Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 28/08/10

ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ: Το «μπαλάκι»στο ΠΑΣΟΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Πώς προέκυψε ο ευπρεπής Γιώργος Καμίνης από επιτυχημένος Συνήγορος του Πολίτη υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων; Είναι ένα από τα μυστήρια αυτής της περιόδου. Το όνομά του λανσάρισε η νεοπαγής Δημοκρατική Αριστερά, που εν τέλει τον πρότεινε και επισήμως. Αυτό δεν λέει και πολλά, αφού ως πολιτική δύναμη η Δημοκρατική Αριστερά προς το παρόν δεν είναι παρά μια ομάδα βουλευτών, συν ορισμένα στελέχη, που αποχώρησαν από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν γιατί δεν τα βρήκαν με τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του. Στην ουσία, δηλαδή, επειδή ως εσωκομματική συσπείρωση είχαν φτάσει σε αδιέξοδο. Παρά την ευμενή υποδοχή τους από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχουν κάποια αξιόλογη απήχηση στο εκλογικό σώμα. Οπότε ποιον προτείνει και ποιον δεν προτείνει για δήμαρχο στην Αθήνα η Δημοκρατική Αριστερά, μικρή σημασία έχει από εκλογική άποψη.  

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ: Πότε ανακαλύφθηκε το έλλειμμα συντονισμού της κυβέρνησης;

Τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)
Τέλος εποχής! Για όποιον νομίζει ότι το καλοκαίρι αυτό θα διαρκούσε για πάντα και μαζί του και οι διακοπές και ό,τι αυτές συνεπάγονται (γλέντια, αραλίκι, εφήμερους έρωτες) ενημερώνω εγκύρως ότι σε δυο τρεις μέρες «καλοκαίρι τέλος» και επιπλέον, και σοβαρότερο νομίζω, «τέλος εποχής», όπως προανέφερα. Ο Σεπτέμβριος σε λίγο είναι εδώ, προπομπός του φθινοπώρου, το οποίο οι ρομαντικές καρδιές το έχουν συνυφασμένο με πεσμένα φύλλα στους δρόμους, πρωτοβρόχια, τη μυρωδιά της νοτισμένης γης, τη μελαγχολία στην ατμόσφαιρα, με μια τάση φυγής, και κάτι σε Λούτσιο Ντάλα στο CD πλέιερ- τι λέω ο άνθρωπος, θα με πάρει από κάτω και μαζί και σας, και δεν είμαστε για τέτοια. Διότι όπως λέει κι ένα τραγούδι του Μαζωνάκη (ελπίζω να μη φρικάρεις αναγνώστη μου, ακούω και από αυτά, όλο Τσακνή Τσακνή, μπάφιασα πια!) «φεύγω για μένα να νιώσω καλά, έχω να κάνω ακόμη πολλά»! Διότι ναι έχω, πώς δεν έχω. Ο καθένας μας έχει. Το φθινόπωρο είναι η κατ΄ εξοχήν εποχή για νέες αρχές. Για ξεκινήματα. Κάθε είδους.
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553, τηλ. 210 3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία - 54631, τηλ. 2310 269780, fax 2310 421196

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ;
Σοβαρό πολιτικό ζήτημα δημιουργείται με την αδρανοποίηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που είχε συσταθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για τη συγκέντρωση δωρεών για τους πυροπαθείς.
Τρία ακριβώς χρόνια μετά την τραγωδία του 2007, έχει εκταμιευθεί μόλις το 36% από τα 211 εκατομμύρια ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από εισφορές πολιτών και φορέων. 134,5 εκατομμύρια παραμένουν αχρησιμοποίητα, την ώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες και η αποκατάσταση των

Μουντομπάσκετ ώρα μηδέν…

Καμία και… καμία έμειναν για την έναρξη της μεγαλύτερης μπασκετικής γιορτής σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Η Τουρκία ανοίγει την αγκαλιά της για υποδεχτεί 23 χώρες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Αναμεσά τους φυσικά οι κορυφαίες Εθνικές στον κόσμο και μέσα σε αυτές και η χώρα μας.

Αλευροβιομήχανοι: Αγνοούν την κυβέρνηση και πουλάνε 30% πάνω

Αυξημένα κατα 30% αγοράζουν τα άλευρα, λέει στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.  Προσπάθεια να απορροφήσουν την αύξηση αλλά αν αυτό συνεχιστεί, θα την μετακυλίσουν στον καταναλωτή. "Οι 10 μεγάλοι αλευροβιομήχανοι έχουν προβεί σε αυξήσεις" λέει ο κ. Μούσιος στο Newsit. Παρά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα για πάγωμα των ανατιμήσεων, οι αλευροβιομήχανοι συνεχίζουν κανονικά ανατιμητική πολιτική κατα περίπου 30% στα άλευρα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται σίγουρη η αύξηση της τιμής του ψωμιού σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει πρώτα και κύρια τους κοινωνικά αδύναμους.

«Πανικός» στις εφορίες για έξτρα έσοδα 800 εκατ.

Στις εφορίες στρέφεται η προσοχή του υπουργείου 
Οικονομικών τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια 
να κλείσουν οι «τρύπες» του προϋπολογισμού. 
 Ο φιλόδοξος στόχος που αποφασίστηκε ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αυξηθούν κατά 20% τα έσοδα σε έναν μόνο μήνα, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση να φτάσουν επιπλέον 800 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία. Αν δεν καταστεί εφικτό, τότε τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση:
* Δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με την τρόικα την αναβολή της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερο ΦΠΑ. Τα πρώτα στοιχεία για τους στόχους του προϋπολογισμού του 2011 δείχνουν ότι η απόδοση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί θα είναι μικρότερη των προσδοκιών (στόχος 9,1 δισ. ευρώ) λόγω της ύφεσης. Μόνη ελπίδα είναι η ανάταση των εσόδων το εννιάμηνο του 2010 για να πεισθούν οι «ξένοι» ότι μπορούμε να βρούμε μέτρα «ισοδύναμου αποτελέσματος».

SOS!!! ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ E-MAIL ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ANTIVIRUS

Ενημέρωσε όλες τις επαφές που έχεις στον υπολογιστή σου, να
μην δέχονται τις εξής επαφές:

nico_10_72@hotmail.fr
nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@hotmail.fr
kevinblancher@hotmail.fr

είναι κάποιος που είναι «πειρατής»
στον υπολογιστή σου και εάν κάποια από τις επαφές σου τον
«αρπάξει» θα πληγείς και εσύ. Στείλε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους.

Η μητρική αγκαλιά τον έφερε στη ζωή...

Ο μικρός Τζέιμι βγήκε νεκρός από τη μήτρα της μητέρας του ωστόσο εκείνη τον "γέννησε" ξανά στην αγκαλιά της. Οι γιατροί έδωσαν στην Κέιτ το μωρό για να το αποχαιρετίσει και εκείνη το αγκάλιασε και του μιλούσε. Μετά από δύο ώρες το μωρό επανήλθε στη ζωή...

Ο Τζέιμι Όγκ γεννήθηκε μαζί με την δίδυμη αδελφή του σε μαιευτήριο της Αυστραλίας, μετά από μόλις 27 εβδομάδες κύησης και ζυγίζοντας μόλις 2 λίβρες. Όταν οι γιατροί τον πήραν από τη μητέρα του έκαναν προσπάθειες ανάνηψης για 20 λεπτά ωστόσο τελικά έκριναν ότι το μωρό ήταν νεκρό και το έδωσαν στην Κέιτ για να το αποχαιρετίσει για πάντα.

Γεμίζουν... με άδεια καταστήματα Τσιμισκή και Μητροπόλεως

Δεκάδες τα άδεια καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, τα οποία παραμένουν αδιάθετα μέχρι και πέντε μήνες, εκεί που μέχρι πρότινος οι ενδιαφερόμενοι έκαναν ουρά... 
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr

Έκρηξη στον αριθμό των διαθέσιμων προς ενοικίαση καταστημάτων αναμένουν έμποροι και μεσίτες της Θεσσαλονίκης μετά τον Σεπτέμβριο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η υποτονική κίνηση στην αγορά θα αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο. Σήμερα, ακόμη και στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης τα ενοικιαστήρια πολλαπλασιάζονται και ξεθωριάζουν στις βιτρίνες των καταστημάτων. Είναι ενδεικτικό ότι σε παραδοσιακά εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η Προξένου Κορομηλά, αλλά και στις κάθετές τους, ο αριθμός των άδειων καταστημάτων καταγράφει διψήφιους αριθμούς,  φτάνοντας ήδη τα 30.

Αδυνατισμένοι αλλά υγιείς

Οι μεταλλωρύχοι γύρισαν σε βίντεο τη ζωή τους 
700 μέτρα κάτω από τη γη 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ 
Σε καλή- σωματική και ψυχολογική- κατάσταση εμφανίζονται οι 33 ανθρακωρύχοι που έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στη Χιλή, σε πεντάλεπτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Αδυνατισμένοι αλλά υγιείς και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Χιλής, εξηγούν πώς έχουν οργανώσει τη ζωή τους 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.Με ειδική μικροκάμερα που έφθασε σε αυτούς μέσα από τους σωλήνες που έχουν ανοιχτεί έως το καταφύγιό τους, οι μεταλλωρύχοι έφτιαξαν ένα βίντεο συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, το οποίο παρακολούθησαν οι οικογένειές τους σε μια συγκινητική προβολή που έγινε στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για τους συγγενείς κοντά στην είσοδο του ορυχείου όπου οι 33 άνδρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και τρεις

Εννιά στοιχήματα για τον Γιώργο

Κρίσιμη η επόμενη περίοδος- Από την έκβασή της θα κριθούν πολλά σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ 
Η αδιαμφισβήτητα εξαιρετική φυσική κατάσταση του Γιώργου Παπανδρέου που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στο κανό (και έχει γίνει αντικείμενο του ενδιαφέροντος των παπαράτσι, σε σημείο που να συναγωνίζεται σταρ της τηλεόρασης) είναι ασφαλώς ένα καλό πλεονέκτημα για να αρχίσει ένα νέο άθλημα στο οποίο μέχρι τώρα δεν είχε επιδοθεί: τον δρόμο μετ΄ εμποδίων! Θα του χρειαστεί στο δύσκολο τρίμηνο το οποίο αρχίζει από την Τετάρτη και περιλαμβάνει για τον ίδιο και την κυβέρνηση εννιά τεράστια εμπόδια- βουνά, τα οποία καλείται να υπερπηδήσει ώς το τέλος του χρόνου. Μία σύντομη παράθεση φανερώνει ότι η

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή. Αυτόν τον γενικό κανόνα έχει την ευκαιρία, ή μάλλον την υποχρέωση, να εφαρμόσει η Πολιτεία, σε έναν τομέα που μας έχει καταπονήσει πολύ τα τελευταία χρόνια: στον τομέα της βίας στους αθλητικούς χώρους.
Η νέα αθλητική περίοδος δεν αρχίζει με καλούς οιωνούς, ιδίως στα δημοφιλή αθλήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
Ηδη έχουμε δείγματα ότι οι σχέσεις μεταξύ των ακραίων στοιχείων που εμφανίζονται ως οπαδοί των μεγάλων ομάδων τελούν υπό κλιμακούμενη ένταση και διαμορφώνονται από ανεξέλεγκτα στοιχεία.

«Ο Μαυρίδης εκτελούσε εντολές της Siemens»

Το Πρωτοδικείο του Μονάχου δέχθηκε ότι το μαύρο χρήμα προερχόταν από τα κεντρικά ταμεία της εταιρείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Απόφαση-κόλαφο για τη μητρική εταιρεία Siemens και για τους χειρισμούς της την περίοδο που διαδραματιζόταν το μεγάλο σκάνδαλο εξέδωσε τον Αύγουστο του 2010 το Πρωτοδικείο του Μονάχου. Δικαιώνει τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Πρόδρομο Μαυρίδη (είχε προφυλακισθεί στον Κορυδαλλό επί μήνες), ο οποίος θεωρείται κεντρικός ταμίας του σκανδάλου για την περιοχή των Βαλκανίων, απορρίπτοντας την αγωγή της Siemens σε βάρος του ως αβάσιμη. Οχι μόνο δεν επιδικάζει στον Πρ. Μαυρίδη το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που ζητούσε η γερμανική εταιρεία για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο, αλλά επιπλέον το Πρωτοδικείο του Μονάχου

Μικροπολιτικός

Ενας πόλεμος τόσο άδοξος... 
Την ίδια ώρα, σχεδόν, που η Λίνα περνούσε λαθραία τα αμερικανικά σύνορα, οι Αμερικανοί στο Ιράκ ανακοίνωναν το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων ύστερα από επτάμισι χρόνια. Οι πολεμικοί ανταποκριτές μιλούν για την απόλυτη σιωπή εκείνη την νύχτα στα αμερικανικά στρατεύματα. Περιγράφουν τους πρώτους αμερικανούς στρατιώτες που αποχωρούσαν από το Ιράκ λες και επέστρεφαν από κηδεία. Ενας πόλεμος τόσο άδοξος που άρχισε με φανφάρες και μεσσιανισμούς, στηριζόμενος σε τόσα και τόσα ψέματα, και που

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Θέμα ημερών θεωρούν τον ανασχηματισμό μέλη της «επιτροπής σοφών» που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για τη νέα δομή του Μεγάρου Μαξίμουκαι έχουν εκπονήσει σχετική έκθεση.
Υπενθυμίζω ότι τα μέλη της Επιτροπής είναι ο λέκτορας της Σχολής Διακυβέρνησης του Χάρβαρντ κ. Ρίτσαρντ Πάρκερ, ο αυστραλός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας του Σίδνεϊ κ. Ρότζερ Γουίλκινς, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Λάιφ Παγκρότσκι , ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στην LSΕ κ. Κέβιν Φέδερστοουν και ο πρώην σύμβουλος του Τόνι Μπλερ κ. Τζεφ Μάλγκαν. Και πώς προκύπτει η σιγουριά των συμβούλων ότι θα γίνει ο ανασχηματισμός; Προφανώς έχουν ενημερωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν σε αμερικανική βάση

Έως και 30 μαχητές των Ταλιμπάν, ανάμεσά τους και βομβιστές αυτοκτονίας, επιτέθηκαν σε βάση των ΗΠΑ στο ανατολικό Αφγανιστάν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές.
Η επίθεση ξεκίνησε στην διάρκεια της νύχτας στην προκεχωρημένη επιχειρησιακή βάση Τσάπμαν, στην επαρχία Χοστ, κοντά στο νοτιοανατολικό τμήμα της μεθορίου με το Πακιστάν, όπου οι ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των Ταλιμπάν.
Στη βάση αυτή είχαν σκοτωθεί επτά στελέχη της CIA τον περασμένο Δεκέμβριο. Επρόκειτο για την δεύτερη πιο πολύνεκρη επίθεση για την αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας στην ιστορία.

Στάση εισφορών από τους μικρομεσαίους

Σχεδόν ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες 
δεν πληρώνει εισφορές στο ασφαλιστικό του ταμείο  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δ. ΧΑΡΟΝΤΑΚΗΣ Κ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Σε στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς οδηγούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι. Τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλούν σοκ. Σχεδόν ένας στους δύο ασφαλισμένους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)- δεύτερος σε μέγεθος ασφαλιστικός φορέας της χώρας- δεν πληρώνει εισφορές. Ειδικότερα, οι κκ. Δ. Ασημακόπουλος και Ν. Σκορίνης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ αντιστοίχως, ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη , τον υφυπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη ότι από τους 830.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 410.000 δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών οφείλουν κατά μέσον όρο εισφορές ύψους 10.000 ως 12.000 ευρώ ο καθένας. Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά οδηγεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε μια αναγκαστική «στάση πληρωμών» προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και όχι μόνο.

Κορόιδα υπάρχουν και πολλά


 
Από: http://staratalogia.blogspot.com/2010/08/blog-post_7831.html

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Γράφει ο: ΞΕΝΟΦΩΝ ΔΡΟΣΟΣ 
 
Εντυπωσιάζεται ο επισκέπτης από τις παραλίες των Δ.Δ. των όμορων   δήμων Φαναρίου και Ζαλόγγου.  Οι παραλίες αυτής της περιοχής είναι καταπληκτικές.  Η θάλασσα είναι καθαρή γιατί δεν πηγαίνουν τα απόβλητα μέσα σ΄αυτή από την γύρω  κατοικημένη  περιοχή .  Οσον αφορά τον γιαλό  η διαφορά είναι μεγάλη.  ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός σχεδόν είναι προσαρμοσμένος σχετικά με το φυσικό τοπίο και δεν επιφέρει μεγάλες αλλοιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο.  Αυτός διατίθεται δωρεάν από τους Δήμους στις παραλίες από τις Δημοτικές Αρχές τωνΔήμων Ζαλόγου Φαναρίου.   Δίκαια πήρε την μπλέ σημαία για τη καθαρότητα της παραλίας το Δ.Δ. Λόυτσας του Δήμου Φαναρίου  παρ' ότι  τα ορια της παραλίας είναι συνεχόμενα χωρίς οδοφράγματα. Αντιθέτως η παραλία του Βράχου δεν πήρε την αντίστοιχη σημαία. 

Οι σαλάτες «διώχνουν» τον διαβήτη

Μία μεγάλη πράσινη σαλάτα την ημέρα μπορεί να μας προστατεύσει από τον τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε ότι λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, το κουνουπίδι και το λάχανο, μειώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεώς του κατά 14%.  Το όφελος εκτιμάται ότι πηγάζει από τις αντιοξειδωτικές ουσίες (όπως η βιταμίνη C) και το μαγνήσιο που περιέχουν αυτά τα λαχανικά.  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, στη Βρετανία, επανεξέτασαν τα στοιχεία από έξι διεθνείς μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότεροι από 223.000 εθελοντές.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
φωτο: ΞΕΝΟΦΩΝ ΔΡΟΣΟΣ