανόητη σπατάλη υδατικών πόρων αλλά και μια επίσης ακατανόητη αντίληψη ότι οι ποταμοί και οι λίμνες μπορεί να είναι παραλήπτες αστικής, γεωργικής και βιομηχανικής ρύπανσης» αναφέρει ο

Κλειδί τα πλασματικά χρόνια

Οδηγός για την αναγνώρισή τους με ή χωρίς εξαγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης 
 
Δέκα κλειδιά που οδηγούν ενωρίτερα σε έξοδο από τον εργασιακό βίο με βασικό όχημα τον πλασματικό χρόνο εργασίας (έως 7 έτη) με ή χωρίς εξαγορά μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι
ασφαλισμένοι.

Διευκρινίζεται ότι όσα πλασματικά έτη εξαγοράζονται θα είναι για την προσαύξηση της σύνταξης και όσα δεν εξαγοράζονται για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Χρήση πλασματικού χρόνου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι έχουν πάνω από 12 συντάξιμα πραγματικά έτη.

ΑΓΡΟβολεμένη… ΓΗ

Γράφει ο Δημήτρης Συρμάτσης.

 Ώρες ώρες είναι να ανατριχιάζεις με αυτά που ακούς για το μεγαλείο των πολιτικών μας ανδρών. Έχουμε που έχουμε όλοι μας τα μεγάλα μας οικονομικά προβλήματα, έχουμε και τις καταγγελίες για το πάρτυ των βολεμένων και των ρουσφετιών της εκάστοτε εξουσίας.
Ρουσφετόμετρο δεν υπάρχει σαφώς, αλλά δεν μπορείς να μην αηδιάσεις, εν μέσω ασφαλιστικού και υπέρογκου ΦΠΑ, με τις αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ.
Προσελήφθησαν στον οργανισμό γυμναστές, γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, ένας μακιγιέρ, δασοπόνοι, απόφοιτοι σχολών τουριστικών...
επαγγελμάτων, τελειόφοιτοι λυκείου, δεκάδες φοιτητές και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα. Μάλλον θα είχαν ανάγκη τα χωράφια και τα αγροτικά προϊόντα για γυμνασμένους κοιλιακούς, ανάλυση των δεδομένων της wall street, αποκρυπτογράφηση του Πλάτωνα, καλύτερα αρώματα και μάσκαρα, να μάθουν πως βούλιαξε ο Τιτανικός, πως μιλάς στους τουρίστες, καθώς και τι ποτά σε στέλνουν «αδιάβαστο».

"Παλιοί και φθαρμένοι" στους 53 της Ντόρας!


 ΟΝΝΕΔίτες, γενικοί γραμματείς, συνεργάτες υπουργών και ... σύζυγος πρώην βουλευτή
Από τον Κώστα Ζωγράφο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
 
Εκτός από τον Γιάννη Οικονόμου και την Όλγα Βησσαράκη, βρήκαμε και άλλα πρόσωπα που έχουν κυβερνητικό και κομματικό παρελθόν με τη ΝΔ, μεταξύ των "53" που πλαισιώνουν το Forum της Ντ. Μπακογιάννη και που υποτίθεται ότι είναι ...νέα και άφθαρτα στελέχη. Αποδεικνύεται το αντίθετο: Κουβαλάνε τη φθορά της εξουσίας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ασκήσει...
Το σοβαρότερο ποιο είναι: Οτι από την επίσημη παρουσίαση των βιογραφικών τους, αποκρύπτονται
Δείτε λοιπόν πώς (και με ποιον αύξοντα αριθμό) παρουσιάζονται και ποια ... προσθήκη πρέπει να ...
γίνει στον καθένα:
οι ...άλλες ιδιότητές τους.

Κύμα φυγής απο τους Έλληνες..

Τριάντα οκτώ στους εκατό Έλληνες και 48 στους εκατό πολίτες της ΕΕ, δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, στην περίπτωση, που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας.
Αυτό προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τη γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για

ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ !...

Τι άλλο θα μπορούσε ν΄ αποτελέσει την απόλυτη απόδειξη της ξεφτίλας του ελληνικού κράτους, απ΄ αυτή τη διαδικασία της απογραφής των υπαλλήλων του ; Τι άλλο θα περιέ-γραφε εναργέστερα την ανικανότητα και τη χρεοκοπία των εκάστοτε διαχειριστών, αυτού του κράτους, δηλαδή των ελλήνων πολιτικών;Θυμόμαστε τον ηθοποιό Παπαδόπου-λο να διαφημίζει κάποια εθνική απογραφή και να πλασάρει το σλόγκαν «ωραίοι είμαστε, αλλά πόσοι είμαστε ;».Τώρα ο Ραγκούσης το θέτει αλλιώς : «παίρνεις λεφτά απ΄ το κράτος ; Δήλωσέ το !...».

Kαλοβλέπει τη ΔΩΔΩΝΗ η Τράπεζα Ηπείρου

Του Αλέκου Παπαδόπουλου
 Ανεξάρτητα από τις μετέπειτα εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο επίκεντρο και σε δηλώσεις των παραγωγών, των πολιτικών παραγόντων και στελεχών αλλά και των μέσων ενημέρωσης ως μία αξιόπιστη επιλογή για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης.Το Δ.Σ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ύστερα από τις εξελίξεις αυτές συζήτησε το θέμα και το ενδεχόμενο να ασχοληθεί μελλοντικά με την προοπτική της συνδιοίκησης – συνδιαχείρισης με άλλους συνεταιριστικούς οργανισμούς, πάνω απ’ όλα όμως με τους πραγματικούς δικαιούχους, που είναι οι κτηνοτρόφοι.Ο πρόεδρος του Δ.Σ Κ. Ζωνίδης χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιο το αίτημα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ υπό τον έλεγχο των

«Σταθμός για το μέλλον των αγροτών τα φωτοβολταϊκά»

Στόχος η ενίσχυση του αγροτικού τους εισοδήματος
Πρόταση «σταθμό» για το μέλλον και την ανάπτυξη των αγροτών έχει καταθέσει ο συντονιστής του Νομαρχιακού Έργου της ΝΑΘ, Γιώργος Τσαμασλής. Η πρόταση αφορά στη δυνατότητα που πρέπει να δοθεί στους αγρότες, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και βιομάζα, με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού τους εισοδήματος.
Μάλιστα, ο κ. Τσαμασλής επισημαίνει πως επιβάλλεται να μπορούν να γίνουν επενδύσεις ακόμη και σε γαίες υψηλής παραγωγικότητας, όπου όμως διατηρούνται αυστηρές προϋποθέσεις. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η εισήγηση του κ. Τσαμασλή είχε κατατεθεί από τις αρχές της ανάληψης των καθηκόντων του και, μετά από πολλά χρόνια, άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά» μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Παπανδρέου: η Δικαιοσύνη να παίξει το ρόλο της

Η Δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη γιά να κάνει ότι θέλει.
Αυτό το μήνυμα έστειλε στους δικαστές ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τη δήλωση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, περί ατιμωρησίας των ισχυρών του χρήματος.
“Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η Δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της”, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
Αναφέρθηκε ακόμη στη δημόσια διοίκηση, τονίζοντας ότι είναι ο μεγάλος ασθενής, ότι έχει εθιστεί στο πελατειακό σύστημα και πως είναι μέρος του προβλήματος.
Newsit

Τo σχέδιο για το εφάπαξ

 Σχέδιο τεσσάρων σημείων για να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ σε περισσότερους από 18.000 δημοσίους υπαλλήλους ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αυτήν τη στιγμή χρειάζεται πάνω από 800 εκατ. ευρώ για να καταβάλει τα εφάπαξ σε όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.
Γι’ αυτό το φλέγον θέμα υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών (Γ. Παπακωνσταντίνου) με το υπουργείο Εργασίας (Αν. Λοβέρδος και Γ. Κουτρουμάνης) και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το τελικό πακέτο μέτρων. Στόχος των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι να επιταχυνθεί η έκδοση του εφάπαξ, που λόγω των οικονομικών προβλημάτων του ασφαλιστικού φορέα καθυστερεί έως και δύο χρόνια.


ethnos.gr

Στην Κρήτη Τετάρτη και Πέμπτη η Αλέκα Παπαρήγα

Στην Κρήτη θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Ειδικότερα, η κ. Παπαρήγα μεταβαίνει την Τετάρτη στα Χανιά, όπου το πρωί θα επισκεφθεί εργοστάσιο ανακύκλωσης-

Η Γαλλία απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε σε πρώτη ανάγνωση, με συντριπτική πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα που κρύβει όλο το πρόσωπο, στους δημόσιους χώρους, παρά τις δικαστικές επιφυλάξεις και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε το σχέδιο νόμου μεταξύ των Μουσουλμάνων.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 335 ψήφους έναντι μιας. Όλη η δεξιά πτέρυγα ψήφισε υπέρ του σχεδίου νόμου. Η αντιπολίτευση (Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Πράσινοι) αρνήθηκε να μετάσχει στην ψηφοφορία. Το σχέδιο νόμου θα πάει το Σεπτέμβριο στη Γερουσία, οπότε και θεωρητικά εάν εγκριθεί εκεί, θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ ταχέως.

Εκπτώσεις-ρεκόρ ως και 80% υπόσχονται οι έμποροι

Οι εκπτώσεις αρχίζουν από αύριο έως τις 31/08
Τι να προσέξετε στις αγορές σας
'Ηδη επιχειρήσεις χαρίζουν τον ΦΠΑ 
'Ερευνα αγοράς από το Newsit
Με το δεξί φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν αύριο οι εκπτώσεις για τον καταναλωτή, αφού η κρίση θα οδηγήσει σε εκπτώσεις από 50% ως και 80%.. 40% μέχρι 60% έχει πέσει ο τζίρος στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και έτσι οι εκπτώσεις θα είναι ρεκόρ προκειμένου οι έμποροι να βάλουν ρευστό στα ταμεία.
Το κέντρο υπόσχεται εκπτώσεις σε ρούχα και παπούτσια 50%-60%-70% από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων.

Μεγάλες και πασίγνωστες φίρμες με οικιακά ήδη ετοιμάζουν εκπτώσεις σε όλα τα υποκαταστήματα από 50% ως 60%.
Κλιμακωτά θα γίνουν οι εκπτώσεις, ανάλογα με την κίνηση, και στα ηλεκτρικά είδη που με το καλημέρα όμως θα ξεκινήσουν με εκπτώσεις ως 40%, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν και για προϊόντα που θα φτάσουν στο ένα τρίτο της τιμής από τη δεύτερη βδομάδα και μετά.  Στα πολυκαταστήματα η κίνηση έχει πέσει σε ποσοστό ως και 50% και έτσι οι εκπτώσεις θα κινηθούν σε ανάλογα ποσοστά ενώ οι καταστηματάρχες ετοιμάζουν και “πακέτα” με δωροεπιταγές.
Πολλά καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη τις προσφορές με κάποια από αυτά να "φωνάζουν" οτι χαρίζουν τον ΦΠΑ.
Newsit

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Στο Ρiccolo Μondo των Βρυξελλών γιόρτασαν προχθές ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Γ. Ζαννιάς μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Για πρώτη φορά εδώ και 10 μήνες ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του Εurogroup χωρίς να ασχοληθεί κανένας με την Ελλάδα! Αυτή τη φορά την παράσταση έκλεψε η Σλοβακία με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της στην αντιγραφή του ελληνικού μοντέλου. Ελπίζω η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ να προσφέρει στους Σλοβάκους πολύτιμες συμβουλές για τη συνέχεια...
Στο εστιατόριο βρίσκονταν ήδη οι ευρωβουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Σ. Δανέλλης, Γ. Σταυρακάκης, Κ. Αρσένης και οι κυρίες Αννυ Ποδηματά και Μαριλένα Κοππά . Συνέτρωγαν με τον κ. Ι. Ραγκούση, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι εργασίας στην πραγματική πρωτεύουσα της χώρας μας.
***
Και ενώ ο κ. Ραγκούσης βρισκόταν στην πραγματική πρωτεύουσα της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκάρωνε επίθεση εναντίον του και εναντίον του κ. Α. Λοβέρδου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Β. Μουλόπουλος, Μ. Κριτσωτάκης, Π. Λαφαζάνης και η κυρία Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδουψέγουν τους δύο υπουργούς με κοινοβουλευτική τους ερώτηση επειδή τα υπουργεία τους έχουν εγκρίνει ενίσχυση του... ΣΕΒ με 1.995.000 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση».
Υποτίθεται ότι τα δύο εκατομμυριάκια θα αξιοποιηθούν για να μπορέσει ο ΣΕΒ (ως «κοινωνικός εταίρος»...) να αξιολογήσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Δημόσιο προς τις επιχειρήσεις. Οι βουλευτές θεωρούν ότι πρόκειται για πεταμένα λεφτά, αφού η ποιότητα των υπηρεσιών ενός Δημοσίου που εγκρίνει κονδύλια για τον ΣΕΒ δεν μπορεί να είναι εξαιρετική.
«Πεταμένα λεφτά» όμως προσφέρονται από κεκτημένη ταχύτητα (για ανάλογες άχρηστες δουλειές) σε ισχυρότερους θεσμούς κοινωνικής εξουσίας, όπως είναι η ΓΣΕΕ. Και στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν θα μπορούσαν να αδικηθούν οι αποσυνάγωγοι της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή οι βιομήχανοι.
***
Μπάτλερ αφρικανικής καταγωγής έχει προσλάβει η Εθνική Τράπεζα για τα γεύματα που παραθέτει η διοίκηση στους επιφανείς. Η εύστοχη επιλογή ασφαλώς ταιριάζει με τον πολυφυλετικό χαρακτήρα της σημερινής Ελλάδας και ιδίως του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπου βρίσκεται το κτίριο της διοίκησης.
Τραπεζικοί κύκλοι πάντως εκτιμούσαν χθες ότι η πρόσληψη του μπάτλερ ίσως εντάσσεται στη στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκη . Και εξηγούσαν ότι οι άραβες επενδυτές μπορεί να επενδύσουν ευκολότερα στην Εθνική αν στα γεύματα εργασίας αισθάνονται σαν στο σπίτι τους...
***
Εσπασε τον κουμπαρά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους ο κ. Φ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο). Πρόκειται για το γνωστό Ταμείο που είχε ιδρύσει με πολλές φανφάρες ο Πρόεδρος της Βουλής καλώντας επιφανείς, αλλά και απλούς πολίτες να συνεισφέρουν για να πληρωθεί το χρέος των 300 δισ. ευρώ.
Το Ταμείο ετέθη υπό την αιγίδα του κ. Κ. Παπούλια και συγκέντρωσε τελικώς 3,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό δεν είναι σπουδαίο. Τα 3,5 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν ούτε για... μία ώρα, αφού η Ελλάδα (μετά τις περικοπές) δανείζεται με ρυθμό 4 εκατ. ευρώ την ώρα.
Και ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο. Με τον ρυθμό που συγκέντρωσε κεφάλαια ο κ. Πετσάλνικος (3,5 εκατ. ευρώ σε έξι μήνες) θα μπορούσε να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος αν συνέχιζε να συλλέγει προσφορές για τα επόμενα... 50.000 χρόνια!
***
Επειτα από εκατομμύρια ώρες διαβούλευσης και συσκέψεων με τον κ. Αθ. Τσούρα, αποφασίστηκε χθες ποιοι θα είναι οι πρώτοι υποψήφιοι από το ΠαΣοΚ εν όψει των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου. Με την ελπίδα ότι το χρίσμα του κόμματος που υπέγραψε το μνημόνιο δεν θα αποδειχθεί «φιλί του θανάτου» για κάποιες υποψηφιότητες αναφέρω ότι οι «τυχεροί» είναι: Κ. Ασκούνης (Καλλιθέα), Θ. Ορφανός (Αλιμος), Γ. Χαραλάμπους (Ν. Ιωνία), Β. Γιαννακόπουλος (Αγία Παρασκευή) και Ν. Ζενέτος (Ιλιον). Δεν χρειαζόταν πάντως τόση διαβούλευση για να τους «ανακαλύψουν». Οι περισσότεροι είναι ήδη δήμαρχοι εκλεγμένοι με το ΠαΣοΚ...


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Η ανάπτυξη πρέπει να συνδυάζει την επένδυση στη γνώση και τα νέα προϊόντα

 "Ζήσαμε την καταστροφή, τώρα πρέπει να ζήσουμε την ανάπτυξη κι αυτό για εμάς είναι μονόδρομος". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Σύμπραξη Marfin Investment Group- Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ), με θέμα «Δημιουργώντας τον Ελαιώνα του 21ου αιώνα, ένα οδοιπορικό δράσεων από την καταστροφή στην ανάπτυξη».Κατά την ομιλία της, η υπουργός υπογράμμισε ότι "οι συμμαχίες που αναπτύσσονται με βάση την κοινωνική -εταιρική ευθύνη αποτελούν πρότυπο για μια νέα πορεία προς μια νέα

Νέα εξέγερση βουλευτών του ΠαΣοΚ

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου με 14 συναδέλφους της επανήλθε στις καταγγελίες κατά της Τράπεζας της Ελλάδος
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ (Από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Η νηνεμία που περίμεναν στο ΠαΣοΚ μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δεν ήρθε. Οι βουλευτές του κόμματος εξακολουθούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας προκαλώντας αναταράξεις και στην κυβέρνηση. Χθες 15 βουλευτές με επικεφαλής την κυρία Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επαναφέροντας τις ενστάσεις τους για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοπρασίας και την παράλληλη εισαγωγή της αυτοματοποιημένης επανεισαγωγής (recycling) των συναλλαγών και κατηγορώντας την Τράπεζα της Ελλάδας για κερδοσκοπία. Επιπλέον, οι βουλευτές της Ηπείρου και της Θράκης βρίσκονται σε αναβρασμό για το ενδεχόμενο να πωληθούν συνεταιριστικές επιχειρήσεις, όπως η Δωδώνη, η ΣΕΚΑΠ και η ΕΛΒΙΖ, παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή της ΑΤΕ κ. Θ. Πανταλάκη ότι αυτό που ενδιαφέρει την τράπεζα είναι η

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Άμυνας...

Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) την ώρα που πραγματοποιούν διαμαρτυρία μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εξόφληση των αποδοχών τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ο κόκκινος πρόεδρος στην πράσινη ΠΑΕ

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος λέει ότι θέλει να συνασπίσει τις συνιστώσες του Παναθηναϊκού
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (Από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ενας «κατακόκκινος» πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, οργανωμένος στη διάρκεια της δικτατορίας στη «Δημοκρατική Αμυνα», καταδικασμένος από το έκτακτο στρατοδικείο σε κάθειρξη 8 ετών, έγινε από χθες... πράσινος καθώς ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος ήταν το όνομα-έκπληξη που ανακοίνωσε ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης. Ο 68χρονος νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται ότι δεν ξέχασε την πολιτική καταγωγή του ούτε χθες. Στις πρώτες δηλώσεις του δύο φορές μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό με τον... Συνασπισμό, αλλά δεν τον σταμάτησε το σαρδάμ. Προσπάθησε να το καλύψει λέγοντας: «Φαίνεται ότι ασχολήθηκα με την πολιτική».

Στη Βουλή το ασφαλιστικό του Δημοσίου-”στο δρόμο” οι ένστολοι το απόγευμα


Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής πάει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου.
Νέα βασική αλλαγή το ότι γυναίκες με ανήλικα παιδιά οι οποίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 50ο έτος ενώ δεν θίγεται κανείς από όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Παράλληλα θα τροποποιηθούν, μέχρι αύριο, οι διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ είναι η πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί αύριο μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ για τις 12 προγραμματίζεται μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν όμως από σήμερα το απόγευμα στις έξι με την πορεία στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστών στην Πλατεία συντάγματος.

Newsit

Νέο πλήγμα στη "βαριά βιομηχανία" της χώρας

Χ Ω Ρ Ι Σ    Λ Ο Γ Ι Α

Δέκα ξένες τράπεζες έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή έκδοση

Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση 
της ελληνικής οικονομίας  
Οι ελληνικές τράπεζες, όπως άλλωστε αναμένονταν εξαρχής, «σάρωσαν» τη χθεσινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Σε τι συνίσταται;
Στο γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετείχαν ενεργά και 10 ξένα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία διεκδίκησαν και πήραν το δικό τους μερίδιο αγοράς από τα έντοκα που εκδόθηκαν. Το γεγονός

Ο Doctor Θάνατος στο Berliner Club

Της Τζένης Κ. (pontiki.gr)
Εικόνες από τις μελλοντικές οικονομικές κλινικές της Γερμανικής Καγκελαρίας: Η τεχνοκράτισσα νοσοκόμα Μπριγκίττε, Μπέρθα ή Χέλγκα, κρατάει το χέρι του υπερχρεωμένου ασθενούς  και με περισσή υπομονή του δίνει κατευθύνσεις... «Πρώτα τις βαθιές και διαρκείς αναπνοές... Φουουουου! Φουουουου! Μετά τις γρήγορες, τις λαχανιαστές...! Μπράβο! Ντας ιστ κγουντ..!  Έχει ήδη φανεί η κορφή της ταλαιπωρημένης σας ψυχής που τείνει να εξέλθει απ’ το φινιστρίνι κινδύνου...Μην αγκομαχάτε παρακαλώ γιατί διαχέεται η μυρωδιά του πεινασμένου σας χνώτου...  »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΣΟΥΚΑΣ
φωτο ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ