Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Πρωτοφανής δολοφονία...

Ένας πραγματικός δημοσιογράφος άφησε ως ήρωας την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Η δολοφονία του είναι πρωτοφανής για τα Ελληνικά δεδομένα μετά τη δικτατορία. Όχι επειδή και μετά το τέλος της δικτατορίας δεν λειτουργούσε και λειτουργεί σύστημα τρομοκρατίας κατά των ανεξάρτητων - πραγματικών δημοσιογράφων (αλλά και ανθρώπων με άλλες επαγγελματικές ιδιότητες που υπηρετούν την αλήθεια), αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η μέθοδος της εκτέλεσης για να «βγει από τη μέση» ένας τέτοιος άνθρωπος, που ανήκει δηλαδή σε αυτές της φωνές του κοινωνικού μας βίου.
Το ένα και συγκεκριμένο σύστημα καταπίεσης, κοινωνικής αδικίας, αφαίμαξης του εθνικού πλούτου, κατακράτησης προς ίδιον όφελος της προόδου της πατρίδας, μέχρι σήμερα

Δείτε που "θάβει" ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος την είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια στο zougla.gr


Ακόμα και τη στιγμή του μεγάλου δράματος, της μεγάλης τραγωδίας, ο εγωισμός του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δεν υποχωρεί. Δείτε που έβαλε την είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκόλια. Σε ένα μικρό κουτάκι κατω-κατω.
Την ώρα που δέχεται επίθεση η δημοκρατία και η δημοσιογραφία, ο Μακης Τριανταφυλλόπουλος σφυρίζει αδιάφορα ... ε μάλλον λοιπόν έχει αυτή τη απάθεια γιατί αυτός υπηρετεί άλλου είδους δημοσιογραφία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

  Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια: Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τα ξημερώματα, μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει. Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου και πιστεύουμε ότι οι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν.Στους οικείους του, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Yποκρισίας το ανάγνωσμα

 Στην εποχή των μεγάλων  εξερευνήσεων, τότε που οι Ευρωπαίοι ανακάλυπταν και κατακτούσαν την Αμερική, οι ιερείς βάπτιζαν χριστιανούς τους ιθαγενείς πριν τους περάσουν μαχαίρι οι αποικιοκράτες. Η εκκλησία με αυτόν τον τρόπο έδινε άμεση άφεση αμαρτιών στους  άρπαγες δολοφόνους  και «έσωζε» τις ψυχές των δολοφονημένων. Η καθαγίαση των επιλογών της εξουσίας είναι  άλλωστε, το βασικό καθήκον της εκκλησίας...
Στο πλαίσιο αυτού του καθήκοντος στις Βρυξέλλες  βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο. O αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες σε συνάντηση διαλόγου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που διοργανώνει η ΕΕ.

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Αργύρη για την περιφέρεια Ηπείρου

 Αυτήν την περίοδο κορυφώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες, κυρίως ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, για την επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ,η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αργύρη για την περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός,πως σε σημερινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ακούστηκαν για κάθε μια από τις περιφέρειες, 2-3 επικρατέστερα ονόματα "πράσινων" στελεχών για την θέση του υποψηφίου, πλην της περιφέρειας Ηπείρου,για την οποία ακούστηκε μόνο το όνομα του Β.Αργύρη. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!!!

Ήθελαν τη σιωπή του...

Από τον Κυριάκο Βελόπουλο 
Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης
Η στυγερή δολοφονία του Σωκράτη με λύπησε βαθύτατα. ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ, ΦΙΛΟΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ με πνεύμα οξύ. Δίχως να υπολογίζει το κόστος δημοσιοποιούσε τα θέματά του και στηλίτευε τα κακώς κείμενα του σύγχρονου κοινωνικού και πολιτικού βίου. Το μήνυμα που αποπειράθηκαν να στείλουν οι στυγνοί δολοφόνοι του δεν...
πρέπει να μας φοβίσει. Ήθελαν τη σιωπή του. Δεν το κατόρθωσαν. Γιατί εμείς θα συνεχίσουμε το έργο του. Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε όπως ο Σωκράτης.
Εύχομαι να είναι γαλήνιο το ταξίδι του, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 

Η ανακοίνωση του "Θέμα 9.89" για τον Γκιόλια..

"Η οικογένεια του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 98.9 εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τη δολοφονία του Γενικού Διευθυντή Σωκράτη Γκιόλια.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας υπήρξε υπόδειγμα μαχητικής αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας ταγμένος στο καθήκον του και μόνο. Η εκτέλεση του αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον Τύπο και στο βαθμό που αυτός αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας, χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία.
Ευχόμαστε η αστυνομία να βρει τους δράστες της πρωτοφανούς εκτέλεσης. Στην έγκυο σύζυγό του και στο παιδί του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και υποσχόμαστε να σταθούμε..

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ-MARFIN

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις σχέσεις της Μονής Βατοπεδίου με την  τράπεζα Marfin διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.  Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος. Μεταξύ άλλων, θα εξετάσει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται πως η μονή έλαβε από την τράπεζα δάνειο ύψους 156,9 εκατ. ευρώ χωρίς την παροχή εγγυήσεων.
Σύμφωνα με το πόρισμα, διέθεσε μέρος του δανείου για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ, το 2007, τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του επενδυτικού ομίλου Marfin και τη συμμετοχή σε εταιρείες του ομίλου.
fimotro

Αποκάλυψη: Η νέα Mercedes A-Class

Οι Γερμανοί το έχουν αποφασίσει: Η επόμενη γενιά της A-Class δε θα έχει καμία σχέση με το σημερινό μοντέλο, αφού θα κληθεί να «χτυπήσει» εμπορικά το πετυχημένο Audi A3, την BMW Σειρά 1, το VW Golf και βεβαίως τη νέα Alfa Romeo Giulietta. Ετσι το νέο μικρομεσαίο αυτοκίνητο των Γερμανών δε θα διαθέτει τη γνώριμη πολυμορφική μορφή του, αλλά θα είναι ένα καθαρόαιμο hatchback, όπως το σχέδιο που σας αποκαλύπτουμε.
Κοινώς θα φέρει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του ηλεκτρικού πρωτότυπου BlueZero Concept.
Το νέο μοντέλο θα «χτιστεί» στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα που έχει έτοιμη η Mercedes και η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της, όπως στην επόμενη B-Class.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Μέλους της γραμματείας της ενιαίας αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή τον σημερινό αποκλεισμό της χωματερής της Δουρούτης


 "Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων, για μια ακόμη φορά ένιωσα έκπληξη που ο άρχοντας της πόλης με την μεγαλύτερη παραγωγή απορριμμάτων, δηλώνει αναρμόδιος για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακόμα ένας εγκατέλειψε τη Μέρκελ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχασε άλλον ένα σημαντικό υποστηρικτή της, με την ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκράτη δημάρχου του Αμβούργου, Όλε βον Μπουστ, ότι παραιτείται. Είναι ο έκτος αξιωματούχος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ που φεύγει από το πολιτικό προσκήνιο τον τελευταίο χρόνο.
Ο Όλε βον Μπουστ δεν εξήγησε γιατί παραιτείται και περιορίστηκε να δηλώσει ότι αφήνει εγκαίρως το αξίωμά του για να επιτρέψει στον διάδοχό του να προετοιμαστεί ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το 2012 στο Αμβούργο. Διευκρίνισε ότι η παραίτηση είναι δική του απόφαση και ισχύει από τις 25 Αυγούστου. "Υπάρχει χρόνος για τα πάντα", ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τηλεφωνικά την Μέρκελ, η οποία έδειξε "κατανόηση" για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Θα "αστράψει" και θα "βροντήξει" η ΔΙ.ΑΣ. και στα Γιάννενα.

Νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης μπαίνει 
από σήμερα στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ» (Δίκυκλη Αστυνόμευση), ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι 96 αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στη ΔΙ.ΑΣ θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και θα περιπολούν στο κέντρο και στις γειτονιές των πόλεων, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος.

Γ. Μαρακάκης: «Να ερευνηθεί το αρχείο Γκιόλια»

Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια να αποτελεί την αρχή σημαντικών αποκαλύψεων, εφόσον αξιοποιηθεί το αρχείο του σωστά, έκανε ο δικηγόρος του Γιάννης Μαρακάκης.
Όπως ο ίδιος είπε στον Σκάι, «είναι πολύ πιθανό ακριβώς επειδή δεχόταν πολλά μηνύματα από διαφορετικές πλευρές να έχει φυλάξει αρχεία όπου ακόμα και αν δεν φωτογραφίζουν ποιοι βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα, τουλάχιστον θα δίνουν στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε αυτούς».

H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΧΤΑ...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

"Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Συγκεκριμένα: · Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009. · Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες: Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009. Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009. Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009. Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009. Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)". 
fimotro

Μπάσκετ: «Λύγισε» η Εθνική Νέων


Αυτό που πέτυχε πέρυσι το καλοκαίρι η Εθνική μας ομάδα Νέων Ανδρών μπάσκετ δεν κατάφερε να το επαναλάβει και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στο μεγάλο τελικό απ' τη Γαλλία με σκορ 73-62 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση. Οι πιτσιρικάδες του Κώστα Μίσσα έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά εκεί το πολύ κακό ξεκίνημα τους έφερε να κυνηγούν τους «τρικολόρ» σ' ολόκληρη την αναμέτρηση.
Περισσότερα στο www.sportnooz.gr.

Αύριο η κηδεία του Σωκρ. Γκιόλια...

 Αύριο στις 16.30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια.

Μέχρι αύριο η άρση του απορρήτου στο troktiko

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διαδικασία άρσης του απορρήτου του blog troktiko, που σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχει αποσταλεί απο την υπηρεσία, της οποίας ηγείται ο κ. Μ.Σφακιανάκης, σχετικό αίτημα στην google, ενώ η απάντηση αναμένεται εντός της αυριανής ημέρας.
Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία εκτιμά, ότι απο την άρση του απορρήτου στο συγκεκριμένο blog μπορούν να υπάρξουν αρκετά στοιχεία, που θα συμβάλλουν στις έρευνες για τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου.

πηγή: parapolitika.gr 

Αγοράσαμε άρματα που ξεφλουδίζουν και F-16 που μπάζουν νερά!

Η Ελλάδα μια χώρα που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να ξοδεύει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς για τον φόβο του γείτονα, αυτά που αγοράζει βγαίνουν ελαττωματικά και το πιο εξωφρενικό είναι οτι οι προμηθευτές μας είναι στο απυρόβλητο! Οι γερμανοί και πάλι κυριαρχούν στο σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα η Real News.
Για να αγοράσουμε 170 καινούρια άρματα μάχης Leopard, πληρώσαμε 2,2 δις ευρώ στην γερμανική KMW.

Βίντεο για τη "Σέχτα Επαναστατών"...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ.....TI;

Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης Στο: http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/07/ti.html
Οι τεχνοκρατες του Δ.Ν.Τ. τρομαζουν με το μεγεθος του πληθωρισμου και ανησυχουν….Λογικο ειναι…Εμας μας ανησυχει καθολου;Ο πληθωρισμος είναι η εκατοστιαια αυξηση τιμων βασικων προιοντων όπως οριζονται από το Υπουργειο Αναπτυξης...Δηλαδη παιρνουμε 30 βασικα αγαθα και βασει της αυξησης στις τιμες αυτων μετραμε το πληθωρισμο....
Πριν την αυξηση του Φ.Π.Α τον Ιουλιο ο πληθωρισμος «ετρεχε» με 5,2%.....Αυτο σε συνδυασμο με τη μειωση των μισθων και τη πτωση του τζιρου στις μικρομεσαιες επιχειρησεις δημιουργει συνθηκες φτωχειας....Οι τεχνοκρατες της Τροικα φυσικα εξεφρασαν τις ανησυχιες τους αλλα για το πώς θα αντιμετωπιστει αυτό ουτε κουβεντα....

Εξαφανισμένη η “πράσινη ενέργεια”

Mηδενική πρόοδος για τις ΑΠΕ επί μήνες
του Σωτήρη Χιωτάκη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Η κρίση φαίνεται ότι  έχει πάρει …αμπάριζα και τις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) όπου, παρόλο που κατατίθενται συνεχώς  νέες αιτήσεις για έργα που παραπέμπουν  στην πραγματοποίηση επενδύσεων αρκετών  δισεκατομμυρίων ευρώ, μόνο στα φωτοβολταϊκά συστήματα καταγράφεται κάποια κινητικότητα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνει το Μηνιαίο Δελτίο ΑΠΕ  του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού  Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρισμού), με εξαίρεση τα φωτοβολταϊκά, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο δεν υπήρξε η παραμικρή προσθήκη σε εγκατεστημένη ισχύ.

Διαλύεται το κράτος; Πολλοί είναι αυτοί που την "κοπανάνε" από το Δημόσιο


Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι του δημοσίου σκέφτονται να την ... κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Σε συνδυασμό και με την αδυναμία νέων προσλήψεων θα μείνουν πολλές οργανικές θέσεις κενές! Θα μπαίνουμε σε δημόσια υπηρεσία και δε θα βρίσκουμε υπάλληλο ούτε για πληροφορίες. Το ασφαλιστικό και η απόλυση των συμβασιούχων γονατίζει το δημόσιο
"Συμπτώματα διάλυσης παρουσιάζει ο κρατικός μηχανισμός με την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι απολύσεις των συμβασιούχων που “έβγαζαν” μεγάλο τμήμα της δουλειάς, οι περικοπές μισθών και κοινωνικών δαπανών και η μεγάλη ανατροπή του ασφαλιστικού έχει σα συνέπεια να “γονατίσει” το κράτος  και να εξυπηρετείται ακόμη λιγότερο ο ταλαίπωρος πολίτης.
Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται  ότι “το δημόσιο έχει καθίσει”, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλο στοίχημα την εφαρμογή του Καλλικράτη, με τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση να κινδυνεύει να μην έχει υπαλλήλους να την εφαρμόσουν.

Οι κρίσιμες 48 ώρες για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Μέσα στις επόμενες ώρες συνεδριάζει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων 
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν από σήμερα κιόλας οι διαδικασίες για την πώληση ή όχι της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες (το αργότερο μέχρι αύριο) θα συνεδριάσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να ορίσει το σύμβουλο ή του συμβούλους που θα αναλάβουν για λογαριασμό του δημοσίου να εξετάσουν την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς και να την αξιολογήσουν  στο πλαίσιο  της γενικότερης κατάστασης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος σήμερα.

Διπλό μαχαίρι στις συντάξεις

Μείωση κατά 30% από τις περικοπές των επιδομάτων 
και τον ΛΑΦΚΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης  (ΤΑ ΝΕΑ)

Διπλό μαχαίρι, μέσα στο καλοκαίρι, στις συντάξεις βάζει η κυβέρνηση- κατ΄ εντολήν της τρόικας- με την κατάργηση του επιδόματος αδείας και των επιδομάτων Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και με την καθιέρωση του νέου ΛΑΦΚΑ (ειδική εισφορά συνταξιούχων). Η μείωση στις συντάξεις μόνον από αυτές τις δύο περικοπές εκτιμάται από τη ΓΣΕΕ ότι θα κινηθεί στο 30%. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν την αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ, καθώς και τη σχετική Υπουργική Απόφαση (Εργασίας και Οικονομικών) για όλη τη διαδικασία μαζί με διευκρινίσεις και παραδείγματα για την περικοπή των επιδομάτων στις συντάξεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περικοπή του δώρου Πάσχα σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία έγινε ήδη και εντός της εβδομάδος θα γίνει η περικοπή και στο επίδομα άδειας (σ.σ.: στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το επίδομα άδειας θα καταβληθεί στις 22 Ιουλίου 2010, μαζί με τη σύνταξη μηνός Αυγούστου). Οσον αφορά τον νέο ΛΑΦΚΑ, η περικοπή θα αρχίσει στο τέλος Ιουλίου (σύνταξη Αυγούστου). Οι προϋποθέσεις και τα ποσά
1 Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας καθορίζονται πλέον στο ποσό των 400 ευρώ τα Χριστούγεννα και των 200 ευρώ αντίστοιχα το Πάσχα και το καλοκαίρι. Προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτών των ποσών, όμως, είναι ότι οι συνταξιούχοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Το πόκερ των τραπεζιτών

Μετά την πρόταση Σάλλα η σκυτάλη στην Εθνική, που ετοιμάζει σούπερ deal - Ολο το παρασκήνιο, τα σχέδια και οι προσδοκίες τραπεζών και κυβέρνησης 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)

ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης προειδοποιούσε τους συνομιλητές του στον Τύπο ότι « εφέτος το καλοκαίρι
δεν θα πάτε διακοπές». Κανένας όμως δεν φανταζόταν ότι θα άνοιγε τόσο απότομα το παιχνίδι της τραπεζικής αναδιάρθρωσης, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών. Μία εβδομάδα, λοιπόν, πριν από τα ευρωπαϊκά stress tests και εν αναμονή της έκδοσης των αποτελεσμάτων

του δεύτερου τριμήνου ο κ. Μ. Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς τάραξε τα νερά με τη συνδυασμένη πρότασή του για εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του ΤαχυδρομικούΤαμιευτηρίου και έκτοτε ο κύκλος του χρήματος πήρε φωτιά.

ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ολοκλήρωσε το πρωί της Κυριακής την τετραήμερη επίσκεψή της στην Κίνα, αναχωρώντας από την επαρχία Σαάνσι. Η Μέρκελ είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου κι υπέγραψε διμερείς συμφωνίες στα πεδία του εμπορίου, της ενέργειας και του περιβάλλοντος...
Στην πρωτεύουσα της Σαάνσι, Σιάν, η Μέρκελ συνοδευόμενη από τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο επισκέφθηκε γερμανικές και κινεζικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης της κοινοπραξίας Siemens Signaling Company Ltd. Η Μέρκελ χαρακτήρισε το εργοστάσιο της Ζίμενς ένδειξη της καλής σχέσης των δύο χωρών και των προοπτικών που υπάρχουν.

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί


Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία ολοήμερων νοσοκομείων με πενθήμερη απεργία. 

Με πενθήμερη απεργία από σήμερα Δευτέρα αντιδρά η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στις διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθείται από το υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ολοήμερων νοσοκομείων.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα επιτρέψουν στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας να επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο ο πολίτης για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες περίθαλψης που δικαιούται μέσω της γενικευμένης λειτουργίας ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία» .

Συνεργατες του Σωκρατη Γκόλια στο ΘΕΜΑ 989 : Δεν θα πούμε ονόματα αλλά ξέρετε τι θέμα έπαιζε τον τελευταίο καιρό και τις απειλές που δέχόταν

Σκιαγραφούν κάποιον? Βολές και υποννοούμενα ... Το επαναλαμβανουν συνεχως ... τον Μάκη Τριανταφυλόπουλο εννούν?  "Ηταν πληρωμενη δολοφονια...καποιο θέμα ενόχλησε...κατι ήταν να αποκαλυφθει" "πάει το μυαλό σας" "δεν θα κάτσουμε να κλάψουμε θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ, έτσι όπως θα ήθελε ο Σωκράτης"
Αυτά λέγονται από τους άμεσους συνεργάτες, του μέχρι χθες διευθυντή τους, στο ΘΕΜΑ radio 989. Κάποιοι αφήνουν υπονοούμενα ότι ξέρουν καταστάσεις... δεν ξέρουμε αν είναι σωστά αυτά ή είναι από την σύγχυση και συγκινηση στην οποία τελούν αυτή τη στιγμή

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΤΩ, ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ"


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να είναι αλλοδαποί και να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό αγνώστου ατόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις άνδρες ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα, με λευκά πουκάμισα και γιλέκα. Όταν χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του άτυχου δημοσιογράφου πατέρα ενός παιδιού, είπαν ότι είναι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. "Κατεβείτε κάτω κύριε Γκιόλια. Είμαστε αστυνομικοί. Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο", είπαν στο θυροτηλέφωνο οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ...

Πληρωμένοι δολοφόνοι γάζωσαν με πιστόλια έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:20 το πρωί το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Τον γάζωσαν με περισσότερες από δέκα σφαίρες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις συνθήκες της δολοφονίας, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση, άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικώς ή του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του στην οδό Δαιδάλου 21 και του ζήτησε να βγει στην είσοδο. Εκεί τον πυροβόλησαν με πιστόλι πέντε φορές με αποτέλεσμα να τον

Σωκράτη Γκιόλια δεν είσαι νεκρός...

 Ένας άνθρωπος τόσο νέος μόλις 37 ετών να είναι νεκρός έξω από το σπίτι του...Ένα παλικάρι που δούλευε από παιδί ακόμα για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ζωής...Ένας άνθρωπος που ότι έκανε το έκανε με πολύ δουλειά και χωρίς να χρωστάει σε κανέναν τίποτα και καμία χάρη...
Δουλειά και οικογένεια...Ο αθλητισμός ..και όλα αυτά να γίνουν κομμάτια μόνο και μόνο γιατί;Ποιος είναι ο λόγος;Οι δολοφόνοι του θα έχουν τη μοίρα που τους αξίζει...Τα λόγια είναι λίγα..Όποιος τον ήξερε πραγματικά θα καταλάβαινε ότι ήταν τόσο καθαρός και αγνός στην ψυχή του...Ένα πραγματικό παιδί με καθαρότητα και διαύγεια πνεύματος...Σωκράτη θα σε θυμόμαστε πάντα...

Από το troktiko

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ;

Αυτή ήταν μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του troktiko την οποία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. αναζητώντας τα ίχνη των δραστών που δολοφόνησαν τον Σωκράτη Γκιόλια. Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε από χθες το απόγευμα 3 - 4 φορές και κατά την Ελληνική Αστυνομία μπορεί να συνδέεται με περίεργα κυκλώματα και επιχειρηματίες που όπλισαν τα χέρια των δραστών.

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ρεπορτάζ: Νικολ. Τρίγκα (απο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής)

  Χάος αναμένεται να επικρατήσει στα δημόσια σχολεία την ερχόμενη σχολική χρονιά, αφού θα υπάρξει αθρόα φυγή εκπαιδευτικών λόγω του συνταξιοδοτικού και λόγω των σοβαρότατων περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση (σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας) στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.
Φέτος, το υπουργείο Παιδείας έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Αυτό της ομαλής λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί, όμως, από την πλευρά τους εκτιμούν ότι τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα στα σχολεία θα είναι τεράστια και θα οφείλονται στα μεγάλα κενά που θα υπάρξουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Άγνωστοι δολοφόνησαν το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια


Άγνωστοι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Διαδάλου στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 05:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Τότε αυτός κατέβηκε και βγαίνοντας από την πολυκατοικία των γάζωσαν με όπλο αφήνοντας τον νεκρό.
Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες είδαν δύο ή τρία άτομα να φεύγουν τρέχοντας από τη σκηνή και να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο.
Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.
Άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν  διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9.89" και ένας από τους ιδιοκτήτες του blog Troktiko.

Αντίο Σωκράτη, Καληνύχτα Ελλάδα!

 Ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά το όνομα του δημοσιογράφου, που δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί: Είναι ο Σωκράτης Γκιόλιας.

Αναξιόπιστη η αξιολόγηση των μαθητών

Οι καθηγητές βαθμολογούν μόνο στη βάση των σχολικών διαγωνισμάτων
Φωτογραφία
Ένας στους δυο καθηγητές πιστεύουν πως η αξιολόγηση των μαθητών, όπως γίνεται σήμερα, δεν παράγει έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα. Στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης των σχολικών επιδόσεων των παιδιών, ενώ οι απόψεις διίστανται στο ερώτημα εάν το υφιστάμενο σύστημα βοηθά στην καλυτέρευση των ακαδημαϊκών επιπέδων. Αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από τα αποτέλεσμα της έρευνας με θέμα «Η κατανόηση του ρόλου των διαγωνισμάτων από εκπαιδευτικούς των Λυκείων της Λεμεσού και οι απόψεις τους για το κατά πόσο τα διαγωνίσματα επιτυγχάνουν αυτό τον ρόλο».
Τη σχετική εργασία διενήργησε η καθηγήτρια Αγγλικών του Λανιτείου Λυκείου Β’, Ναδίνα Θαλασσέτη, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της για ΜScin ΕducationalLeadership and Μanagement.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΠΡΕΣΠΕΣ φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ