Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Κώδιξ Δεοντολογίας Ασθενών


Για την ομαλότερη λειτουργία του ΕΣΥ, το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει τονΔεκάλογο  Δεοντολογίας για Ασθενείς, τον οποίο συνίσταται να ακολουθούν όλοι οι Έλληνες ασθενείς, αν αγαπούν την υγεία και τη ζωούλα τους.
1.         ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
      Το ίδρυμα έχει τα δικά του προβλήματα που είναι πιο σοβαρά από τα  δικά σου.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 27/08/10

Φάκελος Κύπρου. Νέες αποκαλύψεις για την εθνοπροδοτική συναλλαγή Καραμανλή- Ντάβου με Κίσινγκερ και Τούρκους!


Ο Φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός!
Η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων υπό την προεδρία ενός έντιμου πολιτικού του Μεσολογγίτη Χρήστου Μπασαγιάννη, ουσιαστικά (λόγο πιέσεων;) ασχολήθηκε με τα δευτερεύοντα. Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο γίνεται μια έρευνα. Θα αποδώσει;
Ο Νέστωρ της δημοσιογραφίας Ηλίας Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανεύρεση της αλήθειας έχει καταθέσει;
Ο Κισιγγερ θα καταθέσει; Οι τούρκοι είναι αντίπαλοί μας αλλά έχουν το θάρρος να λένε πολλές αλήθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έρευνα που έκαναν για τη βύθιση του Κοτσαντεπε όπου ομολογούν ότι για να προστατέψουν άλλα δύο τους πλοία που βάλλονται από την τούρκικη πολεμική αεροπορία κατέρριψαν 19 (ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ) δικά τους πολεμικά αεροσκάφη… Έγραψε λοιπόν προχθές η Μιλλιετ (εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ,22/8/2010,σελ.15) για τον θάνατο Ιωαννίδη.

Το πρώτο γκολ του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ-Δύσκολος όμιλος για Άρη, πιο βατοί για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Από την κλήρωση των ελληνικών ομάδων:

Όλα Τα λεφτά ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ από την Γότιστα. ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ

Κινητοποιήσεις και ενιαίο μισθολόγιο στο μενού


Το θέμα του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου και Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Τα κυβερνητικά στελέχη δεν δεσμεύθηκε επί των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ, ενώ ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε προπαρασκευαστική τη συνάντηση, ενόψει της προσεχούς συνάντησης του πρωθυπουργού με το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέγα φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη

Το μεγαλύτερο στον κόσμο από τη ΔΕΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης (ΤΑ ΝΕΑ)
Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κοζάνη και γι΄ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο.
Το μέγα project επιχειρείται να φιλοξενηθεί σε έκταση που μπορεί να ξεκινάει από τα 5.000 αλλά να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, αναλόγως του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό σχήμα που θα προκύψει θα ελέγχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό ως ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μια άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Ετοιμάζονται εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους σε δήμο Ιωαννιτών και περιφέρεια Ηπείρου. Στο δήμο Ιωαννιτών, η παράταξη του δημάρχου Νίκου Γκόντα βρίσκεται σε επαφές με τους δημάρχους Μπιζανίου και Ανατολής, με τον κ. Αχιλλέα Σίντο να μην αποδέχεται την πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Γκόντας όμως φαίνεται ότι προσεγγίζει και ανθρώπους που αναφέρονται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ.
Πιο έντονες είναι οι διεργασίες στην Περιφέρεια, αλλά με αντίστοιχη «διείσδυση» υποψηφίων στους «απέναντι» πολιτικούς χώρους. Για παράδειγμα, έντονη είναι η φημολογία ότι ο κ.

Ξεκίνησε η διάθεση του iPhone 4 στην Ελλάδα

Επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του Nooz που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, Cosmote και Vodafone ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί τη διάθεση του νέου κινητού της Apple, του iPhone 4. Οι δύο πάροχοι έχουν μοιραστεί 2.000 συσκευές, αριθμός ελάχιστος για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει ακόμη και για μικρή αγορά όπως η ελληνική. Η Vodafone ξεκίνησε να διαθέτει τη συσκευή από τα καταστήματά της, ενώ η Cosmote από την πλευρά της χρησιμοποιεί όλα τα Cosmote shops, καθώς και αυτά της αλυσίδας "Γερμανός".

Πανελλαδικές και τριτοβάθμια εκπαίδευση: Οι μεγάλες αλλαγές

Οι δέκα βασικές αλλαγές στη Δευτεροβάθμια  και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 
και νέο εξεταστικό σύστημα:
Oι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το ερχόμενο έτος, με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις στο ισχύον εξεταστικό σύστημα και τον νέο νόμοπλαίσιο για τα πανεπιστήμια, και θα ολοκληρωθούν το 2013-14 με το νέο εξεταστικό σύστημα.
1 ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (χωροταξική και θεματική) στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για «νέο τοπίο» έκανε λόγο η κ. Διαμαντοπούλου. Συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά και ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ στις ίδιες περιοχές. Αλλαγή γνωστικού αντικειμένου ή κλείσιμο για αζήτητα τμήματα. Τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν π.χ. στη Θεσσαλία, την Αχαΐα, τη Δ. Μακεδονία, την Κρήτη, την Ηπειρο και σε άλλες περιφέρειες, όπου λειτουργούν παράλληλα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κοντινές ή και στις ίδιες πόλεις.

Έρευνα για τη σύγκρουση των F-16 - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας πιλότος

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις συνθήκες της σύγκρουσης των δύο μαχητικών F-16, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ανοιχτά της νήσου Χρυσής (νοτιοανατολικά της Κρήτης) και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός πιλότου, τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου και την ψυχολογικό κλονισμό του τρίτου.
Από την έρευνα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν υπήρξε έλλειψη επίβλεψης, παράλειψη κανόνων, ατυχής χειρισμός ή τεχνικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δευτερόλεπτα πριν το τραγικό συμβάν τα αεροσκάφη είχαν εμπλακεί σε μία σκληρή αερομαχία, σε οριακές συνθήκες.

2011 Ford Mondeo (facelift) photo gallery!

Όποιος λέει όχι στο μνημονιο να βρει 110 δις

Αυτό είπε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας 
στην πρωινή εκπομπή του MEGA...

Βίντεο από τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη..‏.


 

Στην αγκαλιά του Γκόντα...

Δεν μπορεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ να στέκει αμήχανο μπροστά στις αθλιότητες του Βαγγέλη Πήχα. Ο δήμαρχος Παμβώτιδας,με την συμπεριφορά του,έχει θέσει εαυτόν εκτός παράταξης. Και φυσικά δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σε κανέναν συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό οφείλουν να του το κάνουν ξεκάθαρο και τα μέλη της δημοτικής οργάνωσης του κόμματος στο Δήμο Παμβώτιδας,η οποία και θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Super League η επιστροφή...

 Το πιο θεαματικό, το πιο συναρπαστικό, το πιο συγκλονιστικό, το πιο φιλήσυχο , ιντριγκαδόρικο πρωτάθλημα της Ευρώπης ξεκινάει .Κυρίες και κύριοι προσδεθείτε .Η Σούπερ Λιγκ έφτασε και μεις θα σας ξεναγήσουμε σ’ αυτή


*Η σείρα παρουσίασης είναι με βάση τη κατάταξη των πλέι οφ.

Νερό, το νέο μυστικό για επιτυχημένο αδυνάτισμα

Θέλετε να αδυνατίσετε; Ξεχάστε ό,τι δοκιμάσατε έως τώρα και υιοθετήστε το νέο τρικ που ανακάλυψαν επιστήμονες από τη Βιρτζίνια: δύο ποτήρια νερό πριν αρχίσετε να τρώτε το οτιδήποτε.
Μία νέα μελέτη δείχνει πως όσοι πίνουν αυτή την ποσότητα του νερού πριν από το φαγητό, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και χάνουν περισσότερο βάρος απ’ ό,τι όσοι ακολουθούν το ίδιο διαιτολόγιο αλλά δεν πίνουν νερό.
Στη μελέτη συμμετείχαν άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ακολούθησαν την ίδια δίαιτα αδυνατίσματος, αλλά η μία έπινε δύο ποτήρια νερό πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.
Έπειτα από 12 εβδομάδες, όσοι έπιναν νερό είχαν χάσει κατά μέσον όρο 7 κιλά έναντι 5 κιλών που είχαν χάσει οι υπόλοιποι – μια διαφορά σχεδόν 30%.

Καραγκιοζιλίκια..

Στην φωτογραφία βλέπετε έναν απο τους πιο ακριβοπληρωμένους καλαθοσφαιριστές των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλος της Εθνικής τους ομάδας, τον Κέβιν Ντουραντ. Το θράσος και η βλακεία του δεν θέλουν σχόλια.. Δεν έχει ιδέα που βρίσκεται και όπως είναι φυσικό δεν σέβεται τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας.. Το θέμα είναι πως παρών ήταν και ο Υφυπουργός πολιτισμου και τουρισμου.. κ. Νικητιαδης, ο οποίος μοίραζε χαμόγελα στους παρευρισκόμενους σαν να μην τρέχει τίποτα.. Ρε Καραμήτρο Νικητιάδη, πώς τον παρουσίασες τον Ευζωνο στους Αμερικανους;; Σαν φαντάρο που κάνει την τιμωρία του όρθιος επι ώρες;; 
πηγή 

Η γελοιογραφία της ημέρας...


...από τα "Νέα"

H ταλαιπωρία και το χαράτσωμα δεν έχει τέλος.

Μαρτύριο έχει καταντήσει η διαδρομή στον εθνικό, ο Θεός να τον κάνει, δρόμο Κορίνθου-Πατρών. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιείται μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, περιζωμένη από υψηλές κορίνες ή πλαστικά κολωνάκια που κουράζουν αφάνταστα τους οδηγούς, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες υποχρεώνοντάς τους σε μείωση ταχύτητας.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που τους στοιχίζουν σε χρόνο και υγεία, καλούνται να καταβάλουν και τέλη διέλευσης. Που, σε έναν δρόμο σε αρκετά σημεία του οποίου είναι τοποθετημένες τεράστιες πινακίδες που προειδοποιούν για την επικινδυνότητά του! Γεγονός που αυτομάτως καθιστά το δρόμο μη εθνικό, σύμφωνα με διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, άρα δεν πρέπει και να

Η κρίση δεν άγγιξε τα φοιτητικά ενοίκια...

Σταθερές ή και ελαφρώς αυξημένες, οι τιμές σε γκαρσονιέρες και δυάρια ζορίζουν γονείς και φοιτητές που πέρασαν σε άλλη πόλη
Υπάρχει τελικά και ένα τμήμα της ελληνικής οικονομίας που αντέχει στην κρίση- προς μεγάλη όμως δυσαρέσκεια χιλιάδων γονέων που είναι αναγκασμένοι να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές των παιδιών τους σε ξένη πόλη. Ο λόγος για την ενοικίαση φοιτητικών διαμερισμάτων, τομέας ο οποίος εν μέσω κρίσης διατηρεί σταθερές τις (ιδιαιτέρως τσουχτερές) τιμές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει σημειώσει ως και μικρή αύξηση. «Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ στα διαμερίσματα με δύο και περισσότερα δωμάτια οι τιμές έχουν μειωθεί κατά περίπου 20%, στα λεγόμενα “φοιτητικά σπίτια”, δηλαδή στις γκαρσονιέρες και στα δυάρια, έχουν παραμείνει σταθερές. Ο λόγος είναι ότι η

Οι πρώτες συγκλονιστικές εικόνες των εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων

 Οι πρώτες εικόνες της ομάδας των ανθρακωρύχων, που γυρίστηκαν με τη χρήση μικρο-κάμερας που τους εστάλη
Η Χιλιανή τηλεόραση μετέδωσε χθες το βράδυ τις πρώτες εικόνες της ομάδας των 33 ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί σε ένα ορυχείο, δείχνοντάς τους οργανωμένους και χαλαρούς, να εξηγούν το πως έχουν οργανώσει τη ζωή τους σε βάθος 700 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης.
Η δημόσια τηλεόραση TVN μετέδωσε σύντομα αποσπάσματα από ένα βίντεο, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, που έχει ήδη παρουσιαστεί στις οικογένειες των 33 ανθρακωρύχων, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά από μια κατάρρευση υπόγειων στοών στις 5 Αυγούστου, στο ορυχείο χαλκού Σαν Χοσέ στη βόρεια Χιλή.

Σαν Σήμερα(27-08-1997): Απεβίωσε η Σωτηρία Μπέλλου

 Η Σωτηρία σε νεαρή ηλικία
Η Σωτηρία Μπέλλου (πραγματικό όνομα Αικατερίνη Γαρμπή) υπήρξε μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου.
Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1921 στα Χάλια, και ήταν η μεγαλύτερη από τα άλλα τέσσερα αδέρφια της. Ονομάστηκε Σωτηρία από τον παππού της Σωτήρη Παπασωτηρίου, ιερέα στο Σχηματάρι. Κοντά του, στην εκκλησία, θα ζυμωθεί με τη βυζαντινή μουσική και τους εκκλησιαστικούς ήχους. Σε ηλικία 10 ετών θα εγκατασταθεί στη Χαλκίδα, όπου έμεναν οι γονείς της και τα μικρότερα αδέρφια της.

«Γκρίζος» μάρτυρας για Ζίμενς

ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ ΑΦΗΣΕ Ο Π. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ 
«ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ»
 Σαν κύριος έφυγε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens μάρτυρας-κλειδί, ο επιχειρηματίας Παντελής Καρακώστας, που κρίθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη «ως γκρίζο πρόσωπο που κρύβει τον δικό του Μαντέλη».
Παρ' ότι τουλάχιστον Ν.Δ., διά των Κ. Τζαβάρα και Π. Καμμένου, και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να κρατηθεί ο μάρτυρας και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο με το αδίκημα της ψευδορκίας -το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν είναι αυτόφωρο- η επιλογή τελικώς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν να αφήσει στη διακριτική

Ψήφος εμπιστοσύνης Β. Σόιμπλε στην Ελλάδα

Βέβαιος ότι οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν όλα τα δάνειά τους εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Οι Έλληνες έχουν ένα ασυνήθιστα σκληρό πρόγραμμα εξυγίανσης και επειδή δεν μπορούν να υποβαθμίσουν, όπως η Αργεντινή, το νόμισμά τους, τους δόθηκαν από την Ευρωζώνη δάνεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, και αυτό δεν ήταν μια απλή απόφαση», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν όλα τα δάνεια».

Τα Γιάννενα υποδέχονται σήμερα τους Ολυμπιονίκες


Σήμερα Παρασκευή, επιστρέφουν στα Γιάννενα από την Σιγκαπούρη οι τέσσερις Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Απόστολος Λαμπρίδης, Μιχάλης Ναστόπουλος, Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμάντη, μαζί με τον συνοδό προπονητή τους Παναγιώτη Ζυγούρα.Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει επίσημη υποδοχή των τεσσάρων αθλητών του, που είναι και οι πρώτοι στην ιστορία του Γιαννιώτικου αθλητισμού οι οποίοι φέρνουν ολυμπιακά μετάλλια στην πόλη, κατά την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στις 2 το μεσημέρι.

Ποντάρουν στα «φρουτάκια» για να βρουν έσοδα

Νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου που θα αποφέρει 700 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο αποφάσισε η κυβέρνηση 

Η κυβέρνηση «ποντάρει» και στον τζόγο για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι στα έσοδα του κράτους θα προστίθενται περί τα 700 εκατ. ευρώ από τις άδειες και το ετήσιο τέλος λειτουργίας των τυχερών παιγνιδιών, ενώ προβλέπεται σε ολόκληρη την επικράτεια να λειτουργήσουν περίπου 32.000 τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια). Σήμερα σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών ο τζίρος που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον παράνομο

Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι αλλά δεν το… πρόσεξε!

Ένας Πολωνός που ζει στην Γερμανία, επί μία πενταετία πήγαινε κανονικά στη δουλειά του και ζούσε φυσιολογικά δίχως να έχει παρατηρήσει ότι τον…. πυροβόλησαν στο κεφάλι! Το ανακάλυψε όταν επαναλαμβανόμενοι πονοκέφαλοι τον ανάγκασαν να απευθυνθεί σε έναν γιατρό! Η αστυνομία της δυτικής πόλης του Μπόχουμ είπαν χθες ότι οι γιατροί αφαίρεσαν μία σφαίρα από 22άρι περίστροφο από το πίσω μέρος του κρανίου του 35χρονου, ο οποίος νόμιζε ότι είχε μία απλή κύστη.
Όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν την σφαίρα, θυμήθηκε ότι «σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι του 2004 ή του 2005» ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι του, αλλά μετά το… ξέχασε για ήταν «πάρα πολύ μεθυσμένος»!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ...


ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την πρώτη ΔΕΘ του κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) ως πρωθυπουργού της χώρας. Οι ειδικοί σύμβουλοι στο Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου εργάζονται πυρετωδώς γράφοντας σχέδια ομιλίας με κεντρικό θέμα την ιστορική αλλαγή της Ελλάδας (στους θεσμούς, στο κοινωνικό κράτος και στη συνεργασία με το ΔΝΤ). Μου λένε όμως ότι το μεγάλο μυστικό της ΔΕΘ είναι «ηεπιστροφή της πράσινης ανάπτυξης».

Συνεχίζει ακάθεκτο το κύμα εγκληματικότητας

Τρία ακόμη περιστατικά ληστειών
Ακόμα τρία περιστατικά ληστειών ήρθαν να προστεθούν στο αστυνομικό δελτίο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος στη Θεσσαλονίκη, όπου η εγκληματικότητα οργιάζει.
Στην πρώτη περίπτωση θύμα ληστείας έπεσε, στις 19:15, 75χρονος μέσα στο ενεχυροδανειστήριο του, επί της οδού Εγνατίας, όταν ύο άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα τον ανάγκασαν να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Το ενεχυροδανειστήριο βρίσκεται σε όροφο οικοδομής, διευκολύνοντας τους δράστες.

Μικροπολιτικός

 Η αργία του Αγίου Πνεύµατος
Ο κ. Γιώργος Σµοκοβίτης, από τη Λαµία, γράφει για τη διαφορετική µεταχείριση πολιτών κατά την αργία του Αγίου Πνεύµατος.
«Η Αγία Τριάς είναι οµοούσιος και αδιαίρετος.
Και είναι το ίδιο για όλους τους χριστιανούς χωρίς καµία άλλη διάκριση.  Διαιρούν όµως και διασπούν αυτή την ενότητα και εισάγουν διάκριση πολύ µακράν της χριστιανικής πίστεως αλλά και της ισότητας των χριστιανών ενώπιον Θεού όσοι καθιερώνουν αργία εορτής του Αγίου Πνεύµατος αλλά για µερικούς µόνο χριστιανούς, εξαιρώντας άλλες οµάδες χριστιανών τους οποίους αποκλείουν από την αργία.

Ευρώπη: Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν μείωσαν τα προβλήματα

Του Art Patnaude 
ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η παραδοσιακή ραστώνη του Αυγούστου στις συναλλαγές και εκδόσεις ομολόγων μπορεί να αποδειχθεί προσωρινή ανάπαυλα για τις ευρωπαϊκές αγορές εταιρικών πιστώσεων, με τις ανησυχίες για τα κρατικά χρέη και τις πιέσεις αναχρηματοδότησης των τραπεζών να είναι ικανές να έρθουν ξανά στο προσκήνιο το φθινόπωρο ωθώντας τους επενδυτές στην εξεύρεση κάλυψης.

Κλήσεις φωνής μέσω Gmail.

Οι Αμερικανοί χρήστες του Gmail μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανακοίνωσε η Google.
Ως προσφορά γνωριμίας, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν όλες τις κλήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι τα τέλη του έτους. Για τις διεθνείς κλήσεις θα ισχύουν ιδιαίτερα χαμηλές χρεώσεις που ξεκινούν στα 0,02 δολάρια ανά λεπτό. Ο πρωτότυπος συνδυασμός τηλεφωνίας και email φαίνεται να απειλεί τη Skype και τη MagicTalk, δύο άλλες καθιερωμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου.

Αυστηρό τελεσίγραφο Σαμαρά στους αντάρτες

Σαφέστατο μήνυμα προς εκείνους που διαφωνούν με τις επιλογές του έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι περιμένει από όλα τα στελέχη της παράταξης να στηρίξουν τις επιλογές ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. «Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Ο καθένας από μας οφείλει να κάνει αυτό που ζητάει και ο τελευταίος οπαδός: να στοιχηθεί πίσω από τις αποφάσεις της παράταξης. Όταν έχεις μπροστά σου ένα ΠΑΣΟΚ και μια κυβέρνηση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, προκαλώντας κατάθλιψη σε ολόκληρη τη χώρα, θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε την εσωστρέφεια, κατευθυνόμενη ή όχι», επεσήμανε.

Ο ΠΑΟΚ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!!!!!!!!!!

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πέτυχε το "χρυσό" γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 12ο λεπτό της ημίωρης παράτασης, στην αναμέτρηση του "Σουκρού Σαράτσογλου" με τη Φενερμπαχτσέ, στέλνοντας τον "Δικέφαλο του Βορρά" στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η μακεδονική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης, κατά μεγάλη σύμπτωση μάλιστα με το ίδιο σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 50ο λεπτό με τον Εμρέ.
ΠΗΓΗ:     http://ypotheto.blogspot.com

Τσιγάρο τέλος

Από 1η Σεπτεμβρίου πιάνουν δουλειά οι ελεγκτές και μετά... έρχονται τα πρόστιμα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ 
ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ
Φωτο:Grigorios