Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΜΑ «ΜΟΡΦΩΣΙΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ»

Ν.Π.Ι.Δ / Π.Δ 51/1975

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 (7ος ) ΑΘΗΝΑ 105 52
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 Το ίδρυμα «Μόρφωσις Νεολαίας» (ιδρυτής Στέφανος Βασιλάκος) ανακοινώνει, ότι σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας θα απονείμει τα ετήσια χρηματικά έπαθλα και βραβεία στους απόφοιτους δικαιούχους μαθητές των ακριτικών σχολείων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και των 1ου Λυκείου Ιωαννίνων, Σχολής Βελλάς και σχολείο Κόντσικας , την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 και ώρα 11η πρωινή, στο Πνευματικό Κέντρο της έδρας του Δήμου Ζίτσας. Όλοι οι δικαιούχοι πρωτεύσαντες μαθητές έχουν ειδοποιηθεί με ταχυδρομική επιστολή.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το μουσικό σχολείο Ιωαννίνων

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων διαφήμισε το ξενοδοχείο του μεγαλοεκδότη της δεξιάς!!!

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς,στην εκδήλωση του κόμματος στα Γιάννενα ,ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας,παρουσίασε ως ένα από τα μεγάλα έργα της περιοχής, το ξενοδοχείο στο οποίο γίνεται η εκδήλωση!Να θυμίσουμε πως το ξενοδοχείο ανήκει στον μεγαλοεπειχηρηματία-εκδότη της παράταξης κ. Κώστα Μήτση.Ο εκδότης Κώστας Μήτσης της «Βραδυνής» των 500 φύλλων έχει αρχίσει να το παίζει παράγοντας στο σύστημα Σαμαρά. Λέγεται, ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Αβραμόπουλου να στηρίξει τον Σαμαρά. Ο Μήτσης και ο Αβραμόπουλος είχαν στενή συνεργασία ως ξενοδόχος ο πρώτος, και ως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ο δεύτερος και με το ιδιωτικό αεροσκάφος του,έχει ταξιδέψει πολλές φορές στα Γιάννενα ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δημήτρης Αβραμοπουλος,προκαλώντα σωρεία δημοσιευμάτων στον τύπο...

epirusgate

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

 Στις 11 , 12 και 13 Αυγούστου 2010, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο Αράχθειο θέατρο Παλαιοχωρίου Σκούπας Άρτας, θα δοθούν τρείς παραστάσεις,που μπορούν να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο, όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.
Στις 11 Αυγούστου θα δοθεί  παράσταση που αφορά στην Αναβίωση του Τζουμερκιώτικου Γάμου. Θα δοθεί η ευκαιρία στους μεγαλύτερους να θυμηθούν ξανά τα ήθη και έθιμα του γάμου και στους νεότερους να πάρουν μια γεύση από την παράδοση. Θα θυμηθόυμε τα «Προξενιά» και τα «Αρραβωνιάσματα». Θα αναπιάσουμε ξανά τα προζύμια, θα διπλώσουμε τα προικιά, θα ξυρίσουμε το γαμπρό, θα στολίσουμε τη νύφη, θα παντρέψουμε το ζευγάρι, θα γλεντήσουμε και θα τελειώσουμε με τα «Π’στρόφια». Θα ακουστούν και θα χορευτούν τραγούδια του γάμου. Περισσότερα επί σκηνής...

Kατσέλη: Οι φόροι επιβαρύνουν τον πληθωρισμό

Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΙ ΕΧΕΙ;

Ο πληθωρισμός θα είχε μειωθεί αν δεν είχαν αυξηθεί οι έμμεσοι φόροι, αναφέρει ανάλυση του υπουργείου Οικονομίας. Και όχι μόνο αυτό, επικαλείται και στοιχεία πως αν δεν υπήρχε αλλαγή στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους θα είχε πέσει τον Ιούνιο στο 1,2% από 1,9% τον Ιανουάριο, ενώ σήμερα ανέβηκε στο 5,19% από 2,32% τον Ιανουάριο.
Το υπουργείο επίσης ανακοινώνει ότι οι νέες τιμές στα φάρμακα έφεραν μειώσεις κατά 16,38 % στο δωδεκάμηνο Ιουνίου 2009 - Ιουνίου 2010.
Πάντως κυρ Γιώργο για να πούμε και του... στραβού το δίκιο, η Κατσέλη, έχει στοιχεία, εσύ;


troktiko

Νίκη στα σημεία για τα κλειστά επαγγέλματα

Πέτυχαν τον στόχο τους τα αρμόδια υπουργεία
 Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι τελικώς εξασφάλισε το πράσινο φως από την Κομισιόν και θα «ανοίξει» το κλειστό επάγγελμα των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, αφού μεσολαβήσει ένα σοβαρό μεταβατικό χρονικό διάστημα.
Αυτό ξεκαθαρίζονταν από αργά χθες το βράδυ, αλλά και σήμερα το πρωί, αρμοδίως, με μια δόση ικανοποίησης από τα συναρμόδια υπουργεία, που θεωρούν ότι πέτυχαν το σκοπό τους. Δηλαδή, και το επάγγελμα να απελευθερώσουν, αλλά και σοκ να μην προκαλέσουν στη συγκεκριμένη αγορά, δίνοντας τη το χρόνο να προετοιμασθεί για την επόμενη μέρα.

Ανακοίνωση της Google για τη σημαία των Σκοπίων δίπλα στο Λευκό Πύργο

Σε συνέχεια σχετικού post σας αναφορικά με την εμφάνιση της σημαίας των Σκοπίων δίπλα στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα Google Maps, σας ενημερώνουμε ότι ...
οι 3D εικόνες που υπάρχουν στους χάρτες του Google Earth δημιουργούνται μόνο από χρήστες και όχι από την Google. Η Google εξετάζει το θέμα ώστε να επιλυθεί όσο το δυνατό συντομότερα.

Google Hellas
troktiko

Σωτήρης Πέτρουλας

Αναδημοσίευση από το Οργή Λαού
Βρισκόμαστε στον Ιούλη του 1965. Το παλάτι, έχει ωθήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, μετά την απαίτηση του Γεωργίου Παπανδρέουνα αναλάβει το υπουργείο άμυνας ενώ τα ανάκτορα ήθελαν αυτό το κρίσιμο υπουργείο σε κάποιον «δικό τους», και έχει επιβάλει πραξικοπηματικά την κυβέρνηση των αποστατών (Νόβας, Μητσοτάκης κ.α.), πυροδοτώντας τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Όλη η χώρα συγκλονίζεται από μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Με κάθε τρόπο ο λαός εκδηλώνει την πίστη του στη νόμιμη κυβέρνησή που είχε εκλέξει ενάμιση μόλις χρόνο πριν με 52,7% και 171 έδρες.
Στις 21 Ιούλη η ΕΦΕΕ καλεί τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια με κεντρικά συνθήματα «Να φύγει η αυλόδουλη κυβέρνηση» «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί» κ.α.

Περιοδεία Σαμαρά στην Ήπειρο με εναλλακτική πρόταση για την κρίση

Στο πρόγραμμα του κόμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που διέρχεται η χώρα
εστίασε τις δηλώσεις του, στη νομαρχία Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το νομάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα πρόγραμμα γρηγορότερης εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που έχει λιγότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, σε λιγότερο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη απόδοση από το σημερινό μνημόνιο, το οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή του ΠΑΣΟΚ και το οποίο μνημόνιο, για εμάς, "κατεδαφίζει" πολλές από τις προσδοκίες, που είχε ο ελληνικός λαός για το αύριο».

ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τη θλιβερή πρωτιά στον αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2009, ενώ ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τη μείωση των θανάτων στο μισό τα επόμενα δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα αν και παρουσιάζει μείωση κατά 23% σε σχέση με το 2001, κατέχει με τη Ρουμανία την θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα με 130 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει όσους άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και όχι όσους καταλήγουν κατά τη διακομιδή τους με το ασθενοφόρο ή στο νοσοκομείο.

Γράμμα προς το δικό μας Σωκράτη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σωκράτη μας,

πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.

Kόμματα και πτώματα

theo1
 Εν μέσω καλοκαιριού, ραστώνης, καύσωνα, μπάνιου και κρισης κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό μιας αθηναϊκής εφημερίδας έκανε ξανα ένα γκάλοπ να δούνε που βρίσκονται τα κόμματα.

Τι να δούνε;
Δεν βλέπονται καθόλου.
Το 97% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τα Ελληνικά κόμματα.
Θα μου πείτε τι το θέλουμε το γκάλοπ;
Δεν βλέπουμε γύρω μας;
Ποιος να είναι ευχαριστημένος, και με τι;
Ανόητο το ερώτημα.

ΕΓΣΣΕ ϋber alles!

 Από το Μαρικάκι (ΠΟΝΤΙΚΙ)
Ίδρωνε και ξεϊδρωνε πριν λίγο καιρό ο Loverδος να μας πείσει ότι επιδίδονταν σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να περισώσει τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και άλλα ψίχουλα για κατηγορίες εργαζομένων. Τώρα είμαστε βέβαιοι ότι δεν το έκανε! Γιατί ο Loverδος είναι εραστής της ισότητας! Στον πάτο του καζανιού θα είμαστε όλοι ίσοι. Το αποδεικνύει και το χθεσινό προσωπικό του «πραξικόπημα» ( η προαναγγελία του για την ακρίβεια): Καμία συλλογική σύμβαση πάνω από την εθνική, όλες ... από κάτω. Όποια ΣΣΕ ή διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ μετά την ψήφιση του Μνημονίου δίνει αυξήσεις πάνω από το 1,5% κακό του κεφαλιού της. Και μας προειδοποίησε (απορίας άξιον

Ενίσχυση ώς €15.000 για μονώσεις-κουφώματα

Ενισχύσεις έως και 15.000 ευρώ σε νοικοκυριά για τοποθέτηση κουφωμάτων, μονώσεων και συστήματος θέρμανσης μέσω ενός συνδυασμού δανείων και δωρεάν επιχορηγήσεων προβλέπει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», που έπειτα από κυοφορία πολλών μηνών ανακοινώθηκε χθες και επίσημα.
Η μέγιστη δωρεάν επιχορήγηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 30% του συνόλου (ήτοι 4.500 ευρώ), ενώ το δάνειο σε ορισμένες περιπτώσεις χαμηλοεισοδηματιών θα είναι άτοκο.

Πρόσκληση Κουβέλη σε Λίβυους επενδυτές

 Η Ελλάδα προσκαλεί το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο 
της αφρικανικής χώρας
Πρόσκληση στους επενδυτές της Λιβύης προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα που ολοκληρώνεται σήμερα.
Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε τη Λιβύη στο πλαίσιο της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα και παρουσίασε σε κυβερνητικά στελέχη τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η Ελλάδα προσκαλεί το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της αφρικανικής χώρας να επενδύσει σε δημόσιους οργανισμούς και σε κλάδους, όπως η ενέργεια και το real estate.

Κόβει με νόμο τις αυξήσεις πέραν του Μνημονίου ο Αν. Λοβέρδος

Την κατάργηση με νομοθετική πρωτοβουλία των αυξήσεων που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας και ξεπερνούν τις προβλεπόμενες στο Μνημόνιο, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. 
"Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει" τόνισε ο υπουργός Εργασίας και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει νομοθετική παρέμβαση, με την οποία "αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε".

ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΑ BLOGS...

Αρχίζουν και καλλιεργούν κλίμα φίμωσης των blogs. Ο Καστανίδης αντιστέκεται προς το παρόν. Ότι κατηγορούσαν ως αντιπολίτευση το υιοθετούν ως κυβέρνηση. Ο Γερουλάνος στον Πόρο που ήταν μαζί με τον Παπανδρέου είναι ο βασικός εισηγητής της άρσης ανωνυμίας των ιστολογίων. Στο πλευρό του και όλοι οι υπουργοί που κατά καιρούς έχουν δεχτεί κριτική (Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου κλπ). Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο. Το έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος χέρι με χέρι στον Καστανίδη για να τελειώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε την αίσθηση ότι ο Γερουλάνος δεν θα εισακουστεί. Ο Παπανδρέου έχει αντίληψη για το τι συμβαίνει. Ή μήπως όχι;
fimotro

Η Subaru προσθέτει WiFi στο Outback

H Subaru επιβεβαίωσε πως θα προσφέρει στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το νέο μοντέλο της Outback που θα κυκλοφορήσει το 2011, τη δυνατότητα εγκατάστασης WiFi πομπού. Για όσους ενδιαφέρονται, για αυτό τον εξοπλισμό θα χρειαστεί να επενδυθούν άλλα 500 δολάρια σε πρώτη φάση, 35 δολάρια για την ενεργοποίηση της λειτουργίας και 29 δολάρια μηνιαία συνδρομή σε πάροχο που εδρεύει στην Αμερική.
Με αυτή την εξέλιξη, ολοένα και θα μεγαλώνει η λίστα με τους κατασκευαστές που θα προχωρούν σε παρόμοιες κινήσεις, ενώ μένει να δούμε τι άλλες λειτουργίες θα προσθέτουν όσο θα περνούν τα χρόνια
.
nooz

Ο ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ !...

ΜΕΙΩΣΗ 5,3% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010

 Μείωση 5,3% σημείωσαν το α' τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τη δειγματοληπτική έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά και σιδηροδρομικά συνοριακά σημεία) της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ειδικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς (85%), παρουσίασαν μείωση 5,1%, ενώ τα κράτη-μέλη της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση

Ο Μαραντόνα παραμένει προπονητής της Αργεντινής

Θα παραμείνει μέχρι το 2014, παρά τις φημολογίες
Ο   προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αργεντινής μπορεί να μην τα κατάφερε φέτος στο παγκόσμιο κύπελλο και να αμφισβητήθηκε από πολλούς η μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή ο Μαραντόνα ως προπονητής, σύμφωνα με πληροφορίες του αργεντίνικου τύπου όμως, που δεν είχαν επιβεβαιωθεί ακόμα, θα παραμείνει στη θέση του προπονητή για το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλ. μέχρι το 2014.
πληροφ.Ν24


Το κόμματα φέσωσαν το δημόσιο με 56 εκατ. ευρώ!

Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι 
για να τα βγάλουν πέρα, τα κόμματα χρωστάνε 
στο δημόσιο 56 εκατομμύρια ευρώ
Έχει γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των κομμάτων. Εάν εφαρμοστεί, τα ταμεία τους θα αδειάσουν οριστικά και αμετάκλητα. Ηδη στην πρώτη της εφαρμογή «ρούφηξε» 15,5 εκατ. ευρώ από τα κόμματα. Μπορεί τελικώς τα κόμματα με διακομματική συναίνεση να προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους προς το Δημόσιο και να «μοίρασαν» τα χρωστούμενα σε βάθος τετραετίας, όμως το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό: η επιστροφή της υπέρβασης της χρηματοδότησής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό θα τα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό και ίσως να τα στείλει στο... ΔΝΤ! Και αυτό διότι ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ!

Ο Φίλιππας Φίλιος υποψήφιος δήμαρχος με την ενιαία παράταξη στα Γιάννενα


Απόφαση της ενιαίας γραμματείας μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων της δημοσκοπήσης
 Συντάκτης: Αλέξανδρος Θεμελής

filios_small
Μπορεί η δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Γκόντα από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να έχει ακουστεί μοναχά ως ένα πολύ πιθανό σενάριο, το σίγουρο όμως είναι ποιος όποιος κι αν επιλεγεί ως υποψήφιος δήμαρχος από τον κ. Σαμαρά, θα βρει απέναντί του τον Φίλιππα Φίλιο.
Η ανάλυση της δημοσκόπησης έγινε χθες στους πέντε υποψηφίους, με τα αποτελέσματα να μην αφήνουν κανένα ερωτηματικό για το ποιος επιλέχτηκε, από όσους κλήθηκαν να απαντήσουν σε αυτή, να ηγηθεί της προσπάθειας για νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεκάδες νέα αιτήματα για προστασία

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η «Σέχτα»
υλοποίησε τις απειλές της 
Δεκάδες νέα αιτήματα για παροχή προστασίας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, επιχειρηματίες, δικαστικούς κ.ά. κατακλύζουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση υλοποίησε τις απειλές της για δολοφονία δημοσιογράφου, ενώ σε προηγούμενα κείμενά της είχε προαναγγείλει μπαράζ ενόπλων επιθέσεων με γενική στόχευση.

Αποχωρεί από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ ο Παν. Ρουμελιώτης

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. 
"Θα αποχωρήσω μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης μου, πιθανώς στο τέλος του Αυγούστου. Κλήθηκα να βοηθήσω για περίπου έξι μήνες, σε μια δύσκολη περίοδο", δήλωσε. Μετά την αντικατάστασή του ο κ. Ρουμελιώτης θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα στην Μεσογειακή Ένωση.
Ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 18 Φεβρουαρίου, είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Οικονομίας την περίοδο 1987-1989, υπουργός Εμπορίου το 1987 και ευρωβουλευτής από το 1989 μέχρι το 1994 και ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαδικασία σταθερότητας στα Βαλκάνια (1997-2000). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ, πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου από το 2004.
 enet

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τετραγωνισμό του κύκλου επιχείρησε ο κ. Θ. Πάγκαλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχε η μισή κυβέρνηση, από τον κ. Ι.Ραγκούση και τον κ. Δ. Ρέππα ως τον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και την κυρία Κατερίνα Μπατζελή. Συγκεκριμένα παρουσίασε στους υπουργούς και στα κυβερνητικά στελέχη τέσσερα τετράγωνα που το καθένα βρισκόταν (εν μέρει) μέσα στο άλλο.
Τα τέσσερα τετράγωνα αντιπροσωπεύουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ (υποτίθεται ότι υπάρχει ακόμη...), την κυβερνητική δράση του ΠαΣοΚ, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και το Μνημόνιο.
Τι προέκυψε από την «παγκαλική γεωμετρία»; Προέκυψε το παράδοξο ότι το Μνημόνιο και το ΠΣΑ βρίσκονται εντός της κυβερνητικής δράσης αλλά εκτός των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠαΣοΚ. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτως ή άλλως ουδείς είχε πιστέψει ότι «λεφτά υπάρχουν».
***
Ο ελληνικός λαός έμαθε χθες ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υλοποίησης του Μνημονίου. Δεν θα είναι ο μόνος. Ηδη παρακολουθεί την παραγωγή κυβερνητικού έργου ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Νότης

Ρεσιτάλ αναξιοπιστίας

Του Γιάννη Λ. Πολίτη
ΑΠΟ ΤΗΝ Κόλαση στον Παράδεισο μας πάνε και μας φέρνουν οι διεθνείς αναλυτές της οικονομικής κρίσης οι οποίοι έχουν δώσει ρεσιτάλ αναξιοπιστίας το τελευταίο εξάμηνο. Εχουν γράψει οι ίδιοι άνθρωποι στα ίδια Μέσα Ενημέρωσης τα πιο αντιφατικά πράγματα. Εχουν προβλέψει την πλήρη καταστροφή της Ευρώπης, τη διάλυση της ευρωζώνης, την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και την πιο μεγάλη μεταπολεμική ύφεση που θα οδηγήσει σε πείνα και κοινωνική αναταραχή. Ξαφνικά βλέπουν ραγδαία βελτίωση του κλίματος, ανάκαμψη των αγορών και ενίσχυση του ευρώ. Ακόμη και για την Ελλάδα την είχαν προγράψει. Βλέπουν τώρα το μέλλον της με συγκρατημένη αισιοδοξία. Δεν λέω, η αισιοδοξία είναι καλοδεχούμενη στην περίπτωσή μας. Βοηθάει την ψυχολογία μας, περιορίζει τη γενικευμένη κοινωνική κατάθλιψη και ίσως δώσει μια μικρή ανάσα στην αγορά. Κρατάτε όμως μικρό καλάθι και στα πολύ καλά και στα πολύ κακά σενάρια. Η κρίση είναι βαθιά και τα σκαμπανεβάσματα θα είναι πολλά και διαρκή. Τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία- εάν είμαστε τυχεροί. 
ΤΑ ΝΕΑ

Γιατί δεν προφυλακίστηκε;Πού βρήκε 400 χιλιάδες ευρώ ;

 Όλοι απορούν πού βρήκε αυτή η ... προκλητική ...΄φατσα, ο Γιάννης Αγγέλου, τα 400 χιλιάρικα, για να μην κρατηθεί;  Μόνο η εφορία δεν αναρωτήθηκε! Αλήθεια, πού βρήκε τόσα πολλά λεφτά ένας δικηγόρος;  Πώς μπόρεσε και μάζεψε για την εγγύηση αυτό το ποσό, για να αποφύγει την κράτηση; Ή μήπως πήρε δάνειο από τον  προστάτη κι εργοδότη του τον ...Καραμανλή; Ένα είναι σίγουρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την κατάθεσή του: Χρηματική εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν ως

Φουντώνει η μάχη των επιτοκίων

Φουντώνει η μάχη στις προθεσμιακές καταθέσεις με τα επιτόκια να φθάνουν ακόμα και το 5% για μεγάλα ποσά. Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ρευστότητα, οι τράπεζες δίνουν «γην και ύδωρ» στους καταθέτες, καθώς οι πόρτες του δανεισμού από τη διατραπεζική αγορά παραμένουν ακόμα κλειστές.
Η μία μετά την άλλη, μικρές και μεγάλες τράπεζες «ρίχνουν» στην αγορά νέα, δελεαστικά προϊόντα, με κοινό παρονομαστή τις υψηλές αποδόσεις για όσους επιλέξουν να εμπιστευθούν σε αυτές τις οικονομίες τους.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, το 1832, γίνεται απογραφή και επιχειρείται ακριβής καταμέτρηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ηδη έχουν απογραφεί περίπου 520.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η απογραφή ολοκληρώνεται την Παρασκευή, οπότε και θα γνωρίζουμε επακριβώς πόσοι μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο. Κάτι που επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα αποτελεί και την οροφή ή, καλύτερα, τη βάση για τον έλεγχο των κρατικών δαπανών.

Γ. Ζορμπάς: Οι εκλογές του 2007 έγιναν εξαιτίας των ομολόγων

Πυρά κατά Σανιδά! Παρέπεμψε την εξέταστική επιτροπή 
στα πορίσματα που είχε συντάξει
Με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων συνέδεσε ο Γιώργος Ζορμπάς την αιφνιδιαστική προκήρυξη προώρων εκλογών τον Αύγουστο του 2007. Καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή, υπογράμμισε ότι η υπόθεση έλαβε πολιτική διάσταση όταν τέσσερις μέρες πριν εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκηρύχθηκαν εκλογές.  
Παρέπεμψε τα μέλη της επιτροπής στα τρία πορίσματα που συνέταξε και αφορούσαν στα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ. Δεν κατονόμασε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, σημειώνοντας ότι τα πορίσματα βασίζονται σε ενδείξεις και όχι αποδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. "Εγώ εκθέτω περιστατικά, εκθέτω

Ανατινάχτηκε αγωγός φυσικού αερίου στην Τουρκία

Επίθεση με εκρηκτικά κατά του αγωγού φυσικού αερίου τον οποίο και κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία BOTAS στην περιοχή Bulancak της πόλης (Aydındere) της επαρχίας Κερασούντος (Giresun) πραγματοποίησαν αντάρτες του ΡΚΚ, την Κυριακή.
Aπο την επίθεση αυτή προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και όπως μεταδίδει το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων FIRAT , μετά την έκρηξη ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για την σύλληψη των Κούρδων μαχητών.
Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ διαψεύδουν την είδηση, όμως η στρατιωτική πτέρυγα του PKK, HPG σε ανακοίνωση της αναφέρει πως πραγματοποίησε επίθεση με εκρηκτικά στις 16ης Ιουλίου κατά του ίδιου αγωγού , αλλά σε άλλη περιοχή και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κερασούντος (Giresun) και Ordu.


http://kourdistan.blogspot.com

Το προφίλ του έλληνα μπλόγκερ

Σε περισσότερα από 50.000 υπολογίζονται τα ενεργά ελληνικά ιστολόγια αυτή τη στιγμή, με τον αριθμό να σημειώνει αυξανόμενη τάση. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο νούμερο παγκοσμίως ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι κάθε ημέρα δημιουργούνται περίπου 175.000 μπλογκ σε όλον τον κόσμο.
Τυπικός ελληνόφωνος blogger είναι ένας 30άρης άνδρας που διαμένει στην Αθήνα, έχει πανεπιστημιακή μόρφωση και εργάζεται. Χρησιμοποιεί καθένα από τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση, έντυπα, ραδιόφωνο) λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, ενώ αντίθετα χρησιμοποιεί το Ιnternet για περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γ. Αγγέλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, ύστερα από την 11ωρη απολογία του ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, που χειρίζεται την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ της μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου. 
Στον κ. Αγγέλου επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 400.000 ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό εγγύησης που έχει επιβληθεί σε κατηγορούμενο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Προβλήματα σήμερα στις αερομεταφορές

Προβλήματα και καθυστερήσεις θα σημειωθούν από σήμερα στις αερομεταφορές καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αυστηρή τήρηση της «χωρητικότητας του ελληνικού εναέριου χώρου». Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων σε ένα πλαίσιο χρόνου κάποιων λεπτών, με αποτέλεσμα λόγω του καλοκαιριού και της αύξησης των ταξιδιών να υπάρξει ταλαιπωρία των επιβατών.
Οι ελεγκτές διεκδικούν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα και τη μη περικοπή των μισθών τους.


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ

 Εναλλακτικό σχέδιο, «προκειμένου να εξασφαλισθεί διέξοδος στο Κυπριακό, αν έως το τέλος του χρόνου δεν επιτευχθεί συμφωνία για λύση του προβλήματος», προειδοποίησε ότι έχει ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, σε ομιλία του κατά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της σημερινής επετείου των 36 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, το 1974. Ο Ντερβίς Έρογλου απέκλεισε, επίσης, οποιαδήποτε σύνδεση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας με την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής (Βαρώσια) της Αμμοχώστου στους ελληνοκυπρίους κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Χ Ω Ρ Ι Σ  Λ Ο Γ Ι Α