Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ...

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη
(εκπρόσωπος συντακτών Έθνους και Έθνους της Κυριακής)
Πριν λίγο πληροφορήθηκα την απόλυση τεσσάρων μελών της ΕΣΗΕΑ, από το ΕΘΝΟΣ τα οποία εργάζονταν ως συντάκτες των ενθέτων της εφημερίδας, αλλά και στο καθημερινό ΕΘΝΟΣ. Η αιτία των απολύσεων σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας είναι η απόφασή της για κατάργηση των ενθέτων λόγω της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα απολύονται οι παρακάτω συνάδελφοι:
Τάνια (Διονυσία) Μαρκουτσά- ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ-Αρχισυντάκτρια  Ειδικών Εκδόσεων-στήλη Σύγχρονη Ζωή στο καθημερινό Εθνος, Σύνταξη, επιμέλει Εθνος on line (πρόσληψη Σεπτέμβριος 2002)

Γαργάρα..

Ούτε μια ζωντανή σύνδεση δεν πραγματοποιήθηκε απο τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης για να αποχαιρετήσουν τον συνάδελφο τους δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.. Χθες πολλοί απο τους μεγαλοδημοσιογράφους ωρύονταν στα παράθυρα για τον άδικο χαμό του δημοσιογράφου, ενώ σήμερα αποφάσισαν να μην διακόψουν το πρόγραμμα τους κάνοντας γαργάρα την.. κηδεία του Γκιόλια.. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.. Να χαρούμε την ενημερωτική και έγκυρη δημοσιογραφία σας.. Ντροπή σας..

Bundesbank: Σε κίνδυνο η ευρωζώνη

Η Bundesbank θέλει μία ΕΕ και μία ΕΚΤ που θα λειτουργεί μόνο στα εύκολα ενώ στα δύσκολα θα τραβάει 
ο καθείς το δρόμο του
της Κωνσταντίνας Δημητρούλη
Το όραμα των εμπνευστών της Ενωμένης Ευρώπης δεν ήταν άλλο από μία ισχυρή οικονομική ένωση. Ωραίο ακούγεται αλλά η ιστορία έδειξε ότι όσο μεγαλώνει μία οικογένεια είναι σχεδόν αδύνατον να ελέγξεις όλα τα μέλη της και να διασφαλίσεις μία ισορροπημένη οικονομική ευημερία για όλα. Ωστόσο, κάποιοι από τους εμπνευστές της εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αυτό μπορεί  να συμβεί και μάλιστα ανεξάρτητα από το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν κάποιοι λαοί για να προλάβουν το τρένο της ανάπτυξης των μεγάλων οικονομιών της ΕΕ. Και ο λόγος είναι ότι οι ανισορροπίες δημιουργούν πρόβλημα στα υπόλοιπα πλούσια μέλη της οικογένειας. Πρόκειται για τις επισημάνσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας η οποία στην έκθεση του Ιουλίου αναφέρει ότι «οι οικονομικές ανισορροπίες που

Τραγικός θάνατος 49χρονου εργάτη στην Επισκοπή Ιωαννίνων!!!

Στο εργοτάξιο του εμπορικού κέντρου ΙΚΕΑ
 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για τον θάνατο του Δημητρίου Τραμπαδούρου, 49 ετών.Ο άτυχος εργαζόμενος τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα, 20 Ιουλίου 2010 και ώρα 10.00 π.μ., κατά τη διάρκεια εργασίας διάστρωσης τσιμέντου στο υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο στη θέση Επισκοπή του Δήμου Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων. Ο θάνατος του Δημητρίου Τραμπαδούρου επήλθε λόγω πτώσης του από κυκλικό άνοιγμα δαπέδου ισογείου και από ύψος 4,70 μέτρων στο υπόγειο του κατασκευαζόμενου κτιρίου.Υπηρεσιακοί παράγοντες του

Μαυρογιαλούρος...

Μας δουλεύει ο συμπαθής, κατ΄άλλα, Γκιουλέκας?Είναι εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. και μας λέει ότι θα κατέβει υπερκομματικός υποψήφιος Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη? Μεγάλη πλάκα έχει. Ιδιαίτερα στο σημείο που όπως είπε ευχαρίστησε το κύριο Σαμαρά για την στήριξή του, και του έκανε γνωστό πως θα κατέβει υποψήφιος έξω από κομματικές σημαίες. Μαυρογιαλούρος. Το σωτήριον έτος 2010...
Nonews

Το κεράσι δίνει λύση στις αϋπνίες!!

Τη λύση ενάντια στις αϋπνίες, φαίνεται ότι μπορεί να δώσει ο χυμός κεράσι, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη.
Εθελοντές που έπιναν ένα ποτήρι χυμό από κεράσια, χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη το πρωί και το απόγευμα, απολάμβαναν περισσότερη ώρα στην αγκαλιά του Μορφέα σε σύγκριση με άλλα άτομα που έπιναν ίδια ποσότητα άλλων χυμών.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν χυμό κεράσι κοιμούνταν 17 λεπτά περισσότερο τη νύχτα σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν άλλου είδους χυμούς.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Μedicinal Food», δρα Γουίλφρεντ Πίτζεον, πιθανότατα ο χυμός κεράσι πολεμά τις αϋπνίες, χάρη στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.


iKypros
http://ianjerry.blogspot.com/2010/07/blog-post_761.html

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Παρακαλώ θερμά να δημοσιοποιήσετε την παρακάτω ανοιχτή μου επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Και σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων διπλά, εάν τό κάνετε εγκαίρως, ώστε
να έχει τον χρόνο να τό σκεφτεί καλά και να τό αποφασίσει.


κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ. Κάρολε Παπoύλια,
αντί για την ανούσια 36η επανάληψη της γιορτής στο προεδρικό μέγαρο στις 24 Ιουλίου, και κενή κατά τη γνώμη μου περιεχομένου, αφού αποκατάσταση ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ διαπιστώσαμε και όχι δημοκρατίας, προτείνω τα εξής:
Στις 23 Ιουλίου να οργανώσετε μιά γιορτή για την πτώση της χούντας. Και την επόμενη, 24/7, να τήν κηρύξετε ως ημέρα εθνικού πένθους για την εγκατάσταση ολιγαρχίας, που από το 1974 συνεχίζει έως τις μέρες μας. Να είστε βέβαιος, κ. Πρόεδρε, ότι θα καταγραφεί στην Ιστορία μιά τέτοια, τολμηρή, αποφασή σας να αποκατασταθεί η αλήθεια και να σταματήσει ο φενακισμός και εμπαιγμός των Ελλήνων.

Σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων, εάν το τολμήσετε...
Ναπολέων Παπαδόπουλος

Το γνωστό ως τώρα σύμπαν

Ρυθμίστε την ποιότητα της εικόνας στο 720p-HD και απολάυστε ένα ταξίδι στο σύμπαν... Η αντίληψη των μεγεθών και των αποστάσεων είναι πραγματικά ασύλληπτη!


http://zitoumeno.blogspot.com/2010/07/blog-post_71.html

Έκλεισε το γερμανικό Κοινοβούλιο

Η Καγκελάριος ελπίζει  να ησυχάσει λίγες μέρες
Οι διακοπές είναι περίοδος χαλάρωσης, ξεκούρασης και αυτοσυγκέντρωσης για όλους τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα για κείνους που ζουν συνέχεια με στρες κι έντονη καθημερινότητα, είναι άκρως απαραίτητες. Για την κ. Μέρκελ, που έχει καθημερινά να ισορροπεί όρθια σε δυο βάρκες (προβλήματα κυβερνητικού συνασπισμού και όχι μόνο), οι διακοπές είναι περισσότερο από απαραίτητες. Θεωρούνται επιβεβλημένες. Σήμερα, τελευταία ημέρα των εργασιών, στήθηκε μπροστά από τους φακούς και τους δημοσιογράφους, φόρεσε το πλατύτερο χαμογελο ευτυχίας και τους αποχαιρέτησε για το επόμενο χρονικό διάστημα. Φέτος ίσως να χάρηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά που ήρθαν οι διακοπές, αφού πέρασε μία από τις πιο δύσκολες πολιτικές περιόδους της ζωής της (προβλήματα με τα κόμματα συνεργασίας, παραίτηση προέδρου δημοκρατίας, δυσκολίες ανάδειξης του δικού της προτεινόμενου προέδρου και άλλα). Με ιδιαίτερη χαρά εγκαταλείπει σήμερα το Βερολίνο. Καλή ξεκούραση και διασκέδαση Άνγκελα!

6, 5 δισ. ευρώ για ελαττωματικά τανκ και f-16


Το ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που ξοδεύει δισεκα-τομμύρια ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό είναι κάτι που το γνωρίζουμε, όπως και το ότι συχνά οι διπλωματικές μασ σχέσεις με Αμερική, Ισραήλ αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες που παράγουν εξοπλιστικά προγράμματα (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία), εξαρτώνται από τον ...λογαριασμό που θα κάνουμε.!
Όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Real News", πλέον αποδεικνυόμαστε και τουλάχιστον "αφελείς" σε αυτές τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων που πληρώνει ο πολίτης, καθώς για να αγοράσουμε 170 καινούρια άρματα μάχης Leopard, πληρώσαμε 2,2 δισ. ευρώ στην γερμανική KMW, τα οποία όμως βγήκαν ...ελαττωματικά.!

Παραμένει ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γερμανίας

Ύστερα από πολλές συζητήσεις υπέγραψε παράταση συμβολαίου
 Οι γερμανοί φίλαθλοι, αλλά και ολόκληρος ο μποδοσφαιρικός κόσμος της Γερμανίας αναπνέει με ανακούφιση: Ο αγαπημένος τους προπονητής, Γιοαχίμ Λέβ (50 ετών),  υπέγραψε παράταση του συμβολαίου και παραμένει προπονητής της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ύστερα από την επιτυχημένη παρουσία της εθνικής Γερμανίας στο παγκόσμιο κύπελλο της Αφρικής, η Γερμανία ελπίζει στην κατάκτηση του επόμενου τίτλου που θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο ίδιος ο προπονητής δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου: "Είμαι ευτυχής που τα βρήκαμε και χαίρομαι για τη συνεργασία που  έχουμε".

Ποδοσφαιριστής έβγαλε τα οπίσθιά του στη φόρα!

 Πήγε να κάνει πλάκα στους συμπαίκτες του, αλλά η φωτογραφία του με τα γυμνά οπίσθιά του κυκλοφόρησε σαν αστραπή σε όλο το διαδίκτυο. Βλέπετε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν είχε ιδέα ότι από πίσω του υπήρχε φωτογράφος...
Ο
Τόρστεν Μάτουσκα από την ομάδα Union της Λίβερπουλ πόζαρε περήφανος στην τελευταία σειρά μαζί με τους συμπαίκτες του. Και μπορεί η φωτογραφία από μπροστά να φαίνεται άκρως φυσιολογική, αλλά από πίσω αποκτά άλλο ενδιαφέρον...

Βρε, πώς αλλάζουν οι ρόλοι και οι καιροί !!!

Ποιος θα το φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια; Και οι δυο είχαν μεγάλη δύναμη, λόγω της θέσης τους. Σήμερα όμως ο ένας, ο αχώνευτος και απίθανος Αγγέλου, απολογείται για κακούργημα, ο άλλος καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο Αγγέλου νόμισε ότι με το να πει αυτό που ήθελε ο ίδιος, θα μπορούσε να αποφύγει την κλήση, να ξανακαθήσει  και να τα πει από την αρχή, αλλά με τα πραγματικά στοιχεία. Κλήθηκε  ξαφνικά από την Ειρήνη Καλού και μέχρι τώρα καταθέτει στην εφέτη ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση. Ο δεύτερος, ο Ζορμπάς αυτή την ώρα, δέχεται ερωτήσεις από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής στη βουλή. Σημειολογικές παρουσίες. Ο πρώτος επί κυβέρνησης Καραμανλή "έφαγε" τον δεύτερο. Τώρα άλλαξαν οι καιροί, άλλαξαν και οι ρόλοι...

Τελευταίο αντίο στο Σωκράτη

Στρατιώτης πυροβολεί εναντίον συναδέλφων του

Στο Αφγανιστάν άναψαν τα αίματα  των στρατιωτών. Ένας οπλίτης του αφγανικού στρατού, σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στα βόρεια της χώρας, έστρεψε το όπλο του εναντίον συναδέλφων του. Από το όπλο του έπεσαν νεκροί ένας συνάδελφός του και δυο αμερικανοί πολίτες, υπάλληλοι του στρατοπέδου, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες του εκπροσώπου των "ειρηνευτικών" δυνάμεων, διερευνώνται τα αίτια του συμβάντος.

Μαχαίρι ετοιμάζεται να μπει έως το τέλος του 2011 στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών Ταμείων

8.900 υπεραιωνόβιοι και 25.000 ανάπηροι- μαϊμού! 
Από κόσκινο περνάνε 150.000 συνταξιούχοι για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως παίρνουν σύνταξη και ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) χωρίς να τα δικαιούνται. Μαχαίρι θα μπει έως το τέλος του 2011 στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων.
Μαχαίρι ετοιμάζεται να μπει έως το τέλος του 2011 στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών Ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.), αφού ο νόμος ορίζει ότι τα ποσά που καταβάλλονται θα προσαρμόζονται ώ στε να υπάρχει ισορροπία παροχών και εισφορών. Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες περνούν από κόσκινο 150.000 συντάξεις που φέρονται να εισπράττουν μη δικαιούχοι.

Απολογείται για το Βατοπέδι ο Γ. Αγγέλου

Απολογείται ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας, Ειρ. Καλού, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου.
Η κατηγορία σε βάρος του κ. Αγγέλου απαγγέλθηκε μετά την εμπλοκή του ονόματός του, από μάρτυρες και κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίοι κάνουν λόγο για "κεντρικό συντονισμό στην υπόθεση των ανταλλαγών με άνωθεν παρεμβάσεις".

Τόσο ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όσο και κατηγορούμενοι και μάρτυρες ενώπιον της ανακρίτριας, έχουν κάνει λόγο για παρεμβάσεις του κ. Αγγέλου στην υπόθεση και για κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό στην όλη υπόθεση των ανταλλαγών του δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου.

Ο κ. Αγγέλου αναμένεται να αρνηθεί όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε οικειότητα με τους μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου. 

nooz

Διθέσιο «Smart» από την Mini;

 Ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, στις διαστάσεις των Smart και Toyota IQ, με τα σήματα της Mini ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η BMW. Έγκυρες πηγές που επικαλούνται δηλώσεις ανώτατου στελέχους της γερμανικής εταιρίας τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό στην έκθεση της Γενεύης το 2011 να δούμε στο περίπτερο της Mini ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο πόλης.
Το ενδιαφέρον των Γερμανών για τα μοντέλα αυτού του είδους είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Η BMW μάλιστα είχε παρουσιάσει το 1997 ένα πρωτότυπο με το όνομα Spiritual, το οποίο ωστόσο ήταν τετραθέσιο και είχε μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ αυτές του Smart.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πολύ μικρό Mini βρίσκεται στο στάδιο τους σχεδιασμού και οι Γερμανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και θέση για τρίτο άτομο (όπως στο IQ). Δύο ονόματα που έχουν προταθεί για το μελλοντικό μοντέλο είναι τα «MINI Minor» και «MINI Mini».

πηγή

Το τελευταίο αντίο στον Σωκράτη

Ο κόσμος αποχαιρετά αυτή την ώρα το Σωκράτη Γκιόλια. Τον 37χρονο δημοσιογράφο, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε χθες με 13 σφαίρες από τα χέρια των τρομοκρατών.
H κηδεία γίνεται αυτή την ώρα στον ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Τη νεκρώσιμο ακολουθία ψάλλει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.
Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι έχουν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την εκκλησία όπου η οικογένειά του έζησε στο παρελθόν χαρούμενες στιγμές και σήμερα ζεί την πιο τραγική στιγμή της. Στην εκκλησία αυτή ο Σωκράτης Γκιόλιας ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την γυναίκα του Αδαμαντία - μάρτυρα της στυγερής δολοφονίας του - και βάφτισε το γιο του Ευθύμη.

Ελλάδα "ψηφίζουν" για τις διακοπές τους οι πολίτες της ΠΓΔΜ

Τα "σκήπτρα" κρατά η Κέρκυρα

 Βασικό  τουριστικό  προορισμό, αποτελεί φέτος η Ελλάδα, για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσίευμά της  εφημερίδας "Βέτσερ".  Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, φέτος, η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου επέτρεψε στους πολίτες της ΠΓΔΜ να αγοράσουν ταξιδιωτικά πακέτα για τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Θάσο.
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει "πράσινο μαργαριτάρι της Μεσογείου" την Κέρκυρα, επισημαίνοντας πως το νησί αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια, με θαυμάσιες καφετέριες και όμορφες παραλίες για ξεκούραση και αναζωογόνηση.
Αφιέρωμα στη Σαντορίνη δημοσιεύει  και η εφημερίδα "Σπιτς". Στο σχετικό δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο "Όταν πέφτει ο ήλιος στη Σαντορίνη", αναφέρεται πως το νησί αυτό είναι ένα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα, με όμορφες παραλίες, πεντακάθαρα νερά κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνάντηση Κωνσταντόπουλου με Σαμαρά

Με τον Βαγγέλη Σαμαρά και τον σύμβουλο της ΓΗΠΕΛ είχε ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκου Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο νέος πρόεδρος των "πρασίνων" ενημερώθηκε για τα χρονικά στάδια και όλες τις πτυχές του σύνθετου έργου και οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οριοθετούνται ως εξής:
Ο Παναθηναϊκός έχει τηρήσει με απόλυτη συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την απόφαση του ΣτΕ. Μετά την εν λόγω απόφαση, έχει καταθέσει υπεύθυνα συγκεκριμένους

Ιούλιος 2010: Οφειλόμενος φόρος τιμής στους νεκρούς του 1974

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πολέμησαν οι πολεμιστές του 1974 είναι γνωστές, σε κάποιους από πρώτο χέρι, σε άλλους μόνο από ακούσματα και διηγήσεις .Ήταν και τότε Ιούλιος και η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτανε τους 38 και πλέον βαθμούς. Οι σημερινές δηλαδή συνθήκες δυσφορίας της Λευκωσίας. Ο όγκος των εχθρικών πυρών ήταν τεράστιος ειδικά σε επιλεγμένες περιοχές (ΕΛΔΥΚ, Μονάδες Πυροβολικού και αλλού, χώρους συγκέντρωσης και αλλού).
Οι πολεμιστές τότε έπρεπε όχι μόνο να αντέξουν τον ήλιο και την αφόρητη ζέστη, αλλά και να ζήσουν κάτω από συνθήκες δίψας, που όσοι έζησαν μέσα στις μάχες θυμούνται ότι η γλώσσα τους κολλούσε άπειρες φορές στον ουρανίσκο τους από την έλλειψη πόσιμου νερού. Χώρια που το κύριο, το πρώτιστο τους καθήκον ήταν να πολεμήσουν και να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις βολές που γίνονταν με κάθε είδους όπλο εναντίον τους και την πατρίδα. 

Αγροτικά προϊόντα: Μείωση τιμών, αύξηση κόστους παραγωγής

Κατά 0,5% μειώθηκαν οι τιμές παραγωγού (δείκτης εκροών) το δωδεκάμηνο Μαΐου 2009-Μαίου 2010, που απόλαυσαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι από την πώληση των προϊόντων τους, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα (δείκτης εισροών) αυξήθηκε κατά 4,9%, διαμορφώνοντας έτσι τη διαφορά τιμών-κόστους στο -5,4%.Με βάση τα επίσημα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν το 12μηνο Μαΐου 2009 – Μαΐου 2010 κατά 0,5% κατά μέσο όρο, με μεγαλύτερες μειώσεις εκείνες στα εσπεριδοειδή (-20,2%), το βαμβάκι και τον καπνό (-19,8%

Αγαπάμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα. Επισκεφθείτε την Ελλάδα φέτος.

«Θα ήθελα να πω σε όλους εσάς εμείς οι Ελληνό Αμερικανοί να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε και για την κληρονομιά μας. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα, το ίδιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για τους ίδιους λόγους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτό που είπαν οι πρόγονοί μας «παν μέτρον άριστον».Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Η Ελλάδα υπήρχε για χιλιάδες χρόνια και θα υπάρχει για χιλιάδες χρόνια ακόμα. Για όλους εμάς που αγαπάμε την Ελλάδα και είμαστε περήφανη γι’ αυτήν θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα.
Πιστεύουμε ότι θα πάμε στην Ελλάδα, θα επισκεφθούμε την Ελλάδα, μόλις επιστρέψαμε με την σύζυγό μου από ένα Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και ήταν πολύ όμορφα, όπως πάντα άλλωστε.
(Δείτε το βίντεο)

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά στα Γιάννενα

Την Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, συνεδρίασε η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων στα γραφεία του Κόμματος, με αφορμή την οργάνωση της περιοδείας του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στα Ιωάννινα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010.Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Ιωαννίνων και από την κεντρική Διοίκηση του Κόμματος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Υπεύθυνος Κινητοποίησης κ. Αλέκος Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Οργανωτικού κ. Ιωάννης Χονδρόγιαννος και ο Τομεάρχης Οργανωτικού κ. Γιώργος Σπύρου.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Νομό και τέλος ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Ιωάννης Παπαθανασίου κάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας να παρευρεθούν την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, στις 18:30 στο ξενοδοχείο GRAND SERAI, όπου ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει την οικονομική πρόταση «Στρατηγική Ελπίδας για την έξοδο από την κρίση».

Αρχέγονη τρομοκρατία

γνωμη 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Οσοι παρακολουθούν εκ του μακρόθεν τα πολλά αιματηρά τρομοκρατικά επεισόδια των τελευταίων δύο ετών, διαπορούν και εκπλήσσονται κάθε φορά από την ένταση και το βάρος των πράξεων.
Δεν κατανοούν τα γεγονότα, αδυνατούν να προσεγγίσουν το φαινόμενο και τον παραλογισμό της τυφλής βίας που τα συνοδεύει.

Και δικαίως, αφού η συμβατική σκέψη δεν επαρκεί να συλλάβει ότι αυτό που συμβαίνει στον διευρυνόμενο κύκλο της βίας είναι πολύ διαφορετικό και απόλυτα ξένο προς την κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα της χώρας. Κακά τα ψέματα, η διαφορά συνετελέσθη από τον Δεκέμβρη του 2008 και εντεύθεν.

Καταδίκασε ο ΟΑΣΕ τη δολοφονία Γκιόλια...

Τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια καταδίκασε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να προσάγουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης. «Ζητώ από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η δολοφονία αυτή θα ερευνηθεί γρήγορα και εξονυχιστικά και ότι...
 η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τα μέσα ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.
«Ελπίζω ότι οι δράστες αυτής της φριχτής δολοφονίας θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Δεν ξέρω αν η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν πράγματι δίπλα στον κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο το βράδυ στο «Σινέ Διάνα» του Πόρου για να παρακολουθήσουν μαζί την ταινία «Τhe kings of Μyconos». Κάποιοι λένε ότι την είδαν, αλλά κυβερνητικές πηγές το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ισως η εικόνα της Σεγκολέν να εμφανίζεται μπροστά σε ορισμένους σοσιαλιστές με ειδικό χάρισμα στην ενόραση, αλλά όχι φυσικά σε όλους...
Ανεξάρτητες πηγές του Πόρου πάντως βεβαιώνουν ότι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Αντα εμφανίστηκαν πολύ διακριτικά στον κινηματογράφο χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν από πριν και έβγαλαν εισιτήριο μόνοι τους χωρίς τυμπανοκρουσίες (σπάζοντας άλλη μία παράδοση που θέλει τον έλληνα πολιτικό να μην κουβαλάει πορτοφόλι...).

Στο έλεος...

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συμπληρώνονται 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είναι μία επώδυνη επέτειος για τη Μεγαλόνησο, για την Ελλάδα, για όλο τον Ελληνισμό. Η 20η Ιουλίου του 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται .Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματισθεί. Πρέπει να επιτευχθεί μία λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική,

"H δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ειναι έργο της ΠΤΕ"

 H ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ
Όπως επεσήμανα σε σχόλιο στο τρωκτικό ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΡΤΉΘΗ ΑΚΟΜΑ, " σύντομα θα αναλάβει την ευθύνη κάποια "τρομοκρατική" οργάνωση..." Όμως θυμίζω τί γράφω σε μια σχετικά πρόσφατη ανάρτησή μου για  την τρομοκρατία με τίτλο
"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
http://oimos-athina.blogspot.com/2010/07/blog-post_04.html 

Το δέντρο το γνωρίζουμε από τους καρπούς. Και στην προκειμένη περίπτωση, αν θέλουμε να δούμε την πραγματική ταυτότητα της τρομοκρατίας θα πρέπει να την αναζητήσουμε στα θύματά της!
Και για να ερευνήσουμε το φαινόμενο "τρομοκρατία" στην

Μαύρη λίστα με 8.200 κότερα - Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων

Επέμβαση ΣΔΟΕ σε Τροκαντερό, Καλαμάκι, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ελέγχονται Έλληνες κροίσοι με 8.200 πολυτελή γιοτ, εθνικά ή μέσω off shore και φοροδιαφυγή 10 δισ. ευρώ!Με την πολιτική εντολή “ξετρυπώστε” τους όλους” ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ που ηγείται ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελάρης βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλέον μαφιόζικη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Εισαγόμενους Ανατολικοευρωπαίους που ξεπλένουν μαύρο χρήμα νοικιάζοντας πολυτελή γιοτ για αποδράσεις λίγων ημερών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” η τριπλέτα της φοροδιαφυγής έχει ως εξής:
 Από τη μια Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και γενικώς “μαφιόζοι” από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης έρχονται στην Ελλάδα

Δεύτερο crash test για το Δημόσιο σε μια εβδομάδα

Το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει σήμερα 1,5 δισ.,
ελπίζοντας ότι θα πάρει 1,8 δισ., με επιτόκιο έως 4,5%
Άλλα 1,8 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να συγκεντρώσει σήμερα το νωρίς το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών. Αυτή τη φορά με την έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων (αντί εξαμήνων, όπως την προηγούμενη Τρίτη), με στόχο την κάλυψη παλαιότερης έκδοσης, η οποία λήγει. Το αρχικό ποσό, το οποίο θα επιδιώξει να συγκεντρώσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), θα είναι 1,5 δισ. ευρώ, αλλά στο οικονομικό επιτελείο είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι ότι θα σημειωθεί υπερκάλυψη, οπότε θα εξασφαλισθεί και το επιπλέον ποσό των 300 εκατ. ευρώ. Ένα δεύτερο στοίχημα θα είναι αν και κατά πόσο θα υπάρξει ενδιαφέρον κι από το εξωτερικό, για την εν λόγο έκδοση. Επειδή είναι πολύ βραχύβια, κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι ξένοι θα δώσουν το «παρόν». Άγνωστο, όμως, είναι πόσοι.
Τέλος, ένα τρίτο στοίχημα έχει να κάνει με το επιτόκιο στο οποίο θα γίνει η έκδοση. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσοστό της τάξης του 4,3% με 4,5%, το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες, φαντάζει μάλλον ικανοποιητικό.
  Voria.gr

Επικίνδυνα παιχνίδια;

Το «Π»  τον περασμένο Φλεβάρη (10/2/2010) στο πρωτοσέλιδό του είχε μεταφέρει πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης από ξένη μεγάλη δύναμη, σύμφωνα με τις οποίες έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη «μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στο Καστελόριζο»...
Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά. Η χώρα, όπως παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός, πέρασε σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας. Η εποπτεία από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας. Ζούμε από τότε στην εποχή του  ΔΝΤ, της εκθεμελίωσης εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της άγριας και εντεινόμενης λιτότητας. Από το δημοσίευμα του περασμένου Φλεβάρη μέχρι και σήμερα,

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ...

Άλλαξαν όλα μετά τις βαλλιστικές. Δεν θα γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και του ηλεκτρονικού ίχνους του ιστολογίου που διαχειριζόταν ο Σωκράτης Γκιόλιας. Οι υπολογιστές του μακαρίτη έχουν φτάσει ήδη στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης δεν θα προχωρήσει σε ταυτοποίηση της ip από την οποία έβλεπε τα e-mail του ο Γκιόλιας. Ποιος θα το τολμούσε;

Ο μαϊντανός είναι ανθεκτικός...

Της Μαρίλης Μαργωμένου (Καθημερινή)


Αυτές τις μέρες στην οδό Σίνα 18, έξω απ’ το γραφείο του Αλ. Μητρόπουλου, κάνει ουρά το τσούρμο των αδικημένων. Οσο κλείνει η στρόφιγγα για τους εργαζομένους, τόσο ανοίγει γι’ αυτόν. Στα γραφεία των εργατολόγων κάθε «κεφάλι» αποτιμάται 150 - 300 ευρώ. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τον πρωταγωνιστή του τηλεοπτικού εργατικού δικαίου.
Η ιστορία αρχίζει από παλιά, και ίσως είναι σκόπιμο να τον αφήσουμε μόνο του να συστηθεί. Το κάνει άλλωστε πρόθυμα, ακόμη κι αν τον πετύχετε στη μέση του δρόμου! Ως πειστήριο, επιδεικνύει μια φωτογραφία όπου παρακολουθεί την ομιλία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 στο Καστρί. Υστερα εξηγεί πώς διώχθηκε για χάρη του ΠΑΣΟΚ: «Στα 16 μου με απέβαλαν από τα γυμνάσια της Ηλείας»! Κι ύστερα, η ξενιτιά: «Μετανάστευσα στην Αθήνα το 1969», συνεχίζεται η οδύσσεια του ξεριζωμένου εργατολόγου. «Οι διώξεις μου διήρκεσαν όλη τη χούντα» - δηλαδή, μέχρι να γίνει 20 χρόνων...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΤΟ ΗΛΙΟ!!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΣ