Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 23/08/10

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ξέσπασε περίπου στις 20:00 το απόγευμα σε δασική περιοχή σε πευκόφυτη περιοχή τη Νέα Φώκια και την Άφυτο ανάμεσα στις κατασκηνώσεις «Σκούρα» και το ξενοδοχείο «Αριστοτέλειον».
Δεν άργησε όμως να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 10 άνδρες.
  Η άμεση επέμβαση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πολυγύρου, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενες κατασκηνώσεις, καθώς και σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, που βρίσκεται στην περιοχή. 
Newsit

Α. Σιδηροπούλου: Η ομορφότερη έφηβη στον κόσμο!

Τον τίτλο της "Μiss Teen World" κέρδισε 
η Αναστασία Σιδηροπούλου!

Τον τίτλο της “Miss Teen World” κέρδισε η Αναστασία Σιδηροπούλου, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό. Η νεαρή κοπέλα που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή, την Miss Young Μελίνα Συρίη, αναδείχθηκε ως η πιο όμορφη έφηβη στον κόσμο.
 Η Αναστασία Σιδηροπούλου που βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στο χώρο του modeling, δηλώνει ενθουσιασμένη από την πρώτη επίσημη διάκρισή της και μιλά για τη βραδιά του τελικού που την ανέδειξε “Miss Teen World”. “Δεν περίμενα να είμαι καν στην τελική πεντάδα. Τα υπόλοιπα κορίτσια ήταν πολύ όμορφα και εγώ δεν είχα καθόλου εμπειρία”, λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΖΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πεθαίνει ένας τυπάκος και πάει στην κόλαση. Εκεί που καθόταν του λέει ο Σατανάς:
- "Ρε συ πολύ σκυθρωπος φαίνεσαι..."
Άπαντα ο τυπάκος:
"Ε όσο να'ναι... Κόλαση είναι εδώ. Δεν ξέρω τι με περιμένει... Αναθεωρώ τα λάθη που με έφεραν εδώ..."
Ο Σατανάς του απαντά:
- "Ίσως να μην είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις... Να σου πω καπνίζεις;" - "Ε, κανά πακετάκι τη μέρα το κάπνιζα..."
- "Τις Δευτέρες έχουμε ημέρα καπνίσματος με τα καλύτερα τσιγάρα από όλο τον κόσμο. Για καρκίνο μη φοβάσαι, ήδη νεκρός είσαι"
Ο τύπος ανασκουμπώνεται λίγο ανακουφισμένα...

ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 10.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Έρευνα Χρήστος Κάτσικας (από ΤΑ ΝΕΑ)

 Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πιθανότερο είναι, οι αναπληρωτές να κληθούν μετά τις 25 Αυγούστου, καθώς από τις 23 μέχρι τις 25 Αυγούστουοφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας οι 2.700 εκπαιδευτικοί οι οποίοι διορίστηκαν μόνιμα. Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά (2010-2011) και την επόμενη (2011-2012) θα γίνουν από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι πίνακες έχουν πάψει να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία

Οι 40ρηδες αστροναύτες επιστρέφουν 80ρηδες!

Παρά την καθημερινή εξάσκηση σε ειδικά μηχανήματα, οι αστροναύτες που περνούν ένα εξάμηνο σε τροχιά χρειάζονται φυσικοθεραπεία όταν επιστρέφουν και, λόγω προβλημάτων ισορροπίας, δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο για δύο με τέσσερις εβδομάδες. Οι μύες επιστρέφουν πάντως στην αρχική τους κατάσταση έπειτα από μερικούς μήνες.
Οι σαραντάρηδες αστροναύτες που περνούν έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιστρέφουν στη Γη με παροδική αλλά σοβαρή μυική ατροφία που θυμίζει ογδοντάρηδες, δείχνει νέα μελέτη, η οποία εγείρει ανησυχίες για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές σε.. αστεροειδείς ή στον Αρη.
Το φαινόμενο της απώλειας μυικής μάζας ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο η τελευταία μελέτη είναι η πρώτη που το επιβεβαιώνει με βιοψίες των μυών πριν και μετά το πολύμηνο ταξίδι.

Μάνος Δανέζης και οι Τρεις Πυλώνες

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Δανέζης, Καθηγητής Αστροφυσικής στον Αντώνη Περιβολάκη για το www.pyxida.gr http://goo.gl/jJYA
Μάνος Δανέζης
Μάνος Δανέζης, Καθηγητής Αστροφυσικής
«…Η πεμπτουσία μιας Επιστημονικής Επανάστασης δεν ενέχει μόνο τη μεγάλη αύξηση της γνώσης αλά είναι μια συγκεκριμένη ανατροπή των επιστημονικών γνώσεων που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη ρήξη με την πολιτική και τη θεολογική κοινωνία του παρελθόντος…»
Μάνος Δανέζης: ένα από τα πιο ανήσυχα πνεύματα της σύγχρονης Ελλάδας, της σύγχρονης Επιστήμης. Μαθηματικός, επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνώστης των νεότερων Επιστημών Εξελίξεων που μεταβάλλουν την εικόνα που έχουμε για το Σύμπαν. Έχει βάλει σαν στόχο την ενσωμάτωση αυτών των νεότερων επιστημονικών εξελίξεων μέσα στην κοινωνία. Ο στόχος του υλοποιήθηκε εν μέρει με τον φίλο του και συνάδελφό του Στράτο Θεοδοσίου με την εκπομπή «Το Σύμπαν που αγάπησα». Υλοποιείται επίσης και μέσω των δεκάδων βιβλίων τους και των εκατοντάδων άρθρων και διαλέξεών του. Ζωηρός,

Μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της δυσλεξίας

Ειδική εκπαιδευτικός εξηγεί ότι δεν πρέπει να τη συγχέουμε 
με διαταραχές λόγου
Φωτογραφία
ΕΔΩ και αρκετά χρόνια υιοθετήθηκε από τη γνωστική ψυχολογία ο όρος δυσλεξία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε βάθος και πλάτος το σημασιολογικό της περιεχόμενο. Έτσι υπάρχει μια ασάφεια που προκαλεί σύγχυση στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς με θύματα τα παιδιά, επισημαίνει η ειδική εκπαιδευτικός Σταυρούλα Θεοχαρίδου. Στην ουσία, σημειώνει, η δυσλεξία σημαίνει μαθησιακή δυσκολία η οποία προκαλείται από πολυποίκιλους παράγοντες ανάμεσα στους οποίους εντάσσεται και η αδυναμία του εκπαιδευτικού συστήματος να υποστηρίξει δεξιοτεχνικά τα παιδιά.

Πώληση ΤΤ και ΑΤΕ με δημόσια προσφορά απαιτεί η Τρόικα

Πωλητήριο για το ΤΤ και για την ΑΤΕ με ανοικτή δημόσια προσφορά για τις μετοχές που έχει στην κατοχή του το δημόσιο «συστήνει» η Τρόικα στην κυβέρνηση.
Η προτροπή αναφέρεται ρητά στην έκθεση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αναθεώρηση του Μνημονίου που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Επίσης αποκαλύπτεται ότι η Τρόικα συζήτησε τον Αύγουστο με τον υπουργό Οικονομικών το σχέδιο εξυγίανσης και αποκρατικοποίησης της ΑΤΕ, που θα περιλαμβάνει άμεσα πώληση περιουσιακών στοιχείων. Λαμβάνονται σαφείς αποστάσεις από την πρόταση Πειραιώς, καθιστώντας σαφές ότι η εξαγορά των 2 μεγάλων κρατικών τραπεζών θα κάνει καλό κυρίως στην ίδια την τράπεζα και όχι στο σύστημα.

Ληστής κρατά ομήρους ενώ πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό


Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στην Εθνική Τράπεζα Πειραιά
Ληστής κρατά ομήρους στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 87.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει πάνω του χειροβομβίδες και όπλα ενώ πριν από λίγο πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Στη συνέχεια βγήκε από το υποκατάστημα επιχειρώντας να διαπραγματευθεί με τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς που έχουν σπεύσει στο τραπεζικό υποκατάστημα.
Μαζί του, νωρίτερα, βρίσκονταν και δύο ακόμη ληστές, συνεργοί του,  οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν με όχημα, αλλά συνελήφθησαν και έχουν προσαχθεί.
Ο χώρος γύρω από την τράπεζα έχει αποκλεισθεί.
Ορισμένοι από τους πελάτες της τράπεζας κατάφεραν να ξεφύγουν, ωστόσο άγνωστος αριθμός πελατών και υπαλλήλων βρίσκεται ακόμη μέσα.
Νωρίτερα αφέθησαν ελεύθερες 14 γυναίκες όμηροι. 

TO BHMA

Ώρα 13:47 Ομολόγησε ο Αλβανός τον βιασμό και τη δολοφονία της 11χρονης!

Πήγε μαζί με τους κατοίκους του χωριού να την ψάξει
Την βίασε, την σκότωσε και την πέταξε γυμνή στο πηγάδι. 
Πατέρας ενός 7χρονου αγοριού ο δολοφόνος!
Ήξεραν τον 40χρονο 14 χρόνια στο Ελαιοχώρι!
Ώρα 12:18  Σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό το πηγάδι όπου βρέθηκε το άψυχο κορμάκι της 11χρονης
Ο δολοφόνος πέταξε στον πυθμένα του πηγαδιού, γυμνό το σώμα της 11χρονης
Ήξεραν τον δολοφόνο όλοι στο Νεοχώρι. Ζούσε εκεί τα τελευταία 14χρόνια, είναι πατέρας ενός 7χρονου παιδιού.

Μεγάλη Αγγελία...

Της Τζένης Κ. (στο pontiki.gr)
Από δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, ημιαπασχολούμενους, ανέργους και συνταξιούχους με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αναζητούνται οι, ελαφρώς προκεχωρημένης ηλικίας, ανώνυμοι κύριοι ή κυρίες, που, κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2010, σταμάτησαν στο δρόμο τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της χώρας και του προσέφεραν μισθούς (έναν ή περισσότερους) για τη σωτηρία της πατρίδας. Παρακαλούνται όπως προσέλθουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γκισέ του Φεστιβάλ Πετριάς προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία  ταυτοποίησής τους.
Η εν λόγω διαδικασία θεωρείται απαραίτητη και η διεκπεραίωσή

Πάτρα: Eξοργισμένοι Καλεντζώτη και Αϊβαλής με τη στήριξη της ΝΔ στον Κώστα Χριστόπουλο

Στο τραπέζι σενάρια που μιλούν για συνεργασία τους ή ακόμα και για συνεργασία με τον Γιάννη Δημαρά
Το γεγονός ότι η Λένα Καλεντζώτη βρέθηκε στην πρώτη 
σειρά κατά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα 
 όταν διεκδικούσε την αρχηγία της ΝΔ, δεν εκτιμήθηκε 
από τον πρόεδρο του κόμματος
Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων στον Κώστα Χριστόπουλο, έχει ενοχλήσει σφόδρα την Λένα Καλεντζώτη και τον Δημήτρη Αϊβαλή, αλλά και πολλά στελέχη της τοπικής ΝΔ που βρίσκονται στο πλευρό της νυν δημοτικής συμβούλου και του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Η ενόχληση που εκδηλώνουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τα στελέχη αυτά είναι τέτοιας έντασης που πλέον γίνεται ορατό το ενδεχόμενο πολυδιάσπασης της ΝΔ στην Πάτρα, καθώς δηλώνουν αποφασισμένα να μην πειθαρχήσουν στην κομματική επιλογή και ασκούν πιέσεις τόσο στην Λένα Καλεντζώτη όσο και στον Δημήτρη Αϊβαλή, "να μην κάνουν πίσω".

Πρόταση για εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων

Προτάσεις για την προώθηση της διά βίου μάθησης, που σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός εθνικού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων θα συμβάλουν στη μεγαλύτερη κινητικότητα των εργαζομένων τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διατυπώνονται από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, προτείνεται να συνδεθεί η διά βίου μάθηση δομικά με τη διαμόρφωση και τη δημιουργία ενός έγκριτου και κοινά αποδεκτού Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων (NQF) στη βάση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, το οποίο με τη σειρά του να συναρτάται αρμονικά με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (EQF) με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης και την αναγνώρισης των προσόντων των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προτείνει η ΓΣΕΕ

Der Spiegel: Πώς πολεμούν τους επενδυτές στην Κρήτη

Πολυσέλιδο άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος της εβδομαδιαίας πολιτικής επιθεώρησης Der Spiegel και αναφέρεται στα επενδυτικά σχέδια των Κινέζων στην Κρήτη, στο Τιμπάκι. Περιγράφει τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και τα διλλήματα από το νέο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.
Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Οι απόγονοι των Χίπις» και υπότιτλος «Global Village: Πώς πολεμούν τους ξένους επενδυτές στην Κρήτη».
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο ενδιαφέρον κινέζων επενδυτών για την κατασκευή λιμένος εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στο Τιμπάκι, στις αντιδράσεις κατοίκων, ξενοδόχων και περιβαλλοντικών οργανώσεων για την «οικολογική καταστροφή», που θα συνεπαγόταν η υλοποίηση του έργου, αλλά και στην άμεση ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Αποκτά δεύτερη ταχύτητα το «κίνημα των αποδείξεων»

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ετοιμάσει διάταξη-τροπολογία ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στο σύστημα των αποδείξεων. Σε αποδείξεις δύο «ταχυτήτων» από το 2011 προσανατολίζεται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για αναζωπύρωση του «κινήματος» και αύξηση των δημοσίων εσόδων

Ειδικότερα, η προσκόμιση αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες κατά κανόνα ρέπουν προς τη φοροδιαφυγή θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου ή ακόμη και έκπτωση από το φόρο ή το

2.000 φορολογούμενοι έβγαλαν παράνομα 15 δισ. ευρώ από την χώρα

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έπεσαν περίπου 2.000 φορολογούμενοι. Λόγο της κρίσης και του φόβου για πτώχευση της χώρας έβγαλα στο εξωτερικό ποσά έως και 15 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να τα δικαιολογήσουν!
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε 5.000 Ελληνες φορολογούμενους σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώθηκε ότι: σε 2.000 περιπτώσεις γνωστοί επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, χρηματιστές και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών έβγαλαν από την Ελλάδα μεγάλα ποσά, τα οποία φυγάδευσαν σε ξένες τράπεζες, όπως στην Κύπρο, στην Ελβετία, στη Βρετανία, στη Σιγκαπούρη και αλλού.

«Εφυγε» ο Στέφαν Μπόμπεκ, ο προπονητής «θρύλος»

Αλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο
Πέθανε  τηνΚυριακή,  σε ηλικία 87 ετών, ο Στιέπαν Μπόμπεκ. Διατέλεσε τεχνικός του Παναθηναϊκού από το 1963 μέχρι το 1967 οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1964, χωρίς ούτε μία ήττα.
Ο κροατικής καταγωγής τεχνικός, γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου 1923 στο Ζάγκρεμπ, επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού την περίοδο 1974-75 και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1976. Ενδιάμεσα τη σεζόν, 1969-1970, είχε αναλάβει προπονητής και του Ολυμπιακού.

Amber alert για την εξαφάνιση ενός 11χρονου

Οι γονείς του έχασαν τα ίχνη του στην Αρκαδία
 Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις αστυνομικές αρχές και στο χαμόγελο του παιδιού από την εξαφάνιση ενός 11χρονου κοριτσιού, που οι γονείς του έχασαν τα ίχνη του.
Το κοριτσάκι είναι η Ρενί Τραϊκόβα και είναι μόλις 11 ετών. Εξαφανίστηκε το πρωί της Κυριακή στην περιοχή Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Έχει ύψος 1.35μ και βάρος 35 κιλά.
Κατά την εξαφάνιση της φορούσε τζιν φούστα, μαύρη μπλούζα και άσπρες σαγιονάρες.

Όποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να καλέσει το 100 ή στο 116000.

Σαν σήμερα

H 23η Αυγούστου είναι η 235η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (236η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 130 ημέρες.
Γεγονότα
480 π.Χ. – Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στην περιοχή Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
1328 - Μάχη του Κασέλ. Ο γαλλικός στρατός τερματίζει την αγροτική εξέγερση των Φλαμανδών.
1572 - Η Νύxτα του Αγ. Βαρθολομαίου. Αρχίζουν οι άγριες σφαγές των Ουγενότων στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας.
1609 - Ο Γαλιλαίος παρουσιάζει το τηλεσκόπιο.
1617 - Κατασκευάζονται στο Λονδίνο οι πρώτοι μονόδρομοι.
1712 - Ανακωχή της Ουτρέχτης, ανάμεσα σε Γαλλία και Αγγλία.
1812 - Ο Νικόλαος Κοκοβίλας αναλαμβάνει Κυβερνήτης της Ύδρας

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο γιος της Ντόρας, Κώστας Μπακογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου. 

Με ομιλία του στον Προυσσό Ευρυτανίας, ανήμερα εορτασμού της Παναγίας της Προυσσιώτισσας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά ο γιος της Ντόρας και του Παύλου Μπακογιάννη. Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε  οτι βρίσκεται στην περιοχή οπου γεννήθηκε ο πατέρας του και στον τόπο που έζησε και λειτούργησε ο παππούς του.
Είπε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για το νέο Δήμο Καρπενησίου, “με μία ανεξάρτητη και υπερκομματική συμμαχία πολιτών”. Εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας ότι "δεν περισσεύει κανείς", καθώς και ότι "ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση".  Αναφερόμενος στη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας είπε ότι "στο άλμα προς τα εμπρός ο Καλλικράτης προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας".
Σε ό,τι αφορά τους πόρους προς την Αυτοδιοίκηση είπε οτι "ως προς τη χρηματοδότηση να δεχτούμε τη στενότητα του Κεντρικού Κράτους ως δεδομένο και να αξιοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους όπως τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα".
πηγή

Στάχτη έγινε το Φοινικοδάσος της Πρέβελη - Δύσκολη νύχτα για την Κάρυστο

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στο Φοινικόδασος της Πρέβελη στο νομό Ρεθύμνου, από την φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωϊ. Την ίδια στιγμή,η φωτιά  στην Κάρυστο έχει αναζοπυρωθεί, προμηνύοντας δύσκολη νύχτα.
Στην Πρέβελη, έχουν καεί μέχρι αυτή την ώρα, 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1000 στρέμματα δασικής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί από φωτιά ο νομός Ρεθύμνου δεδομένης της τεράστιας αξίας που έχει για τον τόπο το φοινικόδασος.
Στο δεύτερο μέτωπο φωτιάς, στα Ακούμια, 160 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης κατέκαψε η πυρκαγιά η οποία από το απόγευμα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο παρά την ένταση του ανέμου.

Θεσσαλονίκη - Κατασβέστηκε πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 03:40 τα ξημερώματα, σε εργοστάσιο που κατασκευάζει εκκλησάκια και βρίσκεται στο 17ο χλμ του δρόμου Θεσσαλονίκης - Μουδανίων.
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 πυροσβέστες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά.
Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα κοντέινερ, το οποίο η επιχείρηση χρησιμοποιούσε ως γραφείο.
naftemporiki.gr

Δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν 18 έξτρα μισθούς!

Πόρισμα “βόμβα” του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για στελέχη με διπλούς μισθούς και παράνομα επιδόματα. Μεγάλο φαγοπότι διαρκείας. Πως λεηλατούσαν από το 2004 έως και το 2010 το δημόσιο χρήμα.
Το αμαρτωλό γαϊτανάκι με τις προμήθειες των δισεκατομμυρίων ευρώ και τις παράνομες δαπάνες στα νοσοκομεία ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ερευνώντας το κύκλωμα που είχαν στήσει το μεγάλο φαγοπότι στην Υγεία, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντόπισαν τα πλοκάμια ενός τεράστιου μηχανισμού διασπάθισης δημόσιου χρήματος με πολλαπλές εξτρά αμοιβές, μέχρι και 18! Ακόμη βρέθηκαν διπλομισθίες, αποδοχές που ξεπερνούσαν το ανώτατο πλαφόν στο Δημόσιο και επιδόματα “μαϊμού”.

ΕΝΕΡΓΩΣ

Η πολιτική διαθήκη του Κ.Κ.Κ
Του Κώστα Γουλιάμου 
Σαν σήμερα, τον Αύγουστο του 1926, ιδρύθηκε στη Λεμεσό το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου (Κ.Κ.Κ). Είχε στο μεταξύ προηγηθεί η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η οποία κυριολεκτικά άλλαξε τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Από την πολιτική κοινωνιολογία γνωρίζουμε πως κάθε κόμμα οικοδομείται πάνω στην ταξική του βάση. Έτσι και το Κ.Κ.Κ υπήρξε καρπός των κοινωνικών συνθηκών, όπως αυτές σχηματίζονταν από τις καπιταλιστικές συνθήκες στην περιφέρεια, και εν προκειμένω στην Κύπρο, στο πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα. Δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει την εργατική τάξη στην πολιτική και κοινωνική της απελευθέρωση. Ποιος άλλωστε ξεχνά πως με πρωτοβουλία των πρώτων πυρήνων των κομμουνιστών κατά τη δεκαετία του 1920 έγινε η σύσταση των πρώτων συντεχνιών; Η δύναμη συνεπώς του Κ.Κ.Κ βασιζόταν στη δύναμη της εργατικής τάξης. Η ιδεολογία του ήταν η

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Φωτο: GRIGORIOS