Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Επανδρωμένο διαστημόπλοιο made in IRAN!

Το Ιράν μέσω του προέδρου του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ανακοίνωσε ότι θα στείλει επανδρωμένο διαστημόπλοιο στο διάστημα, έως τα τέλη του 2019.
Το διαστημικό πρόγραμμα του Ιράν βάζει σε σκέψεις τις δυτικές δυνάμεις, καθώς φοβούνται ότι μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου, ο απότερος σκοπός είναι η δημιουργία πυρηνικών και η παραπλάνηση προκειμένου να προωθήσουν σχέδιο εμπλουτισμού ουρανίου.
Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι το νέο μεγαλεπήβολο πρόγραμμα έχει ώς στόχο την απάντηση στις λύσεις των εχθρών και την παραγωγή ενέργειας.

Από: http://kampia.blogspot.com/2010/07/made-in-iran.html

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ!.........ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....Από: 
http://wwwaristofanis.blogspot.com/2010/07/blog-post_8236.html

Νικητιάδης: Ευθύνες εκεί που αναλογούν για τον ΕΟΤ


«Η ελληνική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή τη διαβίβαση στον εισαγγελέα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ τη διετία 2008-9.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι αν εντοπιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει η δικαιοσύνη να στείλει τη δικογραφία στην ελληνική Βουλή.

Ο κ. Νικητιάδης επανέλαβε ότι με την έκδοση του πορίσματος, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος διαβίβασε το πόρισμα στον εισαγγελέα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός.
Τέλος έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να διενεργήσει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένες ευθύνες υπαλλήλων και στελεχών του οργανισμού για την υπόθεση.

nooz

Αισιοδοξία υπ. Οικ. για τα αποτελέσματα των προσπαθειών

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα γενικότερης προσπάθειας, ώστε να βγεί η χώρα από το "τούνελ", εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στον "Κόσμο του Επενδυτή".
O επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης απαντά σε ερωτήσεις για όλο σχεδόν το φάσμα των "καυτών" θεμάτων της οικονομίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προχωράει κανονικά, αν και επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί το έργο της κυβέρνησης είναι δύσκολο και υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μεταξύ άλλων:

- Δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το επίπεδο της αύξησης των εσόδων, που είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο,

Ο δύσοσμος ανώνυμος λόγος

Tου Πασχου Mανδραβελη
Η αλήθεια είναι ότι σε μια δημοκρατία οποιοσδήποτε μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε. Αρκεί να μην έχει ηθικές αναστολές και να αποκτήσει πρόσβαση σε όπλα· πράγματα εύκολα -και τα δύο- στις μέρες μας. Αν δεν υπάρχει ένας χωροφύλακας σε κάθε είσοδο πολυκατοικίας, οποιοσδήποτε παράφρων μπορεί να υποδυθεί τον υπάλληλο ιδιωτικής ασφάλειας και να αδειάσει δύο περίστροφα σε κάποιον ανυποψίαστο δημοσιογράφο, δημόσιο λειτουργό ή οποιονδήποτε βάλει στο στόχαστρο. Ολες οι αστυνομικές δυνάμεις του κόσμου δεν αρκούν για να προστατεύσουν τους πιθανούς στόχους, αλλά και αν τις είχαμε, η εμπειρία δείχνει ότι οι δολοφόνοι θα πήγαιναν παρακάτω· προτιμούν τους απροστάτευτους, όπως τον συγχωρεμένο για όλα Σωκράτη Γκιόλια.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι κάθε τέτοιο χτύπημα τρομοκρατεί πολλούς. Κινητοποιεί τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, αλλά και εκείνους που νιώθουν ότι απειλούνται. Δυστυχώς, όμως, οι πρώτες αντιδράσεις πάντα είναι υστερικές. Τα σόου των καναλιών, που ευφημίζονται ως δελτία «ειδήσεων», ξεσκονίζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης και επειδή οι πτυχές τέτοιων υποθέσεων βρίσκονται στο σκοτάδι, αναμασούν και ξαναμασούν τα παλιά στερεότυπα: τα blogs, την ελευθερία τού κάθε κατά φαντασία επαναστάτη να

Απελευθέρωση-εξπρές στις μεταφορές

Τρία νομοσχέδια που ικανοποιούν κομβικά ζητήματα που είχε θέσει η τρόικα παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο 
ο κ. Δ. Ρέππας
Ρεπορτάζ από ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ

Επιταχύνει το βήμα της η κυβέρνηση στο θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. Πρόκειται για ένα κομβικό ζήτημα στην ατζέντα της τρόικας και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας παρουσίασε τους βασικούς άξονες των νομοσχεδίων του για τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αλλά και τη δυνατότητα των πρατηρίων βενζίνης και των συνεργείων να εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο. Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπει τη σταδιακή απελευθέρωση του επαγγέλματος εντός τριών ετών. Η μεταβατική αυτή περίοδος αποφασίστηκε έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, όπου με εντολή του υπουργού

Φόρο στους... χοντρούς «βάζει» γερμανός βουλευτής

Μετά την ανταλλαγή των ελληνικών νησιών ο Μάρκο Βάντερβιτς είχε μία ακόμη «ωραία ιδέα» 
ΒΕΡΟΛΙΝΟ «Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά... » είχε πει απαξιωτικά στις αρχές Μαρτίου ο Μάρκο Βάντερβιτς προκαλώντας κύματα διαμαρτυρίας από Ελληνες και ξένους. Αυτή τη φορά ο γερμανός βουλευτής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Σαξονία προκαλεί στο εσωτερικό της χώρας του με μια νέα «ωραία ιδέα»: οι παχύσαρκοι να πληρώνουν ειδικούς φόρους ώστε να καλύπτουν τα επιπλέον έξοδα με τα οποία επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

Οι θανατεροί καρποί της μειονεξίας

Tου Χρηστου Γιανναρα
 «Κλασική Ελλάδα: Εκεί γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός». Αυτή η φράση διαφήμιζε, για κάποιες μέρες, τον δεύτερο τόμο μιας «Ελληνικής Ιστορίας». Αλλά το κυρίως διαφημιζόμενο ήταν ο ελλαδικός επαρχιωτισμός. Με τη συνεπόμενη (συμπλεγματική) διαστρέβλωση της Ιστορίας.
Για τη λογική του διαφημιστικού συνθήματος η κυρίως αξία και σπουδαιότητα της Κλασικής Ελλάδας είναι ότι «γέννησε» τον δυτικό πολιτισμό. Που σημαίνει: αυτό που μας γυαλίζει, στους επιγόνους, (χάντρες και καθρεφτάκια) το κάνουμε κριτήριο για την αποτίμηση του ιστορικού παρελθόντος, αλλά και για τη συγκριτική αξιολόγηση των πολιτισμών. Θα άξιζε τον κόπο να ξέραμε, τι γνώσεις έχει για την Κλασική Ελλάδα ο «ευρηματικός» διαφημιστής που σκαρφίστηκε το συγκεκριμένο σύνθημα. Τι βιβλία διάβασε, τι πληροφορίες έχει για τις απόπειρες πρόσληψης της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς από τη βαρβαρική τότε Δύση, στον σκοτεινό της Μεσαίωνα. Να μας εξηγούσε ο διαφημιστής, τι θεωρεί πανανθρώπινα σημαντικό από τη δυτική κατανόηση και αξιοποίηση της Κλασικής Ελλάδας.

Δυσερμήνευτο και τρομακτικό

Του Νικου Γ. Ξυδακη
 H ειδεχθής δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια θέτει καινοφανή ερωτήματα, που απασχόλησαν ήδη την κοινή γνώμη και τα μίντια. Πρώτον, ποιος είχε κίνητρο να δολοφονήσει έναν δημοσιογράφο, και μάλιστα με τόσο άγριο τρόπο. Δεύτερον, ποιοι κρύβονται πίσω από τα όπλα του φόνου, τα ταυτισθέντα με τα όπλα της Σέχτας Επαναστατών. Τρίτον, παρεπόμενο, αλλά αυτό που συζητήθηκε περισσότερο απ’ όλα: Τι είδους δημοσιογραφία ασκούσε ο Σ. Γκιόλιας και το μπλογκ του, το troktiko. gr;
Δεν θεωρώ ότι το troktiko. gr προάγει τη δημοσιογραφία ή την αναζήτηση της αλήθειας, αλλά είναι διαπιστωμένο ότι στα press rooms των κατεστημένων μίντια, οι σοβαροφανείς δημοσιογράφοι συχνά-πυκνά διάβαζαν με βουλιμία τα κραξίματα και τις «αποκλειστικές» πληροφορίες του Τρωκτικού. Τούτου δοθέντος, είναι υπερβολικό ασφαλώς να ανακηρύσσεται μάρτυρας της αλήθειας ο αδικοχαμένος, αλλά και υποκριτικό να καταδικάζεται εκ των υστέρων ό, τι καταναλωνόταν σαν απαγορευμένη ουσία, στα κρυφά, από σοβαροφανείς.

"ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣKOΥΦΗΣ, ΟΧΙ ΕΓΩ!"...

ΑΠΟ ΤΟ FIMOTRO

Γυρνάει την Κυριακή ο Καραμανλής. Αφού τα έκανε μπάχαλο με διαρροές και δηλώσεις, έρχεται μαζί με τη Νατάσα από την Γαλλία για να μιλήσει για την Οικονομία. "Το πήρε απόφαση", λένε οι δικοί του. Έχει τρομοκρατηθεί για το ενδεχόμενο να στηθούν ειδικά δικαστήρια και να περάσει την πόρτα του Κορυδαλλού. "Στην φυλακή θα πάει ο Αλογοσκούφης. Όχι εγώ", έλεγε στους συνεργάτες του. Έρχεται με κλεισμένη συνέντευξη. Που θα τη δώσει;

Νέα δεδομένα για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Αισιόδοξες δηλώσεις από τον CEO της Trans Balkan Pipeline έπειτα από διήμερη συνάντηση με τη βουλγαρική κυβέρνηση
«Παράθυρο» αισιοδοξίας ότι ο αγωγός Μπουργκάς–Αλεξανδρούπολη θα προχωρήσει με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας άφησε εμμέσως ο διευθύνων σύμβουλος της διεθνούς εταιρείας Trans Balkan Pipeline τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει εκφράσει καλή θέληση, κατανόηση αλλά και σεβασμό για το μέλλον του πετρελαιαγωγού.
Μόλις πέντε μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σόφια -για την οποία πρώτο το Voria.gr σας ενημέρωσε- οπότε και θα συζητηθεί το θέμα του αγωγού, ο Βλαντισλάβ Εμελιάνοβ, χαρακτήρισε το project «χήνα που γεννά τα χρυσά αβγά» και για τις τρεις χώρες που θα συμμετέχουν στην υλοποίησή του και όχι μόνο για τη Ρωσία.

Οι ωραιότερες παραλίες του Ιονίου πελάγους

Από το  πολύ καλό...antirix.blogspot.com
Γνωστές, άγνωστες, μικρές, μεγάλες. Πολύβουες, ήσυχες, οργανωμένες, ερημικές. Με ψιλή άμμο, με βότσαλο. Είναι οι παραλίες του Ιονίου πελάγους. Όλες με γαλάζια, κρυστάλλινα νερά. Δεκαπέντε από αυτές παρουσιάζονται στο αφιέρωμα αυτό σε μια επιλογή ανάμεσα σε γνωστές παραλίες και σε άλλες,που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.ΚΕΡΚΥΡΑ


Ρεκόρ Γκίνες για 7.000 παιδιά της Γάζας

 Αν γινόταν σε κάποιο άλλο µέρος του κόσµου, θα είχε ελάχιστη σηµασία. Σε έναν τόπο όµως που έχει µετατραπεί σε µια απέραντη φυλακή και καταδικάζεται στην ανέχεια από έναν αδυσώπητο αποκλεισµό είναι ένα µήνυµα ζωής. Στη Λωρίδα της Γάζας περισσότερα από 7.000 παιδιά µε άλλες τόσες µπάλες του µπάσκετ συγχρόνισαν τις ντρίµπλες τους επί πέντε λεπτά µε σκοπό να περάσουν στην ιστορία του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες. Το εγχείρηµα έλαβε χώρα σε έναν βοµβαρδισµένο αεροδιάδροµο κοντά στην πόλη Ράφα και στέφθηκε µε απόλυτη επιτυχία. Τα παιδιά προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και µεταφέρθηκαν στον αεροδιάδροµο µε λεωφορεία. Στο τέλος του πενταλέπτου πέταξαν ενθουσιασµένα τις µπάλες στον αέρα. Και δικαίως.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ